Sigrid Kaag: de zoveelste klimaat-doemprediker

Speech vol angstzaaierij en feitenvrije stellingen

Volgens minister en D66-lijsttrekker Sigrid Kaag staat ons huis in brand en moeten we onmiddellijk actie nemen om de planeet te redden. De minister slaagt erin om alle mogelijke en onmogelijke natuur- en klimaatcatastrofen te noemen die ons te wachten staan…gaande van opbranden tot verzuipen en alles daartussen.

De minister vermeldt in haar kick-off speech voor de D66-verkiezingscampagne dat sinds haar jeugd de wereld ingrijpend is veranderd door de klimaat- en natuurcrisis. De opwarming heeft “diepe wonden” geslagen, ook nu al in Nederland.Ter ondersteuning van de klimaat- en natuurcrisis worden volgende zaken expliciet aangehaald door de minister:

1) Natuur en dierenrijk lijden onder klimaatverandering
2) Hogere temperaturen wakkeren bosbranden aan, ook in Nederland
3) Landijsmassa’s smelten
4) Dooi van permafrost geeft landverzakkingen in Noordpool
5) Sinds 1970 bijna 70% van alle dieren uitgestorven
6) Nederland meest acuut bedreigd door stijging zeespiegel

 

Propaganda

Het lijkt sterk op de klimaatalarm-propaganda van Extinction Rebellion. De minister is blijkbaar vergeten dat klimaatverandering van alle tijden is. Onze planeet heeft de laatste 800.000 jaar acht grote ijstijden gekend, waarbij natuur en klimaat er telkens beter uitkwamen door meer biodiversiteit. Onze soort heeft na de laatste ijstijd – zo’n 10.000 jaar geleden – dankzij de daaropvolgende opwarming prachtige beschavingen voortgebracht.

De minister is blijkbaar ook vergeten dat CO2 geen giftige stof is of een vervuiler, maar de belangrijkste voedselbron voor planten en bomen door fotosynthese. Zonder CO2 is er geen groen, geen leven. Weet de minister dat er in elke slok bier, cava, cola en bruiswater tussen 6000-10000 ppm (delen per miljoen) aan CO2 zit ? Dat is 20 keer meer dan in de lucht.

Ik hoop dat de minister de wetenschap volgt, daarom nu een factcheck met wetenschappelijk onderbouwing, van een paar foute alarmhysterie-beweringen.

 

“Meer Bosbranden”

Door alarmerende opwarming krijgen we  volgens Kaag meer bosbranden. Maar dat klopt niet met de feiten.

Minister Kaag verwijst naar meer samenwerking in Europa om te vermijden dat bossen gaan opbranden door die alarmerende opwarming die te wijten zou zijn aan CO2-uitstoot. Wel er is al op Europees niveau een samenwerking van wetenschappers om via nauwkeurige satellietmetingen bosbranden en de gerelateerde CO2-uitstoot te bestuderen. Studie binnen het kader van het door de Europese Commissie gefinancierde Copernicusprogramma voor “Atmosphere Monitoring” . Volgens de satellietmetingen is er geen wereldwijde toename van bosbranden, ondanks de bosbranden in Australië en California in 2020. En het jaar 2020 was het jaar met de minste actieve bosbranden sinds begin van de satellietmetingen in 2003.

 

Feiten spreken voor zich

Ik stel voor dat minister Kaag acte neemt van deze studie van de Europese Commissie en haar doemscenario laat vallen ten voordele van de feiten en die spreken voor zich. Er is geen alarmcrisis in de vorm van een klimaatopwarming. Bosbranden vertonen geen stijgende trend, eerder een daling. En in deze cijfers zijn de bosbranden van Australië en Californië van 2020 meegenomen. Die waren trouwens grotendeels te wijten aan slecht bosbeheer. In Australië werd vroeger –  ook door de Aboriginals – jaarlijks het dorre struikgewas preventief in brand gestoken zonder de bomen te beschadigen. Deze techniek werd verboden door de regering. In California mogen we niet vergeten dat meer en meer villa’s werden gebouwd midden in brandgevoelig, bosrijk gebied. Maar het is duidelijk dat de wereldwijde bosbranden niet zijn toegenomen door de opwarming van de aarde.

