Zo slecht is de Nederlandse verslaggeving over de VS

Liegende journalisten richten veel kwaad aan

Titelfoto bij artikel Zo slecht is de Nederlandse verslaggeving over de VS Maaike van Charante OpinieZ

Foto:


 
Liegende journalisten kunnen veel kwaad doen, en in de VS-verslaggeving in Nederland zijn deze lieden oververtegenwoordigd. Het maakt niet uit hoe vaak je hun leugens aan de kaak stelt, ze hebben niet de bedoeling om integer te zijn. De veelzeggende stilte na de publicatie van de TwitterFiles heeft dat definitief duidelijk gemaakt. Inmiddels heb ik de hoop opgegeven dat het nog goed gaat komen met de VS-verslaggeving in dit land, schrijft Maaike van Charante.

Sinds begin december heb ik zestien afleveringen van de TwitterFiles vertaald en er vijf opiniestukken over geschreven. Van die vijf opiniestukken waren er vier geheel of gedeeltelijk factchecks van het knoeiwerk van de mainstream media. Dit waren de zogenaamd betrouwbare media: NOS, Nieuwsuur, RTL, NRC, Trouw en Volkskrant.

 

Verwrongen weergave

In 2018 ben ik stukken gaan schrijven, en het allereerste stuk dat ik schreef ging over de benoeming van Brett Kavanaugh. Waarom? Omdat ik via andere kanalen het Amerikaanse nieuws volgde en in Nederlandse media alleen maar verwrongen weergaven zag. Sindsdien heb ik tientallen verhalen over de Amerikaanse politiek geschreven. Niet omdat ik dat zo graag doe, maar omdat ik gek word van de VS-verslaggeving in dit land.

Over de VS-correspondenten van de Volkskrant schreef ik in november 2018: “Als we ervan uitgaan dat deze correspondenten wel competent zijn – laten we aannemen dat de Volkskrant competente mensen in dienst heeft – dan kan ik maar één verklaring bedenken voor hun armoedige verslaggeving: deze heren poedelen liever in het lauwe badje van het groepsdenken dan dat ze zwemmen in de ruwe branding van de realiteit.”

 

Beter geen informatie dan deze leugens

Destijds vond ik mezelf nog tamelijk brutaal dat ik dit schreef, inmiddels denk ik dat ik nog te vriendelijk was. De VS-verslaggeving in Nederland is niet gewoon slecht, maar opzettelijk leugenachtig en insinuerend. Er zit geen greintje waarheid of integriteit in; het zijn halve waarheden en hele leugens. En waarom? De motieven van deze verslaggevers interesseren me niet eens meer. De gevolgen van hun broddelwerk zijn te ernstig.

Als alle redacties in Nederland per direct zouden stoppen met verslaggeving over de VS zouden de Nederlandse burgers beter geïnformeerd zijn dan hierdoor. De hemel zij dank dat de Telegraaf nog een paar goede columnisten in dienst heeft, anders waren we helemaal aan de wolven overgeleverd. Maar volgens ‘beschaafd’ Nederland is de Telegraaf een sensatiekrant die FouT waS in De OorLoG.

 

Vergane glorie

Wie echt fout zijn – niet tachtig jaar geleden, maar hier en nu – dat zijn de lieden die de zwaar overschatte Washington Post, New York Times en CNN overschrijven, en dan doen alsof ze het publiek geïnformeerd hebben. Ooit waren deze media inderdaad kwaliteitsmedia, maar nu zijn ze vergane glorie. De Pulitzerprijs die de twee ‘topkranten’ kregen voor hun leugenachtige verslaggeving over het Muelleronderzoek was een aanfluiting.

 

Voorkauwen

De Nederlandse VS-correspondenten brengen geen nieuws, maar vooroordelen. Op magische wijze weten zij dat Democraten per definitie superieur zijn aan Republikeinen, en dat Fox News per definitie liegt. Het maakt niet uit of Fox News – of welke als fout gelabelde nieuwsbron dan ook – het bewijsmateriaal erbij levert: Fox News = fout. Zelf nadenken is niet meer nodig, dat hebben ze uitbesteed aan ‘de autoriteiten’ die hen voorkauwen wat ze horen te vertellen.

