Veldonderzoek: een paar dagen kijken naar het NOS Journaal

Linkse opinies in plaats van verslaggeving

Titelfoto bij artikel Veldonderzoek: een paar dagen kijken naar het NOS Journaal Rene dercksen opiniez

Foto: Public domain via Wikimedia Commons

Dat de nieuwsvoorziening van de NPO al lang geen verslaggeving meer is, maar het weergeven van linkse opinies van linkse redacties, kan voor niemand meer een verrassing zijn. Maar wat zie je nu precies als je een paar dagen het NOS Journaal volgt, en vooral ook: wat zie je niet? Een veldonderzoek. René Dercksen doet verslag.

Al vele jaren kijk ik niet meer naar de nieuwsvoorziening van de NPO. Vroeger was dat voor mij een belangrijk deel van mijn avond. Het begon bij TweeVandaag, de voorganger van EenVandaag, vervolgens keek ik naar het RTL-nieuws, het NOS Journaal en vervolgens NOVA en Nieuwsuur. Ik heb het allemaal afgezworen. Het is namelijk geen verslaggeving meer, maar het weergeven van de linkse opinies van de desbetreffende linkse redacties. Propaganda. Dat is zonde van mijn tijd.

Ik had mij voorgenomen om voor dit weblog een week lang naar het NOS Journaal te kijken. Want hoewel op X de kritiek op het Journaal niet mals is, moet je altijd zelf oordelen. Ik beperk me echter tot drie dagen en de triviale onderwerpen. Enerzijds vanwege de actualiteit, anderzijds omdat ik grote moeite heb me door de aantoonbare onwaarheden heen te worstelen.

 

Verkiezingen Rusland

NOS Journaal 17 maart. Ten eerste de verkiezingen in Rusland. Natuurlijk zijn het geen vrije verkiezingen als de winnaar van tevoren al vaststaat: Poetin. Dat neemt niet weg dat een groot deel van de Russische bevolking Poetin steunt. De eenzijdige nieuwsvoorziening en propaganda in Rusland spelen daarbij natuurlijk een grote rol. Geen misverstand daarover. Maar veel Russen hebben nu eenmaal wat met autoritaire leiders, of wij dat nou leuk vinden of niet.

In het Journaal waren echter alleen tegenstanders van Poetin aan het woord. Zowel in Rusland, als voor de Russische ambassade in Den Haag. Er zouden in Den Haag een handjevol Poetin-stemmers hebben gestaan, zo werd gemeld, maar die kwamen in ieder geval niet aan het woord. Er zouden toch zeker in Rusland wel mensen bereid zijn geweest om positief over Poetin te verklaren? Het Journaal vond het niet de moeite hen aan het woord te laten.

 

Migratiedeal met Egypte

Het tweede grote onderwerp die dag was de migratiedeal van de EU met Egypte. Waarom dit een migratiedeal heet is onduidelijk, aangezien slechts een beperkt bedrag immigratie gerelateerd is. Het grootste deel van de zeven miljard euro belastinggeld is bestemd voor leningen voor de Egyptische economie. Was daar het IMF niet voor bedacht? Geen kritische vragen daarover. Kysia Hekster wierp zich ook direct op als woordvoerster van de mensensmokkelindustrie, die dergelijke deals “schandalig” noemt. Kritiek op de deal, omdat ons belastinggeld naar de Egyptische economie gaat in plaats van het bewaken van de grenzen, kwam niet aan de orde.

Erdoğan kreeg voor de “Turkije-deal” in 2016 zes miljard euro voor (citaat) “het tegenhouden en het zelf opvangen van migranten die over land of over zee naar Europa willen”. Wat het NOS Journaal niet vermeldt is dat voor elke teruggenomen migrant de EU een Syrische vluchteling laat overkomen. Een krankzinnige afspraak en voor Erdoğan een spel zonder nieten. Het werd weggelaten. Uiteraard.

Toen stelde men de vraag: Helpt het wel, die migratiedeals? Goede vraag. Echter, deze door hen zelf gestelde vraag werd niet beantwoord. Er zou wel enige twijfel over zijn binnen de EU, over de werkzaamheid. Welnu, hoe moeilijk is het om de feiten er bij te halen.