 

“Catastrofale klimaat- en natuurrampen”

Het door Kaag genoemde toenemende aantal slachtoffers als gevolg van klimaat-en natuurrampen klopt niet: de cijfers dalen in werkelijkheid fors. Een recente studie over klimaatverandering en effect op onze gezondheid, welvaart en economie komt van de Deense statisticus dr. Bjorn Lomborg van het Deense Consensus Centrum. De feiten zijn duidelijk: er is een forse daling van het aantal doden door natuur- en klimaatrampen.

Ik stel voor dat minister Kaag kennis neemt van deze studie en haar apocalyptische angstvisie aanpast aan de feiten. De feiten over dodelijke rampen zoals overstromingen, droogtes, stormen en bosbranden tonen een dalende trend. Het gaat goed met onze planeet. Er is geen reden tot paniek. Opwarming van de planeet heeft eerder een positief effect op de natuur.

 

“Alarmerende stijging zeespiegel”

Een laatste factcheck gaat over de angstdroom van minister Kaag dat we gaan verzuipen in Nederland. Ook hier kan de minister acte nemen van het Deltares-rapport dat is opgesteld in opdracht van Rijkswaterstaat. Nederland verricht binnen Europa (en de wereld) de meest betrouwbare en langdurige getijde-metingen van de zeespiegel . Hierbij wordt gekeken naar het netto-effect van zeespiegelstijging of -daling ten opzichte van de kustdaling of -stijging.

Getijde-metingen van de zeespiegel zijn het meest relevant voor kustbeschermingsplannen. Het Deltares-rapport Zeespiegelmonitor 2018 concludeert dat er geen versnelling is in de zeespiegelstijging langs de Nederlandse kust sinds het begin van de metingen; er is een lineaire trend van ongeveer 15-20 cm per 100 jaar. En deze trend is begonnen lang voor de CO2-uitstoot van de mens is toegenomen. Ik ben er zeker van dat Nederlandse ingenieurs geen probleem hebben met zulk een trage stijging van amper 1,8 mm per jaar. Er is dus geen klimaat-alarmcrisis. Nederland gaat niet verzuipen. Er is geen acute dreiging.

 

Subsidies

Nog een woord over subsidies: ik stel voor dat alle subsidies voor groene hernieuwbare energie worden gestopt. Vooral wil ik dat Nederland stopt met de volksverlakkerij onder de naam van biomassacentrales, waarbij oude bossen worden opgestookt en waarbij de CO2-uitstoot niet wordt meegeteld in de jaarlijkse rapportage over CO2-uitstoot. Het grootste deel van de Nederlandse ”groene hernieuwbare” energie komt nog steeds van deze bio-houtstookcentrales. Met CO2-uitstoot die niet wordt meegeteld. Dat is pas een échte crisissituatie om onmiddellijk aan te pakken.

En minister Kaag zou de boeren moeten koesteren met veel respect in plaats van te broodroven. 

Ik hoop dat minister Kaag haar hysterisch doemverhaal zal aanpassen aan de feiten en stopt met angstzaaien. Minister Kaag, wees blij, er is geen acute klimaat-alarmcrisis. Vertel het goede nieuws verder en volg de wetenschap.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
65 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Caranza
Caranza
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid Kaag is vanuit de VN Nederland ingeschoven om de globalistische doelstellingen eens wat meer vaart te geven.
U kunt wel raden waar zij naar toe wil.
Na de Covid19 “pandemie” is de economie compleet vernietigt.
De overheid moet dan wel ingrijpen, dat noemen ze de “Great Reset”.
Na de “Great Reset” wordt de wereldeconomie opgebouwd (Build Back Better) volgens de 17 SDG’s van de VN. Met een mooi woord noemen ze dat “globalisme”, ze zijn er al 75 jaar mee bezig, het betekend echter niets anders dan wereldwijd communisme.
Daar is onze Kaag al die jaren dat ze voor de VN werkt, en in de politiek zit, mee bezig. De VN, de grondlegger van alle crisissen die de afgelopen jaren de revue gepasseerd zijn, klimaatcrisis, stikstofcrisis, migratiecrisis en nu zelfs coronacrisis.
Klimaatverandering is enkel het middel dat de globalisten gebruiken om hun doel te bereiken. Zie het grote geheel. Pas als je dát in gaat zien vallen alle maatregelen op hun plek, niet alleen van Kaag, maar ook van Rutte, Halsema, Klaver, Olongren, en al die anderen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Caranza

Inderdaad Caranza een goed verhaal.

