Nederland moet harder optreden tegen migranten

De laatste maanden wordt pijnlijk duidelijk dat Nederland allang geen baas in eigen huis meer is. We zijn gebonden aan allerlei internationale verdragen die ons dwingend voorschrijven hoe om te gaan met vluchtelingen. Ook geven we veel te snel toe om toch maar tienduizenden migranten toe te laten.

Dat omwille van de o zo belangrijke Europese samenwerking. Afhankelijk als we zijn van onze export, durven we niet dwars te liggen.

Ik gebruik hierboven het begrip migranten. Dat is bewust. De gelukszoekers die richting onze grenzen trekken zijn immers geen vluchtelingen. Dat zijn ze niet meer vanaf het moment dat ze besluiten het eerste veilige land waar ze aankomen te verlaten om hun heil elders – in een land met een beter ontwikkeld sociaal stelsel – te zoeken.

Hier begint het probleem. Omdat we onze grenzen niet (kunnen, willen, mogen) sluiten, blijven deze mensen ons land binnenkomen. En zijn ze eenmaal binnen dan stellen ze eisen. Dit is overigens ook een aanwijzing dat ze migranten zijn. Echte vluchtelingen zouden vooral dankbaarheid tonen voor hun veiligheid, hoe sober hun onderkomen en levensstijl ook is.

bestook “vluchtelingen” met een

SMS-bombardement

Het is daarom zaak om nu eindelijk eens in te grijpen en de komst naar Nederland onaantrekkelijk te maken. We moeten deze migranten zodanig afschrikken zodat zij het wel uit hun hoofd halen om de tocht naar ons land te ondernemen.

Begin bij de bron: bestook “vluchtelingen” die aankomen in Turkije, Griekenland en Italië met SMS-berichten en berichten via de sociale media waarin we uitleggen hoe Nederland werkt. Dat kan heel eenvoudig en gericht, inwoners van die landen kan je technisch makkelijk van dit soort SMS-bombardementen uitsluiten. Er moet klip en kaar worden gesteld dat Nederland een seculier land is, dat mannen en vrouwen, homo’s en hetero’s, blank en zwart gelijk zijn. Kortom, dat hun religieuze en culturele regels hier volkomen irrelevant zijn.

Ook moet duidelijk worden gemaakt dat hun komst naar ons land ongewenst is, dat zij niet welkom zijn. Tegelijkertijd dient de wet te worden aangepast: migranten horen de eerste 10 jaar van hun verblijf geen aanspraak te kunnen maken op onze sociale voorzieningen. Dat klinkt hardvochtig, maar het is nodig. We moeten onze welvaartsstaat van hen afschermen om onze welvaart te beschermen.

We zijn al te lang Malle Pietje geweest

Een actief uitzetbeleid is essentieel. Want zoals eerder gesteld: we hebben het over migranten en niet over vluchtelingen. Zij kunnen nooit aanspraak maken op een vluchtelingenstatus, omdat zij naar Nederland kwamen vanuit meerdere veilige landen.

Voor hen die wel aanspraak maken op een verblijfsvergunning, moet duidelijk zijn dat je je dient te conformeren aan onze normen en waarden en dat, als je dat als kwetsend ervaart en je hieraan niet kan of wil voldoen, je moet opdonderen. In dat geval is er dan voor jou geen plaats in ons land.

Mocht dit internationaal tot kritiek leiden, dan moet Nederland dat naast zich neer leggen. Hoewel goede internationale betrekkingen zeer belangrijk voor ons land zijn, hoeven we niet alles te aanvaarden. We zijn al te lang Malle Pietje geweest.

Nederland moet zelfstandiger en zelfverzekerder worden. Dat besef moet doordringen bij onze politici. En mocht deze aanpak tot kritiek leiden; jammer dan, dat waait toch uiteindelijk wel over. Dat is dan kritiek voor de bühne, kritiek omdat het moet. Het zal veelal bij woorden blijven, daden zullen uitblijven of van symbolische aard zijn.

Want bedenk: wij hebben Europa weliswaar nodig, maar Europa heeft ook Nederland keihard nodig.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
cor
cor
7 jaren geleden

Even meende ik me te moeten schamen voor alweer zo’n stigmatiserend, rechtsnationalistisch “opiniestuk” van een landgenoot. Toen zag ik dat de schrijver zich omschreef als conservatief en liberaal, en uiteraard anti-EU. Nee, ik hoef me er niet voor te schamen – ik wil er niet bijhoren bij dat PVV-volk.

dontessers
7 jaren geleden

Dit alles lukt alleen met een hele grote schoonmaak op het binnenhof.

Patrick
Patrick
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dontessers

Denkt men nu echt dat ze van zo’n miezerig landje en door wat sms-jes te sturen ze afschrikken? Ovendien hebben we al genoeg Islamitische verraders die zowel onze taal als hun taal spreken, die andere terroristen hiervan op de hoogte stellen. Doe niet zo naïef, want dit werkt niet hoor.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x