Safe Space opvoeding leidt tot een weerloze samenleving

Watjes en sneeuwvlokjes brengen geen vrede

Foto:

Het is Kerst. We wensen elkaar mooie dagen en vrede op aarde. Maar die vrede daalt niet zomaar neer. Paradoxaal genoeg moet je voor vrede vechten. Maar ‘vechten’ is uit den boze. Beter voed je je kinderen op als ‘watjes’ en ‘sneeuwvlokjes’ die geen enkel stootje meer kunnen verdragen. ‘Micro-agressies’ zijn al bijna dodelijk, dus hebben zij safe spaces nodig: bescherming en veiligheid. Het ‘vroeger’, toen ‘macro-agressies’ – een klap of een schop – nog heel normaal waren, is weggecensureerd. Een weerloze samenleving is het resultaat.

‘Vechten’ is uit den boze

Alweer ruim twintig jaar geleden volgden mijn zoon en ik met veel plezier alle afleveringen van de Power Rangers. Zo spannend, dat eeuwige gevecht tussen goed en kwaad, in deze jeugdserie bijna in een balletvorm gegoten met opeens transformerende sierlijke figuurtjes die het tegen elkaar opnamen. En op het einde altijd de spectaculaire mega-robots die de strijd beslisten. Goed won altijd.

Maar opeens vonden de volwassenen dit alles geweld en agressie. De zendgemachtigde besloot met de uitzendingen te stoppen. Kwam het omdat kinderen op het schoolplein deze gevechten nabootsten? En ‘vechten’ was natuurlijk uit den boze.

Toevallig belandden we later een keer bij een slapstick van Laurel en Hardy, waarin stevig met taarten werd gegooid en servies op een hoofd aan scherven spatte. Zoon plus vriendje waren diep geshockeerd: “Wat die meneer doet mág toch helemaal niet?” Ze konden dit gooi- en smijtwerk absoluut niet waarderen, laat staan erom lachen zoals wij vroeger deden.

 

Héél vroeger

Maar ja, dat was héél vroeger. Toen mocht je nog indiaantje spelen of je met een speelgoedzwaard Ivanhoe wanen. In de jeugdjaren van mijn zoon was dat al helemaal ‘uit’. Niet dat hij niet over stoere klappertjespistolen in holsters beschikte en een verzameling plastic zwaarden en schilden had, aangeschaft door zijn enthousiaste vader. Maar bij zijn vriendjes en vriendinnetjes mocht dat niet van thuis, dus die haalden hun hart op als ze bij hem kwamen spelen – hijzelf vond dit speelgoed niet bijster interessant.

Hij was dol op games, en de mooiste gingen natuurlijk over het gevecht tussen goed en kwaad, en de uitdaging om dat door snelheid en strategisch inzicht te winnen. In een favoriete, maar nogal heftige videogame vloeide veel bloed – het was ook niet voor zijn leeftijd bedoeld – dus hebben we in de instellingen bloedrood in groen veranderd, zodat het iets rustiger oogde. Het maakte hem niet uit.

 

Lasergun

Op een avond kon hij niet slapen, bang voor een droom van de vorige nacht. Daarin werd zijn vader door een stel schurken belaagd. Hij kon daartegen niets doen en vond het vreselijk. “Wel,” zei ik, “ga dan nu even bedenken hoe je die boeven helemaal in elkaar slaat als ze er straks weer zijn.” Dat was niet aan dovemansoren gericht. Na enig aarzelen leefde hij zich uit in wraakzuchtige fantasieën, waarbij hij ze met zijn lasergun zou laten ontploffen en ze zo zijn droom uit zou jagen. En nog meer van dat fraais. Daarna viel hij tevreden in slaap, een onschuldige cupido met blonde krullen en blozende wangen. Een kleine glimlach rond zijn lippen.

 

Not done

Zeker nu, maar in die tijd ook al, zou een dergelijk advies opvoedkundig totaal onverantwoord worden geacht. Hoe kun je je kind nu aansporen tot gewelddadige fantasieën? Geweld en agressie zijn not done en moeten toch worden uitgeroeid? Had hem gezegd dat dromen bedrog zijn en dat hij zich er niets van moest aantrekken. Of had hem verteld dat die boeven vast een reden hadden voor die aanval op zijn vader. Had die zich soms misdragen, was het zijn eigen schuld? Of misschien waren de aanvallers wel vervuld van agressie omdat ze achtergesteld waren en een slechte jeugd hadden gehad. Toon begrip… En in deze tijd zou zijn vader vast een boze witte man zijn geweest die het verdiende om klappen te krijgen.

 

Weerloos

Hoe redden de politiek-correcte moeders zich uit zo’n situatie? Want voornoemde reacties zetten natuurlijk geen zoden aan de dijk als je kind onrecht ervaart tegenover zijn vader, daardoor angstig wordt en niet weet hoe te reageren. Al is het maar in zijn dromen. Verbieden zij hun kinderen om terug te slaan, al worden ze belaagd door jongetjes die daar geheel andere opvattingen over hebben? Je zou het bijna gaan denken als je de talloze video’s ziet waarin weerloze bleke jochies vernederingen en geweld ondergaan, volledig verlamd door deze schokkende en ongekend agressieve realiteit.

 

Pietje Bell

Met veel plezier heb ik alle boeken van Pietje Bell aan mijn zoon voorgelezen. Pietje Bell was niet kinderachtig en ging voortvarend de nodige knokpartijen aan, waarover de auteur, Chris van Abkoude, ontspannen schrijft. Eerlijk vechten, één tegen één, met een begrijpelijke reden. Pietjes dichtgeslagen blauwe oog siert menig omslag. Zijn deze boeken inmiddels al verboden, met als resultaat dat een heel tijdperk, waarin anders tegen de wereld werd aangekeken dan tegenwoordig, uitgewist wordt?