Mijn stelling op dit punt is simpel, in 1954 heeft Opa Bernhard de club samen met wat rijken der aarde opgericht.
Lees het stukje over Joseph Luns maar eens die eind jaren 50 is geweigerd.

Zoek de lijst van deelnemers maar eens op, niets is democratisch.
Alles is geheim en gebeurt achter gesloten deuren.
Bernhard, Beatrix en nu WA.

Gerard
Gerard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

QAnon zeker?

hendrikush
hendrikush
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Vlak Juliana en Frits Philips niet uit. Voortrekkers van de naoorlogse Morele Herbewaking.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Caranza

De VN zit vol Kaagachtigen en dat is het probleem van deze ooit goed bedoelde organisatie die nu snel opgedoekt zou moeten worden.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In “Gezond Verstand” nr 7 van 13 januari staat een verhelderend verhaal over Sigrid Kaag door Arjan van Muyen:

“Kaag is sinds 2018 verbonden aan het World Economic Forum en aan de Wereldbank. Hier heeft ze omgang met stakeholders in de vaccinatiealliantie GAVI, die een goede vaccinatiemarkt nastreeft. Ook zijn de leden van haar Group betrokken bij de uitrol van de welbekende “global reset” Verder zit Kaag met Fauci en Elias van de Gates Foundation in een WHO panel dat de rampscenario’s van Osterhaus onder de loep neemt en een protocol voor schrijft dat de bevolking in een uitzonderingstoestand moet worden gehouden tot er een vaccin beschikbaar is…”

“Iedereen weet inmiddels dat de sociaal economische schade van de maatregel gigantisch is…
Tot faillisement drijven en daarna massaal vaccineren lukt alleen met een bange bevolking. Dit bang maken wordt met hele teams van gedragspsychologen dus ook professioneel aangepakt.
De media wordt ingezet om de misleiding verder vorm te geven.”

“Kaag is als minister medeverantwoordelijk voor de uitvoering van het WHO protocol, terwijl zij tegelijkertijd directielid is van het panel dat ditzelfse protocol heeft samengesteld en toezicht houdt op de mondiale uitvoering ”

“DIT IS EEN DUBBELROL,waarbij ons moeten afvragen of Kaag zich mag blijven presenteren als volksvertegenwoordiger” (wat ze niet is, want ongekozen, ze is door Pechtholt ineens naar voren geschoven,(Isabel)

“Het is uiterst ondemocratisch wat hier gebeurt.
Hier wordt beleid opgelegd van een club die geen enkele rekenschap aflegt aan het land”

“Kaag is onderdeel van het ontwerpteam van de schijnpandemie”

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Ja ik heb me ook verdiept in de plannen van de Great Reset en Build Back Better.
Op zich natuurlijk doodeng dat onze bestuurlijke elite dit allemaal achter onze rug bedenkt en beraamt, maar zijn dit soort verregaande ambities niet veel te hoog gegrepen voor deze talentloze en incapabele sukkels?

Wanneer we het niveau van onze regeringen en instituties aanschouwen valt toch vooral op dat ze tot steeds minder in staat zijn?
En ze gaan wel even een Reset organiseren?

Gevalletje ernstige zelfoverschatting lijkt me.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ik deel die mening ook wel. Willen en uitvoeren zijn verschillende zaken. Zeker als je dingen wilt, waarop de bevolking totaal niet zit te wachten. Dit kan ook het moment worden waarop men wereldwijd compleet klaar is met o.a. die global-warming.