Die autoriteiten zijn de meest extreme Democratisch gezinde media. Al roepen die maar iets vanuit hun onderbuik, al baseren ze zich op anonieme bronnen – of zelfs geen bronnen – hun woorden zijn nectar en ambrozijn en worden eerbiedig doorgegeven in de Nederlandse media. Als keihard bewezen wordt dat deze media liegen, zijn onze VS-correspondenten Oost-Indisch doof. Pas als hun grote voorbeelden zelf toegeven dat ze fout zaten, is er een kleine kans dat Nederland het te weten komt.

 

Hersenspoeling

Het resultaat van deze ‘verslaggeving’? Een gehersenspoelde bevolking. In de VS is tenminste nog de helft van de media een andere mening toegedaan, en kunnen mensen zich informeren. In Nederland zijn nieuwsconsumenten kansloos, en de meesten hebben het al lang opgegeven. Als je ze ’s nachts om drie uur wakker maakt en TRUMP zegt, beginnen ze panisch te gillen. De gevolgen van deze hersenspoeling brengen de correspondenten vervolgens als nieuws.

 

Nepnieuws en complottheorieën

Voor wie zelf kon volgen wat er in de VS gebeurde, is al jaren duidelijk dat de Democratisch gezinde media massaal complottheorieën en nepnieuws promoten, en ten overvloede leveren de TwitterFiles daar nog eens extra bewijs van. Even dacht ik dat nu de VS-correspondenten toch eindelijk zouden beseffen dat het tijd wordt voor reflectie en goede voornemens, maar zelfs dat blijkt al te veel gevraagd.

Nu zij – voor de zoveelste keer in navolging van corrupte Amerikaanse media – gekozen hebben voor het doodzwijgen van de TwitterFiles, is in elk geval duidelijk waar ze staan. Ze zijn geen journalisten, maar propagandisten. En ze zullen cynisch doorgaan met het voeren van leugens aan een al volledig misleide bevolking.

Ik heb er geen enkel vertrouwen meer in dat deze heren en dames ooit hun geweten nog terugvinden.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal correct! Bij NPO was het, in de periode Trump, elke avond Trump bashing, vaak met verzonnen onderwerpen of compleet uit het verband getrokken onderwerpen. Dit werd overgenomen door het “rechtse” RTL4 Jinek. Dus de conclusie ven veel mensen was: Dan moet het wel waar zijn.

Hetzelfde zie je bij de kranten. Tegenwoordig zijn er geen journalisten meer, maar jonge editors van 25 jaar die het basis verhaal toegestuurd krijgen en er een tintje aan toe mogen voegen. De hele MSM is links en woke, net zoals de rechterlijke macht en de Nederlandse politiek. Niet meer in staat om zelf na te denken, zelf te kunnen redeneren en zelf conclusies te kunnen trekken. En dat begint bij ons schoolsysteem en schoolmateriaal.

Maar propaganda is net zo erg als censureren of blokkeren van onwelgevallig nieuws.
Nieuwsbedrijven die daar aan mee doen, en geen objectieve informatie aanleveren, zouden hun licentie moeten verliezen.

U moet voor de grap eens kijken hoe onze geschiedenis elke 10 jaar politiek correct gemaakt wordt….. zo leer je nooit van de fouten die in het verleden gemaakt zijn!

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Pistolen Paultje

Ik zou graag willen weten hoe de verhouding is tussen Jinek en haar ouders die voor het communisme naar het Westen zijn gevlucht. Dochter lief zou een uitstekende communist zijn zoals zij hier optreedt.

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Ni28
Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Beste Ni28,
Staat mij bij uit eerdere posts dat jezelf een connectie hebt met het voormalige communistische Tsjechoslowakije en de nodige herinneringen hebt aan de bad old times.
Het ‘vluchten’ post ’68 had volgens mij twee verschijningsvormen: Een eerste golf die daadwerkelijk kruip-door, sluip-door zich uit de voeten maakten nadat tutti Warschau Pact met het nodige rollend ijzer had laten weten dat het lente-idee van Dubcek bij nader inzien toch niet zo’n goed idee was.
Een tweede en veel langduriger golf bestond uit veelal hoger opgeleid volk, dat na een aantal meedraaien in het systeem gebruik kon maken van een niet officieel gepromote route om de tenten in het Westen op te slaan. De nodige sporters en muzikale professionals. Dit natuurlijk met de im- of expliciete aanname over en weer dat de nodige Westerse deviezen verstuurd zouden worden en – als het er op aankwam – dat de StB nog wel eens een vraagje mocht stellen.
Wij schoven – in de tijd dat de Rus nog vanuit het Oosten gevreesd werd – alles graag richting eerste categorie, wat bij nader inzien binnen het officieuze export-systeem niet helemaal klopte. En ook toen ging het over lotsverbetering, wat de Tsjechische en Slowaakse exile community vast niet op de voorgrond wilde plaatsen.
Geen idee hoe het feitelijk zat en wat La Jinek – die er toen nog niet bij geweest kan zijn – daar later als mediapersoonlijkheid over verteld heeft.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Henk de Verschrikkelijke

