Nobele NRC-elite wil het domme plebs disciplineren

Onverholen pleidooi voor censuur

Titelfoto bij artikel Nobele NRC-elite wil het domme plebs disciplineren Maaike van charante opiniez

Foto:

Afgelopen donderdag verscheen in NRC een redactioneel commentaar waar het dedain vanaf spatte. De redactie trok van leer tegen omgekeerde vlaggen, tegen de omroep ON en tegen PVV en FvD en hun kiezers. NRC positioneerde zich als verdediger van de democratie, maar pleitte in wezen voor een klassenmaatschappij. Deze mentaliteit bij de elite is de werkelijke ondermijning van onze democratie, schrijft Maaike van Charante.

De mening van een kwaliteitskrant

Als je de mening van een krant wilt weten, kan je die vinden in het redactioneel commentaar, en uit dit NRC-commentaar stijgt een bedenkelijke lucht op. De titel spreekt al voor zich: “Hang de vlag weer recht, haal ON van de buis en schoon Twitter op.” Oftewel: stop met protesteren, haal die afschuwelijke omroep voor het plebs van de buis en verwijder die plebejers van Twitter. Het enige wat nog ontbreekt is ‘parbleu’.

NRC vond het zelfs een goed idee om deze titel als een soort poster op Twitter te zetten. Dit was duidelijk niet voor de eigen (beschaafde) lezers bedoeld, maar voor het rapalje dat gedisciplineerd dient te worden. De nobele aristocraten hebben lang geduld met ons gehad, maar dat geduld is nu op. Wij dienen ons verder te gedragen en hen niet lastig te vallen met onze meninkjes.

 

Elite wil geen last van gepeupel hebben

Dat boeren die vlag omkeerden omdat tienduizenden van hen alles kwijt dreigen te raken… ach, wie boeit dat? Ze kunnen vast wel ergens anders aan de slag, en anders hebben ze toch recht op uitkeringen? Niet zeuren! En dat anderen die omgekeerde vlag overnamen omdat veel mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen… ach, doe niet zo panisch! Er is al iets bedacht, een prijsplafond of zo.

Het gepeupel dient in stilte te lijden, ergens waar nette mensen er geen last van hebben. En als ze problemen hebben, dan is daar van alles voor te regelen. We leven immers in een beschaafd land! Maar de brutaliteit om een eigen omroep op te richten… om zich een plek toe te eigenen in de NPO om daar hun opruiende praatjes te verkondigen! Wat denken ze wel niet! Denken ze soms dat de publieke omroep van iedereen is?!

En dan dat Twitter. Hoog tijd dat daar eens wordt opgetreden. Men denkt tegenwoordig maar dat alles gezegd kan worden! En het zijn vooral anonieme accounts, wist u dat? Die mensen beweren dat ze anoniem zijn omdat ze zich anders niet veilig voelen om hun mening te geven. Wat een nonsens. Wie zijn mening wil geven, doet dat met open vizier en accepteert de gevolgen. En als niemand jou een baan wil geven omdat jij PVV stemt, dan is dat simpelweg een kwestie van vrijemarktwerking.

 

Een karikatuur?

Maak ik nu een karikatuur van de mening van NRC? Als ik dat al doe, doe ik dat geheel in de traditie van deze ‘kwaliteitskrant’. In het redactioneel commentaar worden andersdenkenden tot karikaturen gemaakt, worden onwelgevallige feiten verzwegen of verdraaid, en worden incidenten uitgelicht om het eigen standpunt te rechtvaardigen.

 

Antidemocratisch beleid veroorzaakt complotdenken

Zoals Bart Nijman deze week terecht schreef, is het geen wonder dat burgers inmiddels gaan denken “dat er wel een groter, bozer plan achter het beleid móet zitten, omdat geen weldenkend mens” ooit zo’n stompzinnig beleid zou voeren. Nijman had het hier over het rampenbeleid op immigratie, maar we kunnen net zo goed het klimaatbeleid of de woke gekte invullen. Maar de NRC-redactie spreekt afkeurend over een “reactionaire subcultuur van complottheorieën” waarbij NRC de theorieën in kwestie nog even flink aandikt.

