Stop met demoniseren van Baudet!

Bewuste partijpolitieke beschadigingsactie

Titelfoto: Thierry Baudet. Screenshot YouTube-video, kanaal Ongehoord Nederland. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Over ruim een maand, op 17 maart 2021, zijn de verkiezingen voor de leden van de Tweede Kamer. Parlementariërs. Volksvertegenwoordigers. Politici die ons vier jaar lang willen vertegenwoordigen op het hoogste niveau van onze parlementaire democratie. Maar die zich op de weg daar naartoe soms verlagen om anderen te beschadigen, uit te schakelen, monddood te maken.

Demoniseren noemde wijlen Pim Fortuyn dat. Hij moest het met zijn dood bekopen. Het moet stoppen! Politici hoeven van elkaars standpunten en uitspraken niéts heel te laten. Maar speel de bal en niet de man of vrouw!

 

Sons of Anarchy

Heeft u wel eens een aflevering van de Amerikaanse televisieserie Sons of Anarchy gezien? Het rauwe verhaal over een motorclub (of motorbende volgens sommigen) in het fictieve Californische stadje Charming. Tussen 2008 en 2014 werden maar liefst zeven seizoenen met bijna honderd afleveringen uitgezonden. Ook in Nederland. Je moet er niet al te gevoelig voor zijn. Moord en doodslag, geweld, seks en drugs, omkoping en afpersing, corruptie en chantage, seksisme, racisme, fascisme en nazisme, het komt er allemaal in voor. Maar ook kameraad- en broederschap, loyaliteit en trouw, onvoorwaardelijke opofferingsbereidheid en liefde. Sons of Anarchy laat zien wat we diep van binnen allemaal weten: goed en kwaad zijn niet aan één persoon of partij verbonden, maar bestaan naast elkaar, wisselen soms van plaats en vloeien van tijd tot tijd in elkaar over.

 

“Geur van racisme”

EW, het vroegere Elsevier Weekblad, onthulde afgelopen week een aantal app-berichten van Thierry Baudet en kandidaat-Tweede Kamerleden van zijn partij Forum voor Democratie. Los van elkaar staande app-berichten, waarvan EW zelf zegt dat ‘de geur van racisme’ eruit opstijgt. A bad smell. In het Haagse ambtelijk-politieke milieu is dat het jargon dat wordt gebruikt voor sterke vermoedens die ontkend maar niet hard gemaakt kunnen worden…

Natuurlijk mogen Baudet en zijn partijgenoten op deze app-berichten aangesproken worden en mag hen om tekst en uitleg gevraagd worden. En als daaruit blijkt dat de app-berichten voortvloeien uit seksistische, racistische, antisemitische, fascistische of nazistische opvattingen dan mogen, nee, dan móeten we die opvattingen keihard bestrijden. Voor seksisme, racisme, antisemitisme, fascisme en nazisme is in onze samenleving geen plaats. We moeten het met wortel en tak uitroeien, dat wil zeggen – volgens het Nederlandse (spreek)woordenboek – het volledig bestrijden om er geen last meer van te hebben.

 

Demoniseren

Maar hebben de reacties op de berichtgeving in EW van partijpolitici tot doel om na te gaan of die bad smell voortkomt uit seksistische, racistische, antisemitische, fascistische of nazistische opvattingen? Of hebben die vooral ten doel om – in dit geval – Thierry Baudet en zijn partij Forum voor Democratie aan te merken als het kwaad? Zoals de generatie partijpolitici van Melkert, Dijkstal en De Graaf nieuwkomer Fortuyn probeerden aan te pakken. Door hem en zijn partij te verbinden met kwaad, toen ook al, van racisme. Hem te demoniseren, zoals Fortuyn het noemde. Oordeelt u zelf over de reacties van de Tweede Kamerleden Dilan Yesilgoz (VVD), Kees Verhoeven en Rob Jetten (beiden D66).

 

Eenden-metafoor

Yesilgoz maakt gebruik van de bij partijpolitici geliefde eenden-metafoor. Als je op een eend lijkt, omdat je als een eend loopt en kwaakt, zal je wel een eend zijn… Ik heb de toepassing hiervan op OpinieZ.com onlangs gehekeld in Bohemian Rhapsody en Nederlandse partijpolitiek. Je mág iemand niet beschuldigen van racisme, omdat je vindt dat het er wel op lijkt… Zéker niet als degene, en Yesilgoz weet dat van haar collega Baudet, het bij herhaling en ook nu krachtig ontkent.

 

Jij-bak

Verhoeven, geen kandidaat meer voor D66 bij de komende verkiezingen, doet er nog een schepje bovenop. Als Baudet een racistische eend is (dat is voor hem al geen vraag meer), waarom werkt jóuw partij dan samen met zíjn partij, voegt hij er vilein aan toe. Een jij-bak, ook populair bij veel partijpolitici, waarmee de ander het recht om iets over een onderwerp te zeggen wordt ontzegd, vanwege vermeende opvattingen over een heel ánder onderwerp…

 

Anti-racismehaan

Jetten, de gewogen en te licht bevonden fractievoorzitter van D66, heeft de eenden-beeldspraak niet nodig. Baudet ís voor hem een racist. Punt.

Waarmee Jetten zich plaatst in het rijtje van onder meer theoloog des vaderlands Stefan Paas (ik schreef eerder op OpinieZ.com Theoloog des Vaderlands noemt Baudet een racist) en de activistische wetenschapper professor Leo Lucassen. Die was er nu ook weer als de kippen bij om zijn eigen anti-racismehaan victorie te laten kraaien.

 

Cliteur

Dat enkele dagen eerder een zware onderzoekscommissie onder voorzitterschap van de oud-President van de Hoge Raad zijn Leidse collega-hoogleraar Cliteur volledig vrijsprak van volstrekt onterechte beschuldigingen van antisemitisme en racisme, vanwege zijn banden met Baudet en Forum voor Democratie, krijgt daarentegen géén aandacht in Lucassens dagelijkse twitterstroom. Ondanks het dringende verzoek van de door zijn eigen universiteit ingestelde commissie om aan de louter positieve conclusies over zijn collega onverwijld ruime bekendheid te geven

 

Aanspreken

De app-berichten van Baudet c.s. mogen – zoals gezegd – zeer zeker becommentarieerd en bekritiseerd worden en de opstellers ervan mogen erover bevraagd en erop aangesproken worden. Dat geldt ook voor de uitleg en de toelichting die Baudet eerst niét voor de verzamelde journalisten en later wél voor de camera van omroepnieuwkomer Ongehoord Nederland (ON) gaf.

 

Beschadigingsactie

Maar wat mij stoort aan de partijpolitieke reacties is dat ze niét zozeer gaan over de app-berichten zelf of over de opvattingen die daarachter schuil kunnen gaan. Ze lijken er niet op gericht om de samenleving daarover te informeren en ervoor te waarschuwen. Maar zijn vooral gericht op partijpolitiek gewin. Baudet en zijn partij moeten worden aangevallen en zoveel mogelijk beschadigd. Door ze net als Fortuyn en zijn partij met seksisme, racisme, antisemitisme, fascisme of nazisme te verbinden.

Uit de reacties spreekt ook niet zozeer schrik, vrees of bezorgdheid, maar eerder triomfalisme en bevestiging van het eigen gelijk: Zie je nou wel…! Dat geldt helaas ook voor de opportunistische reactie van premier Rutte. Ongetwijfeld met de herinnering aan de ongelukkige samenwerking met de PVV van Wilders in zijn eerste kabinet in het achterhoofd, weet hij nu al het dilemma om na de verkiezingen wel of niet met Forum voor Democratie samen te werken op te lossen…

 

Spinoza

De televisieserie Sons of Anarchy is gestopt. Ook op de Nederlandse tv. Liefhebbers kunnen de afleveringen nog terugzien via de streamingdienst Prime van Amazon.com. Wie zich er eens aan wil wagen moet, zoals gezegd, niet al te gevoelig zijn. Maar het inzicht dat goed en kwaad niet altijd tegenover elkaar staan, maar veel vaker naast elkaar bestaan en soms in elkaar overvloeien, is het waard. Vaak noemen we – naar Spinoza – dat wat we begeren goed (in plaats dat we wat goed is begeren) en dat wat ons in de weg zit kwaad.

