Dwarsdenker Leon de Winter gestraft met tijdelijke twitterban

Overijverig algoritme of stiekeme klikcampagne?

Titelfoto bij artikel Dwarsdenker Leon de Winter gestraft met tijdelijke twitterban Maaike van charante opiniez

Foto: Schilderij Felix Valloton, The Rape of Europa (Wikimedia Commons)


 
Waarom had Leon de Winter een twitterban? Het is zorgwekkend dat een vooraanstaand schrijver en columnist zo lang van Twitter verbannen kon worden zonder goede reden. Vooral omdat deze schrijver meningen verkondigt die we al te weinig horen, stelt Maaike van Charante. Dwarsdenkers zijn juist hard nodig in deze tijd.

De blote kont van Europa

Op het moment dat ik dit stuk schreef, was het twitteraccount van Leon de Winter al een week – van 25 februari tot 4 maart – geschorst. Inmiddels is zijn schorsing gelukkig opgeheven, maar het is toch goed om hier even bij stil te staan. Het account was “temporarily unavailable because it violates the Twitter Media Policy,” meldde Twitter.

Welke afgrijselijke overtreding van de twitterregels had Leon de Winter – 31.800 volgers – dan wel begaan? Dat legde hij zelf uit in zijn Telegraafcolumn van 28 februari:

“Een paar dagen geleden berichtte Twitter mij dat de cover van mijn toekomstroman „Het lied van Europa” – het is een schilderij uit 1908 van Félix Vallotton waarop de kont van de mythische figuur Europa prijkt – de Twitterregels overtrad ook al stond die maanden in mijn „profiel.” Opeens was de kunstzinnige blote kont een overtreding. Dus werd mijn account geblokkeerd. Het argument is onzinnig. Wat mag ik niet zeggen?”

 

Onzinnig argument

Zoals De Winter zelf al schreef: “Het argument is onzinnig.” In mijn tweet kunt u zien hoe onschuldig deze afbeelding is. Het schilderij op de kaft van zijn boek verbeeldt de ontvoering van een prinsesje door de oppergod Zeus in de gedaante van een stier. Prinses Europa – waarnaar ons werelddeel genoemd zou zijn – is door de eeuwen heen door talloze kunstenaars afgebeeld, en het is passend dat zij deze kaft siert.

 

Automatische moderatie

Veel moderatie bij Twitter gaat automatisch. Als een account massaal gerapporteerd wordt, kan het uit voorzorg op slot gaan totdat een medewerker van Twitter ernaar kan kijken en een besluit kan nemen. Ook kan een afbeelding automatisch als verdacht worden aangemerkt door beeldherkenningsprogramma’s die speuren naar (kinder)porno, wat hier heel misschien gebeurd zou kunnen zijn.

Maar na een hele week waarin meerdere grote twitteraars stevig geprotesteerd hadden bij Twitter Support begon ik toch wel te twijfelen. Als een account ten onrechte geschorst wordt, kan het snel hersteld worden na protesten, zoals blijkt uit de korte duur van de schorsing van Eva Vlaardingerbroek. Nu waren sommige twitteraars die het voor haar opnamen natuurlijk invloedrijke Amerikanen, maar toch.

 

Wat mag Leon niet zeggen?

Hoe kon het dat de overduidelijk belachelijke schorsing van Leon de Winter ondanks veel protest een week in stand bleef? En daarmee werd de vraag die hij zelf in de Telegraaf stelde relevant: “Wat mag ik niet zeggen?”

Voor wie niet op de hoogte is van zijn bijdragen in de Telegraaf: Leon de Winter schrijft zeer kritisch over de gevestigde orde. Zo is hij in de Nederlandse mainstream media een eenzame stem die al jaren het nieuws brengt dat de VS-correspondenten verzwijgen.

Zoals ik schreef in mijn stuk van 19 februari: “Als alle redacties in Nederland per direct zouden stoppen met verslaggeving over de VS zouden de Nederlandse burgers beter geïnformeerd zijn dan hierdoor. De hemel zij dank dat de Telegraaf nog een paar goede columnisten in dienst heeft, anders waren we helemaal aan de wolven overgeleverd.”

