De aanval op de democratie komt niet van de boeren

Stuitende hypocrisie van het establishment

Titelfoto bij artikel De aanval op de democratie komt niet van de boeren Maaike van charante opiniez

Foto:

We blijken ineens in een democratie te leven. We blijken langs democratische weg onze belangen te kunnen behartigen. Hadden de boeren dat maar eerder geweten, dan hadden ze nu geen aanval op de democratie hoeven plegen. Of kwam die aanval al veel eerder? En van een andere kant? De hypocrisie van ons establishment is weer eens stuitend, schrijft Maaike van Charante.

Geschokte politici verdedigen de democratie

Twee weken geleden had Esther Ouwehand (PvdD) het al over “ondermijning van de democratie”, maar na de laatste boerenprotesten is er behoorlijk opgeschaald. Tjeerd de Groot (D66) had het over “een zwarte dag voor de democratie”, Jan Paternotte (D66) legde bestraffend uit dat “democratie zo niet werkt” en Jesse Klaver (GroenLinks) ontwaarde zelfs een regelrechte “aanval op de democratie”. Mark Rutte liet vaderlijk weten dat dit niet is “hoe we het in Nederland doen”.

 

Welke democratie?

Wat houden ze toch allemaal van onze democratie. Het is gewoonweg ontroerend. De vraag is alleen: over welke democratie hebben we het hier?

Hebben we het dan over die democratie waarin bejaarde Groningers uren in de kou stonden om een klein beetje compensatie voor hun aardbevingsschade te krijgen? U weet wel: die aardbevingsschade waar deskundigen tevergeefs voor waarschuwden.

Of hebben we het over de democratie waarin de jeugdzorg ondanks veel waarschuwingen in combinatie met bezuinigingen op het bordje van de gemeentes werd geschoven? Of over de democratie waarin onverantwoordelijk bezuinigd werd op de zorg, zodat tijdens de coronacrisis alles vastliep? Misschien de democratie waarin grof geweld werd gebruikt tegen vreedzame demonstranten?

Of gaat dit over de democratie waarin tienduizenden ouders ten onrechte als fraudeurs werden opgejaagd? Hebben we het hier over de democratie waarin het Kabinet Rutte 3 – met Mark Rutte, Sigrid Kaag en Wopke Hoekstra – er alles aan deed om te zorgen dat het toeslagenschandaal niet ontdekt zou worden?

 

Boeren zijn het zoveelste slachtoffer

De politici die zich nu zo’n zorgen maken om hun dierbare democratie, slaan al jaren waarschuwingen in de wind. Bij elk nieuw schandaal zijn ze weer geschokt, en vervolgens gaan ze over tot de orde van de dag. De Groningers werden vermalen, de toeslagenouders – en hun kinderen! – werden vermalen, en de boeren werden vermalen. Een echte democraat zou zich afvragen of er misschien iets mankeert aan die democratie.

 

Remkes

Er is heus wel onderzoek gedaan naar de toestand van onze democratie, zelfs in opdracht van het parlement. Zo kwamen we in 2018 aan het rapport Lage drempels, hoge dijken van de commissie Remkes. En raad eens wat de hoofdconclusie was?

“De staatscommissie die onderzoek heeft gedaan naar het parlementair stelsel, concludeert dat een groot deel van de bevolking zich niet meer vertegenwoordigd voelt in de Tweede Kamer, vooral lageropgeleiden. Het is “buitengewoon urgent” om daar iets aan te doen, bijvoorbeeld door de invoering van een bindend referendum.”

 

Referenda

Goh, referenda. Was daar niet iets mee…?
Heel even waren referenda mogelijk in Nederland, maar de politiek – onder leiding van de ‘democraten’ van D66 – wist niet hoe snel ze dat weer af moest schaffen. De SP deed nog een dappere poging om het referendum terug te krijgen, maar het establishment kan gerust zijn: VVD en CDA – regentenpartijen bij uitstek – hebben laten weten tegen te stemmen.

In onze ‘democratie’ kunnen de boven ons gestelden rustig democratietje spelen zonder gestoord te worden door inspraak van het plebs. De proleten mogen eens in de vier jaar voor een onoverzichtelijk totaalpakket stemmen, waarover ze ook nog eens slecht geïnformeerd worden. En daarna worden de verkiezingsbeloftes ‘uitonderhandeld’.

Om een cabaretier aan te halen uit de tijd dat cabaret nog leuk was: “Democratie is de wil van het volk. Elke ochtend lees ik verbaasd in de krant wat ik nou weer wil.”

 

Afgehaakt

Talloze Nederlanders geloven er niet meer in. Remkes is niet de enige die concludeerde dat “de democratie niet voor iedereen even goed werkt.” Onderzoeker Wouter Schakel kwam tot dezelfde conclusie, net als René Cuperus en Josse de Voogd in de Atlas van afgehaakt Nederland.
Deze afgehaakten hebben vaak lagere inkomens, en velen van hen worden uitgebuit en opgejaagd, zoals Ron Meyer (SP) vertelt in zijn indringende boek De onmisbaren. Toen Rutte 3 viel over het toeslagenschandaal, zei Pieter Omtzigt terecht dat er iets “fundamenteel mis is in dit land“.

 

Ze hebben het niet door…

De conclusie van hoogleraar bestuurskunde Mark Bovens in VPRO Tegenlicht dat politici dit allemaal niet eens zo door zouden hebben, lijkt in dit licht wel erg vergoelijkend. Hoe kunnen ze dit niet door hebben? Hoeveel schandalen moeten er nog aan het licht komen? Hoeveel onderzoeken moeten er nog gedaan worden die steeds dezelfde deprimerende waarheid vertellen?

Onwetendheid is alleen een excuus als er geen informatie is. Wat dat betreft zijn onwetende kiezers nog eerder te verontschuldigen, want zij worden slecht geïnformeerd over de werkelijke bedoelingen van politieke partijen.

 

Media

Dat ligt niet alleen aan bewuste desinformatie van politici – zie opperspinner Mark Rutte – het ligt ook aan de media. Te veel media zitten op schoot bij de macht. We zagen het bij lastercampagnes tegen dissident Pieter Omtzigt, bij de vele doofpotten van Rutte waar te weinig journalisten achteraan gingen, en we zien het ook bij de boeren. Nederlanders worden eenzijdig geïnformeerd over het conflict waaraan de boeren hun ellende te danken hebben.

