Woke Woensdag – Van De Kale Koets tot Weg-Met-De-Man

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

OpinieZ, Woke Woensdag, De Kale Koets, CCO licenseFoto:

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 19 januari 2022. Met deze week De Kale Koets, bij Vogue gaat het licht uit, een etnische schoolhoofdenstrijd, de Microsoft Wokeprocessor, taalbijbel wordt Wokegids, de Nationale Vacaturebank wordt spatvrij, decembervet, foute boeken en foute personages, The Vulva People, wokie van de week Soumaya Majdoub en meer…

De Kale Koets

Als een klein groepje goed gesubsidieerde activisten maar lang en hard genoeg “Racisme” blijft roepen, worden niet alleen straatnamen en beelden verwijderd, geschiedenisteksten herschreven, genocides weggepraat en onze kindervriend Zwarte Piet in de ban gedaan, maar ook de Gouden Koets, een volksgeschenk, dient vanwege de te kleurrijke historische beschilderingen voor altijd op stal te blijven. Wellicht wacht de Gouden Koets, als het de Wokies behaagt, nog een toekomst in Den Haag: als De Kale Koets, een deemoedig koninklijk rijtuig ontdaan van alle kunst.

 

Bij Vogue gaat het licht uit

Kijk mama! Ik sta op de cover van de Vogue!

Wat leuk lieverd. Maar waar sta je dan?

Hier, heb je nog een cover met mij alleen.

Ach, lieverd. Draag je een pruik?

Ja, dat is kunst volgens Rafael Pavarotti, de fotograaf. Pruiken waren hip in de jaren zestig voor zwarte vrouwen. Weet je dat niet meer?

Hm… Was het licht uitgevallen in de Vogue studio Adut?”

Nee mam, Vogue wilde een zo zwart mogelijke cover. Zijn ze heel lang mee bezig geweest.

“Jammer hoor. En gek ook Adut. Zonder licht ziet niemand hoe mooi je bent…

 

Een etnische schoolhoofdenstrijd

Het gekleurde schoolhoofd Katharine Birbalsingh beklaagt zich erover dat er vanwege haar opvattingen voortdurend wordt aandrongen op haar ontslag. De schoolleiding wil kennelijk wel etnische docenten en schoolhoofden, maar alleen wanneer ze kneedbaar zijn en niet beschikken over een eigen mening. En dus haalt het Woke-management team vijftig onderwijzers uit Afrika en India om de samenstelling ‘representatiever’ te maken.

 

De Microsoft Wokeprocessor

Binnenkort in de Wordprocessor op uw computer: wokewoorddwang voor allen. Microsoft gaat korte metten maken met uw politiek incorrecte taal en stuitend woordgebruik.

 

De Dikke Van Dale wordt Wokegids

We hebben er jaren op moeten wachten maar nu is het zover. Eindelijk gaat ook de bijbel van de Nederlandse taal overstag. Helaas is de nieuwe Woke-koers nog niet op alle vlakken geslaagd, maar het is een forse stap en alle begin is moeilijk. Mogen wij als de spreekwoordelijke kers op de Woke-taart een genderneutraal lidwoord voorstellen? Het. Weg met dat masculiene De. Het Van Dale. Dat maakt de inclusieve koers pas echt af.

 

Verbinder/Verbindster/Verbinders des Vaderlands

Deze week:

De Nationale Vacaturebank

Heeft u ook zo’n last van vastkoekend testosteron op uw scherm of in uw krant? Het einde van uw lijdensweg is in zicht! De Nationale Vacaturebank gaat Nederlandse bedrijven en organisaties leren hoe je spatvrij en oestrogeenvol kunt adverteren. Briljante actie. Geen geplak meer maar verbinden!

Woke-weight

U worstelt in deze januari-weken nog steeds met decembervet? Geen nood. Wat u in de spiegel ziet is Woke-weight. En daar is niks mis mee.

 

Uit de wondere wereld van Woke-sex

Deze week:

Foute boeken met foute personages

Beste aspirant-auteurs, trek uw mannelijke personages geen vrouwenkleren aan. Beter nog, vermijd iedere verwijzing naar gender en seksualiteit. Want voor je het weet belandt uw boek of uzelf op de brandstapel van de Woke-inquisitie.

 

The Vulva People

 

Wokie van de week

Deze week:

Soumaya Majdoub

Soumaya Majdoub, demografe en schrijfster van het ontroerende werkje Consumeren als Konijnen, wil het klimaat redden met haar weg-met-de-man missie. Of deze klimaatstrijd zich ook zal richten tegen onze kersverse klimaatminister Rob Jetten is vooralsnog onbekend. Word vervolgd.