En met ‘die paar goede columnisten’ in de Telegraaf bedoelde ik in de eerste plaats Leon de Winter.

 

Buiten de gebaande paadjes

Maar De Winter begeeft zich op meer terreinen buiten de gebaande paadjes. Hij heeft kritisch geschreven over de hypocrisie van klimaatactivisten, over de dubieuze praktijken van farmaciereus Pfizer, en hij waagde het onlangs zelfs om een poging te doen om Poetin te begrijpen. Want – zo vroeg De Winter zich af“In hoeverre heeft ’Russiagate’ bijgedragen aan zijn voornemen Oekraïne binnen te vallen?”

Dit is helemaal geen rare vraag van De Winter. Het is al jaren duidelijk dat het Westen bij alles wat even niet uitkomt graag Poetin de schuld geeft – ‘the Russians did it!’ – en de TwitterFiles hebben duidelijk gemaakt hoe totaal ongefundeerd veel beschuldigingen waren. Wat heeft het met Poetin gedaan om voortdurend de meest bizarre verwijten naar zijn hoofd te krijgen?

Heeft het Westen soms zelf de vijand geschapen die nu zo fel bestreden wordt?

 

Wees geen Putinversteher

Maar als iets een doodzonde is na de Russische inval in Oekraïne, is het wel een poging om de motieven van Vladimir Poetin te begrijpen. Wie wijst op de talloze provocaties van het Westen in de afgelopen decennia, en de oorlogszuchtige taal van veel westerse politici nu, is een landverrader. Zowel de Amerikaanse Tulsi Gabbard als de Duitse Sarah Wagenknecht kunnen erover meepraten.

Ik heb het hier niet over mensen die zich overgeven aan Poetinverering – zoals Thierry Baudet – maar over mensen die ronduit zeggen dat Poetin een schurk is, maar niet hun ogen sluiten voor de rationele motieven die achter zijn daden kunnen zitten. In Nederland zien we hoe commentatoren als Rob de Wijk en Wierd Duk verguisd werden toen ze probeerden om te midden van alle oorlogsretoriek nog achtergrondinformatie te geven.

En al zette ook De Winter braaf de disclaimer in zijn stuk – “Het is absoluut niet mijn intentie om Vladimir Poetin vrij te spreken” – dit was natuurlijk zijn zoveelste overtreding van de ongeschreven wetten over wat men wel en niet mag zeggen.

 

Het vrije debat wordt gesaboteerd

De langdurige schorsing van Leon de Winter op Twitter stemt mij somber. Het intellectuele debat in Nederland – en in de hele westerse wereld – lijdt aan ernstige bloedarmoede. Zodra mensen het wagen om echt na te denken en daar zelfs verslag van te doen in de media, worden ze gebrandmerkt als populistisch of erger.

De hetze tegen Ongehoord Nederland, de verdachtmakingen van een initiatief als De Nieuwe Wereld, het is allemaal van hetzelfde laken een pak. Wie zich netjes aan de voorgeschreven ‘idealen’ houdt, kan zich extremistische zijsprongen veroorloven. Wie buiten de gebaande paadjes treedt, is een bedreiging voor het establishment en dus voor ‘onze’ democratie.

 

Koester de dwarsdenkers

Ik ben blij dat Leon de Winter zijn twitteraccount terug heeft, en ik hoop dat hij nog veel kritische columns voor de Telegraaf zal schrijven. En vooral hoop ik dat zijn tegenstanders het lef zullen hebben om inhoudelijk het debat te voeren, en zich niet te verschansen achter drogredenen. En al helemaal niet achter stiekeme klikcampagnes om iemand van Twitter te verbannen.

Laten we zuinig zijn op de dwarsdenkers in ons midden.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
51 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mariska van den Hof
Mariska van den Hof
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk, uit mijn hart gegrepen. Alleen jammer van die sneer naar Thierry Baudet, die was onnodig.

Anneken
Anneken
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Mariska van den Hof

Vind ik ook.

