Corona overheidsbemoeienis is rupsje-nooit-genoeg: klaar ermee!

Het lijkt tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid

Al bijna twee jaar worden we naast het nare coronavirus geteisterd door een overheid, die volkomen doorslaat in het ingrijpen in de levens van burgers en het voortbestaan van bedrijven. Terwijl zinnige maatregelen die voor weinig overlast zorgen juist niet genomen worden, is het bij elke besmettingsgolf weer raak: een trits aan dwangmaatregelen, de één nog onzinniger dan de andere. Jan Gajentaan is er helemaal klaar mee en voelt veel voor burgerlijke ongehoorzaamheid.

 

Eindexamenstunt

Ook Maurice de Hond, die al meer dan anderhalf jaar onvermoeibaar pleit voor een effectieve aanpak van de aerosol-verspreiding van het virus met een helder ventilatieplan, zal ongetwijfeld weer zijn schoenen naar zijn tv- of radiotoestel hebben gegooid toen hij vernam van dit totaal onzinnige medische mondkapjesplan.

Op zijn blog vergelijkt Maurice dit met een eindexamenstunt. Net als de leerlingen die eindexamen hebben gedaan, weet het OMT dat ze binnenkort ontbonden zullen worden. Daarom komen ze nog één keer met een advies dat zó totaal belachelijk is, dat ze in ieder geval nog eens de aandacht zullen trekken. En hun huilverhalen mogen afsteken in tal van talkshows.

 

Onzinnige maatregelen

Ik weet eigenlijk niet waar ik moet beginnen of eindigen om alle zinloze, vrijheidsberovende en soms zelfs contraproductieve maatregelen op te noemen, waarop OMT en kabinet ons de afgelopen twee jaar getrakteerd hebben. Het eerste dat me te binnen schiet is mei 2020. Het was die maand schitterend weer, het virus liep al weken hard terug. Maar minister Ferd Grapperhaus begaf zich persoonlijk op de stranden en in de parken, om te controleren of iedereen wel anderhalve meter afstand hield…

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam deed toen een dramatische oproep aan de burgers: blijf binnen! Terwijl zelfs de bureaucratische WHO er al achter was gekomen dat het risico op besmettingen binnen vele malen groter is dan buiten. Averechts beleid! Later blonk Aboutaleb, met zijn Amsterdamse collega Halsema, nogmaals uit in het nemen van een onzinnige maatregel: de mondkapjesplicht in winkelstraten.

 

Sporten onmogelijk gemaakt

Eén van de onzinnige maatregelen die mij persoonlijk geraakt heeft, is het telkens onmogelijk of bijna onmogelijk maken om te sporten, ook in de buitenlucht, ook voor de jeugd. Zelf hebben wij twee jongens (14 en 17) thuis die op een behoorlijk niveau voetballen. In de afgelopen jaren hebben wij álles opzij gezet om onze jongens naar trainingen en wedstrijden te brengen. Omdat sporten zo ontzettend belangrijk is voor hun fysieke en geestelijke gezondheid.

De sportverenigingen hebben hun uiterste best gedaan om in coronatijden het protocol zo veilig mogelijk te maken. Bij besmettingsgolven gaan de kantines en de kleedkamers dicht en de toeschouwers houden braaf anderhalve meter afstand. Toch weten Rutte en het OMT het elke keer te presteren om de competities stil te leggen en trainen vrijwel onmogelijk te maken, door een krankzinnige rijstebrij aan onnavolgbare regels.

 

Wandelen met de hond

Trainen of wedstrijden spelen zou kunnen leiden tot ongewenste verplaatsingen, zeggen Van Dissel en Rutte dan. Maar de jeugd zoekt elkaar toch wel op en besmetten elkaar binnen makkelijker dan buiten! Velen van hen raken gedemotiveerd wat betreft de sport. De talenten staan nu al veel te lang stil in hun ontwikkeling.

