Aanslag op Peter R. de Vries wordt gespind als aanval op persvrijheid

Falend veiligheidsbeleid door falende bestuurders

Aanslag Peter R. de Vries, moordaanslag, Taghi, Marengoproces, persvrijheid, msm

Titelfoto: Peter R. de Vries door DWDD, CC BY 3.0.

Deze column gaat over de spin die politici en de MSM hebben gegeven aan de aanslag op journalist en crime-fighter Peter R. de Vries. Wat hem is overkomen is afschuwelijk, laat daar geen misverstand over bestaan. Wat echter opvallend is, is de manier waarop de aanslag in de media werd verklaard: namelijk als aanval op de persvrijheid. Daarmee slaat men de plank volledig mis, vindt George van Bergen.

De pers is het afgelopen jaar in toenemende mate in opspraak geraakt. Steeds meer mensen krijgen door hoe eenzijdig de MSM zijn in hun berichtgeving. Hoe de parlementaire pers vaak nauwelijks anders optrad dan als een doorgeefluik voor de covid-bestrijdingspropaganda van Hugo de Jonge en Mark Rutte. Hoe de voormalige kwaliteitskranten dag na dag de Woke-agenda aan de lezers proberen op te dringen.

Hoe D66 dankzij overweldigende steun in de MSM een fors verlies in de peilingen wist om te zetten in – door diezelfde pers als ‘enorm’ gepresenteerde, maar in absolute termen bescheiden – zetelwinst. Een winst die mede te danken was aan een zorgvuldig getimede documentaire over lijsttrekker Kaag bij de haar zo toegenegen publieke omroep, waarvan achteraf is gebleken dat die door haar partij en ministerie geregisseerd was.

 

Partijdigheid

In sociale media hoort men steeds meer kritiek op de stuitende partijdigheid van de NOS, de publieke omroepen, inclusief het zogenaamd ‘vrolijk rechtse’ WNL (kijkt u maar eens met een rechtse blik naar Rick Nieman’s WNL op Zondag), en zelfs de commerciële RTL. Helaas is niet iedereen even goed bij machte om kritiek inhoudelijk uit te drukken. NOS-wagens werden gevandaliseerd en verslaggevers bedreigd. Het hoeft geen betoog dat dit onder alle omstandigheden onacceptabel is. Dat wangedrag doet echter niets af aan de gegrondheid van de kritiek. De media hebben echter door die afkeurenswaardige incidenten gemeend elke kritiek als ophitsing te kunnen afschilderen. Wel zo makkelijk.

 

Boven kritiek verheven

De stortvloed aan feitelijke kritiek ten spijt waant het bevooroordeelde journaille zich boven elke kritiek verheven. Zij zijn immers de hoeders van de democratie. Zo steeg er een koor van verontwaardigde stemmen op nadat Geert Wilders, in weliswaar onparlementaire woorden, zijn kritiek op de alles behalve objectieve pers had geuit. Tuig van de richel, noemde hij ze. Natuurlijk werd hem onmiddellijk door diezelfde oh zo onpartijdige pers de schuld in de schoenen geschoven van de agressieve bejegening van journalisten. Hij mocht dat niet zeggen, want dat zou demoniseren en dat leidt immers tot geweld. Zou diezelfde pers die regel ook hanteren ten aanzien van hun berichtgeving over Wilders en Baudet?

 

Reflex

Eenzelfde reflex van het media-politieke kartel hebben we kunnen zien na de aanslag op Peter R. de Vries. Bij alle andere aanslagen in de afgelopen jaren liepen overheden en media op kousenvoeten wanneer bij een aanslag de motieven van de dader geduid moesten worden. Zeker als de dader niet blank was, er een mes of steekwapen werd gebruikt en, simpel gezegd, de associatie met eerdere jihadistische aanslagen zich opdrong. Zelfs het slaken van de bekende kreet “Allahu Akhbar” tijdens de aanslag, of snel bekend wordende islamistische sympathieën van de dader, bleken vaak nog geen reden om islamitisch terrorisme als motief aan te duiden. De standaardriedel was dan “het is nog te vroeg, hij was verward, er moet meer onderzocht worden”, enz.

 

Petten

De Vries heeft meerdere petten. Niet alleen volgt hij en doet hij verslag van wat er in de onderwereld gebeurt, hij zet die kennis en ervaring ook in om zelf onderzoek te doen om misdrijven op te lossen (Nathalie Holloway en Joram van der Sloot) en dus getuigen bij te staan. Het is daarom heel goed mogelijk dat hij om andere dan journalistieke activiteiten het doelwit van een moordaanslag is geworden.

