De gitzwarte kanten van de transgender-ideologie

Wie worden er nu eigenlijk beter van?

Titelfoto bij artikel De gitzwarte kanten van de transgender-ideologie Alma van hees opiniez

Foto:

Transrechten en vrouwenrechten staan haaks op elkaar. Zo blijkt uit de nieuwste Europese ranglijst voor lhbti-rechten waarop Nederland weer een plaats is gezakt. Omdat we nog geen zelfidentificatie kennen noch een wet tegen hate speech? Ondertussen heeft het ministerie van VWS zich laten inpakken door de translobby en wordt felle kritiek op de behandelwijze van transgendertieners genegeerd. Voor wie levert dat transgenderisme nu eigenlijk winst op, vraagt Alma van Hees zich af.

Nederland is gezakt op een blijkbaar buitengewoon belangrijke Europese ranglijst en dat is een drama, want elk land wil toch bovenaan staan? Op nummer één als het even kan, de beste zijn? De usual suspects maken zich grote zorgen.

Ook het COC, dat inmiddels de oorspronkelijke homogemeenschap in de steek heeft gelaten en helemaal voor trans gaat, betuigde zijn leedwezen, evenals Transgender Netwerk NL.

 

Strijd

“De strijd voor mensenrechten”, tweette GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Maar om welke mensenrechten van de lhbti’ers het precies gaat zei ze er niet bij. Verstandig, want het gaat niet om mensenrechten maar om voorrechten voor de transgemeenschap. Er bestaat ook geen ‘regenbooggemeenschap’. De transparaplu biedt tegenwoordig onderdak aan heel veel verschillende groepen wier belangen haaks op elkaar staan.

Wat te denken van lesbiennes die mannen die zich tot vrouw hebben verklaard moeten toelaten op hun bijeenkomsten? En voor transfoob worden uitgescholden als ze weigeren een transvrouw=man als partner te accepteren?

 

Transrechten versus vrouwenrechten

Terug naar de ranglijst van lhbti-rechten. Welk land staat op nummer 1? Dat blijkt voor de zevende keer op rij Malta te zijn. Waar ze bijvoorbeeld zelfidentificatie hebben ingevoerd (iedereen mag zelf bepalen welk ‘gender’ past en dat weegt zwaarder dan geslacht). Een dergelijke wet staat ook in ons land op de agenda. Leuk, dat mannen die zich als vrouw identificeren het recht kunnen opeisen om in een vrouwengevangenis te worden geplaatst, ook al zijn ze veroordeeld voor geweld tegen vrouwen. Nog leuker is dat in Malta, waar, als die ellende tot een ongewenste zwangerschap leidt, abortus verboden is.

Lydia heeft gelijk en illustreert precies dat vrouwenrechten en ’transrechten’ op gespannen voet met elkaar staan. Is Nederland soms op de ranglijst gezakt omdat nog niet alle vrouwenrechten hier zijn ingeleverd? We hebben hier immers nog (net) geen zelfidentificatie en ook nog geen wet tegen zogenaamde hate speech, waaronder ‘misgenderen’ valt: een transvrouw die eruit ziet als een man met ‘mijnheer’ aanspreken bijvoorbeeld. Maar als het aan GroenLinks ligt is dat snel verleden tijd.

 

Hate crimes

In een tweet die de belabberde hedendaagse taalbeheersing illustreert, schrijft GroenLinks: “Wat ons betreft blijft het niet bij woorden alleen. In de Tweede Kamer werkt GroenLinks aan met een initiatiefwet tegen hatecrimes. En ook in Europa zijn we bezig met wetgeving die geweld tegen de LHBTQIA+-gemeenschap tegen gaat.” Hate speech is dus al opgewaardeerd tot hate crimes, want spreken kan zomaar een misdaad zijn.

 

Seksuele gerichtheid

GroenLinks is net als D66 ook apetrots op de uitbreiding van het verbod op discriminatie in artikel 1 van de Grondwet, met het toevoegen van discriminatie op basis van ‘seksuele gerichtheid’. Daarbij hadden ze natuurlijk de transgemeenschap op het oog, maar wat wordt er eigenlijk met seksuele gerichtheid bedoeld? Vallen daar ook sodomie, necrofilie en pedofilie onder?