Het is werkelijk een gotspe dat NRC schrijft dat deze mensen een “afkeer van de democratie” hebben, de “democratie ondermijnen” en “niet bijdragen aan het democratische proces”. De woedende protesten, de maatschappelijke betrokkenheid waardoor een omroep als ON kon ontstaan en de felle discussies op Twitter komen niet uit de lucht vallen. Het zijn noodkreten van burgers die snakken naar democratie, maar al heel lang zien dat onze democratie voor hen niet meer werkt.

 

Decreten

Dan kan NRC terechte kritiek op de nieuwe transgenderwet wel wegzetten als “het pesten van lhbtiq-minderheden” en de omgekeerde vlaggen de “schaamlap van het boerenprotest” noemen, maar het enige wat de redactie hiermee duidelijk maakt is haar eigen antidemocratische gezindheid. Blijkbaar moet de bevolking de decreten van de elite gewoon maar gehoorzamen. Een vrij debat en democratische invloed zijn niet gewenst.

 

Feiten verzwijgen en verdraaien

Het verhaal van NRC is zo zwak dat de redactie feiten moet manipuleren om er nog een samenhangend geheel van te maken. Zo ging de ophef rondom de ‘racistische uitzending’ van ON niet over het N-woord (nikker) maar over het inmiddels besmet verklaarde woord neger. De hysterie over die uitzending – die ook in dit stuk weer uitgemolken wordt – heb ik in mijn vorige stuk besproken. Als NRC het woord schaamlap wil gebruiken, is dat hier van toepassing: de hysterie over ON is een schaamlap om de eigen censuurneigingen achter te verbergen.

Ook blijkt de eenzijdigheid van NRC uit het verzwijgen van feiten. Het is hypocriet om geschokt te doen over de term “klimaatpsychopaat” waarmee PVV-leider Geert Wilders D66-minister Rob Jetten aanduidde, en tegelijkertijd te verzwijgen dat D66-fractieleider Jan Paternotte Wilders in hetzelfde debat uitmaakte voor “bedrijfspoedel van Poetin”.

En als we het toch over Wilders hebben: de appelflauwte van NRC over zijn aanklacht tegen het kabinet slaat wel alles. Dit is de man die al twee keer voor de rechter heeft gestaan in dubieuze politieke processen. Herinner u het belachelijke aangiftecircus waarbij de voorgedrukte aangifteformulieren al klaar lagen. Maar als Wilders vindt dat het kabinet zich moet verantwoorden voor het schenden van de grondwet, dan spreekt NRC van “‘lock ’em up’ naar Trumpiaans model” en noemt dit “demoniseren”.

 

Kritiek op ON

Gelukkig voor NRC heeft Ongehoord Nederland onlangs geblunderd door de mist in te gaan met een ‘onthulling’ van Erik de Vlieger en Yves Gijrath over RIVM-directeur Jaap van Dissel. Maar waar NRC wegkomt met regelrechte laster – denk aan de beruchte karaktermoord op Kamerlid Pieter Omtzigt – daar moet ON natuurlijk aan de hoogste boom. Want sommige media zijn gelijker dan andere.

Er valt genoeg aan te merken op Ongehoord Nederland, maar de verontwaardiging van NRC is selectief. Wie ON wil bekritiseren wegens eenzijdige of ongefundeerde berichtgeving, moet zich ook laten horen bij tenenkrommende uitzendingen van de ‘nette’ omroepen. Zoals de ombudsman in het eerste rapport over ON al schreef: “Ik kan niet één geval, bij één bepaalde omroep veroordelen als het publiek dezelfde dingen signaleert bij andere programma’s.”