 

Safe Spaces

Er is een generatie van ‘watjes’ en ‘sneeuwvlokken’ ontstaan, zonder ‘geweld’ en ‘agressie’ opgegroeid, want speelgoed, kinderboeken en films zijn daarvan zorgvuldig ontdaan. En dan is het weg, toch? Allergisch als ze zijn voor weerstand en eventuele (mentale) kwetsuren eisen ze Safe Spaces waarin ze zich veilig voelen. Want die vreselijke micro-agressies, woorden of afkeurende blikken, daar gaan ze dood van. Dat mag in hun wereld niet bestaan, want iedereen moet lief zijn, vooral lief voor hén zijn, net zoals zijzelf lief zijn en geen enkel kwaad in zichzelf bespeuren. Hebben ze wel eens een ‘macro-agressie’ meegemaakt of kwam dat niet voor in hun beschermde en verwende wereld?

 

De watjes en sneeuwvlokken: zouden ze echt een trauma oplopen van een boze blik? Welnee. Ze weten maar al te goed dat gekwetst zijn en huilen uitstekend werken om hun zin te krijgen. Net zoals kleuters dat op een bepaalde leeftijd gaan uitproberen als er iets moet of gebeurt dat hen niet zint. Ze hopen op een smeltend moeder- of vaderhart dat tegen hun tranen niet bestand is.

 

Zwarte Piet

En zo huilen de antiracisten steeds dikke tranen over het leed dat hun wordt aangedaan door het bestaan van een fictieve Zwarte Piet. Totdat ze zich op een onbewaakt moment laten ontvallen dat het hen natuurlijk helemaal niet om Zwarte Piet gaat, maar om macht. “We zien Zwarte Piet bestrijden niet als doel, maar als middel. Het mobiliseert mensen. (…) dat we op posities terecht komen zodat niet alleen oude witte mannen en vrouwen bepalen waar die tachtig miljoen van de cultuursector terecht komen. (…) die 2% moet 50% worden.” Het gaat om macht en om geld. Herstelbetalingen vanwege de nog steeds gevoelde kwelling van slavernij en kolonialisme van vierhonderd jaar geleden, inmiddels met gevoel voor taal ‘Nazorgpakket Nazaten’ gedoopt door activist Mitchell Esajas.

 

Infantiele chantage

Al die tranen en al dat vermeende leed werken nog steeds heel goed in een wereld, die vooral door goedkope emoties wordt geregeerd en de ratio en het gezonde verstand al lang geleden heeft afgedankt. De gekwetsten en overige slachtoffers bedienen zich daarbij volop van ‘goede doelen’, zoals tegen racisme en discriminatie zijn. Plak die sticker erop en iedereen zwijgt eerbiedig en ondersteunt dat streven van harte, nietwaar? Ook al gaat het eigenlijk helemaal nergens over, behalve over je zin krijgen, macht en geld verwerven.

Huilen en stampvoeten zijn vormen van agressie, zoals iedere ouder weet. Door dit drammerige gedrag moet je je nooit laten misleiden. Toch wordt het serieus genomen, omdat volwassenen die zich als kleuters gedragen niet als zodanig worden herkend. En hun eindeloos oproepen van schuldgevoel over daden van voorouders in een ver verleden ons weerloos maakt.

 

Huilverhaal

In wat voor een wereld belanden we dan? In een samenleving met een verwende nieuwe generatie die niet heeft geleerd om met tegenslag om te gaan en dat later hun opvoeders zal verwijten. Een universum waarin gezonde, noodzakelijke zelfverdediging en opkomen voor jezelf als agressie worden gezien. En waarin échte agressie, verborgen in een infantiel huilverhaal, op medeleven kan rekenen. Het resultaat is een verwarde, verdeelde en verzwakte samenleving die in neptranen verdrinkt, terwijl het echte water steeds hoger aan onze lippen komt te staan.

 

We hebben een groot hart, dat onmiddellijk bloedt bij elke vorm van onrecht, waar ook ter wereld. Maar voor wie klopt dat hart nu echt? Ook voor de ‘witte’ mens, die ‘geprivilegieerd’ zichzelf en zijn voorgeslacht, zijn cultuur en zijn geschiedenis moet gaan haten? En eigenlijk niet meer mag bestaan, behalve als een knielende slaaf? Waar is de liefde voor elkaar, ongeacht huidskleur en achtergrond, gebleven?

 

Weerbare samenleving

Geen grenzen trekken en nooit eens terugslaan geeft vrij spel aan onzin, haat en agressie, terwijl die juist een kopje kleiner moeten worden gemaakt. Voor vrede en voor rechtvaardigheid moet je vechten. Het wordt tijd om onze weerloze samenleving te veranderen in een weerbare samenleving.

Een inspirerende Kerstmis en een weerbaar Nieuwjaar toegewenst!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
66 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Elma, vroeger leerde je voor je zelf opkomen, in het gezin, op school, op straat, op de sportclub, op je werk, op de dansclub enz.
Toen moest je vechten voor je bestaan, soms met je mond, soms met je handen.
Nu is het een watjes (trutjes) maatschappij geworden, een maatschappij die van jongs af aan leert, om met het vingertje te wijzen.
Ik ben van voor de oorlog, armoede, honger en in de winter kou, hebben mij gevormd
tot wat ik nu ben, een oudere Nederlander die door de overheid wordt uitgespeeld en waar het bedrijfspensioen door de overheid, in Brussel is afgeleverd en al ca 20 jaar niet is verhoogd.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik heb groot respect voor u, H.J. u bent één van die mensen die Nederland heeft gemaakt tot wat het was. Helaas is het niet meer wat het was.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad, dat is waarom het een schande is dat de dienstplicht op een zijspoor is gezet. Mensen worden niet meer gevormd door afzien en kameraadschap. Het enige waar ze zich nu mee bezighouden zijn computerspelletjes en andere bezigheden waar lichamelijke activiteit en gebruik van hersenen (voor overleving) nauwelijks een rol spelen.

