De verkiezingen, de ezel en de steen

Geestelijke luiheid houdt Rutte aan de macht

Titelfoto: Stembureau door Patrick Rasenberg, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Volgende week mag Nederland naar de stembus. Zo’n beetje de helft van de kiezers geeft aan al zeker te weten waar hun stem naartoe gaat. De campagnes kwamen wegens corona weliswaar laat op gang, maar het offensief om de gunst van de andere helft van de kiezers is deze weken volop losgebarsten. Maar waarom stoot de ezel zich toch telkens aan dezelfde steen, vraagt Robert Raupach zich af. 

Als goed ingeburgerd medelander weet ik natuurlijk dat het spreekwoord anders luidt. De CEO van de firma List & Bedrog Mark Rutte liegt en bedriegt reeds drie kabinetten op rij het volk, zet de democratie buitenspel als die even onhandig uitkomt en gooit anderen voor de bus als er dreiging zijn kant op komt. En het ergste van dit alles is dat hij er ook nog voor beloond lijkt te worden op 17 maart. Het lijkt wel of een groot deel van de stemgerechtigden in dit land masochistische trekken heeft.

 

Onaantastbaar

Eén ding weet je zeker als je met Mark Rutte in zee gaat. Je houdbaarheidsdatum komt in zicht. Werkte hij tijdens Rutte I vakkundig de PVV uit de gedoogcoalitie, zo decimeerde hij tijdens Rutte II de PvdA zodanig dat er van 38 zetels nog maar 9 overbleven. De schade van Rutte III voor het CDA en D66 moet nog blijken, maar het ziet er in de laatste peiling niet goed uit. Om over de twaalf afgetreden bewindslieden en een gesneuvelde Kamervoorzitter van de laatste twee kabinetten nog maar niet te spreken. Die hele tijd zat één persoon vastgesnoerd in het zadel, de premier.

 

Potsierlijk

De lijst aan misstappen van Rutte is eindeloos, daarover later meer. Maar als zelfs een vernietigend rapport zoals ‘Ongekend Onrecht’ van de Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag er niet voor zorgt dat er ogen open gaan en kiezers weglopen, wat is er dan nog nodig? Waar is de medemenselijkheid en de in deze coronatijden zoveel gevraagde solidariteit? Het duurde weken voordat het kabinet dan toch maar besloot terug te treden met de finish al in het zicht. Alleen Lodewijk Asscher was mans genoeg om zijn conclusies te trekken. In feite heeft hij zich een tweede keer laten ringeloren na het historische verlies van zijn partij in 2017. Het kabinet is nu weliswaar demissionair, maar handelt in feite nog steeds als een missionair kabinet. Als de uitspraak ‘voor de bühne’ ergens voor is uitgevonden, dan voor deze farce.

 

Het merk Rutte

Waarvoor de VVD staat is in deze verkiezing secundair gemaakt. Het merk Rutte moet worden verkocht aan de kiezer. Ze kunnen de partij net zo goed hernoemen naar Lijst Mark. Probeerde men het de vorige keer tijdens de Statenverkiezingen nog met de lachwekkende ‘vaasje’- campagne, nu wordt er volledig op de grote leider Mark ingezet. Wat men de ‘populisten’ Johnson en Trump verweet zet men nu zelf doeltreffend in. En in zijn honger naar macht schuift Rutte zienderogen naar links op, traditioneel VVD-programma en -standpunten zijn bijzaak.

 

Fractieleider Dijkhoff probeerde nog wel wat inhoudelijke vernieuwing teweeg te brengen, maar werd zo vermurwd dat hij vorige herfst aankondigde de handdoek in de ring te gooien. In zijn open brief twee weken geleden riep Rutte ons op om ‘samen naar de eindstreep’ te gaan. Alsof we ook maar een andere keuze hebben op dit moment. We worden opgesloten en beperkt in onze vrijheid, zodat we netjes in het gareel blijven lopen. Wie zijn vinger opsteekt wordt neergezet als schreeuwer of wappie.

