VN-Klimaatalarmisme naar nieuw hoogtepunt op COP28

Gastheer Dubai gooide knuppel in hoenderhoek

Ook al is geen enkele apocalyptische voorspelling over het klimaat tot nu toe uitgekomen, op de jaarlijkse klimaatconferentie COP28 probeerden de deelnemers elkaar te overtreffen met alarmistische waarschuwingen. Alleen de gastheer, Sultan Al Jaber, deed er niet aan mee. Rutte wel, met het oog op zijn carrière en Ernst Kuipers liet zich hier horen met ongekende wartaal. En zo schrijdt het klimaatsocialisme voort, draait de klimaatindustrie overuren en worden de belangen van burgers verkwanseld, schrijft René Dercksen.

Het is weer zo ver. Het is november en dan trekt de klimaatkaravaan verder. Dit jaar zijn ze voor de jaarlijkse VN-klimaatconferentie (COP28) neergestreken in oliestaat Dubai, daar waar men vorig jaar koos voor het zonnige Sharm El Sheikh. Nooit eens wordt er gekozen voor Montreal (sneeuwdikte nu dertig centimeter) of Helsinki (sneeuwdikte nu acht centimeter). Houden de klimaatalarmisten soms niet van de kou? Was het overigens niet zo dat men vele decennia geleden al voorspelde dat sneeuw alleen nog in geschiedenisboekjes zou voorkomen?

 

Kritiek van gastheer Sultan Al Jaber

Anyway. COP28-president Sultan Al Jaber heeft de klimaatzendelingen enorm laten schrikken. Al Jaber is CEO van Adnac, de nationale oliemaatschappij. Klaarblijkelijk heeft de organisatie van de klimaatconferentie gedacht dat, net als alle westerse bestuurders, ook de olielanden wel door hun klimaathoepeltjes zouden springen. Nu hield Jaber bij de opening van de conferentie wel een toespraak waar voorzichtig voor geklapt werd, maar even later sloeg hij toch nog spijkers met koppen.

Al Jaber joeg de geloofsgemeenschap de stuipen op het lijf door te zeggen dat er geen wetenschap bestaat die bepaalt, dat als je fossiele brandstoffen uitfaseert de temperatuur met maximaal 1,5 graad zal stijgen en dat als je dat uitfaseren wel zou doen mensen weer in grotten zouden moeten gaan wonen. Een eenvoudige en feitelijk juiste conclusie, die in de klimaatgemeenschap direct leidde tot grote paniek.

Deze feitelijkheden werden ontvangen als vloeken in de klimaatkerk en het is te hopen dat er voldoende klimaatpsychologen zijn ingevlogen om de gemoederen weer tot bedaren te brengen.

 

Eindeloos manipuleren

Nee, dan onze westerse leiders. Die kan je eindeloos manipuleren met het vooruitzicht op een carrière in het green boys network. Ik breng nog maar eens in herinnering dat José Manuel Barosso na zijn voorzitterschap van de EU-commissie in dienst trad bij Goldman Sachs, dat vervolgens Dong Energy kocht, een windmolenboer, daar waar Barosso de weg had geplaveid voor die windmolens. Ook Wopke Hoekstra was bereid om zijn hele ziel en zaligheid opzichtig in de uitverkoop te doen voor een baantje bij de EU, zo opzichtig dat klimaatpaus Timmermans daarbij verbleekte tot een onnozele krabbelaar.

Maar ook Mark Rutte maakte de reis van “windmolens draaien op subsidie” naar “alle seinen staan op rood”. Welke eigenlijk? Alles voor het verkrijgen van het volgende baantje. Het belang van Nederland is slechts een figurant in hun carrièreplanning. Ook van de verkiezingsuitslag trekt Rutte zich helemaal niets aan. De alarmtrom moet geroffeld, want dat is nodig voor de volgende stap in zijn carrière. Het uitdelen van ons belastinggeld is daarbij een voetnoot.

