Klaar met de politieke elites van ons land

Vertrouwen in politici nadert nulpunt

Men neme het negeren van het vuurwerkverbod, protesten tegen de opvang van asielzoekers en coronamaatregelen, een vrijheidskaravaan en toenemend complotdenken, afgetopt met een tanend vertrouwen in de overheid in het algemeen. Steeds meer burgers lappen de hen opgelegde regels aan hun laars. En dat heeft de politiek helemaal aan zichzelf te wijten, stelt Robert Raupach. 

Er broeit iets in het land. Meer en meer mensen zijn boos. Ze zijn teleurgesteld over de staat van het land waarin wij met z’n allen wonen en steken dat niet langer onder stoelen of banken. Al jaren smeulde onder de oppervlakte van onze samenleving een vuurtje van een ontevreden groep medeburgers. Hillary Clinton zou hen hoogstwaarschijnlijk hebben weggezet als een basket of deplorables; oftewel zij die in de ogen van de zelfbenoemde elite achter de eerste de beste populist aanlopen. Maar inmiddels brandt het vuur alsmaar vaker en sneller door de oppervlakte heen en uiten grotere groepen mensen openlijk hun ongenoegen over wat er in ons land gebeurt.

 

Geen enkel draagvlak

Als ik er weleens over begin in mijn omgeving is een veelgehoorde dooddoener, dat de meerderheid op de regerende partijen heeft gestemd. Kortom: niet zo zeuren, onze leiders zijn eerlijk en democratisch gekozen en daar moeten we het mee doen. Natuurlijk hebben we in Nederland vrije verkiezingen en is er heus geen stemfraude gepleegd. Maar ons huidige politieke landschap en stelsel laat teveel ruimte voor de gevestigde partijen om alsnog handjeklap te doen buiten de kiezers om. Zo konden bijvoorbeeld met speels gemak de partij met de grootste zetelwinst tijdens de laatste verkiezingen (FvD met +6) en de derde partij van het land (PVV) buitenspel worden gezet. Notabene al voordat mensen hun stem konden uitbrengen.

 

Heilig D66

En nu kan men van die beide partijen van alles vinden, maar ook zij en hun gezamenlijke aandeel van 16% van alle kiezers zijn onderdeel van onze democratie, of men dat nou leuk vindt of niet. Geen enkele seconde is overwogen om ook maar iets te doen met de stem van bijna één op de zes Nederlanders. Ter vergelijking: het opgehemelde en heilig verklaarde D66 heeft een aandeel van 15% van alle zetels gehaald. In de beeldvorming en de mediale aanwezigheid lijkt het ondertussen wel alsof dat 51% was. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het kabinet, dat over enkele dagen pas aantreedt, in de meest recente peiling nog maar op 58 zetels zou komen. De toch al minimale meerderheid is als sneeuw voor de zon verdwenen. Poef, weg draagvlak.

 

Coronacrisis als katalysator

De coronacrisis heeft een aantal zenuwen blootgelegd. Dat we ons scheel betalen aan de zorg, maar het land alsnog bij zo’n 600 bezette IC-bedden verdeeld over 77 ziekenhuizen op slot moet. Dat we één van de meest ontwikkelde en rijke landen denken te zijn, maar maandenlang geen beschermende middelen voor verzorgingstehuizen wisten te organiseren en aan het klunzen waren met de distributie van vaccins. Het zijn maar drie voorbeelden. Maar de zenuw die voor mij het duidelijkst is blootgelegd is hoe onkundig onze overheid te werk gaat. Na bijna twee jaar lijken we maar niets te willen leren. Niet van onze eigen ervaringen, maar ook niet van wat andere landen doen en wat wetenschappers en experts daar te weten zijn gekomen en publiceren.

 

Ontrevredenheid

Zou het coronadossier daarin echt een uitzondering, een incident, zijn? Of is het symptomatisch voor onze overheid, dat er simpelweg heel veel niet op orde is en relevante kennis ontbreekt of niet wordt gebruikt? Nu denkt u wellicht: niet zo zuur, in Nederland hebben we het toch goed op orde? Nu wil de werkelijkheid dat mijn mening en ik allang niet meer in de minderheid zijn. De coronacrisis fungeert als katalysator voor ontevredenheid.