 

Flopke

Ook al gaat dit stuk vooral over Mark Rutte, ik wil toch ook eventjes welverdiende aandacht aan de andere twee premierskandidaten uit het kabinet schenken. Het CDA en Hoekstra hebben op elkaar gegokt en verloren. Liet Hoekstra eerst Hugo de Jonge voorgaan in de hoop (en wetenschap?) dat laatstgenoemde de eindstreep niet zou halen, zoals ik in oktober reeds voorspelde, laat hij nu zelf steken vallen. Is het Thialf-incident nog enigszins recht te praten, zo zijn de timing en inhoud van een tweetal uitspraken omtrent salarissen van commissarissen vorige maand en de inkorting van de WW-duur afgelopen week op zijn minst onhandig. Of lieten de CDA-adviseurs hem moedwillig in het mes lopen?

 

Elitaire Kaag

Sigrid “wie zijn toch die mensen” Kaag is niet te benijden. U denkt dat ik het forse verlies in de peilingen bedoel? Welnee. Ze vertelde dat zij in haar jeugd in de knoop heeft gezeten met de vraag of ze nou zou gaan studeren in Oxford, Cambridge of Exeter. U kent het wel, de dagelijkse beslommeringen van de Nederlandse jeugd. Dacht men dat het na Rob Jetten alleen maar beter kon worden voor de partij, zadelen zij zichzelf op met de meest elitaire dame van het Nederlandse politieke landschap. Keer op keer geeft zij blijk van haar totale losgezongenheid van wat er speelt in een gemiddeld Nederlands huishouden. Met zulke concurrenten voor het premierschap zou ik haast gaan begrijpen waarom mensen dan toch maar voor Rutte gaan.

 

Goedkope truc

Vorige week kondigde Mark Rutte in de Telegraaf een herstelplan aan voor een naar eigen zeggen vliegende start na de zomer. Veel verder dan het woord herstelplan kwam hij echter niet, vooralsnog is het een inhoudsloze aankondiging. De naïeve volksstammen die toen dachten “kijk dat is nou precies het leiderschap van Rutte dat we nodig hebben, mijn stem heeft ie”, moeten eens bij zichzelf te rade gaan waarom het kabinet niet allang een herstelplan klaar heeft liggen en dat communiceert naar ons burgers. In plaats van gewoon zijn werk als premier en crisismanager te doen gooit hij dit als goedkope verkiezingstruc in de ring.

 

VVD-factcheck

Laten we bij wijze van steekproef eens een rondje stemwijzer.nl doen en enkele willekeurige standpunten van de partij, die inmiddels bijna tien jaar lang de grootste van het land is, tegen het licht houden. Miljoenen kiezers, zwevend of niet, klikken zich toch iedere vier jaar even op één van de kieswijzers door de vele stellingen heen. Maar wat is zo’n kieswijzer waard als de standpunten die worden opgevoerd niet stroken met de acties in de praktijk?

NPO

Een makkelijke start: Ruttes partij is van mening dat er minder geld naar de Publieke Omroep moet. Uit de cijfers blijkt iets anders, in 2010 gingen er 760 miljoen overheidseuro’s naar de NPO. Tien jaar later is dat bedrag toegenomen tot 850 miljoen, omgerekend 2,3 miljoen euro per dag voor uw dagelijkse portie D66-propaganda.

Kernenergie

Ook zegt de VVD dat een kerncentrale onmisbaar is om de afspraken uit het Klimaatverdrag na te komen. Aan de georganiseerde klimaattafels (stonden die eigenlijk in het regeerakkoord?) mocht er in ieder geval niet over gesproken worden. Nogal vreemd voor een onmisbaar element, als we de eigen woorden van de partij moeten geloven.

Boeren

Erg vermakelijk zijn ook de twee stellingen omtrent de boeren. Geen nieuwe woningen op huidige landbouwgrond én geen nieuwe beperkingen op activiteiten van boerenbedrijven. Dat is wel heel fraai. Als er één kabinet is geweest de laatste decennia, dan was het wel Rutte III, dat onder het mom van een fictieve stikstofcrisis probeert landbouwgrond te transformeren in Vinex-wijken, zoals ik eerder op deze site schreef.

 

Extra vliegbelasting

Natuurlijk geeft de VVD in de Kieswijzer ook aan om tegen een extra belasting op korte afstandsreizen per vliegtuig te zijn. Het tegenovergestelde blijkt waar: bij monde van Klaas Dijkhoff deelde de partij mee dat men toch beter de voorgestelde zeven euro vliegtaks kon verdubbelen naar vijftien euro. Uiteindelijk is het tarief 7,45 euro geworden, maar als je zegt tegen een dergelijke belasting te zijn maar zelf een verdubbeling ervan voorstelt is de geloofwaardigheid van eenzelfde niveau als het tweedehands autoverkoperpak van meneer Dijkhoff.