 

Proces Taghi

Het is algemeen bekend dat De Vries Nabil B., de kroongetuige, bijstaat in het Marengo-proces tegen maffiabaas Ridouan Taghi. De advocaat en de broer van die kroongetuige werden recent op even brute manier op klaarlichte dag en plein public neergekogeld. Het is dus zeker niet onlogisch om, gezien de modus operandi van deze aanslag, te vermoeden dat deze ook door Taghi is beraamd.

Wie schetst dan ook mijn verbazing toen vrijwel onmiddellijk na het bekend worden van het gruwelijke nieuws, de politiek en de media, rijen dik, nota bene onder leiding van Zijne Majesteit de Koning, klaarstonden om dit een aanslag op de persvrijheid te noemen.

Nu weten Mark Rutte, de adviseurs van de Koning en de hoofdredacteuren van alle grote nieuwsorganisaties in Nederland heel goed, dat het motief van deze aanslag bepaalt of dit een aanslag op de persvrijheid is of op de persoon Peter R. de Vries, vanwege andere gronden. Maar anders dan altijd kon nu niet gewacht worden op onderzoek.

 

Spinnen

Een aanslag op de pers! Alsof al vaststaat dat iemand De Vries het zwijgen wilde opleggen! Vanwaar deze plotselinge voortijdige conclusie? Een dergelijk schaamteloos spinnen van een narratief, daarbij zelfs ons staatshoofd voor hun karretje spannend, bij zo’n dramatisch voorval, kom je toch zelden tegen.

 

Ik realiseerde me dat dit een vrij walgelijke poging was om, gebruik makend van het diepe leed van De Vries en degenen voor wie hij dierbaar is, politieke punten te scoren, dan wel de eigen status als beroepsgroep op te krikken. In één moeite door wordt iedereen die kritiek heeft op de opstelling van de pers als moreel medeschuldig aan deze aanslag weggezet.

 

Links-liberaal journaille

Wie nu nog durft te zeggen dat het gros van de journalisten onkritisch achter de macht aanloopt, bijna collectief een D66-achtig globalistisch links-liberaal wereldbeeld aanhangt, wat in hun onderwerpkeuze en verslaglegging oorverdovend doorklinkt, en kortweg de democratie niet verdedigt, maar al dan niet door omissie eraan meewerkt die steeds verder uit te hollen tot iets dat alleen nog maar in naam maar niet in werkelijkheid de wil van de bevolking uitvoert, die is dus een aanzetter tot geweld en moord, en een fascistoïde democratie-hater.

 

Falende bescherming van burgers

Bizar genoeg leidt deze poging tot manipulatie van de duiding van deze aanslag tot een voor de regering bijzonder schadelijke conclusie. Als dit werkelijk een aanslag op de persvrijheid was om de journalist Peter R. De Vries het zwijgen op te leggen, dan is hiermee aangetoond dat onder tien jaar Rutte en feitelijk ook onder zijn voorgangers het vermogen van de rechtsstaat om haar burgers te beschermen – toch echt de allereerste kerntaak van de staat – praktisch tot nul is gedaald.

Als zelfs al advocaten en journalisten niet meer zonder doodsvrees hun beroep kunnen uitoefenen, dan moeten we toch concluderen dat Nederland in dat opzicht niet meer wezenlijk verschilt van de delen van bijvoorbeeld Mexico waar een ware narcoterreur heerst. Hoe lang nog voordat politici die in campagnes pleiten voor een keiharde aanpak van de onderwereld ook voor hun leven moeten gaan vrezen?

 

Hoe je het ook wendt of keert, onderhand moeten toch echt alle alarmbellen afgaan bij het beleid van Rutte en Grapperhaus, evenals van Halsema en haar kneiterlinkse Amsterdamse College, voor wat betreft politie, justitie, handhaving en rechtspraak.

Al met al kunnen we constateren dat de dames en heren kartelpolitici en hun media-schoothondjes de aanslag op Peter R. De Vries effectief hebben omgesponnen. En de nietsvermoedende nieuwsconsument slikt het als zoete koek. Ik hoop dat de OpinieZ-lezer er niet intrapt en zelf blijft nadenken.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
50 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Ik ben er overigens van overtuigd dat de “Opiniez” lezer geen moment meer voor de gek gehouden wordt door ons journaille. Ik denk dat de Opiniez lezer zonder uitzondering “de rode pil” genomen heeft (Matrix) en haarfijn doorheeft hoe het beeld van de werkelijkheid dat ons voorgehouden wordt door overheid, media, onderwijs, useful-idiots etc., inmiddels mijlenver afstaat van de realiteit.

Maar het probleem is natuurlijk dat we maar met een zeer kleine groep zijn.
De overgrote meerderheid heeft het allemaal niet door, interesseert het niet of wil coûte que coûte niet met zijn mening “alleen komen te staan”.

