TwitterFiles: de doofpot van de Mainstream Media

De 'goede' kant blijkt de verkeerde kant te zijn

Titelfoto bij artikel TwitterFiles: de doofpot van de Mainstream Media maaike van charante opiniez

Foto:

 

Het is geen wonder dat onze mainstream media geen verslag doen van de TwitterFiles. De afgelopen jaren is de verslaggeving over de VS versimpeld tot een zwart-wit verhaal. De waarheid is sindsdien niet meer van belang, het is van belang wie aan de goede kant staan. En nu laten de TwitterFiles zien dat de goede kant de verkeerde kant was, schrijft Maaike van Charante.

TwitterFiles

Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, heeft onafhankelijke journalisten toegang gegeven tot interne documenten van Twitter. Deze journalisten doen hier nu verslag van in lange twitterdraden: de TwitterFiles. Het is ongekend dat journalisten achter de schermen mogen kijken bij een groot sociale media-platform en hun onthullingen zijn schokkend.

Belangrijk om te weten: de TwitterFiles beschrijven een lopend onderzoek; bijvoorbeeld TwitterFiles7 is een verdieping van TwitterFiles1. Verder wil ik aan het begin van dit stuk nog even benadrukken dat deze journalisten alles onderbouwen met bewijsmateriaal. Als u twijfelt of het waar is wat ik schrijf: volg vooral de linkjes.

U zult zien dat ik veel verwijs naar mijn eigen site. Dat is omdat u daar alle TwitterFiles kunt vinden met de Nederlandse vertaling.

 

Oude en nieuwe media

Al jaren horen we dat steeds minder mensen kranten lezen of tv kijken. De oude media krijgen minder invloed, de nieuwe media zijn in opkomst. Veelgebruikte nieuwsbronnen zijn Facebook, YouTube, Instagram, Google, Spotify en Twitter. Overheden en andere machtige spelers hebben al lang geleden begrepen hoe belangrijk social media zijn voor de meningsvorming van het grote publiek, en ze handelen ernaar.

 

Moderatie

Twitter heeft de mogelijkheid om het debat te manipuleren; om sommige stemmen te versterken en anderen te verzwakken of zelfs helemaal het zwijgen op te leggen. Eerder stelde Twitter dat deze moderatie alleen gebruikt werd om excessen als bedreigingen en kinderporno aan te pakken, maar de TwitterFiles maken duidelijk dat ook politieke overtuigingen reden voor maatregelen kunnen zijn.

Velen zeggen dat deze moderatie het recht van een social media platform is, en wie het er niet mee eens is, moet zijn eigen Twitter maar oprichten. Maar uit de TwitterFiles blijkt hoe hol dit argument is. Twitter gaat in theorie nog zelf over de moderatie, maar staat onder steeds grotere druk, met name vanuit de Amerikaanse overheid. En dit geldt voor alle grote sociale media-platforms.

 

FBI en Hunters laptop

De meest subtiele beïnvloeding is indoctrinatie en het achterhouden van informatie. Een goed voorbeeld hiervan zien we in TwitterFiles7 waarin Michael Shellenberger verslag deed van de rol van de FBI in het censureren van het verhaal over de laptop van Hunter Biden.

De Twittermedewerkers werd van tevoren al ingeprent dat in oktober 2020 een onthulling kon komen die gebaseerd zou zijn op gehackt materiaal over Hunter Biden. In september 2020 was er een tabletop exercise, een simulatie waarbij werd uitgespeeld hoe de media om konden gaan met een dergelijke onthulling. Op dat moment had de FBI de laptop van Hunter Biden al tien maanden in bezit.

Toen in oktober inderdaad de onthulling kwam, bracht Twitter de geleerde les in praktijk en censureerde het verhaal. Daarna stelden vooraanstaande (oud)medewerkers van de inlichtingendiensten dat de onthulling leek op Russische desinformatie, en de FBI – die beter wist – zweeg.

 

Dochteronderneming

De inlichtingendiensten wurmden zich steeds verder naar binnen bij Twitter. Vooraanstaande FBI-functionarissen gingen voor Twitter werken en kregen daar veel invloed. Daarnaast kreeg Twitter een voortdurende stroom van verzoeken van verschillende diensten om allerlei informatie en maatregelen. De hoeveelheid verzoeken werd steeds groter en de toon steeds dwingender.