Beste Henk, ik weet natuurlijk ook niet om welke categorie haar ouders horen. De meeste Tsjechen die wij hier nog tegen kwamen waren verrast door de inval van de Russen en zoals wij konden niet terug. Tegen de tijd dat het kon werden wij al in onze afwezigheid veroordeeld door niet malse straffen. Wat u de tweede categorie noemt waren het voornamelijk bekende personen die zij zelf kwijt wilden en die boden zij die mogelijkheid. Zoals de schrijver Milan Kundera die schijnt ook niet helemaal schoon te zijn. Zelf kwamen wij die soort niet tegen maar er waren wel voormalige communisten bij. Blijkbaar hoefde niet iedereen de tsj. nationaliteit kwijt te raken. Er is daar altijd veel vuiligheid geweest.

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Jinek heeft een goed verdienmodel. En dat gaat ze niet de nek omdraaien voor zoiets “banaals” als waarheid. Ik vind het een akelig mens; niet onknap, maar ze straalt gluiperigheid uit. Maar als ik in haar schoenen stond (hàhà, dan zou ik transgender moeten worden) zou ik precies hetzelfde doen. De kip met gouden eieren slacht je nou eenmaal niet.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Zo zat het communisme ook in elkaar.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wellicht zit ze nog in haar puberteit, opstandige meid.

El goog
El goog
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Pistolen Paultje

Als je het mogelijk maakt licentie in te trekken op basis van nepnieuws dan zou dat meteen een wapen zijn tegen het echte nieuws en zou ON bijvoorbeeld direct verboden worden. Dus dat is geen oplossing. De oplossing is dat mensen stoppen met abonneren op nepnieuws bladen en omroepen. Social media is het enige wapen denk ik de rest is al gecontroleerd door de staat.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het verschil betreffend de vrijheid van woord tussen de vroegere Sovjet unie en de EU is vrijwel nihil.

Realist1966
Realist1966
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Volgens de msm worden in Rusland kritische geluiden de mond gesnoerd door de staat. Hier wordt je bij kritiek gecanceld door je landgenoten en zover mogelijk van alles buitengesloten.
Tot zover ‘vrijheid’ van het woord.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Het is nog steeds niet een op een maar komt steeds dichterbij.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Hier doet de staat het ‘by proxy’.
Via de staats gecontroleerde kanalen wordt het publiek geconditioneerd, en vervolgens gaan de cancelmeutes los. De staat kan de handen in onschuld wassen en voor de vorm hier en daar wat ‘afkeuren’ of ‘onaccepteren’.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uw artikel is mij uit het hart gegrepen.
Ik kan gewoon niet geloven dat de brede massa zich zo in de luren laat leggen, terwijl al zo lang steeds duidelijker de vooringenomenheid er duimendik bovenop ligt.
Zelf probeer ik sinds jaren in mijn omgeving zoveel mogelijk mensen hierop te attenderen. Vaak ben ik dan verbijsterd over de onwetendheid, maar als ik de radertjes zie beginnen te draaien geeft dat toch weer hoop.
Ik probeer hen ook te motiveren om in hun omgeving datzelfde te doen. Niet alleen vwb de USA, maar ook over wat in NL speelt. Ik merk wel een zeker sneeuwbaleffect. Als individu zonder platform kun je niet heel veel doen, maar dit is wel het minste. Hoe meer mensen bewust worden (gemaakt) van het feit dat we compleet vernaggeld worden, hoe beter.

Andre
Andre
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ook over Macron en Merkel werd alleen maar gefilterd nieuws gedrukt. Alles wat niet past bij de Nederlandse situatie, zoals: nationalisme, de sharia, wordt weggelaten. Godsdienstige motieven worden omgepraat tot economische motieven.
Motieven van Rusland en Putin worden niet eens weergegeven of samengevat tot een karikatuur.
De leugenachtigheid en verdraaiingen van de Nederlandse media beperken zich niet tot de buitenlandse politiek, maar ook andere gebieden:
– het gelijkstellen van klimaatverandering aan antropogene klimaatverandering;
– het voorstellen alsof minder vlees eten, minder douchen en meer fietsen enige invloed zou hebben op het klimaat (vooral de NRC is hier heel fanatiek mee)
– het uitvergroten van de invloed van het smelten van gletsjers op rivieren en drinkwatervoorziening, terwijl die invloed in werkelijkheid verwaarloosbaar is ten opzichte van de rol van neerslag.
Deze leugenachtigheid wordt zo consistent en herhalend uitgevoerd, dat het moeilijk is te geloven dat dit spontaan gebeurt (waarmee ik zeker niet wil suggereren dat er misschien een complot is).