 

Natuur is goed, boeren zijn fout

In oktober 2019 waren de boeren naar het Binnenhof getrokken, en de maanden daarna waren ze veel in het nieuws. Direct na de protesten – toen de grote meerderheid van Nederland achter de boeren bleek te staan – was de berichtgeving redelijk positief. Maar al vlug kregen negatieve berichten en zelfs fakenieuws de overhand. De steun voor de boeren zakte destijds weer snel…

In februari 2020 besprak ik een natuurrapport dat was uitgebracht door een hele reeks Nederlandse natuurorganisaties. In dit rapport was de boer de grote boosdoener; voor de natuur moest alles wijken. Op de inhoud was het nodige aan te merken, maar in de media kreeg het een gala-ontvangst. Het journaal, de voorpagina’s van kranten, en natuurlijk het Jeugdjournaal: allemaal gaven ze kritiekloos de boodschap door.

Het valt op hoe makkelijk boeren als karikatuur worden neergezet, terwijl hun tegenstanders – radicale natuuractivisten – steevast een positieve pers hebben. Verder lijken de media liefst dissidente boeren te tonen die de protesten veroordelen, waarmee NRC laatst overigens de mist in ging. Een duidelijk voorbeeld is Hart van Nederland. Luister maar eens naar de boerin in onderstaand filmpje.

 

Framing

Momenteel staat de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas hoog in de peilingen, Maurice de Hond peilde zelfs 18 zetels. Daarmee is de jacht op Caroline geopend. Sommige aanhangers van rechtse partijen zien haar partij als concurrent, en klagen dat zij niet hard genoeg is op immigratie. Jesse Klaver probeert haar juist weer extreemrechtse sympathieën aan te wrijven.

En natuurlijk wordt elk woord van Caroline over de protesten op een goudschaaltje gewogen. Laat ze de wanhopige boeren vallen? Roept ze op tot geweld? Het is volkomen terecht dat haar in de Kamer het vuur aan de schenen wordt gelegd: wie in de politiek gaat, moet daartegen kunnen. Maar sommige journalisten gaan behoorlijk ver door haar verdacht te maken, en woorden in de mond te leggen.

 

Eenzijdige berichtgeving

Zelfs deze weken – toen weer een golf van sympathie voor de boeren door het land ging – vielen veel media al snel weer terug in hun negatieve houding tegenover de boeren. Boer Koos hield in het Tweede Kamergebouw een emotioneel betoog en werd meteen uitgenodigd in verschillende talkshows. Maar kon hij daar zijn verhaal doen? Dat was niet de bedoeling; het dedain droop er weer eens vanaf.

 

Gewelddadige protesten

Inmiddels zijn de boeren zo ver dat ze politici thuis opzoeken, snelwegen blokkeren en hooibalen in brand steken. De ingang van een provinciehuis is geblokkeerd met bomen. Boeren vochten met de politie en een 23-jarige Hoogevener is gearresteerd, al is hij intussen weer vrijgelaten en niet aangeklaagd.

In de Volkskrant – die haar naam nodig moet veranderen in Elitekrant – las ik de volgende alinea: “Zo wordt het leven onmogelijk gemaakt van mensen die slechts uitvoering geven aan de wil van de democratisch gekozen meerderheid van de volksvertegenwoordiging. Dit is dan ook geen normaal protest meer, maar een aanval op de democratie.”

Daar hebben we de aanval op de democratie weer. Maar vindt deze elitekrant werkelijk dat onze politici “slechts uitvoering geven aan de wil van de democratisch gekozen meerderheid van de volksvertegenwoordiging”? Is dit nog democratisch?

 

Luisteren naar de boeren?

Nu ineens zie ik allerlei politici roepen dat er gepraat moet worden, dat ‘we’ dat zo ‘met elkaar’ afgesproken hebben in dit land. Tjeerd de Groot – de stoere boerenhalveerder van D66 – zat zelfs ijskoud bij Op1 te beweren dat hij ging luisteren naar de boeren.

Maar al die jaren is er niet geluisterd. Al die jaren werden boeren langzaam gewurgd met regeltjes, onmogelijke eisen, meer regeltjes, onzekerheid, nog meer regeltjes, en geen gehoor voor hun terechte klachten.

Er kwamen fouten naar boven in de stikstofmodellen. De Natura 2000-gebieden bleken op vaak dubieuze gronden op een lijst te zijn gezet, waar ze om bureaucratische redenen niet meer af mogen. De stikstofnorm is in Nederland onhaalbaar streng, terwijl in onze buurlanden boeren probleemloos verder kunnen boeren.

Al deze klachten werden weggewuifd, en erger nog: wetenschappers die kritiek hadden, moesten de grootst mogelijke moeite doen om gehoord te worden. Een moeite die niet iedereen doet.

 

Establishment ondermijnt democratie

Een democratie waarin de rechten van minderheden vertrapt worden, is de naam democratie niet waardig. Dat is een dictatuur van de macht. Als een staat mensen meedogenloos vermorzelt, hun rechten niet eerbiedigt en hen tenslotte alle hoop uit handen slaat: wat kunnen ze dan nog?

De Groningers en de toeslagenouders zijn niet met trekkers op pad gegaan, zij hadden geen ander middel dan hun stem. En ze werden niet gehoord. De boeren gebruiken nu geweld, en heel ‘beschaafd’ Nederland staat in de rij om hen te veroordelen.

Hun verwijten zouden heel wat geloofwaardiger zijn als ze opgekomen waren voor de zwakken. Als ze een stem hadden gegeven aan de ongehoorden. Als ze niet alle macht naar zich toe getrokken hadden zonder zich te bekommeren om de mensen die tussen de wielen raakten.

De aanval op onze democratie komt van het establishment.

Vond je dit artikel goed? Steun Maaike van Charante via repelsteeltje.backme.org

Over de auteur

Maaike van Charante
Houdt van feiten, haat hypocrisie.
Schreef het boek: Het verdriet van de Schilderswijk

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
80 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig artikel!