Wie is daar schuldig aan? Dat zijn de mannen die zich voor de lieve vrede compleet laten schikken naar de nukken van de vrouwen. Daarom zie je nu ook steeds meer feministische mannen, het moeten een soort van vrouwen worden gedreven door emoties en mannen moeten natuurlijk daarbij ook huilen.

Frans B
Frans B
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob esveldt

Ik ben niet in dienst geweest en heb dat nooit als een gemis ervaren. Wat ik ervan heb gehoord, is dat je daar voornamelijk leerde zuipen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B.
Ik maakte deel uit van de lichting 58-3 en uit die tijd is er nog steeds een fijn contact met 2 dienstmaten, een voordeel hierbij is dat de vrouwen ook goed met elkaar kunnen babbelen.
En weet je dat zuipen in mijn tijd was vrij beperkt, van die ca 1 Gulden soldij.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Dat is iets waar je zelf bij bent. De eerste paar keer doe je misschien mee, maar de volgende ochtend om 06:00 en de rest van de dag met o.a. marsen, op wacht staan, schieten, etc. merk je wat dat oplevert.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik heb de 26 maanden dienst als verloren tijd gezien op een ding na. Je leerde daar kameraadschap van vijandschap onderscheiden. Een levensles.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Rare reactie. Je hebt iets geleerd en noemt dat een verloren tijd.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob esveldt

De laatste alinea is nogal sexistisch.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Met andere woorden zodra effecten / invloeden van het feminisme op mannen aanbod komt mag daar niet over gesproken worden, want dat is nogal seksistisch. Dat zijn precies de politiek correcte mensen dat onze maatschappij schade aan doet en de vrijheid van meningsuiting aan banden legt omdat “iets” hen niet aanstaat. Kijk liever wat de impact is, Safe Spaces en vrouwelijke mannen.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Respect voor u. Heeft u dit ook doorgegeven aan uw nageslacht?
En toch 20 jaar van een persioen kunnen genieten. Dat gaan wij niet meemaken.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Uilke Hoekstra
Bennie
Bennie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

KOZP moet met pek en veren NL uit worden gejaagd.
Verkapte communisten dienen overal en altijd te worden ontmaskerd en te worden uitgeschakeld.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze ‘opvoedmethode’ is een van de vele tactieken van de perverse ideologie die socialisme heet. Het is pervers om mensen weerloosheid op te leggen, zoals beschreven in het artikel.
Deze is pervers omdat ze natuurlijk maakt wat onnatuurlijk is. Dat ze tot vrede maakt wat eigenlijk oorlog is. Geheel volgens de leuzen van Big Brother in ‘1984’.
Want de mens is een sociaal en politiek dier, stelde Aristoteles vast: dat wil zeggen de mens leeft in gemeenschappen die zelf regels stellen. Elke gemeenschap heeft zijn eigen regels, eigen wereldbeeld.
Volgens het socialisme is dat onnatuurlijk en moeten we volgens de ‘natuur’, de ‘natuurwetten’ leven, en alle voorheen ontstane cultuurelementen ontkennen door ze bij voorbaat als ‘gelijk’ te benoemen. Socialisten willen niet erkennen dat er nu eenmaal wereldbeelden bestaan die elkaar uitsluiten, meer concreet: islam botst met bijna alle andere wereldbeelden.
Het afnemen van het zelfbeschikkingsrecht is een misdaad tegen de menselijkheid.
Het is pervers om mensen op deze manier op te offeren aan een toekomstideaal, dat in vorige experimenten overal heeft gefaald om een betere samenleving tot stand te brengen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Socialisme erkent maar een eenheid. Alle neuzen een kant op, vrijwillig of vrijwillig verplicht.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het socialisme en de islam zijn daarbij hun gelijken, ze willen hetzelfde, volledige controle. Bij de islam gaan ze alleen nog een stapje verder, dood voor homo’s en ongelovigen. De socialisten zullen de islam op de wat langere termijn dan ook een keer echt leren kennen.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

“Bij de islam gaan ze alleen nog een stapje verder, dood voor homo’s en ongelovigen.”
Klopt. EN bij het benadrukken, dat vrouwen ‘anders’ zijn dan mannen… om hen tenslotte in de dienstbare rol te bevestigen. Vlak dat niet uit!

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Je hebt een dienstbare rol en een dienstbare rol. In de islamitische cultuur zijn ze veelal alleen goed voor het huishouden, seks en als broedmachine. In westerse culturen meten westerse vrouwen zich vrijwillig een bepaalde rol toe, zoals Zweden dat heeft ervaren.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En DAT is nou eens iets, wat de samenlevingen in o. m. Rusland en China nog steeds kenmerkt: Collectivisme! Laat je niet wijsmaken, dat deze mentaliteit in bv. Rusland geheel verdwenen zou zijn, al is het officieel niet langer communistisch; daarvoor zijn ze er te veel mee vergroeid.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ik ben blij dat ik steeds vaker deze quotes (of samenvoegingen ervan) van Winston Churchill tegenkom. Over de aard van socialisme. Een teken van groeiende bewustwording, al is het vermoedelijk te laat…
“The inherent vice of capitalism is the unequal sharing of blessings. The inherent virtue of Socialism is the equal sharing of miseries.”
“Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy.”
Margaret Thatcher had ook door waar het socialisme voor stond, deze quote van haar hoor je nog wel wat vaker dan die van Churchil, meestal in verkorte vorm:
“Socialist governments traditionally do make a financial mess. They always run out of other people’s money.”