Hannah
Hannah
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dwarsdenkers zoals Leon de Winter, Maaike van Charante, Ronald Plasterk Wierd Duk en vele anderen zijn vaak intelligenter en vooral moediger dan de gemiddelde Nederlander.
Ze weten dat ze door de mainstream media worden aangevallen en dat er wordt geprobeerd hen monddood te maken. Daarom hebben deze dwarsdenkers onze steun heel hard nodig in de strijd om het vrije woord.
Bedankt mensen Mijn steun heb je!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Hannah

Van harte mee eens!
Het is niet vanzelfsprekend dat deze auteurs doorgaan. Het zou voor hen veel gemakkelijker zijn om zich met de stroom mee te laten voeren en hun meningen in te slikken om maar welgevallig te blijven.
Dank, dank, dank.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De wortel van al het kwaad dat ons als volk wordt aangedaan is D66. En de GL/PvdA kongsi. Met in hun kielzog de vele (veelal ook nog door ons betaald via subsidies) diversiteits-, klimaat- en energietransitie bewegingen. Plus Postcodeloterij.
D66 wil greep op de algoritmes. Zodat alleen hun algoritmes gebruikt mogen worden?
Zodat ze zelf door kunnen gaan met massale ‘klachten’, bedoeld om andere meningen de mond te (laten) snoeren? Want dat ligt uiteraard ten grondslag aan de bans.
Alles wijst er op.
Ondertussen is de NPO ook D66. Met als gevolg dat we hier niets horen over de vele chemische branden en transporttreinontsporingen in de VS. Riekt naar (linkse) sabotage, want ook al is de infrastructuur in de VS slecht onderhouden, dit soort toeval op een dusdanige schaal bestaat niet.
Daarom horen we ook niets over de enorme rel in de UK inzake de vrijgekomen appjes van hun ministers in coronatijd. Daaruit blijkt overduidelijk dat men met plezier en leedvermaak (glee) het volk onterecht angst aanjoeg. Er werd zelfs geopperd een nieuwe variant uit te roepen, die het volk de stuipen op het lijf moest jagen, zal ze leren. En op tegenpruttelen van ambtenaren: als we toegeven moeten we erkennen dat we fout zaten.
Zal hier precies hetzelfde geweest zijn, maakt u zich geen illusies.
Zum kotzen is het.
Hopelijk krijgen ‘ze’ bij deze verkiezingen een flink schot voor de boeg, en klapt daarna het hele rariteitenkabinet.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Het wegvallen van de VVD is eigenlijk rampzalig als je ziet de linkse partijen een pact sluiten terwijl de nieuwe rechtse partijen elkaar aanvallen. 15 maart wordt een ramp als de VVD over links gaat verder regeren.

Netty meelen
Netty meelen
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daar ben ik het mee eens.
Rutte heult met ieder en alles mee als hij maar kan blijven.
Links zoekt elkaar op.
Rechts vecht elkaar de tent uit.

Dat a.s. debat bij de NPO bijvoorbeeld. Het is schandalig van de NPO om dit debat links versus rechts te noemen. Wat is er nog rechts aan de VVD?
De NPO wordt het meest bekeken door de Deugers, het zal er dus in gaan als koek.
Temeer daar de zgn “onkreukbare” Jeroen Pauw zich heeft verlaagd om dit nepspektakel te leiden
Ook ik houd mijn hart vast voor 15 maart.!!!

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Eigenlijk is er geen kans voor veranderingen maar ik laat mij graag verrassen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zeker is er de mogelijkheid van verandering. Als NL maar massaal opstaat en de moedige politici durft te kiezen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Netty meelen

Jeroen Pauw is niet onkreukbaar, wel zo ongeveer de enige in omroeplalaland die zijn eigen hypocrisie ruiterlijk toegeeft, b.v. waar het gaat om veel vliegen. Dat hij als NPO-ster, met zijn eigen productiebedrijf om de Balkenendenorm te omzeilen, (te?) veel geld verdient is hem niet alleen aan te rekenen. Daarvoor moeten we ook zijn bij het parlement die van veel wetgeving 1 grote gatenkaas heeft gemaakt.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De vvd is inmiddels d66. Daar hoeft niemand wat van te verwachten, al helemaal geen rem op immigratie en klimaathysterie.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het zetelverlies van de coalitie word opgevuld met zeteltjes van GL/Pvda… en de TREIN dendert verder……Go woke- go broke

Anneken
Anneken
7 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

D66 is WEF. Kaag werkt daar in wezen voor. Ze moet de SDG’s bij ons voor elkaar krijgen. Rutte hetzelfde laken een pak, ook WEF. Daar worden we door geregeerd.

