Drieluik staatsmanschap: #TeamTrump

In het eerste deel van mijn Drieluik Staatsmanschap (#TeamPoetin) heb ik de Amerikaanse buitenlandse politiek aangestipt. Of eigenlijk meer het gebrek aan een doortastend Amerikaans buitenlandbeleid onder Barack Obama. Zelfs Jimmy Carter en Bill Clinton toonden meer doortastendheid in hun keuzes. Hoewel de laatste Democratische presidenten over het algemeen een desastreus effect hebben gehad op de veiligheid in de wereld.

Obama maakt er een gewoonte van net zolang te wikken en te wegen over een crisis, totdat een volgende crisis zich al weer aandient. Terwijl Barack de Besluiteloze nog strategisch aan het wachten is.

Obama maakt er een gewoonte van net zolang te wikken en te wegen over een crisis, totdat een volgende crisis zich al weer aandient

Zoals u weet, kiezen de Amerikanen op 8 november 2016 president nummer 45, in de hoop nummer 44 zo spoedig mogelijk te kunnen vergeten en de herinnering sneller te laten vervagen dan Obama’s rode lijnen in het zand van Syrië. De approval rating van Obama is onvoorstelbaar laag en dat al is een hele lange tijd zo. Amerikanen zijn klaar met Obama. Zijn opvolger zal naar mijn overtuiging niet uit de Democratische partij komen.

Blijft over: de Republikeinen en de onafhankelijken. De Republikeinen hebben op dit moment een populaire kandidaat en nog steeds een grote kanshebber op het presidentschap: Donald Trump. Deze self made man wordt door zijn tegenstanders en de MSM veelal afgeschilderd als clown, racist, seksist en verder alles negatieve kwalificaties met -cist of -sist die kunnen worden verzonnen.

De negatieve publiciteit rond Donald Trump doet mij denken aan de gang van zaken rond Ronald Reagan. Reagan werd ook op alle fronten belachelijk gemaakt, maar hij ontpopte zich by far als een van de beste presidenten die de Verenigde Staten ooit hebben gekend. Reagan wist van Amerika weer een supermacht te maken. Reagan gaf de Amerikanen vertrouwen en daarmee steeg ook het vertrouwen in de rest van de Westerse wereld.

Donald Trump is een andere persoonlijkheid dan Ronald Reagan, maar is uit hetzelfde stevige hout gesneden. De Amerikanen snakken in ieder geval naar een leider die duidelijkheid verschaft en een leider die Amerika weer zelfvertrouwen geeft. Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat op dit moment veel Amerikanen Poetin zelfs een betere en krachtigere leider lijken te vinden dan Obama, zo blijkt uit een poll van RT.com.

De Amerikanen snakken in ieder geval naar een leider die duidelijkheid verschaft

Trump is voor mij de enige die het zelfbewustzijn van het Amerikaanse volk kan herstellen. Hij is financiëel onafhankelijk. Niet ontvankelijk dus voor welke kapitaalkrachtige lobbyist dan ook, maakt dit hem tot een unieke en ongrijpbare kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap. Mochten de Republikeinen ongelukkigerwijs besluiten het zonder Trump te proberen, dan bestaat er een gerede kans dat hij als onafhankelijke kandidaat alsnog de race naar het Witte Huis wint.

Zoals ik al eerder zei: duidelijkheid heeft een prijs, maar veiligheid ook. Donald Trump begrijpt dat en zal er alles aan doen de wereld met een helder en krachtig buitenlands beleid veiliger te maken. Want zo simpel is het: een sterk Amerika met een sterke president zorgt voor een veiligere en stabielere wereld. Trump is in mijn ogen de enige kandidaat die daarvoor kan zorgen. Liever een tweede Reagan in het Witte Huis dan een nieuwe Clinton.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x