De FBI kreeg een sleutelpositie en de agenda’s van Twittermedewerkers liepen vol met vergaderingen. Bij die vergaderingen waren soms zoveel mensen van de inlichtingendiensten aanwezig dat de Twittermedewerkers zwaar in de minderheid waren. Natuurlijk heeft de FBI inmiddels laten weten dat alle bemoeienis slechts bedoeld is om ‘het Amerikaanse publiek te beschermen’, maar in de praktijk werd vooral het establishment beschermd.

 

Illegale praktijken

Een groot deel van het Amerikaanse establishment haat Trump. Dit zijn vooral Democraten, maar ook Republikeinen die vinden dat Trump hun Grand Old Party gestolen heeft. In alle geledingen van de overheid bevinden zich fanatieke Trumphaters en zo ook in de inlichtingendiensten. Alle legale en zelfs illegale middelen werden aangegrepen om deze ongewenste president te verdrijven.

Toen vooraanstaande Republikeinen lucht kregen van de illegale praktijken van de FBI, wilde congreslid Devin Nunes dit naar buiten brengen. Eerst lagen hoge Democraten nog dwars, maar de roep om openbaarmaking werd steeds sterker. De hashtag #ReleaseTheMemo was trending op Twitter en uiteindelijk is het Nunes-memo openbaar gemaakt.

In Nederland is nauwelijks verslaggeving geweest over het Nunes-memo, maar twee jaar later kwam het Horowitz Report uit en bleek dat de verdenkingen van Nunes terecht waren. De tegenstanders van Trump deden alles om zowel het Nunes-memo als het Horowitz Report verdacht te maken, en de Nederlandse media zijn zo op de hand van de Democraten dat zij daarin meegingen.

 

Russische bots

Trump was vooral gevaarlijk voor het Amerikaanse establishment vanwege zijn grote aanhang onder gewone Amerikanen. Dit uitte zich in veel enthousiasme op internet en populariteit van hashtags als het eerder genoemde #ReleaseTheMemo. Eén van de middelen die tegen Trump werd ingezet, was het verdacht maken van de steun die hij kreeg. Trump zelf was al bestempeld tot marionet van Poetin, dus zijn populariteit op internet moest wel afkomstig zijn van de Russen.

In de media zijn honderden verhalen verschenen over een Russisch trollenleger op Twitter dat hashtags zou promoten die in het voordeel van Trump waren. Twitter stond onder grote druk om bewijs voor deze beschuldiging te leveren en deed zijn uiterste best om de Russische bots te vinden, maar zonder succes. Tenslotte nam Twitter de onderzoekers onder de loep die de bron waren van deze verhalen.

 

Hamilton 68

Vrijwel alle media die over Russische bots schreven, beriepen zich op dezelfde bron: Hamilton 68. Deze onderzoekers beweerden dat ze zeshonderd Russische bots hadden geïdentificeerd en hadden ontdekt dat deze bots achter de pro-Trump-hashtags zaten. Omdat Hamilton 68 de lijst niet aan Twitter wilde geven, besloot Yoel Roth – hoofd Trust & Safety bij Twitter – zelf te achterhalen welke accounts op die lijst stonden.

Het resultaat was schokkend. De lijst van Hamilton 68 bleek vooral gewone Amerikaanse accounts te bevatten die Trump goedgezind waren en dus pro-Trump-tweets verstuurden. De Amerikaanse ‘kwaliteitsmedia’ hadden honderden verhalen gebracht over ‘Russische bots’ die nergens op gebaseerd waren.

 

Bedrog wel of niet aan de kaak stellen

Dit stelde Twitter voor een lastig dilemma. Ze wisten nu dat Hamilton 68 bedrog pleegde, maar konden ze dat naar buiten brengen? Achter het Hamilton 68-dashboard zat de organisatie Alliance for Securing Democracy, die goede politieke connecties had. Dit bedrog aan de kaak stellen kon Twitter problemen bezorgen.

Daarnaast zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld dat Trump bepaald niet populair was bij de medewerkers. Moesten de mensen van Twitter nu hun nek uitsteken voor politieke tegenstanders? Uiteindelijk probeerden ze achter de schermen journalisten duidelijk te maken dat ze Hamilton 68 niet al te serieus moesten nemen, maar veel succes hadden ze daar niet mee. Verslaggevers ergerden zich aan hun waarschuwingen en negeerden ze.