Sons of Anarchy toont bovendien onverbloemd hoe racisme, fascisme en nazisme, dat we met elkaar te vuur en te zwaard moeten bestrijden, er uit zien. En dat is anders dan een aantal app-berichten…

 

 

Over de auteur

Henk Strating
Henk Strating
Henk Strating is oprichter van HS ARBEIDSVOORWAARDEN CAO-advies & onderhandelingen en schreef het boek 10 JAAR PUZZELEN over de Nederlandse arbeidsverhoudingen in de periode 2007-2017.
Te bestellen op https://www.bol.com

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
111 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
p.
p.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

geachte heer Strating, beste Henk,
Ik lees uw stukken vrijwel altijd met instemming. U beschikt over voldoende analytisch vermogen en gezond verstand om heldere en hout-snijdende conclusies te trekken. Maar bij dit stuk – misschien komt het door de appellerende kop erboven – moet ik toch zeggen dat ik het nogal naïef vind. Het is toch overduidelijk dat zowel ‘mainstream’ politiek (door Baudet wel ‘kartel’ genoemd) als ‘mainstream’ media totaal niet geinteresseerd zijn in enige moraliteit, behalve de door hen gedicteerde politiek correcte?
Het gaat ordinair om de macht, en dit alles is alleen maar een ‘spel’ om die te behouden. En aangezien het doel heilig is, zijn alle middelen geoorloofd. Zodra de macht weer veilig is gesteld, worden de ergste middelen weer opgeborgen en wordt ieder ander die soortgelijke middelen inzet, weer als vanouds verketterd. Want schone schijn regeert – en daar is niks mis mee, zolang het doel maar bereikt wordt.
Het is afgelopen Henk. Er is geen rede meer, er is geen moraal meer. Het is duidelijk waar dit heen gaat, zeer vermoedelijk onafwendbaar.
Verder vijf sterren.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ja, zo is het. Het gaat het kartel en de linksen zeker om macht. Niet om ons, de burgers.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Marien
Rienus
Rienus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze hetze dient een doel en dit kunstje is al eerder uitgehaald. Ik roep in herinnering de hoge stand van de SP in een van de voorgaande verkiezingen. Ook toen heeft de media in samenwerking die partij een mooie verkiezing uitslag door de neus geboord. Want de leider, Emile Roemer had het niet, of zoiets. Was teveel een schoolmeestertje (het kan verkeren). Te braaf en wat vooral duidelijk speelde, was dat een partij die iets beloofd voor de verkiezingen en geen water bij de wijn zal doen tijdens formatie niet gewenst werd in de VVD kringen.

Nu dient de demonisering, zoals trouwens ook over dhr. Trump aan de orde van de dag was, ook weer een dergelijk doel. Dat dhr. Baudet niet handig opereert is wel duidelijk. Maar het was Baudet die in januari 2020 de aandacht vroeg voor het nieuwe virus uit China.
https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/flashback-vvd-lachte-thierry-baudet-uit-toen-hij-corona-alarm-sloeg/
Het standpunt van dhr. Baudet over de EU is ook iets wat men liever niet hoort in de TK. De constante zeer terechte vragen van met name Wybren van Haga zijn ook een doorn in het oog van het ronduit klungelende duo de Jonge en Rutte.

Maar het is met name de rol die de media speelt in de afwikkeling van het dossier over de toeslagen affaire. Pieter Omtzigt stelde al dat er iets ernstig rot is in het systeem en terecht. Want nu wordt dhr. Baudet aangepakt alsof hij tienduizenden levens heeft vergalt. Dat er dingen fout gaan is menselijk maar hier wordt bewust een splinter aangeduid als balk, om de ernstige misstap van met name de premier die nogal vaak ergens geen herinnering aan heeft niet te willen duiden.
Ik vind het namelijk een grof schandaal dat die man gewoon in de politiek blijft hangen en zo blijft de stank dus ook hangen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Ja ik vind het ook vervelend dat Baudet niet heel handig opereert, hoewel ik hem politiek gezien qua programma heel goed vond. klimaathysterie Is ook heel ernstig en als de voorstanders van de europese plannen hun zin krijgen betalen wij ons blauw aan alleen maar overleven in dit land. Je wordt arm en heel klein gemaakt.
Baudet heeft dat heel goed gesignaleerd.
Rutte en Kaag gaan de middenklasse kapot maken.
Morgen gelukkig Simon Rozendaal in WNL op zondag om dat klimaat gedoe te relativeren.
Migratie is me ook een doorn in het oog.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ook ik vind dat zijn programma heel veel goede punten bevat en hij signaleert de diverse tekortkomingen in onze hedendaagse regering.
Helaas heeft hij met zijn optreden veel mensen kopschuw gemaakt en dat is helaas jammer voor de toekomst.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik dacht dat S. Rozendaal meer aan het woord zou komen dan alleen interveniëren S. Kaag betoog. Helaas is WNL een rechts-light omroep en volledig in de macht van de bazen van NPO. Uiteindelijk wordt alles gladgestreken. En de kop erbij houden zoals Rozendaal voor pleit blijft een onvervulde wens.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteravond de video genaamd “DE GROTE THIERRY BAUDET SHOW – WAAROM DE TWEEDE KAMER THIERRY BAUDET UIT DE POLITIEK WIL HEBBEN” (sorry voor de hoofdletters) , bekeken op You Tube.

Een ijzersterke analyse van Baudet over wat er verkeerd en corrupt is in de huidige politiek in Nederland.
Dat is dus precies waarom hij weg moet en de enige methode is om de man moreel in diskrediet te brengen. Want met argumenten lukt het niet. Deze methode van demonisatie en uitsluiting doet haast middeleeuws aan. Het is een brandmerk aanbrengen aan de opponent. De media doen daar vol aan mee.
Overigens heeft ook Martin Bosma een aantal voortreffelijke video’s op YT staan waarop hij de zelfde vlijmscherpe analyse maakt als Baudet.
Ik moet zeggen dat ik als 60-plusser steeds meer gedesillusioneerd raak van de democratie.
Ik heb mijn abonnement op EW weekblad deze week ook opgezegd.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Er moeten enorme belangen zijn die maken dat mensen als Fortuyn, Wilders, Baudet en Trump gedemoniseerd worden alsof zij een voortzetting zijn van Hitler, Auschwitz en de Holocaust. En waarom dat zo is, is mij nog steeds niet echt helder. Het lijkt een waan die zich moeilijk laat ontwarren. Het lijkt gebaseerd op een verkeerde analyse van wat er in de wereld gaande is, en op basis daarvan een waarschijnlijk catastrofaal uitpakkend ‘Great Reset’.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ze zijn anti EU, anti globalisme, anti klimaatgekte , anti immigratie, voor directe democratie, voor soevereine staten. Het grote internationale bedrijven, big tech, big pharma, multi nationals zijn daar natuurlijk op tegen om winst belangen.
Extreem links is daar ook tegen omdat het recht indruist tegen hun gelijkheids ideologie. Daarom zijn zowel VVD als GL vijand van Baudet, weliswaar om verschillende redenen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ja, ik vermoed ook dat er een hele vette linkse elite-adder onder het gras zit, dat ze zo aan het demoniseren zijn geslagen. Er is iets dat wij, het plebs, nog niet weet.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Wat u nog niet weet is heel eenvoudig dit: hoe prettig het voelt om ‘macht’ te hebben.
Omdat ú hem niet hebt. Zíj wèl, en zíj weten het dus ook héél goed…

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
len
len
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

EW is niet meer de oude Elsevier nu er een groot concern achter zit er steeds minder of helemaal geen columns meer verschijnen van Ellian, Wynia etc. Ik overweeg ook mijn abonnement op te zeggen.
Aan de andere kant kan ik dan bijna alles wel op gaan zeggen. Ik wil ook bij blijven. De NOS houd ik in de gaten via hun teletekst. Het journaal visueel is écht niet meer te pruimen zo vol van fake, eenzijdig en verdraaid nieuws. Martin Bosma is zeer bij de tijd en legt de vinger genadeloos en met grote precisie op de talloze zere plekken. Een feest om naar hem te luisteren. Hij is mede de rede waarom ik PVV ga stemmen.

Tilia
Tilia
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Ook wij hebben ons EW abonnement opgezegd.

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De leden van de (nederlandse/democratische) politieke kliek zijn verworden tot een roedel farizeeën die alles en iedereen die hun elitaire posities dreigt aan het wankelen te brengen, rücksichtslos demoniseert, aanvalt en verscheurt en later, nadat hun prooi uiteengereten en weerloos op zijn rug en met hoofd van romp gescheiden op de grond ligt, hypocrieter en huichelachtiger dan de hoogste farizeeër in het openbaar hun spijt en medeleven betuigen en aansluitend zonder verder met de ogen te knipperen overgaan tot de orde van de dag, gezamenlijk stiekem in hun vuistje lachend (we hebben het toch maar weer geflikt) en doorgaan met hun nepotistische achterkamertjes politiek. En wij, het volk, laten het keer op keer gebeuren…het volk krijgt de leiders die het verdiend, even ruggengraatloos en corrupt…het volk is dom…