 

Klimaatindustrie

Er gaan berichten rond dat er 70.000 deelnemers zijn aan de klimaatconferentie. Dat zijn echter slechts de deelnemers aan de formele bijeenkomsten in de door airco’s gekoelde Green Zone. In totaal zijn er echter zo’n 400.000 deelnemers,  400.000! Een stad als Utrecht vloog naar de zon. Het is een industrie, een beurs, met grote financiële belangen. Niet alleen voor bedrijven die er simpelweg geld aan verdienen over de ruggen van gewone huishoudens in het Westen, maar ook voor landen. De ontwikkelingslanden komen met steeds grotere delegaties om te vragen: hoeveel kan ik vangen? Ergens nog begrijpelijk ook, want de Wereldbank bijvoorbeeld weigert hen te helpen bij het financieren van betaalbare energie uit fossiele bronnen. Een vorm van klimaatkolonialisme.

 

CO2-uitstoot

Maar laten we de CO2-uitstoot van het klimaatcircus eens berekenen, hoewel ik er met de dag meer van overtuigd raak dat CO2 eerder heilzaam is voor de planeet dan schadelijk. Per passagier per vliegkilometer 200 gram. Retour vanuit Amsterdam is het in totaal zo’n 12.000 kilometer. Gemiddeld komen de deelnemers van verder afgelegen streken, maar goed, voor de eenvoud, zou dat een uitstoot betekenen van 960.000.000 kg CO2. Een megaton CO2 voor alleen het vervoer, als iedereen vanuit Nederland zou vliegen. En dan hebben we het alleen over de vliegreis, niet de ronkende airco’s. Dat is dus de helft van wat een land als Malta per jaar uitstoot. Zo serieus nemen ze zelf klaarblijkelijk de CO2 uitstoot nou ook weer niet.

En laten we het nog maar eens herhalen: tot 2030 doen China en India niets. Hoeven volgens de afspraken ook niets te doen. Sterker nog, die mogen blijven groeien in uitstoot tot 2030. Die bouwen dan ook als een dolle nieuwe kolencentrales.

 

Globaal socialisme

Op de keper beschouwd is klimaatbeleid een ander woord voor de introductie van globaal socialisme. In een onbewaakt ogenblik geeft men dat ook gewoon toe.

Dr. Ottmar Edenhofer, hoofd van werkgroep 3 van het IPCC zei al in een interview in 2010: “We redistribute defacto the worlds’ wealth by climate policy. One has to free oneself from the illusion that international climate policy is environmental policy. This has almost nothing to do with environmental policy anymore.” Daar zit geen woord Spaans bij.

 

Apocalyptische voorspellingen

Al in 1989 waarschuwde de VN dat landen voor het jaar 2000 zouden worden weggevaagd vanwege stijgende zeespiegels als we de wereldwijde opwarming niet zouden stoppen. De toon is inmiddels ongewijzigd alarmistisch tijdens de 28e VN-klimaatconferentie, ook al is geen van de apocalyptische voorspellingen uitgekomen.

Mark Rutte sprak in zijn beste steenkolenengels: “We must honor agreements and level up our ambitions in order to prevent irreversable climate change”. De man is niet uit vliegtuigen te slaan, zeker niet sinds hij demissionair is en alleen nog op de winkel zou moeten passen. Nog meer dan voorheen verkwanselt hij de belangen van Nederland voor zijn carrière.

António Guterres, de VN-chef, die van de kokende aarde, die bij een bezoek op de Zuidpool vergat te melden dat daar al vele decennia in het geheel geen sprake is van opwarming: “We cannot save a burning planet with a fire hose of fossil fuels”. Wat denken die lui?

King Charles: “We see alarming tipping points being reached. The dangers are no longer distant risks. How dangerous are we actually prepared to make our world”. De zelfbedachte niet bestaande tipping points, die nergens zijn onderbouwd? Overigens vloog de koning met een privéjet naar Dubai, net als de minister-president van Groot Brittannië, Sunak. Klaarblijkelijk hadden ze elkaars privéjet op Heathrow gemist. Voor hen geen airplane poolen.

Aleksandar Vučić, premier van Servië, nota bene: “Catastrophic global warming and ongoing extreme weather events are casting a dangerous shadow over our collective future”. Er is niet meer extremer weer!

Zuzana Čaputová, president van Slowakije:” Humanity is marching towards the precipices. How much more do we want to harm future generations”. Wel ja. Terwijl de bevolking op aarde groeit, gemiddeld welvarender is dan ooit, heeft hier weer iemand de afgrond bedacht. Waarom?