 

D66 en pedofilie

Als het aan de Jonge Democraten van D66 ligt wordt pedofilie ook als seksuele gerichtheid erkend. Zij stelden al in 2019 een motie op, waarin ze hun zorgen uitspraken over het feit, dat pedofilie (een geaardheid waarmee je geboren wordt, vinden zij) geen gerespecteerde identiteit in de samenleving is waarmee pedofielen zich kunnen identificeren. Dat leidt tot depressies en suïcide, terwijl ‘een gebrek aan gedeelde groepsidentiteit pubers extra raakt’. Dus moet er in het middelbare onderwijs voorlichting worden gegeven over pedofilie als seksuele geaardheid, stellen zij.

Wel bijzonder dat deze jonge D66’ers schijnen te denken dat jóngeren behoefte hebben aan erkenning van hun pedofiele identiteit. Heeft iemand ooit van een dergelijke wens gehoord? Ze zijn blijkbaar al behoorlijk gehersenspoeld door de lobby voor pedofielen, die het ook al aardig voor elkaar heeft gekregen om de verhullende term MAP (Minor Attracted Person) steeds meer ingang te doen vinden.

 

Misgenderen

In meerdere landen bestaat er al wetgeving die onder andere ‘misgenderen’ strafbaar stelt. Je mag dus een transvrouw niet meer met man aanspreken. Noorwegen is hier een voorbeeld van en in Duitsland en Ierland zijn daarvoor ook plannen in de maak. In Frankrijk is onlangs een feministe aangeklaagd voor misgenderen. Dit staat ons hier ook te wachten als GroenLinks en D66 geen tegenspel krijgen. En erin slagen om iedereen te doen smelten voor hun goede doelen ‘inclusief’ en ‘divers’. Maar wat is hier inclusief aan? Het is gewoon vrouwenhaat.

 

Onderzoek VWS

In Nederland is het aantal aanmeldingen voor transgenderklinieken de laatste jaren explosief gestegen, net zoals in meer westerse landen. Opmerkelijk is daarbij het grote aantal meisjes dat tegenwoordig transgenderzorg zoekt, terwijl het vroeger juist jongens waren. Het ministerie van VWS heeft onderzoek laten doen naar die explosieve stijging, waardoor de wachtlijsten steeds langer worden. Onlangs werden daarvan de resultaten gepubliceerd.

Jan Kuitenbrouwer, die geregeld over genderkwesties schrijft, publiceerde in HP De Tijd twee artikelen over dit onderzoek. Het eerste artikel heeft de veelzeggende kop: Genderstudies Nijmegen: de aarde is plat. Hij noemt de Nijmeegse onderzoekers van de Radboud Universiteit flat earthers, omdat ze nog steeds kritiekloos lijken te geloven in het Dutch Protocol, ook al ligt die werkwijze (puberteitsblokkers toedienen) internationaal onder vuur. Hij hekelt het negeren van de toename van meisjes en de invloed van de sociale media. En sluit zijn verhaal cynisch af met: “Er zullen nog heel wat Nederlandse tienermeisjes hormonaal gehandicapt worden, voor deze wanpraktijk ten einde komt. Mede dankzij dit onderzoek.”

 

Ingepakt

In zijn tweede artikel, Radboud Genderstudies, voor al uw gaslicht, vestigt Kuitenbrouwer de aandacht op het feit dat de onderzoekers nog nooit van jongeren met spijt over hun transitie, de detransitioners, lijken te hebben gehoord. Verder stelt hij: “Van al die transjongeren heeft een buitenproportioneel deel last van psychische problemen, depressie, angsten, autisme (ASS), enzovoorts. In deze studie: niets erover. Je zou op z’n minst een poging kunnen doen om te achterhalen wat bij deze transtieners eerst kwam, de psychische stoornis of de genderdysforie.” Tenslotte schrijft Kuitenbrouwer: “De transbeweging eist meer medische genderzorg, de minister wil weten of dat een goed idee is en de Radboud Universiteit speldt hem namens de translobby op de mouw dat dat een héél goed idee is.”