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Zijdelings opgemerkt, maar niet onbelangrijk: ik denk niet dat de Nederlandse politieke kliek VERWORDEN is tot wat u zo bloemrijk beschrijft. Ze waren in wezen altijd al zo machtsbelust. Maar ze hadden de schaapskleren aan van het pragmatisme (D66) of de verlossings-ideologiën (wij zijn er voor u/jou, wij gaan júllie redden!) van PvdA, SP, GL, en ook CDA. Die dekmantel heeft grote delen van de kiezers decennialang misleidt.
Als er éen voordeel aan deze verschrikkelijke tijd zit, dan is het wellicht dat steeds meer mensen de ogen open gaan. Wat iemand zégt, en wat iemand dóet… daar zit nogal een verschil tussen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Maar in vroegere tijden had de linkse kerk haar macht minder geconsolideerd, dus waren er af en toe nog politici met enige kwaliteit (vraag me aub niet naar namen)) die door de mazen van het net heen zwommen.
Er was nog enige ruimte.. maar dat is nu helemaal weg.
De verlinkste instituties hebben de gelederen gesloten en opereren als een geoliede machine.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vergeet deze niet in uw lijstje van demoniserende “politici”
paul rosenmöller en marcel van dam(een hoofdletter zijn die amoebes niet waard als beide buitengewoon minderwaardige mensen)
Het is toch eigenlijk droevig gesteld dat we tegenwoordig volksvertegenwoordigers als rob jetten en kees verhoeven in huis hebben.
Het zou mooi zijn als er wat meer politici kwamen met wat meer bagage dan dit soort infantiele kontenlikkers.
Dan vind ik Baudet ondanks zijn Latijnse gebrabbel een aanwinst.
Een paar vermeende appjes doen daar niets aan af..ik heb er wel honderden verstuurd, en ik ben alles behalve een racist, maar ik kan er wel hartelijk om lachen 🙂

pedro dos
pedro dos
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Edward, ik had het niet beter kunnen verwoorden. De twee door jou genoemde personen (pr en mvd) zijn inderdaad van een zeer minderwaardige soort die helaas niet met uitsterven bedreigd wordt…

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pedro dos

Ik zou er graag nog aan toevoegen:
ad melkert, thom de graaff, sigrid kaag

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Ach Edward, elke keer weer blijkt dat vuilakken er als overwinnaar uitkomen, en zéker de door u genoemde onmensen. De media rollebolt over elkaar heen, ondersteunt door de slappe politici die we momenteel hebben, om maar hun vingertje op te steken naar die o zo stoute Forumleden! Maar wat zei de heer Aboutaleb, burgervader van Rotterdam onlangs ook al weer? “Mijn dochter mag absoluut niet trouwen met een niet-moslim!”…….. en daarmee discrimineert hij 3/4 van de wereldbevolking, die niet islamitisch is. EN DAT MAG ONGESTRAFT! Dáár hoor je niemand in de media of in de politiek meer over! Dus hangt het wel degelijk af van je kleur of ras of religie of je iets wel of niet mag zeggen en hieruit blijkt maar weer, dat je als Nederlander gewoon je b….mond moet houden.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Ja Rosenmoller en van Dam zijn voor mij zo’n beetje de meest minderwaardige politici die er zijn geweest. Een man als Leo Lucassen hoort ook in die categorie, al is dat geen politicus. Echt ik walg van die mensen.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

u vergeet Rob Outkerk; ere wie ere toekomt!

Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Inderdaad Edward, Rosenmöller, de communistische meervoudig miljonair, wiens partij een moslima op de verkiezingslijst heeft geplaatst (de eerste hoofddoek in de Tweede Kamer?), die banden heeft met de Moslimbroederschap, haters van Joden. En waren er onlangs niet ook berichten over anti-semitische apps bij de jongeren van Groenlinks? Daar hoor je niets meer over. Waarschijnlijk ga ik voor de laatste keer naar de stembus, want Nederland begint steeds meer op een bananenrepubliek te lijken waar het peil van politici onder nul is gedaald. Ik voel mij er niet meer aan verwant.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Edward

paul rosenluller vond de USSR een voorbeeld hoe de samenleving eruit moest zien, gaf de chinese staatsvorm een warm hart toe en vond POL POT een toffe gast.

Zijn wij dit vergeten????

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat is dat toch dat de media vol met de huidige regering meewerkt om Nederland verder af te breken,hebben journalisten net zoals Rutte en Merkel geen kinderen? Iemand die met zijn neus boven op het nieuws zit ,en zo dom is dat hij niet inziet dat alles op deze manier naar de verdommenis gaat moet snel iets anders gaan doen, iedereen is te koop ,en alles heeft een prijs, maar de prijs van journalisten is behoorlijk laag, intussen vaart Links er wel bij,en hebben er maling aan dat veel journalisten zich na de verkiezingen nog wel eens achter de oren zullen krabben,omdat ze Nederland voor een appel en een ei hebben verkocht .

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Wat dat is? Beide groepen behoren tot de bovenliggende elite, die de macht heeft. De politiek bepaalt de wetgeving, de media hebben de nationale microfoon en kamera in de hand. Betaalt goed, lekker baantje. Lekker blijven zitten en elkaar de bal toespelen. Kijk bijvoorbeeld eens hoeveel ‘kinderen van’ gewoon aanschuiven bij de media: van Stekelenburg, dochter van onze nationale kwijlebabbel Mattijs, en zo zijn er nog wel wat. En velen zijn niet weg te branden en zitten hun hele leven daar al. Bij de politiek is het niet anders: ga je weg uit de kamer, krijg je lekker wachtgeld tot ze een baantje voor je hebben als burgemeester, of een of ander voorzitterschap. Dondert niet of je er verstand van hebt, dát is je beloning – als je tenminste braaf meegedaan hebt toen je in de Kamer zat.
Nee, het is écht geen vraag waar die innige samenwerking vandaan komt. Bovendien hebben ze dezelfde ideeën over hoe de wereld in elkaar hoort te zitten.
En die zijn weer gebaseerd op het in stand houden van de macht door een kleine elite die uit goedheid zich over het plebs ontfermt.
Wat wél een vraag is, is hoe het toch kan dat juist in deze kringen het geloof in Jezus als verlosser beschimpt en veracht wordt, terwijl ze zich zélf juist maar al te graag als redder van het volk presenteren.
… maar misschien wel juist daarom.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ja, Omtzigt hekelt de overheid, maar doet er uiteindelijk wel aan mee. Wat moet je daar dan mee? Ik stem er niet op, ondanks dat ik het wel goed vindt dat hij het eens benoemt. Maar dan moet je ook doorpakken als politicus en niet altijd meehobbelen met je fractie, als je zelf iets anders vindt.

len
len
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Omtzigt doet natuurlijk veel meer dan benoemen. Omtzigt is een echte dossier vreter en heeft jaren aan de Toeslagen affaire gewerkt, terwijl hij continu werd gedwarsboomd door regering en instanties. Ook door zijn eigen partij die hem eigenlijk niet moet. Voordien heeft hij ook allerlei onrecht onderzocht en aangekaart. Hij doet wat je van een volksvertegenwoordiger mag verwachten, maar wat weinigen in de praktijk doen.
Maar ja, wat moet je er mee als hij verder steeds met het CDA mee stemt. Misschien kan hij het CDA van binnen uit veranderen. Zo niet, ga naar een andere partij Pieter of richt er zelf eentje op. Op het CDA stemmen doe ik écht niet.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Er is in de wetgeving rondom het parlementaire stelsel geen sprake van ‘partijen’, omdat dat helemaal niet de bedoeling was toen dit systeem bedacht werd. Er werd uitgegaan van individuen, die het bij elk voorstel eens moesten worden tot ze een meerderheid hadden. Qua wetgeving ‘bestaan’ partijen dus eigenlijk niet.
Wat mij betreft zou dat heel snel in de wet mogen worden opgenomen: je wordt gekozen op persoonlijke titel, en bondjes vormen wordt verboden.
Dan zal er heel wat veranderen. Voer je niks uit, of krijg je niks voor elkaar, of stapel je fout op fout? Dan ben je de volgende keer verdwenen. Alleen dat al zou een verademing zijn.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

“Wat is dat toch dat de media ”
Helaas is dat een vraag die vlot beantwoord kan worden.
Als journalist kun je in Nederland kiezen tussen NOS en twee krantenconcerns. De NOS is volledig in handen van het radicaal-linkse kartel, met twee D66 directeuren.
De twee krantenconcerns zijn geheel in handen van enkele miljonairs die steun krijgen van de EU, want alle kranten lijden verlies en kunnen alleen zo overeind gehouden worden. Moeten ze natuurlijk wel de ‘juiste’ visie afdrukken.
Wie betaalt, die bepaalt.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ja, Nederland is wel een beetje verrot qua linkse politiek en eenzijdige media.

Jve
Jve
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Waarom schuiven de hoofdredacteuren regelmatig aan bij de b#ldenb#rg groep?

