Totaal corrupt UNRWA moet nu echt verdwijnen

VN-organisatie faciliteert Jodenhaat en terrorisme

Het schandaal rond de met Hamas verstrengelde VN-vluchtelingenorganisatie voor Palestijnen UNRWA is niet een kwestie van ‘een paar rotte appels’. Deze organisatie is vanaf het begin mede de oorzaak van de problemen tussen Israël en de Palestijnen geweest. UNRWA heeft generaties van Palestijnen geleerd dat Joden moeten worden gehaat en Israël vernietigd. Dit komt niet meer goed en daarom is het tijd dat UNRWA moet verdwijnen. Een column van Maaike van Charante.

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog waren wereldwijd vele miljoenen mensen op drift. Grenzen werden opnieuw getrokken, grote groepen werden gedwongen te verhuizen naar landen die ‘etnisch of religieus beter passend’ waren, en onrecht of verdriet telden niet. Ondanks al die ellende zijn die tientallen miljoenen ontheemden uiteindelijk opgenomen door de landen waar ze heen gingen. Behalve één groep: de Palestijnse vluchtelingen.

 

UNRWA: Palestijnen apart

De uitzonderingspositie van de Palestijnen is bizar. Zij zijn de enige vluchtelingen ter wereld die niet onder de VN-organisatie UNHCR vallen, zij hebben een eigen VN-organisatie die voor hen moet zorgen. Zij zijn ook de enige vluchtelingen ter wereld met een erfelijke vluchtelingenstatus, waardoor zij ontheemd blijven. Als alle vluchtelingen van destijds zo behandeld waren, zou de wereld overdekt zijn met vluchtelingenkampen.

De vluchtelingenorganisatie van de Palestijnen – UNRWA – heeft een mandaat dat elke drie jaar verlengd moet worden, wat ook steeds gebeurd is. In de loop der jaren heeft UNRWA steeds meer bevoegdheden gekregen en functioneert inmiddels als een soort staat, maar zonder grondgebied. UNRWA, dat voor slechts 5,9 miljoen Palestijnen zorgt, heeft ruim anderhalf keer zoveel medewerkers als UNHCR dat momenteel meer dan honderd miljoen ontheemden onder zijn hoede heeft.

UNRWA is financieel afhankelijk van landen die jaarlijks honderden miljoenen doneren, maar op dit moment hebben veel van die landen – waaronder ook Nederland – hun steun bevroren. Dit is omdat UNRWA verwikkeld is in een enorm schandaal. En nee, het gaat niet om ‘een paar rotte appels’ zoals sommigen beweren, er is iets fundamenteel mis bij UNRWA. En dat gaat verder dan de deelname van twaalf UNRWA-medewerkers aan de Hamaspogrom van 7 oktober 2023.

 

Het getuigenis van Hillel Neuer

Op dinsdag 30 januari 2024 getuigden vier deskundigen voor het Amerikaanse congres, en een van hen was Hillel Neuer, topman van de ngo UN Watch. De kern van zijn betoog: UNRWA helpt de Palestijnen niet, UNRWA is deel van het probleem. UN Watch rapporteert al jaren over misstanden in deze organisatie, en zowel UNRWA zelf als de VN beschuldigen liever de boodschapper dan iets aan de misstanden te doen.

Neuer stelt dat UNRWA nog steeds de oorlog van 1948 wil voortzetten, een oorlog die destijds begonnen is door de Arabische landen, maar waaruit die landen zich inmiddels hebben teruggetrokken. UNRWA wil dat Israël verdwijnt. Dit zijn harde woorden van Neuer, maar ze zijn niet hol. Ik raad iedereen aan om niet alleen zijn getuigenis te beluisteren in de video hieronder, maar ook om het online te lezen. Het staat vol linkjes naar bewijsmateriaal.

 

Het getuigenis van Marcus Sheff

Ruim de helft van het budget van UNRWA gaat naar onderwijs aan Palestijnse kinderen, en hierover sprak een andere deskundige, Marcus Sheff. Hij deed verslag van de gruwelen van de Hamaspogrom op 7 oktober 2023 en vooral van het verbijsterende gedrag van de daders. Zij schaamden zich niet voor hun misdaden, maar filmden ze lachend en stuurden de filmpjes trots de wereld in.