Eigenlijk spreekt de Kamerbrief over dit onderzoek al boekdelen. Citaat: “…staat het vast dat er mensen bestaan wiens genderidentiteit niet (of niet eenduidig) overeenkomt met het geslacht dat hun bij geboorte is toegewezen.” Alleen al dit jargon toont aan dat VWS volslagen ingepakt is door de translobby.

 

Psychische problemen

Ondertussen groeit in het Verenigd Koninkrijk het schandaal rondom de Tavistock-kliniek. Was hun werkwijze met ’transkinderen’ al met de grond gelijk gemaakt in het Cass-rapport, inmiddels blijkt dat 97.5% van de kinderen die ze “behandelden” ook andere klachten had, zoals autisme en depressie. En van de kinderen was een onevenredig groot deel (10x meer ongeveer) kind van een ouder die bekend stond als misbruiker.

Is dat in Nederland anders?

 

Gitzwarte transideologie

Is het niet de hoogste tijd om deze destructieve effecten van de transgender-ideologie aan de orde te stellen? Wie worden er nu beter van? Niet de vrouwen en de kinderen. Ook niet de meeste mannen, zeker niet als zij zich zorgen maken over hun gezin. Noch de homo’s en lesbo’s, die voor transfoob worden uitgemaakt als zij geen transpartner willen accepteren.

Wél de voyeurs en de exhibitionisten, die met het etiket ‘vrouw’ straffeloos hun gang kunnen gaan. Wél de mannen met een fetish of behept met autogynefilie (mannen die opgewonden worden door zichzelf als ‘vrouw’). En de pedofielen profiteren, die er van de Wereldorganisatie voor Transgenderzorg (WPATH) gratis een nieuwe doelgroep bij hebben gekregen die het gender ‘eunuch’ heeft. Want er zouden nu opeens jongetjes bestaan die zich het liefst willen laten castreren en dat gebeurt ook.

Last but not least: de transindustrie, die een verdienmodel op zich is geworden, want een transgender is een patiënt voor het leven.

Waarom weigeren politici deze gitzwarte kant van de transmedaille onder ogen te zien?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
29 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Het hele transgender geleuter is nu al zo lang aan de gang en er zit zoveel dynamiek en geld achter, dat het wel beleid moet zijn. Ook zien we steeds weer dezelfde usual suspects die er mee aan de gang gaan. Bovendien vindt het fenomeen plaats in de hele westerse wereld, zodat je weet dat het supranationaal wordt aangestuurd. Maar waarom? Wat zou de gedachte er achter zijn? Ik speculeer.

Een belangrijk onderdeel van de technocratische toekomstvisie is het transhumanisme als voorbode van het posthumanisme. Mensen zullen steeds meer verbeterd worden middels biotechnologie, nanotechnologie en elke andere technologie die daarvoor aan te wenden valt, totdat je ze eigenlijk geen mens meer kunt noemen. Hierdoor zullen transhumanen niet alleen langer leven, ze zullen ook meer efficiënt kunnen functioneren. Misschien zelfs minder voedsel en water nodig hebben. Merk op dat de technocratie hiermee een sterk religieuze component bevat die ‘bijna’ het eeuwige leven belooft.

Voortplanting zal vanzelfsprekend niet langer op natuurlijke wijze plaatsvinden waardoor er geen enkele noodzaak is voor een onderverdeling van mensen in mannen en vrouwen die met elkaar gezinnen vormen om kinderen te maken. Je kunt maar beter niet eens weten dat zoiets een mogelijkheid is.

De transgendergekte is een voorbereiding op het hierboven geschetste transhumanistische scenario. Het heeft niets met gelijke rechten te maken. Net zoals het homohuwelijk niet gaat over gelijke rechten maar over de afbraak en ridiculisering van het huwelijk, zo gaat de transgendergekte over de afbraak en de ridiculisering van de biologische fenomenen man en vrouw.

Kijk, en plotseling passen de puzzelstukjes weer wonderwel in elkaar.