Cor
Cor
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Maaike, helaas leven we in een wereld die snel aan het veranderen is naar aangepast gedrag. Zie bijvoorbeeld de discussie tijdens de beginperiode van Coronacrisis. Mondkapjes niet dan weer wel en het argument om mondkapjes te verplichten met de reden dat het gedrag moet worden beïnvloed en dat dit niet ging over gezondheid. Er zijn legio voorbeelden m.b.t. gedragsmanipulatie op dit moment in de gehele wereld. Kijk maar in de VK wat de plannen zijn van Oxford 15 minutes city. Dit onder het mom van klimaathysterie, nee het pure gedragsaanpassing hoe krijg ik controle over de mensen.

Realist1966
Realist1966
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cor

In de supermarkt wordt je momenteel doodgegooid met ‘vegan’ aanbiedingen. Margriet en libelle vegan recepten. Basisschoolkinderen worden geïndoctrineerd met de genderkoek en ‘lentekriebels’ (waarin anale seks wordt neergezet als zijnde normale geslachtsgemeenschap). De hemel valt op ons hoofd in de vorm van klimaathysterie en een stikstofdeken. Vliegschaamte, baarschaamte, ouderen die te grote huizen bezet houden en apothekers, chirurgen en andere hoogopgeleide kansparels die worden binnengehaald en we hard nodig hebben om ons straks te verzorgen.
We worden alvast dood de msm ‘opgevoed’ voor de nieuwe wereldorde. Helaas stinken teveel mensen hierin. Mede door praktijken waarvan in dit geval dus Leon het slachtoffer was/is.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Onze overgevoelige en snel gekwetste samenleving is ontstaan sinds vele moslims Europa hebben bereikt. De zwarte gemeenschap zag hun kans in sentimenten aanwakkeren van de slavernij van vroeger. Als je vindt dat de vrouw totaal onzichtbaar hoort buiten te lopen dan is een blote kont op een boeken kaft erg provocerend en dus ongewenst. Dat betreft eigenlijk de hele Europese kunst. Resteert dus dat de blanke gemeenschap zich volledig aanpast aan de geïmporteerde culturen en eigen cultuur cancelt. Dat heet volgens de linkse kerk multiculturele samenleving. Zichzelf wegcijferen betekent in hun ogen een act van beschaving. Alleen betekent dat ook dat wij onze ontwikkeling herroepen en stap terug doen naar de vroege middeleeuwen. Wel met behoud van wat de blanke beschaving aan ontwikkeling heeft voortgebracht want dat is zo makkelijk. Hypocrisie treft eenmaal alle menselijke soorten.

Yvonne
Yvonne
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tegenwoordig mag je niet realistisch meer zijn.Nou,ze kunnen me wat!

Andre
Andre
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Onze ‘vrije’ media houden zich tegenwoordig meer bezig met het weren van vrije informatievoorziening dan in het voorzien daarvan.
Terwijl het eigenlijk zo zou moeten zijn dat de media het juist als hun plicht zouden moeten zien om de motieven van Putin en Rusland uitvoerig te belichten, zodat de lezer zelf zijn oordeel kan trekken. Het is dus gewoon niet de bedoeling dat de gewone burger zich informeert en zelf een conclusie trekt.
Het gegeven dat het ontzeggen van de vrijheid om zich te informeren, wordt afgedekt met termen als ‘landverrraad’ en ‘Putinversteher’ geeft aan hoezeer de media zijn afgegleden naar een situatie die alleen bestond in een naburig land tussen 1933 en 1945.
De huidige burger wordt doelbewust dom gehouden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een objectief interview met een Amerikaanse kolonel over de situatie in Oekraïne.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is propaganda dat de Nederlandse burgers dom zijn. Ze willen u dat laten geloven. Ten tijde van het Oekraïne referendum in 2016 in Nederland stemde ruim 60 % van de mensen die stemden tegen. Die mensen wisten waarover ze stemden.
De opkomst was inderdaad maar 32 %,maar Oekraïne speelde toen niet. Er waren eigenlijk al best veel mensen opgekomen als je dat in gedachte houdt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is een zwaktebod van de mainstream media die alleen mensen voor de camera laten komen die in die oorlog geloven.

