Realo-rechtse VVD’ers, verlaat het zinkende schip!

Partij van Rutte is kritiekloze kloon van D66

Realo-rechtse VVD’ers hebben niets meer te zoeken bij de partij van Mark Rutte en Sophie Hermans. De VVD is nauwelijks te onderscheiden van het links-liberale broertje D66. Mogelijk verschilt de retoriek, maar de politieke daden zijn gelijk: een dogmatisch, miljarden verslindend klimaatbeleid en geen dam tegen massa-immigratie. Beide partijen staan vooraan bij het overdragen van soevereiniteit en geld aan de EU. Gelukkig zijn er nu voldoende alternatieven ter rechterzijde, vindt Jan Gajentaan.

Verhit VVD-congres

Bij het VVD-congres van afgelopen weekend was wel te merken, dat de onvrede over de huidige koers begint te groeien. Voor het eerst sinds tijden werd er een breed gedragen kritische motie aangenomen over het stikstofbeleid van Rutte 4, dat de boerenstand dreigt te vernietigen. Maar zowel de arrogante en ongeïnteresseerd ogende Rutte als zijn assistenten (excuus, zijn fractieleider en zijn stikstofminister) haastten zich na afloop om te verklaren, dat er niets gewijzigd zal worden aan de stikstofdoelen.

 

Stikstofbeleid: collectieve gekte

OpinieZ-collega Freek van Beetz heeft ooit helder uiteengezet hoe dit stikstofbeleid, met name waar het de bescherming van de zogenaamde Natura 2000-gebieden betreft, in feite het product is van ontspoorde en activistische ambtenaren, actievoerders en rechters die hen in de kaart spelen. Collectieve gekte, aldus Freek. Zo heel moeilijk zou het toch niet moeten zijn om bij Brussel een herziening aan te vragen van die natuurgebieden, maar dat is Ruttes eer te na. Al heel lang maakt hij liever goede sier in Brussel, dan dat hij iets zinnigs doet voor Nederland. Ik wil niet zeggen dat we helemaal niets zouden moeten doen aan de stikstofuitstoot, maar we laten ons toch niet de wet voorschrijven door een paar doorgetripte actievoerders?

 

Stikstofminister

De ‘stikstofminister’ Christianne van der Wal is een VVD-kartelpolitica die van het organiseren van partijborrels en congressen is opgeklommen tot minister, met bijbehorende emolumenten. Dat de met een HBO Facility Management-diploma getooide minister inhoudelijk werkelijk helemaal niets begrijpt van de stikstofmaterie, werd de afgelopen weken pijnlijk duidelijk.

 

Vehikel van Mark Rutte

Kortom, de VVD is van de conservatief-liberale volkspartij van Hans Wiegel veranderd in een D66-vehikel en vooral een vehikel voor de persoonlijke ambities van Zonnekoning Mark Rutte en zijn aanhang. Of het nu gaat om klimaat- en stikstofbeleid of de onwil (los van de lege retoriek van Bente Becker c.s.) om iets te doen aan het open deur immigratie- en asielbeleid: de VVD heeft helemaal niets meer te bieden aan de realo-rechtse liberale kiezer. Zelfs niet eens aan realistische sociaal-liberale kiezers: ik heb eigenlijk nooit begrepen waarom je niet sociaal-liberaal kunt zijn, maar toch kritische of realistische standpunten over immigratie of klimaatbeleid kunt innemen.

 

Alternatieven

In het land van VVD en D66 is dat niet meer mogelijk, zozeer is de partijtop gevangen in politiek-correcte visioenen en (eigen-)belangen. Gelukkig zijn er inmiddels voldoende alternatieven. Los van de PVV van oud-VVD’er Geert Wilders, die zich al bijna twintig jaar manifesteert als de cultureel rechtse, maar economisch wat linksere afsplitsing van de VVD, kan de realo-rechtse kiezer inmiddels terecht bij het centrumrechtse JA21, het meer klassiek liberale BVNL, de ‘renaissancebeweging’ FvD, of de principieel-christelijke SGP.