Heniusz
Heniusz
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Quote: “Ik heb er geen enkel vertrouwen meer in dat deze heren en dames ooit hun geweten nog terugvinden.” Wat je nooit hebt bezeten, ga je inderdaad nooit terugvinden…. Gelukkig zijn er nog wel bronnen te vinden waar je wel het echte “nieuws” vindt.

Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En een grotere Trump-hater dan Mouthaan bestaat er niet!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Yvonne

Ik denk dat hij van zijn bazen Trump moet haten. Anders kan hij vertrekken.

cor
cor
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De big media, net als big tech en big pharma dienen maar 1 doel den dat is het WEF. Het narratief wat wordt ofgeworpen bij elke gecreerde crisessen wordt gevolgd door de MSM en voorop de VS. De VS is de grootste boosdoener en aanstichter van vele oorlogen sinds het bestaan van de VS. De hypocrisie ten top en de overtreffende trap van liegen en bedriegen met medewerking van de MSM. Ik heb geen goed woord over voor de VS het is 1 grote oplichtersbende met als doel de macht, geld en controle.

Reinier
Reinier
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad, we worden belazerd. Dat gevoel heb ik al een hele tijd. Die idioot mouthaan en bos van rosenthal (nieuwsuur) produceren ,zodra het over de VS gaat, louter leugens.; bijv. een half jaar geleden in een uitzending liegen over de (dissidente) Joe Manchin die zogenaamd eigen oliebelangen zou beschermen en tegen de toen voorgestelde grote bezuinigingen van Biden stemde alleen om zijn eigen (olie)belangen te beschermen en gek genoeg geen enkel woord over Kirsten Sinnema die dezelfde oppositie voerde ; Kortom, de journalisten daar en hier liegen steeds brutaler maar te weinig mensen willen dit zien. Onbegrijpelijk…CNN en MSNBC zijn de grootste leugenaars ( kijk bijv. naar een paar afleveringen van Don Lemon of Roy reid (msnbc) je blijft lachen als het niet zo stompzinnig was.

Reinier
Reinier
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Reinier

sorry, Joy Reid ipv Roy

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijk denk ik dat de verhouding EU, USA, aan het verkillen is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik hoor steeds meer kritiek op de VS. NU begint ook steeds duidelijker te worden wie er verantwoordelijk zou zijn voor de bomaanslagen op Nordstream.
Het is belangrijk voor onze overheid dat de burgers de VS in een bepaald licht moeten zien.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het interview waarin Biden zegt dat hij een einde gaat maken aan Nordstream komt steeds vaker voorbij.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als iemand interesse heeft, wil ik het linkje hier wel plempen.

Jos
Jos
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Dat zou iets zijn voor het Internationale Strafhof in Den Haag waar Nederland zo trots op is. Meteen even over schadevergoeding praten. Noorwegen heeft een kleine 1.800 miljard euro in het pensioen potje. Veel meer dan ze benodiggen voor pensioen betaling.
Of is dat een politiek Strafhof?!

Laatste aanpassing 9 maanden geleden door Jos
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Het interview vindt plaats ergens eind 2021, nog voor de inval in Oekraïne.
De journaliste stelt haar vraag, krijgt een antwoord, ze gelooft haar oren niet en herhaalt haar vraag. Zelfde antwoord.