Sommigen van hen zijn door gebrek aan beweging veel te dik geworden, een extra risicofactor bij Covid19! Maar Jaap van Dissel presteert het om in het parlement te roepen dat mensen dan maar met vaker met de hond moeten wandelen… Misschien dat hij daarmee zijn kinderloze baas Rutte naar de mond probeerde te praten. Rutte weet duidelijk niet hoe het voelt als de sportieve dromen van gepassioneerd sportende kinderen keer op keer de grond ingeboord worden.

 

Zinnige maatregelen

Het ergste is misschien nog, dat maatregelen die wél zinnig zijn en bovendien geen grote aanslag doen op onze vrijheden, juist worden nagelaten. Ik noemde al het doorvoeren van een ventilatieplan, waarbij in alle publieke gebouwen een minimum aan ventilatie wordt doorgevoerd en ook rekening wordt gehouden met de gewenste luchtvochtigheid.

Een andere zinnige maatregel zou zijn artsen meer mogelijkheden geven om in het eerste stadium van Covid19 vroegmedicatie toe te passen met (een combinatie van) antivirale middelen. Iets waar ik sinds voorjaar 2020 onophoudelijk voor heb gepleit. Tevergeefs.

 

Discriminatie ongevaccineerden

Daarnaast heb ik steeds gepleit voor testen bij massameetings in binnenruimtes, laten we zeggen wanneer meer dan tachtig mensen samenkomen. Als het virus mild wordt is dat uiteraard niet meer nodig. Dit systeem van ’testen voor toegang’ is in september 2021 losgelaten ten faveure van de epidemiologisch totaal onzinnige coronapas (QR code). Gevaccineerden zijn immers ook vaak besmet, bij de laatste virusvarianten misschien nog wel meer dan ongevaccineerden!

Een zinnige maatregel werd dus vervangen door een onzinnige, met als gevolg discriminatie van ongevaccineerden, die nog verhevigd zal worden als er een 2G-beleid komt.

Met een verstandige combinatie van zinnige, voor het individu niet erg ingrijpende maatregelen kunnen we de druk op de ziekenhuizen beperken en gecontroleerd groepsimmuniteit opbouwen. Zeker als ouderen en kwetsbaren extra beschermd en en sneller gevaccineerd cq geboosterd worden. Vrijheidsberovende maatregelen zoals lockdowns, mondkapjesplicht, avondklok of sportverbod zijn dan overbodig!

 

Persconferentie

Ik ben er helemaal klaar mee, de overheid die ons als een stelletje kafkaëske ambtenaren voortdurend trakteert op de meest onzinnige, ineffectieve en vrijheidsberovende maatregelen, maar het nemen van zinnige maatregelen grotendeels achterwege laat. Dit OMT is een schande voor Nederland. Laten we de hashtag #OntbindHetOMT of #OMTontbinden trending maken en houden.

 

Afbouwen

Wat betreft de persconferentie van vrijdag 14 januari: het ziet er nu naar uit dat Rutte en de nieuwe coronaminister Ernst Kuipers de lockdown zullen afbouwen. Het is wel duidelijk dat er geen draagvlak meer is: zaterdag a.s. zullen veel winkels open gaan, lockdown of geen lockdown. Volgens bronnen zullen het hoger onderwijs en het mbo weer fysiek mogen lesgeven. Er komt meer ruimte voor sport, maar zonder publiek (ouders weer rokend bij elkaar op de parkeerplaats om de verveling te verdrijven, ook zoiets onzinnigs).

Voor de detailhandel zal winkelen op afspraak mogelijk zijn, wat voor de grotere winkels niet echt praktisch is, lijkt me. Kortom, met horten en stoten en nog steeds een wirwar aan bizarre regeltjes mogen we straks weer iets meer. De horeca- en cultuursector daarentegen krijgen nog geen lucht en moeten nog op de blaren zitten.

Vanuit zijn vorige rol als OMT-lid kennen we Kuipers als Doctor Doom: de man dwong telkens lockdowns af met doemvoorspellingen en doemgrafieken, die uiteindelijk maar voor 25% uitkwamen. Om vervolgens achteraf doodleuk te roepen, dat de avondklok totaal nutteloos was.