Het is voor mij persoonlijk nog steeds mind-boggling dat de hoog opgeleide, kritisch denkende, open en directe Nederlandse bevolking over het algemeen uit een domme, ongeïnteresseerde, volgzame en laffe kudde schapen blijkt te bestaan.
En dan heb ik het nog niet eens over andere landen. maar van de Nederlanders had ik toch meer verwacht.

Ik wijt het grotendeels aan decadentie; we kunnen ons eenvoudigweg niet meer voorstellen dat we ons fijne en comfortabele leventje ooit zouden kunnen verliezen. En dat zelf nadenken helemaal niet meer nodig is want daar hebben we toch de mensen in Den Haag voor?
Nee hoor, al ons levensgeluk is volstrekt vanzelfsprekend en er kan ons helemaal niets overkomen.
Lijkt me een duidelijk gevalletje van decadentie toch?

Weinigen schijnen nog te begrijpen dat wij ZELF degenen zijn die voor onze veiligheid moeten zorgen, dat wij ZELF degenen zijn die ons lot moeten sturen en dat niet aan een ander kunnen uitbesteden.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Bart, ik denk dat u helemaal gelijk heeft. Ik verbaas me ook hogelijk dat veel problemen nooit issue zijn. Ook niet in de pauze op de werkvloer (en ik werk in de zorg, dus toch tussen mensen die hersenen hebben…..zijn alleen bezig met vakanties en uitjes en shoppen) Problemen rondom migratie bijvoorbeeld kan je bij ons niet of amper aanroeren.)
migranten vinden ze geloof ik wel vakantie achtig aandoen (restaurantjes en zo) alleen als ze negatief geconfronteerd worden met een agressievige familie van een patient, zijn ze geirriteerd, maar associeren dat niet met een steeds groter wordend probleem van een heerszuchtige cultuur. Eng vind ik dat, dat dit niet gezien wordt, of wel gezien maar bewust genegeerd.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Kom nou, Bart / Marien. Hiér ben ík nou verbaasd over – dat jullie zo verbaasd zijn over de totale afwezigheid van enig ‘inzicht’ of enige ‘verontrustheid’ bij landgenoten.
Ik noem even de overbekende misvattingen:
– hoog opgeleid: kennis is géén wijsheid of verstand
– kritisch / zelfstandig denken: dat leer je al 50 jaar niet meer op de universiteit
– open en direct: dat noemen veel niet-Nederlanders bot en dom
– volgzame kudde: het is in de afgelopen 2 jaar duidelijk aangetoond dat DE MENS een kuddedier is, dát heeft het Corona-experiment toch wel zeer overtuigend bewezen dacht ik.
– van de Nederlanders had ik anders verwacht: geef me 1 reden waarom Nederlanders slimmer zouden zijn? Ik zie er geen één. Behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De tijd dat een Michiel de Ruyter als 13-jarig jochie aanmonsterde op een houten schip dat de wereldzeeën zou bevaren ligt ver achter ons. Culturen komen op, blinken, en verzinken. Echt géén idee waar dit op gebaseerd is. Ik ken geen land dat zijn ziel / identiteit zó verkwanseld heeft als het onze. ‘Wij’ bestaan helemaal niet meer.

Waar je het aan wijt, decadentie, dát onderschrijf ik volledig: wij leven in de fase van decadentie, de laatste fase vóór de ineenstorting van ieder ‘rijk’. We maken het mee, elke dag iets dichter bij de afgrond… live op TV.