Het gezagsgetrouwe Trouw publiceerde in november schokkende cijfers. In maart 2020 had 69% van de burgers vertrouwen in de overheid. In oktober 2021 was dat nog maar een schrikbarende 29%. Zo’n 70% van de medelanders wantrouwt de overheid inmiddels, dat is een veelvoud van de 16% FvD- en PVV-stemmers. Een enorme silent majority is helemaal klaar met de fuck-ups van drie kabinetten Rutte en zijn vazallen.

 

De waarheid als optie

In iedere gezonde democratie zouden de gekozenen met zo’n laag gepeild aantal zetels en de grote ontevredenheid onder de bevolking de eer aan zichzelf houden en het afgegeven mandaat nietig verklaren. Maar van enig besef of nederigheid is niets te merken. Hell, inmiddels is het voorliegen van de bevolking en de Tweede Kamer meer geïnstitutionaliseerd dan het vermeende geïnstitutionaliseerd racisme.

Over het geheugen, en vooral de afwezigheid daarvan, bij Mark Rutte is al genoeg geschreven op deze site. Ook Hugo de Jonge lijdt ineens aan geheugenverlies. Vorige week kwam aan het licht dat hij ‘vergeten’ was om kritische adviezen over de gewenste invoering van 2G met de Kamer te delen. “De waarheid is in de politiek geen uitgangspunt meer, maar een optie”, aldus journalist Bas Haan. Treffender kan ik het zelf niet verwoorden.

 

Verbodsbeleid

In plaats van gewenst of goed gedrag, al is dat laatste nogal subjectief natuurlijk, te stimuleren of aan te moedigen, wordt in Nederland vaak gekozen voor een verbod. Boeren die geen boeren meer mogen zijn. Van de ene op de andere dag 100 km/u rijden op precies dezelfde weg waar je eerst 130 mocht rijden, en waar het na 19 uur ook weer mag, snapt u het nog? Een gasaansluiting in je nieuwbouwhuis; ben je helemaal besodemieterd? And don’t get me started over alle zinloze verboden binnen de coronamaatregelen.

Een actueel voorbeeld waar ik even iets langer bij stil wil staan is het vuurwerkverbod, dat voor het tweede jaar op rij door het kabinet is ingesteld. Om de zorg te ontlasten, bezwoer men. En weet u aan wie het kabinet om een advies heeft gevraagd? Het OMT! Medici, biologen, dierenartsen! Behoorlijk wat Nederlanders pikten het die eerste keer nog, maar een tweede keer lieten zij zich hun geliefde geknal nauwelijks nog afpakken.

Het leek bijna als vanouds tijdens de Nieuwjaarsnacht. In 2020, net voor corona zijn intrede deed, kwamen 385 mensen wegens vuurwerk op de spoedeisende hulp (SEH) terecht. Niet in Amsterdam alleen, nee ook niet in de hele Randstad bij elkaar. Dat aantal is voor heel Nederland. En trouwens, van die 385 mensen bleven er ‘maar’ 10% in het ziekenhuis. Op de SEH worden 1,7 miljoen mensen per jaar binnengebracht, om maar even een context mee te geven. Dat diverse partijen een algemeen vuurwerkverbod willen mag geen geheim zijn, en nu was daar corona als handig alibi om een langgekoesterde wens door te drukken.

 

Selectief demonstratierecht

Passend in het straatje van bovenstaande verboden en het hinderen van de uitoefening van een democratisch grondrecht past de soap rondom de verboden coronademonstratie afgelopen zondag in Amsterdam. Na de Black Lives Matter- demonstratie op de Dam, inclusief openbaar aanzetten tot haat en geweld, verdedigde burgemeester Halsema bij Op1 de demonstratie met de volgende woorden: “Een demonstratierecht is gegeven. Dat hoef je niet eens aan te vragen. Je mág demonstreren. Je moet het melden, maar als je het niet gemeld hebt, mag je nog steeds demonstreren. Mensen mogen demonstreren. Dat is zeker in een periode waarin de overheid zich heel veel macht toe-eigent, noodzakelijk.”

Demonstreren voor een beroepscrimineel in de VS en tegen niet-bestaand politiegeweld in Nederland jegens gekleurde medemensen is oké, hoe stompzinnig ik dat persoonlijk ook vind, whatever floats your boat. Maar een demonstratie van weliswaar deels gewappieficeerden als Willem Engel moet óók kunnen, en niet koste wat het kost gedwarsboomd worden. Het selectief toestaan van demonstraties is een uiterst zorgwekkende en ondemocratische ontwikkeling, waarvoor we onze ogen niet mogen sluiten.