 

Ernst Kuipers

Als klap op de vuurpijl verscheen demissionair minister Ernst Kuipers op de socials.

Klimaatverandering is slecht voor de gezondheid. Huh, wat? Niet alleen in Nederland maar op de hele wereld. Want er zijn hittegolven. Ja, als de temperatuur een graadje is gestegen sinds 1900 is de kans op een hittegolf wat groter. Maar nog steeds vallen er veel meer doden door de kou dan door hitte. Zou Ernst dat niet weten? Want er zijn overstromingen, zei Ernst. Ja, die zijn er, maar die waren er al. Er zijn geen data waaruit blijkt dat er meer overstromingen zijn. Er zijn wel data waaruit blijkt dat er een enorme afname is van het aantal doden als gevolg van extreem weer. Dat komt niet zozeer door minder extreem weer, maar door de toegenomen welvaart, waardoor men nu zelfs in Bangladesh in staat is de bevolking voor naderend onheil te waarschuwen.

 

Onbetaalbaar

Waarom weet Ernst dat niet? En, beste Ernst, weet je wat essentieel is voor die welvaart? Wat de basis is van welvaart in het algemeen? Betaalbare energie! In Nederland worden intussen bejaarden met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht doordat een basisvoorziening als warmte onbetaalbaar is gemaakt door jouw kabinet, Ernst.

 

Wartaal

Volgens Ernst is klimaatverandering slecht voor gezonde zwangerschappen. We zijn nu zover verwijderd van het gezonde verstand dat we ons moeten afvragen of het wel zin heeft om nog met feiten op deze wartaal te reageren. Ik pas. Maar wat bezielt iemand om dit soort onzin uit te slaan? Wil je zo graag bij de kliek horen? Kan Ernst niet terug naar het ziekenhuis na zijn mislukte ministerschap? Is het geïnstitutionaliseerde collectieve schuld? Maar waarvan dan?

Dat het Westen zich wel ontwikkelde en dat men dat elders naliet? Is het de wraak van socialisten en communisten, die niet willen erkennen dat het kapitalisme de enige vorm van staatsinrichting is die succesvol is gebleken en dat collectivisme leidt tot collectieve armoede?

Hoe dan ook, de verkiezingen hebben laten zien dat een groot deel van de Nederlandse bevolking hele andere prioriteiten heeft en ook door heeft dat klimaatbeleid niet leidt tot een ander klimaat, maar tot een onbetaalbaar leven waarvan alleen zij die naar de klimaatconferenties vliegen geen last hebben.

Over de auteur

René Dercksen
Vastgoedprofessional, oud senator en statenlid, publicist.
Verkiesbaar voor BVNL, nummer 3, voor het Europees Parlement!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Deze klimaatelite heeft het net als de elite in de Sovjet-tijd goed geregeld….voor zichzelf.
In de Sovjet-tijd moest de arbeider in de DDR 10 jaar wachten op zo een afschuwelijke Trabant van plastic. Als hij tijdens die 10 jaar op bezoek ging bij de ‘uitgebuite’ familie in West-Duitsland, dan stelde hij daar vast dat die ‘uitgebuite’ arbeiders in het misdadige kapitalistische West-Duitsland gewoon naar de winkel konden gaan en daar een mooie Mercedes of BMW konden kopen.
Net als de Sovjet-elite wil de klimaat-elite een situatie scheppen waarin zij de herverdeling regelen op mondiale schaal. Zij blijven vliegen, het gewone volk moet fietsen of OV gebruiken. Zij blijven vlees eten, het gewone volk eet insecten of plantaardig eiwit.
Als eenmaal die situatie ingericht is, heeft het volk niet meer de middelen om zich te verzetten, terwijl het die nu nog wel in beperkte mate heeft. De dagelijkse hersenspoeling dat de maatregelen nodig zijn en urgent en ook voor de westerse wereld, is een middel om mensen te conditioneren en aan te zetten tot medewerking. In werkelijkheid is er geen urgentie, is er geen grootschalige dreiging en zijn er tal van aanpassingsmogelijkheden.
Niet alleen goed geschreven column, maar ook leuk geschreven!