Overigens, het niet (kritisch of zelfstandig) kunnen denken komt niet alléén door de revolutie in de jaren ’60 en de ‘lange mars’. We zijn langzaam in slaap gesust door de massamedia. Het venster dat de journalisten voor ons uitkiezen en de duiding die zij geven, heeft bij vrijwel iedereen voorrang gekregen boven eigen hersens en zintuigen. Om dát te constateren, met name bij intimi, dat is pas écht verbijsterend.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe waar! En weer wordt er gedraaid en verdoezeld waar het werkelijk om gaat.
Een zeer goede analyse.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De moordaanslag op de Vries is een ordinair liquidatieproces tegen iemand die zijn neus dieper instak in een zaak binnen het criminele circuit. Omdat hij een misdaadjournalist is betekent het niet perse een aanslag op de media. Zo ziet men het echter graag want dan kunnen de pijlen gericht worden op mensen met andere meningen dan de MSM en lekker twee vliegen met een klap pakken. De beelden van de Vries op de grond mochten niet uitgezonden worden en werden op de sociale media afgehaald terwijl wij jaren geleden minutenlang mochten kijken naar de dode Pim Fortuyn. Dat voelt wrang omdat hij juist zoveel vijanden had in de regerende politieke partijen en het leek als “kijk, daar ligt die vriend van jullie”, gevolgd door krokodillentranen. Ineens had hij zoveel vrienden. De Vries daarentegen wordt onevenredig gespaard net alsof het de belangrijkste figuur van Nederland zou zijn. Een moordpoging is altijd immoreel maar in dit “vrije” Nederland makkelijk te plegen want het is de afvalputje van Europa en de wereld geworden door wegkijken en het niet benoemen van problemen en oplossen daarvan. Alles kan en alles mag op alle gebieden behalve de kritiek van normaal denkende mensen die dan wappies genoemd worden. Wilders wordt vervolgd voor woord en Akwasi voor dreigen met moord niet. Hier had de omroep een trouwe dienaar aan de Vries die je op andere kant niet kan ontkennen dat hij een vastberaden en succesvolle misdaadbestrijder was. Maar juist daarom was de vraag niet of het gebeurt maar wanneer. Hij is niet voor zijn politieke mening aangevallen maar voor zijn bemoeienis met een misdaadzaak in tegenstelling met Fortuyn of van Gogh die voor hun ideeën vermoord werden. Het daad is hetzelfde maar de aanleiding totaal verschillend. Maar het blijft misdaad.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Peter r de Vries mag ooit een journalist zijn geweest, maar sinds vele jaren is zijn business vooral zelfpromotie door middel van sensationele zaken waarover hij het liefst voor de camera voorspelbare of zeer speculatieve mededelingen deed.
Met persvrijheid heeft dat niets te maken. De publieke zaak werd maar zelden gediend door Peter r de Vries.
Ik heb van hem nooit een kritisch woord over migratie, over windturbines of energietransitie vernomen. Had hij dat wel gedaan, dan zou hij wsch niet zijn beschoten.
Persvrijheid bestaat al heel lang niet meer in Nederland, want alle media nemen alles blindelings over van de overheid of van elkaar, na het hooguit enigszins te hebben bewerkt wat betreft woordkeus en aantal woorden. Waar geen persvrijheid is, kun je er ook geen aanslag op plegen, toch?

Wim
Wim
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik las: “Peter R. de Vries; is dat niet die man die ooit zei dat de medewerkers van Charlie Hebdo de aanslagen op hun leven over zichzelf afgeroepen hebben?”

dick orwell
dick orwell
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

99,9% van de mensen in de MSM hebben hun baan te danken omdat ze over de “juiste” mening beschikken.
Zij hebben dus geen pressie of sturing nodig om geheeeeel onafhankelijk de “juiste” mening op te schrijven.
Verder is het doel (het informeren van mensen) van de journalistiek, geheel ondergeschikt geraakt aan het nieuwe doel, namelijk “het buiten de boot houden van populisten”.
Alles wat je wel (en vooral niet) te horen krijgt, wordt daar van tevoren aan afgewogen.
De meeste mensen worden dit zo langzamerhand een beetje beu.
Maar kritiek of reactie daarop, wordt afgedaan als een aanval op de persvrijheid.
Het enge is, dat ze dat zelf nog geloven ook, omdat enkel omringt zijn met mensen met dezelfde mening.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  dick orwell

Ik kan uit ervaring van zeer dichtbij getuigen dat ik nog geen enkele journalist tegengekomen ben met enig vermogen tot zelfkritiek of zelfinzicht – integendeel. Wanneer je ze een vraag stelt bedoeld om iets in die richting te kietelen (in de ijdele hoop dat het uberhaupt aanwezig is), en dus niet met de botte bijl met stellingen en beschuldigingen komt, maar tamelijk subtiel een steek nét onder of boven water geeft, dan nemen ze de geboden ruimte niet te baat om eens over je vraag / opmerking ná te denken – God verhoede! Nee, dan zien ze je als dermate ‘naief’ dat ze je gaan uitleggen waarom het helemaal anders zit dan jij denkt, en waarom al hun eigen blinde vooroordelen en stupide uitgangspunten de werkelijkheid zijn. In tegenstelling tot de punten jouw kleuterbreintje.
De geborneerde domheid is stuitend, en peilloos diep. Gooi een steen in die put en je zult NEVER NOOIT een echo horen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De reactie van onze koning getuigt van een stuitende stupiditeit bij dit heerschap. Als je niks zinnigs weet te melden is niet reageren natuurlijk ook een optie.
Zelfs voor “onze” koning.

Na de moord op Derk Wiersma is Peter R. de 2e en als maatregelen uitblijven gaat dat van kwaad naar erger.
Maar goed, breng dat onze koning en het deugjankende journaille maar eens aan het verstand.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Onze koning is een grote lafaard en van hem hoeven we werkelijk waar helemaal niets te verwachten.
Ik vind onze koning een heel sterk argument om voor afschaffing van de monarchie te zijn.

