Woke Woensdag – Van Aladdin-Angst tot Dinge-Dong-Pijn

Oprispingen uit de wondere Woke wereld

OpinieZ, Woke Woensdag, Aladdin, Dinge-Dong

Foto:

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 16 februari 2022. Met deze week Aladdin-Angst; Amerikaanse Wokies gaan Hollandse Meesters te lijf; GroenLinks, een simpele keuze; Vingerverduistering; Honk Honk; Dries van Agt gaat op Jacht; Lesbische tiener voor de gek gehouden; Trans-padvinders; Word Yoni-coach; Sjoerd Wiemer Sjoerdsma is geschokt; Dinge-Dong-Pijn en meer…

 

Alladin-Angst

“Woke-studenten: het is een fenomeen waar universiteiten vrijwel dagelijks mee te maken hebben. Woke, ‘wakker zijn’, duidt op het zien van misstanden in de maatschappij. Op de golven van Amerikaanse bewegingen als Black Lives Matter en #metoo laten ook studenten aan Nederlandse universiteiten steeds luider van zich horen. Ze vragen om ‘dekolonisatie’ van het curriculum, om racisme en seksisme te bestrijden. Ze eisen meer aandacht en ruimte voor thema’s als slavernij, voor vrouwelijke wetenschappers en voor filosofen en politicologen die niet per se uit Europa of de VS komen. Ze vragen om safe spaces: plekken waar ze niet geconfronteerd worden met in hun ogen transfobe, seksistische of racistische woorden en uitspraken. Universiteiten proberen hen tegemoet te komen. Sinds een jaar zijn vrijwel overal ‘diversity officers’ aangesteld die het personeelsbestand diverser moeten maken en de universiteit inclusiever,” bericht NRC, het lijfblad van hoogopgeleid, Woke Nederland.

Bij Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht, verscheen een docent Arabische cultuur aan tafel die zich afvroeg of hij sommige scènes uit de film Aladdin, boordevol potentieel kwetsende stereotypen, nog wel kon gebruiken in zijn colleges.

En zo veranderen onze universiteiten door het voortwoekerende Woke-virus in een intellectuele woestenij waar niets groeit, behalve ideologie en dogma.

 

Amerikaanse Wokies gaan Hollandse Meesters te lijf

Hollandse Meesters als Frans Hals, Vermeer c.s. worden in sneltreinvaart ontmaskerd als gruwelschilders. Of zij hun kwasten tijdens hun kwalijke bezigheden in het bloed van hun slachtoffers doopten is nog niet door de keurmeesters onderzocht. Wel is gekeken naar de inhoud van de kunstwerken. En die is gruwelijk. De Hollandse Meesters kwakten zonder enige terughoudendheid koloniale stereotypen en racistische drek op hun doeken. Dat ze bij hun vunzige penseelarbeid geen oog hadden voor de vrouwen uit hun tijd maakt de zaak hemelschreiend erger. Gelukkig worden ook in Amerika alle musea bestuurd door Wokies. Zij zullen het publiek niet zomaar blootstellen aan zoveel Hollandse laagheid. Nu maar hopen dat hevig geëmotioneerden onder deze fijnproevers de Hollandse werken slechts in woord en beeld en niet fysiek te lijf gaan.

 

 De keuze is simpel

Wilt u meer of geen GroenLinks in Nederland?

 

Vingerverduistering

Het belerende vingertje is het verduisteringsgordijn van linkse politici. Hoe hoger het vingertje geheven wordt en hoe driftiger ermee wordt gezwaaid, hoe groter de drek die aan het zicht onttrokken moet worden.

 

Honk Honk

Honk Honk? Pardon? Honk Honk… Wat hoor ik? Een hondenfluitje?

Tijd voor een korte antifa-cursus Honk Honken met Honkerkenner Gwen Snyder.

 

Verbinder/Verbindster/Verbinders des Vaderlands

Deze week:

Dries van Agt gaat op Jacht

In zijn meest recente actie om ons land in een oeroude haat te verbinden, gaat d’oude voorganger Dries van Agt en zijn met (oud)diplomaten, academici, vakbondsleiders, CDA-, PvdA-, D66- en GroenLinkspolitici en bestuurders gevulde antisemieten  weg-met-de-Joodse-staat-club The Rights Forum op ouderwetse Jodenjacht. Ditmaal in ons hoger onderwijs. Student of docent, hoogleraar of bestuurslid, iedereen wordt minutieus onderzocht. Verschuilen is er niet meer bij. Alle archieven, correspondentie en adresbestanden moeten met of zonder WOB-dwang open. Wat een energie heeft die man! Met zo’n passie kun je er zeker van zijn dat d’oude Van Agt en zijn Jodenjagers niet zullen rusten tot de laatste Jood gevonden is.