Het werkt dus voor geen meter. Die miljarden zijn weggegooid geld, die we beter hadden kunnen steken in het bewaken van de grenzen. Frontex zou die grenzen moeten bewaken, maar oud-Frontex topman Fabrice Leggeri verklaarde dat hij daarbij door Brussel werd teruggefloten. Heeft het NOS-journaal dat relevante nieuws ooit gebracht?

 

Niet in het NOS Journaal van 17 maart

De toeterstoet van Palestina- en Hamas-aanhangers door Amsterdam, begeleid door de politie, waarbij talloze verkeersovertredingen werden begaan. Windmolens in Groningen drijven dorpelingen tot wanhoop. Eén derde van de bevolking loopt hierdoor bij de huisarts met onder andere zelfmoordneigingen. Ook geen nieuws over de Israëlische gijzelaars.

 

“Honger als wapen”

Eén van de vele redenen dat ik al vele jaren geen NOS of zelfs NPO (en RTL) meer kijk is de ongekende propaganda die zij brengen over het Midden-Oosten. Via X krijg je al genoeg mee van die journalistieke wanproducten, zoals nu ook weer dit.

Op 18 maart opent het Journaal met het verwijt aan Israël dat het honger gebruikt als wapen. Dit verwijt wordt gemaakt door de EU buitenland-chef Josep Borrell. Borrell is van de PSOE, de Spaanse socialisten. Die socialisten probeerden samen met de Groenen in het Europees Parlement de toespraak van Hillel Neuer van UN Watch te cancellen en toen dat niet lukte probeerden ze de camera’s te verwijderen uit het Parlement. U weet, Hillel Neuer legde het schandaal van UNRWA bloot. Hamas zit vuistdiep in deze VN-organisatie. Daarover niets bij de NOS. Niets ook over de pogingen om Neuer te cancellen in het Europees Parlement.

De aantijging dat Israël honger gebruikt als wapen werd behalve door Borrell ook geuit door Arif Husain. Van de VN. De VN van het UNRWA. De VN is op geen enkel vlak meer serieus te nemen. Het Journaal laat vervolgens beelden uit Gaza zien. Mensen, rijen dik, bij een uitgiftepunt van voedsel, zo leek het. Beelden die alleen door Hamas gecontroleerde media kunnen zijn gemaakt. Geen woord daarover, geen disclaimer. Niets. Geen reactie op deze aantijging ook van Israël. Alle journalistieke codes én de mediawet worden dus vermorzeld.

Op het X-account van @WCkitchen kunt u zien hoeveel ton voedsel er in het noorden van Gaza wordt aangevoerd, via Israël, aan inwoners van Gaza die in ruime meerderheid de pogrom van 7 oktober bejubelden. Welk land zou dat doen eigenlijk?

 

Voedseltransporten

In Israël kan je als journalist wel gewoon je werk doen. Waarom is er geen NOS (of RTL-) journalist naar de grensovergang gegaan om te controleren of de berichtgeving van Cogat klopt? Ook zij berichten over voedseltransporten. Hoe logisch zou dat zijn? Doe je werk. Vraag die chauffeurs hoe het er aan toegaat als ze Gaza binnenrijden. Een Egyptische vrachtwagenchauffeur kwam eerder om het leven bij het brengen van hulpgoederen. De filmpjes waarin Hamas beslag legt op voedsel en dat voor veel geld doorverkoopt zijn talrijk. Wat weten de chauffeurs er van? DOE JE WERK.

 

Al Shifa ziekenhuis

Dan meldt het NOS-journaal dat volgens Israël Hamas, nog altijd liefkozend strijders genoemd in plaats van terroristen, zich schuil houdt op een ziekenhuisterrein in Noord-Gaza. Verslag wordt gedaan door een lokale Gazaan met een telefoontje die zich beklaagt niet naar buiten te mogen. Israël had inderdaad de omgeving vooraf gewaarschuwd voor een militaire actie en de burgerbevolking opgeroepen binnen te blijven, om daarmee burgerslachtoffers te voorkomen. Geen woord daarover. Uiteraard. “Volgens Palestijnse media”, dat is dus Hamas, zouden er tientallen burgerslachtoffers zijn gevallen. Dat was het. Het IDF heeft dus de zich schuilhoudende terroristen gemist, maar wel burgerslachtoffers gemaakt. Zou het?