 

Coronadebat gecensureerd

Het is geen wonder dat in deze giftige atmosfeer censuur kon gedijen. En wat ik tot nu toe beschreven heb, ging nog vooral over de Amerikaanse binnenlandse politiek, al had ook dit gevolgen voor de hele wereld. Maar wat echt wereldwijde gevolgen had, was de censuur die gepleegd werd in het coronadebat.

Het was niet alleen zo dat de vraag naar de oorsprong van het virus verboden was – Zero Hedge werd geschorst na een artikel over de theorie dat het coronavirus uit het lab van Wuhan was gekomen – zelfs gerenommeerde wetenschappers kregen een shadowban of waarschuwingslabel als ze de ‘verkeerde’ mening hadden.

Deze week waren de eerste hoorzittingen in het Amerikaanse congres naar aanleiding van de TwitterFiles. Sommige afgevaardigden riepen de Twittermedewerkers ter verantwoording die hen om politieke redenen een shadowban of zelfs een echte ban gegeven hadden. Anderen vroegen de medewerkers hoe ze het in hun hoofd hadden gehaald om vooraanstaande artsen te censureren.

 

Pfizer

De censuur in het coronadebat kwam onder andere vanuit de farmaceutische industrie en de wetenschappelijke wereld. Uit de TwitterFiles is gebleken dat een topman van Pfizer via een lobbyist voor elkaar wist te krijgen dat de tweet van een vooraanstaand arts een waarschuwingslabel kreeg. De tweet maakte duidelijk dat vaccineren na een doorgemaakte infectie geen meerwaarde had, wat de verkoop van vaccins zou kunnen beïnvloeden.

 

Dr. Anthony Fauci

Maar ook vooraanstaande virologen oefenden druk uit om te censureren. Elon Musk heeft al laten weten dat er TwitterFiles over Anthony Fauci gaan komen, de onlangs gepensioneerde directeur van het Amerikaanse RIVM. Er zijn aanwijzingen dat deze man frauduleus gehandeld heeft en dit zou kunnen verklaren waarom hij vervolgens druk heeft uitgeoefend om het coronadebat te censureren. In de eerdere verhoren door senator Rand Paul kwam al aan de orde hoe Fauci medici het zwijgen wilde opleggen.

Onthullingen over Fauci zullen net zo min welkom zijn als alle bovenstaande verhalen, en voor Nederland zit daar nog een extra complicatie bij. Marion Koopmans – hoofd afdeling Viroscience van het Erasmus MC – is in de Nederlandse media de afgelopen jaren zo ongeveer heilig verklaard. Maar zij behoorde tot de kleine kring vertrouwelingen waarmee Fauci in het begin van de coronacrisis vergaderde.

 

Nederlandse MSM

Zullen de Nederlandse mainstream media nog verslag gaan doen van de TwitterFiles? De VS-correspondenten zitten in een weinig benijdenswaardige positie.

Zij hebben zich in een hoek gemanoeuvreerd, ze zijn kritiekloos meegegaan in de gepromote narratieven. Wie de ‘verkeerde’ mening was toegedaan, was een complotdenker die nepnieuws verspreidde. Ze kunnen hun gezicht alleen nog redden door de TwitterFiles dood te zwijgen of belachelijk te maken. En dat is dus precies wat ze doen.

Het is ironisch dat degenen die voortdurend waarschuwen voor nepnieuws en complottheorieën zelf blijken te grossieren in deze zaken.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Als alle beerputten in de wereld tegelijk open zouden gaan zoals nu die van Twitter zou de mensheid in enkele minuten in stank vergaan van de politieke stikstof.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De meeste simpele burgers, die afhankelijk zijn van de MSM, willen het niet eens geloven!
Jordan Peterson wist het al: naivety is worse than ignorance.

Ni28
Ni28
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

Naïviteit grenst vaak aan domme blindheid.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het is nu wachten op de Facebook file’s, de NPO file’s en Hugo de Jonge file’s m.b.t. de verdwenen 5,1 miljard Euro! enz enz enz…

Lucienne
Lucienne
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Wat te denken van Rutte die door de rekenkamer gevraagd wordt naar de 15.5 miljard die niet te achterhalen zijn.