Zeker in combinatie met een recessie zal voor de massa sterker gaan gelden: “Erst kommt das Fressen, danm komt die Moral”.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Wat Caranza schrijft klopt natuurlijk volledig en scherp en bondig neergezet.
Echter 1 grote haakfout in dit gedrocht en dat zijn de uitvoerders wereldwijd.
Bertold Brecht had het inderdaad niet beter kunnen omschrijven.
Eerst het eten dan pas het moraal.
Ik voel eindelijk een kantelpunt komen bij de vele npo schapen. tot hier en niet(nooit) meer verder.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

hopelijk is het bijna zo ver dat de bevolking zich gaat roeren tegen de elite. Zodat die weet dat er grenzen zijn. Daar zijn deze fora ook wel heel goed voor. Zeker als het gratis is, want betaalde digitale sites bereiken denk ik maar een klein ‘gewoon’ publiek

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

nou, zeer verhelderend.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach, na de verkiezingen hoor je nooit meer van haar weer, vertrekt ze met stille trom.
D66 heeft het toch al verbruid bij de kiezer.
Dan bestaan er mensen die op iemand stemmen vanwege zijn of haar sympathieke uitstraling maar daar is hier geen sprake van: ze is arrogant, drammerig, humorloos en heeft de warmte van een ijspegel.
Lekker laten kakelen en na de verkiezingen is het dáág Kaag.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Hahaha haha 😂

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

laten we het hopen, opvallend is de gratis zendtijd die mevrouw bij de publieke omroep krijgt, bij de VPRO zijn ze gek op Sigrid, zonder ook maar één kritisch vraagje mag ze vol op het orgel. GL, D66 en Partij voor de Dieren beconcurreren elkaar in klimaat- en milieu-gekte,, en ook Klaver en Ester Ouwehand krijgen alle ruimte aan de deugtafels. Alle drie partijen met desinteresse voor de problemen van de gewone burger, veel te druk met het redden van de planeet.

Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Ze heeft meer weg van een ijskoude gifmengster.
D66 moet onder 10 zetels.
Dit mens is een groot gevaar voor de Nederlandse bevolking.

karton
karton
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bennie

@ Bennie.
Inderdaad, een levensgevaarlijk vrouwmens dat heult met onze grootste vijand : het islamisme, zélfs gehuwd met een terrorist , althans : een leider van een terroristische organisatie, maar dan je een terrorist !
Heeft al miljoenen van óns belastinggeld overgeheveld naar dat clubje waarvan haar echtgenoot de “leider” is !
Ongehoord dat zij zich in Nederland durft te vertonen !

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag is op veel gebieden zeer ondeskundig.

Linda
Linda
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Is er een gebied waar ze wel deskundig op is dan?
Behalve uit haar nek zwammen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Linda

ja, ik wilde het nog beetje mild zeggen, maar ik denk niet dat ze in feite veel kan waar wij iets aan hebben.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Linda

Misschien is AlQaq-Kaag een geval van: “Het is niet WAT je kent maar WIE je kent”

De VN ( de thuisclub van K) telt tegenwoordig heeeel veel moslimstaten.

P.Visser
P.Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Het gaat minder om deskundigheid en meer om wat iemand tot stand brengt. Kaag heeft subsidies aan linkse actiegroepen ohgv mensenrechten en milieu sterk weten uit te breiden. In kombinatie met de postcodeloterij is er een zeer sterke lobby ontstaan die politiek Den Haag flink onder druk houdt. Kijk naar de spotjes die we avond aan avond op ons bord krijgen en vanuit welke hoek die komen. De druppel en de steen, Ze richt meer schade aan dan we ons kunnen voorstellen.

Paul
Paul
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag is een plaag

Hans Bovendeert
Hans Bovendeert
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klimaat is verdienmodel geworden en zal worden uitgebreid en uitgebuit voor subsidies en politieke agenda’s. Ik voorzie met Rutte IV een verdere toename.

Pieter
Pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte heer Meeus, bedankt voor deze heldere reactie op de onzin verhalen van mevr Kaag. Goed dat er ook op uw niveau steeds vaker zulke reacties komen. Ik hoop dat u snel een uitnodiging krijgt van Jinek of Op1 …..