Wat me de afgelopen dagen nog het meest verbaasde is dat men nu een bemiddelaar wil aanstellen om “het gesprek op gang te brengen”. Ik vraag me af hoe die gesprekken gaan. De regering wil namelijk geen centimeter afwijken van het afgesproken verwoestende beleid.

Er valt dus niets te bemiddelen en voor de boeren valt er niets te halen. Ik denk dat de regering hoopt dat ze de boeren kunnen sensibiliseren. Wat natuurlijk niet gaat lukken, want de boeren zijn niet gek, en ook niet blind. Het hele plan is dan ook gedoemd om te mislukken, waarna de regering de boeren de schuld kan geven van die mislukking. En de linkse minkukeltjes gaan ondertussen lekker door met het framen en demoniseren van de boeren.

De blindheid van deze regering is stuitend. En eigenlijk geldt die blindheid ook voor alle andere partijen die zich middenpartij noemen.

IK STEUN DE BOEREN!

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Een dialoog zonder af te wijken is een wassen neus om begrip te tonen. Ik hoop dat de boeren er niet intrappen. De regering heeft de oorlog verklaard en daar reageren de boeren op met harde acties. De regering provoceert verder met inzet van militairen. Zeer fout als je tegelijk over een bemiddelaar spreekt.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Enkel dictaturen zetten militairen in tegen de bevolking.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Dat is zeker het geval. Dit kabinet laat zien dat ie democratie lastig vindt. En dan Polen of Hongarije becritiseren. Hypocriet.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Remakes gaat bemiddelen. Wat is zijn opdracht? Hij zelf heeft de plannen in 2020 zwaar becritiseerd. Zal dat enige vertrouwen wekken daar het kabinet geen millimeter terug wil bewegen?

De Dertiende
De Dertiende
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dankzij Remkes zitten we nu met dit kabinet. Hij bracht na de schandalen, de leugens en het wantrouwen de partijen weer aan tafel alwaar de globalistische eicel van Sigrid werd bevrucht door het “ik-steek-het-volk-graag-een-dolk-in-de-rug” zaad van Mark.

Ik hoop dat de boeren Remkes nog even herinneren aan de gevolgen van zijn acties.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Remkes, die in 2019 pleitte voor o.a. het uitkopen van boeren.
Daar moeten die mensen dan vertrouwen in stellen?
Praten, en dan weer het bos ingestuurd worden?

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Remakes = Remkes
Of toch remake?

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Iedereen de vlag ondersteboven uithangen

Guido
Guido
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

haha, ja de VVD staats=buk-je-nog-eens Remkes als bemiddelaar. Nog meer van dat getover, ik ga lachen hou op.

Dolphin
Dolphin
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Remkes gaat de boeren de worst nog eens uitleggen. 30 miljard ofwel 1700 euro per Nederlander. Hoeveel is dat per boer?

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is stuitend om de politici die dictatoriaal bezig zijn zich zo in te spannen voor democratie. Er is maar een mening mogelijk de rest wordt als desinformatie bestempeld. De referendum is weer afgeschoten. Sommige partijen mogen niet mee doen maar er wordt ze verweten dat zij wat roepen vanaf de zijlijn. De boeren mogen protesteren maar zodanig dat niemand last van heeft en de regering de kaalslag in alle rust mag uitvoeren. Over welke democratie hebben wij het? Het is duidelijk dat de representatieve
democratie afgedaan heeft en dat vier regeringen Rutte het land naar de afgrond hebben gebracht. Niet alleen de agrarische sector wordt kapot gemaakt ook de visserij, onderwijs en gezondheidszorg takelen af door massamigratie, groene doelen en woke gedrag. Alles wordt onbetaalbaar e armoe lonkt. Wat floreert is een tendens van dictatoriale optreden vol hypocrisie en haat. Zo ziet een land in afbraak uit waarin geweld toeneemt bij gebrek aan dialoog.

Guido
Guido
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

helemaar waar

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Guido

Reprensentatieve democratie is nog zo slecht nog niet, mits ze bij beslissingen het volk dienen en niet een WEF of zichzelf. Als dat niet lukt kan het niet anders dan bindende referenda in het stelsel.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Dat zegt u precies goed: representatieve democratie = het volk dienen.
Wat we nu hebben is gewoon aristocratie 2.0.
Het volk dat de zelfbenoemde ‘aristocratie’ heeft te dienen. Liefst als onderdanige horige.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Guido

👍

Rob Esveldt
Rob Esveldt
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is soms moedeloos van te worden hoe de regering Rutte / D66 ons land letterlijk op elk terrein naar de afgrond brengt. De boeren pikken het in elk geval niet meer en ze hebben groot gelijk.

Ik vraag mij regelmatig af hoelang de rest van de bevolking zich nog laat ringeloren door de regering Rutte / D66.

Zowel de VVD als CDA zijn grote verraders van hun achterban.
Ze voeren allerlei idioot beleid uit waarvoor ze voorheen niet gekozen waren.
D66 is wel duidelijk, die zegt gewoon weg met Nederland en de autochtone bevolking en daarbij horende cultuur.

Dan hebben we nog een zogenaamde Koning, een Koning van een land waarvan de soevereiniteit is opgegeven en er bovendien een omvolking plaatsvindt. Een “Koning” zonder soeverein land is geen Koning. Dus weg ermee, ga maar naar Canada of zo.

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

Het begint nu gelukkig meer mensen op te vallen dat de laatste vier kabinetten druk bezig zijn ons land op vele terreinen naar de afgrond te brengen. Je zou haast denken dat daar een plan achter moet zitten, want zoveel toeval (of domheid) kan er niet zijn, toch? En in andere landen hetzelfde beeld. Toeval? Daar kan natuurlijk nooit een complot achter zitten, want complotdenkers zijn wappies, die zien alles verkeerd, nietwaar?