John
John
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie het niet als doel in mijn leven Baudet te verdedigen, maar ik blijf wel met vragen zitten de laatste tijd.
1. Hoe kan het dat op de beruchte vrijdag avond tijdens het diner van de FVD
niemand de “scheldtirade ‘”van Baudet heeft opgenomen op zijn/haar telefoon?
Ik vind dat zeer bijzonder. Elke scheet wordt tegenwoordig opgenomen, en dit niet.
Is het misschien niet zo gebeurt als voorgesteld wordt?
2. Elsevier kan uit de appjes putten zonder ze echt te openbaren, onder het mom van
beschermen van de informant? Dan kunnen ze dus van alles poneren.
Van Rossum van Geenstijl heeft daar ook een handje van.
3. Het allerbelangrijkste is echter het feit dat men whats app berichten kan bewerken.
Dat lees ik echt helemaal nergens. Stel dat Elsvier inderdaad appjes heeft, dan
kunnen die volledig bewerkt zijn. Weten wij veel?

Lees de volgende link maar eens, en google maar eens op dit onderwerp.
https://www.nepchatapp.nl/

Ik vond eigenlijk de verklaring van Baudet op ON1 heel acceptabel. Eigenlijk geloof ik
alleen wat hij voor de microfoon zegt, of voor de camera. Voor de rest telt wat hij publiceert.

Ik zou nog steeds graag op de FvD willen stemmen, maar ik ben het absoluut niet met hem eens over zijn corona beleid. Het kan echter zijn dat ik ondanks dat toch uit pure balorigheid op de FvD ga stemmen.

Alles beter dan nog 4 jaar Rutte.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John

Coronabeleid zou veel milder kunnen. Je KAN en MAG geen bedrijven sluiten.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alle tegengeluid moet inderdaad ondermijnd en uitgeschakeld worden, vanaf Janmaat en zijn vrouw, via de moord op Fortuijn, het cordon sanitaire en het jarenlange politieke sloop/show -proces tegen Wilders en nu weer de hijgerige hetze en voortdurende aanvallen op Thierry Baudet en FvD, door de gesubsidieerde staatsmedia en door de gevestigde linkse macht van VVD,D66 en Gl en CDA, het partijkartel.

Het vertrouwen in de overheid, wat lang is geweest sinds Drees, is inmiddels en vooral door het uitschakelen van de grondwettelijke vrijheden ZOGENAAMD door corona, tot een dieptepunt gedaald, bij mij en velen met mij.

Het is aan ONS om verdere afbraak van onze democratie, soevereiniteit, onze NEDERLANDSE normen en waarden te laten gebeuren.

Als het volk BESEFT hoe het vernederd en bestolen wordt, kan de kleine kliek die steeds rijker wordt wel inpakken

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Isabel
Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Daarom stem ik op Wilders als grootste partij die iets aan de problemen wil doen. Ik was blij met en lid van FvD, maar nu durf ik een stem even niet aan, hoewel ik hoop dat ze groter worden.

Isabel
Isabel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Forum is weer met een flinke opmars bezig, dat is net de reden dat VVD krantje EW zo’n aanval doet op Forum, zonder hoor en wederhoor. Volgens Baudet heeft Lennart vd Linde deze appjes aan EW doorgespeeld.
Kijk op ON naar het laatste intervieuw hierover

Ik begrijp je aarzeling maar Forum heeft het (voor mij) beste programma, tav immigratiestop, klimaatonzin,EU-kritiek. Daarnaast stoppen met belastinggeld naar media, eerlijke coronamaatregelen eisen en stoppen met de afbraak van MKB en ondemocratische vrijheidsberoving

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vermoed dat ,uit enquêtes en stemwijzers blijkt, rechts bezig is met een enorme opgang.
Daarom moeten Baudet, Graus en anderen gedemoniseerd worden opdat het klootjesvolk braaf op Rutten en co. Zal stemmen.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Demanpieter, over stemmen gesproken,

er zijn slechts twee opties mogelijk:
• Of de verkiezingen gaan niet door,
• Of ze gaan wel door, maar niet gewoon zoals we gewend zijn. Ze gaan dan door op de wijze zoals de Democraten dat georganiseerd hebben, november vorig jaar in de VS. Ollongren is dit al driftig aan het voorbereiden!

De uitslag is nu al bekend!!

Nederland, slaap zacht!

Demanpieter
Demanpieter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

Na het invullen van Stemwijzer.nl blijkt dat Groenlinks en Nida in mijn geval niet meer scoren dan slechts 17%. Blijkbaar ben ik nog steeds geestelijk gezond!

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Demanpieter

inmiddels is -zoals kon worden verwacht- de PVV aan de beurt; het journaille heeft zich op de ‘seksrel’ van Dion Graus geworpen. Ook Frits Wester ging vol op het orgel met ernstige beschuldigingen, sluw voorafgegaan door.’ Het moet allemaal nog bewezen worden maarrrrrr.’….. Moddergooien en roddelen is prima als het maar over partijen gaat die volgens de deugmensenkliek toch al niet deugen, en dat allemaal kort voor de verkiezingen wat een toeval! Zou me niets verbazen als er op korte termijn nog het nodige aan het adres van Richard de Mos naar buiten komt; of er iets van waar is maakt niet uit, het journaille zit op en geeft pootjes.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

‘Journalist’ staat met stip op 1 in de ranglijst van meest laag-bij-de-grondse beroepsgroepen. By far…
Politici staan met redelijke afstand op twee, zij hebben inmiddels de bankiers en advocaten ingehaald. ‘Ordinaire’ boeven-beroepsgroepen als projectontwikkelaars en verzekeraars zijn heel braaf naar de middenmoot afgegeleden. Grootste stijgers op de ranglijst zijn de politieagenten.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De kartelpolitici mogen Baudet geen racist noemen, omdat het de rechter is die zoiets bepaalt op grond van de wet.
Afgezien daarvan maken de kartelpolitici zelf zoveel fouten (inzake het coronabeleid) en begeven zich zover van wat de gemiddelde Nederlander wil (energietransitie, immigratie, infrastructuur) dat je niet hoeft te vragen waarom Baudet steeds weer het mikpunt is: de aandacht moet afgeleid worden van het falen van de ‘gewone’ politiek. Elke uiting, elke slordigheid van Baudet wordt uitvergroot tot in het absurde.
Hoe ver deze hetze gaat, blijkt ook uit het feit dat het Ministerie van Sociale Zaken sinds enkele dagen een ‘Factsheet extreemrechts in Nederland’ op de eigen site heeft geplaatst.
Geschreven door….de AnneFrankstichting, een grotendeels anonieme groep activisten van extreemlinkse origine. In het ‘Factsheet’ wordt ‘liefde voor het eigene’ gelijkgesteld aan extreemrechts.
M.a.w. onze volksvertegenwoordigers worden niet meer verondersteld allereerst de belangen van hun kiezers te behartigen, maar die van de hele wereld.
Het feit dat dit extreemlinkse feitvrije rapport op de website van een ministerie wordt geplaatst, geeft in ieder geval duidelijk aan, hoezeer onze overheid verpolitiekt is en geheel wordt gedomineerd door linkse doctrines. Het verklaart ook meteen de motivatie voor de hetze tegen Baudet.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

alleen Ongehoord Nederland gaf Baudet de kans om uit te leggen hoe het precies zat met die app-berichten, en hij kwam met een geloofwaardig verhaal. het overgrote deel van de media was niet geïnteresseerd in de waarheid, alleen in het verder affakkelen van Baudet. Journalisten die dit nieuwe ‘racismeschandaal’ hebben ontdekt werden aan diverse deugtafels op het schild gehesen en bij Jinek tuimelden Frits Wester, Dominique van der Heyden en Pieter Jan Hagens van verontwaardiging over elkaar en Jinek gooide nog wat olie op het vuur. Alvast een voorproefje van de manier waarop de verkiezingen door het journaille zullen worden gestuurd: partijen rechts van de VVD deugen niet -de PVV gaat zeker en vast ook nog aan de beurt komen- en de kijker zal dat weten ook! Ongehoord Nederland -als ze al tot de treurbuis worden toegelaten- gaat het het straks zwaar gaat krijgen: het is kennelijk in het geheel niet de bedoeling dat er aan zoiets als aan waarheidsvinding wordt gedaan. In 2003 heeft volgens de Haarlemse rechtbank Rutte als staatssecretaris van Sociale Zaken aangezet tot rassendiscriminatie; Rutte zou in een brief hebben opgeroepen mensen van Somalische afkomst op te sporen en aan een extra fraudeonderzoek te onderwerpen. Los van de vraag in hoeverre er inmiddels voldoende bewijs is om aan de objectiviteit van rechters te mogen twijfelen; de veroordeling door Rutte van Baudet is hypocriet, hij heeft zelf ondervonden hoe snel je in Nederland het stempel ‘racist’ krijgt opgedrukt.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

