Fanatisme transgenderbeweging frustreert open debat

Al met al is er een vrouwvijandige sfeer ontstaan

Na jaren van transgender-waanzin lijken we langzaam weer iets van ons gezonde verstand terug te vinden: men begint bijvoorbeeld in te zien dat het compleet oneerlijk is om transvrouwen toe te staan het in de wereld van de sport op te nemen tegen biologische vrouwen. Maar we zijn er nog lang niet. En het eerste dat we nu onderhand eens moeten doen is ons bewust worden van waar we mee dealen: het is stukken complexer dan ‘elke man die zegt een vrouw te zijn is dat ook’, schrijft Ines van Bokhoven.

Niet elke man die zich kleedt en gedraagt als een vrouw is een transgender. Zo kennen we nog steeds het verschil tussen een transgender en een travestiet. Er liggen verschillende oorzaken ten grondslag aan de behoefte van veel mannen om zich als vrouw te verkleden, en het is tijd dat we dat debat eens opstarten: men wil vrouwen verplichten mannen, die zich enkel ‘vrouw’ hoeven te noemen, toe te laten in hun veilige ruimtes, zoals kleedkamers en toiletten – en dat is een heel erg slecht idee.

Niet in de laatste plaats omdat al verschillende malen is gebleken dat het kan functioneren als vrijkaart voor mannen die seksueel gevaarlijk agressief zijn: de zaak van Isla Bryson in Schotland was er eentje die zoveel deining gaf dat het bijgedragen heeft aan het vertrek van premier Sturgeon. Een serieverkrachter veroordelen en dan opsluiten in een vrouwengevangenis: je moet wel heel erg afgedreven zijn van de realiteit als je denkt dat dat een goed idee is – ongeacht wat de verkrachter roept over het eigen ‘gender’.

 

Autogynefilie

Er zijn veel redenen voor mannen om zich als vrouw te verkleden, en nee, dat heeft niet allemaal met seksueel geweld te maken. Soms is het een fetisj die heel persoonlijk is. Want nogmaals: niet elke man die zich als vrouw verkleedt en aangeeft een vrouw te zijn, voelt zich werkelijk een vrouw. Een belangrijke reden voor mannen om zich als vrouw te verkleden is een seksuele drijfveer die, dankzij de seksuoloog Ray Blanchard, een naam heeft: autogynefilie.

Blanchards ‘transsexualism typology’ maakt onderscheid tussen verschillende oorzaken van genderdysforie, en toont aan dat niet elke man die we nu moeten duiden als een vrouw dat ook noodzakelijk is. Ja, er zijn mannen die zich oprecht een vrouw voelen en voor wie een transitie een wedergeboorte is: eindelijk zijn wie je bent. Het is iedereen van harte gegund.

En dan zijn er mannen die zich helemaal geen vrouw voelen, maar een vreemd soort seksuele aanleg bezitten: het object van hun seksuele lust, dat zijn ze zelf (het ‘auto’-deel van de term ‘autogynefilie’). Maar voor een heteroseksuele man, die valt op vrouwen, is dat uiteraard een probleem: de ‘zelf’ waar men zich op verlustigt heeft het verkeerde lijf. De oplossing ligt dan voor de hand: je wordt dan zélf de vrouw (‘gyne’) die jou in je fantasie opwindt.

 

Geseksualiseerd vrouwbeeld

Autogynefilie zien we op het moment terug bij mannen die zich transseksueel noemen, maar niet bereid zijn de transitie ook daadwerkelijk aan te gaan. Wat daarbij opvalt is hoe deze mannen zich kleden en gedragen: als lustobjecten, niet als ‘gewone vrouwen’. Men zal zich niet kleden in een spijkerbroek met een leuke coltrui en een paar mooie laarzen, integendeel: we kijken nu naar mannen die een absurd geseksualiseerd vrouwbeeld neerzetten. Deze ‘vrouwen’ doen mij doorgaans denken aan goedkope, smakeloze prostituees, stereotypisch en alleen maar seksueel van uitstraling.

En je hoeft niet ver te zoeken om er voorbeelden van te vinden: dit soort foto’s en filmpjes domineren op het moment het beeld van wat een transgender is – terwijl dit, nogmaals, zeer waarschijnlijk helemaal geen transgenders zijn. Deze mannen maken misbruik van een beweging die niet voor hen bedoeld is, en verstoren zowel het beeld als het doel. Want geloof me: dit doet de transgendergemeenschap ook geen goed, deze waanzin. Veel werkelijke transgenders verzetten zich dan ook tegen de woke-uitvoering van hun strijd om acceptatie, en dat is volkomen begrijpelijk.