Rob Esveldt
Rob Esveldt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

De agenda dat al daadwerkelijk wordt uitgevoerd is VN-agenda 2030. Dat kan je zien aan deze richtlijn dat aan de gemeentes is verstrekt. Deze regering stevent opzettelijk af op het socialisme, het voorportaal van een communistisch systeem met als bestuur een technocratie. https://vng.nl/sites/default/files/2020-04/handreiking-global-goals-in-het-gemeentelijk-beleid-2020.pdf

Johan van Bommel
Johan van Bommel
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een goede weergave van alles wat niet verloopt zoals het hoort. Kan eindeloos uitgebreid worden .Ik noem er een paar .hoge werkdruk huisartsen door burocratie. Druk in de zorg door geldgebrek en verkeerde keuzes. Idem in het onderwijs. Ontzettend veel mensen zijn voelen zich tekort gedaan. Al die kleine groepen maken het grote geheel van ontevredenheid van vandaag. Ik hoop dat iedereen aanhaakt bij de robuuste landbouwdemonstraties. Deze zoveelste Rutte regering moet zich schamen. Een selecte groep parlementsleden onder leiding van BBB is onze rots in de branding.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan van Bommel

En de rest van het parlement zijn marionetten van de regering.

cor van dijk
cor van dijk
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan van Bommel

BBB is niet opgericht door de boeren maar door een reclamebureau die in de politiek een verdienmodel ziet. En ja de politiek is een verdienmodel kijk hoe ze gebruikt worden door de lobby van de duurzame energie wat alleen maar kan draaien door subsidies. Windenergie die een rendement op het land hebben van 23 % en de rest wordt aangevuld met subsidie. Legio voorbeelden op te noemen waarom de politiek wordt geregeerd door geld.
Caroline van de Plas staat niet honderd procent achter de boeren, zie als voorbeeld dat ze een voorstel heeft om niet drastisch in te grijpen op het stikstof beleid. Dit houdt in dat ze achter het beleid staat maar dan ietsjes minder heftig. En ze vraagt de boer om vreedzaam te demonstreren. Poeh zeg hoe sterk sta je dan achter je zogenaamde achterban.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Precies. Iemand die het door heeft.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Wat zou er fout zijn aan het verminderen van stikstofuitstoot zonder drastische maatregelen? Lijkt me prima, iedereen zijn zin, en de boer hij ploegde rustig voort.
Dat betekent nog steeds niet dat je erkent dat er een stikstofcrisis is.
De crisis = dit rariteitenkabinet, en als je die crisis wilt bezweren zullen we als volk met miljoenen de straat op moeten. Vreedzaam maar fel en inventief zodat het impact heeft.
Want wat is er fout aan de oproep vooral vreedzaam te demonstreren?
Gewelddadigheden keren zich namelijk met onze eenzijdige berichtgevers altijd uiteindelijk tegen je.

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Fout is het überhaupt verminderen van stikstof, dat is nergens voor nodig. ‘Stikstof’ is trouwens een verzamelnaam voor stikstofoxiden en het heef6 chemisch gezien weinig te maken met de stikstof in de lucht. Het wekt echter wel verwarring op. Deze stikstofoxiden zijn een soort kunstmest en bevorderen de plantengroei. Dat is natuurlijk geen probleem, alleen in de tot ‘natuurgebied’ uitgeroepen arme zandgronden. Daar gaat opeens van alles groeien en dat mag niet want het moeten arme gronden blijven, heeft een ambtenaar bedacht .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smelik

Ik heb te weinig chemische kennis om te durven beweren dat stikstofoxyden nergens een negatieve impact zouden hebben. Van een crisis die de halvering van de boerenstand zou legitimeren denk ik het mijne, nl. dat die slechts is uitgeroepen tot crisis om de stokpaardjes van D66 en de andere liefhebberpartijen van artificiële ‘natuur’ erdoor te jassen.
Heb zelfs ergens gelezen dat we toe moeten naar boerderijvrij voedsel.
Uit een fabriek.
Misschien is stikstofvermindering inderdaad helemaal niet nodig, maar als dat kan terwijl de boeren (en de vissers) gewoon door kunnen is het wat mij betreft prima.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Wist u dat wat u dagelijks inademt 78 % stikstof is?

cor van dijk
cor van dijk
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Inderdaad en Stikstof is een groeimiddel van alle planten op de aarde. Zonder Stikstof geen groene planeet

Jan Smelik
Jan Smelik
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Precies. De enige partij die echt achter de boeren staat is de FvD. Altijd al, vanaf dat ze in de Kamer zitten. Proberen consequent de fake stikstof crisis bloot te leggen.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  cor van dijk

Beste Cor,

Of Caroline en haar BBB nou uit de reageerbuis van een weldoordacht marketing concept komen of niet is eigenlijk onbelangrijk. Wel of ze als boegbeeld van deze wat mij betreft wat oninzichtelijke club niet gaat draaien en uiteindelijke keuzes goed kan uitleggen. Kortom, hoe authentiek ze is in een politiek bedrijf dat zo langzamerhand aan elkaar hangt van psychiatrische gevalletjes.

Anders blijft het toch Matt Herben en de F35 niet?

Bij een krimpend centrum – en geen enkel signaal is beschikbaar dat die krimp niet volenthousiast doorzet – is er alle ruimte op de flanken, en van oudsher is dat op rechts een vrijbrief voor grote kleine mensen.

Vraag één dient te zijn: Wat zijn we van plan met dit land en wie zijn ‘we’?

Een vervolgvraag is dan wat het alternatief gaat zijn voor een genadeloze rationalisatie in het boerenbedrijf, waarbij allerlei zaken in het gedrang komen, niet in de laatste plaats de keuzevrijheid van de boer. Extensieve landbouw gaat het in ieder geval niet worden bij èn 20 miljoen plus inwoners èn de gevoelde noodzaak om schrale natuur als enig mogelijk Paradijs op Aard’ te zien.