 

Uit de wondere wereld van Woke-sex

Deze week:

Lesbische tiener voor de gek gehouden

Ben je als 31-jarige trans-lesbo-tiener lekker aan het daten met een aantrekkelijk jong ding, blijk je voor de gek gehouden te zijn. En of dat niet genoeg is word je ook nog gearresteerd. Wat is het buiten de grenzen van Woke-land toch een vreselijke wereld…

 

Trans-padvinders

De voorzitter van de Engelse meisjespadvinders is ontslagen omdat ze geen oog had voor het vreselijke lot van spoorzoekende trans-padvinders.

 

Word Yoni-coach

U bent volledig in de ban van spiritualiteit, yoga en oosterse geuren? U bent Woke tot in uw tenen? U staat in nauw contact met uw genitaliën? En u bent op zoek naar een verdienmodel? Dan ligt de wereld voor u open. Word Coach. Yoni-coach! Leer anderen vrouwen ook ontwaken door hen vernieuwend en diepgaand te verbinden met hun eigen Yoni.

 

Wokie(s) van de week

Deze week:

Sjoerd Wiemer Sjoerdsma

De Wokie achter Sigrid Kaag, Sjoerd Wiemer Sjoerdsma, is geschokt. Nadat zijn D66 en de vrienden van GroenLinks hadden opgeroepen om de stem van minstens een derde van de kiezers na de verkiezingen te negeren door hun onfatsoenlijke partijen uit te sluiten, blijkt twee derde van de lokale VVD/CDA-afdelingen deze oekazes van Sjoerd en zijn fatsoensrakkers niet te zullen opvolgen. Het lef! Wat een onbeschaamde weigering. Hierdoor zet men de democratie op het spel, die Sjoerd en zijn makkers zo graag hadden willen stichten in ons tot de nok toe met anti-democraten gevulde land. Een mokerslag in het gezicht voor Sjoerd en zijn democratische kameraden.

 

Dick Bakker, Will Luikinga en Eddy Ouwens

Het trio dat de winnende Songfestival-hit uit 1975 Dinge-Dong schreef is woedend, omdat er een persiflage van 35 seconden op de al weken durende Dick-Pick-heisa is gemaakt door een paar creatieve lolbroeken. Kennelijk wordt er tijdens het nauwkeurig berekenen van royalties en air-play in huize Bakker, Luikinga en Ouwens zelden of nooit gelachen. Een grapje is leuk, maar dit gaat te ver, klaagt het trio.

De hevig op hun Dinge-Dong getrapte componisten zijn nog niet klaar met deze pijnlijke schending.

Tijd voor een foto van je Dinge-Dong

Kan dit wel ? Of…

 

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vond de persiflage op Dinge-Dong erg leuk. Daarnaast is het goed om te constateren dat er op Opiniez iets valt te lachen, want meestal zijn de berichten vooral ernstig of triest makend.
Dat de makers van Dinge-Dong er minder hard om konden lachen, is toch echt onder invloed van de tijdgeest, want in 1975 kon een persiflage bijna niet schuin genoeg zijn.
De vooruitstrevenden van toen zijn nu dus preutse moraalridders geworden.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het vreemde gedrag van woke-links wordt hier allemaal in een wekelijkse, luchtige opsomming gegoten. Dat is prima. Tip voor een ander artikel zou zijn eens te verzamelen wat er met name in de VS mis is gegaan door dit woke-gedrag. De rellen na de dood van George Floyd. Hele city blocks die in vlammen opgingen, inclusief het moedwillig in brand zetten van natuurgebieden (bring ‘water’ to the fire brigade = benzine), het zich onafhankelijk verklaren van een deel van de stad Seattle met warlord Raz Simone, blanke kinderen die worden afgetuigd omdat ze het wagen rasta-haar te hebben, hysterische winkeliers die gewone klanten de deur uit krijsen omdat ze een Trump-petje op hebben. Het gestoorde dagelijks leven in woke-Amerika.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De persiflages zijn kostelijk. Overigens hebben we geluk dat het KNMI nog niet woke is. Anders had ze vandaag code ecru afgegeven voor Limburg, tangerine voor de rest van het land en code cerise voor de kuststreek.

Maar ff serieus. Dat van die Universiteiten, met die diploma’s kom je straks in redelijkheid niet aan een fatsoenlijke baan. Als kruidje-roermeniet, die amper iets geleerd heeft.
Wordt het niet tijd voor private universiteiten, waar mensen weer worden opgeleid, weerbaar worden en daadwerkelijk het werk aankunnen. Zulke mensen zijn over 15 jaar onbetaalbaar als de oude garde vertrekt en hun opvolgers slechts wandelende windbuilen zijn?

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Woke gekte en dacht dat het kan niet erger worden, helaas inschattingsfout.
Om beide persiflages heb ik hartelijk gelachen.

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x