Sheff zei niet verrast te zijn door dit gedrag. Hij vertelde hoe zijn organisatie IMPACT-se al jaren waarschuwt voor de gevaarlijke inhoud van de schoolboeken van Palestijnse kinderen. Alleen al in Gaza gaat het om 286.000 scholieren. “Keer op keer hebben we gewaarschuwd dat de Palestijnse leerboeken van vandaag de terroristen van morgen voortbrengen. Helaas en tragisch genoeg werden op 7 oktober onze ergste angsten bewaarheid.”

Vervolgens vertelde hij wat er zoal in die Palestijnse schoolboeken staat, en ik raad iedereen aan om ook zijn verklaring zelf te lezen en de linkjes te volgen. IMPACT-se heeft de afgelopen decennia meerdere rapporten uitgebracht, waarin talloze voorbeelden van dubieus lesmateriaal staan. Sheff vertelde ook over Hamasterroristen die les gaven op UNRWA-scholen.

 

Het onderwijs van UNRWA

Wat gaat er nu precies mis in dat onderwijs aan Palestijnse kinderen? In de kritiek komen steeds drie thema’s terug: geschiedvervalsing, Jodenhaat en geweldsverheerlijking.

De geschiedvervalsing houdt in, dat het bestaan van de staat Israël en elke Joodse geschiedenis in het land worden uitgewist. De Jodenhaat wordt aangewakkerd door alles wat fout is aan Joden te wijten; zij zijn monsters, geen mensen. Het geweld is de logische conclusie: het lesmateriaal staat bol van verheerlijking van martelaarschap en oproepen tot jihad tegen Israël.

UNRWA is niet toeschietelijk in het verstrekken van materiaal, maar tijdens de coronacrisis kregen ook Palestijnse kinderen les via internet en al kwam van de meest ideologische vakken geen lesmateriaal online, ook bij andere vakken bleken bovengenoemde thema’s een rol te spelen. Dat leidde in 2021 tot een rel, en SGP-leider Kees van der Staaij stelde Kamervragen.

Maar, zoals we kort daarna in het Duitse Bild konden lezen: dit was niets nieuws. In 2019 had EU-vertegenwoordiger Federica Mogherini al een onderzoek in laten stellen naar het lesmateriaal. In het Bild-artikel staan overigens ook weer voorbeelden van die onheilige drie-eenheid: geschiedvervalsing, Jodenhaat en geweldsverheerlijking.

 

Niets nieuws

Gaan we nog verder terug, dan vinden we een rapport uit 2008 waarin Palestijnse schoolboeken worden besproken die werden geproduceerd onder Nobelprijswinnaar Arafat, na de Oslo-akkoorden. Wat vindt u van dit gedicht voor 11-jarigen?

De martelaar
Het horen van wapengekletter is aangenaam voor mijn oor
En het vloeien van bloed verblijdt mijn ziel
Net als een lichaam dat op de grond wordt gegooid
Waar de woestijnroofdieren erover vechten

En waarom pas beginnen bij 11-jarigen. In het jaar 2000 zongen Palestijnse kleuters al beloftes om martelaar te worden: “Ik zal leven als een Fida’i en doorgaan als een Fida’i. En zal sterven als een Fida’i totdat het land terugkeert…” Fida’i is Arabisch voor: zij die bereid zijn hun leven op te offeren.

Ik ging eens in echt oude berichten zoeken en vond een beschrijving van ‘nationalistisch onderwijs’ door UNRWA in het Limburgs Dagblad van januari 1964: “Zelfs de kleinste kinderen van de bewaarschool leren al liedjes zingen waarin het ‘heimwee’ naar hun geboorteland wordt bezongen en de wil om dit land weer te gaan heroveren, doordat de Joden in zee zullen worden verdronken…”

 

De gevolgen

Het effect van dergelijke indoctrinatie laat zich raden. Voor OpinieZ schreef Uri van As er in 2018 al een stuk over met als titel: Nederland steunt en financiert grootschalige kindermishandeling. In dat stuk hartverscheurende filmpjes van Palestijnse kinderen die trots vertellen dat zij later martelaar gaan worden. Sindsdien zijn er weer talloze nieuwe filmpjes gemaakt, zoals deze korte documentaire waarin ook veel kinderen aan het woord komen.

Hoeveel van de kleuters die sinds 2000 het Fida’i-lied zongen zullen als jonge mannen deel hebben genomen aan de slachtpartij van 7 oktober?