inmiddels is -zoals kon worden verwacht- de PVV aan de beurt; het journaille heeft zich op de ‘seksrel’ van Dion Graus geworpen. Ook Frits Wester ging vol op het orgel met ernstige beschuldigingen, sluw voorafgegaan door.’ Het moet allemaal nog bewezen worden maarrrrrr.’….. Moddergooien en roddelen is prima als het maar over partijen gaat die volgens de deugmensenkliek toch al niet deugen, en dat allemaal kort voor de verkiezingen wat een toeval! Zou me niets verbazen als er op korte termijn nog het nodige aan het adres van Richard de Mos naar buiten komt; of er iets van waar is maakt niet uit, het journaille zit op en geeft pootjes.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De langzame metamorfose van de Elsevier heeft ons een artikel gebracht die men eerder in de Volkskrant zou verwachten. De IQ getallen van de drie rassen aangevuld met “of zo iets” geeft al de toon. Wij mogen niet meer over
rassen spreken maar wel over racisme, vreemd. De cijfers spraken in het voordeel van de blanke ras dus werd het meteen racistische opmerking. Als de cijfers waren
omgedraaid zou het dan een (wetenschappelijke) constatering zijn? Vast wel want omgekeerde discriminatie mag in deze democratie. Wil je dat je kind met een neger naar huis komt, vraagt Baudet? Terechte vraag waarop
velen, door grote culturele afwijkingen negatief zouden reageren, so what? Is het soms verplicht om met een kleurling naar huis te komen? De quota’s maatschappij wil dat terwijl het je persoonlijke keuze moet blijven. Dus gaan diverse partijen andere partijen alvast uitsluiten zodat de kiezer niet kiest voor de afgestoten partij. Heel democratisch toch? Dat dit weer vlak voor de verkiezingen gebeurt is sprekend. De politieke vijand moet je compromitteren hoe dan ook. Wel onhandig van Baudet.
In Zwitserland kennen zij echte democratie. Daar regeren de vier grootste partijen in een coalitie zonder uitsluitingen
van partijen en daarnaast hebben zij een correctieve referendum. De kleine partijen dienen niet ter aanvulling van het getal maar moeten zorgen dat zij groot worden. Met onze verkiezing en regeringsformatiestijl kun je beter de verkiezingen massaal boycotten. Want een stem op de foute partij telt toch niet. Enige vergelijking met communistische verkiezingen is op zijn plaats zeker wat resultaten betreft. Je krijgt niet waar je voor kiest maar een samenraapsel van partijen waarvan alleen het slechtste overblijft.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja helemaal eens, maar waar ik me wel op kan verheugen is de instroom van “echte” mensen in de 2e kamer indien Baudet zijn aantal zetels fors gaat uitbreiden.
Echte mensen in plaats van de robots die er nu voornamelijk zitten en die uitsluitend worden geslecteerd op in welke mate ze de partijdiscipline kritiekloos volgen.

Dit zal de druk op de clowns van het kartel vergroten.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En precies in de maand voor de verkiezingen lekken deze Appjes van het FvD uit. Net als dat verhaal over Dion Graus van de PVV dat nota bene nog in onderzoek is bij de Rijksrecherche. En het NRC dan zomaar inzage in een nog lopend onderzoek? Waar gaat dit in hemelsnaam over joh.
Het lijkt de USSR wel deze verwevenheid tussen de media en de regering. Ze noemen het NRC in de volksmond niet voor niets het NSB Handelsblad…… ZUM KOTZEN dit!!!
[Quote] NRC heeft inzage gehad in dat materiaal en schildert in een onthullend verhaal schokkende praktijken. Het materiaal ligt bij de Rijksrecherche ter ondersteuning van de aanklacht van zijn ex-vrouw Joyce, tevens fractiemedewerkster van de partij, die stelt dat hij haar tegen haar zin heeft aangezet tot het verlenen van seksuele diensten aan de ‘beveiligers’ van Graus. [/Quote]

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Beste Henk jij stelt monddood, maar Pim Fortuyn is gewoon dood.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

en om nooit te vergeten: z’n moordenaar werd na 12 jaar vrijgelaten!

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Ook niet vergeten; zijn moordenaar was eerder verdachte in een andere moordzaak. Waarin hij iemand met de dood bedreigd had, die iets daarna werd doodgeschoten. Justitie zag geen reden de eerdere zaak te heropenen, ondanks de overeenkomsten in modus operandi.

Google er maar eens op. Mijn ervaring is dat het noemen van de namen snel leidt tot verwijdering, waarschijnlijk een juridische kwestie.
Maar dat zaakje stinkt behoorlijk.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Politieke partijen worden steeds handiger (lees: smeriger, gemener, destructiever) in het onderuit halen van hun tegenstanders. De media doen er vrolijk aan mee of bereiden het zelfs voor. Bij beiden is het enige doel het beschadigen en demoniseren van “undesirables”. Hoor en wederhoor is passé.

Door alle demonisering en verdachtmakingen worden stemmers beïnvloed. Het vooruitzicht op een kabinet met PVV en FVD is door rutte al vakkundig om zeep geholpen. Als je dan toch op PVV of FVD stemt weet je dus zeker dat je stem regelrecht naar de oppositie gaat. FVD wordt door het kartel welkom geheten in het cordon sanitaire.

De boodschap die gegeven wordt is: Als je dan per sé rechts wil stemmen, doe het dan op een propere partij. Oftewel een kartelpartij. VVD en CDA wrijven de handen al warm. En de linkse partijen zijn nog meer in hun nopjes. De (linkse) VVD mag van hen de grootste worden, liefst met 35 zetels. Rutte heeft namelijk hoe dan ook linkse partijen nodig om tot een meerderheid te komen. Die linkse partijen kunnen straks flinke eisen stellen, want voor de VVD zijn er weinig alternatieven.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Nou ja, ik zie het VVD van reptiel Rutte in het geheel niet als een rechtse partij.
Dat imago proberen ze nog enigszins hoog te houden, maar qua beleid is er niets rechts meer aan.
VVD is gewoon, net als de rest van het kartel, een extreem linkse partij.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

De VVD Is nooit rechts geweest. Het leek even zo. Maar het is gewoon een partij van mensen die graag rijk blijven, dondertniet hoe. In de jaren zeventig kon dat door de overheid klein te houden en veel ruimte voor ondernemers. Nu kan dat door dicht tegen de grote overheid aan te kruipen en mee te vreten uit de overheidsruiven van klimaat, omvolking, inclusiviteit etc.
Gewoon een volkomen immorele partij voor immorele kiezers. Net als … D66!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het enige argument dat de linkse kerk kent is de racisme-troef trekken. Iedereen weet dat, of had dat moeten weten. Het is helaas Baudet zelf die de godwin-lobby nu van munitie voorziet. Drie jaar geleden werd Baudet ook stelselmatig van racisme beschuldigd, maar omdat daar nooit echte voorbeelden van waren won hij de verkiezingen. Nu zijn die voorbeelden er mogelijk wel; en daarom is FvD nu kleiner dan D66.

Dus. Tot een jaar geleden had ik de auteur 100% gelijk gegeven. Maar inmiddels zijn er natuurlijk wel wat dingen mis gegaan. Ik geloof niet dat Baudet een antisemiet of een racist is. Er zal vast een context zijn die een en ander verklaart. Bedenk dat ook Sylvana Simons vrouwen afraadt een zwarte partner te nemen. Opmerkingen over IQ en Chinezen zijn algemeen geaccepteerd, omdat die iets hoger zitten dan wij.

Maar racistisch bedoeld of niet; Baudet heeft dit zelf in de hand. En ik baal best wel dat deze acties het FvD hebben versplinterd.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Baudet heeft dit NIET zelf in de hand, als woorden/zinnen geheel uit de context worden gehaald, en na enig knip- en plakwerk door de MSM als voorbeeld van racisme aan de nieuwsconsument worden gepresenteerd.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Als er een goede context is moet Baudet die gewoon uitleggen. Maar in het interview met Tom Staal kwam hij niet verder dan stotterend jij-bakken en steeds van onderwerp veranderen, om de hete brij heen draaien.
Bovendien blijft overeind dat Baudet dit had kunnen zien aankomen. Al ruim 40 jaar wordt elk debat verziekt met kwaadaardige racisme-beschuldigingen. Als je dat weet dan hou je daar rekening mee door op je woorden te letten.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Natuurlijkmoet je extreem goed op je woorden letten, maar ;
1 het was een besloten app groep.
2 een en ander is uit zijn context getrokken.
3 nergens uit zijn openbare uitspraken én het partijprogramma blijkt iets van rasicme.
4 in feite zou alleen een rechter hem moeten kunnen veroordelen. niet de msm.

Het feit dat dit door lieden van JA21 naar EW weekblad is gebracht is opportuun. Vroeger in het leger werden zulke mensen ‘matennaaiers’ genoemd.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

@Vreeland,

1. Het vorige FvD schandaal draaide ook om een besloten app-groep.
2. Geen idee, Baudet heeft die context niet uitgelegd.
3. Klopt, daarom heb ik bij de Provinciale verkiezingen FvD gestemd.
4. Baudet wordt ook niet strafrechtelijk aangepakt, maar zijn partij loopt leeg.

Nogmaals, iedereen weet dat argumentum ad hominem en argumentum ad Hitlerum de enige argumenten van links zijn. Een politicus die daar tegenin wil gaan moet dat niet voederen. Als je een muizenprobleem in de keuken wil aanpakken moet je ook geen kaas en worst op de vloer laten slingeren.