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Eens. Probleem is dat deze feiten niet bekend zijn bij het stemvee en niemand haar actief tegenspreekt in alle npo-programma’s waar ze op mag draven. Mensen geloven deze onzin, net als de ‘oplossingen’ die ze op zalvende toon debiteert.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

En daarom is het zo belangrijk, dat wij, (die 15%) blijven praten met de mensen om ons heen.
Vooral nu zo voor de verkiezingen..
Samen krijgen we zee er wel onder.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

zo dat gaat gebeuren alleen aan een tafel met een paar voorstanders van de ideeën van Kaag, een openlijk vijandige gespreksleider die hem aan een derdegraads verhoor onderwerpt, aangevuld met een aantal beeldfragmenten van andere doemdenkers die Kaag supporteren. Kortom; het vaste recept van publieke en commerciële omroepen voor ieder die een andere dan de gewenste politiek correcte boodschap durft te brengen.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit de cv van S. Kaag kan ik niet opmaken dat deze vrouw iets zinnigs kan zeggen over zaken die klimaat en klimaatverandering betreffen. Gewoon negeren dus en niet op D66 stemmen.
Overigens wat voor Kaag geldt gaat ook op voor te veel andere beleidsmakers waar zelfoverschatting het gebrek aan kennis moet compenseren. Ik pleit voor een zakenkabinet maar dat gaat nooit lukken in huidige situatie. De carrousel van de malloten draait gewoon verder.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

En koud van de pers:

Na de olie is Texas vooruitstrevend geweest met inzetten op zon en windenergie. Vandaag plukken de Texanen daar nu de wrange vruchten van. Texas is de voorbode van dat wat in Duitsland nu al dreigt maar vooral ook straks in ons land kan gebeuren bij uitrollen op meer wind en zon. Jammer dat Kaag en al die andere groene nitwits niet even een congresje hadden in Houston. Dan hadden ze hun visioenen in uitvoering kunnen zien. Trouwens niet alleen bij de koude van nu maar ook bij perioden van hitte gaat het daar van alle kanten mis met betrekking tot de meest essentiële nuts voorzieningen.

Walter
Walter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag volgt keurig het pad van de green deal ,met subsidies ,wind en Zonne – energieparken produceren.
Deze op hun beurt generen Co2 certificaten ,verkoop en lease hiervan aan vervuilers.
Helaas niet ten goede aan onze maatschappij of milieu.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest kwalijke is dat mevrouw Kaag door de media alvast wordt gebombardeerd tot de premier van Nederland. Dat betekent dat D66 veel invloed heeft op de media waar zij ook het vaakst uitgenodigd worden. Het lijkt of zij een abonnement hebben voor een uitbreiding van de zendtijd
voor de politiek partijen. Vriendjespolitiek die geen weerga kent in het propageren van een losers partij die louter alleen uit wrok tegen de PVV en nu ook de FvD bestaat. Hun partij programma is rampzalig voor het land en gebaseerd op bangmakerij voor een aanstaande Apocalyps. Niet morgen maar vandaag, mensen, dus stem op jullie redende (foute) engel, de duivel Sigrid Kaag. Het is te hopen dat deze aanpak om kiezers binnen te halen hun Apocalyps wordt die hun eigen huis doet afbranden. Samen met GL en de andere linkse partijen vormen zij het grootste gevaar voor het land.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Denk niet dat hier ook maar 1 persoon is, op een paar trollen na, die DDR666 stemmen hoor 🙂
Maar het is een feit dat nog niet iedereen het gevaar van een naderend neo communisme ziet.
Gelukkig kunt u hier delen uit 1e hand wat een absoluut gedrocht dat is.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Dat is ook waar ik voor waarschuw. De idealen van de linkse wereld worden al snel een dictatoriale nachtmerrie. Altijd, je kun het niet beter doen dan al is geprobeerd, dat zit er niet in ondanks alle beweringen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Mensen aan de linkerkant van het politieke spectrum geloven niet in en houden niet van vrijheid. Iedereen moet hetzelfde doen, hetzelfde denken..
En een ieder die afwijkt moet vooral met veel dwang in het gareel gedwongen worden. Ze kunnen zichzelf niet helpen, het zit in hun DNA.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Verder wil de “linksmensch” of “gutmensch” zich altijd moreel verheven voelen, zich beter voelen dan een ander. Dat heeft hij nodig om zijn zeer ongelukkige en gefrustreerde staat van zijn, draaglijk te maken.

En omdat hij zich “beter” wil voelen, moet er een tegenpool zijn, namelijk iemand die “slecht” is.
En daarom zien we dat overal waar links regeert of aan de knoppen draait, er een enorme polarisatie ontstaan; werkgever versus werknemer, verhuurder versus huurder, rijk versus arm, blank versus zwart, etc. etc.