Het is, zoals de Volkskrant in februari 1964 al schreef: “Het vluchtelingenleger, dat terug moet naar Israël vormt in de handen van sluwe politici een machtig wapen voor binnenlands en buitenlands gebruik. De haat tegen Israël wordt met beproefde propagandamethoden levendig gehouden. De vluchtelingen moeten het onrecht blijven gedenken. Zij zijn de gevangenen van de haat.”

In feite werd het ‘recht op terugkeer’, waar Palestina-activisten zich nog steeds op beroepen, vanaf het prille begin gesaboteerd door deze haatcampagne. Zoals het NIW in juni 1961 – Israël bestond net dertien jaar! – schreef: “Voor Israël zou repatriatie neerkomen op het binnenhalen van een omvangrijke en gevaarlijke minderheid, die een dertienjarige campagne van haat tegen de Joodse staat achter de rug heeft.”

 

Een kansloos volk

Ik heb de Palestijnen wel eens het meest beklagenswaardige volk ter wereld genoemd. Een volk dat gesmeed is als wapen tegen Israël. Een volk van verschoppelingen dat bewust in ellende werd gehouden om met die ellende de publieke opinie te kunnen bespelen. Een volk dat werd doordrenkt met haat. De Arabische landen schiepen een monster, en nu keren zij zich ervan af.

De Abraham-akkoorden, die onder president Trump gesloten werden, waren een grote stap in het normaliseren van betrekkingen tussen Israël en de Arabische landen, maar voor de Palestijnen waren ze een bittere pil. Zij zijn gedwongen in 1948 gebleven, de rest van de wereld is verder gegaan. En waar moeten zij nu blijven? In de Arabische wereld zijn ze niet welkom.

Een tweestatenoplossing is verder weg dan ooit. Na het dramatisch verlopen experiment met Gaza zal Israël niet nog eens zo’n risico nemen. Wie wil een seriemoordenaar als buurman? Een seriemoordenaar, die bovendien na de vorige moordpartij luidkeels verkondigd heeft dat er moordpartijen zullen blijven volgen.

Inmiddels dringt ook tot de Israëlische vredesbeweging door hoe onbereikbaar de Palestijnen geworden zijn. Lees vooral dit schrijnende verslag van Deborah Danan, waarin talloze Israëli’s vertellen over hun ontgoocheling. Zij dachten dat ze een basis voor vrede konden leggen door zich in te zetten voor mensen in Gaza, en werden verraden door deze ‘vrienden.’

 

UNRWA moet verdwijnen

De huidige ellende in de Gazastrook beneemt velen het zicht op de onderliggende problemen. Ja, het geweld moet zo snel mogelijk stoppen en de slachtoffers moeten hulp krijgen. Maar UNRWA is niet de geschikte organisatie om die hulp te leveren. De hulpverlening zou zo snel mogelijk overgenomen moeten worden door organisaties die geen verleden hebben van haatzaaien, organisaties die misschien een begin kunnen maken met de denazificatie van deze geïndoctrineerde bevolking.

Een VN-woordvoerder gaf al aan dat het UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (OCHA) en de World Health Organization (WHO) op korte termijn hulp kunnen bieden in Gaza. En op langere termijn – maar wel zo snel mogelijk – zou eindelijk de wrede uitzondering voor de Palestijnen moeten worden opgeheven: laat hen gewoon onder UNHCR vallen, net als alle andere vluchtelingen.

De woorden van Sigrid Kaag over de ‘onvervangbaarheid’ van UNRWA zijn niet geloofwaardig, zie ook mijn vorige artikel over haar rol tot nu toe in dit conflict. Laten we hopen dat eindelijk eens de belangen van gewone mensen – Palestijnen en Israëli’s – het zwaarst zullen wegen. En niet de politieke spelletjes waar altijd weer mensen aan opgeofferd worden.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uit dit artikel komt duidelijk naar voren dat:
1) de haat van Gazanen structureel is en religieus gemotiveerd op basis van islam. Het gaat niet alleen over grond of soevereiniteit.
2) alle hulp van EU, VS, andere landen en instanties niets heeft veranderd in de afgelopen tientallen jaren. Integendeel: het heeft de religieus gemotiveerde haat eerder gefaciliteerd. De hulp is gebaseerd op de veronderstelling dat het verbeteren van de materiële situatie de motivatie tot geweld zou doen afnemen. Deze veronderstelling is onwaar gebleken.
Dit zou ons aan het denken moeten zetten en de regeringen van de hulp-landen zouden zich de volgende vragen moeten stellen:
1) gaat het hier om religieus gemotiveerd geweld dat nu alleen tegen Israël is gericht, maar in een later stadium ook tegen andere westerse, seculiere staten gericht kan worden, omdat de religieuze motivatie tegen Israël dezelfde religieuze motivatie is als tegen die andere seculiere staten?
2) als de langdurig verstrekte hulp de religieuze motivatie heeft versterkt, in plaats van die te verzwakken, dan lijkt het logisch om helemaal op te houden met ‘hulp’, omdat dan het religieuze gemotiveerde geweld afneemt door gebrek aan middelen.

