Verkiezingen 15 maart 2023: de beuk er in en kantelen die hap!

Ga stemmen voor een beter Nederland

Titelfoto bij artikel Verkiezingen 15 maart 2023: de beuk er in en kantelen die hap! Jan gajentaan opiniez

Titelfoto: Verkiezingsposters Leiden ©️Opiniez.com

Op 15 maart is het zo ver: de Provinciale Statenverkiezingen, die bepalend zijn voor de krachtverhoudingen in de Eerste Kamer. Bij uitstek nu is er de gelegenheid om het kabinet Rutte4 de voet dwars te zetten en er voor te zorgen dat de coalitie ook na aanvulling met zetels van PvdA/GL geen meerderheid heeft in de Senaat. Jan Gajentaan roept op om dit momentum ook daadwerkelijk te benutten.

Meerderheid

De coalitie heeft nu ook geen meerderheid in de Senaat. Dus het nog verder afkalven van het zetelaantal van de coalitie hoeft niet automatisch te betekenen dat de coalitie ook valt. Maar de Senaat moet onder andere nog stemmen over de pensioenwet en de onzalige asieldwangwet van Eric ‘hoe meer asielzoekers, hoe beter’ van der Burg. Als deze wetten sneuvelen omdat de coalitie in de nieuwe Senaat onvoldoende steun kan verzamelen en daarnaast ook de stikstofcrisis en de asielcrisis aanhouden, is de kans zeer groot dat het kabinet zal vallen.

 

Kantelen!

Zoals ik en ook andere OpinieZ-columnisten keer op keer betoogd hebben, moeten we de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 benutten om het door D66 gedicteerde beleid van Rutte4 te kantelen en om te buigen. Het is duidelijk dat Nederland richting de afgrond marcheert met het huidige D66-beleid: de immigratie (zowel de asielmigratie als de gewone migratie) is totaal op hol geslagen met ruim 400.000 nieuwkomers in 2022. Huizen bouwen of wegen aanleggen is amper mogelijk door het sektarische stikstofbeleid. Intussen wordt de burger overspoeld met lastenverhogingen en ongecontroleerde inflatie, terwijl de boeren tot opstand worden gedreven.

Als we dit wanbeleid nu niet weten te kantelen, is het te laat!

 

Krokodillentranen

Intussen plengt de hypocriete en opportunistische Mark Rutte weer eens krokodillentranen bij zijn eigen wanbeleid. Nadat hij eerst akkoord gegaan was met een ruim asielbeleid en de verdwaasde linkse diplomaat Sigrid Kaag – van oorsprong helemaal geen D66’er – op haar wenken bediende door Eric van der Burg aan te stellen op asiel (alleen maar om zelf op het premierspluche te kunnen blijven zitten), doet de premier plotseling alsof hij het heel erg vindt dat de EU compleet wordt overlopen door een ongecontroleerde stroom asielzoekers.

 

Rutte & Meloni

Nu ineens hangt Rutte de stoere gast uit in de EU en wil samen met zijn nieuwe ‘vriendin’ Giorgia Meloni half Afrika afreizen om overal asieldeals te sluiten. Ik zou zeggen: wie hier nu nog intrapt, kan maar beter een afspraak maken met de geestelijke gezondheidszorg (als die nog niet is wegbezuinigd door Rutte). De kans is groot dat de man op 16 maart, de dag na de verkiezingen, al deze beloftes alweer is vergeten.

Daarnaast is dit natuurlijk sowieso krankzinnig wanbeleid. De EU weigert om illegale bootjes met asiel- en/of gelukszoekers terug te sturen naar een veilig punt buiten de EU, zoals de Australiërs succesvol (en veilig!) doen. Hoe wil je in vredesnaam deals sluiten met de tientallen landen waar deze mensen vandaan komen? Minstens 20 miljoen mensen zijn op zoek naar een beter oord en in potentie zijn dat er twee miljard.

De EU doet denken aan een gemeente die de brandweer heeft afgeschaft, maar brand hoopt te voorkomen door alle ouders van potentiële pyromanen ruimschoots financieel te belonen als zij de stouterds maar binnenhouden. Het is de waanzin ten top!