Puck van der Land
Puck van der Land
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Thierry Baudet heeft in een interview met Lissauer van Ongehoord Nederland precies aangegeven hoe het nou eigenlijk wel zat met die tekst van die appjes. Een duidelijke goed begrijpelijke uitleg. Loopt FvD leeg? Lijkt mij verstandig om de verkiezingen af te wachten, dan krijgt u de cijfers, en hopelijk gaat het dan niet zoals in de VS.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Baudet weet hoe kwaadaardig zijn tegenstanders zijn en ik begrijp niet dat hij daar geen rekening mee houdt.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Volgens mij moet je dat andersom zien: de tegenstanders zijn zo kwaadaardig en dus irrationeel, dat het onmogelijk is om daar altijd rekening mee te houden. Bovendien heeft de achterban van Baudet en PVV een ander idee over wat inhoudt “rekening houden met de kwaadaardigheid van de tegenstanders’ dan wat de gemiddelde Nederlander daar van denkt. En dat is misschien ook maar beter zo.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Daar heeft u op zich gelijk in, maar het probleem is dat de grootste groep Nederlanders, ook die aan de rechterkant van het politieke spectrum, nog steeds op dagelijkse basis worden gehersenspoeld door de overheid, media etc. En dit is wel de groep die uiteindelijk de ogen geopend moet worden om te zien wat er werkelijk gebeurt.. het handjevol mensen dat nu wakker is gaan we het niet mee redden.

En het zou dus strategisch en tactischer veel handiger zijn om het tuig van de MSM het niet steeds zo makkelijk te maken om het ontwaken van de grote groep uit of af te stellen..

Uiteindelijk zal het huidige corrupte establishment door haar steeds groter wordende incompetentie de economische en maatschappelijke situatie in Nederland zodanig verslechteren dat elke persoon met ook maar een greintje verstand wakker zal worden.

Maar het laatste scenario is ook een zeer destructieve, dus het zou mooi zijn als Baudet het spel toch even wat slimmer speelt.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Baudet wordt -wat die ook zegt of doet- op dezelfde manier bestreden als Janmaat, Fortuyn, en Wilders. Zoals Jopie Goebbels als wist: Indien je een leugen maar vaak genoeg herhaalt wordt het gezien als de waarheid. Bij Fortuyn kwam dit scenario regelmatig langs. Rob Outkerk van de PvdA kreeg van de VARA alle tijd om een oproep te doen om in de media niet meer de hele naam van Fortuyn te noemen, maar alleen te spreken over Pim F., want dat was gebruikelijk bij criminelen(!), en Marcel van Dam noemde Fortuyn tijdens een debat ‘een minderwaardig mens’. Goebbels had geen last van een kritische pers, ook ons huidige journaille vormt één kliek met de zittende macht

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

@Kees,

Links kan niet anders dan iedereen een racist noemen, klopt. Maar het volk heeft krijgt dat steeds beter door.
Fortuyn stond voor zijn dood op het punt om een verpletterende overwinning te halen ondanks alle godwins van links. Waarom? Omdat iedereen die zijn columns, boeken of interviews las zag dat Fortuyn *géén* racist was.
Ook Wilders staat al jaren vrij stabiel rond de 20 zetels, omdat hij zorgvuldig elke schijn van racisme vermijdt. Die eeuwige Hitler-vergelijking werkt niet meer; niet als er geen enkele grond is.

Ook FvD haalde ondanks maandenlange linkse godwins een verpletterende overwinning bij de Provinciale verkiezingen. Alle godwins waren immers gebaseerd op niks. Maar nu staat FvD er een stuk slechter voor; en dat ligt echt aan Baudet zelf. En daar baal ik harder van dan Baudet, want dit versplintert niet alleen “rechts”. Dit gaat jaren doorwerken. Elke volgende partij die meer democratie eist zal direct weer met FvD worden vergeleken; “zie je wel, die wilden ook meer democratie, en dat bleken allemaal nazi’s”.

Het linkse dogma dat je ook niet-racistische mensen uit voorzorg altijd racist moet noemen, is hiermee bevestigd.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

@Gussel,

Precies. Ik geloof niet dat Baudet een racist of een antisemiet is. Het partijprogramma van zijn FvD staat voor het tegenovergestelde.
Maar door dit soort stommiteiten is een veelbelovende partij ineens terug naar 4 zetels gegaan.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Arie
Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

bij ON kreeg Baudet de kans om het hele verhaal te vertellen, toen sprak die ineens niet meer over ‘neger’ maar gebruikte het ‘n-woord”. Heel zwak, zo bekent die met terugwerkende kracht schuld door toe te geven aan de de taalpolitie van deugend Nederland. Nog niet zolang geleden werd Umberto Tan bij ‘Dit was het nieuws’ ,’die kale sportneger’ genoemd. Geen bijzonder goede grap, maar vanuit die hoek mag het kennelijk wel, want er was geen enkele verontwaardiging uit het deugmensenkamp.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

“Als je dat weet dan hou je daar rekening mee door op je woorden te letten.”
Objectief gezien heb je daar gelijk aan.
Maar objectief gezien zegt Baudet eigenlijk heel gewone dingen. Het is het abnormale, door links bepaalde frame dat maakt dat we op elke slak zout gaan leggen.
En zelfs als Baudet niet iets over ‘neger’ gezegd hebben en geen mailtjes met iets over joden of nazi’s gestuurd hebben, dan zouden de kartelpolitici wel iets anders verzonnen hebben.
Want het gaat niet om WAT Baudet zegt, maar DAT hij het zegt, want het gaat tegen de gevestigde politiek in.
Baudet zou dan steeds verweten worden bijv. dat hij corona-ontkenner is, dat hij opzet tot coronademonstraties, of juist dat hij zich niet profileert, enz enz.
Politiek bedrijven in de oppositie doe je door afwijkende meningen te ventileren. Anders heet het namelijk geen oppositie.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

@Andre,

Die nazi-appjes waren niet heel gewoon.
En de opmerking over thuiskomen met een neger is natuurlijk beladen, ook al heeft Sylvana Simons ooit iets soortgelijks gezegd over zwarte mannen. Maar toen Aboutaleb dit zei over zijn dochter met een niet-islamitisch vriendje vielen daar ook mensen over.

Natuurlijk zal links altijd de racisme-kaart spelen; links kan niet beter. Maar die racisme-kaart is geen troef boer meer, hooguit een kale 10. Het volk trapt niet meer in de racisme-leugen als daar geen enkele aanleiding voor is. Provinciaal haalde FvD een klinkende overwinning, ondanks alle linkse lastercampagnes.
Maar Baudet verliest nou zijn eigen aanhang.
En dat ligt niet aan links, dat ligt aan Baudet zelf.

Sjefke
Sjefke
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Ze zullen alles doen om Baudet zwart te maken, ook al moeten ze de waarheid daarvoor geweld aan doen.
De anti semitische kaart is blijkbaar de gemakkelijkste!
Dit terwijl Baudet Israël vaak in bescherming neemt, als een van de weinige partijen tegenwoordig!
De politiek is smerig geworden net als in Amerika.
Het belang van de bevolking speelt geen enkele rol meer, het is allemaal partijpolitiek.
We geven tegen de wil van het volk miljarden aan Europa, terwijl we ongeveer de hoogste belastingen hebben. Zelfs een asociaal hoog btw tarief 9 % voor levensmiddelen.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sjefke

@Sjefke,

Ik ben het helemaal met je eens dat de linkse kerk niks anders kan dan anderen belasteren. Liefst zwaaiend met de holocaust. En ik weet ook dat Baudet altijd heel pro-Israël is, joodse vrienden en een joodse verloofde heeft. Het FvD programma verwerpt ook racisme en antisemitisme. Bovendien pleit FvD voor meer vrijheid en meer democratie; racisten doen dat nooit, zie blm, antifa, kozp, bij1 en denk.

Maar die antisemitische appjes bestaan wel degelijk. En daar is niet tegen opgetreden. Daarmee heeft Baudet de leugenaars gelijk gegeven.
Dat maakt Baudet geen racist of antisemiet; maar wel een slecht politicus.
Want FvD loopt nu leeg.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien de berichten van Bij1 maar eens in de MSM belichten. Iemand een kogel door de kop wensen, kill de Boer roepen in Zuid-Afrika en denigrerende woorden voor blanken zijn daar gepost.
Geen haan die er naar kraait.
Toch is Baudet een sukkel door zijn partij constant in diskrediet te brengen.