Jay
Jay
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ben het volledig met u eens, maar laat “vermoedelijk te laat,” maar weg.
Het is wat mij betreft een kwestie van tijd voordat bevolkingen opstaan; burgeropstandingen / oorlogen in (wederom) Europa maar vermoedelijk ook de US zijn helaas inherent…. Er ís namelijk geen andere weg aangezien een correctief referendum de nek om is gedraaid nog voordat het ontstond… Ja onlangs zijn er in NL weer debatten over gevoerd… En waar ging het om? Het de burger zo moeilijk mogelijk maken volgens de gevestigde partijen…

Els
Els
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Waar is de liefde voor elkaar, ongeacht huidskleur en achtergrond, gebleven?”

Is die liefde er wel geweest dan? Hebben de duizenden immigranten die hier “liefdevol” opgevangen zijn zich ooit afgevraagd wat hun intocht betekende voor hun gast- vrouwen en -heren?
Eveneens: hoeveel kansen heeft de hardste huiler en vastgoed eigenaar met een toneelopleiding, Akwasi, hier gehad?
Heeft hij ooit liefde betoond voor degenen die hem deze kansen gaven en die hij nu beticht van racisme?
Het wordt tijd dat Nederland zich bewust wordt van wat er zich in de werkelijkheid afspeelt.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Hebben de duizenden immigranten, die hier “liefdevol” opgevangen zijn, zich ooit afgevraagd wat hun intocht betekende voor hun gastvrouwen en heren?
Deze vraag heb ik in veel discussies neergelegd en werd of niet “begrepen” of kreeg negatieve reacties.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

En daarom is Nederland aan het verworden tot een land vol ‘watjes’ en ‘sneeuwvlokken’ en zal de totale verloedering niet lang meer op zich laten wachten.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Vreemd. Het is een volkomen logische vraag.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Eens met u. Wie heeft om de umvolkung gevraagd?
En welk partijprogramma stond het?

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Dat wordt door de VN opgelegd aan de lidstaten. https://www.un.org/development/desa/pd/sites/www.un.org.development.desa.pd/files/unpd-egm_200010_un_2001_replacementmigration.pdf

Daarnaast is daarbij globalisatie nodig geregeerd door volledig ondemocratische instituten. Zoals hier wordt uitgelegd door Paul Nielsen: https://youtu.be/310YXEUm-J4

Jay
Jay
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

“Waar is de liefde voor elkaar, ongeacht huidskleur en achtergrond, gebleven?”

Ach dat antwoord wil ik u op persoonlijke titel wel geven, met hartstocht én weemoed: Die ís er wel, maar wordt niet toegestaan waar dat van enige zijde niet geschikt wordt geacht!

Het allerbelangrijkste imo aan integratie is dat persoonlijk geliefden ongeacht hun afkomst of geloof hun liefde voor elkaar kunnen uiten en zonder weerstand kunnen voortzetten, zeker in een land als Nederland!
Het tegendeel is echter waar: ~25 jaar geleden ontmoette ik een ‘marokkaanse’ (nederlands geboren); een waarachtig prachtige waarschijning waar ik opslag verliefd op was. En zij wonderbaarlijk genoeg ook op mij. Ik durf gerust te stellen dat zij (wij) de liefde van mijn (ons) leven waren, maar religie van derden dit verhinderden… Want haar werd gewoon verboden met mij verder te gaan anders zou ze uit de familie gezet worden. Kon ik dat van haar vragen of verwachten? Nee, en dus deed ik dat ook niet.

Misschien waren we op dat moment te jong (want uiteindelijk is ze wel met een nederlander getrouwd), maar ook onlangs na mijn eigen scheiding (5 jaar geleden) heb ik meegemaakt dat (diezelfde) religie een aanmerkelijke rol speelde in voortzetting van een relatie… En dan praat je toch over individuen die ouder, wijzer en zelfstandiger zouden (moeten) zijn.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Ik denk dat de religie, en dan speciaal de islam, altijd een rol zal blijven spelen in relaties, zoals 60 jaar geleden hier in Nederland. Géén gemengde huwelijken.
Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen. Gelukkig is dat in onze huidige samenleving geen item meer. (Behalve in bepaalde achtergebleven gebieden). Maar, met alle respect voor Aboutaleb, maar een niet-moslim als echtgenoot, kkmt er bij hem niet in.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed inhoudelijk artikel.
Als aanvulling de goe gemeente (de kudde) kan alleen nog maar meedenken met de minderheid, zelf nadenken en de feiten opzoeken en valideren is niet meer besteed aan de huidige mens. De beinvloeding is te groot door de gevestigde media.
Mensen blijf (na)denken en bekijk alles van meerdere kanten en kom dan met een mening, dan heb je recht van spreken en vind je de waarheid.

DPmar
DPmar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cor

Cor: Mensen blijf (na)denken en bekijk alles van meerdere kanten en kom dan met een mening, dan heb je recht van spreken en vind je de waarheid. WIJZE WOORDEN!! Luister vooral niet in verkiezingstijden naar wat politici beloven. U kunt beter de TV uitlaten, lekker achterover leunen in een stoel en terugdenken: Wat hebben al deze politici voor mij betekend de afgelopen jaren? Niets dus, stem dan een andere club die wel bepaalde moties steunde die u wenste. Mij is al jaren duidelijk dat ik bij alle kartelpartijen niets heb te zoeken! Hun beloften zijn geweldig maar hun daden bewijzen precies het tegendeel, dag in, dag uit!