Andre
Andre
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik had geschreven ‘dom gehouden’ dat is iets anders dan ‘dom zijn’.
Bij het Oekraïne referendum stemde inderdaad 60 % van 32 % tegen (dat is ongeveer 20 % van de bevolking, ongeveer gelijk aan het aantal mensen dat PVV en Forum stemt) en is dus niet representatief is voor het geheel.
Tegenstemmers zijn meer gemotiveerd dan voorstemmers, de laatste groep weet dat ze ook zonder stemmen hun zin krijgen.
De 80 % die VOOR stemde of thuis bleef en het allemaal wel best vond, valt grotendeels samen met de 80 % die ook na 2016 braaf op de ‘goede’ partijen stemt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik heb ook niet gezegd dat de mensen dom zijn. Ik heb gezegd dat de Nederlandse overheid u dat wilt laten geloven.
Mensen dingen laten geloven is een truc.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zo werkt propaganda.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Daarom heb ik ook het filmpje gepost. Niet zo zeer vanwege de info, hoewel zeer to the point. Maar vanwege de totaal andere manier van informatie geven.
Je ziet het verschil met de mainstream media, die gewoon propaganda kanalen zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Let ook scherp op de toespraak van Jens Stoltenberg in het filmpje. Let op zijn intonaties en bij welke woorden. Let op zijn aarzelingen en wanneer hij die heeft. Let ook op de Noorse premier en haar houding.
Dat moeten wij alemaal geloven, want het is heel belangrijk.

Andre
Andre
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar waaruit blijkt dan dat media en/of overheid ons willen laten geloven dat mensen dom zijn?
M.i. willen ze ons juist laten geloven dat de overheid het beste met ons voorheeft, dat de media betrouwbaar en objectief zijn, ons goed voorlichten en dat mensen daarop kunnen vertrouwen. Ik heb geen informatie waaruit blijkt dat de overheid ons wil laten geloven dat we dom zijn.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Het is in ieder geval in het belang van de overheid.
Stel je voor, slimme kritische burgers!!!!! The horror.

Ze zullen er alles aan doen en dat blijkt, zoals u zelf al zegt, uit de inzet van de media.
En het werkt. Denken ze.
Ik merk nu ook, dat u op een andere manier naar geloof kijkt dan ik dat doe.
Je geloof bepaald hoe je de wereld ziet en dat geloof heeft maar een heel klein zetje nodig. De intonatie of het soort woorden dat je gebruikt.
Als je eenmaal iets geloofd zit je er aan vast en kom je heel moeilijk tot andere inzichten.
Merkt u ook op dat ik probeer u iets te laten geloven?

Andre
Andre
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Feiten zijn waar of niet waar.
Argumenten zijn geldig of niet geldig.
Conclusies zijn valide of niet valide.
Iets laten geloven kan alleen als mensen de bovenstaande drie elementen niet gebruiken om uitspraken te toetsen.
Met ‘geloof’ bedoelt u waarschijnlijk wat meestal wordt omschreven met ‘wereldbeeld’.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Hoe vaak per dag zegt u, “dat geloof ik niet” of, “ik geloof dat” ?