 

Realistische oplossingen

Kortom, als we willen voorkomen dat ons prachtige Nederland verandert in een zwaar overbevolkte en verarmde provincie van Brussel, zonder landbouw of andere middelen om in het eigen bestaan te voorzien, dan dient de kiezer daar volgende week woensdag een stokje voor te steken. Een overbevolking die ongetwijfeld zal leiden tot steeds meer agressie en geweld in de maatschappij. Willen we dat voor onze kinderen?

Wat mij betreft moet de insteek zijn: realistische oplossingen, in plaats van de politiek-correcte op hol geslagen waanzin waar D66 op ons trakteert. Zo heeft immigratiedeskundige dr.  Jan van de Beek berekend dat als het ons lukt de totale immigratie (dus asiel- en reguliere immigratie) te halveren, het voldoende zal zijn om 50.000 woningen per jaar te bouwen om de woningnood op te lossen. Dat lijkt mij een haalbare doelstelling, beter dus dan de megalomane prietpraat van zelfbenoemd woningkoning Hugo de Jonge.

Tegelijk kan met de stikstofreparatiewet van BBB en JA21 een realistisch plan gemaakt worden om de stikstofuitstoot verder te reduceren, zonder de boerengemeenschap in hun  bestaan te bedreigen. En als daarvoor een paar megastallen vrijwillig uitgekocht worden, zal geen redelijk mens daartegen bezwaar maken. Zo kunnen we voor alle punten redelijke en realistische plannen maken en met de miljarden die we daarmee besparen versus de dolle D66-aanpak de lasten van de burgers verlagen.

 

Ga stemmen!

Kortom: als de kiezer door de juiste keuze te maken de huidige coalitie wegstemt, is er nog een kans dat er iets zal overblijven van het vredige en welvarende Nederland uit onze jeugd. Met groene weiden, in plaats van op iedere vierkante meter een woning van Hugo.

Hoewel het geen geheim is wat mijn eigen politieke voorkeur is, zal ik geen stemadvies geven. Duidelijk is wel dat een stem op PVV, JA21, BBB, BVNL, FvD of SGP de beste manier is om tot een realistisch beleid te komen en het huidige beleid weg te stemmen. Volg je eigen hart en geweten, maar vooral: stem!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop ook dat ze weggestemd worden. Maar ik geloof er niet zoveel van. Echte macht kun je niet wegstemmen. En de echte macht ligt niet in Den Haag maar bij de globalisten en hun supranationale organisaties. Ze hebben alle machtsblokken voor hun karretje gespannen: politici, het internationale bedrijfsleven, de media, de entertainment industrie, de adel en de kerk. Ze gaan zich echt niet laten tegenhouden door een verkiezing. Daar hebben ze wel aan gedacht. En er zijn dan ook talloze misstanden gesignaleerd bij recente verkiezingen in bv Frankrijk en de VS. Ze hebben zich een keer laten verrassen door Brexit en Trump, dat gebeurt niet nog een keer.
Het FvD is de grootste ledenpartij en hun campagnes vullen grote zalen en marktpleinen. Toch staan ze laag in alle peilingen. Hoe geloofwaardig is dat? Verder moet ik het nog zien met JA21, BVNL en BBB. Die partijen zijn mij veel te gematigd gegeven de situaties waar we in zitten. Ook lijken ze me nogal pluchegehecht. Ik zie, kortom, twee varianten: het kartel behaalt voldoende stemmen om de meerderheid e behouden, of een plukje nieuw rechts wordt erbij betrokken maar zij worden als minderheid ingepalmd en kunnen hooguit de globalistische agenda vertragen.

Laatste aanpassing 8 maanden geleden door Youp
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Vrees dat u gelijk heeft. Het klopt allemaal voor geen meter.
Persoonlijk ben ik meestal wel voor nuance en gematigd, maar ga mee in uw opmerking dat we al te ver heen zijn om dat nog effectief in te kunnen zetten.
Niet gaan stemmen zal weer zorgen voor een z.g. ‘overweldigende’ overwinning van de lieden die het land rucksichtslos de afgrond in zenden.
Wel stemmen, kleine moeite toch, kan een piepklein beginnetje veroorzaken aan koerswijziging. Maar dan niet op kartel+GL+pvdA.
Ga stemmen dus.

Youp
Youp
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Uitslagen worden met het handje geteld, daarna gaat de uitslag naar een Excel sheet die, in de woorden van een hacker, zo lek is als een mandje.
https://twitter.com/Kees71234/status/1620666961721180162

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Nog steeds dominion software toch?