 

PVV en FvD

En hetzelfde geldt voor FvD. De Poetinverering van Thierry Baudet is belachelijk, maar waar NRC het Ruslandstandpunt van FvD aan de kaak stelt, zie ik een gebrek aan analyses over het gevaar van de confrontatiekoers die ons establishment voorstaat. Ooit besefte heel Nederland hoe belangrijk het was om een kernoorlog te voorkomen, tegenwoordig schijnen we dit risico op de koop toe te moeten nemen.

Ook is het terecht om kritisch naar de PVV te kijken. Zo kwam deze partij voor de vorige verkiezingen met een discriminerend voorstel om mensen met een dubbele nationaliteit het kiesrecht af te nemen. Maar de verontwaardiging van media als NRC over dergelijke initiatieven heeft een vieze bijsmaak. Wie zelf nalaat om problemen met immigratie en islamisering werkelijk aan te kaarten, moet niet klagen over de manier waarop anderen die taak op zich nemen.

 

NRC wil klassenmaatschappij

Dit nijdige commentaar gaat in wezen niet over de missers bij ON, FvD of PVV. De kern van dit verhaal is de pedante eigendunkelijkheid van een elite die zonder tegenspraak gehoorzaamd wil worden. NRC vereenzelvigt zich met de autoriteiten die volgens de redactie “uitgedaagd” worden. Deze ‘onafhankelijke’ krant vindt het schandalig dat de Koninklijke Familie – die er in deze crisistijd weer eens financieel op vooruit gaat – wordt uitgefloten door mensen die er weer eens op achteruit zijn gegaan.

NRC ziet graag een klassenmaatschappij waarin het klootjesvolk zijn plaats kent. En dus spreekt de redactie hoopvol over een “kantelpunt” waarna er een “vrije, begrensde publieke ruimte” zal zijn. Driemaal raden wie er dan vrij zijn, en wie zich dan aan grenzen moeten houden. Dit is ook waar het stuk mee eindigt: “Grenzen zijn er niet voor niks. Wie ze vergeet, gooit z’n eigen vrijheden weg.”

De redactie mag stoppen met pretenderen dat NRC hier opkomt voor de vrijheden van Nederlandse burgers en voor de democratie. Dit gaat slechts om de belangen van de bevoorrechte klasse. Echte democraten verwelkomen debat en proberen niet om politieke tegenstanders te censureren. Het zou mooi zijn als NRC de ‘journalistieke onafhankelijkheid en integriteit’ waarop men zich beroept eens serieus zou nemen.

 

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De NRC heeft het niveau bereikt van de Pravda uit de Sovjet tijdperk. Hun Twitter bijdrage zegt alles over dictatoriale trekken van de NRC ideologen. Helaas lopen deze parallel met Brussel waar VonDerLeyen Italianen bedreigd dag voor de verkiezingen. Dat mensen progressieve hobbies zat zijn werd in Zweden zichtbaar met overwinning van rechts. Italië volgt nu en hopelijk volgen er meer die het zat zijn. Want deze globalistische lijn moet gestopt worden voordat het te laat is. Europa is onherkenbaar verminkt dor massamigratie van ondemocratisch volk die eigen cultuur hier wil introduceren net steun van linkse partijen. Ook de klimaat waanzin moet van de kaart en de euro moet verdwijnen voordat het noorden arm wordt. Er is tijd om terug naar het normaal te gaan.

Thomas
Thomas
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bij de NRC volgen ze de peilingen ook, en ze beginnen ‘m te knijpen. Net als in het voorjaar van 2002, toen Fortuyn met zijn LPF campagne voerde tegen het politieke establishment en op een verkiezingssucces afstevende. Hoofdredacteur Folkert Jensma schreef op 6 mei 2002 dat het een schande zou zijn als Fortuyn op 4 mei 2003 bij de Dodenherdenking op de Dam als minister-president naast koningin Beatrix zou staan. Een onterechte en misselijke associatie met de bezetters van ’40-’45. Diezelfde dag werd Fortuyn door Volkert vermoord en liep Folkert een week lang met een rood hoofd rond. De krant blijkt er twintig jaar later weinig van te hebben geleerd, als ik het artikel van mw. Van Charante zo lees.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Kaag had het over hondenfluitjes, maar de duidelijk hoorbare schelle fluittonen van de hedendaagse activistische Volkerts en Folkerts en hun fundamentalistisch-idealistische wapenbroeders zijn niet mis te verstaan. Ze verbergen het niet eens meer, omdat ze er tot nu toe mee wegkomen.