 

Heteroseksuele man

Deze dappere jongeman legt uit wat het is om te leven met zo’n curieuze seksuele aanleg (bekijk hem op YouTube). Let op wat hij zegt: hij voelt zich absoluut geen vrouw, hij is een heteroseksuele jongeman die op vrouwen valt. Maar relaties met meisjes liepen steevast mis, omdat hij zelf, zoals hij uitlegt, de target is van zijn eigen lustgevoelens. Hij legt uit dat hij opgewonden raakt van het idee dat hij een vagina heeft, maar er niet eens over hoeft na te denken of hij een transitie wil ondergaan: hij is geen transgender, zegt hij heel duidelijk. Hij is geen vrouw in een mannenlijf. Hij heeft een seksuele aanleg, meer niet. En die is al lastig genoeg.

Zoals al vaker is opgemerkt: deze mannen serieus nemen als vrouwen en van vrouwen eisen dat ze hun plaats mogen innemen, hun prijzen mogen winnen, hun sport mogen domineren, is voor een meerderheid van vrouwen vrijwel hetzelfde als hoe Blackface wordt beschouwd door BLM-aanhangers. Het is een bespottelijke stereotypering die niets met de realiteit van doen heeft, en is schadelijk voor het beeld dat (jonge) mannen op deze manier krijgen van vrouwen – en erg schadelijk voor de posities van vrouwen in het algemeen.

 

Debat is onmogelijk

En alweer lopen we tegen dezelfde muur aan als bij onderwerpen als racisme, islam of klimaat: debat is onmogelijk. De kinderachtige eenheidsworst heeft z’n functie: door zaken simplistisch en zwart-wit voor te stellen, kan iemand als Wieke Paulusma vrolijk op tv zeggen dat ze op Twitter alleen maar reacties krijgt van domme of hatende mensen – terwijl alleen al mijn OpinieZ-collega Alma van Hees, die veel over deze onderwerpen onderzoekt en schrijft, Paulusma al meerdere keren wees op de achterkant van deze beweging, met goed gefundeerde links en alles erbij. En ze is niet de enige. Maar voor Paulusma bestaat het allemaal niet: elke man die claimt een vrouw te zijn moeten we als zodanig behandelen en kritiek en bezwaren zijn, zoals altijd, ongewenst en worden gesmoord.

 

Mannen verdringen vrouwen

Ondertussen gaan we richting een samenleving waarin vrouwen nu dus door mannen voorgeschreven krijgen hoe ze horen te zijn – want inmiddels winnen mannen prijzen die voor vrouwen bedoeld waren. Veel van deze vrouwen zullen dan ook oprecht een vrouw zijn – maar velen van hen ook niet. Mannen lijken vrouwen aan het verdringen te zijn en worden daarin gesteund en vaak zelfs gesubsidieerd door overheden. De onrechtvaardigheid ervan is soms hartverscheurend. U wilt zich, als vrouw, niet ontkleden waar een vreemde man bij is? Dan heeft u pech gehad: die man voelt zich oncomfortabel als u protesteert. En dat u zich oncomfortabel voelt: dat is volslagen irrelevant, blijkbaar. De gevoelens van mannen gaan voor op die van vrouwen.

Als het gaat om autogynefilische heren in veilige damesruimtes is er in elk geval een lichtpuntje: aangezien zij zelf hun lustobject zijn, zal de kans op verkrachting van andere vrouwen redelijk klein zijn. Maar omdat we alsmaar geen open debat kunnen voeren over dit onderwerp, moeten vrouwen maar raden naar de reden van die als vrouw verklede man in hun veilige ruimte, en er op hopen dat er niets gebeurt.

En dat is, op zichzelf al, een grove aantasting van vrouwenrechten.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Ines van Bokhoven via inesvanbokhoven.backme.org

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank en grotendeels eens.
Imho echter moeten we dit soort absurde hypes en decadente modegrillen geen aandacht en geen kans geven. Geen overheden die ‘faciliteren’, geen zorgsector die jonge kinderen al onherroepelijk verminkt, geen media die de boel eenzijdig ophitsen en hen een slachtofferschap aanpraten……….
Het is voor de mensen met echte genderdysforie al moeilijk genoeg zonder dat hun aandoening gekaapt wordt door opportunisten.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Mee eens. Een hype. Homo’s zijn meestal leuk. Lesbo’s heb ik als vrouw zijnde meestal niks mee op. Geen idee waarom.. ik denk dat ik mannen gewoon leuker vind dan vrouwen.

