Linkse hoogopgeleiden halen de neus op voor de gewone burger

Groeiende armoede is recept voor politieke ellende

Er is al een tijd een fel gevecht gaande tussen twee politieke kampen. Nu niet meer zozeer links tegenover rechts, maar ‘progressieve’ hoogopgeleiden tegenover the little people. De elite tegenover de grote massa ‘gewone burgers’, die onmiddellijk voor domme populisten worden uitgemaakt als ze zoiets basaals als bestaanszekerheid eisen. Dat laatste is hopeloos uit de tijd, vindt de linkse bovenlaag, die de neus ophaalt voor de ‘gewone’ man of vrouw. Kortom: een recept voor politieke ellende, waarschuwt Alma van Hees.

Het lijkt niemand te zijn opgevallen, maar er was écht heel groot nieuws op vorige week zondag 24 april. Jesse Klaver gaat zijn partij radicaal veranderen! GroenLinks moet geen partij meer zijn voor de linkse luxe bovenlaag van Nederland, maar voor de ‘gewone’ mensen. Want Klavers partij verspreidde op Twitter het volgende bericht.

Dat doet ons goed, zo’n hoopvolle boodschap. Want dat willen we toch allemaal: een huis om in te wonen, voldoende geld voor je levensonderhoud en een mooie, betere toekomst voor je kinderen.

 

Reagan

Er was een enkeling, zoals Ewald Engelen, financieel geograaf, marxist, publicist en overtuigd lijstduwer van de Partij voor de Dieren, die deze koerswijziging verontwaardigd afwees: “Dit is de belofte van Reagan”, en we weten natuurlijk allemaal wat een verderfelijke rechtse kapitalist hij was, dus zo’n belofte is helemaal fout.

Dat GroenLinks een ‘postideologische bullshitpartij’ is met geen ‘enkele fucking clou’ ben ik dan wel weer met hem eens, maar misschien niet om dezelfde redenen…

 

Stoere Jesse

De meeste reaguurders geloofden helemaal niets van deze stoere Jesse-tekst. Want huizen beloven is leuk, maar als je ondertussen de nieuwbouw van huizen onmogelijk maakt door idiote ‘groene’ stikstofmaatregelen, uniek in de hele wereld, zijn het lege woorden. Die nog leger worden door de permanente instroom van asielzoekers, die natuurlijk ook huizen nodig hebben maar precies het overbevolkte en met woningnood kampende Nederland als eindbestemming hebben gekozen, onderweg reizend door veel andere veilige landen waarin ze hun toevlucht hadden kunnen zoeken.

In je eigen levensonderhoud kunnen voorzien is zo’n beetje het meest basale wat iedereen wil, maar de kosten voor de eerste levensbehoeften rijzen de pan uit, vooral door Jesses energiepolitiek. En hoe kunnen je kinderen uitzien naar een betere toekomst, als ze nog niet eens aan een eigen huis kunnen komen en noodgedwongen eindeloos lang bij hun ouders moeten blijven wonen?

 

Gewone mensen

GroenLinks, D66 en de PvdA hebben al lang afscheid genomen van de ‘gewone’ mensen, the little people. Ze kennen ze niet meer en willen ze ook niet kennen. “Wie zijn die mensen?” vroeg Sigrid Kaag en Hillary Clinton noemde ze onomwonden deplorables. De voormalige ‘arbeiders’ zijn blij gemaakt met de term ‘praktisch geschoolden’ – dat klinkt al een stuk beter – maar ondertussen zien deze linkse partijen hen nog steeds niet staan. Liever wordt ‘de witte man’ tot zondebok gemaakt.