Het voorbij grote rookwolken en dure geluiden accepteren van tegengestelde ontwikkelingen, de resulterende zelfbegoocheling en er vervolgens een PR sausje overheen trekken, daar zouden we echt per gisteren mee moeten ophouden.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Johan van Bommel

BBB geeft voorgesteld om een commissie in het leven te roepen om met de boeren naar oplossingen te zoeken. M.a.w. BBB erkent dat er een stikstofprobleem is. BBB stemt niet voor beperking/stop immigratie. BBB is nieuwe VVD. Dus niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Waarom denkt u dat stikstof een probleem is?

aapje
aapje
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Omdat we dat dag in dag uit horen op tv? Dan moet t wel waar zijn……

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  aapje

Alleen voor mensen die niet verder kijken dan hun neus lang is en ieder kritisch vermogen verloren hebben

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Oh, en trollen natuurlijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  aapje

Dat was een leuk een tweetje, punt gescoord.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik woon een groot deel van mijn leven in een echte bedijkte polder, met heel veel aardappels voor de patatverwerkers, paarden zijn de blikvangers, met ook nog wat grote schuren waar koeien in staan, die nooit buiten komen en ook nog wat schapen van een boer die wel in de wei lopen.
Het gaat Rutte niet om stikstof maar om de grond.
Niemand snapte jaren geleden wat Natura 2000 om het lijf had nu wel maar nu is de strijd gestreden.
Die mooie bedijkte polder ligt tegen een Natura 2000 gebied aan.
Rutte heeft de boel belazert bedankt kiezers op de VVD.

pedro dos
pedro dos
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima samengevat. Maar ik denk dat DDR66 en consorten ook nu maar weer net zullen doen alsof ze luisteren, om tijd te rekken en om net te doen alsof er nog andere wegen zijn om het door hen zelfbedachte en gecreëerde (klimaat)probleem “op te lossen”. Ijdele hoop. Doorpakken nu. Nu het nog kan. Voor we in een DDR-achtige samenleving belanden. Als ik het me goed uit de schoolbankjes herinner stonden m.n. de boeren ook aan de basis van “1789”…? De geschiedenis herhaalt zich…altijd…ook dat heb ik onthouden. Zullen we dat nu wederom gaan beleven? Ik wacht in spanning af, maar kan eigenlijk niet wachten…een hele overbodige laag moet verdwijnen cq verwijderd worden, maar het is niet de laag waarop men het nu heeft voorzien, nee, het is toch echt een heel andere laag…die ziet het nog steeds niet aankomen…Intelligenz schützt vor Torheit nicht…nog even dit: hoogopgeleid is werkelijk geen synoniem voor hooggekwalificeerd. We zien het keer op keer. Wanneer gaan de ogen open?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Dat nu ook nog bovenop alle ellende de vissersvloot gehalveerd dient te worden geeft wel aan hoe losgezongen het rariteitenkabinet is.
U heeft gelijk, het is nu of nooit. Ze moeten aftreden, zo snel mogelijk voor het te laat is. Niet voor niets rammen ze nu in ijltempo allerlei wanbeleid erdoor.
Overigens komt nu boven water dat NASA al 3 jaar geleden bekend heeft gemaakt dat de stand van de aarde, de plaats in de ellipsvormige omloopbaan en de stand van de aardas op bepaalde momenten een fluctuatie in ‘klimaat’ oftewel weersomstandigheden gedurende bepaalde perioden teweegbrengt. En dat niet de mens daar een aandeel in heeft.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat hier al 20 jaar bewust aan gewerkt wordt. Je ziet dat aan de media. Hoe lang moet het geduurd hebben om alle media aan je gebonden te hebben? Ook de structuur in de samenleving is een bepaalde richting in gestuurd.
Het nieuwe normaal is al een tijdje in werking.
De grap is, dat we het fout zien gaan. Ergens zit een systeemfout.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het is begonnen in de tijd toen kijk en luistergeld werd afgeschaft. Zo lang duurt al de hersenspoeling. Immense werk om dit ooit goed te krijgen en reden van zwijgen van de grotstee groep die het eigenlijk normaal vind. Pas als alles onbetaalbaar wordt worden zij wakker.

H.J.
H.J.
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Pim Fortuyn is de man geweest die deze omwenteling heeft doen versnellen, iemand zag in hem een obstakel en kort daarna is Pim Fortuyn vermoord en was de weg vrij voor een kartel vorming.
De vrije nieuwsgaring zowel op de buis als in de krant werdt door media magnaten ingevuld op HUN mannier.
Alle kranten, alle tv kanalen spuien het geluid van het groot kapitaal.
Anders denkenden worden door deze media met de grond gelijk gemaakt.
Rutte noemt zijn oorlog onze oorlog en de media beschermt hun broodheer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Weet je nog, die AD-boss die Rutte onder druk zette door te zeggen: ‘wil je dat ik Wilders premier maak…

Youp
Youp
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het mag duidelijk zijn dat we te maken hebben met een revolutie van zowel de politieke als de zakelijke elite en de media elite (voor zover dat een aparte sector is), die trachten hun eigen Utopia te realiseren waarbij zij de bovenbazen zullen zijn. Vanzelfsprekend kan dat geen democratisch proces zijn waarbij hoor en wederhoor kan plaatsvinden, laat staan een democratische stemming. Zulks dient in het geniep te verlopen en is daarmee een samenzwering per definitie. Het eenvoudige feit dat een dergelijke revolutie kan plaatsvinden binnen een democratie betekent dat diezelfde democratie ten dode is opgeschreven. De `checks and balances´ werken immers niet.

Persoonlijk begrijp ik sowieso niet zo goed waarom mensen bestuurd willen worden. Dat is, je soevereiniteit weggeven en andere mensen (politici) jouw beslissingen laten nemen en ze daar tot overmaat van ramp ruimhartig voor betalen, terwijl ze je nooit wat komen vragen en over het algemeen maar doen waar ze zelf zin in hebben. Het feit dat ze tegenwoordig volledig hun eigen weg gaan en dat ook steeds minder proberen te verbergen, is eigenlijk een logisch uitvloeisel van de democratische politieke orde; wat dus een vergissing moet zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ik denk niet dat (de meeste) mensen perse bestuurd willen worden, maar ik vrees dat een land toch echt wel een vorm van bestuur nodig heeft. Al was het maar voor de overhead, zoals infrastructuur.
Waar het m.i. fout is gegaan in de ‘besturen’ is dat zij te veel macht naar zich toe hebben getrokken, dit niet kunnen managen, daarom proberen te compenseren in micromanagement, en dit vervolgens ook niet blijken te kunnen.
Zij behoren ten dienste van het volk – hún volk – te staan, maar verwachten dat het volk hén ter wille is. Zelfs als het volk er slechter van wordt.
Met bovenop de onrust die er al was, de mededeling dat nu ook de vissersvloot moet halveren…..
Dit kan onmogelijk nog domheid of onbegrip zijn.
Het kan maar 1 ding betekenen: ze zijn uit op een burgeroorlog, die ze keihard fysiek zullen neerslaan (het leger is al paraat voor Schiphol – NL zet militairen in tegen de eigen burgers) en met alle mogelijke andere ‘noodmaatregelen’ zoals afsluiten van internet e.d.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

“Al was het maar voor de overhead, zoals infrastructuur.”

De paar dingetjes die zo’n overheid doet, daar waar je ze eigenlijk voor hebt, die moeten dan even op een andere manier geregeld worden. Dat kan wel. Als je ervan uitgaat dat je bestuurd moet worden, ben je vanaf acquit verloren.

comment image

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Youp
Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Op welke andere manier?
Enne.. deden ze maar alleen waar ze eigenlijk voor zijn.
Fantastische spotprent trouwens.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Daar heb ik wel ideeën over, maar dat is eigenlijk niet zo belangrijk. Ik ben niet je nieuwe dictator. Elke gemeenschap mag dat organiseren zoals ze zelf willen. De boeren mede financieren de regering die hen van hun land afgooit. Terwijl ze hen juist betalen om hun eigendom te beschermen. Dat kan het niet zijn.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Dat is met alles zo. We financieren de terroristenstaten die ons opblazen of neersteken, we financieren het ongeremd binnenlaten van allerlei volk, we financieren vervolgens hun uitkeringen, we financieren een proxy oorlog voor de VS, we financieren de framende NPO, het gaat maar door.
Hoe komen we er van af?

Maarten Vasbinder
Maarten Vasbinder
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel Maaike. De elite wil nooit iets begrijpen, behalve hun elitaire willetje.
Daar moet een eind aan komen en ik ben blij dat de boeren in opstand zijn gekomen. Nu de rest van het land nog. Opstand tot de elite zich terugtrekt naar waar ze vandaan komt: “de kooi van de arrogantie”, waaruit we ze zullen bevrijden als ze zich als mensen gaan gedragen

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En ook de oorlogsdreiging groeit met de dag.
NATO is zijn troepen aan de oostgrens zwaar aan het versterken en ik hoorde net de speech van een Engelse generaal tijdens een NATO bijeenkomst die uiterst oorlogszuchtige taal uitsloeg.

Ik ben bang dat de EU zijn bevolking een oorlog aan het in rommelen is.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

De woorden van Rutte, “het is onze oorlog ” moeten ergens vandaan zijn gekomen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Eigenlijk denk ik het volgende. Het beleid van de EU zit op een doodlopend spoor. De schuldencrisis, monetair, immigratie, klimaat en energie.
Mogelijk ziet de EU een direct militair conflict met de Sowjet Unie als een uitweg. De enorme problemen die gaan ontstaan kunnen ze direct Poetin de schuld van geven.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ik ben bang dat u gelijk heeft. De westerse linksdraaiende roverheden zien nog maar 1 mogelijkheid om de gevolgen van hun falende beleid op een externe boosdoener af te wentelen.
Gebeurt nu eigenlijk al. De PM kan bijvoorbeeld op TV zonder tegengeluid gewoon zeggen dat de inflatie nu eenmaal door de oorlog komt. Terwijl de inflatie daarvoor al lang hoog aan het oplopen was.
De Nato ziet zijn kans om miljarden te vergaren, de vrinden van het groot-militair-industrieel-complex ontkurken avond na avond de champagne.
Zelensky geeft dagelijks zijn boodschappenbriefje aan de bezorgers in het westen.
U vraagt en wij draaien. En het volk? Jammer, dat staat geheel buitenspel maar heeft, dixit PM, nu eenmaal het welvaartsverlies te dragen.

Guido
Guido
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

beste mensen; ik kijk al 12 jaren geen TV ( eruit gedonderd ) meer en dat TV kijken was al weinig, puur sport wat ik bekijken deed.
Welnu, eigen beeldvorming vooral! en goede boeken lezen is er voor in de plaats gekomen.
Die hele TV houdt die a.u.b. WEG van uw kinderen, leer ze het echte leven, ze weten niet eens
een fietsband te plakken, ze weten niet wat een rabarber of een radijsje is. Ze de drinken
met liters het Coca Cola en de mega lading aan “energy drinks ” vergif, zachte onvoedzame witte zachte broodje, want kauwen is niet leuk blijkbaar, groente is bah!
Moderne ouders zijn er aan schuld. Een generatie van laat maar lopen. Ik heb de oude stijl
nog meegemaakt, en gezond voer, hard werken. Kun je tegenwoordig wel vergeten, ik zie dat dagelijks.

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Guido
Guido
Guido
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als men huidige jeugd vraagt waar komt de boter of melk vandaan, zeggen er velen “in de winkel” Geindoctrineert op scholen, wijsheid komt er echter daar niet vandaan beste mensen.
Als dat grootspraak voerende NPO gehersenspoelde volk straks het “vreten” te duur word of niet het brood meer hebben, dan nóg willen ze niet tot inkeer komen. Moment dat hun existensie op spel staat, dan is het huilen en jammeren.
Had dan eerder maar eens je verdomde schapen hersens eens meer geprikkeld door zelf denken.
Ik wens de boeren alle succes toe, strijden zul je moeten, en ja harde akties ook, want vlaggetje
zwieren, vredespijpje roken brengt niets! Blokkades en echte opstand is wat men zover
laat provoceren.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Guido

Strijd moet er zeker komen, harde acties ook, van zoveel mogelijk groepen in de samenleving. Want het blijft niet bij de boeren hoor.
Las vandaag ergens dat er partijen zijn die willen dat het voedsel ‘boerderijvrij’ moet worden. Dus bacteriën en gisten uit een fabriek, omgevormd tot iets eetbaars.
Nu de vissersvloot blijkbaar ook moet halveren, is het allerhoogste tijd wat normaliteit af te gaan dwingen.
Maar, daar blijf ik bij, geen geweld want dat keert zich altijd tegen je.
En dat is waar ik denk dat de roverheid op uit is. Gebruik je geweld, legitimeer je ze om tegen de demonstrerende groep excessief geweld te gebruiken.

Guido
Guido
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat is waar men volgens mij op uit is!. En dat is wat je weer tot orde laat dwingen! Ik sterf liever voor een gevecht om mijn vrijheid dan toegeven

emilia
emilia
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het is godgeklaagd dat de media zich zo laat zien. We wisten het al langer maar dit overtreft alles. Hoe kunnen we dit op een stijlvolle en intelligente manier blootleggen? Ze terugslaan met woorden en beelden. Prachtig de uitspraak van Wim Kan in deze column!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Kon het maar op een stijlvolle en intelligente manier gekeerd worden.
Dat station is echter al gepasseerd. Doordat vrijwel alle media met het linkswokevirus geïnfecteerd zijn komen kritische woorden en beelden zelden nog aan bod.
Als het dus niet kan zoals het zou moeten, dan moet het maar op een manier die wel kan.

H. ter Beek
H. ter Beek
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Al jaren aast de overheid op de grond van de boeren. Nu kan ze, gesteund door de NSB’ers van de milieufanatici, en gelegaliseerd door de D66 rechters onder het mom van de stikstofcrisis gelegaliseerd die grond inpalmen. Onteigenen op basis van de grondprijs voor agrarische grond, vervolgens bestemmingsplannen veranderen waardoor de prijs vertienvoudigd, en kassa.

Guido
Guido
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En waak voor die scholen, die je nu eens NIETS aan echte wijsheid brengen, maar
je ten dele een lul varhaal opdissen, een INDOCTRINE. Kinderen worden al gehersenspoeld
op SCHOOL !! Waak ervoor, en leer verdorie wat het is VRIJHEID en DEMOCRATIE

Doe je ding

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Guido
Nyong
Nyong
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is beeldvorming?
Dagelijks worden wij overspoeld met beelden die tot ons komen via televisie, beeldschermen, kranten, tijdschriften en reclame. Deze beelden filteren en categoriseren we bewust en onbewust zodat we de wereld om ons heen kunnen (leren) begrijpen. Dit continue proces, waarbij je beelden waarneemt en je daar een mening over vormt, wordt beeldvorming genoemd.

Dat is mooi verwoord wat ik van internet heb afgeplukt.

Maar dit hier gepubliceerd over de “DEMOCRATIE” is beeldvorming van de ergste soort. Hier is potjandosie (ik wil het netjes houden en niet ONZE LIEVE HEER verzoeken om mij dom te maken) sprake van BEELDVORMING waar men (linkse politici eigen) zich NIET aan de FEITEN houdt.

Realist1966
Realist1966
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het kabinet is blij met de ophef, zo valt niemand op dat schrans timmerfrans bij de eu ‘fit 55′ heeft doorgedrukt, oftewel alle groene plannen/planning wordt nu in wetgeving vastgelegd. De urgenda’s staan al in de startblokken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

Dat is inderdaad het gevaar. Niemand let meer op wat slinks BX doet. Vooral nu in de vakantieperiode zullen ze weer stiekem van alles doordrammen. De (controlerende) media? Tja…..
Na de vakantieperiode zullen we helaas ontdekken dat we nog veel erger gepiepeld zijn, en dan is het te laat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Duitse energietoezichthouder vreest voor nóg minder of zelfs geen Russisch gas ”
Hebben jullie het NOS artikel onder deze kop gelezen?

Ik heb nog niet zo vaak de woorden vrees en angst in een artikel gelezen.
Ze verbergen hun angst zelfs niet meer.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Duitsland draait voor 3/4 op steenkool nu. Binnenkort moeten we weer plaggenhutten bouwen en houtjes sprokkelen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dit betekent dat we met serieuze problemen van de winter te maken kunnen krijgen.
De CV draait niet op hout en steenkool.

Joop Visser
Joop Visser
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Hoogopgeleiden, waarvan de meesten nooit echt gewerkt hebben (en dat is de crux) zijn oververtegenwoordigd. Jesse Klaver is laagopgeleid. Moeten daar meer van in de politiek?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Joop Visser

Het probleem met Jesse is dat hij zich nooit breder heeft ontwikkeld nadat hij bij GL de popiejopie (voor korte tijd) mocht spelen. Hij kent alleen hun jargon en stokpaardjes, en moet zich daarin vastbijten want verder heeft hij niets. Net zoals trouwens velen aan die kant van het politieke spectrum.
Heeft op zich weinig met opleiding te maken, want er zijn genoeg mensen zonder hoge opleiding die zich dusdanig zelf verder hebben ontwikkeld en daar de brains voor hebben, dat ze het ver geschopt hebben.
Ik ken ouderen die maar een paar klassen lagere school konden volgen, maar dat ruimschoots hebben gecompenseerd door in hun leven veel te lezen en de wereldgebeurtenissen met hun eigen gezonde (boeren-)verstand te analyseren.
Hoogopgeleid betekent tegenwoordig ook niet meer perse goed opgeleid of passend (voor de latere carrière).
Hoogopgeleid is ook niet perse een synoniem voor intelligent of verstandig.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bemiddelaars of een commissie, het zijn gewoon de gebruikelijke parkeergarages voor politieke problemen. Tijd gewonnen, misschien dooft het uit, rapportje hier, verslagje daar, onder in de la en alles blijft zoals het was.
Veel later misschien een parlementaire enquête waar vooral heel veel herinneringen verloren zijn.
Weer de oproep tot praten? Waarover dan want de uitkomsten hebben ze in beton gegoten.

Rienus
Rienus
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het stuitende is dat al die zogenaamd verheven kopstukken wereldwijd het kennelijk vreemd vinden dat mensen op beginnen te komen voor hun recht. Dat opkomen voor het recht begint een gevaarlijke onderneming te worden in China 2.0
Maar als mensen serieus in beginnen te zien dat er niets te verliezen is wil men dat dan wel riskeren. De groep die nu denkt niets te verliezen te hebben overigens komt zoals we uit de geschiedenis leren vanzelf aan de beurt.
Maar tot dan voegt natuurlijk iedereen zich, want een afkeurende blik van Yasser, Mark of een of ander omhoog gevallen freule is toch niet wat je wilt?