Maar wat was er nu echt gebeurd dan?

Elly Turfkruier doet op X verslag van Israëlische zijde. Israël zegt vijftig Hamas-terroristen te hebben uitgeschakeld, die het ziekenhuis weer hadden bezet en een kleine tweehonderd verdachten voor verhoor te hebben vastgenomen.

 

Kinderen in Gaza

Volgens Annechien Steenhuizen zijn duizenden kinderen in Gaza omgekomen en naar schatting 17.000 kinderen zouden wees zijn geworden. Van wie die cijfers afkomstig zijn en of ze te verifiëren zijn wordt niet gemeld. Wat volgt is het verhaal van Dareen. Zij zou haar ouders verloren zijn in Gaza en revalideert nu in Qatar. Dareen vertelt dat ze in Gaza een fantastisch leven had voor de oorlog. Maar Gaza was toch een openluchtgevangenis? Hoe leuk haar verjaardag vorig jaar was liet ze zien op een smartphone met drie van die cameraatjes. Dareen woonde in een vrijstaand huis met een zwembad totdat Israël het bombardeerde. Wat, een huis met een zwembad? Dan heb je het aanzienlijk beter dan de gemiddelde Gazaan (én Israëliër). Als Israël dan het huis bombardeert is er maar één relevante vraag te stellen: wat deed de vader van Dareen? Die vraag werd niet gesteld.

Dat kinderen de grootste slachtoffers zijn van elke oorlog staat buiten kijf en dat er kinderen sneuvelen is hartverscheurend, maar dat komt in deze oorlog natuurlijk niet in de laatste plaats, omdat ze als menselijk schild gebruikt worden door de terroristen van Hamas.

Resumerend: stellingen van Israël worden begeleid met de tekst “volgens Israël”. Nieuws van terroristen passeert kritiekloos.

 

Islamitische aanslag

Dan volgt de islamitische aanslag in Utrecht van vijf jaar geleden. Door Gokman Tanis. Van Turkse afkomst. U begrijpt vast welke delen van deze informatie de uitzending niet haalden. Het was een “gebeurtenis”. Dit stond op zijn wapen waarmee hij vier mensen vermoordde: “Wie Sharia volgt, gaat naar paradijs. Wie democratie volgt gaat naar hel. Jullie maken mensen dood die moslim zijn. En Allah laat mij jullie dood…”

Niet dit, noch het woord islam, de aanleiding van de aanslag, haalde de uitzending.

 

Frankrijk

Citaat: “In een buitenwijk van Parijs is een politiebureau belaagd met vuurwijk en molotov cocktails. Ook staken jongeren vuilnisbakken in brand. Twee agenten raakten gewond. Aanleiding is de dood van een man van achttien. Hij werd doodgereden door een politieauto. De Franse politie ontkent dat er sprake was van opzet.”

Dat was de letterlijke bijdrage van het NOS Journaal.

De feiten: de overleden man negeerde een stopteken van de politie, vluchtte weg en werd achtervolgd. De verdachte heette Wanys R. en was van Algerijnse afkomst. Wanys had ondanks zijn leeftijd, achttien jaar, al drie veroordelingen op zijn naam voor intimidatie en geweldpleging. De advocaat van de familie beschuldigt de politie van het opzettelijk aanrijden van Wanys. Uit de videobeelden blijkt dat niet.

 

Niet in het Journaal op 18 maart

Google beïnvloedde de verkiezingen door Republikeinen te censureren en Democraten als Clinton en Obama te bevoordelen. Het Supreme Court in de VS geeft de staat Texas het recht om de grens te bewaken, daar waar de Federale overheid, Joe Biden, de grens wijd open wilde laten staan voor illegalen.Ook geen nieuws over de Israëlische gijzelaars.