Youp
Youp
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Nee, niet eens. Gewoon een Excel spreadsheet.

Andre
Andre
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het met de artikelschrijver eens dat het momentum benut moet worden om de oppositie in de Eerste Kamer zo groot mogelijk te maken. Ik zag op de posters van JA21 opmerkingen als ‘Asielstop’ ‘Deens model’ enzovoort.
Helemaal mee eens. Maar de werkelijkheid is iets complexer dan een verkiezingsposter van JA21.
Ik ben niet bekend met de Deense grondwet, maar ook zonder kristallen bol durf ik te beweren dat die niet een art. 93 en 94 bevat: internationale verdragen en wetten van de VN, EU en overige zijn automatisch geldig in Nederland.
Automatisch betekent in dit geval: er is geen regering die daar nog onderuit komt.
Bovendien is er dan nog art. 120 die bepaalt dat een Nederlandse rechter geen wetten of verdragen mag toetsen aan de grondwet.
Ook al zouden PVV, Forum en JA21 een meerderheid in de Senaat halen, dan nog kan elke actiegroep naar de rechter stappen en iets over ‘Klimaatakkoord’ of ‘resolutie van de EU’ of ‘verdrag van Dublin’ roepen en de rechter kan dan alleen maar concluderen dat die verdragen nog steeds geldig zijn.
De enige oplossing is uit de verdragen stappen. Nu worden we geregeerd door internationale overeenkomsten, niet door Den Haag. (12)

Laatste aanpassing 8 maanden geleden door Andre
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Klopt. Daarom sprak Wilders wijze woorden: gewoon doen wat goed is voor NL en gewoon niet doen wat slecht is. Maling aan de EU en verdragen hebben. Dublin wordt genegeerd, geen consequenties. Club Med negeert grotendeels de ‘verplichte’ hervormingen en krijgt toch (veel) geld. Illegaal massaal een land binnenvallen wordt niet aangepakt. Mag je zelfs niet illegaal noemen. Ga maar door.

Youp
Youp
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Over dat Deense model las ik net onderstaande tweet waaruit blijkt dat immigratie ook in Denemarken hard blijft stijgen.
https://twitter.com/JGreenriver/status/1629798244959023105

Bovendien is er geen enkele noodzaak om de stikstofuitstoot te reduceren. Maar dat is een andere discussie.

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ieder verdrag eens aangegaan kan net zo gemakkelijk worden opgezegd. Dus al die argumenten als: dat kan niet want verdrag zusenzo zegt… zijn bedoeld als zand in de ogen. Zodra verdrag is opgezegd is probleem verdwenen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Inderdaad, zand in de radertjes strooien, dat is de bedoeling van ‘verdragen’ die naar leugenachtige wens wél of niet een probleem vormen.
Al die inlegvelletjes en sussende beloftes van géén negatieve uitwerking zijn totaal nix waard. Beste voorbeeld is dat van het Oekraïne verdrag: geen militaire steun, geen wapens, geen opstapje naar lidmaatschap. En ziedaar!
Het begon al met de oprichting van de EU. Keiharde voorwaarden die naar believen boterzacht gemaakt werden (en zijn).
Hoe lang laten we ons nog met kluitjes het riet in sturen?

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wie nog op de coalitiepartijen met Rutte en Kaag en de linkse communistische wolk stemt is medeverantwoordelijk voor de verdere afbraak van Nederland en haar cultuur door migratie stromingen uit het MO en Afrika, absurde groene plannen, woningnood, absurd hoge prijzen voor primaire levensonderhoud zoals voeding en energie, meer voedselbanken, linkse hersenspoeling in de media en scholen, onnodige gender problematiek, kortom een socialistische samenleving met steeds minder vrijheid en steeds meer collectivisme. Trap niet in de krokodillen tranen van Rutte over fouten en geklaag van Kaag over hoe moeilijk het voor een vrouw is. Stem niet voor volksverlakkerij. Stem voor realisme en vrijheid. Elke verlies voor de coalitie is een winst voor
een normale leven.