Andre
Andre
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Breznjev reed in 1980 in zijn Rolls Royce Silver Shadow tegen een vrachtauto aan en overleefde het maar net.
Het hele verhaal:
https://eioco.nl/nl/maserati-rolls-royce-mercedes-cadillaceen-kijkje-in-de-luxueuze-auto-keuzes-van-kameraad-brezjnev/

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat hele circus is zo ongelooflijk hypocriet, dat je je gewoon niet meer kunt voorstellen dat er überhaupt nog mensen in geloven.
Het is ordinaire gewelddadige onteigening van westerse samenlevingen. In geld, maar ook op alle andere domeinen.

Maarten
Maarten
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe meer deelnemers, hoe groter de bluf, want dat is wat dit soort conferenties doen; Angstzaaien door middel van grote aantallen gesjeesde idioten, die allemaal een baantje hebben bij één of andere regering bestaande uit minkukels.

Eddie
Eddie
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Maarten

Het zijn geen minkukels. Ze weten precies waarmee ze bezig zijn. Dat maakt het natuurlijk des te erger. Het is gewoon corrupt, crimineel tuig. Maar geen rechter of OvJ die er iets aan doet, want men staat op dezelfde golfbaan, woont in dezelfde villawijk en de kids gaan naar dezelfde hockeyclub.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Eddie

En zijn allemaal lid van dezelfde D66 octopus met verstikkende tentakels.

Bernardo A.
Bernardo A.
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met die rampen zoals bosbranden -voor zover niet aangestoken door allerhande dubieuze overwegingen- moet je ook stellen dat elke ramp, waar ook ter wereld, uitgebreid gefilmd wordt met smartphones en op media wordt geplaatst. Bosbranden in Canada zouden in 1950 nog niet tot een enkele opmerking in het radiojournaal in een Europees land hebben geleid.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

138 landen hebben besloten dat wij van het vlees af moeten. Of het schapenvkees daar ook bijhoort is niet bekend. Ik zou zeggen begin maar mee in Zuid Amerika waar porties van een halve kilo steak gewoon zijn. Als het lukt om het bevolking daar aan de wortelen te krijgen ga in Europa door. Dat mens een dier is wordt in Dubai niet beseft. Straks mogen ze van hun uitje weer op de vliegtuigen stappen. Maar 70000 betweters. Hoeveel ton vlees kosten die vlieguren?
Menselijke domheid is onoverwinnelijk!

Joost Visser
Joost Visser
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

T-bone steak is mijn favoriet. Soms heb ik zo’ n honger en zijn ze zo goed gemaakt, neem ik er twee. De volgende dag in de gym ben ik sterker dan ooit. Zielig voor de diertjes? Welnee. Zie ze buiten grazen, lekker in de wei totdat het hun beurt is. Een schot. Hebben geen pijn. We zijn tenslotte mensen, geen knaagdieren.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Het is onnozel om de normale gang van de natuur te veranderen ten gunste van een andere natuurlijke fenomeen. Waarmee het niets te maken heeft overigens. De mens is net als vele andere dieren een carnivoor en omnivoor. Het is tegennatuurlijk om daar verandering te forceren. De enige echte probleem, de overbevolking blijft wederom onbesproken.

Joost Visser
Joost Visser
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Er is geen overbevolking. Hier en daar wonen teveel mensen op een kluitje.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Bij welke getal begint overbevolking bij u? Of bestaat deze helemaal niet?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Joost Visser heeft op globale schaal wel een punt. In m.n. Nederland is sprake van enorme overbevolking. In sommige Afrikaanse en Aziatische gebieden ook. In veel delen op aarde leven echter nauwelijks mensen.
In NL is het grootste probleem dat de voorzieningen helemaal achterblijven bij de snel groeiende bevolking, een groei die ook nog eens bestaat uit een aanzienlijk contingent mensen die alleen de opgehouden hand kennen.

Peter109
Peter109
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Over de onwetenschappelijke IPCC rapporten is denk ik al genoeg geschreven en het blijft bizar dat daar ons klimaatbeleid op gebaseerd is.