 

NOS Journaal 19 maart

Weinig triviale onderwerpen vandaag. Nog wel het bericht dat de aanval op het ziekenhuis Al Shifa doorgaat en dat Israël claimt daarbij vijftig Hamas-strijders, geen terroristen dus, zou hebben gedood. Bij het onderwerp over dierenwelzijn, waarbij zowaar een voor- als tegenstander aan het woord kwam, was het laatste woord weer aan degene die de mening van de NOS-redactie verwoordde, Esther Ouwehand. U kunt het toeval noemen. Ik niet meer. Niet in het nieuws: het Planbureau voor de Leefomgeving vindt dat Nederlanders nu ook moeten gaan betalen voor CO2-reductie in het buitenland, omdat we het hier niet meer opruimen. Ook geen nieuws over de Israëlische gijzelaars.

 

Puinhoop

In deze paar uitzendingen zijn dus alle journalistieke codes vertrapt en is de Mediawet ernstig geschonden. Of dacht u dat dit toeval was? Het is te hopen dat een nieuwe minister de puinhopen op het mediapark gaat opruimen. Ik zie mogelijkheden als woningbouwlocatie.

Over de auteur

René Dercksen
Vastgoedprofessional, oud senator en statenlid, publicist.
Verkiesbaar voor BVNL, nummer 3, voor het Europees Parlement!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
49 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heel herkenbaar en dapper dat je maar liefst 3 dagen die politiek gekleurde berichtgeving hebt kunnen aanzien.

Roos
Roos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heel waar en mooi verwoord. Precies wat ik ook waarneem.

Josef
Josef
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De staatspropaganda/nos ,npo,enz. heeft voor mij allang afgedaan als leugens en ophitserijen!
Het is een schande dat wij als burgers die leugens en ophitserijen zelf betalen moeten!

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk René Dercksen.
Waarheden als een koe.
De Nederlandse TV kijker wordt vergiftigd, met nieuws uit het Linkse Rutte Kartel.
De praatprogramma’s hebben alleen maar pro Linkse gasten.
Objectief nieuws is in Nederland via de TV / Radio en de schrijvende pers, niet meer te volgen.
Ik ben van voor de tweede wereld oorlog, ik ben blij dat ik oud ben.
Nederland is een verloren natie.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Stuur dit verslag svp naar de ombuds van de npo. Die willen graag nepnieuws uitbannen. Zeggen ze.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe meer vrouwelijke journalisten hoe meer empathische verslaggeving, empathie voor de zwakke, zonder oog voor consequenties en eigen veiligheid. Naarmate vrouwen meer te zeggen krijgen wordt de mannelijke strijd om zelfbehoud minder.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

De vrouwen emancipatie is ook wat mij als vrouw betreft totaal doorgeslagen.
Of dat met echte empathie te maken heeft weet ik niet, ik vermoed dat het veel meer te maken heeft met erbij willen horen, het dominante narratief niet durven verlaten.
Vrouwen mogen van mij best veel te zeggen krijgen, maar zijn gewoon in hun denkwijze anders, hun hersens zijn anders, al mag je dat ondanks dat de wetenschap dit bevestigt niet zeggen.
Mannen en vrouwen zijn wat mij betreft complementair, kunnen samen goede teams vormen. In de journalistiek, politiek, zorg, bedrijven….Maar dat moet dan wel op basis van kennis en kunde. Niet alleen op quota van kleur en gender.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik vond in mijn werkende leven mannelijke juristen zakelijker en dus beter, de goede vrouwelijke juristen hadden vaak iets mannelijks. Op zich vond ik werken met vrouwen niet perse een kwaliteitsboost, eerder afleidend van de hoofdzaak.
Mijn beeld van vrouwen is dat als ze in een overvolle reddingsboot zitten, niet kunnen stoppen met opnemen van drenkelingen met als gevolg daarvan uiteindelijk met z’n allen zinken. Een boot met mannen kijkt naar de draagkracht van de boot en stopt als het onverantwoord is nog een drenkeling op te nemen. Vanuit dit perspectief moet je een beetje voorzichtig zijn te veel vrouwen aan de knoppen te laten zitten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Eens. Vrouwen zijn ook in mijn ervaring als vrouw veel meer van de details en blijven die dan vaak ook nog eens oeverloos benadrukken. Waarbij de grote lijnen dreigen te vervagen.
Die reddingsboot is m.i. een goed voorbeeld.
Goede bedoelingen leiden niet altijd tot goede uitkomsten.