KeesC
KeesC
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Die zullen echt niet komen. Want dan kan onze hele “regering” per direct verdwijnen, met nog een heleboel andere mensen

Jos
Jos
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  KeesC

Onze ‘regering’ in Den Haag of onze/hun bazen in Brussel? (;

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Beiden, liefst.

Elly de Waard
Elly de Waard
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Belangrijk artikel. Hulde en graag meer!

Peter.
Peter.
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Je kan vinden van Trump wat je wilt,maar onder hem was er geen oorlog,en was dit alles in de Ukraine ook niet geescaleerd ,hij doorziet de plannen van Schwab en Soros prima ,laat zich niet omkopen ,en is zeker geen loopjongen zoals al die parasieten die naar de pijpen dansen van Schwab,hij staat voor zijn land ,en met de huidige regering in Amerika hebben ze het nu zover gebracht dat voor de huidige regering alle respect is verdwenen,mede door de FBI en de journalisten die drukker zijn om Trump in discrediet te brengen ,dan de waarheid boven tafel te helpen ,In de EU is het niet anders ,de ambtenaren steunen alles nog ,maar de belastinbetaler trekt het niet meer en het is niet of ,maar wanneer het uit elkaar klapt,en het kan mij niet snel genoeg gebeuren .

Marien
Marien
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Zelf denk ik, dat indien Trump nog president was geweest, Poeting de inval in Oekraine niet zou hebben aangedurfd. Omdat Trump onvoorspelbaar zou kunnen hebben gereageerd. Ik denk dat hij aangevoeld heeft dat Biden slappe hap is.

John
John
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben geen “gravende”journalisten meer in Nederland. Ik zou er eigenlijk niet een meer kennen. (Uitgezonderd GeenStijl, waar nog al eens leuke artikelen staan)
Vandaag weer een mooi voorbeeld. De VVD doet niet mee aan het verkiezingsdebat, omdat Ja21 en BBB mee doen. In plaats dat men zegt ok, het debat gaat gewoon door. We zullen de stoel voor u vrijhouden, dus als u zich nog wilt bedenken dan kan dat. Komt u niet, dan zetten we een pop op die stoel met een Rutte kop erop. KLAAR!!
Natuurlijk gaan we wel echte VVD thema’s bespreken, dat moge duidelijk zijn.
Eens kijken wat de VVD zou doen. Ik denk dat ze de keutel in zouden trekken.
Maar nee, ohhhhhhhhh neeeeeeeeeee, meneer De VVD, als u niet mee doet, dan gaat het debat natuurlijk niet door.
Wat een stelletje lamzakken daar.
De journalistiek loopt dan de hand van de politiek, en dat rijmt ook nog.

De laatste journalist waar ik ontzag voor had was Sven Kockelmann, maar mijn god, wat is die door het ijs gezakt in het interview met Rutte.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Maar ja kijk dan eens naar de afgelopen weken.
1. Grote zeer giftige chemische brand na ontspoorde trein in Ohio – NIETS in de Nederlandse media te horen/lezen/zien
2. Oud winnaar van de Pulitzerprijs Seymour Hersh onthult dat de USA de North-stream pijpleiding heeft opgeblazen – NIETS in de Nederlandse media te horen/lezen/zien
Tja, tja, tja…….. het moet toch echt niet gekker worden is het wel???

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Het wordt elke dag gekker, en het eind is nog lang niet in zicht.
Uiteindelijk zijn we in zijn algemeenheid als burger zelf grotendeels schuld aan de ellende, omdat we niet afstraffen, maar dociel alles over ons heen laten komen en de meest waanzinnige uitspattingen van de roverheid tolereren. Geprotesteerd wordt er alleen aan de keukentafel, en dan nog alleen met andere getergden.
We moeten echt als volk massaal vreedzaam de straat op en het aftreden eisen van dit rariteitenkabinet.
En dan nog: zelfs al zou er morgen een realistisch en vakkundig team aan het NL roer staan, dan nog zullen die decennia nodig hebben om alles wat tenietgedaan is te herstellen.
Hoe eerder we als volk zorgen dat ze moeten opstappen, hoe beter.