En omdat de linksmensch doorgaans een weinig getalenteerd is (dat verklaart mede zijn ongelukkige en gefrustreerde staat van zijn), wordt vaak de sterke, succesvolle of dominante partij aangewezen als de “slechte”.

jan
jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is lovenswaardig dat u probeert om warrige angstverhalen te weerleggen met feiten. Maar het gaat helemaal niet om de feiten. Kaag en haar trawanten weten dat ze onzin verkopen, maar ze weten ook dat dit soort angstverhalen het goed doet bij een bepaald deel van het electoraat. En niet eens het laagst opgeleide deel, maar veelal HBO’ers en academici. En het schuift als de neten (bargoens voor: levert Kaag en haar soortgenoten een enorme hoeveelheid geld op – kijk naar opportunist Al Gore).

r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk en geloofwaardig stuk. Ik vertrouw Kaag voor geen cent. Deze vrouw heeft een verborgen agenda.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sommige mensen denken nog altijd dat zij de natuur naar hun hand kunnen zetten. De menselijke invloed op het klimaat wordt enorm uitvergroot maar de machtige mens is
niet allemachtig. Alle negatieve aandachtspunten door de activisten genoemd zijn in principe verwant aan de groeiende aantal mensen op aarde. Meer mensen hebben meer industrie nodig en groeiende industrie heef meer mensen nodig. En het klimaat doet intussen wat ie altijd al deed namelijk veranderen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit individu, moeten ze uit Nederland verwijderen.

Angst kweken en de democratie verwijderen, hoort niet in mijn Nederland.

Harm
Harm
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat wil je met een Jan Terlouw van D66 die kleine kindjes bang maakt voor het milieu

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik dacht laat ik voor de grap eens zoeken op “De kreet de wereld vergaat is al heel erg oud” en toen kwam ik op deze grappige Wikipagina uit: https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_voorspellingen_van_het_einde_van_de_wereld

joost
joost
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Geef me uw geld en ik zal alles doen om al deze gevaren af te wenden 🙂

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze mensen zijn stapelgek. En maar angst zaaien. Met die modellen kun je van alles voorspellen. Van wat ze de laatste dertig jaar voorspeldde is niks uitgekomen. Er zijn minder bosbranden, niet meer natuurrampen, de zeespiegelstijging is constant en de oogsten zijn prima en van de 20 miljoen klimaatvluchtelingen heeft nog niemand wat vernomen. Leuk ook die extreme kou in Texas momenteel…

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 staat voor machtscentralisatie en zo min mogelijk directe democratie. Klimaat is daar een middel toe, net zoals pro-eu zijn.
Denk maar niet dat Kaag het verhaal gaat aanpassen.

johan
johan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Had vannacht een nachtmerrie, werd wakker en dacht Kaag te zien, snel weer de nachtmerrie opgezocht.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kale feiten. Daar kunnen enge mensen als Kaag niet veel mee. Geweldig stuk.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Klopt, maar helaas geven de meeste mensen, politici én kiezers meer om emotie. Hoewel ieder zal zeggen van de feiten uit te gaan, is de emotie leidend. Dit is wetenschappelijk onderzocht.
Er zijn wel 2 soorten emo-politici; de onnozele en de doortrapte. De onnozele geloven er echt in. De doortrapte weten hoe het werkt en gebruiken emotie om te manipuleren.

Piltdown
Piltdown
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De CO2 van de bosbranden is een probleem, maar als je diezelfde bossen in biomassacentrales opstookt is het CO2 neutraal?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Aarde is niet in nood. Wij achterlijke schepsels hebben het heel hoog in de bol als we denken dat wij invloed hebben op de voorwaarden voor leven die de Aarde biedt. Lang nadat wij mensen uitgestorven zijn zal er nog leven zijn op deze planeet. Dat heeft te maken met de planetaire voorwaarden voor leven (o.a. dampkring en zwaartekracht) en de ideale ligging van de planeet. Zo lang er aan die voorwaarden voldaan wordt zal er leven zijn op Aarde. Zie de prachtige foto’s van vandaag van nieuw ontdekte soorten onder 900 meter arctisch ijs. Levensvormen die niet op basis van fotosynthese bestaan maar (waarschijnlijk) op chemosynthese. We hebben werkelijk geen idee welke mogelijkheden voor leven de Aarde allemaal te bieden heeft!!