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas en Wouter Roorda

 

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een heel klein beetje off topic…heel BN valt nu over John de Mol sr. Als of hij het probleem ontkend door te stellen dat slachtoffers zich moeten melden. Nee, hij benoemde dat als deel van de oplossing. Maar men framed het zoals men het wil horen.
Die BNrs gaan straks ook nog beweren dat John de Mol sr. ook Francisco Jole gewoon in dienst heeft gehouden, zo kunnen de gesubsidieerden de commerciële eindelijk eens met hun haat en jaloezie overladen.
Tim misbruikt zijn macht als programma maker ook, met een ander doel, kijkcijfers, deugpunten, geld en macht. Of kreeg u de indruk dat slachtoffers voorop staan bij Tim?! Dan had dit in alle stilte gekund.
De slachtoffers zijn wederom slachtoffer van de macht van programmamakers en BNrs, die eruit halen wat zij willen.
Nu John de Mol sr. klappen krijgt komen de helden en deugmensen helpen met natrappen, nu wel.
Dit totaal eenzijdig naar iets willen kijken is precies hetgeen Woke doet.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe lang kan een gekte duren opgedrongen door een minderheid aan de meerderheid?
Zolang de meerderheid niet stopt met zichzelf te kleineren en de minderheden als zielig te beschouwen blijft de gekte winnen.
Pas als het gevoel voor eigen cultuur herwonnen wordt door hierop luidruchtig op te komen en voortaan alle linkse propaganda duidelijk te negeren.
Op lang termijn gaan ideologieën zichzelf vernietigen maar wil men zolang wachten?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Deze gekte duurt tot de e.k. economische crisis of totdat de USA de Dems uitkotsen bij de presidentsverkiezingen. Net wat het eerst komt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Zolang de politieke correctheid regeert en de propaganda duurt zonder dat de meerderheid het doorziet komt er geen verandering.

Martijn Konijn
Martijn Konijn
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom wordt duidelijk dat woke niet uit is op het bestrijden van rascime en het bevorderen van diversiteit; woke institutionaliseert racisme en is uit op een mono cultuur waarin het individu ondergeschikt is. Woke is dan ook niets meer en minder dan fascisme 2.0.

Als schoolleider volg ik Katharine Birbalsingh al jaren. Haar geïmplementeerde visie resulteert in betere ontwikkeling van gekleurde leerlingen. Een van de sleutels is het niet accepteren van de slachtofferrol die linkse politici nu al decennia immigranten voor eigen gewin aan praten. Haar scholen hebben succes. Het is daarom triest dat het woke fascisme in de UK aan het winnen is.

Een ding is erg belangrijk om te begrijpen over woke: ze streven naar een fundamentele cultuur verandering. Van een cultuur die mensen beoordeeld op hun daden naar een cultuur die mensen beoordeeld op hun gender en huidskleur. Oftewel: een intersectionalistische cultuur ipv een meritocratie.
Dus ipv rascime te bestrijden institutionaliseert ze racsime waarin mensen worden beoordeeld op hun huidskleur. Een zwart persoon die niet goed is in wiskunde is slachtoffer van de witte cultuur. Een wit persoon die dit niet begrijpt is in deze wereld intrinsiek racistisch en dus dader.

Wat dit in de praktijk betekent kan je zien in de staat Oregon in de US. Daar is een wet aangenomen die stelt dat er geen kwalificaties meer hoeven verbonden aan diploma’s om ” …zwarten en latino’s beter kansen te geven”.
Wetenschap, wiskunde alles wordt bestempeld als “wit” en dus racistisch.
Hebben ze niet door dat ze racistische vooroordelen bevestigen?

Het is een haat ideologie die net als de jodenhaat vd nazi’s voortkomt uit frustratie en vooroordelen. Net als nazi’s wanen wokies zich superieur; zij zijn immers ontwaakt.

Ronald
Ronald
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank weer voor dit overzicht.

Waar blijft de tegen-reactie in de overige media tegen de onzin die deze pathologische drammers uitkramen? Vreest men voor zijn baantje? In dat geval krijgt Houellebecq gelijk en zijn wij op weg naar bijzonder zorgelijke tijden.

Meine
Meine
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

It’s a beautiful thing, the destruction of words.

Don’t you see that the whole aim of Newspeak is to narrow the range of thought? In the end we shall make thoughtcrime literally impossible, because there will be no words in which to express it.….

Demanpieter
Demanpieter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kilo Utrecht Tango. Volgens de Hond is links, dankzij Volt en diertjespartij gegroeid naar meer dan de helft van het electoraat. Einde van het Avondland

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x