Immigratie

Ondanks de driehonderd tot vijfhonderd vluchtelingen die iedere week naar Nederland komen – ja, ook in deze lockdowntijden – geeft de VVD op de stemwijzer en haar programma aan dat opvang in de regio moet plaatsvinden en dat Nederland niet meer vluchtelingen moet opnemen dan het nu doet. Een belofte die dus wekelijks door het toilet wordt gespoeld door de grootste kabinetspartij.

 

Misstanden

Van de beloofde duizend euro voor iedere Nederlander, de miljarden voor de Grieken tot de burgerdoden in Irak en gesponsorde Mitsubishi’s voor jihadstrijders. OpinieZ-publicist Rutger van den Noort zette in 2019 al eens 101 VVD-misstanden op een rijtje. Inmiddels zijn we bijna twee jaar leugens verder én kunnen ook alle fails van de corona-aanpak toegevoegd worden aan het overzicht. De lijst is onuitputtelijk en lijkt onwerkelijk voor een partij, die drie kabinetten mocht leiden. En tóch neemt de steun voor de premier en zijn partij nauwelijks af. Het is werkelijk onbegrijpelijk hoe zoveel mensen blindelings straks weer met hun rode potlood het witte rondje voor de naam Mark Rutte inkleuren. Een woede-uitbraak van Louis van Gaal uit 1996 schiet me spontaan te binnen: “Ben ik nou zo slim of jij zo dom?”.

 

Versplinterd rechts

Net als bij de linkervleugel is het op rechts eveneens een verzameling van splinterpartijen, PVV uitgezonderd natuurlijk. Ook al blijven de andere grote partijen Wilders uitsluiten, het zou een enorm statement zijn als de PVV de grootste zou worden. Dit blijft echter een illusie omdat men kleine nuances in de eigen filosofie en bovenal het eigen ego blijkbaar belangrijker vindt. Precies de fout die links keer op keer maakt. In coalitieland Nederland moet er in een regeerakkoord al genoeg water bij de wijn. De verdunning die optreedt doordat kleine partijen in nog kleinere issues de verschillen zoeken is onzinnig en zorgt er alleen voor dat je straks weer met z’n allen langs de zijlijn staat.

 

Durf te dromen

Er is een weg om de VVD niet de grootste te laten worden. Tel voor het gemak de drie gepeilde zetels van de copycats van JA21, die ene zetel van Code Oranje (wtf is ombudspolitiek?) en de vijf zetels van de onbegrepen en onhandige Baudet op bij die van de PVV en je bent ‘gewoon’ de grootste van het land. Als de kiezer de drie genoemde kleine partijen links laat liggen, over zijn schaduw stapt en en bloc zijn stem aan de Partij voor de Vrijheid geeft zou dat een ongekende motie van afkeuring jegens een aanstaand kabinet Rutte IV zijn.

Over de auteur

Robert Raupach
Robert Raupach
Deutsche Gründlichkeit vermengd met Nederlandse nuchterheid. Kritisch en altijd benieuwd naar de andere kant van de medaille.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Uri van As
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Reacties worden gemodereerd. Lees hier onze spelregels. Reacties die de regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen kunnen leiden tot een ban. Gebruik van nep mail-accounts is niet toegestaan.

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

2/2
En nu komt het: onze volgende premier gaat geen Rutte heten, maar Kaag. Want, net als in Amerika, is deze hele vertoning een grote farce, uitslutiend voor de bühne. In de hogere atmosferen van het WEF, de VN, de EU, Bilderberg en Davos, etc. heeft men al lang bekokstoofd wat er moet gebeuren. Rutte wil best wat anders gaan doen. En dat gaat hij ook doen. Het hart van de nieuwe coalitie zal VVD-D66 worden. En – hoe galant – Rutte zal een stap opzij doen voor een vrouw, Kaag. En Kaag zal, zoals besproken op diverse bijeenkomsten waar wij niet van horen, o.a. van het WEF, gehoorzaam het project The Great Reset in Nederland gaan uitvoeren.
Daarmee zal Nederland in de EU een soort ‘pilot’ zijn. Want in die managment-lagen weten ze heel goed dat de mens een kuddedier is. Die het liefst volgt, en niet leidt. Zoals het volk nu al een jaar gehoorzaam achter Rutte en de Jonge aanlopen. Dat was een mooie test. En ze zijn tevreden, bij het WEF. Kaag installeren?

Uiteraard is dat een provocatie van de bovenste plank. NIEMAND wil haar. Maar – zoals uit het corona=gebeuren blijkt: we doen onze mond niet open. Het zal geen probleem blijken te zijn.
Dát is wat er achter de schermen speelt. En volgende week woensdag? Daar maakt Rutte zich helemaal niet druk om.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Beste P, ik zou niet verbaasd zijn als dit het plan is, en dit de “klus” is waar AlQaq-Kaag het eerder over had.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Google maar even op WEF, Kaag, Rutte. Dan zie je wat uiteraard geen geheim is: Rutte, Kaag en Klaus Schwab samen in een ruimte. Maxima er af en toe ook nog bij. Op de website van het WEF staan Rutte en Kaag vermeld als ‘agenda-contributor’.
En dat zijn ze dan ook.

Jan Smelik
Jan Smelik
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

De software van de telcomputers voor de verkiezingen zijn in ieder geval al door D666 bedrijf HackDefense goedgekeurd. Dus betrouwbare verkiezingen á la de US zitten er aan te komen.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Rutte straks gewoon weer verder kan zat er al lang aan te komen. De ezels in ons land zullen zich weer stoten aan dezelfde steen maar blijkbaar went dat. En laten we eerlijk zijn is er nauwelijks een redelijk alternatief en daarbij denk ik dan liever Rutte dan bv S. Kaag. Deze laatste doet mij telkens denken aan die andere vrouw met een vage missie Gretta Duisenberg. Een boosaardig karakter of verkeerde vrienden wie het weet mag het zeggen en aanvullen.

Ik stem PVV misschien niet eens zozeer om het programma maar vooral tegen de terreur van links. Verder zal ik alle mogelijkheden van verzet tegen idiote maatregelen gaan benutten. Mijn hoop is dat de wal van realiteit het schip van waanzin zal doen zinken. En dan ja dan wacht ons de complete chaos.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Misschien wordt het Rutte met Kaag.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Doe niet zo eng. Straks doe ik weer geen oog dicht.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Tijdens de paarse kabinet liepen de meeste burgers ook paars aan, kan ik mij herinneren. Enge clubje die d66 en met Rutte aan de roer gevaarlijk.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Kijk Rutte gaat gewoon door het met cordon sanitair richting PVV en het FvD en start een nieuwe demoniserings campagne.

En heeft van de club van Opa Bernhard, de partijen opgekregen voor de vorming van Rutte 4.

Links maakt Nederland kapot.

RUTTUP.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Krijg ik ook nachtmerries van.

g van dijk
g van dijk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

zo dat is dus duidelijk en ik ben het dan ook helemaal met je eens

p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

1/2 Beste Robert,
laat me je uit de droom helpen. Sinds de WO II is Europa gék op alles wat uit Amerika komt. Eerst kwamen jazz, kauwgum en sigaretten, later de rock’n-roll, de radio en de tv, de hippies, etc. etc. Het is nooit meer gestopt.
Inmiddels nemen we ook politiek-maatschappelijke zaken over. Dat merken we vandaag de dag wel aan de overgewaaide woke-cultuur, die Zwarte Piet met Blackface vergelijkt – slaat nergens op – en uiteraard met de ‘mensen van kleur’, ‘safe spaces’, ‘micro agressions’ en wat dies meer zij. Het wordt steeds gekker, werkelijk álles wat daar bedacht wordt komt vanzelf hier ook naartoe, en in een steeds kortere tijd!
Nu naar de verkiezingen, want ook in dát opzicht gaat we hier krijgen wat dáar onlangs al gebeurd is: voting by mail, niet stemmen op één dag maar op 3, een stembiljet per post waar een handtekening niet klopt wordt niet per sé afgekeurd, de stemmachines zijn gecheckt door een club professionele hackers onder leiding van een prominent D66-er: allemaal één op één wat we in november 2020 in Amerika hebben gezien.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed geschreven Robert,
Ik ben de woede inmiddels voorbij om mensen die vvd stemmen, het is gewoon echt heel verdrietig hoe makkelijk het gros zich laat manipuleren door npo etc.
Waarom worden redelijk denkende politici weg gezet als racist, xenofoob ed?
En kan die kneus rustig op zijn fiets met zijn duimpje omhoog en appel in de hand?
Ik ben alles behalve agressief aangelegd, maar ik zou hem graag een steegje in trekken;)