Jan
Jan
28 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Links is intrinsiek narcistisch, en vrouwen zijn overwegend links. De rede buigt voor emotie. Zien zichzelf als de betere mens, het goede, en willen letterlijk ten koste van alles deugen. Ze zwelgen in hun opgeblazen ego. Het zijn de Bijbelse Farizeeërs. Nemen alles en iedereen de maat, zien overal splinters maar niet de balk in de eigen ogen. En de regel is dat ze elkaar altijd bevestigen. Anders word je gecancelled en beland je op de mesthoop. Want dan is het oordeel keihard.

Mrs Zweistein
Mrs Zweistein
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

#Willem Ruitenberg: U beseft niet dat u bezig bent met discriminatie
: het toedichten van een kenmerk aan de gehele groep WAARDOOR OOK UW “WAARNEMING” VAN DIE GROEP WORDT VERKLEURD..Noch uw uitspraken over de man, noch die over de vrouw zijn realistisch. Kletskoek dus.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
22 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Mrs Zweistein

Je moet veralgemeniseren om iets te kunnen doorgronden. Bij veralgemeniseren houd je er heus wel rekening mee dat er allerlei uitzonderingen zijn, maar we richten ons nu even op het grote plaatje. Dat zal vast wel gekleurd zijn, een ander kan dan zeggen waar het gekleurd is. Voorlopig heeft u geen argumenten waar mijn waarneming gekleurd is.

Martha
Martha
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Heel blij met dit stuk. Eindelijk de waarheid!

R Bil
R Bil
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig zoals de feiten op een rij worden gezet. Maar blijkbaar hebben wij een slapende minister die er op dient toe te zien dat de journalistiek neutraal is. De NOS heeft allang het recht op een miljard ondersteuning voor hun link(s)e ideologie verspeeld samen met de ondeugdelijke NPO want die is hetzelfde > het is alles D(ictatuur) 66

H.Nijhuis
H.Nijhuis
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt wel een giftig spelletje voor de linkse media om de rechtsgeoriënteerde nederlanders te sarren. Uit nijd, dat dan wel weer.

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.Nijhuis

Uit nijd, is uit haat ook denkbaar.?

Dolphin
Dolphin
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Erg knap dat je het 3 dagen hebt volgehouden. Ik heb het een aantal jaren geleden met 1 enkele uitzending geprobeerd en per onderwerp de kritiek beschreven. Na 7 onderwerpen ben ik toch nog afgehaakt. Het was gewoon belachelijk. Onbegonnen werk.

Kazimir
Kazimir
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal ongetwijfeld waar zijn, maar ik kijk er bewust al jaren niet meer naar.

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst diepe buiging voor de artikelschrijver die een week lang NPO nieuws heeft doorstaan. Zoveel doodsverachting. Zoveel zelfkastijding. Wat moet deze man geleden hebben.
Ik geef onmiddellijk toe: ik doe hem dat niet na. Als ik bijvoorbeeld de kop van Rutte zie, dan gaat de tv meteen uit.
Waarom staat een groot deel van de Russische bevolking achter Putin? Het antwoord is heel simpel: omdat Putin de belangen van Russen verdedigt – en niet de belangen van Afrika, van het WEF, van de ijsberen, van de Zuidpool of van het Amazonegebied. Of Putin een democraat is of een dictator, is gewoon minder belangrijk.
Daar staat tegenover dat wij in NL een ‘democratisch’ gekozen regering hebben, maar die zich voornamelijk bezig houdt met de belangen van mensen en organisaties en zaken die zich ver buiten NL bevinden. Deze ‘democratische’ regering houdt zichzelf in het zadel door het zo te regelen, dat er bijna alleen maar gelijkgestemde partijen bestaan. Een soort pluriforme dictatuur.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja, de grote woorden van m.n. Rutte c.s. ergeren mij ook omdat ik wel parallellen zie.
Hoe moeten we b.v. de regelrechte bedreiging van de 2e kamer mbt de enorme lumpsum naar Joekreen anders duiden dan dictatoriaal?
En die 2e kamer is gedurende zijn bewind toch totaal buitenspel gezet?
Wat is zo anders hier?