Laatste aanpassing 12 dagen geleden door Youp
Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Beste Youp,

Zou het niet zo zijn, dat het meer gaat om een gebrek aan ideologieën, traditionele levensovertuigingen of in plechtstatig CHU-Nederlands van weleer ‘God, vaderland en Oranje’? Zal vast ook binnen andere gezindten opgeld gedaan hebben, al dan niet door het uitwisselen van één of meer elementen tegen een ander kleurtje, Marx voor de voorzienigheid e.d.

Met de Val van de Muur kon het marktkapitalisme zich wereldwijd omspannend ontwikkelen, maar dat is meer een methode (alles terugbrengen tot een geldwaarde) dan dat een ideologische inhoud heeft. Van de heilstatelijke handwijzigingen van Marx en Engels bleef alleen het cultuurmarxisme over, waar we met zijn allen reuze van in de gloria geëindigd zijn.

God verliet veel eerder Jorwerd en was literair al tot ezel gereduceerd. En met de verwezenlijking van nog wat stokpaardjes midden jaren ’90 was het grote progressieve project eigenlijk wel af. Gays konden met het homohuwelijk net zo miserable als de rest zijn (Kinky Friedman mag altijd genoemd worden ‘Cowboys are secretly fond of each other’) en oma kon bij een voltooid leven de euthenasie pleitvogel pakken.

Het speelveld lag dus open voor de plaat-voor-hun-kop far-out radikaliski’s. En nog wat andere dingen, zoals belangenorganisaties op zoek naar een belang, nijver arbeidende geitenwollensokjes in natuur- of asielverband, iets met de opbrengsten van fomo-loterijen.

De burgerman (M/V/X) was bij dit alles in het geheel niet nodig. Bovendien kon dit in de tussentijd wat welvaart pakken en werd zijn huis meer waard. Goed hè?

Youp
Youp
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Zonder meer, het verlies aan religie leidt tot surrogaat religies. Nu ben ik zelf ook niet religieus, maar dat wil nog niet zeggen dat ik een liefhebber ben van surrogaat religies, ongeacht hoeveel kritiek je kunt hebben op reguliere religies. De bekendste van de surrogaat religies is het socialisme. Dat volgen ze niet meer, maar de technocratie is de hedendaagse opvolger.

Andre
Andre
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

“Waarom weigeren politici deze gitzwarte kant van de transmedaille onder ogen te zien?”
1) Omdat de ideologie die tegenwoordig globalisme heet (een trans-ideologie die vroeger ook wel socialisme werd genoemd) is gebaseerd op de veronderstelling dat een individu alleen identiteit kan ontlenen aan ‘sociale’ groepen, gebaseerd op taal, sexe, beroep, maar niet op basis van nationaliteit. Anders gezegd: elke suggestie van identiteit die anders is dan op basis van natie, zal door globalisten worden gepromoot tot het uiterste.
2) Politici weigeren dit omdat hun eigen positie gebaseerd is op deze ideologie, zowel in binnen- als in buitenland.
Er is een man die geschiedenis studeerde, personeelsmanager werd en vervolgens trans-minister-president werd;
Er is een vrouw die arabistiek studeerde en trans-minister van financiën werd;
Er is een man lagere school leraar werd en trans-minister van Volksgezondheid en massale vaccinatie;
Er is een vrouw die medicijnen studeerde en trans-president van de EU werd, daar had ze niet eens verkiezingen voor nodig.
We hebben massaal politici in dienst genomen die menen dat de sociale werkelijkheid ‘maakbaar’ is en ons niet gerealiseerd dat alleen gewetenloze opportunisten zich tot zoiets aangetrokken voelen.

Marga
Marga
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

In de jaren 80 was er al een pedolobby. Ik herinner me discussie bijeenkomsten vanuit het COC. Er zou meer mogelijk moeten zijn, kinderen vanaf 12 jaar zouden seks met volwassenen moeten kunnen hebben. (Wanneer het 16 is geworden weet ik niet.) Er was toen ook een scheidslijn tussen de Randstad en de rest van het land.
Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen pedoseksueel – is niet strafbaar – en pedofiel. Die laatste praktiseert. Ik vind het een schijnconstructie. De hele seksualisering, zie de zgn voorlichting, niet alleen van kinderen, ten behoeve van wie?
De partij die zich het meest van zich laat horen op dit gebied wordt gekenmerkt door seksuele schandalen, grensoverschrijdend gedrag. En heeft een meneer in de TK die zich als vrouw identificeert. Laten we eerst eens leren als volwassenen respectvol met elkaar om te gaan alvorens wetgeving te veranderen die schadelijk uitpakt voor moeizaam verworven rechten.
Dank Alma voor je artikel en vooral veel complimenten voor Lydia.