els
els
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Wie nog op de coalitiepartijen met Rutte en Kaag en de linkse communistische wolk stemt is medeverantwoordelijk voor de verdere afbraak van Nederland……….”
Ik denk dat Brussel c.s. en supranationale organisaties daar verantwoordelijk voor zijn. Want al zou de coalitie verlies lijden, de WEF agenda zal en moet worden uitgerold.
Linksom of rechtsom.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Tenzij een andere regering aandurft in Brussel om de vuist op de tafel slaan net als andere landen het doen. Het is duidelijk dat deze coalitie het niet gaat doen. Zelfs landen die volle ontvangers van de unie zijn durven het. Alleen wij zijn de braafste van de klas en mogen blijven dokken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  els

Het kan een eerste stap zijn naar een koerswijziging. Uiteraard zal deze verkiezing, zelfs als het kartel nat gaat, niet een totale ommezwaai teweeg kan brengen.
Zelfs als na een rampzalige uitslag voor het kartel het kabinet zou vallen, is er nog heel wat nodig om de extreemlinkse infiltratie uit de haarvaten van de samenleving te krijgen.

Eric
Eric
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Er moet gewoon keihard de beuk erin! Ga in elk geval wel stemmen, om het even op wie maar doe het op RECHTS. BBB wordt groot en wellicht het grootste, maar ook BBB moet goed onthouden geen partijen uit te sluiten op rechts. Infiltratie door coalitie partijen of vanuit links is zeker het geval, getuige dat er nogal wat ex VVD’ers op de kieslijst staan en die zijn ook politiek gezien niet van onbesproken gedrag. Als er op rechts een blok komt wat sterk genoeg is, dan heb je al in elk geval de eerste kamer om de boel wat het huidige kabinet wil te blokkeren.

Nederland is het gewoon zat, geen enkele asielzoeker erbij, en wat Rutte nu doet met de Italiaanse premier is puur voor de bühne, na woensdag is Rutte dat weer vergeten net zoals de andere kwesties in het verleden heeft hij er geen herinnering meer aan!

MrPercussionPete
MrPercussionPete
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal “wishful thinking”… Zolang de mainstream media als één man achter Rutte’s VVD66 staan gaat er helemaal niks veranderen. Na de verkiezingen is het gewoon weer meer van hetzelfde.

Eric
Eric
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Blijkt dus van NIET!

RFM de Haan
RFM de Haan
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Hoewel het geen geheim is wat mijn eigen politieke voorkeur is, zal ik geen stemadvies geven.”

Jan, alhoewel ik je hoog heb zitten straalt je voorkeur voor JA21 van je artikel af, maar ik vertrouw hen totaal niet, ik stem FvD.

Eric
Eric
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  RFM de Haan

Ik heb nu NIKS met JA21, en ik heb Eerdmans persoonlijk ontmoet en ook Baudet! Baudet is bezig geweest met eigen ramen ingooien, en wat in de kamer zit is ook maar zo zo. Eerdmans Tjsa is wel rechts, maar is ook een carrière politicus. Vandaag is de lucht blauw en morgen is het rood. En steeds het aanpassen doet een politicus geen goed! Nee ik stemde wel PVV, maar daarin doet Wilders niet mee voor mijn provincie. Maar wel gezocht naar iemand van PVV voor eigen regio om PVV ook daar een stem te geven!

Peter109
Peter109
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De campagne tekst van D66 is “Stop stilstand. Stem vooruit.” Je moet maar durven.

Als je alle actuele crisissen op een rij zet waar het D66 beleid een bepalende rol in speelt, dan is er geen betere tekst te verzinnen die duidelijk maakt dat D66 geen idee heeft van destructieve uitwerking van haar beleid op de samenleving. Of nog veel erger, het bewust negeert.

Een terechte oproep van Jan Galentaan om je stem niet verloren te laten gaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter109

D66 is geen vooruitgang gebleken, ook geen stilstand. Ze staan voor achteruitgang.
Alles is, vooral mede door hun plek in de regering, hollend achteruit gegaan. Noem een domein waarop ze voor de bevolking van dit land vooruitgang hebben bewerkstelligd.

cor
cor
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Jan, volledig eens met je betoog. Wat wij nu met zijn allen moeten doen is deze boodschap zoveel mogelijk delen met de rest van Nederland. Veel mensen zijn de ogen nog steeds niet open gegaan. Maar als we niets doen zal dat ook niet gebeuren, we hebben dus in dit opzicht geen keus. Ik roep iedereen op stem verstandig op 15 maart en laten we onze vrijheid, zoveel we nog hebben, behouden.

t.hilligers
t.hilligers
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens, ik ga pvv stemmen voor het eerst, omdat die partij de grootste kan worden, denk ik. Als ja21 en bbb en haga stemmen verdelen, is dat geen blok. Wilders, Haga, Annabel, Caroline moeten volgende keer een blok vormen. Dan zijn we pas van deze KLIEK af. Ik denk dat in de 1e kamer coalitie en grlpvda het net gaan redden, helaas. Ik zit zelf als lid in een kieslokaal van de gemeente Hilversum.