Andre
Andre
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

‘Ik geloof dat’ heeft in het alledaagse gebruik dezelfde waarde als ‘ik denk dat’ of ‘ik neem aan dat’. Dat heeft meestal niets of weinig te maken met het wereldbeeld en staat ook buiten argumentatie.
Dat gebruik van ‘geloof’ is vaak een momentopname, terwijl wereldbeeld is gebaseerd op cognities die langere tijd bestaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Niet alleen dom, maar ook afhankelijk en bang, erg bang liefst.
Kijk wat het venster op de communicatie tussen UK ministers en hun adviseurs laat zien: manipulatie, gaslighting, dedain, misbruik volgzame media enz.
Is hier niet anders. Op élk gebied.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ja, er is een heel circus opgehangen door de media “deskundigen” van de overheid, die ook nog heel veel geld kost.
Alleen maar om de burger de “goede” kant uit te begeleiden zoals het geloof in het klimaat, de stikstof, de energie, de migratie, de Euro, de gender ideologie, de BLM, de critical race theory. Sorrie jongens hier stop ik want het is nogal een lange lijst. Kan er zo nog 10 bijzetten.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe zorgvuldiger je de waarheid verzwijgt, hoe kwetsbaarder je wordt.

Jos
Jos
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

7 maart 2023;
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen dinsdag aan hun driedaagse staatsbezoek aan Slowakije. Op de eerste dag praten ze over het belang van persvrijheid. Bij die gesprekken zijn vertegenwoordigers van de Nederlandse en Slowaakse politie aanwezig.

Maar over het verbieden van omroepen en politieke partijen in NL zijn stil…….
Over een ernstig gebrek aan pluriformiteit bij de Staatsomroep horen we ze ook niet.

Op naar een vrije Republiek der Nederlanden, Nexit!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb hier maar 1 antwoord op: “Staatsmedia” (intussen wereldwijd)
Waar vroeger alles gezegd kon worden is dat de afgelopen jaren langzaam aan onmogelijk geworden. Discussies op grond van argumenten worden niet meer gevoerd. Bijvoorbeeld Rusland is FOUT en daar valt domweg niet over te discussieren. En kijk naar Mark Rutte, wat hij ook doet de media pakken hem met fluwelen handschoentjes aan want hier hoor je niemand meer over: https://www.youtube.com/watch?v=zLGWA7ox7lg

peter450
peter450
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig stuk. Maar ook Baudet is geen Poetin lover maar komt met argumenten wààrom Poetin zich verdedigde.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  peter450

Vladimir tegen Volodimir en omgekeerd. Twee rücksichtsloze machtsgeile wrede potentaten die er geen probleem mee hebben tienduizenden mannen de bloederige loopgraven in te sturen, en duizenden burgers op te offeren, voor een (door de VS geïnitieerde) geopolitieke krachtenmeting.

Martha
Martha
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldige column, mevrouw van Charante.
Uit mijn hart gegrepen, temeer daar ik “Het lied van Europa” gelezen heb en zoals alle boeken van Leon de Winter een absoluut pareltje!

Cas Eza
Cas Eza
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad gelukkig dat de Telegraaf nog een paar goede columnisten in dienst heeft, waaronder Leon de Winter. Echter, de Telegraaf is ook niet vies van censureren. Onder het stuk van Leon vorige week schreef ik een reactie waarin ik dit ook noemde en ook, heel netjes zonder rare dingen te zeggen, vermeldde dat het mij opviel dat de T steeds meer het algemeen geldende narratief begint te volgen inzake klimaat, asiel, etc, net zoals we bij het ochtendprogramma van WNL op tv hebben zien gebeuren. Blijkbaar tegen het zere been bij de mensen met het rode potlood bij de T, want die reactie werd dus niet gepubliceerd, tot 2x toe, terwijl een andere reactie na 30 seconden was goedgekeurd en geplaatst. De T censureert net zo hard mee

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Cas Eza

Ongetwijfeld. Als u zaken benoemt en ze publiceren dat, kost ze dat misschien abonnees. Dan kunt u gelijk hebben, maar Mammon wint altijd.

Martha
Martha
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En ik spreek de wens uit, dat een ieder hier “Het lied van Europa” zal kopen en lezen.
Het is een dystopische roman, waarin enkele zaken die nu wereldwijd in ontwikkeling zijn, herkenbaar zullen zijn.
Ook enkele van mijn kinderen waren enthousiast na lezing!
Een absolute aanrader!

Marien
Marien
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, supergoede columns schrijft die man. Goed onderbouwd..

