Grenzen dicht? Niets mis mee.

De partijen VNL en PVV vinden het een goed plan om de Nederlandse grenzen weer te controleren. De goedmens staat vervolgens op zijn achterste benen en schreeuwt moord en brand omdat, omdat…. En dan blijft het angstig stil.

Tot dusver heb ik zelf nog niet één valide argument gehoord om de grenzen niet opnieuw te gaan controleren. Ja, het bekende eurofiele “de lichten gaan uit” en ”het wordt oorlog” wordt weer uit kast getrokken. Controleerbare grenzen zouden een achteruitgang van de beschaving zijn.

Waarom dat soort onzin wordt geroepen is mij een raadsel. Ten eerste blijven de lichten gewoon branden, ten tweede woedt er al een asynchrone oorlog en ten derde zijn controleerbare grenzen een onderdeel van de kerntaak Veiligheid. Een kerntaak die in het kader van meer EU door onze nationale overheid volledig is verkwanseld.

Het is heel simpel: door de migratiegolven en de snelle veranderingen in de wereld waarin wij leven is het juist van belang te kunnen controleren wie je wel en niet toelaat in Nederland. Terroristen hebben nu in feite vrij spel om door het hele Schengengebied ongecontroleerd te reizen. Gelukszoekers – die ergens slachtoffer van zeggen te zijn – stoppen niet in het veilige Italië, Macedonië of Turkije. Nee, zij willen naar Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

De vraag over het waarom is direct te beantwoorden: het zijn dan ook geen vluchtelingen. Vluchtelingen stoppen in een veilig gebied met de wens weer terug te keren naar het thuisland als de situatie weer veilig is. Of gelooft u met droge ogen dat de vluchtelingen die naar Nederland komen weer terugkeren als de situatie in het thuisland verbeterd is? Droomt u rustig verder.

Wanneer u naar het Verenigd Koninkrijk reist wordt uw paspoort gecontroleerd en steekproefsgewijs uw auto. Zijn de lichten in het Verenigd Koninkrijk soms gedoofd? Is het Verenigd Koninkrijk opeens een achterlijk land omdat u wordt gecontroleerd? Is het Verenigd Koninkrijk economisch een Derde Wereldland omdat je niet zomaar kunt doorrijden? Natuurlijk niet. Verre van dat. De Britten willen gewoon baas over de toegang tot hun land blijven en dat is meer dan terecht. Dat is zelfs hun goed recht.

Het wordt dus hoog tijd dat Nederland een stukje soevereiner wordt en weer baas wordt over de eigen grenzen. Met controleerbare grenzen verhoog je de veiligheid van iedere Nederlander en houd je de mensen tegen die hier alleen naar toekomen voor het gratis geld of voor ergere zaken. Schengen is een verdrag. En verdragen zijn er om opgezegd te worden als de situatie er om vraagt. Die situatie is nu een feit.

Grenzen dicht en wel nu.

Over de auteur

Frank Berkemeier
Ik ben een anarchoconservatief. Schrijf op IsraNed en OpinieZ. Volg mij op Twitter via @Berkemef

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x