Dick
Dick
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Zolang BBB en Ja21 het beleid van de huidige coalitie onderschrijft – en dan doen ze gezien hun stemgedrag in de TK – biedt een stem op hen geen enkele garantie dat er iets gaat veranderen. Slechts één partij is faliekant tegen en dat is FvD. Maar zowel de publieke omroep als de msm schenkt hier geen aandacht aan maar steekt veel energie om ze valselijk te beschuldigen zoals gisteren Paul Jansen met een vilein commentaar in de Telegraaf en Nieuwsuur met iets soortgelijks. Maar genoemde mediakanalen kunnen woensdagavond hun tranen drogen hoor want FvD komt met een verplettende uitslag, reken maar!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe dan ook, de bubbel van de mensen die er in zitten, gaat klappen, vroeg of laat.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als er niet genoeg ‘zetels’ zijn dan schuift Ja21 heel makkelijk aan, die tekenen zonder al te veel morren bij het kruisje.
Indien er over rechts (hopelijk) een meerderheid gevormd word, maar we blijven in de EU dan veranderd er per saldo niets noemenswaardig. We hebben onze zeggenschap afgegeven.
Het is Nexit, uit de Euro (Lire) en een flink deel internationale verdragen opzeggen of verzuipen in de EU waanzin.
Wat mij betreft word het braafste jongetje van de klas (sukkel) de grootste deugniet. Niet meer deugen dus, maar durven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Ik ben vóór een Nexit, maar eigenlijk hoeft het niet eens. Onze regering moet gewoon ook eens nee zeggen als dingen voor NL niet goed uitpakken. Inderdaad durven dus.

Joop Visser
Joop Visser
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

BBB en JA21 zijn fout. Geloven dat er een stikstofprobleem is. Willen ook pluche.

Marc Bouwman
Marc Bouwman
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Waar het bij de komende verkiezingen om gaat is de dreigende meerderheid van VVD-D66-CDA-GL-PvdA-Volt van 42 zetels in de Eerste Kamer te laten omslaan in een minderheid van kleiner dan 37. Als dat lukt, dan wordt het werk in de Tweede Kamer voor deze partijen bijzonder lastig, zo niet onmogelijk.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marc Bouwman

En Gundogan, en den Haan wegvagen, want die zinnen ook op ‘meedoen’.

Frans Groenendijk
Frans Groenendijk
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik lees dit stuk, enigszins gealarmeerd door de titel. Ik ben verbijsterd door dit zinnetje: “het door D66 gedicteerde beleid van Rutte4” in combinatie met de opmerking dat Kaag eigenlijk geen echte D66-er is. Het suggereert dat we in de Nederlandse politiek als het ware door een ongelukkige opeenstapeling van enkele -eigenlijk niet fundamentele keuzes- in de situatie zitten waarin we nu zitten.
En als klap op de vuurpijl mee gaan met de insteek van JA21 en BBB dat er weliswaar een stikstof probleem bestáát, maar dat dat ‘best wat minder streng kan worden aangepakt’.

Marga
Marga
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bij verschillende artikelen zie ik de afbeelding met het grote verkiezingsbord voorbijkomen. Het teken aan de wand. Op dit bord, alles netjes gerangschikt, de affiches van de politieke partijen. Je kan ze wellicht herkennen aan de kleur en het logo. Verder compleet nietszeggend. Net als de verkiezingen voor onze zgn democratie. Als het maar netjes is, qua rangschikking dan. Dat er verder vuil spel gespeeld wordt, nou ja, dat is wat het is, een spelletje. Jammer dat er slachtoffers vallen…
Ik begrijp niet dat er partijen zijn die meelopen aan deze leiband, alles in een mal stoppen, anders mag je niet meedoen.
Ik geef een lage waardering vanwege het stemadvies.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte naar Afrika?
Goed plan.
Enkele reis betalen we graag.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x