Jos
Jos
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

En dan deze dame in het EU parlement. Clare Daly !
https://twitter.com/i/status/1626489881898717185

Pistolen Paultje
Pistolen Paultje
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik denk dat het wel een feit is, dat de NordStream pijpleidingen opgeblazen zijn door de US. Dit was in de tijd van Trump al een doorn in hun oog, dat de EU nauwere economische banden kreeg met Rusland. Maar ik denk dat we vandaag de dag, niet te maken hebben met een oorlog als in het veroveren van landen. Dit is een oorlog tussen rijk/arm. Niets zo lucratief als een oorlog. Mensen controleer je me geld, eten, energie, medicijnen, angst/informatie.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Pistolen Paultje

Het gaat er in dit geval niet om wat de burger er van vindt, het gaat er om wat de EU autoriteiten van vinden.
Dit is een militaire actie door Biden aangekondigd op een EU project. Vermoedelijk is dit ook goedgekeurd door de NATO bondgenoten.
Dat hij dit hardop zei is eigenlijk onvoorstelbaar. Vermoedelijk heeft het iets te maken met zijn geestelijke gesteldheid.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Olaf Scholz stond er bij keek er naar en reageerde niet………

Anneken
Anneken
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik ben bang van niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Via niet Nederlandse kanalen krijg ik informatie die in Nederland niet of nauwelijks te vinden is. Zo zou Boris Johnson in de eerste twee weken na de inval besprekingen tussen Oekraïne en Rusland gesaboteerd hebben, waardoor de breuk definitief werd.
Terug te zoeken op Israëlische media die deze informatie van de toenmalige MP Bennet kreeg, die in die tijd ook in Moskou was.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ER wordt zoveel verzwegen dat het niet meer te verbergen is. In die tijd krijgen burgers wel een valse voorstelling van zaken.

Alysa
Alysa
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Gelukkig woont u in Nederland en begrijpt u, wellicht, de gesproken Zuid-Nederlandse variant van de Nederlandse taal, in dat geval zijnde, kan u eens naar Het Journaal en af en toe ook naar Terzake en De Afspraak kijken van de VRT, Bjorn Soenens als Amerika-correspondent eens ‘proberen’!

Bernardo A.
Bernardo A.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig artikel, waarheid als 1 koe. Alleen, wat is nieuw?
In de Vietnamoorlog was er wel tegengeluid (achteraf terecht trouwens). Maar in voormalig Yugoslavië in 1995….? Onze media kraaiden toch in koor dat het de Serven waren die misdaden begingen? En we beaamden dat.
Afghanistan 2002…..? werd ons niet unaniem en met aller instemming bijgebracht dat wij dat land maar eens moesten binnenvallen omdat Bin Laden daar zou zitten? En we slikten het als zoete koek.
Irak 2002……? Was Hoessein niet die smerige schoft, die massaal chemische wapens achter de hand hield en alle toezicht frustreerde, zodat wij Irak maar eens moesten binnenvallen? Ik vrat het met smaak.
De Arabische lente…..? Nergens een melding dat het middel wel eens erger dan de kwaal kon zijn.
Pas in 2013, toen het radiojournaal blunderde met een paar uitzendingen waarin melding werd gemaakt over zo grote rellen in Zweden (nota bene) dat ons min. van buitenlandse zaken adviseerde om niet naar Zweden te reizen viel men door de mand.
Alle media zwegen als het graf, tot ik op Xandernieuws stuitte, dat allerhande zeer onwaarschijnlijke artikelen over mislukte migranten in Zweden publiceerde. Via dat ben ik uiteindelijk op sites als deze gekomen.
Maar misleiding en bedrog door onze media, dat is er al heel lang.

Meine
Meine
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Newspeak…

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De MSM bewijzen het zelf.
Ze zijn niet geïnteresseerd in objectieve verslaggeving, maar kleuren naar hartelust deze zelf in.
Ze geloven in hun eigen “waarheid”

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Telegraaf hoofdredacteur Paul Jansen vertrekt naar eigen zeggen op 1 juni aanstaande naar de VS, ik neem aan als correspondent.
Hopelijk blijft hij eerlijk schrijven zoals hij dat in zijn zaterdagse columns deed, en worden we verlost van de Trump haters Jan Postma en Frank van Vliet.
En wat de publieke en commerciële omroepen “nieuws” programma’s betreft: mijden als de pest.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry maar hier word ik ook niet veel wijzer van.

Winnie
Winnie
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Heel simpel.Durf te leven en schrijf de waarheid.Lucht meteen op.Of niet natuurlijk.

AAA
AAA
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het goede nieuws: de slechte verslaggeving is een herkenbaar patroon.
Het relativerende nieuws: in de VS is er nauwelijks verslaggeving over Nederland. Kennisgebrek is dus uiteindelijk wederzijds 😏.

Gewoon een paar jaartjes geduldig herhalen Maaike, dan sijpelt er wat door.
Leukst is natuurlijk om met plezier in de waarheid te wandelen, dus: kop op, lekker de deur uit en dankbaar met volle teugen adem halen.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x