Caranza
Caranza
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Gezond verstand en realiteit. Het grootste gevaar voor het globalisme.
De globalisten zullen er alles aan doen om deze tegenstand te breken.
Globalisme, opgebouwd vanuit het nationaal socialisme een totalitaire ideologie die sinds de nazi’s nooit is verdwenen.
Het globalisme is met recht een veel groter gevaar dan elk “vergrijp” waar men Baudet van beschuldigt.
In het globalisme, gebracht als vrijheid, is er niet een bepaalde groep het slachtoffer, onder het globalisme worden we allemaal slachtoffer, de blanke Europeaan het eerst.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe beeld je zonder woorden een Chinees uit om dan niet voor racist uitgemaakt worden? In “Wie is de mol” overkwam dit een van de deelnemers wanneer bij een opdracht een muziekstuk waar een chinees kennelijk voorkwam zij met spleetogen af heeft gebeeld. Het resultaat in onze overgevoelige samenleving was een hoop klachten en aantijgingen voor racisme. Ik vraag mij af of dit samenleving niet op een losgelaten multi-culti gekkenhuis begint te lijken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
hodon
hodon
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Poetin laat zijn tegenstanders gewoon opruimen wat iedereen afkeurt en om sancties roept ,hier doet men het op (s)linkse en misleidende wijze , het resultaat is het zelfde.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hodon

100% eens.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hodon

Het besturen van Rusland is iets heel anders als het besturen van een dwergstaat als Nederland. Als heerser over een enorm land als Rusland MOET je de touwtjes strak in handen houden. Daarvoor zijn tiran-achtige trekjes nodig. Als je de teugels laat vieren heb je namelijk miljoenen mensen tegenover je, een burgeroorlog, afsplitsing, enz. Sterke leiders zijn in sommige landen nodig. Van mij zul je geen afkeuring horen. En mij zul je niet horen roepen om sancties. Navalny is een typisch gevalletje “het westen helpt hem in het zadel en komt er over X jaar achter dat hij toch niet zo goed was als men hoopte”.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind het onvoorstelbaar dar Marc Rutte als demissionair premier zulke eisen en voorwaarden durft te stellen. Als ik niet beter zou weten zou ik trouwens denken dat dit kabinet totaal niet is gevallen. Volgens mij is Rutte ook weer gewoon kandidaat premier bij de volgende verkiezingen… onvoorstelbaar!!!

Bezoeker
Bezoeker
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij een ” nette” partij heet anti semitisme anders:

https://groenlinks.nl/standpunten/rechtvaardige-wereld/israel-en-palestina

https://israelcnn.com/news/news/2019-07-08-1530

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere keer wanneer de gevestigde orde wordt geconfronteerd met een partij die hun hegemonie bedreigt, creeeren ze racistische rook, zodat het gros van de mensen zich er verre van houdt.. want waar rook is is wellicht ook vuur..

Dat er ook een groep mensen is die dit spelletje doorziet, maakt hen niet echt uit. Voor de overgrote meerderheid van de mensen werkt het.

Echter, de kleinere groep ziet het bedrog en zo groeit het populisme ieder jaar groter.
Er komt een moment en dan barst de dam.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Baudet wordt, mijns inziens terecht, gezien als een grote bedreiging voor het partij kartel. Daarom dezelfde smerige tactieken die we ook bij Fortuyn zagen. Als je iemand niet op de inhoud kan pakken…

Peter van Sluisveld
Peter van Sluisveld
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een vriend van mij, een muzikant, is van Surinaamse afkomst. Bij de laatste verkiezingen stemde hij op Baudet, omdat hij genoeg heeft van de verstikkende policor cultuur, waarin wij vandaag de dag leven. Hoe denk je dat hij zich nu voelt als Baudet zegt: “Wat zou jij ervan vinden als je dochter met een neger thuiskomt ?” Dat bedoel ik dus. Baudet is een totale dwaas om zoiets te zeggen. Het is kwetsend voor Surinaamse en Antilliaanse mede-Nederlanders, die ook nog eens het Christelijk geloof aanhangen. Baudet vraagt er gewoon om. Zijn appje heeft ook niks te maken met islam of christendom. Baudet heeft het hier alleen en uitsluitend over huidskleur, en dat is echt totaal abject en walgelijk. Daarom verdient hij het om te worden weggezet als een racist. Hij vraagt er toch om ? Je wordt behandeld zoals je je gedraagt. Baudet begrijpt “The Big Picture” niet en verzandt in puberale studentikoze brallerige “lullo” discussies, en gooit daarbij zijn eigen ruiten in. Domme vent. In ieder geval geen geschikte opvolger voor Fortuyn.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Ik zou de Surinamers niet graag de kost geven die er hartelijk om kunnen lachen. Misschien is dat een mooie taak voor jou?
Ik ben er zeker van dat je de context niet kent – maar die doet er blijkbaar niet toe.
‘Gekwetst zijn’ is het dogma van vandaag de dag – en een excuus om iedereen aan de schandpaal te nagelen zonder enige vorm van rechtsspraak. Dat is een achterlijke insteek, en díe maakt deze samenleving kapot, niét het ‘discrimineren’ van anderen, zélfs niet als dat serieus gemeend zou zijn. En als je dit niet begrijpt, ben je nog dommer dan een Belg.
Vraag je Surinaamse vriend eens hoe ze daar in Suriname omgaan met Creolen, Javanen, Hindoestanen en met welke woorden die groepen elkaar daar noemen. Kijk eens een show van Roué Verveer.
En dan heb ik het nog niet eens over het verschil tussen ‘mooie woorden’ en ‘mooie daden’. Kijk eens naar Kaag met haar mooie woorden. Maar wel terroristen financieren.
Laat me toch niet lachen met dat gejank. Grow up.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Een creool gaat nooit huwen met een hindoestaan .

Philippine
Philippine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Nou en?

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Philippine

Daarmee geef ik aan dat ze ook voor hun eigen groep kiezen. Dus “rasicme” .

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Ja Peter van Sluisveld, om geschreven tekst kan niemand heen. Het meest kwalijke vind ik -als trouwe ex-lezer van EW- de rioolpolitiek die EW gebruikt. Waaarom geen hoor- en wederhoor? Waarom gelijk op een roddelbladachtige manier dit naar buiten brengen, wetend dat de MSM het zal omarmen en koesteren, zónder gene? Kijk, dat de NPO als een kakelkip dit naar buiten brengt, dát weten we inmiddels van die club. Niet voor niets zijn een minister (d66) en de directeur van de NPO levenspartners, zo bevooroordeeld als de p..t en m.i. ernstig chantabel.
Maar ik heb ook gelezen, en ik weet écht niet of dát de waarheid is, dat degene tegen wie Baudet de opmerking maakte over de ev. omgang van een zus met een gekleurd medemens, zèlf getrouwd is met een mevrouw met een tintje en bovendien een zus heeft die getrouwd is met een gekleurd medemens. Dus was het ironisch en grappig bedoeld en volledig uit de context getrokken. En dat laatste gebeurt helaas maar al te vaak, dus het zou zo maar kunnen. Nognaals, ik wéét het niet. Daar had de media achter kunnen komen wanneer er op een zuivere manier journalistiek bedreven was, maar helaas, dáár kunnen we nog lang op wachten!

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Inderdaad. Hoe kun je eigenlijk ‘racist’ zijn en zelf getrouwd met iemand ‘van kleur’? Hoe kun je ‘racist’ zijn en een Surinamer op de lijst hebben staan (en nog hoog ook, Yernaz Ramataursing)?
En als je dan toch volgens de linkse idioten nog steeds ‘racist’ kunt zijn, wat stelt dat ‘racist’ zijn dan eigenlijk helemaal vóor???
Ik denk net zo weinig als ‘nazi’ nog iets voorstelt.
Wat zei Goethe ook alweer? De ‘Umwertung aller Werte’? Dan is dit de ‘Umwertung aller Worte’…
Hét probleem van links is illusies versus substantie. Ideeen vs. werkelijkheid. Met woorden dáden omver halen, dat is hun sport. Geen daden, maar woorden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door p.
Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

hoorde alleen bij Ongehoord Nederland de geloofwaardige(!) uitleg van Baudet, de rest van de media was totaal niet geïnteresseerd in zoiets banaals als waarheid.

Philippine
Philippine
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Goeie gedachtengang van U.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

” Baudet is een totale dwaas om zoiets te zeggen.”
1) Een vraag naar de mening van een ander is toch duidelijk iets anders dan een eigen standpunt verkondigen.
Baudet had ook kunnen vragen (en met meer reden): “Hoe zou jij het vinden als je dochter met een GL-partijlid thuiskomt?’
Of: ‘Hoe zou je het vinden als je zoon met een blondje thuiskomt?’
Zou je dan ook zo hebben gereageerd?
Nee, natuurlijk niet, want dan is er onvoldoende gelegenheid om jezelf te profileren als ruimdenkende progressieveling.
2) Als je echt van plan bent om elke keer als een politicus een opmerking heeft gemaakt die jou niet bevalt, dan blijft er geen enkele partij over. Racisme komt in Nederland praktisch niet voor, want je bent alleen racist als je een rassentheorie aanhangt. De opmerking/vraag van Baudet betreft alleen een persoonlijke voorkeur en dat is heel iets anders dan racisme.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

En als Sylvana Simons het over huidskleur heeft, mag dát dan wel? Zij zegt dat blanke vrouwen niet met gekleurde mannen moeten trouwen……… en dáár hoor ik bijna niemand over. Dát klopt toch óók niet?