 

Medische mondkapjes

De vraag is nu of Kuipers zal bezwijken voor zijn ex-collega’s van het OMT, met name voor hun idiote advies om buiten en ook op kantoor en in de horeca, voor alle 13-plussers een medische mondkapjesplicht door te voeren. Misschien zal Kuipers proberen zich eruit te draaien door dit als advies mee te geven aan regionale autoriteiten, die dan zelf al naar gelang de situatie ertoe kunnen besluiten. Op die manier maakt hij zichzelf ietsje minder belachelijk.

Welnu, ik zou zeggen: wie voor aap wil lopen met zo’n medisch mondkapje in de buitenlucht of op kantoor omdat ons dolle OMT weer eens iets onzinnigs heeft bedacht, moet dat vooral doen. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt half duizelig en benauwd buiten te gaan lopen met een vijf dubbele mondluier om. Op kantoor doe ik dat ook niet trouwens, tenzij een bezoeker daar prijs op stelt.

Dan maar een boete. Ik hoop dat er miljoenen Nederlanders zijn die hetzelfde doen en zich niet – letterlijk – de mond laten snoeren. Zodat we voor eens en voor altijd duidelijk maken: overheid, en vooral OMT, ga terug in je hok!

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
27 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In deze “crisis” zijn mensen net honden die voor langere tijd aan de ketting zijn gelegd. Ze zijn dan ook dolblij als ze weer een uurtje per dag vrij mogen rondlopen, zelfs al is het met een muilkorf. Maar iedereen weet dat als je een hond slecht behandeld er een dag komt dat hij je aanvalt (en hopelijk verscheurt hij je, want als ik ergens niet tegen kan is het dierenmishandeling). Ik verheug me erop dat deze dag voor alle mensen aan de ketting aanstaande is. Het is de hoogste tijd dat zij zich van de ketting bevrijden! (Over het aanvallen dan wel verscheuren laat ik mij verder niet uit, dat zou als opruiing beschouwd kunnen worden en tot ongewenste fakkels in voortuinen kunnen leiden.)

Naast de mensen die door comorbiditeiten komen te overlijden terwijl ze dit “dodelijke” virus hebben staan er namelijk miljoenen andere levens op het spel. Van mensen met psychische problemen tot ondernemers die verzuipen. Van wegkwijnende ouderen tot een complete op leerachterstand en sociale achterstand geraakte generatie. Het leed van de kettingen overstijgt het risico van de vrijheid vele malen.

Het is tijd voor een stukje culturele toe-eigening door onze eigen keti koti te realiseren en jaarlijks te vieren!

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

2 jaar klungelen van de ene lock down in de ander,geen oplossing en als je een bedrijf hebt ben je afhankelijk van de grillen van een paar dierenartsen en virologen die je zaak wel even opblazen ,Rutte is totaal ongeschikt en moet onmiddelijk aftreden , konkelen met ongekozen figuren als Soros en Schwab,en onder het mom van Corona het land compleet ruïneren , alles wegwuiven en lachen ,hij is ver over de datum,een jaarlijks terugkerende griep,oude mensen gaan dood ,dat zal altijd zo blijven ,miljoenen investeren in controleurs en niet in bedden ,duidelijker dat hier iets niet klopt kan je het niet krijgen .

Dom Beau
Dom Beau
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet vooral de QR code niet.
Als er iets is wat ik volkomen belachelijk vind, is het de bewijspas, die men moet hebben om aan te tonen aan een werknemer bij de deur, dat je geen corona hebt, terwijl die pas dat helemaal niet aantoont.
Pashouders zijn wetenschappelijk bewezen niet zonder Corona, men kan het net zo goed wel hebben. Dus is deze QR code pas juist verantwoordelijk voor wen snelle verspreiding. Kijk maar wat er gebeurd is na de invoering in 2021. Men weet dat, maar men blijft maar doorzaniken over 2G en 3G, hou toch op.
Ik roep alle restauranthouders en sportschoolhouders op om niet meer mee te werken aan het controleren van hun klanten/gasten middels die verschrikkelijke QR codepas.