 

Complotdenkers

Waar al het liegen, wantrouwen en afbrokkelen van de democratische grondbeginselen toe leiden zien we in de toename van complotdenkers. Het is hen bijna niet kwalijk te nemen als politici hun best doen om de waarheid te verdoezelen, het tegendeel doen van wat ze zeggen of ons dagelijkse leven steeds meer voorzien van restricties en regels. Niettemin zit ik met een dilemma omtrent complotdenkers. Veelal leggen zij wel de vinger op de zere plek – er is niets mis met gezond wantrouwen jegens politiek, media en wetenschap – en daar moet ook zeker naar geluisterd worden. Waar het misgaat is dat de afslag die zij vaak nemen in hun conclusies uiteen loopt van lachwekkend tot weerzinwekkend.

 

Spreek je uit

Terug naar het begin. Waarom zijn mensen boos, teleurgesteld en betwisten zij de opgelegde regels? Het antwoord is simpel voor mij. Als mensen voorgelogen worden en niet meer begrijpen waarom ze iets moeten doen; als nut, noodzaak, doeltreffendheid en proportionaliteit ontbreken haakt men dag voor dag, beetje bij beetje iets meer af, tot een punt bereikt wordt waarop simpelweg de emmer overloopt.

Naar aanleiding van het OpinieZ-eindejaarsartikel stelde iemand mij de vraag wat nou het perspectief is. Het perspectief is: meer burgers en ondernemers die eindelijk durven uitspreken wat zij al jaren denken. En belangrijker nog: de val van het kabinet Rutte 4. Nog dit jaar.

It’s going to get worse before it gets better.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Met alle propaganda die dagelijks in het burgerbrein worden gegoten, is het vreemd dat er complottheorieën ontstaan? En is het vreemd dat die complotten vaak waar blijken te zijn? Dat zegt niet alleen iets over de intelligentie van de dwarsdenkers, maar ook iets over het gapende gat dat de democratisch gekozen volksmenners laten vallen. Als je als bestuurder zegt dat je de absolute waarheid verkondigt en vervolgens een minderheid gelijk moet geven (terwijl je die minderheid eerst als “gek” wegzet) dan zink je beneden alle peil.

Zoals vandaag gebleken: de verhouding geprikt/ongeprikt bij coronabesmettingen is aangepast voor de afgelopen 2 maanden, omdat ze even vergeten waren dat kinderen (-12) meegeteld werden in de cijfers, maar niet geprikt konden zijn. In 1 dag gaan we van 50/50 naar 65/35 (geprikt/ongeprikt). Zouden ze nog meer groepen meerekenen die niet geprikt konden worden?

Hulde aan alle dwarse denkers! Wij zullen overwinnen!!

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het volledig eens met deze column. ik heb zeker ook geen begrip voor deze overheid.
De gezondheidszorg wordt onbetaalbaar. Ons is ‘marktwerking’ voorgespiegeld zodat de zorg betaalbaar zou blijven. Nou, sinds de invoering er van gaat een stuk groter deel van je inkomen op aan premie en vooral de eigen bijdrage + wat er allemaal UIT het basis pakket is gehaald.
De overheid doet NIETS aan het reguleren van energieprijzen of brandstofprijzen (mobiliteit) Dat laat men de pan uit rijzen wellicht met het doel dat via de portemonnee geregeld wordt dat velen straks in een koud huis zitten te bibberen en nergens naar toe kunnen omdat ze de auto niet meer kunnen betalen en de energierekening niet meer. Een land waar meer en meer voedselbanken ontstaan en waar werken nauwelijks beloond wordt. Zeker op MBO niveau niet .
Waar ere doctoraten worden gegeven door TU Delft aan een zakkenvullende socialist die ons NOG armer wil maken met verkeerde beslissingen.
Echt ik heb zo een hekel aan Rutte en zijn partners in crime (Lees: Kaag, Segers en andere no no’s.)

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Halsema, Halsema is die vrouw die zegt dat ze hoopt dat de moslima ooit die hoofddoek zal afzetten. Dat klinkt mij als de strategie van een sluipwesp die de eitjes legt in een larf waarin de larf van binnenuit wordt opgegeten. Ik las het voor een paar jaar terug in een artikel van een socialist; geef die moslims de tijd, eens zullen ze onze weg weten te vinden. Het verschil tussen communisme en socialisme in een notendop. kwaadaardige gezwellen waarvan de overtuiging leeft dat ooit eens iedereen gekerstend zal worden. Als het spreken niet zoveel te betekenen heeft zie ik een grote overeenkomst met het instinctmatige tussen de moslim en de socialist.