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat herstelplan van Rutte na de verkiezingen is uiteraard het ondemocratische , “buildbackbetter” verhaal met de 17 “duurzame ontwikkelingsdoelen” oftewel: privaat gewin op publieke kosten oftewel:
een kleine rijke elite controleert een grote massa afhankelijke bezit-lozen.
(Zie Rypke Zeilmaker, Epoque nr 11 – uitgeverij De Blauwe Tijger)

Als Rutte dit ” The Great Reset” -plan voor de verkiezingen zou bekend maken zou hem dit gegarandeerd stemmen kosten.

Deze verkiezingen zijn belangrijk, ofwel kies je voor voortzetting van het catastrofale corona- beleid van afgelopen jaar, stem dan Rutte en kartelpartijen, en wordt wakker in een dictatuur.

Wil je weer terug naar het echte normaal, stoppen met migratie en uit de EU, STEM FVD of PVV, dit zijn de echte nederlandse volksvertegenwoordigers, zij zijn loyaal aan Nederland

Rutte en Kaag zijn de uitvoerders van de VN, EU, WEF- richtlijnen, zij zijn geen democratische volksvertegenwoordigers maar willen een dictatoriaal wereldbestuur.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We dachten ook dat Trump nooit zou winnen: toch is het twee keer gebeurd. We dachten ook nooit dat de Britten de e.u. zouden verlaten: is toch gebeurd. Daarom kan ik mij niet indenken dat mensen massaal weer op de vvd en cda gaan stemmen om de doodeenvoudige reden dat er nu miljoenen mensen gedupeerd werden door hun beleid.
Alleen door fraude te plegen, blijven ze regeren.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Las net op Commonsensetv, dat het bedrijf “HackDefense”, dat de veiligheid van de verkiezingssoftware controleert, van een D66’er is, Ollongrens partijgenoot, Mark Koek.
Deze Koek verstuurt op Twitter allerlei negatieve praatjes over Baudet.

Martin Bosma en Thierry Baudet gaan vragen stellen over de onafhankelijkheid van dit bedrijf, in de 2e kamer

Brekebeen Ollongren heeft ook vast wel gehoord van de frauduleuze verkiezingen in de VS, maar Baudet en Bosma en wij ook.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Isabel
Ina67
Ina67
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Als kaag de nwe min.pres. wordt dan gaan ze echt agenda 2030 uitrollen.
You will own nothing and be happy.
Vreselijk. Wat een nare toekomst.