Jaan
Jaan
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien moet je wel medelijden hebben met de verdwaasden. met een penis die zeggen dat ze een vrouw zijn. Echter indien zo’n mevrouw die geboren is met een penis mee gaat doen in de topcompetitie bij vrouwen dan zou hij met kop en kont gepakt dienen te worden en uit de wedstrijd te worden verwijderd. De gemiddelde longinhoud van een man is 5,8 liter en van een vrouw 4,2 liter. dat betekent dat een getrainde mannelijke sporter die niet de absolute top is onverslaanbaar is voor elke vrouw in eke tak van duursport, hoe goed getraind die echte rouw ook is. Het is gewoon oneerlijk dat die transvrouwen aan wedstrijden voor vrouwen mee mogen doen

HenryN
HenryN
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Op Thehighwire.com”” episode 317 staat een goed interview: Luka’s story
gaat over een meisje dat zo graag jongen wilde worden maar nu in een “de-transitie fase zit. Helaas voor het kind blijkt er nu ineens weinig professionele kennis en hulp te zijn zit ze voor de rest van haar leven aan bijwerkingen vast als gevolg van het jaren slikken van hormoonpreparaten. Gaat U zelf maar eens kijken.
Voor mij is deze hele “letterbak” toestand gewoon onzin maar goed ik ben dan ook maar een ouwe knar!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma,

Gefeliciteerd met de volgens mij behoorlijk complete inventarisatie van het speelveld, waar het ondanks de vrolijke kleurtjes en veelvuldig happy, happy roepen toch behoorlijk hard aan toe gaat.

En omdat we in Nederlandje een stelletje reserve Duitsers zijn met veels te veel ontzag voor alles wat maar (wetenschappelijke) autoriteit uitstraalt en als het een beetje meezit nog een witte jas aan heeft, gaat deze discussie pas over een jaar of 10 los komen als we onze geheugenfunctie niet genivelleerd hebben tot die van een goudvis.

Beetje discussiëren is ook dreiging tot polarisatie dus dat doen we niet meer. Ook al omdat de retorische gaven in woord en schrift hier wat blijven steken in het moeras op het mijn-spreekbeurt-gaat-over niveau.

Tegelijkertijd vinden we onszelf reuze kritisch, onafhankelijk en eigenzinnig redenerend, maar een grotere kudde van conformistisch schapenvolk dan het smaldeel dat progressief angehaucht is, is vandaag de dag moeilijk te vinden. Van alle kanten bevestigd in hun cirkeltjes bubbelt iedereen intens voldaan verder.

Niet dat dan dan lijkt op de bolle burgerlijke Jan Salie van weleer. Nee, nee, meneer niet in het minste of geringste.

Helaas zal de (ook) door de zorgverzekering gefinancierde verherbouwing van de spijtoptanten nog een heel poosje moeten duren binnen deze weer zeer bijzondere Alleingang (bevindingen Tavistock reden tot twijfel, wel nee!), waarna de doelgroep toch wat uitgedund zal blijken te zijn wegens zelfmoord, verslaving en andere mooiste-bloemetjes-langs-de-rand-van-het-ravijn werk.

Jammer alleen dat in de tussentijd het hele trans-aggregaat ook los zal gaan op zichzelf. Een sekte kan in de regel minder goed omgaan met heterodoxe toestanden, laat staan afvalligen. Chin up, worse to come.