Ik ben 53 jaar en heb met eigen ogen kunnen vernemen wat het betekent om van 13,5 naar 17,5 te groeien. Volgens mij moet je stekeblind zijn en er iets aan je bovenkamertje mankeren om de sociale gevolgen er niet van te ‘willen’ zien. De socialistische wetenschap ‘wil’ dit niet zien, want inderdaad de grenzen moeten open blijven, want je zou je idealen maar eens in moeten ruilen voor wetenschap. De socialisten zijn oververtegenwoordigd in de wetenschap, dus reken maar uit…..en dat wil ook nog wat aan klimaatverandering doen.

Persoonlijk vraag ik mij af of de gevestigde orde nog wel een andere uitweg heeft dan de teugels bij de burger steeds strakker aan te trekken? Daarbij komt dat als je eenmaal bent begonnen met liegen, je blijkbaar niet meer kunt stoppen met liegen. Ik weet er alles van in mijn persoonlijk leven.

Ik heb er alle vertrouwen in dat de bom in de nabije toekomst gaat barsten.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Persoonlijk vertrouw ik Baba Vanga meer dan onze regering. Zij voorzag het socialisme in het Westen. Als zo zienster gelijk kan krijgen waarom zouden dan complottheorieën niet dicht bij de waarheid komen? Om onze leven om te gooien is toch op zich al een complot. Overigens zag ik zonder een ziener te zijn die tendens al meer dan twintig jaar geleden. Overigens wijken zij hier af van de socialistische beginselen want deze sluit juist de deuren af om zich te beschermen terwijl nu de deuren wagenwijd open zijn.
Allen die bom kan ons nog redden omdat wijsheid ontbreekt. Hoe eerder zij hun doelen zullen nastreven hoe eerder zal die bom barsten.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Paranoïditeit, complotten ontstaan meestal door interactie van een slecht functionerend informatieverwerkingsorgaan in relatie tot situatie, mensen die een gevoel van onbehagen, wantrouwen veroorzaken. Het ware aspect van een paranoïcus of complotdenker is dat ‘het gevoel’ vaak niet eens onterecht is. Een logische oorzaak van de vele complotdenkers zou inderdaad wel een bij politici als Rutte, de Jonge, Kaag etc kunnen liggen. De omvang van de schade die dit soort politici veroorzaken zijn ongekend groot.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je slaat de haat erin ,niet eruit,de aanpak van alles is een groot falen ,de onkunde druipt er vanaf, snel een zakenkabinet,met mensen die verstand hebben van de zaken waar ze goed in zijn,de oelewappers die nu aangesteld zijn hebben hun onkunde allang bewezen,kijk naar wat ze hebben gedaan,en niet wat ze je beloven, Pinokkio heeft de grote bedrijven al weggejaagd,en de kleine staan al ver onder water.Hoe ver mogen ze nog doorgaan??

Door
Door
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Een bewust uitgespeelde rol verdeling Elk kamerlid met een eigen crisis om de burger de mond te snoeren Omkunde? M’n hoela

Meine
Meine
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Robert, graag wil ik wat nuanceren: “…Natuurlijk hebben we in Nederland vrije verkiezingen en is er heus geen stemfraude gepleegd….”

De data van de afgelopen verkiezingen heb ik samengevoegd, 13824 stembureaus, met 1576 kandidaten over 35 partijen en een paar eenlingen. Er is fraude gepleegd ten gunste van D66. Dit moet nog een keer door een ander persoon worden bekeken, noem het een soort “peer-review” om te valideren. Bij 2 politieke partijen heb ik dit een half jaar geleden gemeld, niemand wil z’n vingers er aan branden….

Je mag mij contacten.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Ik heb op een zeer beperkt niveau ook wat onderzoek gedaan, door berichten op juistheid te controleren. En ja, het valt nauwelijks te ontkennen dat er gefraudeerd is.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Kaag kon haar Arabische dansje alleen uitvoeren als zij op dat moment meer wist. Uit de gepresenteerde cijfers bleek die winst nog niet.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Meine

Dat denk ik dus ook al een hele tijd. Het is anders toch niet mogelijk dat in online polls 92% totaal geen vertrouwen heeft in het corrupte RutteIV regime.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het referendum is niet voor niets afgeschaft. Het volk is alleen maar lastig en de elite wil de handen vrij hebben voor hun vernieuwde bestuurscultuur. Hopelijk krijgen ze niet de kans om ons land nog verder af te breken en worden meerdere mensen wakker.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

DEMOCRATIE

1) Cordon Sanitaire

Al 20 jaar worden verkiezingsuitslagen niet gerespecteerd door uitsluiting van grote gekozen partijen. In 2002 is dit spelletje begonnen en heeft net zo als het “ik kan het mij niet herinneren virus” inmiddels alle politieke instellingen in het hele land besmet.
Als je dat lang genoeg volhoudt doen ze bij de volgende “verkiezing” vanzelf niet meer mee.