Bert v
Bert v
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

Fortuyn was een bedreiging voor de elites. Daarom is hij eerst gedemoniseerd .en toen dat niet lukte is hij vermoord in opdracht van…. Lees eens het boek van Ine Veen
‘Moord namens de kroon” waarin bewezen wordt dat er meerdere schutters waren die in opdracht van…..handelden. de kogel kwam van links en …

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waar NRC probeert te onderdrukken wat niet te onderdrukken valt, is het kabinet aan het proberen te redden wat niet te redden valt (vertrouwen). Zo was het eerst technisch onmogelijk om lasten te verlichten in het lopende jaar, en bleek vlak voor prinsjesdag dat het toch wel kon. Daarna een leuk toneelstukje van tante Sigrid en haar slippendragers in de 2e kamer. Nu moet Jetten op luistertour en schuift ome Mark aan bij Sven Kockelmans om nog eens goed uit te leggen wat ze doen en waarom ze dat doen. En dit soort redactionele en politieke escapades (heeft er iemand onwelriekende reuzel besteld?) zullen we in de aanloop naar maart 2023 nog wel vaker gaan zien. De strijd wordt harder en harder, omdat ze langzaam beginnen door te krijgen dat het plebs het ECHT zat is!!

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door De Dertiende
els
els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

“En dit soort redactionele en politieke escapades (heeft er iemand onwelriekende reuzel besteld?)”
Ai, nou bent u mij voor. Bij het lezen van het opgeblazen stuk in het NRC dringt zich inderdaad de geur van onwelriekende reuzel in je neusgaten op.
Dat zij daar op de redactie niet weten of “dergelijke grenzeloosheid een uiting van gekte, aandachttrekkerij, provocatie, tactiek of iets anders is”, heeft misschien te maken met maar één kant op kijken. Maar laten zij maar eens aantonen dat de uitrol van het Great Reset-agenda van Klaus Schwab door ons kabinet wél democratisch is.

HenkyPanky
HenkyPanky
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben een pleb, rapaille, hoor bij het klootjes volk en stem ook nog PVV.
De vlag blijft op z’n kop!
En nu ga ik naar een boer om een hooivork te lenen. Een trekker kun je makkelijk in beslag nemen of beschieten. Met een hooivork wordt dat wat moeilijker.

Henbob
Henbob
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

En toch vertrouw ik erop dat de wal het schip eens gaat keren, alhoewel in de peilingen van de Hond blijft die verderfelijke VVD nog steeds de grootste partij, er lopen dus nogal wat lemmingen in Nederland hun ondergang tegemoet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henbob

Dan hebt u de peilingen van vandaag nog niet gezien.
De VVD is al gezakt naar 21 zetels.
En ik denk dat de bodem nog niet bereikt is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Overigens heb ik begrepen dat mevrouw van der Plas geen minister president wil worden na verkiezingen.

R Bil
R Bil
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Eens dat zij geen m.p. wil worden. Zij is analytisch sterk en spreekt de taal van de normale Nederlander. Als m.p. zou ze zich te veel moeten aanpassen aan de taal van de zgn. elite en komt ze minder over bij de normale Nederlander. Zij zou samen met P Omtzigt in een partij moeten zitten om de elite” te weerstaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Maar zolang we (als volk en hun vertegenwoordigers) ze niet de laan uitsturen, kunnen ze onverminderd, wat zeg ik, met nóg grotere spoed hun onzalige plannetjes doorvoeren.