cor van dijk
cor van dijk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb veel medelijden met de mensen die op de gevestigde orde gaan stemmen en ook medelijden met het kartel ‘de coalitie’. Medelijden dat deze mensen niet meer kunnen nadenken en zich laten meevoeren door de MSM die door eenzijdige berichtgeving de spreekbuis is van het kartel. Deze mensen beseffen niet dat de MSM wordt betaald door het kartel en uiteindelijk wordt betaald door de belastingbetaler. Ik vind het zielig dat deze kuddedieren het onvermogen hebben om naar feiten te zoeken en daar hun mening op kunnen en willen geven. Helaas zijn er in Nederland te weinig verzorginshuizen om al deze zielige mensen en het kartel te verzorgen en de begeleiding te geven om weldenkende mensen te worden. Och ja de zorg is natuurlijk ook uitgekleed door het kartel, en bijna niemand ziet dit. Behalve de mensen die kritisch zijn en op zoek gaan naar de waarheid. Waarheid is een vies woord voor het kartel en de zielige mensen en moet dan ook verwijderd worden uit de dikke van Dale. Dit woord moet gecensureerd worden door facebook en You Tube. Het kartel onder leiding van onze minister president heeft het woord ‘waarheid’ al tientallen jaren verbannen, de feiten is dat onze MP al tiental jaren achtereen liegt en bedriegt. Normen en waarden zijn hierbij totaal verloren gegaan. Wanneer je de ogen opendoet zie je een maatschappij vol angst door indoctrinatie, manipulatie, censuur, uitsluiting, dreiging, onderdrukking, geweld door politie, enz. Ik hou vol en blijf nadenken en zoek constant naar feiten die de waarheid vertellen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De VVD kiezer laat zich liever verder befotten want 1.Wij hebben het nog goed en 2. Wat is de alternatief? Twee partijen vooraf uitgesloten hoe groot ze ook zouden mogen worden en verder blijft er een linkse zooi over. En na de democratische verkiezingen mag de kiezer snel oprotten en de winnaar verdeelt de buit tussen vier tot zes partijen, niet perse de winnaars gewoon om de nodige aantal te halen. Wie meedoet levert alle mooie beloftes in en er blijft alleen het slechtste van elke partij over. En dan sluit deze “democratische” circus weer voor vier jaar de deuren. En alles gaat weer door net als voor de verkiezingen. Men laat zich graag belazeren en dat weet de politiek. Na de aangewakkerd hoop volgt weer de kater. Iedere keer weer.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Klopt. En het ergste is dat er geen referendum is om deze elitaire kliek een halt toe te roepen. Bah. Democratie is een schertsvertoning geworden. Een apencircus.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Het is ook daarom dat er geen referendum meer is. Helemaal uitgeleverd aan de wil van de politieke kliek onder de mom van democratie.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na 3 regeringstermijnen komen met een herstelplan ,fouter kan het niet,en voor degene die dat geloven ,ga naar een Psychiater,maar ik ben bang dat hij niks meer voor je kan betekenen .

Auke51
Auke51
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Ongeloofwaardig dat Rutte een herstelplan zou hebben voor de chaos die hij zelf heeft gecreerd. Alle beleidsterreinen falen, corona, immigratie stikstof en biomassa, criminaliteit, toeslagenaffaires, woningbouw, etc. We hebben bedrijfsmensen nodig om verbetering en herstel te implimenteren.

Heleen
Heleen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De gang van zaken rondom Rutte en dan met name waarom mensen er steeds op blijven stemmen, doet me denken aan het mishandelde vrouwen syndroom.

‘Ja maar als hij niet slaat is hij heel lief’.

Het voortdurend bevestiging zoeken bij de boosdoener (Rutte) komt tot uiting in het steeds maar weer erop stemmen. ‘Dit keer doet ie het wel goed’ of zoiets. En 1 aalmoes in de zin van krachtdadig optreden tegen een Turkse
minister 3 weken voor de verkiezingen was voldoende om er toch maar weer op te stemmen. Dit keer houdt hij het publiek weer een snoepje voor met zijn versoepelingen en herstelplan.

En mensen trappen er wéér in.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte de man van de Duizend leugens.
Rutte de man van de onbeperkte Spertijd.
Rutte de man die angst en vrijheidsberoving in Nederland heeft ingevoerd.

RUTTUP.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien hebben die ‘ezels’ wel last van de politieke versie van het Stockholm-syndroom.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Men heeft een te groot vertrouwen in de overheid gekregen. Men is ook heel afhankelijk geraakt van die overheid. Je ziet dat speciaal in Zweden. Decennia van hoge sores in de Human Development Index hebben gemaakt dat het vertrouwen in de overheid bijna totaal is. Men is niet in staat de gedachte bevatten dat de overheid een of andere destructieve waan nastreeft.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Zoals Reagan met een grijns in het gezicht zei:
Wij zijn van de regering en wij willen u helpen.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als Rutte deze verkiezingen wint kan er maar 1 conclusie zijn: het Nederlandse volk heeft de lockdowns en bijbehorende avondklokken zeer lief.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nanko55

Het Nederlandse volk laat zich – anders dan je misschien zou verwachten – massaal te snel bang maken, kun je beter stellen!