2) HET VALT BLIJKBAAR NIET OP?

Het valt blijkbaar niet op, dat de 2e Kamer met 15-18 leden, m.n. de fractievoorzitters, over de toekomst van ruim 17 miljoen Nederlanders besluiten neemt na debat met een al maanden demissionair kabinet, terwijl de rest, ± 125 – 130, door ons gekozen én betaalde volksvertegenwoordigers na gezamenlijk debat “zonder last” horen te stemmen.
Een pandemie komt als geroepen om ± 90 % van onze volksvertegenwoordiging met een ‘functie elders’ het bos in te sturen. Zolang het bos nog niet opgebrand is in bio centrales.
Controversiële onderwerpen kunnen door de ‘meerderheid’ gewoon als hamerstukken worden afgehandeld.

3) Het kabinet 2022

Het gros van de ministers en staatssecretarissen met het “nieuwe elan” zo goed als onbekend zijn bij het Nederlandse volk?
Dat de rest van het ‘nieuwe’ kabinet bestaat uit personen waarvan de laatste 24 maanden voldoende feiten het daglicht hebben gezien om ze met een motie van wantrouwen, deels opnieuw, definitief het Binnenhof uit te sturen.

Onze bijna kersverse Minister President over zijn nieuwe kabinet:

“Nederland wil dat wij iets gaan laten zien”

Dat moeten wij dan maar aannemen van een visieloos figuur die nog een keer vier jaar als een olifant door de restjes van ons ‘democratisch’ breekbare politieke bestel denkt door te kunnen denderen. Samen met zijn vriendjes in het hele land.

Democratie?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

De enige democratie in Europa is in Zwitserland. Representatieve democratie heeft al lang afgedaan.

Chris
Chris
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een heerlijk stuk. Verhelderend en de vinger op de zere plek chapeau

Claas Persoon
Claas Persoon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

‘Onze overheid’ begint zich ten opzichte van zijn burgers steeds meer te gedragen als een vreemde mogendheid.

Henk
Henk
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Claas Persoon

En niet zomaar een vreemde mogendheid, maar een gewelddadige bezetter die ons land wil uitzuigen en muilkorven!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het draagvlak is verdwenen omdat het beleid van Rutte en zijn trawanten steeds bestaat uit maatregelen die contraproductief zijn:
– een lockdown die al is geprobeerd (en vaak strenger met avondklok) in Spanje, Italië, Frankrijk, Hongarije en daar heeft geleid tot MEER doden per miljoen inwoners dan in Nederland;
– een lockdown die leidt tot meer binnen zitten en dus afnemende conditie, dus minder weerstand;
– Schiphol blijft open, waar elke dag 40.000 mensen uit de hele wereld in en uitreizen, maar de gewone burger mag niet naar sommige winkels, want stel je voor dat je daar iemand anders zou aansteken (terwijl je in die winkels dezelfde populatie ontmoet als in de andere winkels in jouw omgeving)
– slechts 1 % van de besmettingen (wat nog geen infectie is) is gebeurd in de horeca (blijkt uit bron- en contactonderzoek, weekrapport RIVM), en wat doen we: we sluiten de horeca om besmettingen te verminderen. Volstrekt zinloos.
.
Maar ik heb geen medelijden met de 60 % volgzame schaapjes die weer braaf op dezelfde 4 kartelpartijen hebben gestemd. Ze wilden meer van hetzelfde en dat zullen ze krijgen. Als Annemarie van Gelder vaststelt dat de kiezer zich nu afkeert van Rutte, dan zijn ongeveer 1 miljoen kiezers (79-58=21zetels) een jaar te laat wakker geworden. Want ze hadden het kunnen weten als ze de moeite hadden genomen zich te informeren. Als je verkiezingen niet belangrijk genoeg vindt om de vrijheid te behouden, wat dan wel?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dit is de laatste kunstje van Rutte. Zijn partij halveerde bijna in leden getallen tijdens zijn bewind. De grootste probleem is Kaag als vice premier mocht Rutte snel uitvallen wat ik zeker niet uitsluit. Misschien is het zelfs het plan want Kaag gaat over de lijken en Rutte is sterk beschadigd.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