Koos
Koos
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ophouden met die gekkigheid, aangeprate het idioterie,

elgoog
elgoog
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Alles wat ze doen van stikstof tot transgender is gericht op het ontwrichten van de samenleving. Je mag niet zeggen dat er complotten zijn dus … Het doel is dat een zeer verdeelde samenleving makkelijker te onderwerpen is dan een hechte samenleving. De machthebbers willen de wereld redden. Op een of andere manier zijn daar alle huidige politieke leiders mee bezig. Net als de klimaatactivisten zijn zij de wereldredders en laten zich door niets stoppen. Alle slachtoffers worden geaccepteerd voor het nobele doel. De helft van de wereldbevolking moet weg. Het is net als de Jehova’s getuigen hun geloof beleven. Alleen de uitverkorenen zullen ontzien worden voor het paradijs dat de wereld zal worden onder hun strenge leiding.
Het is als vanouds een geloof dat heel veel slachtoffers zal gaan eisen. En geloof schakelt altijd het geweten uit. Het geweten dat de hogere macht of onze schepper of hoe je die energie ook noemt waar we ons leven aan te danken hebben, ons heeft meegegeven om ons binnen de wetten van de natuur te kunnen laten leven. Helaas is het geweten machteloos bij de mens. Het is niet direct een fout van de natuur, het machtigste roofdier van deze planeet vernietigd namelijk zichzelf. Zo regelt de natuur dat. En als het de huidige machthebber het niet lukt, zal het AI wel gaan lukken. De atoombom werd immers ook een keer gegooid? Pluk de dag.

Andre
Andre
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  elgoog

“Je mag niet zeggen dat er complotten zijn”
Het hangt natuurlijk af van welke definitie van complot je hanteert.
Maar afgezien daarvan: ze doen het openlijk, ze krijgen onze steun, hoe vaak ze ook liegen en bedriegen, hoe vaak ze ook niet leveren wat ze beloven.
De waarheid staart ons in het gezicht, maar de massa wil het gewoon niet zien.

Gussel
Gussel
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De waarheid staart ons in het gezicht, maar de massa wil het gewoon niet zien. Helaas is dit inderdaad de realiteit André en leidt ons naar het lijden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb van 1986 tot en met 1998 in de Humane Genetica gewerkt (DNA + chromosomen) en ben zodoende goed op de hoogte van alle genetische afwijkingen en ook andere afwijkingen. Ik heb ze even netjes gerangschikt en waar nodig een link gezet.

Je hebt mannen en vrouwen + sex-chromosoomafwijkingen + hormonale afwijkingen en dan nog de hersenafwijkingen waar iets misgaat in de ontwikkeling van het foetale brein in de beginfase. Die laatste is duidelijk de lastigste van de drie.

46,XY = Man
46,XX = Vrouw
45,X0 = Syndroom van Turner
47,XXY = Syndroom van Klinefelter
48,XXXY – 49,XXXXY – 48,XXYY = Sex-chromosoom afwijkingen niet vergelijkbaar met het Syndroom van Klinefelter
46,XY – Vrouw = Syndroom van Swyer: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8385684/
46,XX – Man = Syndroom van de la Chapelle (SRY-gen zichtbaar gemaakt mbv. de FISH-techniek): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6958519/

Hormonale sex-afwijkingen
Te hoge of te lage productie van sexhormonen zoals Testosteron, Oestrogeen etcetera.
Te hoge productie komt meestal door een tumor in de desbetreffende hormoonklier.

Verder zijn er hersenafwijkingen maar dat is een heel erg lastig gebied. Onze Nederlandse Prof. Dr Dick Swaab is daar beroemd mee geworden. Lees maar:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20889965/

AAA
AAA
12 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Dit geeft mij het idee dat genderidelogie in zichzelf een syndroom is 🙄.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  AAA

Ik bedoel er eigenlijk vooral mee te zeggen dat er behoorlijk wat echte genetische geslachts-syndromen bestaan en dat een en ander behoorlijk ingewikkeld is en dan doel ik op die ontwikkeling van de hersenen onder invloed van hormonen. Er bestaan heus gekke dingen maar die hele gender-idioterie zoals die nu speelt geloof ik absoluut niet in.

Peter Rissing
Peter Rissing
6 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

OK Daan, een hele lijst met afwijkingen. Interessant. Ik hoop dat dat alle bekende natuurlijke genetische afwijkingen zijn. Zo ja, welk percentage mensen, in de Westerse wereld, heeft te maken met dit soort genetische afwijkingen ? Hierbij zie ik ‘normale’ homo-seksualiteit niet als een psychische of genetische afwijking. Verdere afwijkingen, voortkomend uit het woke-achtige gedachtegoed, wél als een psychische afwijking. Ik probeer hierbij natuurlijk buiten de discussie over het grijze gebied tussen hetro- homo- en woke-seksualiteit te blijven. Ik ben slechts op zoek naar de grote lijnen.