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Maar waarom stoot de ezel zich toch telkens aan dezelfde steen, vraagt Robert Raupach zich af. “”
Deze vraag heb ik mijzelf ook vaak gesteld. Het antwoord is m.i. heel eenvoudig: de ezel denkt dat hij op deze manier uiteindelijk het beste af is.
Stemmen op Rutte brengt deze voordelen met zich mee:
1) het voelt fatsoenlijk
2) je hoort bij de grootste, bij de macht, het hart van de coalitie
3) het neemt cognitieve dissonantie weg
4) het toont dat je bereidt bent tot compromissen en toekomstgericht
5) je verdient mee aan de geldstromen die Rutte op gang brengt
6) bij linkse mensen kun je meekletsen omdat Rutte zo milieubewust is en bij rechtse mensen omdat de VVD toch echt een rechtse partij is (proest). Niemand die hier een tegenstelling ervaart, hetgeen op zijn beurt weer veel zegt over het politieke besef van de gemiddelde Nederlander.
7) Mooipraterij. Rutte hanteert een uitgekookte strategie. Als korte termijnproblemen nijpend worden (zoals gaswinning in Groningen), worden ze gekoppeld aan positief beleefde langetermijndoelen (klimaat). Als langetermijnproblemen nijpend worden (immigratie en dus infrastructuur) worden ze gekoppeld aan kortetermijnproblemen (boeren, stikstof). In elke situatie lijkt het net alsof een uitweg voor handen is, terwijl in werkelijkheid alleen de perceptie van het probleem verschoven wordt.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De bottom line is: het gaat om angst. Ieder mens is diep van binnen bang. Tussen hem en de werkelijkheid (de natuur, het leven, de andere mensen) moet een veilige barriere worden opgeworpen. Dat is éen van de redenen waarom er ‘religie’ is, waar je ook kijkt.
De 20e eeuwse westerse mens maakt zichzelf wijs dat het hem gelukt is ‘vrij’ van religie te komen. Hij heeft God doodverklaard, en het juk van het (christelijk) geloof afgeworpen. Maar dat heeft zijn angst niet doen verdwijnen, integendeel. Dus is hij nu zelfverzonnen barrieres gaan opwerpen. In de 20e eeuw, waarin vorstenhuizen (al langer dan vandaag dus…) uitstierven, ontstonden (vooral in de westerse wereld) nieuwe staatsvormen, en dientengevolge een nieuwe heersende klasse: regeringen.
Daarnaast kwam als heersende macht het bedrijfsleven op, als gevolg van industrialisatie en automatisering.
Deze beiden kunnen het inmiddels, na wat schermutselingen, best goed met elkaar vinden. En zij voldoen met plezier aan de angstige roep om veiligheid, bescherming, vrede en aangename rust van het volk.
Maar dat gaat dat volk wél wat kosten… Want de ‘God’ van de regeringen en de global entrepreneurs is een God die géen genade kent. En dat zien we dan ook steeds meer om ons heen: genadeloze veroordeling, zonder enige grond.
Angst is een slechte raadgever. Inspelen op angst is een probaat middel om de massa te onderwerpen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe gestoord is dit land van Mark Rutte in hemelsnaam????????????????????
Zonet las ik dit artikel – https://tinyurl.com/4383xywb – op AD.nl en ik kan er niets aan doen maar ik kan niet anders dan sympathie hebben voor deze man.

Citaat: Drie boetes van 159 euro én een paar uur in de cel, maar Jorge blijft elke avond op een pan trommelen tegen de avondklok. Bijna twee maanden trommelt Jorge Araneda Perez iedere avond vanuit zijn dakraam om 21.00 uur dertien minuten met een lepel op een pan. Als protest tegen de avondklok. Het leverde de Chileense Utrechter drie stevige boetes en een paar uur politiecel op. Maar Jorge is niet van plan te stoppen. Op de tafel in zijn huis aan de Mgr. van de Weteringstraat in Buiten-Wittevrouwen ligt inmiddels een stapeltje processen verbaal. ‘Rumoer of burengerucht verwekken waardoor de nachtrust kan worden verstoord’, luidt de omschrijving van het strafbare feit. Drie boetes van 159 euro kreeg Jorge tot nu toe. Afgelopen dinsdag stond de politie zelfs met een stormram voor de deur en namen agenten Jorge mee naar het bureau waar hij enkele uren in de cel doorbracht.

Dictatuur
Wat drijft Jorge? ,,Ik ben opgegroeid in Chili in een dictatuur. Tot mijn 15de heerste in mijn land dictator Pinochet. Er was geen vrijheid van meningsuiting, geen vrijheid om te vergaderen of bijeen te komen, kritische boeken tegen het regime waren verboden, we mochten niet reizen buiten Chili en demonstreren was ten strengste verboden.”