Henri
Henri
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik deel uw mening volledig. Maar degenen, die bereid zijn om te tekenen voor herstel en wederopbouw zullen eerst notoire bureaucratische rattenholen, ngo’s en andere politiek gedreven organisaties (zoals bijvoorbeeld NPO/NOS) moeten uitmesten voordat er weer op “normaal” niveau kan worden gecommuniceerd. En geloof maar niet dat die met D66 ideologie doordrenkte structuren zich goedschiks laten uitschakelen.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is het toch een weldaad dat er mensen zijn zoals deze en andere auteurs die hun talent om dubieuze zaken helder weer te geven durven gebruiken in het openbaar. Ondanks te verwachten consequenties.
Persoonlijk heb ik kunnen ondervinden dat hier in NL, zelfs op gemeentelijk niveau, dezelfde schimmige antiburger mechanismen in werking zijn.
Mensen, protesteer! Vreedzaam maar fel.
Als NL met miljoenen protesteert, kunnen ze het moeilijker neerslaan.
Dit anti-burger-rariteitenkabinet moet weg, en dat kan niet wachten op de volgende parlementsverkiezingen. Dan is er al weer te veel onherroepelijk gemaakt.
En ga in maart stemmen. Daar is deze wanregering niet mee weg, maar een groot blok realistische politici in het provinciebestuur, waterschap en 1e kamer kan een aanzet geven tot op zijn minst een koerscorrectie.
Stemmen dus!!
En Mw. van Charante: dank!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

In 2015 werk ik al 13 jaar op een IVF-kliniek als er DE fout der fouten wordt gemaakt namelijk het verkeerde zaad van de verkeerde man wordt in de verkeerde vrouw geïnsemineerd. En wat denk je dat er daarna gebeurde? In plaats van eerlijk te zijn hebben twee Gynaecologen glashard tegen beide echtparen gelogen die nadat ze elkaar tegen kwamen in de coffee-corner van het ziekenhuis er tegenover aan de praat raakten en er zelf achter kwamen dat er glashard tegen ze was gelogen. Fijn hè! Ook in deze zaak heb ik melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en ook nu weer werd de gehele zaak in de doofpot gestopt want ja artsenvriendjes van artsenvriendjes….. Hoe ziek is deze maatschappij heb ik me daarna heel vaak afgevraagd. Ook nu weer ben ik kapot gemaakt en heb ik bijna zelfmoord gepleegd na een gemiste Vit. B12-deficiëntie die ik had opgelopen door de zeer extreme (zeg maar gerust dodelijke) stress. Toen ik nog niet wist dat ik die Vit. B12-deficiëntie had hebben maar liefst 3 huisartsen en 2 specialisten mijn Vit. B12-deficiëntie gemist. Toen ik voor de trein zat bij De Vink in Leiden om ervoor te springen kreeg ik een ingeving en ben naar huis gelopen en heb al mijn symptomen opgeschreven en meteen daarna ben ik naar de huisarts gehold en heb ze gedwongen bloed bij mij te prikken. Pats raak het bleek een Vit. B12-deficiëntie! Als ik niet zelf medisch analist was geweest en dus geen medische kennis had gehad was ik er zeer waarschijnlijk niet meer geweest. Tja ik leef nog maar ik injecteer wel elke 2 weken een ampul Vit. B12 bij mezelf in mijn arm/been. Ik ben zéér sceptisch over de media (ik ben naar de media gestapt maar niemand wilde het verhaal publiceren)/mensen/collega’s sindsdien. Afijn lees mijn verhaal maar: https://doorbraak.be/ma-ik-wil-dood/