Wat we wèl doen is de aarde minder leefbaar maken voor vele levensvormen die er nú leven. Bijna alle biotopen en ecosystemen op de wereld worden aangetast door menselijk handelen. Overbevissing, gigantische hoeveelheden houtkap, overal asfalt, bestrijdingsmiddelen, enz.

Minder mensen betekent minder schade aan biotopen en ecosystemen, dus wie de huidige levensvormen een warm hart toedraagt hoeft maar een paar dingen te doen:
Stoppen met het produceren van kinderen.
Stoppen met het redden van mensen, waar dan ook ter wereld.
Anticonceptie aanraden overal waar dat mogelijk is.
Èn je kunt natuurlijk, naast de bovengenoemde dingen, hopen dat een virus ons ras decimeert.

Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het wrange is dat de enkeling in de politiek die zich wel aan de feiten houdt te maken krijgt met een cordon sanitair. En de doemdenkers en fantasten krijgen ruim baan om de mensen flink te beïnvloeden. Te hersenspoelen met domme ideeën en vage verre horizonten.
Of zoals Pieter Omtzigt is overkomen indirecte druk vooral niet de moeite te nemen de feiten boven tafel te krijgen. Ik heb sterk de indruk dat Sigrid Kaag een zoveelste pion is met mooie praatjes en ik vraag me verbijsterd af wie van deze dame zelfs maar een occasion zou kopen. Laat staan de toekomst in handen geven.

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laatste rommelige stuiptrekkingen om wat stemmen te ronselen. Kaag gaat er vanuit dat klimaatgebabbel resoneert met de kiezer. Een voorspelbaar uitgangspunt in deze tijden.

a.nieuwkerk
a.nieuwkerk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De natuur liegt niet , mensen wel he mw Kaag ?..

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alarm, Alarmering, Alarmeringen, Extreem enz enz alles tot op de 12de macht gezet. Ze is niet een gekozen in de huidige regering, nee ze is gevraagd door Mark of ze het wilde doen, net als Ollongkreng ook niet gekozen is en die hele zwik van Rutte 3 niet. MSM de hele godganse dag is het Alarm of de wereld vergaat, en sterkste is wel er is NIETS aan de hand, compleet angstzaaierij en dat wordt hoop ik op 17 maart ongelofelijk hard afgestraft!

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, wat moet je nu van iemand vinden die de opwarming van de aarde en daardoor vele bosbranden gaat veroorzaken, bestrijden, door bossen te verbranden in biomassacentrales.

Frank Aaldering
Frank Aaldering
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Feiten, feiten, feiten maar die doen er niet toe. Hoe blijft dat in vredesnaam mogelijk #doemdenken #hellenverdoemenis

J-P
J-P
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ze kan beter zorgen dat wat niet kan, niet kan en geen kinderen gebruiken om hun ideaal te verwezenlijken. Een generatie zonder fossiele brandstoffen, kan niet. Ontzeg kinderen hun telefoon!!!!!!

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij WNL op zondag fluisterde mevrouw Kaag nog dat Kernenergie een optie is. Tja, D66. Alles voor Uw stem tot 17 maart.

P. Puk
P. Puk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Extremistisch gedachtengoed van de linkse club. Daar komt nooit iets goeds uit voort.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iets heel anders: is het mogelijk voor de schrijver van dit artikel om in een tekst van ca 1000 woorden uit te leggen waarom de huidige opwarming niet veroorzaakt kan zijn door een minuscule hoeveelheid CO2 die de mens heeft toegevoegd?
Kernwoorden: de 33 graden celsius van het broeikaseffect, het feit dat er 1000x zoveel zuurstof en 2000 x zoveel water in de dampkring zit als CO2 en dat alle drie deze gassen ongeveer evenveel kosmische straling absorberen. En natuurlijk het verzadigingseffect. Al die leuke fotonen die steeds weer overspringen.
Zou heel veel kunnen verduidelijken want dit is toch wel een basisgegeven waar de rest van af hangt.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zonder mensen zouden er geen natuur – en klimaatkatastrofen bestaan. Iedere (vreesachtige) discussie erover dient daarom met een demografische inleiding te beginnen. Om precies te zijn: met OVERBEVOLKING. Mevrouw Kaag als beoogd premier lijkt dat niet te doen en wordt daarmee net als haar eventuele voorgangers deel van het Nederlandse probleem.
Ons land is ecologisch uitgewoond. Het heeft Paaseiland ontdekt, maar er geen les uit getrokken. Integendeel. Via ontwikkelingshulp heeft het driftig aan de Wereldbevolkingsgroei bijgedragen, en zijn Kroon-kolonie heeft het demografisch ontredderd achter gelaten.