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

= 14%, maw nog geen 1 op de 6 kiezers, maar u hebt gelijk dat zijn er nog steeds veel te veel

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Over vlaggen gesproken. Hier zien we de ministers Kuipers en van Gennip de 17 SDG vlag hijsen. Met het bijbehorende commentaar: “Een gezonde en leefbare planeet voor iedereen, daar kunnen we als ministerie én zorgsector samen aan werken. Daarom moeten we de Sustainable Development Goals in 2030 halen. Vanochtend hees ik met minister van SZW de SDG-vlag om onze ambities te onderstrepen.”

https://twitter.com/ministerVWS/status/1573293781319045120?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1573321196736749569%7Ctwgr%5Ec112638d1230463ff5ea826d4e758242500fde26%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ninefornews.nl%2Fzorgminister-kuipers-hijst-de-great-reset-vlag-wat-een-aanfluiting%2F

Nu geloof ik niet dat er een debat is geweest in de Tweede Kamer hierover, noch dat deze doelstellingen prominent in een verkiezingsprogramma staan van de kartelpartijen. Desalniettemin, dit is het beleid en alles wat er gebeurt kun je ermee verklaren. Hoe, in hemelsnaam, kun je dit nog een samenzweringstheorie noemen?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb de NRC heel vaak gelezen en niet alleen uit de redactionele pagina walmt een streng globalistische koers. Elke pagina van die krant bevat geen nieuws, maar opinie. Elke pagina bevat geen feiten, maar interpretaties.
Elke pagina bevat geen sprankje informatie over bijvoorbeeld waarom Putin die oorlog voert, maar alleen maar vage beweringen over ‘paranoia’ en ‘imperialisme’.
De NRC is een 100 % spreekbuis van regeringsstandpunten: het gaat alleen maar over meer migranten, meer EU, meer warmtepompen, meer vleesloos eten. En niet alleen dat: al die onzin wordt gepresenteerd met een schaamteloze vrolijkheid en naïviteit die moet suggereren (insinueren) dat al die dingen niet alleen hoogst noodzakelijk zijn (wat hoogst twijfelachtig is) maar ook voldoende zijn om het gewenste doel te behalen (wat volstrekt illusoir is).
Een paar voorbeelden:
– als het buiten 5 graden vriest, doet een warmtepomp niets meer;
– Rusland verdient nu meer aan gas en olie dan toen wij nog importeerden. De internationale gas- en oliehandel gaat namelijk gewoon door. We zijn nu dus eigenlijk bezig de oorlog tegen Oekraïne te financieren.
– de EU stoot amper 10 % van de fossiele CO2 uit van de wereld. Zelfs als we vandaag ophouden met uitstoot, dan wordt het ruimschoots gecompenseerd door de groei in de rest van de wereld. Maar nu al staat vast dat we ook in 2050 nog fossiele CO2 zullen uitstoten.
Niets over dit alles in het staatspropagandablad NRC.
De NRC is een blaadje voor de elite die helemaal in hun eigen cocon en hun eigen bubbel willen leven. Zelf leven ze er op los. Ze vliegen naar Barcelona, hebben een giga koelkast, een bubbelbad, een elektrische fiets van 4000 euro. Maar de onderklasse die afhankelijk is van goedkoop gas moet gewoon minder verwarmen.
Ja ik ken NRC lezers.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wonderlijk dat ze zo een punt maken van een onderste boven hangende vlag.
Wat is er nog authentiek aan Nederland?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het rood wit blauw dekt de lading al lang niet meer.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik wil maar zeggen dat het vreemd is, dat globalisten en EU voorstanders zo aan een nationale vlag hangen.
Waarom niet de EU vlag uithangen? Die kun je volgens mij ook niet ondersteboven hangen.