In mijn ogen zou de koning iemand moeten zijn die de ziel van het Nederlandse volk en de Nederlandse cultuur vertegenwoordigd en bewaakt.
Die boven partijen en boven de waan van de dag uitstijgt.
Maar niets is minder waar, in plaats daarvan hebben we een praatpop van het linkse establishment die wellicht wel kritisch denkt over wat er allemaal gebeurt, maar die ten enenmale te laf is om zijn mond open te doen.
En zich ondertussen comfortabel wentelt in zijn elitaire leventje.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Precies, en reken maar dat als er hier ooit de pleūris uitbreekt, de koning (samen met zijn miljarden) als een haas naar Argentinië vlucht.

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Ja zuidamerika was en is voor dubieuze duitsers en hun trawanten een favoriet toevluchtsoord.

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Zijn enige opmerking die hout sneed was “niet normaal maken wat niet normaal is”. Nou ik merk er niks van

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo is het precies. Goed geduid, dat handelen van politiek en media.
Ze duiden dingen al naar hun eigen belangen of wenselijke gedachten vereisen.
Wegredeneren van islamitisch gevaar en de Marokkaanse drugsmaffia. Uit die hoek worden aanslagen gebagatelliseerd, zeker weten.
En als Wilders of Baudet iets zegt, wordt het uit de context gehaald en als stelling uitvergroot opgeblazen.
Zo ook met de zgn ‘anti homo wet’ die Orban zou hebben gelanceerd. het is alleen een kinder/jeugd beschermingswet , maar hier wordt het ook door de nieuwslezer van de NPO steevast anti homo wet genoemd. Dat is hersenspoelen van het publiek.
Blij dat ik zelf kan denken en ik vind het heel fijn om te lezen dat er nog journalisten, ex ambtenaren als columnist laten horen wat ZIJ er van denken en die toch tegen de draad inzwemmen. Maar daarbij wel de waarheid aantonen.
Zoals b.v prof Latten over migratie waar de overheid maar geen grenzen aan wil stellen en waarvan hij dan vraag HOE vol men NL denkt te kunnen laten worden.
Zo zijn er wel meer mensen. Kim Putters, bijvoorbeeld. Ik heb zijn boek ‘Veenbrand’ gelezen. Zeer informatief.
Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat deze aanslag is gedaan om zijn journalistieke werk. Dit heeft met zijn onderzoekswerk en vast en zeker met zijn rol in dat proces van die Taghi te maken. (ik lees veel politieke thrillers en dit lijkt mij ook een klassiek motief) Taghi wil die kroongetuige waarschuwen, dus eerst die broer van de kroongetuige, toen diens advocaat en nu weer degene die bemoeienis had met die kroongetuige. 1 en 1 moet 2 zijn.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Met OpinieZ en Wynia’s week als de laatste strohalm.

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Blckbx.tv en de blauwe tijger zijn ook heel verhelderd met hun kijk op het huidige nederland. Ooit was ik trots om nederlander te zijn, daar is nu weinig meer van over.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rien E

Ooit heb ik echte bewondering voor Nederland gehad maar dat is lang geleden.

pieter
pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Van de week werd op Nu.nl in simpele woorden uitgelegd wat de term rechtstaat, volgens de redactie, inhield. Na 4 reacties werd de mogelijkheid tot reageren uitgeschakeld vanwege het grote aantal onwenselijke (beledigende, achgut) reacties. Kritiek op journalisten of media in het algemeen valt niet lekker in die beroepsgroep, zoveel is duidelijk. U dient te slikken en zwijgend door te lopen. Zo niet wordt u verantwoordelijk gemaakt voor zoiets als de Vries overkwam en de teloorgang van onze rechtstaat.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

Gewoon doorlopen mensen, er is hier niets aan de hand!

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

nu66 is een “nieuws”site die ik al jaren links laat liggen, daar waar het hoort. Objectiviteit is ver te zoeken en kritiek wordt niet gewaardeerd en feitelijk genegeerd

cor
cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe kunnen wij, de burgers/mensen die weten en doorhebben wat de MSM samen met de politiek aan het doen zijn dit verder verspreiden onder de kudde mensen in ons land. We moeten blijven de feiten te benoemen laten zien waar ze mee bezig zijn en de nu niet meer verborgen agenda uitleggen mb.t. agenda 2030, de Great Reset met als leus Build Backt Better. Een kleine elite groep heeft alles en zijn gelukkig en de rest van de mensen hebben niks en zijn gelukkig. Enige (Science Fictions) films hebben met hun script al aangetoond waar deze wereld naar toe gaat, bijvoorbeeld The Hunger Games. Het gemanipulleer, framen, indoctrineren, eenzijdige belichting van maatschappelijke vraagstukken, polarisatie, angst aanpraten, gaat alleen nog maar erger worden. Dit zal uiteindelijke leiden tot een tweedeling (vooropgezet) met als laatste uitwas geweld tussen de groepen. Mensen aub doe uw ogen open.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  cor