Wat al deze partijen gemeen hebben is dat zij de immigratie willen beperken (‘Deens model’) en de soevereiniteitsoverdracht aan de EU willen terugdraaien, dan wel helemaal uit de EU stappen (PVV en FvD). Wat betreft de EU-kritische, ‘Deense’ benadering: OpinieZ-collega Johannes Vervloed heeft daar deze week nog een buitengewoon helder en lezenswaardig stuk over geschreven.

 

Structurele minachting

Ik zou kritische VVD’ers, die het wanbeleid en de structurele minachting voor ieder kritisch geluid van Mark Rutte zat zijn, willen aanmoedigen zich aan te sluiten bij één van bovengenoemde partijen. Helaas is het partijlandschap cultureel ‘rechts’ van de VVD in de loop der jaren erg verdeeld geraakt, wat misschien ook te wijten is aan de persoonlijkheden van sommige van de tenoren. Ik zou dan ook niet op korte termijn willen pleiten voor fusering (laten we dat maar aan PvdA en GroenLinks overlaten), maar wél voor samenwerking tussen deze partijen.

 

Deens model

Los van hun eigen voorkeuren zoals Nexit of geen Nexit, wat sowieso pas op lange termijn speelt, zouden deze partijen ‘rechts’ van de VVD toch een gezamenlijk programma kunnen steunen, wat neerkomt op een ‘Deense’ benadering van de politiek: minder EU, minder massa-immigratie, méér doen voor de Nederlandse burgers, zonder door te slaan in te radicale opvattingen. Als zich zo een helder en aantrekkelijk alternatief voor de VVD vormt, zal waarschijnlijk een groot deel van de huidige VVD-aanhang overstappen.

Voor het CDA geldt ongeveer hetzelfde. Het optreden van Wopke Hoekstra blijft zwaar teleurstellend, maar realistische en kritische CDA’ers kunnen inmiddels terecht bij de BBB van Caroline van der Plas, die binnenkort groter is dan CDA en D66 sámen. Goed bezig! Ook Pieter Omtzigt zal, als hij een partij begint of zich aansluit bij BBB, een groot electoraat aantrekken.

Kortom, realo-rechtse VVD’ers, kies eieren voor jullie geld en sluit je aan bij één van de genoemde partijen. Samen kunnen we het doen en Nederland redden, door het spoor te volgen van Denemarken. Of hebben jullie liever dat wij een provincie worden van de EU, met zeker twintig miljoen inwoners, géén boerenlandschap meer en hooguit wat dik betaalde baantjes voor de Rutte-paladijnen? Ik dacht het niet!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ton
Ton
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is alleen dat de meeste inwoners van Nederland zich hier totaal niet druk om maken en niet volgen wat er allemaal gaande is. Ze stemmen lukraak op een partij waarop ‘ze altijd stemmen’. Ze hebben geen idee wat er werkelijk speelt en wat de gevolgen van hun stem zijn.

Was het maar mogelijk om die grote groep mensen eens wakker te schudden. Maar dat zal altijd een utopie blijven.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ton

Dat wordt een stuk minder als er zich een recessie voor gaat doen.
Het kabinet moet er nu al alles aan doen om de middenklasse uit de financiële problemen te houden. Financiële problemen die veroorzaakt zijn door het beleid.
Steeds meer mensen gaan dat begrijpen als we het hebben over het klimaat, de sancties, of de migratie, etcetera.

Bernardo A.
Bernardo A.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ton

Vindt u….? Bij de laatste peilingen van De Hond haalden die partijen 47 virtuele zetels. Tel je SGP erbij dan zit je op ruim 1/3 van het aantal zetels / kiezers.

Voeg daaraan toe, dat nogal wat potentiële kiezers geen heil zien in kleine partijtjes die uit afsplitsingen ontstaan, geen heil zien in rellerigheid waar het FvD zo goed in is.

Voeg daaraan toe dat de kartelpolitici en hun slippendragers zelfs niet meer de moeite nemen om hun moreel verval, bedrog en hun benadelen van de burgers te verbergen. Ze zijn schaamteloos en lachen de burgers vierkant in hun gezicht uit.