Dan kan ik weer lekker sporten, en af en toe eens naar een restaurantje toe.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Dom Beau

Volgens mij zit er een dubbele bodem mbt de CR Code. De EU wil al jaren een soort EU Ausweiss. Dit is DE kans in het kader van Building back better! Maw Stasi methodes!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De ergste doem die elke dag over ons wordt uitgegooid is de dagelijkse mededeling dat de besmettingen stijgen (vanwege omikron) – en dat er dus meer ziekenhuisopnames dreigen aan te komen.
Als je op het coronadashboard kijkt naar het tabblad besmettingen en het tabblad ziekenhuisopnames, dan blijkt dat de timelag tussen beide maar enkele dagen tot een week is. Dat betekent dat het meten van besmettingen nooit het begin ervan is, maar een gevorderd stadium meet.
In het geval van omikron echter zijn de ziekenhuisopnames al 15 dagen aan het DALEN, terwijl de besmettingen in dezelfde periode STIJGEN.
Als omikron ziek maakt, hadden we dat dus minimaal een week geleden een stijging van de ziekenhuisopnames in de grafieken terug moeten zien. Aangezien de knappe koppen van het OMT dezelfde grafiekjes kunnen bekijken, mag ik veronderstellen dat ze ook hetzelfde rekensommetje kunnen maken.
De piek van de golf besmettingen is al heel nabij, omdat omikron al 30 dagen in Nederland is en de verdubbelingstijd 2 dagen is.
.
Verder vind ik de opmerking over de ‘ongewenste verplaatsingen’ heel dubieus. Uit het Broncontactonderzoek van het RIVM blijkt dat ongeveer 80 % van de besmettingen plaatsvindt op werk en in familiekring. Mensen die je hoe dan ook ontmoet, of je je nu verplaatst of niet. Het tegengaan van verplaatsingen is dus niet meer dan marginaal nuttig, als een regering dat toch oplegt dan suggereert het dat er andere motieven een rol spelen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

In opdracht van wie worden deze metingen (testen) gedaan, juist, de groep die er belang bij heeft, dat hun opdracht zonder teveel stampij zich snel voltrekt.
Bij teveel tegengas, is er altijd nog de media die de anders denkenden in een hoek trapt.
Ik heb het niet eens over de lange lat gebruikers.

Jan deJong
Jan deJong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet dat het compleet off topic is, maar gisteren heb ik naar het ronde tafelgesprek over discriminatie, schuld en herstelbetalingen gekeken o.l.v. mw Leijten van SP. De hulpvaardige ( ook wat domme ) aanwezige kamerleden, overigens zonder PVV en FVD??? werden compleet afgefikt door o.a. Jeffry Affryie u weet wel degene die zwarte piet een schop voor z’n kop wilde geven. Dit was het eerste gesprek in een serie van vier. Terwijl naar de buitenwacht aangegeven wordt hoe gevaarlijk het covid virus voor ons is wordt er gepraat over een nieuwe wet waarin de positieve discriminatie nog verder wordt uitgebreid en herstelbetalingen aan. Ja aan wie eigenlijk. misschien wel aan mij, want ik was zo zielig dat ik een bril nodig had omdat ik loenste. Ook werd ik uitgescholden voor schele. Ik heb daar nog steeds last van. dus kom maar op met die herstelbetaling!!!
Maar nu serieus, er worden alweer plannen gemaakt om de blanke inwoners van ons land nog meer te demoniseren.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jan deJong

Off topic of niet. Extreem linkse actieclub NPO = om te janken. En de deug meute draaft er braaf achteraan. Levens gevaarlijk! Niets functioneert meer zodat je het nog democratisch kunt noemen.

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Doe al maanden, bijna een jaar niet meer mee aan die gekkigheid.

cor
cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jan een geweldig stuk, ik ben het volledig met je eens. ter aanvulling op het citaat van einstein ‘Definitie van waanzin = steeds hetzelfde blijven doen en dan een ander resultaat verwachten’. Als aanvulling van deze definitie kan het beleid wat gevoerd is en wordt op deze virus als voorbeeld worden gesteld in de uitleg van waanzin. helaas heeft het OMT en onze regering gebruikt gemaakt van de schapen in ons land die door angst niet meer rationeel kunnen en willen denken. En deze angst heeft mensen die het beleid maar al te graag volgen tot fanatiekelingen gemaakt, ik zie mensen buiten lopen en sporten met een lap voor hun neus en mond. Ik kan me niet verplaatsen in dit soort mensen kan alleen maar denken wat zijn jullie zielig dat je helaas je gezond boeren verstand niet gebruikt.
Laten we als Nederland een voorbeeld nemen aan Spanje en Engeland daar gaan ze deze virus bestempelen als een griep en niet meer als een pandemie.