Een klimaattop organiseren in Dubai en daar grote woorden spreken over de klimaatcrisis is het ultieme voorbeeld van de hypocrisie ‘verbeter de wereld en begin de anderen’.

Dubai, waar winkelcentra ter grootte van een klein dorp geheel airconditioned zijn en je indoor kunt skiën bij woestijn temperaturen. Iedereen die van Dubai naar Abu Dhabi gereden is weet dat je ca. 30 kilometer lang alleen maar de rood-wit geblokte schoorstenen ziet van de STEG units (aardgasturbine – generator – afgasstoomketel – stoomturbine- generator) om al die elektriciteit te kunnen leveren en wie weet hoeveel tonnen CO2 uitstoten.

Met de groeten van de klimaatcrisis.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Peter109
Peter109
Peter109
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

https://youtu.be/aTfwqvNuk44?feature=shared

Een verhelderend verhaal over het klimaat probleem, in 20 minuten verteld door de wetenschapper Scott Tinker. Uitermate informatief en onderbouwd betoog over de klimaatverandering. Zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die bijvoorbeeld GL/PvdA de heer Timmermans in het torentje zou willen hebben.

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Peter109
Bernardo A.
Bernardo A.
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

Die top in Dubai brengt de “klimaatcrisis” treffend in beeld. Het gaat niet om het klimaat. Het is een gigantisch verdienmodel ten koste van alle rijkere wereldburgers.

els
els
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Ten koste of ten bate van…….?

Eddie
Eddie
5 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Beter gezegd, ten koste van de armere en middenklasse wereldburgers.

Ni28
Ni28
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als iemand zijn eigen domheid overwint is dat een overwinning of nederlaag? In iedere geval is het nuttig.
Deze citaat van Jan Werich is tijdloos.

H.Nijhuis
H.Nijhuis
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf maak ik een onderscheid tussen milieu en klmaat. Laat niet de schillen en de dozen……voor’t aangenaam verpozen. Spaarzaam omgaan met het consumentisme is prima maar het klimaat kent hele andere oorzaken zoals de zon…en maaninvloed. Creatief aanpassen lijkt me het hoogst haalbare.

Tigron
Tigron
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De domheid is iets onverwrikbaars: niets valt haar aan, zonder zich ertegen te pletter te lopen.

Frans Galjee
Frans Galjee
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat alarmisme is het telkens opnieuw voeden van een angst en is als met drugs men heeft er steeds meer van nodig om tot een verlangd effect te komen.
De dosis neemt inmiddels ook lachwekkende vormen aan en betekent het naderende einde van wat later zal worden gezien als de grootste leugen van onze tijd. De grote vraag is wel wat zit er echt achter deze hysterie?

piet12345
piet12345
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De reden dat mensen machtsposities zoeken, van waaruit ze je kunnen beroven en controleren, is niet omdat ze om je geven.

Mieke Lubbers
Mieke Lubbers
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Het is jammer dat Al Jaber niet serieus werd genomen want hij heeft gewoon gelijk. De hypocrisie van andere regeringsfiguren is stuitend!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ernst Kuipers en dat hele D66/GL kluppie (Mw. van Huppelen gezien op TV ‘ik ga gewoon door…’) zijn slecht voor de gezondheid vanwege de vele mensen die van hun ‘belijd’ hoge bloeddruk krijgen. En ze zijn ook slecht voor de temperatuur in NL vanwege het alsmaar aansteken van korte lontjes.

Jos
Jos
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het positieve zit m in de eindverklaring;

” De nieuwe versie van de eindtekst is het eerste concept dat officieel van de hand is van de voorzitter van de klimaattop, sultan Al-Jaber uit de Verenigde Arabische Emiraten. In plaats van een internationale afspraak over uitfasering van fossiele brandstoffen staat in het concept dat de partijen het gebruik en de productie van fossiele brandstoffen ‘op een rechtvaardige manier’ willen verminderen.”

Laatste aanpassing 5 maanden geleden door Jos
Peter
Peter
5 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waarschijnlijk komt een enkele voorspelling uit 1973 wel uit, niet in 2022, wat later dan voorzien:

Soylent Green

https://forbiddenknowledgetv.net/soylent-green-1973-full-film/

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x