700 kanslozen Afrikanen per week worden ingevlogen door de VVD, omdat VVD-ers dan fijn huizen kunnen verkopen of verhuren aan het COA. En vergeet de miljardenomzet voor cda/d66 en vvd leden aan inboedel en witgoed niet. En dan nog vreemder: die gasten worden met honderden opgehokt in tenten, terwijl ik niet naar Paradiso kan vanwege “corona”.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Zolang die andere 40% de versplintering in stand houdt en weigert zich te verenigen zijn die net zo stom bezig als die 60% volgzame schaapjes.
Wil je verandering, dan moet je werken vanuit het beginsel “eendracht maakt macht”

Met gesloten rijen op rechts was het voor het kartel spitsroeden lopen.
Nu doet niemand ze wat

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoop dat de corona protesten in zich meer inhoud hebben dan de corona beperkingen. De politiek ontneemt de burger ook de spelen terwijl brood en spelen zelfs een dictator in het zadel houden. Of je voor het vuurwerk ben of niet het totale verbod is heel ongelukkig zeker met de reden om de ziekenhuizen te ontlasten. De gezondheidszorg hangt niet af van een paar vingers of ogen maar van de bezuiniging op de zorg. Het is de hobby van Rutte om de zieken en ouderen dwars te zitten en dat al voor tien jaar. D66 vult het aan met het “klaar met het leven” spuitje. De verpleging krijgt hoogstens applaus en het geld gaat naar bodemloze putten van migratie en klimaat versterkt door de polariserende identiteitspolitiek. In plaats van neutraliteit krijgen wij verschillende rechten en plichten door multiculturele aanpak en de politiecorps die half islamitisch moet worden door religieuze uitingen toe te laten. De enige demonstraties die mogen doorgaan moeten BLM getint zijn anders wordt de waterkanon er op losgelaten. Klimaatmaatregelen verkleinen agrarische capaciteit terwijl de bevolking groeit. Het land wordt intussen overbevolkt met culturen die de onze niet respecteren en straks de meerderheid vormen. Bestrijdt CO2 door bossen te kappen en verbranden. Grond moet vrij om te bezaaien met windturbines en zonnevelden. Laat Kaag haar voortijdige dansje op de tafel opnieuw uitvoeren op 10 januari en laat die club snel te werk gaan want des te eerder breekt de tafel onder de leugens. Dan zijn wij er nog niet vanaf want verkiezingen zijn een farce geworden. Zij vormen alleen een mandaat voor machtsspel. De representatieve democratie heeft afgedaan en dat heeft tien jaar Rutte bewezen.
Overigens had Rita Verdonk toentertijd echt verloren net zoals Omtzigt vorig jaar?

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Natuurlijk zijn er ook complotdenkers, die er van alles en nog wat bijhalen om het zwartste scenario op te roepen.
Maar die zitten dan wel aan beide zijden van het corona spectrum, waardoor de tegenstellingen steeds verder worden uitvergroot. Natuurlijk kun je Willem Engel als wappie wegzetten, als je elke onvolkomenheid uitvergroot en alles wat wel de werkelijkheid weergeeft wegfiltert. Ik vind Wilders en Baudet ook niet de beste vertolkers van alle ongenoegen, door de wijze waarop zij acteren. Maar haal de kern van al die betogen naar voren en filter de onzin weg, dan blijft er heel veel over van datgene wat door de overheid bewust wordt gemanipuleerd en als machtsmiddel naar de bevolking wordt gebruikt. Die nuance wil ik graag aanbrengen en bevestig de constatering, dat deze overheid al lang geen dienaar meer is van het volk. Omdat we ook een regerende koning hebben, die elke capaciteit mist om zijn functie naar behoren uit te oefenen, waarvoor een koning behoort te staan. We zijn er langzaam naar toe ‘gegroeid’ en alles is nu in een onhoudbare stroomversnelling geraakt, die niet meer te keren is, vrees ik.