Voeg daaraan toe, dat de doorsnee burger niet zit te wachten op het tegennatuurlijke gendergedram van Woke en diversiteit.

Voeg daaraan toe, dat de doorsnee burger best wil verduurzamen, maar niet tegen de onverantwoorde offers die de overheid van hun vraagt.

Voeg daaraan toe, dat de bevolking wel klaar is met die massa-immigratie.

Voeg daaraan toe dat steeds grotere delen van de samenleving moeite hebben om financieel rond te komen, wat inmiddels ook de middenklasse heeft bereikt.

Dus het potentieel op rechts is groot, met gigantisch groeipotentieel. De samenleving snakt naar verandering.
Alleen weet de rechterflank dit vanwege een doorgeslagen individualisme niet goed te benutten. Die politici hebben allemaal goed doorgeleerd, alleen heeft niemand ze kunnen uitleggen dat het geheel veel groter is dan de som der delen.

Men zou meer moeten denken als Mc. Donalds, eensgezind een simpel menu presenteren wat iedereen wel lust. Zonder rellerigheid, want als Mc. Donalds ooit zou zijn begonnen met op elke hamburger een eetlepel sambal te smeren was het nooit wat geworden met dat bedrijf.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Bernardo A.
Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Goede reactie, Bernardo. Ik hoop toch zo dat er een wat rechts conservatieve wind gaat waaien waar ‘gewone’ mensen zich veilig bij voelen. Ik ben blij met JA21, Omtzigt, BBB, Haga, PVV. Wat een geneuzel gisteren weer over Wilders, die Sophie Hermans ‘geschoffeerd’ zou hebben. …. Dat was helemaal niks. En maar doorzagen bij Op1 en Humberto. Bij VI hadden ze precies door waar de schoen wrong. Het was niet normaal dat zij zo emotioneel werd, juist van Wilders. Dat was een peanuts opmerking. maar ze krijgt door dat ze het niet aankan. Die jongedame is absoluut ongeschikt voor de functie van fractieleider en ook ongeschikt voor de politiek. zij hikt tegen een burn out aan. Want Wilders heeft gelijk. Ze heeft geen enkele oplossing. En ik vond hoe Klaver haar op haar plaats zette vele malen kwetsender dan wat Wilders zei. Klaver zei dat ze veel te laat was, dus dat ze haar werk niet goed doet. Dat zou mij veel meer pijn doen als ik in haar schoenen had gestaan.
De analisten van VI hadden haarfijn door wat er met haar aan de hand is. En bij die andere programma’s maar doorzagen over Wilders. Alsof het land NIET in brand staat. Tjonge jonge.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

“Maar ze krijgt door dat ze het niet aan kan” daar heb ik zeer sterk m’n twijfels over. Ik denk dat ze het zelf niet eens in de gaten heeft dat ze het NIET!! aan kan. Zij is een VVD’er met een incasseringsvermogen van een moslim en heeft – net als Rutte- geen ruggengraat. En ja -ben het volledig met je eens- dat door geseik van OP1 en Humberto van OH!!! wat erg en verschrikkelijk allemaal. Maar goed die ’talkshows’ zijn pro kartel en anti PVV, FVD kortom alles wat van rechts komt. Als er bijvoorbeeld een rechtse politicus wordt aangepakt tijdens een debat met een linkse politicus, dan hebben ze het er de hele avond over. Dan is er maar 1 gast : die desbetreffende linkse politicus. Is het andersom het geval, dan spreekt men er schande van dan hebben ze het er ook de hele avond over en is er ook 1 gast : die zelfde linkse politicus die z’n wonden likt en vindt dat de rechtse politicus te ver is gegaan, over hypocrisie gesproken. Nogmaals helemaal met je eens Marien.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bernardo A.

Wat zou het mooi zijn als we van de linkse kul af zouden kunnen komen.
Mc.Dutch, een politieke samenwerking op rechts op enkele dringende hoofdlijnen, en verder hun eigen speerpunten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Onze leiders worden gehersenspoeld in praatgroepen zoals WEF en Bilderberg om nieuwe wereldorde te scheppen. Zo is Rutte van liberaal tot socialist getransformeerd. Het bewijs heeft ie zelf geleverd op moment dat 51% van de leden zich tegen de nare plannen hebben gekeerd en hij vond dat de leden gerust de partij kunnen verlaten als zij willen. Want zijn rol loopt ten einde en wat na hem blijft interesseert hem geen moer. Hij lonkt naar nieuwe en hogere functies buiten Nederland en daarom speelt hij de trouwe dienaar van Brussel. De leiders van EC zijn meestal zwakkelingen en daar voldoet hij volledig aan. Alleen hem loyale mensen die zgn. hogere doelen na papegaaien hebben plaats in de partij. Zie Sofie Hermans, de dochter van die zich opgewerkt heeft door veel geslijm en weinig eigen denken wat dan zichtbaar veel energie kost. Waarheid aanhoren doet dan zeer. De ongeloofwaardigheid klotst de emmer uit. Onder de mom van het klimaat redden worden de boeren weggejaagd om woningen te kunnen bouwen voor de wachtende rij in Afrika en andere rampzalige werelddelen. Nederland wordt een overbevolkte, onleefbare land waar een cultuur van chaos overheerst daar alleen de autochtonen hun cultuur moeten inleveren. Daar dient de propaganda van de laatste decennia toe zodat men alles wat aangekaart krijgt als normaal aanneemt. In tegenstelling tot de schrijver zie ik zelf weinig kans met de door hem aangewezen partijen. De cordon sanitaire is zo ingebakken door de tijd dat men bang is deze te kiezen. Zoals velen zeggen, ik stem niet op hem maar hij heeft gelijk. Zowat elke instantie of bedrijf sijpelt door de linkse cultuur al lang daarin ingeworteld. De grote meerderheid kiezers kiest dan toch liever voor de zekere narigheid dan onzekere toekomst. Die narigheid heet socialisme!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Liever zekere narigheid dan onzekerheid. Ben bang dat u gelijk heeft.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Ik merk het bij veel mensen. Veelal mensen die zeggen dat zij niet op Wilders zouden stemmen maar dat hij wel gelijk heeft. Waarom dan niet? Tja, wat zou mijn omgeving zeggen? Hersenspoeling werkt.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De meerderheid van de stemmers zijn naïef en zijn zeer beïnvloedbaar. Maar ook stemmen de meeste stemmers allang niet meer op de inhoud. Maar op de persoon. Johan Derksen is daar een voorbeeld van. Eerst stemde hij FVD, maar na een paar verkeerde uitspraken van Baudet stemt hij VVD. Later noemde hij Baudet een gevaarlijke gek. Terwijl Rutte een nog veel gevaarlijker gek is. De meerderheid van de stemmers hebben geen ruggengraat. Je stemt op een partij puur op de inhoud en wat de uitspraken en persoonlijke mening van de partijleider is zal mij een zorg zijn, dat heeft geen invloed op de inhoud. En ook dat gelul van Vandaag inside van er is geen alternatief slaat ook nergens op. Er is altijd een alternatief, maar de heren durven PVV of FVD niet in de mond te nemen. Het feit dat Rutte Nederland naar z’n verdommenis brengt Doet de heren van Vandaag inside helemaal niks. Zij zijn zo vermogend dat het hun helemaal niet raakt. Ook het voortdurend vingertje wijzen naar de Rechtse partijen van racisten, fascisten, populisten en extreem Rechts. Doet de meerderheid besluiten om toch maar weer op die kartelpartijen te gaan stemmen. Ze laten zich angst aan praten door de kartel partijen en angst is een slechte raadgever. Omdat de afbraak van Nederland gewoon doorgaat door min of meer dezelfde ‘regering’ dat is de keiharde realiteit.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Liefst vandaag nog dat Rechtse VVD’ers de stekker uit deze regering trekken! Rutte en Hermans zullen niet de eersten zijn die bij D-66 binnenkomen vanuit de linkse VVD hoek. Joris Voorhoeve ging hen namelijk al voor na het Sebrenica debacle. Het afgelopen congres van de VVD zat al vol met links denkende liberalen, die zich nergens iets van aantrekken wat de Rechtse VVD’ers zal doen besluiten om de partij te verlaten. Op twitter stonden al veel links om het lidmaatschap op te zeggen van de VVD.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

ja, Rutte moet weg. En die lichtgewichten van de VVD ook. Hermans, van der Wal. Laatst lieten ze bij VI nog zo’n Kamerlid van de VVD zien die zo nietszeggend was dat ze er daar hartelijk om moesten lachen, maar ik dacht jeminee, die vangt een bak geld, maar heeft geen enkele mening en ik denk dat IK nog meer er van zou bakken. Jan en alleman die op de lijst wil en die een beetje slijmt, werd aangenomen voor kamerlid. Enige vereiste, je mond houden en doen wat je gezegd wordt.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

De mensen zijn Rutte en de VVD”ers uit Rutte 1 2 en 3 helemaal zat. Men neme Ivo opstelten en de buschaufeur Fred Teeven die de Bonnetjes niet konden vinden en dat stevig volhielden en vervolgens de wachtgeld ingingen. Henk Kamp die het ook al aan de stok kreeg met de boeren en met de Groningers na de aardgas toestanden en daar loze beloftes deed. Kamp op defensie die de hele krijgsmacht de nek omdraaide. Jannine Hennis op defensie was ook geen sucses, aankopen ondeugelijke munitie waar slachtoffers (doden) vielen te betreuren, en ook aftrad. Stef Blok mislukt op meerdere ministeries, en nu weer ook op een departement. Ankie Broekers-Knol compleet gefaald op asielzaken waar de VVD een harde lijn ging volgen, nou dus mooi niet! Cora van Nieuwenhuizen debacle op verkeer en waterstaat en zonder problemen ambts termijn niet uitgedient om te gaan lobyen voor de energie sector. Annemarie Joritsma informateur en bedenker van functie elders. Joris Voorhoeve die ik al noemde en gegronde bloedhekel aan heb, is mede verantwoordelijk om onze mannen en vrouwen niet voldoende uitgerust (Want te agresief) naar voormalig yugoslavie te stuurde, en mede verantwoordelijk voor vermissing fotorolletje die wellicht morgen als Joris zin heeft wordt gevonden in de krochten van zijn voormalige ministerie! En waarvoor Mark R volgende week dan duidelijkheid geeft of overhandigd hij het bewuste foto rolletje aan de militairen op veteranen dag 25 Juni?!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Als je het zo opgesomd ziet, is het eigenlijk niet te geloven.

Peter.
Peter.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De manier waarop bij het bezoek van de boeren op vrijdag haar man als een hond terug floot ,zegt genoeg over deze tante ,zij wil kost wat kost de leiding en dat kan bij figuren als waarmee zij getrouwd is ,maar in de politiek gaat dit stuk onbenul bakzeil halen ,aan een meerderheid van stemmen geeft Rute alleen om als het in zijn voordeel uitpakt ,maar dat de boel van binnen al ontploft is ,en er niks meer te lijmen valt is voor het publiek al over duidelijk ,alles weglachen en wuiven ,liegen draaien en bedriegen ,het heeft even geduurd ,maar nu heeft iedereen het eindelijk door ,Rutte voert een heel andere agenda ,en ik hoop dat er via de sms berichten de grote beerput opengaat .

Youp
Youp
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeger, toen alles beter was (niet echt hoor), werden er stevige politieke discussies gevoerd tussen links en rechts. Meestal gingen die over de economie. Na de val van de muur in 1989 zijn die discussies afgelopen en is er een consensus bereikt die de sociaal-democratie heet. Dwz, er is een kapitalistische basis met daar overheen een flinke laag overheid, belastingen en herverdeling. Vrijwel alle partijen onderschrijven die conclusie. Ik geloof alleen de SP en PvdD niet. Zij willen graag de Thatcher-revolutie terugdraaien.

Daarnaast hebben we al een tijdje de ‘ever closer union’ die de EU heet. Inmiddels komt 75% tot 80% van alle wetgeving uit Brussel.
“de waarheid is dat de meeste wetten die op nationaal niveau gelden en toegepast en geïmplementeerd worden gebaseerd zijn op Europese wetgeving zoals de zogenaamde directieven/ richtlijnen, die de lidstaten dienen te vertalen in nationale wetgeving. ”
https://nexitdenktank.nl/oud-eu-commissaris-80-van-de-wetten-wordt-in-de-eu-gemaakt/

Het politieke landschap is dus veranderd sinds de tijd van dhr Wiegel. Ten eerste zijn er partijen die begrijpen dat we vanuit Brussel geregeerd worden en er zijn partijen die dat nog niet zo goed begrijpen. Van de partijen die dit begrepen hebben zijn er die daar voorstander van zijn; degene die willen opgaan in de EU en de 17 SDG willen uitvoeren. We noemen hen ook wel het partij kartel.

Dan zijn er partijen die de 17 SDG niet willen uitvoeren en niet willen opgaan in de EU. Ze begrijpen dat je dan als eerste uit de EU zult moeten stappen. Anders kun je niks doen.

Ten slotte hebben we de partijen die maar niet willen begrijpen dat we al vanuit Brussel geregeerd worden. Zij fantaseren nog over het omvormen van de EU naar hun ideaalbeeld.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Youp
Youp
Youp
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Om een voorbeeld te geven, ooit hadden we een kabinet dat gedoogd werd door de PVV. Zij wilden uiteraard iets aan de migratie doen. De voormalige burgemeester van Maastricht werd erop uitgestuurd om bij andere lidstaten hiervoor te lobbyen, zonder al te veel resultaat. Je kunt dat namelijk niet meer zelf beslissen. Kortom, elk beleid wat niet aansluit bij de technocratisch globalistische agenda kan alleen uitgevoerd worden als je ten eerste uit de EU stapt. En zelfs als je uit de EU stapt, zoals het VK, dan nog voel je de hete adem van de globalisten in je nek. Want het is niet alleen de EU. Ook de WHO, de NAVO en alle andere supranationale organisaties, samen met honderden NGO’s, die in feite fungeren als één groot technocratisch, globalistisch platform, zij besturen de Westerse wereld; niet wat lokale politici die over het algemeen uit hun hand eten. Je zult dus eerst gelijk Zwitserland overal uit moeten stappen en dan waarschijnlijk driekwart van het ambtenarenapparaat vervangen omdat dit allemaal overijverige D66-ers en GL-ers zijn die daar niet aan mee gaan werken. Is dat überhaupt nog mogelijk?

piet12345
piet12345
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Mee eens, voorheen was er nog de optie van verkassen echter genoemde plaat draait inmiddels vrijwel overal.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

PVV linkser als de VVD.
Is dit boekenwijsheid.?
Ik woon al ruim driekwart eeuw in een echte polder onder NAP, maar linkser als de VVD lukt alleen Groen Links.
De Gemeenteraad bestond altijd uit veel VVD, CDA en een pietsje PvdA.
Op dit moment is het een groep zich Gemeentebelang noemende, die de dienst uit maakt.
Aan duidelijkheid niets te wensen.
Waarom heeft de landelijke politiek geen echte partij zich landelijk belang noemende, of wordt zo’n partij gelijk met de grond gelijk gemaakt, door de Kaag’s en de Rutte’s.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Goed idee: L.B. (Leuk acroniem ook 😁)
Slopen en bezemen hier. Bouwen en aankleden daar. Simpel zat.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

” Gazprom schroeft toevoer aan Duitsland nog verder terug, ‘mogelijk helemaal dicht’ ” aldus de NOS.
Het gaat hard jongens.

Theo
Theo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Altijd weer sneu te zien dat de kartel partijen in het zicht van nieuwe verkiezingen ineens het licht zien. Worden deze programma’s niet doorgesproken met de achterban voor goedkeuring ? Het begint erop te lijken. Vlucht naar JA21 of BBB nu het nog kan jongens.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo

JA21 Eerdmans is net als Rutte alleen met zichzelf bezig.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte (VVD) is de slechtste MP van Nederland, van na de tweede wereld oorlog.
Angst en tweedracht zaaien zijn leugens en bedrog, zijn over de gehele wereld bekend.
Opzouten die faalhaas.

Els
Els
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk en informatief stuk

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is het belang van deze politici en beleid? Ik ben van mening dat de uitspraak van Napoleon hier van toepassing is ‘verdeel en heers’. Er zijn al verschillende kampen, niet alleen in Nederland maar over de hele wereld, die niet meer met elkaar praten omdat er maar 1 waarheid is op alle verschillende maatschappelijke vraagstukken. Deze waarheid komt van het beleid en wordt verkondigd door de MSM. Wat is het achterliggend doel om deze tactiek/methodiek toe te passen? Mijns inziens heeft dit alles te maken met geld en macht. Op ieder vraagstuk zit een verdienmodel die uiteindelijk uitgebuit wordt door de elite op de wereld. En de emotie ‘angst’ is een uitstekende tool om te gebruiken voor een kwade opzet. Om de lijfspreuk te hanteren van het WEF ‘jullie bezitten niets en zijn gelukkig, wij bezitten alles en zijn gelukkig’, deze is wel erg toepasselijk.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest vreemde is dat er luchtvaartcapaciteit erbij komt in de vorm van reservering grond voor een tweede parallelbaan, naast de Kaagbaan (06-24) – daar is al over gestemd in de Tweede Kamer ,omdat Harbers daarop aandrong – terwijl Schiphol het niet kan behappen want gebrek aan personeel en bovendien er ook nog iets is als Airport Lelystad. Feitelijk gezien is Lelystad dus totaal overbodig En: er is een strijd gaande tussen Nederland en Schiphol vanwege de hubfunctie en onderhoud vliegtuigen. Wie het scherp ziet begrijpt dat er iets idioots aan de gang is, te weten 3 luchtvaartallianties (Skteam, Oneword en Star Alliance ) met drie maincarriers dan wel maingroup zoals bij Lufthanse en Brittish Airways) en 4 hubs (Schiphol, Heathrow, Frankfurt en Charles de Gaulle). Is het dan niet zot dat diezelfde Harbers nu ineens beveelt dat Schiphol maar moet gaan krimpen, maar niet de reservering wil schrappen zodat er huizen gebouwd kunnen worden, dan wel de opgave van Airport Lelystad voor vakantievluchten?
Als er nu toch een recessie komt weet ik wel waar ik op ga bezuinigen wetende dat de personeelsproblemen op Schiphol nog jarenlang zullen blijven bestaan en Schiphol passagiers zal verliezen en zeker niet meer de meeste vluchten uitvoert. !!

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan Smid

Ineens overal luchthaven problemen, beperkte trein-dienstregelingen, waarschuwingen dat snelwegen overvol zullen zijn,…. toeval bestaat niet.

Antoinette
Antoinette
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Twee dingen waar ik vragen over heb:
BBB staat er goed voor. Maar hoeveel blijft daarvan over als Omtzigt ook een partij opricht?
En is de trein naar TriStateCity nog te stoppen?

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

Heb bij de 2 Kamerverkiezing BBB gestemd. Mijn vrees is wanneer de groei van deze partij zo explosief is, de doembeelden van de LPF opduiken.

Roberto
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De LPF had de pech dat hun leider werd vermoord, weliswaar hou ik ook m’n hart vast. ALS!! de BBB een directe bedreiging is voor het kartel gajes. Voor de beveiliging van Caroline v/d Plas, want dan zal er weer flink met linkse modder worden gegooid. En er zijn ook wel doembeelden te vinden in 10 jaar Rutte. En er zal nog wel meer komen, aangezien een hoop ministers op minister posten zitten waar ze helemaal geen verstand van hebben. Vrezen voor veel foute informatie en desinformatie.

Ronald
Ronald
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw visie op de teloorgang van de VVD deel ik ten volle. Om rechts van de VVD gezamenlijk te kunnen optrekken, is er nog wel een kwestie die moet worden opgelost t.a.v. FvD. Te vaak zijn er curieuze opmerkingen die naar een zweem van anti-semitisme rieken. Dat is een kwalijke geur.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x