Je voelt je middenin een sci-fi film in een toekomst waar wanorde en gebrek aan normen de baas is in een wereld van chaos en persoonlijke onmacht door misdadige elite groepjes. Wat dat betreft hebben de scenarioschrijvers een vooruitziende blik die nooit ver van de waarheid ligt. Nu ontbreek alleen nog de held die het helaas tot een goede einde brengt pas na minstens drie delen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk niemand hoeft te sneuvelen door geweld, maar niet elk geweld is vergelijkbaar.
Kijk en op dit moment leeft de Vries nog, dus hoop doet leven.
Theo van Gogh en Pim Fortuyn leven niet meer, die zijn gewoon afgeslacht.

De media en het Linkse Rutte Kartel, maken gebruik van de moordaanslag op de Vries, om het rookgordijn in stand te houden rondom de Coronahype.

Sterkte familie en vrienden van de Vries.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Om nog te zwijgen van Geert Wilders, die vanwege zijn links onwelgevallige mening 24/7 beveiligd moet worden. En daar hoor je heel die pers dan weer niet over.
Dubbele moraal noemt men zoiets.

Henk
Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je ziet dat het overgrote deel van het volk het allemaal gewoon accepteert. Kijk bij vrienden en kennissen, haast allemaal zijn het schapen. Zo langzaam aan zou je het opgeven, de westerse wereld is verloren en zal een woestijn worden

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

De meeste mensen denken niet meer zelf na en zitten de hele dag op hun smartphone dat is hun leven. Dan heb ik een heel wat leuker leven met mijn Nokia 3310 en mijn kritische houding. Twee mooie quotes van Soichiro Honda (ja inderdaad van dat auto-/motormerk) vind ik wel toepasselijk in deze.
1. Think for yourself and don’t follow in other people’s footsteps.
2. If you hire only those people you understand, the company will never get people better than you are. Always remember that you often find outstanding people among those you don’t particularly like.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De deugers zouden eens diep geschokt moeten zijn over de ongeloofelijke puinhoop die ze(politiek,msm ,deugmensen) de laatste 25 jaar van ons mooie Nederland hebben gemaakt.
Maar nee , liever framen ze Baudet, Geenstijl en Wilders.
Het is een trieste vertoning.
Ik hoop dat de weegschaal ooit de goede kant door slaat.
Ik ben er echt helemaal klaar mee, zum kotzen!

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach weet je Peter R. de Vries had zijn werk ook in de luwte kunnen doen. Hij heeft echter altijd de publiciteit gezicht en gekregen en hield zich naast het onschuldigen vrij krijgen later ook nog eens nadrukkelijk bezig met de georganiseerde misdaad. Tja dan weet je 1.000 procent zeker dat je een keer tegen een kogel aanloopt want alle misdaadjournalisten in het buitenland zijn ook allemaal vermoord door de georganiseerde misdaad. Ik snap echt niet dat je willens en wetens die kogel opzoekt. Mij is het leven daar te lief voor eerlijk gezegd. Hij had gewoon onschuldige vastzittende gevangenen moeten blijven helpen en ‘cold cases’ blijven helpen oplossen. BN-er zijn is dan – als je daar op kickt – een stuk leuker en dan loop je ook niet tegen een kogel aan.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Kijk Daan,
de Vries heeft bewust nooit de luwte gekozen, dat zit waarschijnlijk niet in zijn aard.
Hij was te pas en te onpas aanwezig en stond graag in de schijnwerpers.
Als er een tekort was aan een praatprogramma creëerde hij er zelf een.
Hij behoorde bij groep de BN ers die te pas en te onpas op het scherm verschenen.

Luister goed naar die persoon uit Italië, Nederland reageert te simpel op dit geweld.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik heb de reactie van die Italiaanse crimefighter gelezen. Hij heeft 100% gelijk we zijn gewoon een narcostaat geworden met trekpoppen aan de knoppen. Het lijkt de Muppet Show wel af en toe alleen was die een stuk leuker……

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Met dit e-mailadres worden uw reacties vanaf nu geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Criminelen zitten overal, zij hebben de macht en besturen Nederland.

Nederland is een land van leugens en bedrog

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J.

Laat een ieder voor zich de namen maar invullen.