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een herstelplan voor wat je zelf hebt afgebroken? Laat me niet lachen. Of huilen.
Die VVD zie ik liefst maximaal geminimaliseerd, net als de PvdA. Maar helaas, er zijn mensen die zich keer op keer laten bedonderen en op Rutte blijven stemmen.

Wat mij betreft splinteren de politieke partijen lekker verder. Allemaal éénpersoons partijen, zodat je kunt stemmen de de mensen die je echt de kamer in wilt hebben. Eén stem wordt dan een beetje weinig. Dat wel.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Mijn mening over regering en verkiezingen is door mij al meerdere keren beschreven. Helaas zie ik op 17 maart geen verandering in stemgedrag en zal de poppenkast wel voortduren.

john
john
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit heel betrouwbare bron, die ik uiteraard niet prijs mag geven, weet ik dat een man met een lange regenjas aan en een zwarte hoed op, elke week rond 23.30 uur bij ALLE waterbedrijven van Nederland een flesje af geeft. Het is de bedoeling dit aan het leiding water toe te voegen. Wie dit doet wordt rijkelijk beloond, wie dit niet doet, die ……………….

Er is echter iemand die dit middel, met gevaar voor eigen leven heeft laten onderzoeken in USA. Daar vond men uit dat het middel bekend is onder de naam SEF .

Zolang dit middel wordt toegevoegd aan het drinkwater zit Mark Rutte gebakken, en het volk met de gebakken peren.

Ow…… bijna vergeten………SEF staat voor Scheiss Egal Flussigkeit.

Republiekein
Republiekein
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De burger is dom, de politici zijn wat minder dom, de iq- curve gaat van 85 tot 115, gemiddeld ca. 100, dus vandaar veel blabla.
Enfin, schrijf maar tot je een worst bent, het resultaat blijft 0%.
Goed stukkie trouwens.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie zou er in hemelsnaam willen ruilen met Mark Rutte?
Wie zou er doden op zijn geweten willen hebben?
Ik zou werkelijk geen oog meer dicht doen ’s nachts als ik zou weten dat onder mijn leiding door de toeslagen-affaire mensen zelfmoord gepleegd hebben. Deze man is zo intens slecht dat ik Mark altijd typeer als de DUIVEL in hoogst eigen persoon want dat is hij gewoon. Mark is zo’n intens slecht mens van zijn haren tot zijn tenen dat de Duivel best met hem zou willen ruilen denk ik. Het ergste vind ik dat iedereen om hem heen hem blijkbaar niet durft tegen te spreken of durft af te vallen. Ik zou geen spaan heel van hem laten als ik journalist was bij zo’n persconferentie. Maar ach ik heb als TOA op een grote Internationale School een 1000 maal leuker leven dan Mark en ben alweer een 5 weken lange motorreis door Rusland aan het plannen voor van de zomer. Zelfs al zouden ze mij 1 miljoen euro per maand geven dan nog zou ik niet met die dwaas willen ruilen. Elke dag liegen, roddelen, bedriegen, konkelen, intimideren, schreeuwen je moet het maar leuk vinden als baantje.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Rutte het nu heeft over een Herstelplan zie ik als een schuldbekentenis.

Je moet eerst iets afbreken voordat je het moet herstellen…toch?

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De meeste mensen volgen in de meeste onderwerpen wat men als veilig en normaal beschouwd. Mensen stoppen slechts in enkele onderwerpen energie door zich erin te verdiepen. Voor de een is dat zn vakgebied, bij de ander zn hobbie, weer een ander in politiek. En mensen zullen slechts op die onderwerpen waar ze veel van af weten, durven afwijken van wat ze als veilig beschouwen.

Het feit dat wij hier wellicht meer geinteresseerd zijn in politieke ideologie, verandert niks aan wat vele anderen hebben als interessegebied.

Het is een realiteit waar we mee moeten leren omgaan en waar gevestigde partijen gebruik van maken.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik reageer alleen als ik weer wat te zaniken heb over een artikel. Maar voor deze ene keer maak ik een uitzondering met een volmondig AMEN.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x