J-P
J-P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De hele lockdown gaat uitlopen op een farce. Rutte en zijn specialisten komen alleen maar met: kan, misschien en nog meer van die termen , maar is het niet beter om alles op zijn beloop laten gaan . Kijk naar de konijnen. Men heeft voor de corona dieren uitgeroeid en waarvoor!!! Corona zit ook onder de dieren, gaan we nu ook alle dieren die het hebben uitroeien? De mondkapjes zouden het virus tegenhouden, hoe stopt het bij het mondkapje als je ademhaalt, valt het naar beneden ofzo . Het virus wordt er toch niet uitgefilterd

Ad van Ekeren
Ad van Ekeren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeker mee eens. Pieker er niet over om buiten met een mondkapje op te gaan lopen. Kom al benauwd uit de supermarkt.
Morgenmiddag weer lekker potje voetballen met mn makkers. Daar wordt je blij van en gezond en minder depressief. Zal nog niet te vroeg juichen over de avondtrainingen want ik hoorde een burgemeester uit Dordrechr roepen gisterenavond op1 dat ze geadviseerd hebben aan t kabinet de oude avondlockdown weer in te voeren van voor 19 december, hij was hoopvol omdat de meeste burgemeesters van het veiligheidsberaad ( wie heeft ze gekozen.?) het er mee eens waren. Denk dat de boel uit elkaar spat als dat echt gaat gebeuren, Hoe verzin je het

Jan Smelik
Jan Smelik
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ad van Ekeren

Heb zelf nog nooit een mondkapje opgedaan in de supermarkt. In het slechtste geval kijkt men je scheef (of boos) aan, maar niemand zegt er iets van. Gewoon doen.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Toevallig van de week van dicht bij ervaren, wat het is om met rugklachten in een ziekenhuis terecht te komen.
De sokken waren nog niet uit of een Coronatest werdt al gedaan, positief getest en de rugklachten moeten waarschijnlijk ff wachten, een positief getest persoon hoppa in het grote Coronaboek.
Ik ben benieuwd hoe deze persoon verder gaat, als Corona of als rug patiënt.
Ik heb deze week ook nog een aantal boosterpriklokaties bezocht als chauffeur.
Grote Balzalen zonder dansers, wat een leugens, miljoenen zijn en worden er geprikt ik heb ze niet gezien, die lange rijen wachtenden.
Trouwens de eerste zijn al weer gesloten en de rest blijft draaien met een vrije inloop.
De brieven met een uitnodiging voor de Boosterprik, voor bv 1942 zijn nog steeds niet verstuurd, was wel de afspraak Rutte, eerst PostNL de schuld geven toen de overbelasting van de callcenters, wat een leugenaar ben jij Rutte.

Ernie van de Wak
Ernie van de Wak
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt een kudde Gazellen. Dan komt er leeuwen in beeld, die op die kudde jagen en een zwak exemplaar, dat niet meer goed met de kudde mee kan vluchten wordt door een Leeuw gepakt. & opgevroten.
Ja zeggen we dan, dat is de natuur. Zo worden de zwakke exemplaren opgeruimd en is er meer levensruimte / voeding voor de gezonde exemplaren.

Dat we in de mensenwereld niet zo reageren is niet meer dan logisch. Dat we ouderen en zwakkeren beschermen hoort daarbij.
Alleen, met het huidige beleid zijn we werkelijk totaal naar het andere uiterste doorgeschoten, ten koste van een economische miljardenschade ver over de 100 miljard en dan nog de immense maatschappelijke schade.