Anna
Anna
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat u beschrijft in exact mijn ervaring.
Ik erger mezelf omdat er totaal geen wederhoor is.
En zo worden wij COLLECTIEF GEÏNDOCTRINEERD!!
Als het dan echt z’ on honger lijden is, waar zijn dan de foto’s van de uitgehongerde kindertjes?
Op de Arabische zender MEMRI tv heb ik het tegendeel gezien.
Gedropt voedsel wordt in de container gegooid met de mededeling dat ze geen voedsel eten wat door Amerikanen is gedoneerd….

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het ontbreekt de meeste journalisten aan zelfinzicht en eerlijkheid. Het is vrijwel onmogelijk objectief verslag te doen, zeker als je walgt van de tegenpartij. Alleen heel knappe koppen kunnen dat en net als elders, daar zijn er niet zoveel van. Wees eerlijk over je wereldbeeld. Rechters zijn zo eerlijk mee te werken aan een onderzoek naar hun politieke voorkeur, dat vergroot hun geloofwaardigheid omdat je weet waar je aan toe bent. Ik zou willen weten op welke partijen de medewerkers van Nieuwsuur en de NOS stemmen, dan krijgen we wat duidelijkheid over de heersende opvattingen daar. En laten ze erkennen dat diep van binnen ze aan de kant van de zwakken staan.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

NOS liegt niet maar laat niet alles zien en horen. Is nieuws weglaten ook liegen? In mijn ogen wel want dit gebeurd met opzet volgens een plan. Ook de parafrasering a la NOS is en soort leugen. Verdraaien van uitspraken en deze daardoor uit het context halen om vijanden te compromiteren. Dit alles uit monde van linkse ideologie die onze media heeft gekaapt vanaf het moment van het afschaffen van kijk en luistergeld waardoor de media als enige mogelijkheid opgedrongen konden worden net zoals vroeger in het Oostblok het geval was. Dit om de democratie te beschermen. Net of ik terug in de tijd ben.

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Als NOS/NPO maar één kant van de medaille laat zien of horen, is dit gewoon bewust de waarheden achter houden en dat heet gewoon liegen.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Vind ik ook.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Relevant nieuws opzettelijk weglaten uit berichtgeving is niet liegen maar manipuleren. En dat is heel erg kwalijk voor een organisatie die beweert onafhankelijk te zijn.

H.J.
H.J.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben benieuwd hoe de NPO en de Media omgaat met het nieuws dat het OM niet in cassatie gaat in de zaak rond om de moord op Carlo Heuvelmans in Mallorca.
Na eerst 9 jaar als eis toen 7 jaar en nu dus vrijspraak een zaak met een luchtje.
En slecht voor het vertrouwen in het OM.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Heel goede vraag. Een goede journalist zou daar toch wel even een onderzoekje naar horen te doen.

Jos
Jos
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

“aangevallen door een groep 18- en 19-jarige jongens uit Hilversum”.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En wat te denken van die ‘deken van liefheid’ over KK? Heel slecht voor het vertrouwen in de rechtspraak.

Nyong
Nyong
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt die wel.
Een Nederlands spreekwoord dat spreekverbod is opgelegd of door links wordt doodgezwegen.

Om feiten niet te benoemen daar is het woord “Beeldvorming” voor.
Volksstammen: aanduiding voor een heleboel mensen.
Hier te lande verwerken hele volksstammen die Beeldvorming als zijnde de “Pravda” . . .
On G E L O O F lijk . . .