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat WAS O O I T eens een kwaliteitskrant. Het culturele gedeelte bleef leesbaar voor mijn eega, maar daar zat wel een heel abonnement aan vastgeplakt. Er is een kleine correctie geweest m.b.t. het abonnement.
Een medewerker van die #$% belde voor een of andere &*& zoiets van eigen bevindingen. Ik zei hem. De eerste daad, die ik verricht mocht mijn eega eerder heengaan dan ik, is per direct het beëindigen van dat abonnement van #$% 👍👍
Een beetje bot, maa ik heb meteen de verbinding verbroken 😁

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De zelfbenoemde aristocraten van o.a. het NRC gedragen zich precies zoals de aristocratie in het jaar 1788 voorafgaand aan het jaar daaropvolgend. Ze zijn ziende blind en horende doof, nee, erger nog, ze zijn “hoogopgeleid” dom gebleven, alhoewel je zou kunnen stellen dat zij er belang bij hebben zaken zo voor te stellen zoals zij dat doen, puur en alleen uit eigenbelang opdat zij hun hedonistische levenswijze tot het einde der tijden kunnen blijven voortzetten, inclusief aflaat…
Wanneer zijn de niet-aristocraten het daadwerkelijk echt zat? Wanneer gaan bij diegenen die voortdurend tegen de aristocratie aanschurken de ogen open? Zij zullen zich op een gegeven moment toch wel gaan beseffen dat ook zij niets meer of minder dan “gebruiksvoorwerpen” voor hen zijn en dat, als de wind nog ijziger uit het Oosten gaat waaien, zij de volgenden zijn die voor de trein geworpen gaan worden…?
We gaan het zien en meemaken, de geschiedenis herhaalt zich wederom en altijd.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Hoogopgeleid is vaak alleen maar lang opgeleid en is zeker geen synoniem voor intelligentie.
Laagopgeleid is ook zeker niet perse synoniem voor dom, al wenst men dat in bepaalde kringen wel degelijk te insinueren.

pedro dos
pedro dos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Daarom staat “hoogopgeleid” ook tussen aanhalingstekens. Hoogopgeleid is idd heel wat anders dan hooggekwalificeerd, er zijn in de politiek, maar helaas ook elders, te weinig mensen uit die tweede categorie. In het Duits klinkt “Intelligenz schützt vor Torheit nicht” toch erg aannemelijk.

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Hoogopgeleid is vaak alleen maar lang opgeleid en is zeker geen synoniem voor intelligentie.
Dit lijkt inderdaad op niets wat het lijkt😉
Maar ik mot dat effekes nuanceren. Aan alle verplichtingen heb ik voldaan om mij als hoogopgeleid te mogen beschouwen. Lang heb ik er ook over gedaan. Althans gezien de daarvoor gezette opleidingsduur. Maar die tijd die heb ik benut om mijzelf te vormen, met anderen om te kunnen gaan, jezelf niet laten wegzetten en daarnaast mensen in hun waarde te laten.
Dus een studie gevolgd waar het om feiten gaat en geen plaats is voor beeldvorming. Verre van dat soort tra-la-la-opleidingen.

Laagopgeleid is ook zeker niet perse synoniem voor dom, al wenst men dat in bepaalde kringen wel degelijk te insinueren.
Die kringen zitten stikvol Klunsen (Vak K bijvoorbeeld)..

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Nyong

Bollebozen die hun studie uitsmeren om ondertussen ook wat broodnodige levenswijsheid en (harde) ervaring te vergaren heb ik niet in het vizier hoor. Maar dat begreep u wel toch?

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

So Sorry Niwhl tis een nuance aanbrengen maar geen commentaar op jou.
Mijn 😉 zegt toch genoeg.
Moest ook wel ff aan Tyron Byron denken.
Zelf ben ik “maar” een amateur psycholoog 😁

Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Tanya bedoel ik natuurlijk

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een briljante schrijfster is die Maaike toch. Ik vraag me alleen af wat de impact is van Opiniez op “de elite”.