Andre
Andre
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het artikel besluit met de vraag of de Nederlandse media nog verslag zullen doen van de twitter files.
Nou dat is een mooi voorbeeld van een retorische vraag.
De Nederlandse media en ook een verheven instituut als “EUvsDisinfo” zijn zo openlijk anti-Russisch en eenzijdig, zo openlijk ‘alleen officiële meningen zijn goed’ dat het verder bespreken van de kwestie overbodig is.
Het idee van ‘beide zijden weergeven’ is al heel lang geleden los gelaten.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Ach weet je na 34 jaar in de Gezondheidszorg gewerkt te hebben ben ik eruit ‘gestapt’ en werk nu in het Onderwijs. Tweemaal was ik klokkenluider en de tweede maal heeft dat bijna mijn leven gekost.
De eerste maal was onder Jaap van Dissel toen ik tijdens een lab-vergadering plompverloren te horen kreeg dat de OK’s weer waren gesloten nadat er weer patiënten waren overleden nadat diezelfde OK’s na een eerdere sluiting weer waren open gegaan. Let wel dit waren allemaal patiënten zoals u, ik, uw zus/broer/vader/moeder/opa/oma/oom/tante/neef/nicht die voor een operatie naar het ziekenhuis gingen. Na een operatie liepen ze een ziekenhuis-bacterie op en overleden daar vervolgens aan. Echter niemand heeft de familieleden van die overleden patiënten ooit verteld waarom/hoe/waaraan ze overleden zijn oftewel dat het dus VERWIJTBARE ZIEKENHUISINFECTIES waren en dus eigenlijk gewoon niets anders dan DOOD DOOR SCHULD. Later bleek een chirurg die specifieke bacterie op zijn huid te hebben. De hele zaak is in de doofpot gestopt begreep ik en omdat ik niet tegen onrecht kan heb ik daarom zelf een melding gemaakt bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Gevolg ik werd kapot gemaakt en de Inspectie voor de Gezondheidszorg stopte de hele zaak ook weer in de doofpot want ja Jaap van Dissel hè!

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Maaike,

Dank voor de Nederlandse versie van wat al door tal van Engelstalige schrijvers uit en te na is uiteengezet.

Voor iedereen die zijn roestige Engels een zetje wil geven: Matt Taibi (moet er wel geld aan verdienen dus veel van zijn Substackartikelen zijn alleen betalend te zien), Bari Weiss en Michael Shellenberger (overigens een bekende van onze Minister van Justitie) zijn allen kritische wat links van het midden schrijvers/journalisten/onderzoekers, die niet meer om de groupthink heen konden.

Dan heb je wat meer rechts van het midden Jack Posobiec, Cernovich en Candace Owens en nog heel veel meer, steeds curieuzer ter rechterzijde daarvan.

Ook genoeg mensen trouwens die zo hun bedenkingen hebben bij de limited hang-out van Elon Musk, die immers zijn echte centjes verdiend met raketten omhoog schieten voor de Amerikaanse overheid, het exploiteren van satelieten voor o.a. diezelfde overheid en met Tesla vast geklonken zit aan het hele Green Deal verhaal.

Wie daar – ook weer in het Engels – wat meer over wil lezen kan bij CJ Hopkins / Consent Factory terecht.

En mevrouw Koopmans is nog wel wat meer dan alleen een goede bekende van Anthony Fauci (‘Fauci lied, people died’), Peter Daszak en andere virologische zwaargewichten. in Nederland zou de maaimachine strak op het maaiveld afgesteld zijn, maar het gaat er meer om dat de bolle burgerlijkheid – ook als zij zich hult in een wat gedateerd punky voorkomen met zuidelijk accent – rode vlekken in de hals en overige stuipjes krijgt op het moment dat er wat doorgevraagd dreigt te worden.

Nederland, het ex-moeras waar vooral niet het vuur aan de schenen gelegd mag wroden. Dat geeft maar gedoe.

Frank
Frank
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde Maaike dat je dit wereldkundig maakt de afgelopen tijd, zie je regelmatig voorbijkomen in mijn bubbel op Twitter.
Maar er is natuurlijk een persoon die echt alle eer verdient en dat is Elon Musk. In de MSM wordt hij ook steeds meer zwart gemaakt, het is absoluut noodzakelijk dat dat wordt tegengegaan. Hij is al redelijk persona non grata binnen zijn miljardairs-clubje maar omdat hij inhoudelijk en technisch de beste van allemaal is kan hij zicht nog goed staande houden.
Zolang Elon eigenaar is/blijft van Twitter zal dit het enige socialmedia platform zijn waar het hele spectrum van opinies langs mag komen. Bij de andere socialmedia platformen kun je dat echt vergeten. Facebook, LinkedIn e.a. blijven onverkort politiek correct en vooral rechtse geluiden onderdrukken. Het is dus zaak de rol van Twitter in het media-spectrum zo belangrijk mogelijk te maken.
Voor mijzelf geldt ook dat sinds relatief kort Twitter mijn belangrijkste informatie- en nieuwsbron is. Als je je ‘bubbel’ goed inricht en een beetje vertrouwen hebt in de algoritme’s op twitter, je dan opzienbarende dingen in je timeline ziet.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

En Maaike hulde alweer aan jou, goed geDaan!