Jan Smid
Jan Smid
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het vuurwerkverbod valt niet te realiseren omdat we buurlanden hebben en geen grenscontroles zijn. Daar komt nog bij dat de politie en douane nauwelijks tijd hebben voor controles

Ik ben vóór martwerking in de zorg maar dan wel met echte onafhankelijke marktmeesters en niet met corrupte politici die volop vriendjes en marktpartijen geld toestoppen zonder dat ze daarvoor iets hebben gedaan.

En wanneer worden pelletkachels verboden? Die zorgen voor luchtverontreining waar elke astmapatiënt last van heeft. Het is ook van de zotte dat geperste houtkorrels uit andere landen wordt gehaald. Dus wij stoken de bossen op van andere landen.

Nog erger, door stomme zonnepanelen en zonnecentrales kan snel een onbelans optreden waar we te maken kunnen krijgen met langdurige stroomuitval, mede omdat we steeds meer stroom verbruiken. En al die subsidie voor elektrische auto’s worden betaald door de mensen met de laagste inkomens. Immers, we gaan van 3 schijven naar 2. Hoe die mensen moeten rondkomen, ik weet het niet.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte werkt aan een doodlopende toekomst.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Maandag staat Lion Capital IV met de koning op het bordes.
Lion Capital is een Hedgefund dat eigenaar werd van HEMA en dit bedrijf compleet financieel leeggeroofd om het, stijf van de schulden, voor dood weer af te stoten. Witte boorden criminaliteit op en top.

En dat wat de kabinetten Rutte met Nederland doen. Voor de burger was/is er lastenverzwaring op lastenverzwaring. Waarbij de staatsschuld weliswaar ook fors werd afgebouwd, maar die staatsschuld loopt op dit moment in razend tempo op.
Die schulden dienen deels ter compensatie van de getroffenen rondom het wanbeleid inzake corona, deels om popi-jopie geld uit de delen aan EU en de uitvreters van Clubmed. Deels om de asielindustrie te spekken. En deels om de diepe zakken van allerhande charlatans uit de bende van Nijpels te vullen. Ik luister in de auto vaak naar BNR radio en je wilt niet weten, wat er aan kapitaal aan de windhandel van energietransitie wordt geofferd. Uw geld, om precies te zijn.

Als Lion Capial IV haar regeerperiode vol weet te maken blijft Nederland geplunderd en berooid achter.

FDH
FDH
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid gedraagt zich als een entiteit die er alleen voor zichzelf zit, en niet voor de burger. Ze zijn extreem onbetrouwbaar, wispelturig, en vinden het geen probleem om over de burger heen te walsen. Ook in het buitenland zijn ze zich hier inmiddels van bewust. Bedrijven vertrekken of vestigen zich niet in Nederland.

Er is een groot gebrek aan democratische controle en tegenmacht. Immer falende politici zoals Hugo de Jonge kunnen bijna niet weggestuurd worden. Ons staatsrecht is te zwak om de impasse te doorbreken.

Zoals Maaike van Charante in haar boek zegt over de Schilderswijk: de overheid (en wie daar nog meer bij hoort) hebben plannen, en wij staan in de weg.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nog even dit (voordat het verdwijnt)
RTL nieuws 5-1-2022:

“Franse president Macron heeft als doel om ‘ongevaccineerden dwars te zitten’
De Franse president Emmanuel Macron heeft als doel om het ongevaccineerden alsmaar lastiger te maken. In een interview met de Franse krant Le Parisien zei hij gisteren dat ‘de strategie is om ongevaccineerden dwars te zitten’. Hij hoopt dat te bereiken door het dagelijkse leven voor mensen zonder vaccinatiebewijs steeds verder onmogelijk te maken.
In Frankrijk wordt momenteel gesproken over nieuwe coronamaatregelen. Het kabinet stemt binnenkort over een vaccinatiebewijs, waardoor bezoekers van onder meer cafés en restaurants aan een test niet meer voldoende hebben. Zij moeten gevaccineerd zijn, anders mogen ze niet naar binnen.
Bijna 90 procent van de Fransen die daarvoor in aanmerking komen, is gevaccineerd. “Hoe verhogen we dit percentage?”, vraagt Macron zich in het interview hardop af. “Door ongevaccineerden, sorry dat ik het zo zeg, dwars te zitten.” Hij voegt daaraan toe dat in een democratie de grootste vijanden ‘leugens en domheid’ zijn. “De ongevaccineerden zetten we onder druk door hen zoveel mogelijk te beperken.”