Gerard
Gerard
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een prima stuk, beste Maaike, en ik sluit me van harte aan bij de slotzin. Maar Poetin was echt al een schurk sinds zijn Petersburgse jaren, toen hij daar met de georganiseerde misdaad samenwerkte. Er is genoeg literatuur over hem, die zijn tijd sindsdien verder inkleurt. En daar komt geen fris beeld van. Waaraan het Westen echt niks heeft bijgedragen. Hij gaat gewoon in de sporen van zijn Sovjet voorgangers.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Volgens Twan Huys is MH 17 in opdracht van Poetin naar beneden geschoten.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Poetin wilt gewoon zijn Sovjet unie terug. Hij moet wel zelf oppassen dat ie door de ‘vriendelijke’ China op den duur niet wordt verslonden.

Ni28
Ni28
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Met u eens.

Christiaan
Christiaan
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Even een korte reactie op de sneer naar Thierry Baudet: het kost mij moeite om de beste man te begrijpen. Bij Forum Inside kan ik het op weinig tot geen “vreemde” uitspraken betrappen. Ik ben het niet overal mee eens, maar dat lijkt me prima. Maar ik lees ook vaak uitspraken waarvan ik denk: “Huh?” En ja, dat probeer ik altijd de context te begrijpen, maar dan nog. Laat hij zich zo makkelijk uit de tent lokken om uitspraken te doen, die zo eenvoudig geframed kunnen worden, en/ of zitten er mensen bij de MSM die ieder woord van hem beluisteren en daarbij bedenken hoe ze dit het beste tégen FvD kunnen gebruiken?

Het mooie van Leon de Winter vind ik zijn stem en taalgebruik. Hij weegt zijn woorden voor hij ze uitspreekt, hij maakt het persoonlijk, met als gevolg dat ik altijd aan zijn lippen hang. Een ban van hem op Twitter slaat in mijn ogen dan ook nergens op, evenals welke framing dan ook door de MSM. Daar is heel makkelijk doorheen te prikken. Het is een stuk eenvoudiger in ieder geval dan bij Thierry Baudet.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Christiaan

De vertelstijl en doceerstijl van Baudet is duidelijk niet ieders smaak. Dat mag. Het is inderdaad hier en daar een tikje hoog gegrepen voor de gemiddelde luisteraar. Doet niets af aan het feit dat er geframed wordt met stukjes tekst zonder context. Keer op keer. Trouwens ook bij zijn 2e kamer leden. Toch zou het voor het inzicht in hoe samenlevingen en regeringen zich in de loop der eeuwen tot elkaar en geopolitiek verhielden goed zijn als meer mensen echt en helemaal zouden luisteren.
En gaat u er maar gevoeglijk van uit dat meerdere FTE’s inderdaad dagelijks élk woord op een goudschaaltje wegen, van de onwelgevallige partijen uiteraard. Via de MSM is dat dan direct de volgende dag opgeblazen tot mythische proportie, want staatsmedia.

Ik persoonlijk heb bij bijvoorbeeld het spreekgedrag van dhr. Rutte steeds heftiger opkomende irritatie. Over wat hij (niet) zegt, maar veel meer nog over zijn tot staccato opgezweepte woorden als hij kritiek krijgt, herhaling, herhaling, hand in zak, hand uit zak, vuistjes naar voren met duim naar publiek, eenlettergrepige antwoorden (nee/ja) zonder verdere uitleg, om antwoord heen draaien en snel op wat anders over gaan…..
Of de semantische trucjes (inlegvelletjes, geen actieve herinnering, verkeerd herinnerd, oud mobieltje dus geen sms’jes….) Kromme tenen.
Maar dat mag blijkbaar allemaal.

Winnie
Winnie
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heel verfrissend,mensen zoals Leon De Winter. Houdt de geest lekker op gang. Wordt tijd dat we aan de dialoog beginnen.Wat de meeste mensen VINDEN,weet ik onderhand wel. Geestelijke armoede!!

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het enige wat Deugend Links kan is “op de man spelen”
Altijd.
Schaamteloos.

51
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x