Ben
Ben
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

impact is dat mensen wakker worden en de latente behoeften worden aangewakkerd. mensen zich niet aleen voelen in hun standpunt en daarmee in de loop der tijd de massa gaat bewegen en het tegengeluid steeds sterek wordt.

het is verbaas inwekkend dat de samenhorigheid opgebouwd van de jaren 50,-60-70 via de jaren 80 en 90 in 2000 verloren is gegaan.

dat de vrijheiden die hard bevochten zijn in de de jaren na 2003 in eens ban gedaan worden. een correctr hied wordt opgelegd war juist in het verlden is tegen opgestaan.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Ze voelen zich momenteel nog zelfverzekerd vanwege de ijzeren partijdiscipline, waardoor elke motie van wantrouwen weggestemd kan worden. Zelfs als dat wel zou lukken, traineren ze daarna een formatie zo lang mogelijk (zie laatste formatie) om zo lang mogelijk in de luwte tóch nog van alles door te drukken.
Reken maar dat alles gelezen wordt, en hou rekening met de mogelijkheid van op een gegeven moment een soort shariapolitie voor de deur, die dan wel geen hoofddoek, maar wel een muilkorf afdwingt.

Rien E
Rien E
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat er nog mensen zijn die nrc lezen. Het is al jaren geleden dat ik mijn abo beeindigd heb. Kreeg toen nog een telefoontje of ik mijn besluit wilde heroverwegen en waarom ik ermee wilde stoppen. Ik antwoordde : “wat denkt u zelf? Jullie politieke opvatting is wel heel erg eenzijdig geworden”. Ik ben heel verbaasd en heb veel “mededogen” voor mensen die er nog steeds op geabonneerd zijn ondanks dat het mijn begrip te boven gaat. Ten lange leste heb ik begin dit jaar ook het telegraaf abo opgezegd. Ik ben de eenzijdige berichtgeving (is het dat nog?) meer dan zat. Al mijn krantenabo’s, ook ED had ik al eerder opgezegd, zijn nu weg. Internet biedt een breder perspectief en is ook nog eens goedkoper dan al die kranten. Nu moet ik nog een gaatje vinden om mijn onvrijwillige abo op de npo (lees belasting teruggaaf) te stoppen, want ik kijk er feitelijk nooit meer naar. Waar zijn de actualiteits programma’s van weleer? zoals Achter het nieuw, brandpunt, panoramiek, hier en nu, televizier etc. Gelukkig is er nu ON, blackbox

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

” Waar zijn de actualiteits programma’s van weleer? zoals Achter het nieuw, brandpunt, panoramiek, hier en nu, televizier etc. ”

Vertrokken, met het rood wit blauw.

Zeus
Zeus
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

@ Rien E bij mij thuis het zelfde verhaal, dit is geen krant te noemen.
Begon al bij NRC-next.

wat een armoede

Jan j
Jan j
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk er ook zo over. Ik stem op de PVV en ben lid van de FVD. Bovendien ben ik lid van ON
Ik plaats de enkele berichten anoniem omdat ik niet vermoord wil worden zoals Pim Fortuyn of op zijn minst gedemonizeerd cq voor Hitler of bruinhemd uitgescholden
Uit mijn tekst kun je opmaken dat ik absoluut geen vertrouwen heb in onze schijndemocratie., wat in wezen nog erger is als een dictatuur

Helaas denk ik er zo over, want ik heb geen reden om er anders over te denken

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is elke dag weer genieten van de artikelen op deze site.
Geschreven door begenadigde columnisten.

Maar ook de reacties. Ik heb zo langzamerhand het gevoel dat ik U allemaal ken.

Over de NRC: wat een ongelooflijk dedain van dit krantje, wat in vroeger tijden een krant voor heel nette mensen was met een goede baan en wat geld op de bank.

Goed stuk mevrouw van Charante!

Kee
Kee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou zeggen haal NRC van de buis
Schoon deze oud CPN
Aanhangers van Twitter en alle ANDERE sosial programma’s

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Kee
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kee

De oude CPN aanjagers zijn in voorgaande decennia helaas verspreid als luizen over het hele land.

Weel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het NRC is al een tijdje de weg kwijt. Het gaat misschien nog wat ver om het een D66 partijkrant te noemen, maar de politieke koers van D66, die zichzelf inmiddels beter Destructief 66 kan noemen, drukt een zware stempel op de berichtgeving in deze ‘kwaliteitskrant’.

