Woke Woensdag – 24 maart 2021

Een selectie opmerkelijke oprispingen

Woke Woensdag - 24 maart 2021 Cancelculture Kwetsen Deugen opiniez

Titelfoto: Hold | Cancel door Wootam!, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Welkom bij onze nieuwe OpinieZ-rubriek: Woke Woensdag. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Wat is Woke? Spiked-columnist en oud-communist Brendan O’Neill vat de links-radicale waanzin trefzeker samen:

 

Binnenkort in uw boekhandel: Nederlandse Woke literatuur.

Miriam Bruijstens – auteur van poëzie, kinderboeken en literatuur voor jongeren, smacht naar de komst van Sensitivity Readers. Dat zijn Orwelliaanse Woke-censoren die schrijvers gaan helpen hun werken te zuiveren van kwetsende karakters, foute fantasieën, onderdrukkende opvattingen en onzedelijke opwinding. Zodat lezers niet meer onnodig hoeven te worden gekwetst.

 

Woke-angst in de filmwereld

“Voor iemand die plannen en projecten heeft in de culturele sector is het niet handig om bekend te staan als de ‘gecancelde man’”, schrijft auteur Erdal Balci naar aanleiding van de afwijzing van zijn filmscenario. “Ik overwoog daarom serieus om deze narigheid voor mezelf te houden. Want de producent liet geen twijfel bestaan over de politieke en culturele omstandigheden waarin we leven. Ze schreef: ‘Er is de zorg dat als we deze film in het huidige klimaat waar ook het Filmfonds deel van is (jullie weten wel waar ik het over heb, de woke-religie, cancelculture), uit zouden brengen, de gevolgen mogelijk ook negatief impact kunnen hebben op ons bedrijf. Hoe stom dat ook is, moeten we daar rekening mee houden.’”

 

Woke-druk in het onderwijs

Binnenhof reporter Ernst Lissauer spreekt met Harm Beertema (PVV) die Kamervragen heeft gesteld over de destructieve Woke cultuur in ons onderwijs naar aanleiding van het door psychotherapeut Gert Reedijk geschreven OpinieZ-artikel: Studenten lijden onder politiek-correcte groepsdwang

 

 

Het artikel van Gert Reedijk heeft zelfs geleid tot Kamervragen.

 

Excuuscultuur

Als echte Wokie kun je je bij niet genoeg etnische of religieuze groepen verontschuldigen. Maar Wokies kunnen een woord ook totaal verkeerd begrijpen. JAP is een Amerikaanse afkorting voor Jewish American Princess. Dat heeft natuurlijk niets met Japanners en Asian-Americans te maken.

 

De hel wordt Woke

De Nederlands/Vlaamse uitgeverij Blossombooks is het aloude gedicht De Hel van de Italiaanse dichter en filosoof Dante Alighieri (1265-1321) te lijf gegaan met een Woke censuurkwast. Het is de (‘wij willen niet nodeloos kwetsen’) uitgeverij gelukt om de islamitische profeet Mohammed te redden uit Dantes vagevuur. Zijn naam werd uit de nieuwe vertaling van het gedicht geschrapt.

Ondanks een storm van protest blijft de uitgeverij, onder het motto niet buigen maar knielen, deze Woke-versie van de hel met vuur verdedigen.

 

Woke Monopoly

Ook het oeroude bord spel Monopoly gaat voor de Woke-bijl. Eerder bracht uitgever Hasbro de Woke-varianten Monopoly Socialism en Ms. Monopoly op de markt. Maar nu wordt ook de klassieke versie Woke-proof. Kaartjes met teksten als “u heeft een prijs gewonnen in een schoonheidswedstrijd” zijn voor de Wokies onder ons uiteraard te kwetsend. Alle kaartteksten gaan op de schop.

U heeft tot 19 april de tijd om uw favoriete Woke teksten kiezen. Wellicht ontwerpt u liever uw eigen teksten. Lees dan dit draadje en voeg een kaarttekst toe.

 

Wit is niet Woke

Het werk van gekleurde auteurs laten vertalen door blanke schrijvers en vertalers is inmiddels onmogelijk geworden in Woke Nederland.

 

Woke wetenschap

Niemand in Nederland kan zo Woke goochelen met statistieken als de extreem-linkse activist professor Leo Lucassen. Iedere werkelijkheid die je hem voorschotelt tovert hij met met kleurige staafjes en diagrammen om in het tegendeel. Half Nederland is door hem inmiddels voorzien van het label racist, fascist en xenofoob. Als groot islamknuffelaar heeft hij een zwak voor jonge, gesluierde vrouwen die hij steevast progressief noemt.

Kennelijk ziet onze Woke professor in het in hijab gehulde Groenlinks Tweede Kamerlid Kauthar Bouchallikht, een hedendaagse versie van de zingende non.

 

Dat zijn islamistische oogappel deze week werd gefeliciteerd door de Moslimbroederschap zal de professor wel ontgaan zijn in alle verkiezingshectiek. Wie 24/7 Woke is ziet weleens wat over het hoofd.

 

Uw Woke watchers van deze week waren:

Uri van AsFreek van Beetz,George van Bergen, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Ernst LissauerRutger van de Noort en Pamela Pinas

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De woke waanzin bereikt nu al de dertiende eeuw. Ook Dante Alighieri blijkt een ordinaire en discriminerende boef. Het Westerse wereld bevind zich in een, kies maar uit een gekkenhuis, mallemolen, dolhuis, krankzinnigengesticht, zothuis. Alle benamingen zijn nog te zwak om de hedendaagse domheid, idioterie, imbeciliteit, simpliciteit, ook allemaal te zwak om het uit te drukken. Woke woensdag is een welkome aanwinst om de domheid te bestrijden die je bijna dagelijks op stang kan jagen. Zo is ook het programma “Op zoek naar Maria” waarschijnlijk op zoek naar een zwarte Maria als ik de kaalslag onder de blanke kandidaten zie. Maria was geen non maar een moslima uit de plaatselijke moskee. Wie wordt kapitein von Trapp, een sultan? En dat allemaal in Oostenrijk voor de oorlog wie had dat gedacht?. Zijn wij weer voorgelogen door de echte geschiedenis? In ieder geval heb ik weer een programma geschrapt, het wordt steeds minder op de televisie. Maar ook Netflix doet het, Europese adel gespeeld door zwarten want wat maakt het uit in een gekkenhuis, mallemolen, dol………Leuk zo multiculturele samenleving waar iedereen gelijk is behalve de blanken.
Domheid moet bestreden worden maar is helaas onuitroeibaar.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Heel goed weergegeven hoe gek men is op links. Doodeng, gewoon. Ik was al blij dat die moslims op 9 sond en GL maar 7 zetels haalde, maar nu lees ik dat die moslimbroederschaptante hier toch met voorkeurstemmen in de kamer komt. Het is te gek voor woorden. Zo’n vrouw heeft werkelijk niets met ons land. Netvzo min als die andere activiste, Sylvana. Doodeng ontwikkeling.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ondanks de zeer teleurstellende en onbegrijpelijke verkiezingsuitslag, is het dan wel weer een lichtpuntje dat stapelgekke Sylvana in de 2e kamer plaatsneemt. Valt er in ieder geval nog iets te lachen straks..

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik had dezelfde blijheid en was zeer verbaasd om de felicitaties van de Moslimbroederschap te lezen. Sylvana heeft haar eerste antiracistische activiteit in de Kamer al achter de rug, want de leidster van BBB is al beschuldigd van racisme over een tweet van jaren terug. Als het al niet zo was dan is nu dan de aftrap voor een bananenrepubliek gegeven.
(Mag dat eigenlijk wel een hoofddoek in de Tweede Kamer?)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het parlement wordt steeds meer een lachertje, helaas is het om te huilen. Het land wordt steeds meer over genomen door bedenkelijke lieden. En het kan ook zo makkelijk want als u tegen bent wordt u als discriminerende racist bestempeld. De linkse partijen zijn voor de samenleving desastreus in hun “progressiviteit”.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben waarschijnlijk te oud om al deze nieuwe dingen in de juiste proporties te zien, voor mij is de Woensdag nog steeds gehaktdag.

Wat ik van de week wel op tv ervaarde is dat er twee sterrenbeelden zijn bijgekomen, het sterrenbeeld leugenaar voor Rutte en het sterrenbeeld onbekwaam voor de Jonge.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Het blijft ook gehaktdag alleen wordt onze cultuur gehakt. Onsmakelijk wat mij betreft!

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Sterrenbeeld: blinde arrogantie Kaag

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Vanuit hun wolkje aan de hemel kijkt een D66-tiger recht voor zich maar nooit naar beneden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Prachtig toch de ruzie die de EU (Rutte) voert met het vrije land Engeland.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Bang als zij zijn dat Brexit een succesverhaal zal blijken. Wat aanpak van corona betreft is er al zo.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, verontrustend. Als er niet ingegrepen wordt is 1984 (op z’n islam) een feit. Nu maar wachten dat na de bibliotheek ook de boekhandelaren aan de beurt zijn voor de deugpolitie van Leo Lucassen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Gewoon niet kopen die troep.

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Om droevig van te worden.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  r.maassen

Te worden? Wanneer je deze idioten gaat geloven dan word je droevig.
Helaas zijn ze niet te ontkennen, omdat je op je hoede moet blijven en waakzaam moet zijn. Probeer ze zo veel mogelijk te bestrijden.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben ik blij dat ik in latijnsamerika zit. Komt een vrouw in het kleinste minirokje ooit gezien langs en je kijkt niet, is ze beledigd. Dat is pas woke.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Dat kan en mag hier niet meer, jammer. Misschien moet ik daar ook maar naar toe. Het is lente, maar bij ons zijn straks heel veel hoofddoekjes te zien…het wordt er niet beter op..

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Wat zou er in het hoofd van het minnetje zitten?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik moest even heel erg hard lachen om die 72 genders waar halen die woke-gekkies het in hemelsnaam vandaan misschien zijn het er wel vééééél meer. Na 3 jaar werken kwam ik op mijn 4de baan terecht en dat was een heel erg leuke baan op het laboratorium voor Cytogenetica (= chromosomen) van het LUMC. Chromosomen-analyse – https://tinyurl.com/srer49kh – is een ongelofelijk leuke tak van de medische wetenschap maar makkelijk is het zeker niet. Eer dat écht heel erg goed bent in chromosomen analyseren (= dus ook alle afwijkingen herkennen zoals een inversie 12 of kleine translocaties of fragmentjes etc.) dan praat je toch wel over een jaar of 5 verder. Toen ik er net kwam werken had ik geen idee wat er allemaal aan verschillende geslachtsvariaties bestonden. De eerste wonderlijke aanvraag waar ik als broekie mee te maken kreeg zal ik nooit vergeten dat was namelijk de aanvraag ‘Micropenis’. Dat kon een vergrote Clitoris zijn maar het kon ook zomaar zijn dat het toch een jongetje was met inderdaad een ‘Micropenis’. Daarna zag ik aanvragen voorbij komen van 46,XX visueel maar dan bleken de cellen in het bloed 46,XY te zijn. En soms had een baby/kind zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsdelen in aanleg. En soms was een kind van onderen man en van boven vrouw of andersom. Heel vroeger ‘stuurden’ ze dat niet met hormonen maar gelukkig kunnen ouders en kinderen samen met de arts(en) beslissen welke kant ze het geslacht opsturen. En dan heb ik het nog niets eens over bv. homofilie, transseksualiteit want daar spelen nog weer hele andere dingen en dan vooral in de hersenen: https://tinyurl.com/bp486k2u
De mens is wat dat betreft een wonderlijk wezen maar ik heb altijd zoiets gehad van laat iedereen gewoon lekker zichzelf zijn dat is toch wel waar het om draait.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Met de laatste alinea ben ik het eens. Iedereen is een beetje mix. Je hebt mannen-mannen. Mannen met vrouwelijke zorgzaamheid, je hebt vrouwelijke vrouwen en mannelijke types, genaamd kenau. En dan hebben we het nog niet over inderdaad de grotere genetische ‘foutjes’ van de natuur.
Alleen corrigeren wat dringend moet, maar verder inderdaad iedereen leren zichzelf te accepteren.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Oranje-voetballers zijn boos over racistische opmerking | NOS Jeugdjournaal
Wat goed van die gasten en ik kan melden dat de ene discriminatie wel wordt benoemd maar zodra het die gasten centjes zou kunnen kosten is het niet gewenst.
Wijnaldum boos op journalist: “Heel fout wat je doet” – FCUpdate.nl
Fout wat je doet man, dit kost mij centjes dus niet zeiken over omstandigheden van mensen die mij niet boeien.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Ja, de ware aard van Wijnand ge-etaleerd. Valt weer door de mand. Over het paard getilde kneus van een mens. Misschien geen genetisch probleem, maar opvoedkundige miskleun, oftewel karakterfoutje.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Had bijna 40 jaar geleden Het Goede Doel kunnen beseffen hoe profetisch hun lied “België” zou worden?

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Gebruik een bestaand e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Ach ja, topless zonnen, de string, in gezelschap met je smartphone bezig zijn, Breezer, buxus-haagjes in de voortuin en de “kak R”, ze zijn ook gekomen en gegaan.
Daar houd ik me dan maar aan vast.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Nou vergeet het maar. Woke is een zorgvuldig opgezette cultuurmarxistische beweging die ideologisch naadloos aansluit bij het allervroegste anarcho-socialisme. Is al in opkomst sinds begin jaren 1980, dus geen ééndagsvlieg.
Tegen een politieke partij kun je stemmen, een heerser kun je wegjagen met een revolutie, maar woke is moeilijk te deconstrueren omdat het zich het algemene begrip ‘discriminatie’ heeft toegeëigend. En vervolgens de politiek beladen uitleg van dit algemene begrip oplegt aan media, onderwijs en zorginstellingen. Er is dus een de-constructie nodig op alle niveau’s en dat kan alleen opgestart worden met een politieke meerderheid in de TK. Dat kan nog wel even duren….

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Heel goed gezien.

hanssie
hanssie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd. Gebruik een bestaand e-mailadres. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x