 

Linkse afkalving

Roelof Bouwman schreef onlangs in Elsevier Magazine dat een PvdA-werkgroep in 2021, nadat de partij jarenlang had bijgedragen aan flexibilisering, liberalisering en deregulering van economie en samenleving, concludeerde dat bestaanszekerheid als kernboodschap ‘ongeschikt’ was. Het moest ‘moderner’, met ‘meer aandacht voor diversiteit’. Waarna Bouwman constateert: “Onderwijl hebben de partijen met socialistische wortels (PvdA, SP, GroenLinks) in de Tweede Kamer nog maar 26 zetels. Vijftien jaar geleden waren dat er 65. Voor wie het nog niet wist: met modieus geklets over diversiteit, islamofobie, warmtepompen, Zwarte Piet en genderneutrale wc’s win je geen verkiezingen. Ook in het stemhokje zijn praktisch geschoolden niet gek.”

 

Afgehaakten

Josse de Voogd schreef samen met René Cuperus al eerder over de afgehaakten in Nederland. “Een complex verdeeld land (…),  dat wordt gerund door hoogopgeleiden versus de rest. Die rest heeft niet alleen minder te verteren en een lagere opleiding, maar voelt zich vooral buitengesloten, ongezonder, eenzamer en mist sterke netwerken. Die rest woont in probleemwijken van grote steden, op krimpend platteland en in middelgrote gemeenten waar de industrie verdween.”

De groep afgehaakten, de mensen die buiten de boot vallen en naar wie niet wordt omgekeken, groeit. De linkse hoogopgeleide, vaak welgestelde bovenlaag is in ons land de baas, ook al vormen zij een minderheid. Nu is er wat voor te zeggen dat je liever een hoogopgeleide bestuurder hebt dan de groenteboer om de hoek. Mits die knappe kop zijn of haar kennis ten goede laat komen aan de hele samenleving, waaraan hij of zij schatplichtig is. Maar dat is niet het geval. De ‘progressieve’ intelligentsia kent nauwelijks iemand buiten hun eigen bubbel en is zo overtuigd van eigen gelijk, dat de verworven macht wordt gebruikt om iedereen met de eigen ideologie te indoctrineren. Want zij weten het beter. En wij, domoren en achterblijvers, moeten worden opgevoed om ‘de ideale wereld’ te kunnen realiseren.

 

Groene Wereld

Die ideale groene wereld met nul CO2 – niet gebaseerd op wetenschap maar op socialistische idealen – impliceert een ongelofelijke achteruitgang in welvaart. We zien dat nu al met de oplopende inflatie, mede veroorzaakt door stijgende energieprijzen. Maar energie is de bron voor alles, dus alle prijzen zullen verder stijgen. Zo zal iedereen onontkoombaar armer worden en de meest kwetsbare groepen zakken af tot de bedelstaf, gevolgd door de middengroepen.

 

Angstzweet

De EU-elite en hun volgers veegden opgelucht het angstzweet weg toen bekend werd dat Macron had gewonnen, blij met deze overwinning op de ‘populisten’, die je eigenlijk gewoon het volk moet noemen. Het is een pyrrusoverwinning.

Want als er één ding duidelijk is, is het wel dat een steeds groter deel van de Europese bevolking, zoals in Frankrijk maar ook hier, niet blij wordt van het EU-beleid. Dat is ook nogal logisch, want wie houdt er nu van ongebreidelde immigratie, woningnood en stijgende prijzen? Het vuur van ongenoegen blijft branden en breidt zich uit. Dat is onontkoombaar als je een steeds groter deel van je bevolking hun bestaanszekerheid ontneemt, hun zorgen negeert of ontkent en ze ook nog eens de mond snoert. En dat is wat er nu gaande is.

Wanneer barst de bom?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Sterk verwoorde analyse.
Wanneer de bom barst? Als de motor van de samenleving hapert en tot stilstand komt.
De motor draait op fossiele brandstof: goedkoop en inzetbaar op het juiste moment. Fossiele brandstof heeft gemaakt dat we de producenten en consumenten van de hele wereld met elkaar kunnen verbinden, dat ook Jan met de Pet naar Thailand kon en in een auto kan rijden.
Dat kan straks allemaal niet meer voor de onderste 10 % of 20 %. Dus links creëert een nieuwe ongelijkheid, die ze natuurlijk weer gaan oplossen met overheveling van inkomen.
Jesse die een 3 x modaal inkomen heeft en in een Volvo v70 rijdt van 71.000, bijtelling ongeveer 6000 euro, zal meer moeten bijdragen.
Dat vinden hij en andere GL’ers geen probleem, want het zijn allemaal bovenmodaal verdienende mensen, die in het soort posities zitten waar de jaarlijkse salarisronde vanzelfsprekend is. Echter voor de huishoudens met maar 1 inkomen of gewoon een modaal salaris ligt het allemaal heel anders.
Binnenkort gaan deze laatste groepen het voelen. Het is nog even afwachten of ze de juiste conclusie zullen trekken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Die motor hapert al. De vraag is of het beleid voor een betaalbaar alternatief kan komen voor onze energie voor de komende winter. Zeg augustus of september.
Als ze straks allemaal met een jas aan in de tweede kamer zitten zullen we het weten.

Vin
Vin
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als je slechts 10% van je salaris besteedt aan eerste levensbehoeften dan merk je weinig van de inflatie maar dan heb je dus ook geen enkel benul wat dit voor modaal en minder betekent.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Als we de bom laten barsten, is het m.i. te laat. Een volksopstand moeten we zien te voorkomen, want die gaat vast weer door criminele plunderende en fikkiestokende usual suspects misbruikt worden. Daar heeft het volk dan nog meer onder te lijden, en de repressie vanuit de overheid zal zich niet alleen (of helemaal niet) op die usual suspects richten. Voorbeelden genoeg toch?
Als we realistisch beleid nou eens proberen af te dwingen door bij de ‘politieke zelfingenomen incompetente kakkers’ geen vuil meer op te halen, geen loodgieter te laten repareren, geen huishoudelijke hulp meer, geen nanny, geen timmerman, geen tuinman, geen automonteur…….
Zouden ze dan misschien weer wat meer respect voor de arbeider krijgen?

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

ja, dat is wel een beter voorstel. Inderdaad. met een ‘volksopstand’ gooi je je eigen glazen in. De elite moet het voelen, maar dat is moeilijk te realiseren.
Wat dat betreft had Johan Derksen het vaak wel goed. Die zei dan vaak ‘wij zoals we hier zitten, hebben geen financiele problemen, maar beleid van de overheid raakt direct de laagste betaalden’. Zoveel zelfkennis hebben veel van die overbetaalden niet. Zeker de leden van het kabinet en van de Kamer niet. Of al die andere kak ‘BN ers’ die altijd van die moralistische praatjes uitspreken aan die praattafels.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De elite laat op dit moment die bom uit haar handen vallen. Gedreven door oorlogszucht waaronder het nodeloos oprekken van de oorlog in de Oekraïne ontstaan er enorme tekorten op energie en voedsel. Waarbij we van geluk mogen spreken als het zich beperkt tot onbetaalbare prijsstijgingen.

Voeg dat toe aan de onbetaalbaarheid van de energietransitie die men ons opdringt en het wegpesten van agrarische capaciteit.

En dat in combinatie met een transfer-unie met failliete staten, die ondanks een hoge inflatie geen renteverhoging kunnen verdragen.

Dan heb je een ideale mix waarin die bom gaat ontploffen.
Naar mijn inschatting zullen tekorten aan voedsel en brandstoffen volgend jaar om deze tijd de pleuris doen uitbreken.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

En wat te denken van de eindeloze massamigratie (ik heb het niet over de Oekrainers), maar al die andere mensen die al allerlei landen gepasseerd zijn voordat ze hier in de socialistische weggeef heilstaat aankomen……

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door Marien
Bob Fleumer
Bob Fleumer
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De bom barst als de gewone mensen door krijgen dat ze uiteindelijk toch de baas zijn.
Als we niet meer gehoorzamen aan de absurde eisen van de bestuurders is het afgelopen met hun hun macht maar dan moeten we wel echt wakker worden want veel tijd hebben we niet meer

Yvonne
Yvonne
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer barst de bom?Dat vraag ik mij ook af.Hoeveel ellende moeten ze nog veroorzaken in heel de Eu,voordat het volk de hakken eindelijk eens in het zand zet en de diverse regeringen er uit schopt?

H.J.
H.J.
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk ik weet mij nog een krantenkop te herinneren “DE WAARHEID” Vrijdag 15 Maart 1963. (Wij stonden op het punt te gaan trouwen)
85 gulden schoon, Het sprookje is uit, Het leven is niet alleen eten, werken en slapen.
Van 85 gulden schoon kun je in een gezin met kinderen niet leven.

Maar let op de tijd herhaald zich.
De overheid drijft zonder problemen de bevolking die kant weer op.
Je moet in Nederland als gelukszoeker binnen komen, dan is niets te veel.

De Dertiende
De Dertiende
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is inderdaad niet meer òf de bom barst, maar wannéér. Kijk naar de historie en het antwoord is zonneklaar. Honger is de start van de revolutie. De Romeinen zeiden niet voor niets iets over BROOD en spelen… Zonder het brood zijn de spelen niet afdoende om de meute van de paleistrappen te houden.

Advanekeren
Advanekeren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Helder en precies zoals het is. Inmiddels blijven de “welgestelden” doof en overtuigd van hun gelijk. Voorbeeld: er wordt weer gesproken over een Verdragswijziging. Meer samenvoegingen. Het vetorecht afschaffen enz. Men leeft in een bubbel en begrijpt niets en gaat niets begrijpen van nette werkende burger. Tot dat de loodgieter, de timmerman en de werkster de vrachtwagenchauffeur en de rest het zat worden. Wat u schrijft: wanneer barst de bom

Youp
Youp
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Arbeiders zijn niet meer nodig wanneer productieprocessen volledig geautomatiseerd zijn. Dat hebben onze doorluchte elites geleerd op de Davos bijeenkomsten. Ook service jobs kunnen goed geautomatiseerd worden. Verder zal de middenklasse er eveneens aan moeten geloven. Blijft over de elite en wat IT specialisten. Welkom bij de Great Reset.
Waarom linkse intellectuelen denken dat zij niet aan de kant geschoven zullen worden is waarschijnlijk te danken aan hun zelfoverschatting. Er waren tijden dat zulke mensen ‘nuttige idioten’ werden genoemd. Feit blijft dat er te veel elite is terwijl dit per definitie moet zijn voorbehouden aan een klein, exclusief deel van de samenleving. Omdat onze linkse intellectuelen bij lange na niet op het niveau van Jeff Bezos of de familie Rothschild bewegen, meestal zijn het ambtenaren of worden ze anderszins betaald met afgeperst geld, moet er voor hun toekomst gevreesd worden. Een beetje jammer dat ze dit zelf nog niet in de gaten schijnen te hebben. Hoe dan ook, de sociaaldemocratie is zo dood als een Dodo, net als het klassiek-liberalisme of christelijk conservatisme. Er is alleen nog corporatisme en wat populistische weerstand. Op YouTube staat een prachtig interview van Marlies Dekkers met Karen Hamaker-Zondag voor de nieuwe wereld over de achtergrond van deze beweging.

piet12345
piet12345
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Karen Hamaker-Zondag is een topper, ze weet het prima te verwoorden. Ook een mooi interview met haar bij Jorn Luka.

Laatste aanpassing 10 maanden geleden door piet12345
Youp
Youp
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  piet12345

Zonder meer. Ik kwam ook op De Nieuwe Wereld een recent interview met Willem Middelkoop tegen wat ik de moeite waard vond. Heel verheugend vind ik dat geen van deze mensen de nogal doorzichtige propaganda over de Oekraïne-oorlog gelooft.

Ni28
Ni28
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Terwijl men schreeuwt om meer diversiteit wordt massaal de masculien ingestelde moslim gemeenschap geïmporteerd naar Nederland. Dat vergroot het probleem van huisvesting de druk op de zorg en afbraak van de verzorgingsstaat. Meer monden vraagt meer agrarische productie maar die wordt juist afgebroken om minder te produceren. D66, GL en nu ook de PvdA gaan voor hoog opgeleiden leden maar de lessen in logisch denken schieten hier sterk bij. Alles om de stikstofprobleem op te lossen terwijl stikstof essentieel voor het leven is. Droge lucht bestaat ongeveer uit 78% stikstof en 21% zuurstof. De schoolopleiding moest ook opgevoerd worden zodat er boven op de essentiële vakken talen en maatschappij kennis werd toegevoegd. Dat is leuk maar nu hebben wij praktisch geschoolden maar geen arbeiders. Probeer maar iemand te vinden voor een lekkende kraan je vindt niemand. Dit is precies wat in het socialisme gebeurde op haar hoogtepunt, het socialisme werd voltrokken. Nu volop in onze theater. Terwijl de populatie stijgt daalt het aantal werkenden. Vakmensen zijn niet op voorraad en de oude garde rekent daardoor krankzinnige prijzen en de lekkende kraan blijft lekken. Welkom in het socialistische paradijs waar hoge opleiding vooral betekent de leer van socialistische leuzen door activisten verkleed als opleiders geleid. Wanneer barst de bom? Goede vraag!

Den Helder
Den Helder
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De bom is gebarsten als de VVD minder dan 10 zetels heeft. En dat gebeurt als hun kiezers (eindelijk) snappen dat zij niet gespaard worden.

Vin
Vin
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag is of je links nog wel links mag noemen. Wellicht dient er een nieuwe indeling te worden gemaakt. Wat in elk geval zeker is dat die “linkse” elite in de oude definitie eerder kapitalistisch rechts zou moeten worden genoemd. Overigens een eigenschap van socialisme/communisme en dus eigenlijk fascistisch is. Fascisme is zeker niet links of rechts. Zou eerder zeggen dat rechts het minst fascistisch is omdat het intrinsiek liberaal is.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin

De begrippen ‘links’ en ‘rechts’ zijn intussen zo misbruikt geraakt, dat het beter is de begrippen van voor de invoering van het Lagerhuis, te gebruiken. Boven en beneden, de adel en de horigen, de elite en het plebs.

Zeus
Zeus
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Vin

Links is de bevolking die voor het overgrote deel bij de overheid of semi overheid werkt, geen idee waar het geld vandaan komt

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend stuk door Alma van Hees!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Benzine straks €3,- per liter, autorijden naar werk onbetaalbaar, huren onbetaalbaar, kopen huis onmogelijk en ga zo maar door en door en door. Ik denk dat er straks nog maar en heel erg klein vonkje nodig is voordat in NL, B, Fr etcetera de bom barst en er een revolutie door Europa gaat razen die zijn gelijke in de geschiedenis niet kent. En nee onze politici willen het absoluut niet zien dat een groot deel van de bevolking met een goed betaalde baan nu ook niet meer rond kan komen. Dit kan niet anders dan gruwelijk fout gaan! Tja en wie gaan er dan als eerste aan??? Politici……. en daarom ben ik dolblij dat ik geen politicus ben!

Feniks
Feniks
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die ontploft als iedereen op rooftocht gaat.

Kees
Kees
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het probleem is het volk praat te veel over alle problemen die er spelen.
Maar actie ondernemen dat is toch wel een probleem.
Met schrijven op deze site kom je er niet geen politieker dit het hier leest .
Als je echt wil berijken
zal u op moeten staan.
Tegen deze zittende politiek
Stakingen en demo’s.
Met praten vul je geen gaatjes harde actie .
De politiek is doof en bovendien zijn het allemaal Narcisten.

Marien
Marien
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

ik hoefde geen kiwi’s, hoor, maar ik zag lekker gold kiwi’s……….5,79 voor 6 kiwi’s. Ik heb ze lekker laten liggen en ik hoop dat iedereen dat doet…..zodat de supermarkthouder ze lekker verrot kan weggooien.
Maar ja, er zal wel een ovebetaalde Groen Linkser of D66 er langs komen die ze lekker opsmikkelt. Ach, ik haal wel appels bij de boer. Maar zo gaat het nu met best veel produkten, Wij maken alles zelf van basis produkten, en uit eten doen we ook niet.
Morgen gaan we een dagje uit, maar we eten thuis. Vanavond piepers schillen en morgen meteen op zetten als we thuis komen. Rauwe andijvie met spekjes er door en heerlijk eten. Voor mij mogen de terrasjes houders de zakken leegschudden van de Groen Linksers en D66 ers die daar in de zon zitten om zich te laten bekijken en en bewonderen. Wij nemen brood en koffie mee en gaan lekker in de natuur even op een bankje zitten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Gelijk heeft u.
Ik ga ook wel op een bankje ipv een terrasje tussen kakkers met grote zonnebrillen en blote mannenvoeten in loafers onder opgerolde broekspijpen, met hun havermelkcapuccino’s, vegan ijscoupes en die altijd arrogante houding.
Laat hen die de pecunia overvloedig hebben de roebel maar laten rollen.

De pachters van de supermarktketens kunnen weinig doen aan exorbitante prijzen, dat wordt hen ook maar van bovenaf opgelegd. We hoeven het inderdaad niet te kopen.

Els
Els
10 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Haha, dit klinkt als “Toen was geluk nog heel gewoon”. Heerlijk.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Laat die links hoogopgeleide lekker in zijn bubble, dan hoeven we elkaar niet tegen te komen.

Henk de Verschrikkelijke
Henk de Verschrikkelijke
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Alma,

Met het vooruitzicht misschien wel de eerste reactie onder je artikel te scoren:

Sinds de val van de Muur en het voorlopige einde van het Reaal Dastehende Sozialismus, of hoe het ook volgens lachebekje Erich ook mocht heten, zat eerst wat we maar links zullen noemen en daarna wat voor rechts zonder ideeën.

We zijn nog een poos druk geweest met fraaie vergezichten en de veronderstelde zegetocht van recht en orde, maar daar is op micro- en macroniveau inmiddels toch het nodige op aan te merken. Hoi Frans van D. en hoi Frans T. in jullie verschillende hoedanigheden en levensfases zullen we maar zeggen.

Als een smaldeel dat meent nog wel ideeën te hebben – ergens op de klompen en middels wat zachte zuchtjes om de plaat schokbeton voor de eigenste harssens aan te voelen dat die ook niet zo lekker gaan – ziet dat die niet volenthousiast opgepakt worden, dan geldt:

Ten eerste dat het tijdperk van de grote ideeën voorbij is, dus lekker doorgaan met je eigen ding. De samenleving als prettige achtergrond voor een hoogst individueel leven, mede mogelijk gemaakt door massale marketing van die uniciteit. Je kunt het!

Ten tweede, it’s good as long as the money lasts. À la het Russische post 1991 geld export model. Mafia-stylee hopen dat na de grote klap er genoeg wisselgeld in de knuistjes achterblijft om niet op de taxi in Parijs te eindigen, zoals de Wit-Russische prinsen van weleer.

Ten derde: De rest is stom, wat wat problematisch wordt als het contact met die rest makkelijk te vermijden is en er allerlei paladijnen zijn om de eigen unieke zienswijzen tot in het eindeloze te versterken. En dan hoor je rest op zeker nevernooitniet meer (want die vinden je dan heel stom).

Kortom, never change a winning team

AAA
AAA
10 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

‘Hoogopgeleid’ en ‘Links’ in de titel. Klinkt als klassiek ‘wegzetten’.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x