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  DPmar

Met zoetgevooisde woorden en utopische toekomstbeelden kom je een heel eind, zeker bij mensen die dat soort gedachten al in zich hebben. Veel mensen laten zich maar wat graag voor de gek houden.

PdVisser
PdVisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als we willen begrijpen hoe de mens in elkaar zit kom je eigenlijk altijd uit bij de grondlegger van de persoonlijkheidspsychologie: Sigmund Freud. Freud, arts, begon als bioloog. De persoonlijkheid van de mens moet het hem mogelijk maken om te overleven en de soort verder te laten gaan. Daarom kent de mens een aantal driften, zoals honger, sexualiteit, maar ook agressie. Die laatste heeft de mens nodig om zich te verdedigen. Vanaf de jaren 60 komt agressie in ons land in een steeds kwader daglicht te staan. En zeker ook opvoedkundig. Dat begint zich nu tegen ons te keren. Alma geeft talloze voorbeelden. Je kunt er de conclusie uit trekken dat agressie er altijd zal zijn. Op het moment dat je het toch niet accepteert gaan anderen er mee op de loop. Blm en kopz maken gebruik van een variant: passief-agressief gedrag waarbij ze je het bloed onder je nagels vandaan trekken en vervolgens anderen van agressie beschuldigen. Maar het gevaarlijkste vind ik de anti-pest projecten waarbij het gepeste kind moet accepteren dat anderen om hem heen moeten gaan staan en hem moeten beschermen. Met vaak de toevoeging dat de pester ook eigenlijk slachtoffer is. Over aangeleerde hulpeloosheid gesproken .

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Ik kan mij zo een geval herinneren, in de klas zat zo een bully achter mij. Hij zat constant in mijn rug te porren. Op een dag was ik het zat en draaide mij om en gaf hem midden in de les met de vlakke hand een enorme klap in zijn gezicht. Sindsdien had ik nooit meer last van hem.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob esveldt

Dat hebt u prima gedaan. Als je het vertaalt naar de cultuur in het algemeen, dan hebben we tegenwoordig te maken met een bully die wij massa-importeren en knuffelen en faciliteren groot en sterk te worden en die wij beschermen tegen kritiek, althans het is de club van VVD t/m GL die dat doet, en in maart a.s. is er de mogelijkheid tot een ander beleid te komen.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Tegenwoordig, als het een allochtoon zou zijn geweest dan gebeuren er waarschijnlijk twee dingen. 1. Je wordt mogelijk voor een aantal dagen van school gestuurd en 2. Je wordt opgewacht door een groep kansenparels of gaan je straat terroriseren, waarbij de politie niet je vriend is.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou bijna denken dat mevrouw van Hees haar inspiratie heeft gehaald uit mijn reactie van een paar dagen geleden op het artikel: VK: slachtoffers Grooming Gangs opnieuw in de steek gelaten. Maar dat zou grootheidswaanzin zijn.

U omschrijft het prachtig, maar omfloerst. De politieke correctheid is mogelijk ook bij u doorgedrongen. Uw toon is meer melancholisch dan strijdvaardig.
De afgelopen decennia rust er een steeds groter stigma op uiten. Op zijn Hollands: het beestje bij zijn naam noemen. Ik zal het voordoen:
Islam hoort niet thuis in Nederland.
Iedereen die aanspraak denkt te mogen maken op het Nazorgpakket Nazaten hoort niet in ons land thuis.
Gelukszoekers moeten te allen tijde direct uitgezet worden.
Dat een gelukszoekers in het land van herkomst niet welkom is mag geen obstakel zijn bij uitzetting. Patriottisme is iets waar je trots op mag zijn, net als op het Nederland van vroeger.
Helder, to the point, en niet omfloerst.

Als we ons door die woke idioten laten beïnvloeden mag je in dit land straks alleen nog een mening hebben als die ook woke is. Waarom laten we ons labels als “schuldig” en “geprivilegieerd” opplakken? Terwijl we geen labels als “parasiet” en “nepslachtoffer” terug mogen plakken? Gaan we ons echt als makke schapen naar de slachtbank laten leiden?
Gelukkig ben ik oud genoeg om het antwoord op deze laatste vraag waarschijnlijk niet meer mee te maken.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Mensen die woke zijn, zullen zich op een gegeven moment in een circular firing squad bevinden. Dat zie je nu al gebeuren, mensen met een woke mening worden door mensen met andere woke mening gecanceld. Dan gaan ze door het stof, maar dat is te laat bij woke mensen is er geen pardon c.q. een weg terug. Woke mensen zijn voor censuur op vrijheid van meningsuiting en zijn verbaasd als ze zelf gecensureerd worden door de linkse tech-bedrijven. Net als bij het communisme / socialisme zal het even duren voordat ze dat in de gaten hebben en bezig zijn zichzelf vernietigen.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob esveldt

Uw redenatie volgende kan ik tot geen andere conclusie komen dat dat er een Opper-Woke moet bestaan/ontstaan die de rest van de Wokies terecht zal wijzen. Aangezien het afwijzen van andere meningen hun handelsmerk is lijkt het me onwaarschijnlijk dat ze zich door de Opper-Woke zullen laten cancellen of censureren. Zo is men verbijsterd dat Youp van ’t Hek’s Wappie is verwijderd door Facebook. Maar dat betekent niet dat deze wanstaltige verkarikaturisering van andersdenkenden nergens meer te vinden is.

Ik kan alleen maar hopen dat u in deze gelijk heeft en ik niet.

