Woke Woensdag – Van racistisch diëten tot racistische Ali B. kritiek

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag - Van racistisch diëten tot racistische Ali B. kritiek Opiniez redactie

Foto:

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 26 januari 2022. Met deze week racistisch diëten, de Kale Koets deel 2, indrukwekkende Woke kunst in Amsterdam, Verbinder des Vaderlands Sander Schimmelpenninck, een transgendervraagje voor D66-Kamerlid Lisa van Ginneken, de mannenpraatgroep Apeldoorn, gun uw kind een drag queen-schoot, Woke censuur aflevering 1984, Wokie van de Week Sylvana Simons over racistische Ali B. kritiek en meer…

Racistisch diëten

Net als bij ons worstelen ook in de VS velen nog steeds met het aan overvloedige feestdissen bijeen gekauwde decembervet. Gelukkig heeft men in de VS ook het beste excuus gevonden dat iedere weegschaalmijder in zijn/haar/hun kansloze strijd tegen de hardnekkige knabbelkilo’s kan inzetten… Het is bovendien heel simpel, Woke en overtuigend. Diëten helpt niet. Want alle diëten zijn racistisch. Goed hè? Want zeg nu zelf, wie, blank, bruin of zwart, wil er nou racistisch diëten? Niemand toch? Een kort en krachtig voorbeeld:

 

De Kale Koets deel 2

Na ons bericht van vorige week dat de Gouden Koets (als het activistisch Nederland behaagt) wellicht nog een toekomst wacht in Den Haag als De Kale Koets, een deemoedig koninklijk rijtuig ontdaan van alle ontaarde kunst, werden wij overstelpt met verdrietige vragen van koets minnende Nederlanders of en waar men het rijtuig nog een laatste maal kan zien in volle glorie. Er is goed nieuws. De transformatie van Gouden Koets naar Kale Koets heeft nog niet plaatsgevonden. De Koets verkeert ondanks het wegwerpgebaar van onze koning nog steeds in ongeschonden staat en valt gratis en voor niets te bewonderen op de binnenplaats van het Amsterdam museum. Of BIJ1, GroenLinks en D66 al van dit affront op de hoogte zijn is onduidelijk. Dat dit niet lang meer kan duren spreekt voor zich.

 

Woke kunst

In Amsterdam op het Wokin werd deze week een indrukwekkend kunstobject onthuld. Maar wat is hier in hemelsnaam indrukwekkend aan? is de vraag die rond gonst op de sociale media. Dat is makkelijk te beantwoorden. Daarvoor dienen we het kunstproject te bekijken vanuit het perspectief van de kunstenaar Selwyn Senatori, de Renoir van Amsterdam. Senatori heeft dit kunstwerk zichtbaar in een vloek en een zucht bedacht en in elkaar gezet. Hij heeft letterlijk geen tijd verspild bij deze opdracht. De Renoir van Amsterdam had van de letter E in Waste natuurlijk een euroteken kunnen maken.

Maar Senatori kent zijn pappenheimers en weet dat het antikapitalistische Woke bestuur van Amsterdam in de dollar de bron van alle ellende op aarde ziet. Bovendien kun je met dit object, zoals met alle ‘conceptuele kunst’, gelukkig alle kanten op. De tekst zou je ook kunnen lezen als een antikapitalistische vermaning: Verdoe je tijd niet met het najagen van dollars. Geld is het slijk der aarde! schreeuwt de prullenbak de argeloze passant toe. Hoe dan ook, “Fok de kunstduiders” zou Senatori zeggen, het Amsterdamse Woke bestuur was in zijn/haar/hun nopjes met zijn indrukwekkende werk. En de sluwe Senatori? Die is vijftigduizend euro rijker. Een verdiend succes.

 

Verbinder/Verbindster/Verbinders des Vaderlands

Deze week:

Sander Schimmelpenninck

Sander is een jongen die al vroeg in zijn leven geconfronteerd werd met maatschappelijke hindernissen, sociale tegenslagen en kwellende ziektebeelden. Zaken als kasteelclaustrofobie, een kasteeltoeristentrauma, een moeilijk te verbergen slotgrachtsuperioriteit, blauwbloedbenauwdheden, fysieke groeiachterstand, grootgeldkwellingen en een pijnlijke omgang met het gewone volk, waarmee hij zich zo dolgraag wil verbinden maar waar uiteindelijk niet mee te communiceren valt. Inmiddels heeft de gedesillusioneerde en door velen onbegrepen Schimmelpenninck al zo’n kleine drie miljoen ordinaire Nederlanders moeten blokkeren. De arme, eenzame ziel. Gelukkig kan hij zijn verbindend proza kwijt bij De Volkskrant, waar een of andere loonslaaf het gebutste en gehavende Nederlands van deze gekwelde globetrotter wekelijks in al zijn glorie weet te herstellen.