AX00
AX00
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is geen democratie meer.

Allang niet meer. De democratie hield op te bestaan op het moment dat ene karin ollongren het referendum tot ‘onding/onwerkbaar’ bestempelde en de prullenbak ingooide.

Daarna heeft de burger louter met voldongen feiten te maken gehad waar geen enkele democratische middel meer was en de zeer trage ‘burger initiatief’, word gewoon door kabinet ten grave gedragen. Je mag volgens rutte eens in de vier jaar stemmen en dan je mond houden.

We hebben dat alleen al deze week gezien bij de uitspraken van een fopminister van ‘stikstof’ en nog recentelijker de reactie van ene hoekstra. De achterban bij meerderheid tegen de plannen en een hoekstra die helder stelt, daar geen boodschap aan te hebben.

mark rutte herriep zijn eerdere geopperde plan 500 miljard ter beschikking te stellen als koopkracht reparatie, zijn gewoonlijke m.o. Gewoon liegen voor de vaak weg, de burger voor voldongen feiten stellend. Nederland is de laatste twee jaar 1500 miljard armer geworden. Natuurlijk weet de meerderheid van de Nederlandse burger dit niet.

De bodem van de schatkist is allang in zicht. En wat er dan zal volgen? Dictatuur en de voorspelbare anarchie. en de opstand van mensen wiens levenswerk door een zelf verklaarde elite en dictators word bedreigd? Is volkomen begrijpelijk.

Jouw burgemeester stuurt jou morgen een briefje dat hij jouw huis nodig heeft om asielzoekers te huisvesten. Een hoax? Nee hoor, die wet ligt er allang. Welke reactie zou de jouwe zijn?

Guido
Guido
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  AX00

Democratie is er nooit echt geweest. lees geschiedenis. Een vorm van ja, en ging
enigzins goed, doordat wij geen direkte dictatuur als zodanig hadden. Dit lijkt er nu wel ( globaal ) op aan te streven.
Echter is dat al lang in de pen en voorbereid. Inzoverere mee eens met Uw reaktie

Laatste aanpassing 11 maanden geleden door Guido
s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Boeren houd vol
Die van der Wal mag van mij vaker boerenbezoek krijgen : hebzucht , mooie baan mooi salaris , verblind , hersenen voor zo ver aanwezig uitgeschakeld
,de consequenties niet hebben voorzien en dat noemt zich minister …

Daan van der Keur
Daan van der Keur
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zal een heel mooi voorbeeld geven van de totaal absurde arrogantie van de politici in Den Haag. Toen ik nog in de Prenatale Diagnostiek (= vruchtwaterpuncties en vlokkentesten) werkte op de afdeling Genetica van het LUMC ben ik eens gevraagd om deel te nemen aan een politieke werkgroep hierover op Het Binnenhof. Ik daar ’s avonds naartoe op mijn motorfiets maar in de pauze ben ik al lachend en huilend tegelijk weggelopen. Waarom? Doodsimpel, ik was de enige praktijk-(laboratorium)specialist aan tafel maar de aanwezige heren en dames gedroegen zich alsof zij de specialisten waren maar ze wisten er NIETS vanaf. Waarom vraag je mij dan? En daarom ben ik in de koffiepauze dus lachend en huilend tegelijk weggelopen en naar huis gereden op mijn motor. Dit is hét grote probleem van Den Haag, ze denken dat ze alles van alles afweten maar in werkelijkheid weten ze helemaal NIETS van alles af en daarom is/gaat alles naar de gallemiezen in Nederland: De Gezondheidszorg, De Jeugdzorg, Het Onderwijs, De Woningbouw etc. etc. etc.

Marien
Marien
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ja, ik zag die boer Koos bij Op1. Die slechte presentator behandelde hem als een onnozele en ZEER neerbuigend en liet hem niet uitpraten. Daarna ging ie verder met de kakker van een Robbert Dijkgraaf die zichzelf graag hoort praten maar NIETS te melden heeft.

Guido
Guido
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

https://www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuws/bennie-jolink-waarschuwt-boeren-maak-geen-nieuwe-vijanden/ar-AAZ9mXz?ocid=msedgntp&cvid=3eac9e0dabbc4e6fafa1ddfbda627c39

Die Benny Jolink kan beter z’n muil houden. Populaire op z’n oude dag nog wat menen te melden.
Die heb geen reet verstand van wat de Boeren bezielt, want die leeft van ZIJN succes en meent
een echte tukker te zijn. Heb goede muziek gemaakt dat wel

Bernardo A.
Bernardo A.
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Nu zijn het de boeren. Inmiddels worden plannen gemaakt voor rekeningrijden, wat de facto een aanval wordt op de particuliere mobiliteit. Het gaat onbetaalbaar worden. Inmiddels worden de geesten rijp gemaakt voor het “uitkopen” van oudere mensen die “te groot” wonen. Na de boeren wordt ook de industrie het land uitgejaagd.

Iedereen kan/moet demonstreren.

Maar zolang de rechtse partijtjes het verrekken om de krachten te bundelen. Misschien haalt BBB wel 20 zetels bij volgende kamerverkiezingen. Maar dan….? Denken die lui werkelijk dat je met 20 zetels op de 150 een regering kunt vormen?

Het is keihard nodig dat er in 070 een andere wind gaat waaien. De potentie is aanwezig om dat te kunnen doen. Alleen zolang men de krachten niet bundelt gaan ze die potentie nooit benutten. Zodoende levert de rechterkant door haar extreme kleindenkende kruideniersmentaliteit net zo een negatieve bijdrage aan BV Nederland dan Rutte of Kaag; eigen belangen eerst!

Guido
Guido
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

effe lol. Moet kunnenl dat filmpje van die Boerenmeid over hart van Nederland; ehh .. boer zoekt vrouw? Ik zoek zo een boerin jawelles, verdorie, nette meid, ik werk in staalbouw, hard werken ook! breng mij in kontakt met die als u wil

80
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x