Marc
Marc
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

In hoeverre verschillen artsen die zulke ingrepen op kinderen én volwassenen uitvoeren van nazi-artsen? Om zo’n ingreep uit te voeren moet je je toch ver boven de massa vinden staan. Zou zo’n arts zijn eigen kind in ‘nood’ zelf ‘behandelen’, of zou hij zijn kind ten stelligste afraden een dergelijke transitie te ondergaan.

Waarom zijn faciliterende activiteiten die de menselijke waardigheid letterlijk teniet doen niet strafbaar gesteld?

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is bij maatschappelijke kwesties altijd handig om te kijken volgens het qui bono principe. Daaruit volgt dat:
1) in een sociaal-democratie zijn politieke partijen voortdurend op zoek naar nieuwe belangengroepjes die ze kunnen ‘bedienen’ en waarmee ze hopen hun stem naar zich toe te trekken. Volgens de ideologie van de sociaal-democratie is iedereen een slachtoffer van ‘het’ systeem, dus moet elk groepje in de slachtoffer rol gedrukt worden en de rest in de dader-rol. Dat is ook wat hier gebeurt. De ideologen van de sociaal-democratie gebruiken het slachtoffer-dader paradigma om de samenleving om te vormen naar hun eigen belangen, maar de meeste mensen hebben dat nog steeds niet door.
2) Uit 1) volgt ook dat heel veel ruimtes die voorheen het privilege waren van mannen en die een bepaalde identiteit opleverden, deels zijn overgenomen door vrouwen. Omgekeerd is dit niet zo. Vrouwen beseffen dit niet zo erg, omdat het ze zo beter uit komt.
3) Uit 1) volgt bovendien dat de overheid een soort supermarkt is geworden waar een ieder wel iets leuks kan halen. De overheid zou alleen naar DNA moeten kijken en op basis daarvan het geslacht van de persoon moeten bepalen. Wat die persoon vervolgens privé doet, moet die persoon zelf weten. De overheid is ook verantwoordelijk voor de veiligheid in publieke ruimtes als toiletten en dat is uiteraard niet verenigbaar met biologische mannen die zeggen dat ze ‘zich vrouw voelen’. De overheid heeft niets te maken met wat ze wel of niet voelen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Juist. Terug naar de kern. En terug naar kerntáken van een overheid, zonder al die zelfbenoemde ‘gemeenschappen’. Want dat zijn ze de facto niet, het zijn groepen opportunisten die iets (voordeel) uit hun, wederom zelfbenoemde, ‘status aparte’ willen peuren. Ten koste van alles.
Een land behoort maar 1 gemeenschap te hebben, en dat is in NL de Nederlandse gemeenschap. En diens belang moet behartigt worden. Geen uitzonderingen en speciale behandeling.

Realist1966
Realist1966
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Vind het erg bijzonder dat er mannen zijn die zich vrouw voelen, zonder dat ze ook maar kunnen (aan)voelen hoe het is om een vrouw te zijn, omdat ze de noodzakelijke fundering en attributen missen. Dit geldt overigens ook voor vrouwen die zich man voelen. Iedereen voelt slechts zichzelf, ben je daar ontevreden mee dan kun je tegenwoordig proberen daar wat aan te veranderen, maar je blijft toch jezelf, wat je er ook op plakt of afsnijdt.
Wat me wel opvalt, is dat met name veel zogenaamde transvrouwen een erg agressieve en dominante – wat mij betreft mannelijke – houding en gedrag laten zien. Zeer onvrouwelijk en daar veranderen een pruik, make-up en kunstboezem niks aan. Fysiek blijven botten en spieren hetzelfde, reden waarom biologische vrouwen het doorgaans afleggen tegen ’transvrouwen’ in sport, kleedkamers en gewelddadigheden.
Momenteel worden de ‘gevoelens’ van deze ‘dames’ boven die van de biologische vrouwen gesteld, die moeten niet zeuren want anders…
Wederom worden echte vrouwen ondergeschikt gemaakt, zoals alle eeuwen hiervoor. Triest.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Tja, realist… Het is momenteel op elk domein bijna terug naar de middeleeuwen of terug naar het stenen tijdperk. In ieder geval terug naar 1984. De omgekeerde wereld.
Toenemende agressie en dominantie zijn m.i. vooral een gevolg van slecht of geen beleid. Als je als overheid toestaat dat dit soort excessen niet in de kiem worden gesmoord, maar ze zelfs faciliteert, propageert en subsidieert, dan ben je schuldig aan de ontsporing.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Volledig mee eens.