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dan zit je er naast. Bij een Opper-Woke heb je geen circular firing squad. In een circular firing squad is iedereen gelijk en bevechten elkaar op hun woke uitspraken. Elke uitspraak levert voor hun een micro-agressie op.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  rob esveldt

Eerlijk gezegd klinkt het meer als een circle jerk waarbij volop wordt gezwelgd in het ego. Maar zoals gezegd, ik hoop dat u gelijk heeft.

p.
p.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Jullie vergeten éen ding: het ‘gelijkheidsstreven’ is in zichzelf dodelijk, omdat er uiteindelijk maar éen het meest ‘gelijk’ kan zijn. Dat is degene die het lukt zódanig aan zijn gelijk vast te houden dat het hem (of haar…) lukt om zonder dat zijn geweten hem weerhoudt alle andere gelijkheidsstrevers uit te schakelen. Omdat zijn gelijk het beste is.
Anders gezegd, het streven naar gelijkheid is de dekmantel voor een ongebreideld verlangen naar absolute macht. Tot de dood erop volgt.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

En zo zijn we weer terug bij het idee van een Opper-Woke. Klinkt als een toekomstige Oostenrijkse Duitser met een snor.

De honger naar macht is trouwens al net zo lang op de wereld als dat er diersoorten zijn. Rangorde, hiërarchie, alfa, matriarch, noem het hoe je het noemen wilt. Wij mensen zijn geen uitzondering! En macht kan alleen bestaan in ongelijkheid, zonder machtelozen zijn er immers ook geen machtigen. Zonder armoede geen rijkdom, zonder buitenlanders geen binnenlanders, zonder oorlog geen vrede, zonder tegengeluid geen mening. En dat maakt gelijkheid tot een utopie, een verhaal uit een kinderboek.

Arminius
Arminius
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo ging het in Libanon ook waar ik 8 maanden als VN-militair heb gediend.
Christenen die voortdurend de andere wang toe keerden en uiteindelijk de hoogste prijs betaalden.
http://het-ander-klokje.blogspot.com/2006/07/20-toen-arafat-en-zijn-bende-uit.html

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arminius

Dat is ook de reden dat de christenen bijna uitgeroeid zijn in het Midden-Oosten. Met de EU-landen op een paar na zal dat dezelfde kant op gaan en dat kan als de immigratie van moslims zo doorgaat op een gegeven moment heel snel gaan.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat doet dit verhaal inhoudelijk toch verdraaid veel denken aan de opvoedingsmoraal van de generatie van mijn ouders… ja, die uit die bekrompen jaren vijftig waar in de jarenzestig korte metten mee moest worden gemaakt, onder aanvoering van jongelui (‘langharig werkschuw tuig’ geheten, later werden dat ‘krakers’ , en inmiddels heten ze ’antifa’) die niet wisten hoe snel ze het vrijgekomen pluche aan hun achterste konden vastlijmen. Tot ver in de jaren negentig van de vorige eeuw (en eigenlijk nóg steeds af en toe uit de mond van een bijzonder vastgeroeste VARA-munmie) kon je horen hoe die jaren vijftig één en al burgertrutting waren geweest…
En nu: kijk toch eens naar welk beloofde land ze ons hebben geleid! Een paradijsje op aarde – not.
Nooit eerder was ik blij dat ik zéker de helft van mijn leven er op heb zitten, want ik kan de gedachte dat ik nu 20 zou zijn en de toekomst voor me lag die ik nu zie aankomen niet verdragen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door P.
Simon Stevin
Simon Stevin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Aan P: ben waarschijnlijk van uw leeftijd, waar is uw weerbaarheid gebleven? De toekomst ziet er inderdaad niet zo fraai uit, reden te meer om ons met alle middelen te verzetten, ook en vooral voor onze nazaten!

P.
P.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Simon Stevin

Ik zou zeggen: geeft u een paar concrete voorbeelden van productieve verzetsdaden, behalve dan:
– niet stemmen op ideologen;
– je mening laten horen ook als die niet welkom is bij degenen om je heen;
– je kinderen leren hun verstand te gebruiken.
Deze dingen heb ik mijn leven lang gedaan.
Het heeft tot nu toe weinig geholpen, maar ik zal ermee door blijven gaan.
Ik twijfel er echter wel aan of de wal het schip nog zal kunnen keren. We zitten in een draaikolk die steeds harder gaat draaien. Dat betekent dat we bijna bij het midden zijn gekomen. Aan het eind daarvan zal deze beschaving verdwijnen: down the drain.
Dan zal er een ander regime (blijken te) zijn.
Het is de vraag of deze regime-change zich zonder slag of stoot zal voltrekken (nl. geleidelijk, waar het vooralsnog op lijkt), dan wel met toenemend geweld. Ik denk niet dat in dat laatste geval mensen als u en ik nog veel in de melk te brokkelen hebben.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een ander probleem dat opduikt is dat nogal wat vrouwen een schijnveiligheid opeisen, zogenaamde Safe Spaces. De vrijheid van meningsuiting moet daarbij in elk geval het loodje leggen. Erotisch getinte straatreclame met vrouwen die ondergoed etc. aanprijzen dat is nu uit den boze, want dat zet aan tot aanranding en verkrachting denken ze. Dan denk ik, dan moet je dat ook doortrekken en vrouwen in luchtige zomerkleding gaan verbieden, met als eerste korte rokjes. Ook schilderijen, standbeelden, etc. met vrouwelijk naakt in musea, weg ermee. Waar houdt het op, straks mag als het aan veel vrouwen ligt niets meer.

Ik zie er nog van komen dat dit door vrouwen samen met de moslims via het socialisme afgedwongen wordt.