Peter Liemberg
Peter Liemberg
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoewel het een goed idee is om de UNWRA op te heffen, ben ik er toch niet gerust op dat de dan meest logische erfopvolger voor het verstrekken van humanitaire hulp, te weten de UNHCR, het beter zal gaan doen. Objectief gezien zullen er nauwelijks Palestijnse vluchtelingen overblijven wanneer de UNHCR definitie wordt gehanteerd want om in 1948 uit Israël gevlucht te zijn moet je NU 76 jaar of ouder wezen.
Ik denk niet dat het Islamitische blok in de VN zich haar ‘speeltje’ van de eeuwigdurende Palestijnse vluchtelingenstatus zal laten afpakken. Hoogstens zullen we dan meemaken dat mevrouw Kaag opeens voor de UNHCR blijkt te werken en dat de lui die nu al naar believen een groene hoofdband afwisselen met een blauwe UNWRA pet op die pet de letters WRA vervangen door HCR en ‘voorlopig’ op dezelfde schaal door zullen gaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter Liemberg

Ik vees dat u gelijk heeft. En dat niet het onschuldige deel van de bevolking in Gaza geholpen gaat worden door welke andere ‘grote’ hulporganisatie dan ook. Die zijn allemaal gecorrumpeerd. De VN en de WHO ook. Hoeveel bewijs moet er nog komen voordat het westen de contraproductieve giften aan al die organisaties definitief stopt? Ontneem de financiering en dat zal al een stuk schelen.
Overigens: geen Arabier hoefde in 1948 uit Israël te vluchten voor zover ik weet. Men maakte om politieke redenen (vriend van Mw. Kaag – Arafat ) die mensen wijs dat de Joden hen zouden vermoorden. Toch wonen, leven en werken er nog vele Arabieren in Israël en hebben ze gewoon een vertegenwoordiging in het landsbestuur.
Palestijnen als etnische groep en/of als oorspronkelijke hoofdbewoners van wat nu Israël is, bestaan ook eigenlijk niet. Het zijn bij mijn weten verschillende Arabische groepen die door Arafat destijds bij elkaar verzameld zijn om zijn wens van een Palestijnse staat (met geweld) door te drukken en de Joden te vernietigen. Daar moet geen cent meer naartoe, en dat had jaren geleden al moeten stoppen. Want de donaties voeden alleen het monster, en de bevolking gaat er weinig tot niets aan hebben.

Stefan
Stefan
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang antisemieten als Kaag aan de knoppen draaien zie ik het somber in.

Jos
Jos
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er is lang weg gekeken m.b.t de UNWRA, ondanks alles dat er al 10 jaar lang naar buiten kwam.
Het is te hopen dat we ook het moslim broederschap enz eens gaan zien en behandelen voor wat ze zijn….
Ook de ware agenda’s van de vele NGO’s moet afgestraft worden met subsidie stops en vervolging waar mogelijk.
We subsidieren onze eigen ondergang en onderwerping.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je een volk uitroept tot eeuwig vluchteling dan heb je waarschijnlijk geen goede bedoelingen met het volk maar zorgt alleen voor een eeuwig bron van inkomsten.
Dan vergeet je een andere volk die ook voor eeuwig vervolgd wordt en alle schuld krijgt.De Palesteinen met de Arabische wereld willen de Joden uitroeien maar durven ze te betichten van genocide nadat ze hun zelf aangevallen hebben.

Laatste aanpassing 3 maanden geleden door Ni28
Anna
Anna
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Op deze manier heeft Kaag een “ valse start” nu ze de miljarden van UNWRA moet missen.

Ni28
Ni28
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Valt ze door de tweede tafel heen.