Snappie
Snappie
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een verdraaide waarheid vertellen eenzijdige belichting, hoezo objectief?
Een verhaal heeft twee kanten maar in het grote mensen nieuws ,niets daarover.
Rtl nieuws ook waardeloze ingekochte eenzijdige media.
Het is hetzelfde in de politiek dit is het narratief en wij vertellen de waarheid, echt niet.
Waardeloze meuk in den haag en op de buis.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Snappie

Het is ook opvallend dat vaak doorgeschakeld wordt naar correspondenten voor het nieuws ’ter plekke’ terwijl die correspondenten vaak helemaal niet in het gebied, of zelfs land, zijn. Die lezen dan het door Hilversum(!) geleverde tekstje op voor een buitenlandse achtergrond. Een achtergrond die welbewust wordt gekozen maar vaak niets met het onderwerp te maken heeft. Ook dat is welbewuste manipulatie.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

o jee, dat is zwaar….. een paar dagen ergeren door naar NOS nieuws te kijken.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik heb er vanavond nog keer op gelet. Mijn partner kijkt altijd naar NOS nieuws. Dat is ‘ie gewend. Soms RTL. Geen idee of dat veel beter is.
Maar nu ik dit artikel heb gelezen, ga ik er nog beter op letten. Ik betrapte mezelf er vaak al op dat ik tegen het tv scherm zit te praten of half te schelden en commentaar te leveren, want ik hoor zeker ook hoe ze het brengen en weinig sympathie voor Israel, nooit uitgebreid hoe het werkelijk zit met de hulpgoederen. Bij WNL op zondag was de directeur van het CIDI en zij vertelt toch andere dingen over wat er met de transporten gebeurt, die Hans Jaap Melissen zat er ook en zat haar steeds te interrumperen, want meneer weet alles beter omdat ‘ie in oorlogsgebieden verkeert, maar gelukkig viel Rick Nieman haar bij met een voorbeeld. Toen hield ‘ie beetje beledigd zijn mond.
Ik heb paar jaar geleden boekje gelezen van een onderzoeksjournaliste over hoe dat gaat met hulpgoederen en dat die vaak gestolen worden en verkocht door rebellen en omgezet in wapens etc of dat rebellen/terroristen er belang bij hebben dat de burgers de goederen NIET krijgen. Dat ging toen met name over Oxfam Novib en een paar andere organisaties die zelf een goed leven hebben van hun ‘werk’ op veilige plaatsen…. Net als de Hamas leiders in Qatar. De crisiskaravaan van Linda Polman. Wel lezenswaardig, want ik geloof beslist dat het een verdienmodel business is, dat hele NGO gedoe.
Israel wordt beschuldigd van oorlog voeren middels uithongeren van de Gazanen, maar dat geloof ik niet. Ik geloof niet dat Israel hier bewust mee bezig is. Ik denk dat Hamas spaken in het wiel steekt van de voedseltransporten zodra ze de grens passeren. Dat zou mij niet verbazen.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Andre
Andre
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Hulpgoederen worden vaak geroofd en door Gazanen voor veel geld verkocht aan andere Gazanen. Was te zien op het nieuws. Verder is het parachuteren van hulpgoederen vooral bedoeld voor het thuisfront. De onderliggende boodschap is: dit is de juiste houding, de vraag of de Gazanen dit over zichzelf hebben afgeroepen, verdwijnt naar de achtergrond. Het is ook bedoeld om moslims in Europa te paaien.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, ik denk ook dat het ongeveer wel zo zit. Als je het boekje van Linda Polman hebt gelezen geef je geen euro meer aan een collectant die komt bedelen voor de armen in het buitenland.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De NPO is een onderdeel van de mars(xisten) door de instituties.
Gelukkig las ik vandaag een top bericht, waaruit blijkt dat de revolutie telkens haar eigen kinderen opeet;
“Zo lijdt pensioenfondsen ABP al jarenlang enorme verliezen met zijn groene beleggingen, vooral sinds het aantreden van directielid Paul Rosenmöller (GroenLinks)”.
Wie een kuil graaft voor Boeren, Burgers,Vissers het MKB. Belastingbetalers enz valt er zelf in. Een koekje van eigen deeg voor de ambtenaren.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Jos
Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

nou, als gepensioneerde van ABP vind ik die ontwikkeling bij mijn pensioenfonds helemaal niet leuk. Ook vreselijk dat die nare Paul Rosenmoller die ik het demoniseren van Pim Fortuijn nog steeds ZEER kwalijk neem, zomaar in de directie van ABP kan zitten. Eng mannetje.