Jaan
Jaan
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwen en recht? Vrouwen hebben het alleenrecht op het aanrecht. Alle gekheid op een stokje. De gemiddelde longinhoud van een volwassen man is 5,8 liter en van een vrouw 4,2 liter.
Een getrainde atleet die niet eens subtop bij de mannen is zal onder andere door zijn grotere longvolume een wereldtopper bij de vrouwen zijn bij sporten waarbij duurvermogen een rol speelt. Voor spierkracht geldt hetzelfde. Een gemiddelde man heeft ongeveer 40% spiermassa en een vrouw gemiddeld 30%.
Het is ontzettend oneerlijk om mannen die zich vrouw noemen of zelfs in transiutie zijn gegaan mee te laten doen in wedstrijden tegen biologische vrouwen. Die kunnen nooit winnen van het merendeel van de transgenders.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

Dat hele transitiegedoe (en niet alleen op het domein van ‘gender’) is absurd.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jaan

precies.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Decadentie heeft evolutie in snelheid overstegen en een nieuwe soort geslachtsverwarde mens voortgebracht.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

nou, dat is in de kern waar het hier in Nederland met name uit de rails is gelopen.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Zoals mijn bevindingen in Nederland. Of doet men lang niets of daarna teveel. Wij zitten nu in de fase teveel.

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een biologische vent blijft een vent. Nooit, naar dan ook nooit is dat een vrouw. Als vrouw accepteer ik dat niet. Dit is een ziekelijke benadering. Leer gewoon leven met jezelf. Ik zal niks zeggen over xxy syndroom, maar alles wat zomaar een bewering doet over ‘vrouw’ zijn, hoort eens de waarheid te horen. Als je een pensioen en testikels hebt, ben je een man.

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

pensioen = penis

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Aardige automatische taalcorrectie.
Met onze pensioenwn zijn wij de lul.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Op gegeven moment merk je dat de wereld niet meer de jouwe is.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Voor sommige wereldverbeteraars, voor wie ‘emancipatie’ als transcenderend principe richting gaf aan de weg die de mensheid had af te leggen op de route van kwaad naar goed, bleek ‘gevoel’ het sleutelwoord tot die emancipatie. En emancipatie werd als vanzelf op elke ‘minderheidsgroep’ losgelaten, bijvoorbeeld op mannen die zichzelf uitgaven als vrouw, letterlijk gelegitimeerd door een door en door rot wetgevend lichaam als de Tweede en Eerste Kamers.

Zo werd en wordt verhuld dat gevoel de keerzijde van angst was. Angst en gevoel, twee zijden van de medaille van de irrationaliteit, had zijn intrede in de samenleving gedaan, en deed en doet zijn verwoestende werk.

Kees
Kees
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, maar niet helemaal. De uitspraak ‘De gevoelens van mannen gaan voor op die van vrouwen’ gaat m.i. niet op.
Beter is: ‘De gevoelens van “transvrouwen” gaan voor op die van vrouwen’.
De meeste normale mannen (zoals ik) vinden dit net zo erg als normale vrouwen.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht dat de discussie eens gericht mag worden op ‘gevoel’. Sinds de bewustwording bij de autochtone Nederlander van de aanwezigheid van grote aantallen moslimmigranten in de samenleving is ‘gevoel’ een issue geworden. De aanname was dat belediging van moslims door het portretteren van een Mohammed of het verbranden van de koran hun gevoelens zou kwetsen en de ‘gekwetste moslim’ daarom overging tot massale aanslagen.