HPax
HPax
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘Safe space opvoeding’ en de resultaten ervan lijken mij vrucht en resultaat van een voortwoekerend Christendom dat zijn Meester kwijt is. De bewonderenswaardige persoonlijke zelfverachting in deze religie gepreekt, is seculier ingepalmd en in een politiek wapen omgezet.
We moeten dus erg waakzaam worden bij het aanhoren van vroom geblaat van wolven in schapenvacht. Ze bereiden de weg naar de tyrannie.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onwillekeurig moest ik bij het lezen van dit stuk denken aan de paniek bij jeugdzorg of de grote nood bij onze jeugd vanwege de corona perikelen. Zelfmoordgedrag en andere psychische problemen volop. Begrijp me goed, natuurlijk zijn er problemen onder onze opgroeiende jeugd, die vooral gepamperd moet worden volgens de professionals, die daar verstand van hebben. Zij hebben er immers voor gestudeerd en hun kennis opgedaan bij ervaringsdeskundige. Dat zijn voornamelijk mensen die zelf meermaals een mislukt huwelijk achter de rug hebben of ook een ongelukkige jeugd achter de rug.
Zij verkondigen met droge ogen, dat ouders, die er wel in geslaagd zijn hun kinderen gezond af te leveren aan de maatschappij, of verantwoording dragen voor hun gehandicapte kind, geen verstand hebben van opvoeden.
Dat een kind opvoeden iets meer is dan voedsel verstrekken en een huissleutel meegeven, ontgaat hen volkomen. Opvoeden bestaat uit begeleiden, verbeteren, maar ook bestraffen en belonen. En veiligheid en geborgenheid bieden. Geen onderdeel uitgezonderd. Nee ik wil niet terug naar de tijd dat ik als linkshandige leerde rechts te schrijven met een gloeiende pook naast m’n wang, of als kind van zes in het kolenhok opgesloten op school. Natuurlijk waren ook dat excessen die niet door de beugel konden, maar wat we nu meemaken, zoals in dit stukje vertolkt is niet minder ongezond.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het communisme verzint van alles om de westerse cultuur te ondermijnen, af te breken, te deconstrueren, kapot te maken. En op zich is dat een hele klus, want de westerse cultuur is heel erg sterk. Het valt ook op dat de grote migratiestromen in de wereld hoofdzakelijk gaan richting die Westerse cultuur, om daar mee te genieten van de vrijheid, welvaart, veiligheid en het uitgebreide assortiment aan mogelijkheden om je zelf te ontwikkelen en een goed leven te leiden. Maar goed, de communisten vinden dat allemaal verschrikkelijk en zij vinden dat de westerse cultuur kapot moet. En hoe doe je dat dan, hoe krijg je een succesvolle cultuur naar de klote? Nou, dat doe je bijvoorbeeld door het aankweken van culturele zelfhaat, en door mannen op te kweken tot watjes, en door het gezin te ondermijnen en vrouwen wijs te maken dat kinderen krijgen eigenlijk een misdaad is, en door het besef van redelijkheid en waarheid te ondermijnen (zie postmodernisme), en door de grenzen open te houden voor het naar binnen dirigeren van mannen en cultuur die bol staan van de haat jegens de westerse cultuur en die eerst en vooral uitkeringen willen ontvangen en vrouwen en kinderen verkrachten en bejaarden doodkopschoppen, en door elk andersdenken met Racist!! Racist!! het zwijgen op te leggen, en door een peperdure klimaatwaan te bedenken, en door misschien ook wel een ziekte op de wereld los te laten die iedereen als zombies opsluit in het eigen hok, bevreesd wachtend op wat er nog meer komt.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik stoor mij nog het meeste aan de drogredenering van KOZP dat blanke mensen 400 jaar geleden slavendrijvers waren. Volgens mij hadden wij 400 jaar geleden een soort feodaal-stelsel in dit deel van de wereld waarbij het overgrote deel van de mensen als een soort horige/lijfeigenen door het leven ging, kortom de blanken waren in de regel zelf een soort slaaf. En nu moeten de nazaten van deze blanke horige/lijfeigenen herstelbetaling gaan betalen? Voor herstelbetalingmoeten bij Willem-Alexander van Oranje zijn.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het vechten is uit den boze” begon al veel eerder dan 20 jaar geleden, zover als ik het mij kan herinneren begon dat al rond de jaren 70. Toen kregen we al regelmatig van moeders te horen dat er niet gevochten mocht worden.

Echter er ontstond toen der tijd een groot cultuurverschil. Het cultuurverschil zat hem in enerzijds het inkomen modaal versus een laag inkomen en als derde factor asielzoekers (vooral Molukkers) (Indo’s daar hadden we geen last van en waren meestal goede vrienden) Ik ondervond aan den lijve dat kinderen uit een laag inkomen van hun vader dan wel broer les kregen in straatvechten. Het kind moest ruzie gaan zoeken met een ander en een blauw oog slaan tot deze op de grond lag. De ouder/broer stond een eindje verderop om de boel in de gaten te houden om in te grijpen mocht het misgaan.

Kinderen die van hun ouders te horen krijgen dat ze niet mochten vechten/stoeien leerden zich dan ook niet te verdedigen. Zeker nu met de vele migranten en asielzoekers die uit een vechtcultuur komen is het belangrijk dat kinderen zich weten te verdedigen.

Helaas zijn het in 95% van de gevallen vrouwen dat het vechten van hun zoons wil verbieden.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

En what about de dochters? “Meisjes vechten niet” is net zo goed rolbevestigend, en dus funest.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theresa Geissler

Meisjes vechten niet??? Google dat maar eens, dan kom je zat artikelen tegen waaruit blijkt dat meisjes onderling wel vechten. Ze vechten alleen anders en niet zo vaak met de vuist. Vrouwen bevestigen vaak hun eigen rol, je ziet ze meestal in typische verzorgende beroepen. Je ziet ze zo goed als niet in de bouw, plantsoenendienst, vuilnispersoon, technische beroepen, etc.

