Frans Timmermans is een hautaine bangmaker

“Volkomen losgezongen van de realiteit” – “Een hautaine en parmantige natte twat” – “Een sneuneus van epische proporties”

Dit zijn zomaar enkele primaire gedachten die door mijn hoofd schoten bij het lezen van de volstrekt ontluisterende recente uitspraken van EU-malloot en super-Commissaris Frans Timmermans.

De krachtenloze en machteloze überfantast Timmermans schetst een gitzwart beeld van de toekomst van het oude continent: het is óf de EU óf het wordt oorlog.

Het aloude adagium: “als de argumenten ontbreken zaaien we angst” doet weer opgeld in het Brusselse. Net als bij het referendum voor de EU-grondwet, wordt ook nu weer met oorlog gedreigd indien we niet als een willoze kudde lemmingen achter de ongekozen apparatsjiks uit Brussel aanlopen.

de krachtenloze en machteloze überfantast Timmermans

Iedereen weet dat dit soort eindtijdtaal nul komma niks waard is. Dat het is geboren uit onmacht, dat er geen enkele rationele gedachte achter zit. Iedereen weet dat het nadenkende deel van de bevolking – en het overgrote deel van de rest – zich al lang niet meer laat beïnvloeden door deze grijsgedraaide retoriek. En toch blijven ongekozen roergangers als Timmermans het proberen, omdat ze denken dat het werkt. Omdat ze geen idee hebben wat er speelt in de échte wereld. Omdat ze zo verweven zijn met hun eigen gekweekte waan, dat ze op geen enkele wijze meer openstaan voor de realiteit.

Een paar dagen geleden had Timmermans het over het Huis Europa. Uiteraard bedoelde hij niet het continent Europa of de diverse Europese landen, maar de EU. Aan dit wrakke EU-huis zien we dat het niet gebouwd is door architecten met een gedegen opleiding, maar door een stel charlatans die waarschijnlijk hun diploma op de rommelmarkt hebben gekocht. Het enige goede aan dat huis is dat het ook weer kan worden afgebroken.

We moeten het Huis van de EU dan ook slopen en opnieuw opbouwen. Met een beter slot op de buitendeuren, met minder kamers (minder landen), met meer ruimte en vrijheid voor de bewoners. Een huis opgebouwd door een goede architect die naar de wensen van zijn opdrachtgevers luistert.

Aan dit wrakke EU-huis zien we dat het niet gebouwd is door architecten met een gedegen opleiding

Wil je Europa redden en weerbaar maken voor de toekomst, dan zit er niets anders op dan de EU, die uit z’n voegen barstende gegroeide en onbeheersbare moloch, in haar huidige vorm te beëindigen. De basis voor het nieuwe Huis is goed, de grond is uitstekend. Nu nog de wil en de durf om die stap te zetten. Om tegen bepaalde landen (met name de Oosteuropese partners en Griekenland) te zeggen: “Jullie deden mee en dat bleek geen succes. We gaan nu met een beperkt aantal landen verder. Doe wat je wil, maak onderling afspraken, maak er iets van. Deze stap is ingrijpend maar het moet. Het is beter voor iedereeen.”

Dit moment – daarover zijn Timmermans en ik het eens – komt steeds dichterbij. Onafwendbaar, het is niet tegen te houden. Over het resultaat denken hij en ik anders. Hij ziet oorlog, ik zie vrede. Hij ziet ellende, ik zie kansen.

Geef de landen en de burgers meer lucht. Let op je buitengrenzen. Ga geen samenwerking aan met landen die daarvoor niet geschikt zijn. Kies voor jezelf.

Op deze manier zal er voor oorlog geen ruimte zijn. Sterker nog, de grote tegenstellingen die nu binnen de EU heersen zullen in het nieuwe Huis van Europa als sneeuw voor de zon verdwijnen. Trap niet in de goedkope bangmakerij door de arrogante EU-apparatsjik die Frans Timmermans heet.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
7 jaren geleden
CoolPete
CoolPete
7 jaren geleden

Het spijt me heel erg …
Op zo iemand als Fransje T. kan ik niet eens boos worden.
Dat iemand zo’n zielige kwee serieus neemt, of alleen al naar luistert ……

Hendrikaatje
Hendrikaatje
7 jaren geleden

Oww, hier staan wel wat vautjes in….
Niks mis met een goed samenwerkingsverband, ook niks mis met de Oost Europese landen, geven zij immers niet het goede voorbeeld?
De vroegere EEG werkte wel goed, Schengen in het begin ook.
De eenheidsmunt werkte niet, was al voorzien, zie de fluctuerende koersen der Franse Franc, Italiaanse Lire en Spaanse Peseta.
Had men wat op gevonden, de ECU, een fictieve munt, waarin je afrekende; ingekocht tegen de geldende koers.
Tja, toen moest die €U er komen, vage figuren met nazi roots (Duitse chemie reuzen) roken macht.
De €U kwam er, is altijd een gedrocht geweest en gebleven.
Aan grootheidswaan, landverraad, regeltjes en machtswellust is de €U ten onder gegaan.

JooJootje
JooJootje
7 jaren geleden

Ik zie ook oorlog maar het maakt niet uit of de EU nog bestaat of niet er komt zo wie zo oorlog aan en dat laatste zetje hebben we dan weer aan de EU te danken.

a. melse
7 jaren geleden

Goed stuk, verhelderend en begrijpelijk geschreven. Ga hem delen op FB.
Bedankt!

koddebeier
koddebeier
7 jaren geleden

Liever oorlog dan ‘leven’ onder het juk van de islam en de EU !!

snakeplisskin (@snakeplisskinGS)

Spijker, kop en raak en ik ben het er volledig mee eens.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x