Het Holocaust-revisionisme van Donald Trump

Trump flikte het om in een persverklaring van het Witte Huis ter gelegenheid van Holocaust Memorial Day het woord “Joden” weg te laten. De Holocaust is de grootste misdaad in de geschiedenis van de mensheid. Zes miljoen Joden werden door de Duitsers vermoord met hulp van vele enthousiaste handlangers uit meerdere landen waaronder Nederland.

Stompzinnig
Vergelijkingen van de Holocaust met de hedendaagse problematiek van bijvoorbeeld vluchtelingen of de koppeling “moslims zijn de nieuwe Joden” zijn naar mijn mening te stompzinnig voor woorden. De Holocaust was een massamoordindustrie. In 1944 werden er 6.000 Joden per dag vernietigd. Iedere vergelijking met deze schandvlek in de geschiedenis van de mensheid gaat dan ook volledig mank .

Revisionisten
We leven echter in een tijd waarin veel mensen vinden dat Joden de Holocaustkaart trekken of dat het maar eens afgelopen moet zijn met die dode Joden en hun zieligheidsgehalte. Deze mensen kan je classificeren als Holocaustrevisionisten. Wel hard schreeuwen dat moslims het onmogelijk maken dat er Holocaustonderwijs op scholen wordt gegeven, maar aan de andere kant Joden monddood proberen te maken die de Holocaust, als de grootste misdaad in de geschiedenis van de mensheid, voor het voetlicht willen brengen.

Donald Trump behoort ook tot die laatste categorie. Bij navraag verklaarde de perswoordvoerder van Trump dat het Witte Huis “all inclusive” wil zijn. Met andere woorden: Joden stop met klagen, er waren meer slachtoffers dan die zes miljoen.

Alt-Right
Het laat zien hoe groot de alt-right – een onfrisse club van White supremacists – invloed is binnen de adviseurs die Trump omringen. Het laat ook zien dat het Trump niet interesseert dat er zes miljoen Joden zijn vernietigd. Het gerucht gaat dat het niet noemen van de Joodse slachtoffers het product is van de strategische adviseur van Trump, Steve Bannon. Deze wordt zelf uitdrukkelijk geassocieerd met de alt-right. Aan de andere kant wordt Bannon op handen gedragen door de Senior Editor-at-large van Breitbart News Joel Pollak.

De vraag die ik mij dan ook stel is: waarom is het van strategisch belang om Joden te schrappen uit de verklaring op Holocaust Memorial Day? Het antwoord luidt waarschijnlijk dat Trump steun van de alt-right-beweging hard nodig heeft om zijn impopulaire maatregelen zoals de ban op inreizen uit bepaalde landen en de muur met Mexico te kunnen realiseren.

Gewin
De Joden worden dus door Trump geofferd ter meerdere eer en glorie van zijn eigen politieke gewin. Dat blijkt ook uit de ongeleide projectieltweet van Netanyahu, waarin hij Trump steunt bij de bouw van de muur op de grens met Mexico.

Quid pro quo
Waarom deed Netanyahu dat? De verhalen luiden dat Trump Netanyahu onder druk heeft gezet die tweet de wereld in te sturen. Maar wat is de quid pro quo voor Netanyahu in deze? De Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem? Meer bouwen in Judea en Samaria? Torpedering van de Irandeal? Gooi het maar in mijn pet en geef er een slinger aan.

De vraag die bij mij opkomt is dan ook: is Netanyahu de bitch van Trump? Wat heeft dat nou met het Holocaustrevisionime van Trump te maken, vraagt u zich misschien af. Het volgende: de Israëlische regering is doodstil over de verklaring van het Witte Huis, terwijl Joodse Republikeinen al barricaden aan het opwerpen zijn en andere Joodse organisaties woedend reageren.

Het is een historische misser van Netanyahu als hij blijft zwijgen en op zijn rug gaat liggen voor Trump. Met het zwijgen of vergoelijken door Netanyahu en andere ministers in zijn kabinet wordt de herdenking van de Holocaust een farce en een voetnoot in de geschiedenis.

===============================================================
Foto: Screenshot YouTube-video door redactie OpinieZ
===============================================================

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.