Marien
Marien
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dit moet veel breder bekend worden gemaakt in journaals of bij onze overheid zodat ze weten dat deze organisatie nooit meer geld mag krijgen, en mw Kaag zou eens bevraagd moeten worden waarom zij ons geld aan die organisatie heeft gegeven. Zij MOET geweten hebben wat hier speelt gezien al haar Arabische connecties en de kennis van de Arabische taal. Zij moet hier verantwoording voor af leggen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Juist omdat ze vrezen verantwoording te moeten gaan afleggen, springen ze bij de linkse slagzij van de dreamboat snel in de reddingsbootjes en sturen naar verweggistan.

Andre
Andre
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het punt is niet dat ze het niet weten, het punt is dat het feit voor hen geen belang heeft. Kaag en trawanten redeneren dat het stichten van de natie-staat Israël historisch onjuist is, want juist in die periode was het socialisme bezig op stoom te komen om de natie-staat te verzwakken, o.a. door de vrede van Versailles en de opkomst van de Sovjet-Unie. Ze zien het ontstaan van Israël dus als een historische anomalie, waar de Gazaanse Arabieren het slachtoffer van zijn. Voor Kaag en trawanten zijn mensen als individu het geprefereerde niveau van beschouwing en niet de natie-staat. Dus zullen ze hoe dan ook partij kiezen voor de Gazanen.

Marc
Marc
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Daarom moet Israel Gaza gewoon besturen, of in ieder geval supervisie houden.

Ondertussen is het onbetwistbaar dat de aanval van 7 oktober voor honderd procent anti-Joods gemotiveerd was, wat die Zuid-Afrikanen ook durven beweren met hun malle genocide-aanklacht bij dat nog mallere gerechtshof in Den Haag.

H.J.
H.J.
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag mij af, wat die angstloterij (Postcode) per jaar aan deze club overmaakt.
Deze angstloterij heeft heel veel van die twijfelachtige (goede) doelen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat mag allemaal 1 persoon beslissen en die heeft warme banden met ….
Daarom: boycot de PCL. U wordt bespeeld met filmpjes van buren die (veel) geld winnen en als u niet meedoet…..
Reken eens uit wat u in de loop der tijd aan deze maatschappij-onvriendelijke club hebt gedoneerd. En wat u er effectief voor terug kreeg. Zoals honderdduizenden? Om de paar jaar een bosje bloemen? Bakje ijs? Had u beter zelf kunnen kopen. Leg elke maand het bedrag voor deelname apart, dan heeft u elk jaar een geldprijs.

M.de Jong
M.de Jong
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Begrijp ik nou goed wat ik in de video heb gezien de volgende generatie Hamas wordt voorgesteld?

Andre
Andre
3 maanden geleden
Antwoord op reactie van  M.de Jong

De video is uit 2023. Maar het ‘onderwijzen’ van ideologische strijd tegen joden en Israël, dat wil zeggen de jihad in islamitische termen, dateert al vanaf het ontstaan van het Askar Camp in 1950 en de oorlog in 1967 die de Arabieren opnieuw verloren. Er werden Egyptische en Jordaanse schoolboeken gebruikt, maar een tijdlang werden die ‘gezuiverd’ van anti-joodse inhoud. Na 1994, de overdracht van de Gaza strook aan Hamas, werden de oude schoolboeken weer gebruikt.
Wat we nu zien is dus het resultaat van tenminste 30 jaar indoctrinatie van kinderen en eigenlijk veel langer.

fredje
fredje
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Niet enkel UNWRA mag verdwijnen. Voor mij gans de VN

Peter Rissing
Peter Rissing
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een indrukwekkend verhaal, wederom Charante. Dank, veel was bekend voor mij, zoals dat een beschaafd Nederlander betaamd. Maar de chronologische en feitelijke vorm van dit stuk, opent de ogen die zich langzaam aan het sluiten waren uit afkeer wat zij zagen. In alle bescheidenheid één opmerking: De WHO als vervanger van UNRWA is de kat op het spek binden.

2de
2de
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zonder verder op de politieke inhoud in te gaan, mijn complimenten voor de feitenkennis van mevr. van Charante, en de cijfers die zij elke keer weer op weet te diepen. Onderbouwd door de nodige links.
Echt chapeau.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
3 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kwaad bestrijden in het oude testament; en Hij sloeg hen totin het derde geslacht.

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x