In de vorm van ongewenste immigratiestromen krijgen we dit betaald gezet.

:Michael.
:Michael.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een niet bestaand, ongeldig of foutief ingevuld e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand, juist gespeld en geldig e-mailadres. Dit adres wordt geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Corry van Liempd
Corry van Liempd
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Demissionair minister Kaag is opzettelijk angst aan het creëren. Zij roept heel veel maar laat geen enkele berekening zien.
In het verkiezingsprogramma van D’66 staat dat zij meer de Nederlandse soevereiniteit aan Brussel willen geven.
Ik ben bang dat demissionair minister Kaag door middel van bangmakerij zo de Nederlandse bevolking richting haar eigen wensen en richting Brussel wilt duwen.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Daarnaast is de aarde door tektonische platen constant in beweging, als een dergelijk plateau ergens stijgt zal dat invloed hebben op de zeespiegels over de gehele wereld. Wil Sigrid Kaag soms het Colorado Plateau weer naar beneden drukken, nou veel succes daarmee.

Daarnaast wordt de aarde elk jaar bestookt met duizenden meteorieten dat grotendeels in oceanen terecht komt, wat doet dat met de zeespiegel? Gaat Sigrid Kaag met een vlindernetje deze meteorieten afvangen?

Het is echt smerig om mensen angst aan te praten om op deze wijze de bevolking onder controle te krijgen.

Wim Kok
Wim Kok
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, toch wel jammer dat de auteur andere relevante feiten wenst te vergeten. Neerslag neemt toe, in forse mate. Buien intensiveren en onze riolen zijn vergaand outdated. Munster, net over de grens, ervoer dat in 2014 toen in enkele uren 220mm water viel en de stad onderstroomde. Deze intensiteit, zijn inmiddels de voorbode voor wat gaat komen. Buien T=10 zijn nu al T=2 geworden, en onze riolering kan alleen T=2 aan. Wij gaan vanuit de gemeenten rekening houden met T=100. Zijnde ongeveer 70 mm in 1 uur. Waarom? Als deze gebeurtenissen voorkomen zonder goede voorbereiding zal de schade werkelijk enorm zijn en de lokale maatschappij lokaal ontwricht. De totale schade door de klimaatveranderingen is in NL geschat op 72 GE. Tot 2050. De toename van de warmte (zie bv onze gemeentelijke ervaringen in 2018) is fors en ouderen en kleine kinderen hebben daardoor extra gezondheidsissues. Die kunnen we natuurlijk wegredeneren, zoals de auteur doet, die de werkelijkheid ook maar van horen zeggen heeft. Maar ik werk liever aan klimaatadaptatie dan deze auteur te volgen die met name halve waarheden verspreidt en shopt in de gegevens die alleen zijn opinies ondersteunen. Zonde, want hij kan denk ik veel beter.

T. van Looy
T. van Looy
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na het lezen van dit artikel moet ik wel reageren, lees een op één sommening van de gevolgen veroorzaakt door de mens. Waar het stuk voorbij gaat aan het gegeven dat de aarde miljoenen jaren nodig heeft gehad om al het overtollige CO2 op te slaan in de vorm van fossiele grondstoffen, waar de mens in een recordtijd tijd er in slaagt deze weer los te laten over de aarde. Met als gevolg dat wij afsteven op een onbewoonbare planeet. Betekend dat wij anders moeten durven denken zodat onze kinderen en kleinkinderen niet de rekening voor onze manier van leven gaan betalen.

65
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x