In1
In1
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

“Nederland is gezakt op een blijkbaar buitengewoon belangrijke Europese ranglijst en dat is een drama, want elk land wil toch bovenaan staan? Op nummer één als het even kan” Nou Nederland stijgt met stip op de corrupte landen lijst dus onze bestuurders kunnen tevreden zijn.
Maar meer on-topic. Als iedereen de vrijheid krijgt om zich man, vrouw of whatever voor gedrocht te noemen waarom heb ik dan niet de vrijheid naar believen meneer of mevrouw te zeggen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

” Waarom weigeren politici deze gitzwarte kant van de transmedaille onder ogen te zien? ”
Volgens mij is het geen kwestie van weigeren. Volgens mij komt dat omdat politici in een bubble leven en het hun aan iedere kennis daarover ontbreekt. Dat is niet alleen omtrent dit onderwerp maar maar ook alle andere grote onderwerpen als stikstof, klimaat, migratie enzovoort.
Het is makkelijk om beleidsbeslissingen te nemen zonder dat je weet hebt van de gevolgen.

HenryN
HenryN
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Volledig met U eens en het wordt voortdurend bewezen: pandemie wet! , Stikstof wet en pensioenwet!!!en ik kan U garanderen dat 99,9% van die 2e en 1e kamer daar totaal geen verstand van hebben en dus ook niet wat de gevolgen zullen zijn!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  HenryN

Hoe komen deze mensen in die bubble en wat is de kennis die ze missen?
Dat zijn de interessante vragen om te onderzoeken.

HenryN
HenryN
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Lijkt mij wel duidelijk waarom ze in die bubble terecht komen:
Het zijn geen wetenschappers maar politici en die volgen de partij lijn bang dat ze zijn om hun riante vergoedingen maar niet op het spel hoeven te zetten. U en ik zijn ook niet belangrijk voor deze mensen. Dan hebben velen ook niet de kennis van medische en/of financiele zaken. Er zitten daar veel professoren en Drs maar dat zegt niets. Mijn zwager is Natuurkundig IR maar hij kreeg Skype niet op zn PC en de weg naar P1 op Schiphol kon hij slechts met mijn hulp bereiken.(geen algemene technische kennis of orientatie gevoel)

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  HenryN

In hoeverre komen politici in aanraking met het probleem transgender en hoe weten ze welke beslissingen ze moeten nemen?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En ik denk dat het inkomen van politici een flinke afstand schept met de dagelijkse problemen van de modale burger.

audio1958
audio1958
11 dagen geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Omdat het volk ze gekozen heeft? In ieder geval missen ze veel kennis!

In1
In1
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Die translui zitten niet in een verkeerd lichaam, hun verknipte brein zit in het juiste lichaam. Niet het lichaam moet getransformeerd worden naar het brein

Peter Rissing
Peter Rissing
8 dagen geleden
Antwoord op reactie van  In1

Juist, miniscule uitzonderingen daargelaten.

Albert
Albert
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe moeilijk kan je het maken, als het zo simpel is.
(God schiep Adam en Eva, niet Adam en Evert)

AAA
AAA
12 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

‘Waarom weigeren politici deze gitzwarte kant van de transmedaille onder ogen te zien?’
Tja, wat is het alternatief dan? Zeggen dat je hier niet toevallig bent? Zeggen dat er een Schepper bestaat?
Zulke politici zijn er. En er zijn mensen die op hen stemmen. Columnwaardig als je het mij vraagt.

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
11 dagen geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend stuk, Alma. Het ergste zijn de artsen die hier aan meedoen. Zij verraden de afgelegde belofte (eed) van Hippocrates. Non nocere!
Hoofdbeweegreden: Geld.
Dat soort artsen zou, na het afpakken van de bul, 20 jaar in de gevangenis moeten doorbrengen Nee, niet als arts, maar als streng bewaakte sadist.

29
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x