HenryN
HenryN
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Die video van Rep. Nancy Mace zag ik vandaag bij Thehighwire.com( overigens een geweldige website)
Dan het feit dat Dr.Fauci frauduleus gehandeld zou hebben kun je al lezen in het boek The Real Anthony Fauci. Het is een ware crimineel en nu komt meneer met een rapport dat de vaccines nooit konden werken. U kunt dat vinden bij Thehighwire.com episode 307 vanaf 01.00.00 Het is 5 minuten en laat zien hoe we belazerd zijn en DEl Bigtree stelt terecht de vraag : waarom zei hij dat niet in 2019???
Media /Fauci/Gates/CDC/FDA en big pharma staan zeker niet aan de goede kant maar wel aan die kant die het meeste geld opleverde.

Youp
Youp
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor het uitzoeken. Ik heb er zelf geen tijd voor. Gegeven de oversterfte als gevolg van het experimentele vaccin moet er een massamoord onder het tapijt geschoven worden, dus zo vreemd is het niet dat de CIA en FBI de zaak hebben overgenomen. De kwaliteitsmedia staan al een tijdje onder hun controle, dus daar hoeven ze zich geen zorgen over te maken. Momenteel wordt de Oekraïne in de as gelegd en tienduizenden jonge mannen sterven er volledig onnodig vanwege een nogal wanhopig geopolitieke spel van de VS om de toenadering tussen continentaal Europa en Rusland te verhinderen. Dit geheel volgens het oorspronkelijke mandaat van de NAVO: de Russen er buiten, de Amerikanen er in en de Duitsers er onder houden. Ook weer verrassend mooi congruent met de Heartland theorie. Maar ook dat moet vanzelfsprekend anders gebracht worden en dissidente geluiden dienen gedemoniseerd te worden.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Youp
El goog
El goog
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je Maaike, voor mij ben je een held. Geef a.u.b. niet op.
Mensen zoals jij geven hoop.

Vin1
Vin1
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Het grote probleem was (is) dat twitter niet zelf onafhankelijk modereert. Heb zelf een permaban omdat (zeer waarschijnlijk) het d66 politburo een verzoekje aan twitter heeft gestuurd. Niet dat ik enige regel van twitter had overtreden maar omdat ik (de spindocter van) Jetten met feiten in de hoek had gezet. Dan kun je nog bezwaar maken volgens de mededeling van Twitter maar daar krijg je dus gewoon geen reaktie op.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

“De ‘goede’ kant blijkt de verkeerde kant te zijn”
Dat is waar het verkeerd gaat. Mensen moeten er direct een waarde oordeel aan geven. We worden er door de media bijna toe gedwongen. Het lijkt er op dat de media belang bij hebben om dat te doen.

Ik heb hier een strategisch advies. Doe nooit wat de vijand wil dat je doet, of verhul anders je motieven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 maand geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Respect voor mevrouw van Charante die er met open vizier vol in gaat.

Jos
Jos
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

De hippies hebben hun mars door de instituties voltooid. Momenteel rollen ze naar goed marxistisch gebruik hun nivellerings agenda uit. Ze hebben zich daarvoor bewapend met immigratie, geld ontwaarding, boekverbrandingen, spuiten, digitale gevangenschap, het milieu en stikstof. Wie niet voor de marxisten is, is tegen en word kaltgestellt. De boeren staan symbool voor het christendom, ondernemers zijn vrijdenkers, wetenschappers zijn intelligent, vrije media en politici zijn extreem.
Deze groepen krijgen geen genehmigung en ausweiss meer, zodat ze geheel democratisch uitsterven. Want nu de marxisten eindelijk hun grote Europa met een sterke leider hebben moet dat verdedigd worden tegen fascisten! Die willen de hippies nooit meer.

Laatste aanpassing 1 maand geleden door Jos
Ger
Ger
1 maand geleden
Artikelwaardering :
     

Een waar-dig ‘stuk’!
Dank voor deze uiteenzetting!

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x