Ik zelf denk dan aan diegene, die mijn bedrijfspensioen in Brussel heeft gestald en bv de Italianen uit mijn pensioenpotje mee laat snoepen.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op 9 juli, gisteren dus, stond er een goede analyse betreffende de berichtgeving in de Volkskrant, rondom de aanslag op Peter R de Vries. Ook daarin werd duidelijk, dat het een aanslag was op een vertrouwenspersoon en niet op de journalistiek. Bijzonder aan het bericht was dat kennelijk juist de politiek, met name Rutte en Grappenhaus en in het verlengde ervan het koningshuis, er belang bij hebben om af te leiden van de werkelijkheid. Dat komt ook in dit opiniestuk naar voren.
Ik bemerk toch wat regelmatiger, dat niet alles meer voor zoete koek wordt geslikt, wat de overhand ons voorhoudt. Gelukkig maar.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door h.keur
De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mij (als leek) vallen een paar dingen op:

De locatie. Als het waar is dat Peter R de Vries niet beveiligd werd had deze aanslag overal gepleegd kunnen worden, dus waarom daar?

De mislukking. Als je van dichtbij meerdere kogels op iemand afvuurt en het slachtoffer overleeft de aanslag, dan ben je geen professional.

Waar bij andere liquidaties de auto wat verderop brandend aangetroffen wordt was dat hier niet het geval.

Bovenstaande 3 dingen geven m.i. aan dat er 2 expendables zijn gerecruteerd voor deze daad. De locatie geeft aan dat een maximaal schokeffect beoogd werd, waarmee de ontsnappingskansen van de daders geminimaliseerd werden.

Aan de reactie vallen ook een aantal dingen op:

Er wordt direct een link gelegd met het Marengo-proces. Dit terwijl de Vries vele tegenstanders had door zijn werk.

Waarom gingen mark en ferd direct in overleg met de NCTV? Er was geen directe terroristische of veiligheidsdreiging voor het land. Of was de Vries “high profile”? En waarom was hij dat dan? Het is nou niet zo dat het land is stil komen te staan.

De rol van de media is uiterst dubieus. Er wordt volop gespeculeerd, vooral in de columns. Er wordt zoals wel vaker een schaduwverhaal gesponnen, een verhaal waarin de Vries de nationale journalistieke held was. Waarin de aanslag op deze held een aanslag op alle arme journalisten is. Maar het gros van de journalisten zijn toetsenbordtijgers die niet de risico’s aangaan die de Vries wel aanging.

Wat overblijft na deze tragedie is het motto van de Vries, “het is beter staand te sterven dan op de knieën te leven.” En dat is een wijze les voor ons allemaal.

Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In shock?
Dat ben ik wel telkens als de pers en politiek wegkijkt bij problemen van Islamisering, immigratie, integratie enz.
Iedereen die dit soort logische gevolgen wil aanpakken of bespreken word weg gezet als radicaal rechts, rasist, facist enz.
1 en 1 blijft 2 hoe Woke, links of te wel naief men ook is.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Jos
Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sterk relaas. Ik was van de week bij de ijswinkel waar op 22 mei een man van 64 was overleden na een steekpartij. De dader was een verwarde man, vertelde de pers en de media. Op de straat voor de winkel lag zo’n tegel met een lieveheersbeestje. Als herinnering aan zinloos geweld. Na navraag bleek die tegel er te liggen voor een eerder delict. Dat was veelzeggend.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik nou wel eens graag zou willen weten is hoe diep de georganiseerde misdaad is doorgedrongen in de politiek, justitie en politie = PJP. Het is onmogelijk dat ze zo vrij spel hebben zonder hulp uit de PJP. Kijk alleen maar naar het aantal ontslagen politie-agenten die informatie hebben doorgespeeld aan de georganiseerde misdaad. Voor veel geld doen mensen ALLES! De straffen hier voor mannen als Ridouan Taghi zijn een totale giller van de bovenste plank. Die man hoort in totale isolatie te zitten, geen telefoon, geen bezoek helemaal niets dan 4 muren om hem heen. Marteling? LAMENIELACHUH joh denk liever aan alle onschuldige mensen die hij heeft laten vermoorden. Ons land faciliteert deze lui letterlijk, ze krijgen alles op een zilveren schaaltje aangeboden en gaan vanuit de gevangenis gewoon door met hun misdaden = cocaïnehandel, moorden, etc.
De havens in R’dam en A’dam zijn zo lek als een mandje. Het kan niet anders dan dat dit bewust zo is zoals het is. Het is intussen toch duidelijk dat wij als burgers slachtoffer zijn van het criminele beleid van Mark Rutte. Deze man die openlijk onder ede heeft gezegd de wet opzij te schuiven als het hem politiek uitkomt – https://twitter.com/zegmaar_lydela/status/1361983021709156353?lang=en – hoort toch gewoon in de gevangenis te zitten en nergens anders! Blijkbaar is er geen enkele magistraat die het aandurft om Mark Rutte hiervoor op te laten pakken en veroordelen. Ik als burger zou allang achter de tralies zijn verdwenen… toch? Artikel 1 van de Grondwet: “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kwam deze link tegen – https://www.theguardian.com/news/2017/dec/05/portugals-radical-drugs-policy-is-working-why-hasnt-the-world-copied-it – iets dat commissaris Blaauw al zei: Legaliseer alle drugs dan ben je van alle ellende af.
Openingszin van het artikel: “Since it decriminalised all drugs in 2001, Portugal has seen dramatic drops in overdoses, HIV infection and drug-related crime.” Scheelt je bakken geld aan beveiliging en de politie heeft weer tijd voor waar ze echt voor opgeleid zijn. Hoe moeilijk kan het zijn????????

