Wil de echte jihadi nu opstaan?

De eerste gedachte die afgelopen vrijdag door mijn hoofd schoot was “zit mijn zusje in die trein?”. Gelukkig was ze afgeweken van haar reisplan en had ze een trein eerder genomen. Dat was een pak van mijn hart, en dat van de gehele familie.

De zwaarbewapende en bloeddorstige Marokkaanse moslimterrorist (vooroordelen bestaan in dit soort gevallen allang niet meer) toonde maar weer eens ongenadig aan dat onze Vrije Westerse Samenleving vrij kansloos is als het om terrorisme gaat. Met name Europa heeft een probleem. De grenzen zijn vele duizenden kilometers lang en zo lek als een mandje. Er is geen grote muur gebouwd in de Middellandse Zee en ook elders aan de Europese buitengrenzen is er geen tot weinig controle.

En al zou er grootscheepse controle zijn, hoe pik je een jihadist uit een mensenmassa? We weten nog allemaal van de aanslagen op 9/11, dat de terroristen zich als rokende, drinkende en baardloze geïnteresseerden lieten bekwamen als piloot. In de door een Nederlander gerunde vliegschool in Florida vielen twee van de terroristen totaal niet op tussen de andere leerlingpiloten.

Dat was, is en blijft dus een kolossaal probleem.

Wat kunnen we dan wel doen om de terroristen buiten te houden? Mijn idee als leek is, dat dat niet bijster veel is in het Europa van de open grenzen en gefragmenteerde veiligheidsdiensten. Dat wil echter niet zeggen dat we niets kunnen voorkomen.

De aanslagen van 9/11 waren mogelijk omdat de diverse veiligheidsdiensten in de Verenigde Staten elkaar de tent uit concurreerden en elkaar het licht in de ogen niet gunden. Door deze versnippering werden gegevens niet gekoppeld en was het voor de terroristen relatief eenvoudig hun verwoestende missie uit te voeren.

Vergeleken met de VS hebben we in Europa helemaal een lappendeken met al dan niet goed functionerende en veelal onderbezette veiligheidsdiensten. Ook die diensten werken naar het schijnt niet of nauwelijks samen. Het is teveel een eilandjescultuur die moeilijk te veranderen is.

En als deze diensten de potentiële terroristen (veelal Syriëgangers, hoewel ze ook afkomstig kunnen zijn uit één van de vele andere brandhaarden van de jihad) eenmaal in beeld hebben, is het niet gezegd dat daarmee alle aanslagen – zoals die van afgelopen vrijdag – voorkomen kunnen worden.

Het is daarom essentieel dat er een overkoepelende Europese veiligheidsdienst komt die nauwgezet samenwerkt met andere diensten waar ook ter wereld. Dat is een begin. Tevens moet Europa veel en veel harder optreden tegen asielzoekers en gelukszoekers. De kans is te groot dat daar jihadisten tussen zitten. Zij mogen nooit een voet op Europese bodem kunnen zetten.

Een onderdeel van dit plan moet zijn om net als Australië op te treden. Schepen en opvarenden moeten terug naar de plek van vertrek. Vervolgens moeten de boten worden vernietigd. Elke. keer. weer. Ook moeten mensenhandelaren met desnoods militaire middelen worden bestreden.

We mogen nooit verslappen in deze taak, altijd oplettend blijven, ons niet laten misleiden door alle zielige verhalen. Het is erg sneu voor de échte vluchtelingen, maar we kunnen niet anders. Zij moeten daarom altijd in de eigen regio worden opgevangen.

De Europese landen moeten veel rationeler worden, meer dan ooit. Dat zijn zij “haar” inwoners verplicht.

Over de auteur

Peter van Dijken
Man met een missie en een mening. Conservatief, liberaal. Voor alles een ras-optimist. Publiceerde eerder op Liberale Media en DDS. Ziet een mooie toekomst voor Europa zonder EU en Euro. Is te volgen op Twitter via @PetervanDijken

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] alle mogelijke gevolgen van dien. Hier is Europese samenwerking overigens essentieel, zoals ik ook eerder […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x