De selectieve verontwaardiging over de losgeslagen Forum voor Democratie voorman steekt en ON schril af tegen berichtgeving in het NRC over de dronkelap framing van Johan Remkes door de D66-er Sjoerd Sjoerdsma. Toen was er geen verontwaardigd hoofdredactioneel commentaar in het NRC.

Ook na het “hier scheiden onze wegen” van mevrouw Kaag naar aanleiding van het geheugenprobleempje van Mark Rutte op 1 april 2021 over Pieter Omtzigt en het onderhandsje van Kaag en Rutte erna om Vera Bergkamp voorzitter van de tweede kamer te maken, ontbrak de verontwaardiging in het NRC.

Net als het in beton gegoten politieke dogma, uitgedragen door de D66-er de Groot, dat in naam van het klimaat kost wat kost de helft van de boerenbedrijven moet verdwijnen, krijgt niet het tegengewicht wat je van een onafhankelijke kwaliteitskrant zou verwachten.

Recentelijk werd er in een NRC interview met zekere heer Vollenbroek door de verslaggever geen enkele, maar dan ook geen enkele kritische vraag gesteld over de desastreuze gevolgen van zijn juridische stikstof kruistocht. Het was de euforie over de kundigheid van de heer Volenberg die de boventoon voerde, alleen de disclosure dat het een reclame boodschap was ontbrak nog.

Jammer om een voorheen solide onafhankelijk journalistiek bastion zo teloor te zien gaan en was opzegging van het abonnement helaas

Vin
Vin
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uiteraard moet mensen met dubbele paspoorten het kiesrecht ontnomen worden. Dat is namelijk gewoon ondemocratisch aangezien zij twee maal kunnen stemmen. Buiten in Nederland en in hun vaderland ook in voorkomemde gevallen 2 stemmen op de eu uitbrengen. Dat is dus een ongelijk recht en gaat tegen artikel 1 in.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het klinkt misschien heel raar wat ik nu zeg maar toen ik in 2019 door Siberië heen reed voelde ik mij daar veel vrijer dan in Europa. Ook alle Siberiërs die ik ontmoette en mij (altijd onvoorwaardelijk) hielpen kwamen op mij over als hele blije en vrije mensen en dat zeiden ze zelf ook tegen mij. Ik ken 1 motorreiziger die dwars door Azië + Japan, Afrika, Zuid-Amerika, de USA, Canada en Rusland is heen gereden en die zei dat hij onderweg op al zijn motorreizen geen vriendelijker en behulpzamer volk heeft ontmoet dan de Siberiërs. Dat zegt toch alles of niet dan?
Dit vind ik zo’n mooi artikel: https://historiek.net/familie-leefde-ruim-40-jaar-afgezonderd-van-beschaving-in-siberie/20664/

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk het is simpel, schone oorlogen bestaan niet.
Het is meestal goed tegen slecht.
Maar wat er op dit moment in Nederland gebeurt is hoogst merkwaardig, goed en kwaad wordt door het Rutte Kartel voorgeschreven, ondersteund door de media.
Zij bepalen zelfs ongevraagd dat het onze oorlog is.
Terwijl een referendum aangaande Oekraïne in 2016, toen stemde 61% tegen een associatieakkoord.
En nu stelt Kaag de bevolking van Oekraïne boven de bevolking van Nederland.
En gaan wij Nederlanders door hun stellingname, 0,80 cent betalen inplaats van 0,20 cent per Kwu.

Sandra
Sandra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau! 🙂

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tja Michael Gorbatsjov zag het werkelijk HAARSCHERP: “The most puzzling development in politics during the last decade is the apparent determination of Western European Leaders to re-create the Soviet Union in Western Europe.”

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gaat het NRC nog uitgebreid in op de verkiezingen in Italië afgelopen zondag? Of is dat niet interessant voor het plebs?

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

In ieder geval de eerste vrouwelijke premier in Italië. Dat moet Kaag toch goed doen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Zet het bier en de nootjes maar klaar, dat wordt een bitchfight tussen Giorgia Meloni en Ursula von der Leyen.

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x