Jemaintiendrai
Jemaintiendrai
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

@Alma van Hees

Ik begrijp precies wat u bedoeld.
Ik ben 53 en heb mijn kinderen ( 2 jongens nu 22 en 20) geweldloos opgevoed,
Ik ben zeer werkelijk waar met geen vinger aan geweest.
Maar daar en tegen ze ook bewust gemaakt van de “wrede buitenwereld”.

En ja dat is gelukt,, 🙂

Maar het belangrijkste van mijn reactie is het volgende..
Oorlog creëert sterke mensen,
Sterke mensen creëren welvaart,
Welvaart creëert zwakke mensen,
Zwakken mensen creëren oorlog.

Zoek maar op in de geschiedenis..

rob esveldt
rob esveldt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jemaintiendrai

Zwakke mensen halen met hun naïeve idee dat iedereen gelijk en lief is massaal mensen binnen met een vechtcultuur. Hoelang zal dat goed gaan.

Yvonne
Yvonne
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer treffend en volkomen mee eens!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Een onschuldige cupido met blonde krullen en blozende wangen…” Alma, dat zie je HE LE MAAL verkeerd! Het is een licht getint persoontje (mogen verkleinwoorden eigenlijk?) met donkere krullen en een bruine blos (kan dat fysiek gesproken?) op zijn wangen. Je moet duidelijk nog veel leren! Het gaat er niet om wat jij waarneemt. Ik zou Mao’s Rode Boekje er nog eens op na slaan (en het handboek voor de Rode Gardisten) hoe je je volgende blog voor dit medium moet schrijven.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de vrede moet je vechten. Hier anders bedoeld maar in onze socialistische stelsel had je op de broederlijke landen na alleen maar de imperialistische vijanden na en die moesten met leuzen tijdig bevochten worden. De werkelijkheid was anders, zij bouwden op en wij sloopten. Zij lol en wij ergernis. Niettemin begrijp ik de zorg van de auteur. Ik heb in mijn land meer microgeweld meegemaakt dan in mijn langere leven hier in Nederland. Losse handjes van ouders waren heel normaal en zelf onder de mensen op straat of OV kon je als adolescent een oorvijg verdienen als je geen voorrang gaf aan ouderen b.v. Als je je thuis over beklaagde kreeg je nog een na om je te leren gedragen. Heb ik een vreselijke jeugd gehad? Geenszins, ik hield er geen trauma aan. Het kweekte wel onbegrip voor opvoeding waar de kinderen alles mogen. De losse en superveilige opvoeding kan je aan de volgende generaties merken. Je mag in statistieken de gelukkigste kind zijn maar als je in de echte leven tegenstand krijgt kun je niets mee. Dat soort collega’s heb ik ook meegemaakt, hele vervelende verwaande en oncollegiale types. De auteur heeft gelijk dat je met zo generatie weerloos wordt tegen de agressie van buitenaf. Die generatie kent alleen veiligheid en als die verstoord wordt dan kan die niets mee. Door de immigratie van volkeren die vaak minder beschaafd zijn dan in Europa maken wij kennis met geweld die hun niet vreemd is maar ons wel. Wij kijken er naar en schikken ons weerloos aan het andere denken en de progressieve Links accepteert het want andere cultuur en onze schuld dat zij zo geworden zijn. Tja, niets gewend en te lang veilig geleefd. Links zijn is link.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

…..Toen mocht je nog indiaantje spelen of je met een speelgoedzwaard Ivanhoe wanen…. Schitterend. Nostalgie, een verlangen naar vroeger. Met de hond van de buren konijnen vangen, Aardappels piepen in de duinen. Spelen en de bunkers in Katwijk onderzoeken. Water uit de meertjes drinken. Pepernoten van de straat eten. De stoep die iedere maandag geboend werd. De Grote voorjaars- schoonmaak. Het kopje suiker dat de buurvrouw kwam “lenen”. De schillenboer en het gezonde verstand betaalde contant…. Dank u wel voor deze innerlijke schat aan herinneringen.

jaak Peeters
jaak Peeters
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wil er nog eentje aan toevoegen: het afschaffen in het onderwijs van de plaats in de klas die leerlingen innemen nadat hun examencijfers bekend zijn. Dat is namelijk “competitie” en dat mag dus niet. Alsof niet alles in de kosmos competitief is!
Laat het gezegd zijn door …ook een psycholoog!

Frans B
Frans B
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Terwijl ik dit stuk lees is de verfilming van Pietje Bell op tv. Laten we ons nou ook weer niet te druk maken.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een geluk dat mijn oudste zoon een aantal jaren een stoere leraar op de basisschool heeft gehad. Die liep niet telkens alles te verbieden en vond dat jongens maar tegen een stootje moesten kunnen. Lekker rollen, duwen, springen, vallen en hollen. Bij de juffen was dit allemaal streng verboden.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

M’n neefje vertelde me dat op zijn school degene die terugslaat zwaarder wordt gestraft dan degene die begint. Weerbaarheid wordt bestraft?! 😳 Wat een wereld…

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ZEER goed stuk.
Ik vrees ook dat een deel van ons volk NIETS heeft geleerd van al die agressie die partijen als BLM nu etaleren. Ze zien niet dat die lui zo racistisch zijn als de pest en op sentimenten uit het verleden, waar niemand iets aan kon doen, nu inderdaad macht en geld willen vergaren. Ze vergeten dat het de westerse cultuur was die ‘slavernij’ afschafte, maar dat het in hun landen van herkomst nog welig tiert. Maar wat kan hen dat nou schelen. Als zij hier maar de zakken kunnen vullen en de macht grijpen.

66
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x