Je moet je hierbij realiseren, dat ook bij een gewone griep in plaats van covid ook duizenden mensen zouden overlijden. Veel covid-doden overleden met covid, hun lichaam was op zich al aan het einde van haar levensduur gekomen.
In grote lijnen zijn veruit de meeste maatregelen rondom covid genomen op basis van –ontkenning van de realiteit–.
De dood hoort bij het leven en nu de babyboomers hun statistische expiratiedatum naderen zal het aantal sterfgevallen als gevolg van griep indrukwekkend hoog worden.
Zo is de natuur.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

D….r op Rutte, wat jij in de periode na 2010 in Nederland naar de ver…….s heb geholpen, raakt mij persoonlijk zeer diep.
Mijn bedrijfspensioen is naar Brussel verdwenen.
De AOW koppel je los.
De woningen voor oudere bestaan niet meer.
De zorg is door jou kapot gemaakt.
De eigen bijdrage voor die zorg gaat nog steeds omhoog.
De rente op mijn spaarcentjes is negatief geworden.
De tientallen leugens.

Maar het ergste is de angst en tweedracht die JIJ onder de oudere Nederlanders heb gezaaid.
RUTTUP zen kom NOOIT meer terug.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom winkelen op afstand als je de grootse mensenmassa’s ziet in de supermarkten die vaak niet eens afstand houden? Stel je eens voor dat je per uur 100 mensen in de supermarkt krijgt, betekent dan dat het hetzelfde aantal mensen een niet-essentiële winkel zal bezoeken? En waaruit blijkt dat die niet-essentiële winkel kleiner is dan de supermarkt? Nergens kan ik uit de cijfers van het RVIM leiden dat de lockdown echt gezorgd heeft voor lagere besmettingen. Nog erger, nog steeds is men bang voor stijging van het aantal opnames in ziekenhuizen en ICU terwijl de cijfers juist dalen.

Dit is precies het beleid wat je al jaren ziet in Den Haag: kick the can down the road again. Ja zelfs, als iedereen begrijpt dat je als de eerste methode niet werkt je niet door moet gaan met dezelfde methode maar moet experimenteren.

En die mondkapjes: een mondkapje kan zijn nuttige werking hebben als je deze slechts éénmaal gebruikt en hyiënisch te werk gaat bij het opzetten. Hoe duurder je een masker maakt, des te minder effectief zal het zijn.

En over controle bij kantoren op het gebruik van mondkapjes, wie gaat dat doen? Oom agent, de marechaussee, boa’s ?

In mijn gemeente ( 23.000 inw) hebben we 2 agenten en 4 boa’s en geen politiebureau. Hoezo werkt een avondklok?

Wijnand
Wijnand
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je ziet ook dat de tactiek elke keer wijzigt. Waren de maatregelen eerst onvoorwaardelijk, de laatste tijd zijn ze voorwaardelijk (als-dan). Puur met de bedoeling om de polarisatie tussen bevolkings(beroeps) groepen te bestendigen of te verscherpen. Ook een vorm van indirecte vaccinatie-dwang.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima stuk!! De ellende die de potsierlijke, niet uit te leggen maatregelen van Rutte en OMT veroorzaken, en de economische schade die als maar groter wordt, zijn zo langzamerhand een grotere ramp geworden dan Corona zelf!
Stoppen met maatregelen. QR code onmiddellijk afschaffen. Nadruk leggen op medicatie ipv vaccinatie en Corona beschouwen en behandelen als een griep variant. Dan kunnen we eindelijk verder met ons leven. (NB beter lozen we Rutte dan ook.)