 

Uit de wondere wereld van Woke-sex

Deze week:

Een vraagje voor D66

De feministen van Voorzij stelden deze week een belangrijke vraag aan regeringspartij D66. Met Lisa van Ginneken, een heuse transactiviste in de Tweede Kamer, zou je toch een snel en adequaat antwoord verwachten. Tot op heden lijken Lisa en de rest van haar fractie vooral met stomheid geslagen.

 

De mannenpraatgroep Apeldoorn

De mannenpraatgroep Apeldoorn was haar/zijn/hun tijd ver vooruit. Tweeënveertig jaar om precies te zijn. Terugkijkend is de mannenpraatgroep een lichtend voorbeeld voor ons allen. Van huiskamerbewoner tot diversiteits- en inclusiecursusbezoeker. Doe er uw voordeel mee. Een dwingende kijktip!

 

Gun uw kind een drag queen-schoot

In Overijssel mogen alle kinderen eindelijk op schoot bij een drag queen. Ook de kinderen die het bestaan van drag queens nog niet kennen wachten verrassende ontmoetingen in de plaatselijke bibliotheek. Zo jammer dat de puriteinse anti-Woke partij PVV deze kinderen de verruiming van de seksuele kinderhorizon en een uitgelezen kans op diverse, inclusieve en genderverrijkende sociale contacten, zo ruw en respectloos wil ontzeggen. Bah!

 

 

Woke censuur (aflevering 1984)

In Engeland gaat men jonge studenten waarschuwen voor de inhoud van de roman 1984 van George Orwell. Het werk, zo luidt de waarschuwende bijsluiter, bevat ‘expliciet materiaal’ dat ‘aanstootgevend en verontrustend’ kan zijn.

Wat hier waarschijnlijk bedoeld wordt is dat de lezer zichzelf en zijn of haar idolen zou kunnen herkennen in het griezelig realistische werk van George Orwell. Die schok willen hooggeleerde Wokies hun pupillen graag besparen.

 

Wokie van de week

Deze week:

Sylvana Simons

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

 

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
2 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Over racistisch dieet: dat een dieet gemaakt voor een bepaalde groep mensen minder geschikt is voor een andere groep is een bekend gegeven. Het metabolisme werkt niet bij iedereen hetzelfde. Er is individuele variatie en genetische variatie op grond van etnische afkomst.
Dat is niet de schuld van de blanken, maar van de genen. Deze mevrouw moet gewoon een ander dieet gaan proberen, of nog beter: meer bewegen, dan heeft ze geen dieet nodig.
Over de Gouden Koets: 99,99 % van de Nederlanders weet niet eens wat er is afgebeeld op de Gouden Koets (en interesseert zich er ook helemaal niet voor). Als ze hierover ingelicht worden, zullen de meesten regeren met: zo was dat in die tijd en overgaan tot de orde van de dag. Het is treurig dat de 0,01 % van de bevolking niets anders weet te verzinnen dan dit soort schijnproblemen.

Martijn Konijn
Martijn Konijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het punt dat Sylvana Symons ontgaat is dat Ali B vooral een product is van het etnisch profileren van de media elite; https://www.nrc.nl/nieuws/2022/01/20/ali-b-was-zich-altijd-bewust-van-zijn-voorbeeldfunctie-a4081202

Maar ja, etnisch profileren is juist het handelsmerk van BIJ1 en woke. Want zonder etnisch profileren kan je niet met de intersectionele meetlat witte mensen overal de schuld van geven. Dan kan je niet meer je eigen gebreken en problemen externaliseren.

Je eigen probleem externaliseren is ook wat iemand doet die zegt dat alle diëten racistisch zijn. Als zwarte mensen denken dat diëten racistisch zijn om wat voor reden dan ook; volg dan je eigen dieet, maar hou op met anderen de schuld te geven.
Soms denk wel eens dat de hele woke beweging een grote schreeuw om hulp is.
“Help! We begrijpen het allemaal niet omdat de hele wereld botst met ons interne referentiekader!”
Tja, lastig als je totaal verstoken bent van begrip -laat staan empathie- voor mensen met andere referentiekaders.

2
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x