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

‘wat zou je er van zeggen als je dochter met een neger thuiskomt’ is in de context waarin die zin werd gebruikt geen racisme, maar dan moet je de moeite nemen bij ON naar de uitleg van Baudet te luisteren i.p.v. blind achter het knip- en plakwerk van de MSM aan te lopen. Nog niet zolang geleden had Ruger Castricum bij PowNed (toen nog lekker dwars) een rubriek: ‘De neger omdat het moet’. waarmee werd aangetoond hoe belachelijk het is om op te leggen welk percentage getinte medemensen we op de treurbuis dienen op te voeren, zoiets als de ‘diversiteitsbokaal’. Kreeg toen amper kritiek op het gebruik van het woord ‘neger’. Het is te wijten aan de terreur van de deugmensenkliek .m.b.v. de media dat het inmiddels zo’n beetje een doodzonde is dat woord te gebruiken. Neem zo’n Wim Daniëls -noemt zich schrijver en taalkundige- die mag aanschuiven bij alle deugtafels om het kijkvolk op te voeden welke woorden wel/niet mogen worden gebruikt. Zo moeten we het woord allochtoon vooral niet meer gebruiken: zo kwetsend voor mensen van niet westerse afkomst. Zodra meneer Daniëls een meer genuanceerde mening zou verkondigen was het het gelijk over en uit met z’n tv-optredens, en dus ook met z’n schaamteloze reclame voor eigen publicaties en presentaties.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Ik til niet zo zwaar aan deze appberichten, het belangrijkste is voor mij Baudet zijn gedachtengoed, waaronder zijn nationalisme. Dus hij mag van mij 1.000 foute appjes sturen, ik blijf op zijn partij stemmen. Ik heb weinig keus aangezien het corrupte partijkartel geen optie is.

Maar ik ben wel met Peter eens dat Baudet eens moet stoppen met zijn brallerige “lullo” discussies. Wordt eens volwassen, je bent geen 20 meer en veel mensen hebben hun vertrouwen aan je gegeven, hetgeen resulteert in een grote verantwoordelijkheid. Gedraag je niet als een puber en stop wat mij betreft helemaal met dat stomme geapp.

En als hij dat van die neger idd gezegd heeft is dat inderdaad niet leuk voor Surinamers of andere donkere mensen die op hem hebben gestemd.
Allemaal zo onzinnig..

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Het is toch heel eenvoudig; Baudet moet er gewoon vanuit gaan dat alles wat hij zegt, schrijft of communiceert op elk moment op straat kan komen te liggen.. Ik kan me voorstellen dat dat heel vervelend is, maar dat is wat er gebeurt als je het corrupte establishment uitdaagt. Dan wordt elke kans om jou te beschadigen met beide handen aangegrepen.

Ik heb heel veel respect voor Baudet en het lef waarmee hij doet wat ie doet, maar hij is eenvoudigweg niet in de positie om dat soort grapjes te maken, daar wordt direct misbruik van gemaakt.
Tevens is het zo zonde van alle moeite die hij zelf doet om zijn politieke aspiraties vorm te geven.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Het is met Baudet hetzelfde als met Fortuyn in het verleden; wat die ook zegt of doet, er zal altijd een reden zijn om hem af te fakkelen dus toegeven aan de taalcensuur van de deugmensenkliek? Dan mag die dus alleen communiceren m.b.v. de door de gemeente Amsterdam goedgekeurde woordenlijst? Wat zou GL het fijn vinden als we die Amsterdamse waarheid landelijk uitrollen; een heus Ministerie van Waarheid.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Onder de Surinamers, de oude garde dan heerst dezelfde verontwaardiging als bij de autochtone bevolking. Het is dan altijd jammer dat de groepen van diverse afkomst toch altijd alleen voor eigen groep opkomen. Het blijft in het algemeen altijd een wij en zij opstelling. Het blijven diverse culturen die nooit echt samensmelten in een groepsvorm. In deze is de linkse droom gedoemd tot een debacle.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ik heb langere tijd gewerkt met Hindoestaans collega’s uit Suriname, de meerderheid had -om het zwakjes uit te drukken- geen hoge pet op van de Creolen; typische zelfhaat van links om bij racisme alleen maar blanke daders te willen zien. Het deugvolk is altijd op zoek naar ‘gevaarlijke rechtse populisten’, steun je niet voor 100% de waarheid zoals die valt te lezen in het partijprogramma van GL dan zit je al in het verdachtenbankje.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Dat is waar. De discriminatie en racisme bij gekleurde groepen wordt verzwegen net als de moderne niet blanke slavernij.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Slavernij is uitgevonden door Arabieren. En ze doen het nog steeds.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Arabieren verzinnen altijd iets leuks. En wij mogen niet over praten, het moet verzwegen worden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter van Sluisveld

Vroeger zeiden katholieke ouders tegen hun kinderen dat ze niet met een protestant thuis mochten komen. Andersom trouwens ook. Om maar aan te geven dat dit sentiment van alle tijden is. Het relatiesentiment van Baudet is niets nieuws. Wat het relatiesentiment van Sylvana Simons is weten we inmiddels ook. Zou een in Nederland wonende moslimvader zijn zoon een Jehova’s Getuige aanraden? En zou een donkere Afrikaanse vader zijn dochter een Aziaat aanraden? Zou een bankier zijn kind een “tokkie” aanraden? Een Canadese vader een Inuit? Een Roemeense vader een Roma? Een Iraanse vader een Amerikaan? Een Chinese vader een Oeigoer?

Ik denk het niet. En geloof me, wereldwijd gezien doen wij Hollandse pummels en pummelientjes het heus niet slechter als een ander.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Zeer juist. Het is menselijk om ‘soortgenoten’ te kiezen als levenspartner. Een heel eenvoudig evolutionair principe om veiligheid en stabiliteit te waarborgen in de eigen “tribe”.
De multicul ideologie is waanzinnig doorgeschoten.
Daarbij moet ikzelf zeggen dat mijn dochter rustig met een gekleurd persoon mag thuiskomen. Als hij maar fatsoenlijk is en ongeveer dezelfde culturele waarden aanhangt als mijn tribe.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Geheel mee eens, culturele waarden zijn belangrijker dan het kleurtje.

Willemijn
Willemijn
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Helemaal waar, De Dertiende! Toen ik eeen klein, onschuldig meisje van een jaar of 10 was, zei ik een keer: ‘Als ik groot ben ga ik met een neger trouwen’ en de reactie van 6 oudere broers en zussen was min of meer unaniem: ‘Hè jakkes! Waarom????’ Toen ik antwoordde dat ik de kindjes zo leuk vond, werd mij wel heel duidelijk gemaakt dat die niet welkom waren in ons groot, christelijke gezin. Was dat racisme? Welnee! Ik heb mijn broers en zussen echt nooit kunnen betichten van racisme! Het was het ‘anders-zijn’ en inderdaad, ik had ook niet met een roomse jongen aan moeten komen. Als ik een vriendje had, werd als eerste vraag gesteld of hij wel Nederlands Hervormd was………..

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

Hierbij een citaat van G.K. Chesterton, een begin vorige eeuw in Engeland beroemd en publiek figuur. Christen, journalist, en schrijver van o.a. de ‘Father Brown’ detective-verhalen die verfilmd zijn. Een scherpzinnig man.
In wat zo ongeveer zijn bekendste boek is, ‘Orthodoxy’ schrijft hij dit, en naar mijn mening is dit vandaag de dag overal zichtbaar:

“… When a religious scheme is shattered (as Christianity was shattered at the Reformation), it is not merely the vices that are let loose. The vices are, indeed, let loose, and they wander and do damage. But the virtues are let loose also; and the virtues wander more wildly, and the virtues do more terrible damage. The modern world is full of the old Christian virtues gone mad. The virtues have gone mad because they have been isolated from each other and are wandering alone. Thus some scientists care for truth; and their truth is pitiless. Thus some humanitarians only care for pity; and their pity (I am sorry to say) is often untruthful.”

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willemijn

wat is waarheid? Even een citaat van de in linkse kringen zo bejubelde Lincoln bij het afschaffen van de slavernij: ‘Als geen ander ben ik ervoor dat de superieure positie aan het blanke ras toegewezen wordt’ Daar hoor ik Jesse Klaver nou nooit over?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Voor links blijft het toch alleen de blanke als enige schuldige aan het racisme en discriminatie. Door dit oneindig te herhalen moet het waarheid worden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Blanken aanwijzen als de enige schuldigen is ook racisme, wat weer leidt tot discriminatie. En een subjectieve waarheid kan nooit tot absolute waarheid bestempeld wordt. Dat is het verschil tussen ideologie en feiten.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Succes is jaloersmakend.

111
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x