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds het begin van de coronacrisis maakt onze overheid een blunder na de andere. De dodelijke virus van de eerste golf wou men over ons heen laten komen maar de milde Omikron moest wel gestopt worden met een brede lockdown. De mondmaskers zouden niet helpen bij de eerste golf(omdat er een tekort aan was)maar nu spelendie een hoge rol. Vaccineren met de juiste vaccin is goed maar voor de Omikron lijkt het weinig van nut te zijn. Wel is de Omikron een milde variant zoals het zich nu laat zien, ik zou haast zeggen dat het virus uitgewerkt raakt dus is het tijd om de verspreiding van het virus niet meer tegen te gaan. Intussen is het leuk voor de omringende landen die gouden tijden beleven aan onze lockdown. Volle tribunes in de voetbalstadions in Engeland of Spanje terwijl bij ons een algehele sport stop. Toch hebben wij meer positief geteste mensen dan elders. De nieuwe minister zal zich aan de lijn van de regering moeten houden en zijn verleden loslaten. Zo krijg je snel twee tongen.
In ieder geval moet hij gaan manoeuvreren tussen zijn vroegere en huidige rol om geen gezichtsverlies te lijden. Al die hoogstaande personen verdedigen hun eigen stoel onder de (politieke) druk van hun bazen. Dat hebben wij al gezien tijdens de zoektocht naar de oorsprong van het virus die niet echt wetenschappelijk is maar politiek. De relatie met China moet niet nog slechter dus blijft het oorsprong van het virus maar onbekend. Een feit is dat de maatschappelijke gevolgen die van de Covid schade begint te overstijgen. Het aantal zelfmoorden onder de jongeren stijgt en het zal voor een deel aan de vrijheid beperkende maatregelen liggen. De huidige jeugd heeft alleen goede tijden gekend en dit komt nu zwaar aan. Ook de goede tijden hebben zo hun nadeel.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Er is voldoende stof om over na te denken zoals u schetst las u zoals ook ik dingen verneem van mensen die het beter kunnen weten dan ik. Toch moet nog van alles blijken. Dat er van alles niet deugd is duidelijk, de farmaceutische industrie houdt veel vast en Pfizer heeft ook al boetes gekregen in de VS voor onbetrouwbaar handelen. De mRNA methode mag experimenteel zijn maar is niet van gisteren maar wordt al tientallen jaren aan gewerkt. Zoals uitgelegd zou het niet schadelijk mogen zijn of het is niet helemaal uitgelegd dat kan ook. Ik beschouw de Omikron variant als niet schadelijker dan griepvirus en vele vakmensen denken ook zo over. De laatste lockdown was met mijn denken verkeerd juist omdat het om een milde variant gaat. Ik denk persoonlijk zelf dat het een teken is dat de corona zwakker wordt. Besmettelijker maar zwakker lijkt mij een dodenstrijd en ik hoop dat het ook zo zal zijn. In die zin zou je de maatregel als puur politiek kunnen aanmerken. Zeker wat betreft de WHO beschouw ik deze als een Chinese filiaal maar dat is alles wat met de VN te maken heeft. Politiek bemoeit zich met alles en de wetenschap praat nu veel naar hun mond. Dat is schadelijk voor de wetenschap die zichzelf degradeert. Wat naar buiten komt is gefiltreerde nieuws al houd ik rekening mee dat mijn denkbeelden mij niet verantwoordelijk maken maar vooruitstaande personen wel.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk de inwoners van Nederland zouden zich eens moeten afvragen, die grote aantallen Corona besmettingen, wie neemt die testen allemaal af, er zijn nog ca 20 teststraten die de PCR test toepassen.
Ca 100000 testen per dag is ca 5000 personen per teststraat per dag.
5000 personen / 10 uur = 500 personen per uur.
Of zijn het allemaal (deels) onbetrouwbare sneltesten.?

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad Cees het is geen strijd tegen Corona maar een strijd tegen bedrog en leugens.
Over ca 2 á 3 jaar snapt de wereld pas, wat er echt aan deze hype ten grondslag lag.
Al die teststraten hebben een link naar de politiek.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ondanks mijn waardering voor Jan verbaas ik me erover dat hij nog steeds lijkt te denken dat dit over een virus gaat.

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wetenschappers blijken flexibel en onderhuids is er wel commentaar op het gemis aan dialoog. Maar fuck die dialoog en die burger, de centen zijn even belangrijker.

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden

Een hele sociale reactie is dit. En zo goed onderbouwd ook.

Ben Steijn
Ben Steijn
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Ik reageerde met dit commentaar op een reactie die meteen daarna door de redactie
(terecht) werd verwijderd.

27
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x