Dat dit uitgangspunt haaks stond op de tot dan heersende overtuiging dat in hun gevoel gekwetsten maar hadden te accepteren wat iemand in al zijn of haar vrijheid over anderen meenden te moeten ventileren. Zoals daar in de jaren 1960 Gerard van het Reve was, die in een droom God als ezel portretteerde en met Hem geslachtsgemeenschap had. De rechter stelde Van het Reve in het gelijk. Dat hiermee, althans in ons land, het christendom de genadeklap opliep, moest dan maar geaccepteerd worden. Dat deze ‘verworvenheid’ met de komst van de moslimterrorist (waarbij gelovige moslims en masse vrachtwagens met een snelheid van 100 km/u door niet-islamitische groepen mensen joegen) in de jaren 2000 met hetzelfde gemak overboord diende te worden gezet, moest op dat moment ‘maar geaccepteerd’ worden. Gegrond in onberedeneerde angst (fobie) vond ongelijke behandeling zijn weg, waarbij de autochtoon en de autochtone cultuur het onderspit dolf tegenover de allochtoon en in het bijzonder de islamitische cultuur!

Wordt vervolgd

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

ja, daar zit wel een groot verschil sinds de moslimcultuur opmars maakt richting Europa en westerse landen. En de linkse kliek heult mee, hoewel ZIJ destijds Reve bejubelden.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Marien
Max Staudt
Max Staudt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, we begrijpen het natuurlijk allemaal wel, maar… Tientallen jaren hebben we gehoord dat male spaces (club, kantine, boardroom – maar natuurlijk niet het olieplatform, de slaapplaats onder de brug) open moesten voor vrouwen, want het waren ‘mannenbolwerken’. Ze heetten in dienst te staan van de man-vrouwverhouding als zodanig, die er een zou zijn van onderdrukking: de lusten voor hem, de lasten voor haar. Traditionele mannelijkheid was toxic (zeggen nu ook organisaties van psychologen en therapeuten), mannelijke seksualiteit was verkrachtend van karakter en meer van zulke “bespottelijke stereotyperingen die niets met de realiteit van doen hebben, uiterst schadelijk voor het beeld dat (jonge) vrouwen op deze manier kregen van mannen”. Mannen moesten meer als vrouwen worden, want de gevoelens van vrouwen waren superieur. Welnu, de bijgeleverde oplossing: “on ne naît pas femme, on le devient” wordt nu aangegrepen en tot haar logische consequentie gevoerd. Niet toevallig in dezelfde tijd als waarin de feminisering van wetenschap en politiek haar climax bereikt. Zonder belichting van die aspecten blijft het beeld wazig en het protest onwaarachtig. Voor een scherper inzicht verwijs ik altijd graag naar Janice Fiamengo, in dit geval:

https://fiamengofile.substack.com/p/single-sex-spaces-for-me-but-not?publication_id=846515&post_id=113509007&isFreemail=false

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Er vinden vreemde verschuivingen plaats in de maatschappij. Vaker zie je vrouwen in machtsposities dan vroeger. Twintig jaar geleden zag je nog geen vrouwelijke ministers van defensie. Of een mevrouw Baarsma die dingen over economie zegt.
In praatprogramma`s zie je steeds meer vrouwen die ergens een opinie over hebben. Dat is een symptoom. Dingen veranderen.
Overigens is oorlog nog steeds een mannenzaak, wat vrouwen er ook over zeggen. Pas als er minstens 50 procent vrouwen soldaat zijn in het leger zitten hebben ze naar mijn idee recht van spreken.
Volgens mij zien mannen dat en gaan ze zich anders gedragen. Man zijn is uit de mode.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ik beschouw die gender-idioterie als een vreemde hype/gewoonte. Maar kom laat ik eens opzoeken of ze in de middeleeuwen ook rare hypes/gewoontes hadden: https://www.curioctopus.nl/read/15642/10-gewoonten-uit-de-oudheid-die-we-nu-absurd-vinden

Marien
Marien
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Men hoort niet te sleutelen aan de natuur. Bij heel hoge uitzondering. Maar niet op ‘ik voel mij man, of vrouw. Leer met jezelf leven. zou ik zeggen.
Net als dat ik nu weer lees dat D66 voorstelt dat sperma donor in lage tarief btw moet wat hen betreft) ik had geen idee dat daar btw op zat, maar in een tijd dat overbevolking een groot wereld probleem is, hoor je niet sperma inseminatie goedkoper te maken ‘omdat het zo zielig is voor de echtparen die een kindje willen’ en dat je niet eens als overheid voor elkaar krijgt om btw af te schaffen op essentiele voedingsmiddelen en energie en zo. betaalbare basis voorzieningen lijken mij belangrijker dan de overbevolking nog een stapje erger maken.

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x