Met een linkje naar het interview:
https://www.leparisien.fr/politique/emmerder-les-non-vaccines-les-debats-sur-le-passe-vaccinal-suspendus-apres-notre-interview-de-macron-05-01-2022-3NX2DW2JJBGHXNBPVXMQDSQEHM.php

Dr. Cornelis van den Berg
Dr. Cornelis van den Berg
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zojuist een half uur durende videomateriaal bekeken waardoor een uitstekend beeld ontstaat van het optreden van politie, ME en romeo’s op 2 januari j.l. op en nabij het Museumplein tegen vredelievende demonstranten, die weigerden om ook maar 1 van de klaar gelegde bakstenen op te nemen. Deze provocatie mislukte. De razernij werd er niet minder door. Dit videomateriaal, dat opgestuurde is naar police for freedom laat zien dat de Gestapo terug is. Ik was er bij, maar dan zie je maar een klein stukje. Ik ben me lam geschrokken. Voor mij is het evident dat Halsema niet langer de regie heeft. Ons land is m.i. overgenomen door fascisten. Die treden op met een smile maar als je niet doet wat zij willen dan halen ze knuppels te voorschijn en hitsen ze bijtgrage honden op tegen ongewapende demonstranten, ook tegen oudere mensen zoals ik (76 jaar). Als we ons niet verenigen tegen de plegers van zulke misdaden, dan gaan we een periode van grote duisternis en leed in.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Alle mede reageerders een gelukkig en hopelijk kort verblijf van Rutte IV! Tot ontzetting zijn er dus types die bewindslieden lastigvallen. Kijk ik ben het met de bewindslieden ook niet eens, maar laat hen privé met rust! Begrijpelijk dat het gebeurt maar het kan gewoon niet. Bewindslieden hebben als sinds jaar en dag geen enkel gevoel meer in hun lijf, maken kiezers woest door onverklaarbare draaiingen leugens list en bedrog. Dat was er in het verleden ook zeg jaren 90 vorige eeuw, maar nu kun je het zelfs al voorspellen dat er dingen uit de klauwen gaan lopen.

Partij als PVV en ook FvD buitensluiten is laatste wat je moet doen. BBB stijgt qua zetels en het zou goed zijn als er aan de rechterkant van het spectrum meer wordt samengewerkt dan nu het geval is. Omtzigt kan in zijn eentje het ook niet doen, dus daar moet echt nodig mankracht naar toe en niet de types die al in Den Haag rondlopen en die je never kunt vertrouwen!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Bedreiging -of erger- is niet helemaal nieuw in ons land en daarin heeft vooral het linkse deel een grote rol. Zie deze opsomming die ik elders plaatste.
Het politieke landschap is minder vredig dan het lijkt en daarin speelt een bepaald deel van het politieke spectrum een stevige rol.

Dus als Kaag -what’s in a name- “bedreigd” wordt moet ze -net als Wilders doet- niet zeiken.

– 1 –
Centrum Democraten 1986. Linkse elementen verstoorden een interne partijvergadering van deze partij, waarbij het hotel waar ze zaten in vlammen opging en de partner van Janmaat een been verloor.
– 2 –
Linkse bomaanslag op de woning van Aad Costo. RaRa -sterke banden met het huidige GroenLinks- bliezen zijn woning op in onvrede over het vreemdelingenbeleid. Ook een bomaanslag op het ministerie van Binnenlandse Zaken.
– 3 –
Aanslagen RaRa op Shell en Makro, omdat zij actief waren in Zuid Afrika.
– 4 –
moord Pim Fortuin
– 5 –
Ayaan Hirschi Ali verliet ons land omdat het voor haar niet meer veilig was in ons land. De protegees van links, moslims hadden het op haar leven voorzien. Links vond dat net goed, had ze haar mond maar moeten houden.
– 6 –
Moord Theo van Gogh
– 7 –
Geert Wilders. Deze man leeft al jaar en dag in een gouden kooi omdat o.a. moslims hem graag ombrengen. Als er een (overigens goedaardige) gek met een fakkel bij Kaag voor de deur staat schreeuwt deugend Nederland moord en brand. Dat Geert Wilders al jaar en dag werkelijk voor zijn leven moet vrezen vindt deugend Nederland dan weer geen probleem.

Eric
Eric
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Je hebt ook gelijk Ernie. Het laat zien dat op links alles wordt geaccepteerd om het beoogde doel te bereiken. MSM is hierin ook een zeer voorname speler die ideeën voed en dan komt er vanzelf een typ die met dat idee het volgende slachtoffer maakt.

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x