Jos
Jos
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Hier 1 voorbeeld, maar het zijn er 10 duizenden in alle bestuurslagen, justitie, NGO’s. NPO enz;

“XR-ambtenaar Amsterdam saboteert benoeming burgemeester Castricum, want “gemeente erkent klimaatcrisis niet”
Amsterdamse ambtenaar en adviseur bestuurlijke zaken/verkeer en openbare ruimte Lucas Winnips werd vorig jaar nog wegens opruiing veroordeeld tot een taakstraf……”

Dat Baudet gisteren uit zijn sloof schoot was natuurlijk precies waar ‘men’ hem al jaren toe dreef. Nooit een normaal antwoord of respect volle benadering. Kuicken; Bruine laarzen. Vele; Poetin Lover enz enz….
Jammer trouwens dat Baudet in de val trapte, maar menselijk gezien begrijpelijk.

Laatste aanpassing 30 dagen geleden door Jos
Jos
Jos
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Marien

En ja Marien, natuurlijk zijn er ook ambtenaren (oud) die Opiniez lezen. Deze zijn natuurlijk en helaas ook de sjaak…

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
30 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Bericht dat de grote pensioenfondsen nu zelf aanbieden te investeren in de ‘energietransitie’.
Dat is niet voor niets nu de nieuwe pensioenwet de verliezen op de pensioengerechtigden kan afwentelen. Gewoon een andere vorm van transitie. Namelijk die van uw pensioengeld naar de zakken van enkelen.

Frank pouw
Frank pouw
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Groot gelijk, heb al jaren probleem met nos journaal en Nieuwsuur.
Ik mail tegenwoordig Gijs van Beuzekom,genre manager aktualietieten nieuws van de npo met mijn irritatie over frauderen npo code van hoor en wederhoor.
Het feit dat npo 3 oa gaat verdwijnen heeft daar mee te maken, die idioten hebben niet door in Hilversum dat ze bijna constant misinformation verspreiden.de incompetentie is misselijkmakend. Kijk naar klimaat gerelateerde programma’s allemaal frauderende npo code vol met gekleurde misinformation.
Mail Gijs van beuzekom. gijs.van.beuzekom@npo.nl en val hem aan op de inhoud. Hij zal zeggen daar heb ik als genre manager geen zeggenschap of invloed op wel op het programma en plaats in uitzendschema. Het barst er van de genre managers voor elk type programma.
Weet je,salaris aan einde van de maand en misschien wel iets van een tesla en klaar en door naar de volgende maand who gives a fuck.

John
John
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

NPO ligt willens en wetens in bed met de vijand. Ze haten Nederland en ze haten zichzelf. Werkelijk alles moet stuk. Wij kijken al heel lang geen publieke omroepen meer, kan voor die landverraders geen tolerantie meer opbrengen.

Laatste aanpassing 29 dagen geleden door John
Piet Karbiet
Piet Karbiet
28 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Journalist Arnold Karskens heeft dit eerder gedaan, zie zijn NOS Zwartboek: https://thekarskenstimes.com/boeken/item/691-zwartboek-nos-journaal
De NOS Journaal die de feiten constant negeert, onderwerpen bewust weglaat, activistisch links commentaar, spreekbuis van linkse opinie. Trump altijd negatief belichten, Biden niet. Een lawine aan klimaatalarm, tot in items over ijsjes en vlinders toe. Vorige week het bericht dat de NPO maar voor 2 jaar een licentie krijgt i.p.v. de gangbare 5. Beter was het geweest om dit helemaal stop te zetten. Het is onbestaanbaar dat een demissionair kabinet dit gewoon nog even besluit. En wij die agitprop betalen.

Josef
Josef
30 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele kabinet zit vol met Bonte Ballen/vak inhoudelijke onbenullen!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Monty Python, eind jaren 60 vorige eeuw
Humor zijn tijd ver vooruit.
https://www.youtube.com/shorts/EarS56YFw_s

Esso
Esso
29 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een hel moeten die drie dagen geweest zijn !

Casper
Casper
16 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

incompetente mensen van de NPO zouden zich kapot moeten schamen.

49
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x