Nyong
Nyong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Herinneren doe ik nog een uitzending, waarbij een “crimineel” achter P.R. de Vries aanliep en hem “trakteerde op een trap onder zijn hol”.

Henk Jan
Henk Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vind het een heel goed verhaal waar ik 100% achter sta. Dit heeft niets te maken met pers vrijheid, maar dat deze criminelen diegenen die hen tegen werken in woord en daad opruimen. Zo simpel is het. Als het bij zo n softe aanpak blijft zullen er nog meer volgen. Onze open samenleving staat te beven en het justitieel apparaat heeft nog steeds niet door hoe serieus deze afrekeningen zijn. Een gevangenisstraf schrift deze daders niet af. Helaas er zijn wel meer fatale foutjes met dit soort daders gebeurd……opgeruimd staat netjes.

Jpt
Jpt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens. Helaas kan ik dit niet delen op Facebook, want mijn account is door ze gesloten. De waarheid moet en zal onderdrukt, verdraaid of genegeerd worden anno 2021.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De aanslag was zo knullig uitgevoerd dat je eerder aan een hoax denkt, eens kijken of we een wonderbaarlijke herrijzing gaan meemaken.

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat is de makke bij linkse intellectuelen. Veel cognitieve vermogens, maar de realiteitszin van een schooljongen. De Vries dacht werkelijk dat hij goede maatjes kon zijn met de Mocro-maffia. Dat is zijn ondergang geworden. Overigens zijn naasten veel sterkte geewenst.

Adrienne
Adrienne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op zijn kop! Maar hoe nu? Hoe krijgen we het tij gekeerd, als zelfs stemmen dat niet doet? De stem op de VVD was een wanhoopsstem voor zinnig beleid die, bij gebrek aan beter, Rutte dan maar op de koop toenam. We krijgen weer dezelfde linkse hap met dezelfde koppen. Moet er niet eens een Grote Vreedzame Geweldloze Burgermars komen vanuit alle windstreken naar Den Haag om duidelijk te maken wat we werkelijk willen? Wie het weet, mag het zeggen, want ik weet het ook niet meer.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ook dit is natuurlijk weer een schijnbeweging je kunt wel gelijk roepen onze rechtsstaat wordt aangevallen.
De rechtstaat heeft gefaald zo simpel is dat.
De criminelen komen juist hier heen .
je krijgt bijna een beloning hier als crimineel.
Straffen stellen niks voor .
Ze krijgen 12 jaar met
bed and breakfast voor moord
Daarna worden ze in de watte gelegd en geholpen
Want ja we moeten ze helpen op het rechte te pad te komen.
Tand om tand dat is de oplossing
Dood straf in voeren.
Keihard optreden
Helaas hebben we een watje aan het stuur en dan nog die linkse partijen die medelijden hebben met criminelen.
Ze hebben allemaal een moeilijke jeugd gehad.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zit ook wel een ironische kant aan.
De dag dat Wilders definitief werd veroordeeld voor zijn minder minder uitspraak door de rechter, waar Wilders op doelde figuren als die Taghi.

Uitgerekend op die dag is het De Vries, die zich hevig liet horen tegen Wilders hierover, door dezelfde doelgroep is doodgeschoten.

P. Puk
P. Puk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind de hele hype rondom dit item erg overtrokken. Als hij nou gewoon als ieder normaal denkend mensd beveiliging had genomen, dan had het zover niet hoeven komen. Maar ja, als je continue zelf in de belangstelling gaat staan kan je zoiets verwachten.

Rien E
Rien E
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Idd, iedereen die niet onder een steen heeft gewoond weet dat dit geen aanval op de journalistiek noch die op de democratie was (democratie hebben we toch allang niet meer), maar gewoon een afrekening door de mocro-maffia. Die aanslag kwam bovendien de elite zeer goed uit omdat dat die de aandacht afleidde van het ten onrechte onderbrengen van de corona-griep als een dodelijke A-ziekte in de gezondheidswet

50
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen