De spiegel van Der Spiegel

Narcostaat Nederland staat er niet best voor

In de wereld neemt niemand Nederland nog serieus. We zijn een land geworden zonder wet en orde, geleid door criminelen en corrupte politici. Rare deals met andere landen en bedrijven, onnodig kappen van bomen, hetzes tegen boeren en uitverkoop van de burger aan internationals. De demissionaire regering blijft eindeloos aan en op Twitter wordt volop geklaagd, maar niemand doet wat, constateert Simon Soesan.

In haar laatste uitgave vertelt Der Spiegel iets wat velen allang weten: Nederland is een land zonder wet en orde, geleid door een combinatie van criminelen en corrupte politici. Waar ik ook ga in Duitsland – niemand neemt Nederland nog serieus. Wel wordt de bedreiging van de burger in het algemeen serieus genomen.

 

Mocromaffia

Achter de persoonsverheerlijking van mensen zoals de huidige Mocromaffia-baas Taghi gaan zoveel geruchten schuil, dat het tijd wordt om ook daar een boekje over open te doen. Zijn contacten met vooraanstaande politici zijn geen geheim meer. Ook zijn vermogen om alles en iedereen in de maling te nemen is bekend. En de verhalen over zijn micro-penis en de noodzaak om seks met geweld te combineren zijn bekend, hoewel niet geverifieerd.

Ergens ging het fout. Ergens openden corrupte politici de deur naar Nederland. Die deur bestaat niet meer en is gewoon platgelopen. Rare afspraken met buitenlandse leiders en firma’s leidden tot het onnodig kappen van bomen, een hetze tegen boeren, vernietiging van eigen natuurrijkdom en de verkoop van de burger aan internationals.

Wanneer iemand ontslag neemt is het over. Niet in Nederland. De regering nam ontslag, rekt de onderhandelingen voor een nieuwe regering zodanig op, dat de burgers doodmoe worden en interesse verliezen, precies wat deze demissionaire groep van zwendelaars zocht: de macht behouden en doen waar je zin in hebt.

 

Gevaarlijk

De straten van Nederland zijn gevaarlijk. Niet alleen voor homo’s – voor eenieder die opgefokte veertienjarige Marokkaantjes tegenkomt. De Nederlandse regering miste de kans om deze kinderen te integreren en liet ze lekker op straat hangen. En als je niks te doen en niets te vrezen hebt is er slechts één ding wat overblijft: mensen lastigvallen. Van daar is de afstand naar grof geweld klein en, met een regering waar een minister openlijk terreur kan ondersteunen, valt er niets te verwachten dat deze situatie verandert. Integendeel. RotteRutte & co blijven, en Taghi zal twee dagen voorwaardelijk en een ijsje krijgen. Niet omdat dat zijn recht is, maar omdat hij zoveel weet over de Nederlandse politici, dat hij wel binnenkort met een smoes op vrije voeten zal staan.

 

Koest gehouden

Ondertussen wordt het Nederlandse volk koest gehouden met verhaaltjes over genderneutraliteit, corona en maffe tv-programma’s. Op Twitter horen we het Nederlandse volk klagen, maar dat is alles. Want Nederlanders doen zelf niets om die situatie te verbeteren: ze klagen slechts. Anderen mogen de bende opruimen.

 

Net zoals in de jaren 1940-45, toen de koningin en haar maatjes als eersten het land verlieten – met koffers vol geld – om daarna uit het verre Londen te vertellen wat de burger doen moest: samenwerken met de bezetter, want dat was zo goed voor de economie. Tegelijkertijd moest een alliantie van diverse andere landen maar kijken hoe ze het oplosten, want Nederland zelf loste niets op.

 

Volksverhuizing

Toen het Romeinse Rijk verdween ontstond er een volksverhuizing in Europa. Alles wat de Romeinen hadden gebracht, zoals medische kennis, infrastructuur en cultuur, werd weggegooid. De Kerk nam de politici in gijzeling en alles wat we van die tijd weten valt onder het woord “Middeleeuwen”, want in die tijd werd weinig uitgevonden, oude begrippen uitgewist, terwijl de burgers onder de duim werden gehouden met religie, bangmakerij en een maffia van religieuze en politieke misdadigers, die de lakens uitdeelde.

Ik zie al dertig jaar weer een volksverhuizing in Europa, gepaard gaand met het uitwissen van geschiedenis en cultuur, overname van landen door corrupte politici en supercriminelen. En, behalve klagen, doet niemand er iets aan.

Der Spiegel houdt Nederland een spiegel voor. Maar bloedzuigers en vampiers kunnen zichzelf niet in de spiegel zien en kunnen nog heel lang demissionair blijven. En daar rekenen ze op.

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
21 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
MrPercussionPete
MrPercussionPete
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Rutte is inderdaad een moreel verrot mens. Geen visie, geen leiderschap, geen integriteit… Deze omhooggevallen onderwijzer past op de winkel en heeft slechts één ambitie: De langst “regerende” MP aller tijden te worden. Wat een armoede… De Nederlandse politiek is failliet. Een mengelmoesje van een naar links afgeslagen VVD met het tot een splinterpartijtje gereduceerde CDA, en wat linkse partijen, de ene keer, D66, dan weer Groen Links, dan weer de PvdA… Aan de rechterkant heb je dan nog Baudet en Wilders, maar die krijgen electoraal ook niet veel voor elkaar. Die hele Nederlandse politiek is een vleugellamme incestueuze schijnvertoning geworden, en als het aan de laffe lamlendige bankzittende vegeterende Nederlandse kiezer ligt, dan blijft die omhooggevallen onderwijzer met die dwangmatige joker grijns nog zeker 20 jaar MP.

top of flop
top of flop
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  MrPercussionPete

Rutte was medewerker personeelszaken en dat is goed te zien aan de mensen, die rondom hem verzameld zijn.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De burgers in Nederland worden niet alleen zoet gehouden met drugs. Ook de dagelijkse dosis hersenspoeling over klimaat, energietransitie, corona, mensenrechten (alleen in een ver land uiteraard), de gratis reclame voor NGO’s, al die dingen zorgen ervoor dat de meeste burgers ophouden met nadenken, moe gebeukt zijn.
Apathie, lusteloosheid, depressie, zich vastklampen aan het dagelijkse leven: zo ontloopt de gewone burger het gevoel van machteloosheid ten aanzien van de politiek.
Door de permanente hersenspoeling kunnen ze niet eens meer besluiten op de oppositie te stemmen. Terwijl het toch zo simpel is.

Wil
Wil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Shalom mijnheer Soesan, Helemaal gelijk met dit super-atikel! Dank u wel hiervoor.
Toch knaagt er bij mij al maanden de “hoe-vraag”: HOE KRIJGEN WE DEZE SMEERLAP WEG??
Natuurlijk: we blijven hopen, hoop doet immers leven

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Wil

Niet alleen smeerlap Rutte maar ook die Kaagmens de machtsbeluste arrogantie die zij uitstraalt is dodelijk voor Nederland.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jeetje Simon, wat een waarheid.
Waren er in Nederland maar politici, die het zelfde durfde te verkondigen en dan nog in leven bleven ook.
Kijk ik ben van 1938, de tweede wereldoorlog is voor mij als kind, honger en kou en een Vader en Opa die in Duitsland te werk waren gesteld.
Ik kijk op dit moment naar koffie ochtend en zie dan die leugenclown de Jonge, in een aantal zinnen wel 10 keer wij, wij zeggen, terwijl hij als leugenclown anno 2021 de apartheids/discriminatie pas heeft ingevoerd.
Er wordt in Nederland een onfris spel gespeeld, Rutte 3 een weggestuurde club, stort Nederland voor tientallen jaren, in hele donkere diepe afgrond.

Paul
Paul
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als we met ons miljoenen nee zeggen tegen mond kapjes nee tegen de anderhalve meter samenleving nee tegen vaccinatie dwang dan hebben we met elkaar het rotte Rutte beleid zo weggewerkt

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het eens met de schrijver. Punt is, dat protesteren wel in verenigd verband moet. En dat is voor veel rechtse mensen -die vaak werken voor de kost- dit wat minder makkelijk doen.
Wat het probleem groter maakt, is dat rechts over de gehele linie een vrij goede zienswijze heeft om het land weer op poten te krijgen, maar dat de verdeeldheid op de rechterflank enorm is. Doorgaans op details die er in de komende 15 jaar sowieso al niet ter zake doen……, maar toch.

Overigens vraag ik me af hoeveel beter het in Duitsland geregeld is.

Wally
Wally
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Dan zie ik u graag verschijnen op de Nederland in Verzet demonstratie op Zondag 7 November 2021 in Den Haag. Zoals onlangs in Amsterdam ook al duidelijk werd zijn er veel mensen bereid om hun ongenoegen, walging en boosheid te uiten op een vreedzame manier. Als het nu gaat om het uitrollen de instrumenten voor een controle staat of andere zaken, de gemene deler is toch primair de huidige, huichelachtige demissionaire regering.
Ik zal er zijn. Ik hoop velen van jullie ook.

Arie
Arie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Grotendeels eens met de column.
Wel een vraagje; wat is die bron voor de contacten van Taghi met vooraanstaande politici?

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Ook ik heb dezelfde vraag, welke bron?

Cor
Cor
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlandse staat is al een lange tijd een open bananenrepubliek die geleid word door leugenaars/oplichters/moordenaars/enz. En de schapen in Nederland willen en kunnen dit niet zien.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens.Wat een bende!Ik begrijp niet dat Nederlanders niet het land plat gooien en met miljoenen de straat op gaan!

Joan
Joan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen mee eens Simon.
Geen woord teveel gezegd.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tientallen jaren leven wij onder de linkse stempel van alles kan en alles mag. Het doel een paradijs op aarde waar iedereen gelukkig is en alleen goede volk aantrekt want wij zijn allemaal gelijk. Het resultaat is een land waar criminaliteit en corruptie floreert en het leven van de gewone burger steeds meer door belemmert wordt. Er is meer aandacht aan het koestering van het Woke virus dan serieuze zaken. Het land is volledig geopend voor elke indringer. Maxima kon zich niet eens realiseren hoe treffend haar uitspraak was, namelijk dat de Nederlander niet bestaat. Want iedereen is een Nederlander, gedocumenteerd of niet gedocumenteerd, het maakt niets uit. Met 12 miljoen mensen vroeger hadden wij hoge werkloosheid en met 17 miljoen komen wij mensen tekort. Dat klopt toch niet dat kun je zelfs zonder enige studie opmerken. Nederland als kleine land wil zich onderscheiden en dat lukt wel aardig. Niemand neemt ons meer serieus maar maakt misbruik van de oorspronkelijke goedheid die intussen tot domheid geslagen is. Kom maar plukken zo lang de voorraad geeft is de credo. Als een zwerm sprinkhanen rooft de derde wereld Nederland en drukt hun cultuur door met instemming van de politiek. Wij zijn een land geworden waar niemand meer veilig is, elke dag wordt iemand doodgeschoten of doodgestoken. Het recht van de knuppel brengt ons terug in de tijd. De hele ontwikkeling wordt weggegooid omdat de nieuwe bezetters het niet of niet willen snappen. In de tijd dat men andere planeten bezoekt gaat de samenleving terug naar de stenen tijdperk. En dat noemt men build back better.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, dit is wel zo ongeveer de samenvatting van de huidige situatie. Ik baal daar ook enorm van. Stem al jaren op partijen buiten het kartel, maar het gaat maar langzaam.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het is een kliek die niemand met andere ideeën toelaat. Ik geloof dat het bij de maffia ook zo gaat alleen die hebben het niet over democratisch stemmen wat een farce is.

Marien
Marien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goede column. Maar ik schrik er ook van dat ik hier zo stellig lees dat er echt corrupte politici zijn die bij lieden als Taghi in de zak zitten. Dat is toch te gek voor woorden?
Ik ben nou eens benieuwd wie er in die beschrijving past en waarom ambtenaren of collega politici daar geen stokje voor steken.

mark
mark
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

was het maar de middeleeuwen
een man was een man
een vrouw was een vrouw
moraal was aanwezig

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

op de E4 website geschreven dat er een Europees Hof voor de Plichten van de Mens moet komen. Hierdoor kunnen instromers onder dwang gemodelleerd worden tot Europese burgers.
Een echte socialist zal ontploffen bij het lezen van het woord dwang, ook hoop ik dat de joop.nl het oppikt !

John Zoetebier
John Zoetebier
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij hadden voor 1990 al door dat de politiek in Nederland niet met het oplossen van werkelijke problemen bezig is, maar met machtspelletjes en beeldvorming. In 1992 hebben we de knoop doorgehakt en zijn begin 1993 naar Nieuw Zeeland vertrokken. Ik werd nog gewaarschuwd: je moet daar wel hard werken hoor. Ik zie toen, dat doe ik nu al. Binnen 20 jaar had ik een vermogen opgebouwd omdat werken hier nog loont. En ik ben niet de enige. Schat dat ruim 80% van de Nederlandse emigranten in Nieuw Zeeland inmiddels miljonair is. In 1993 waren er nog geen armen in Nederland, nog geen voedselbanken. Nu zitten 1.3 miljoen kinderen onder de armoede grens. En de overheid doet nog steeds precies hetzelfde als in 1993, namelijk niets. Er is geen visie, geen echt beleid, alleen een stel kleuters die mekaar de poten onder de stoel wegzagen. De wal zal het schip keren.

21
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x