VK: slachtoffers Grooming Gangs opnieuw in de steek gelaten

Etnische en religieuze achtergrond daders weggemoffeld

Foto: Titelpagina rapport Home Office inzake grooming gangs (15 december 2021).

In het Verenigd Koninkrijk zijn nieuwe schandalen over misbruik en exploitatie van jonge meisjes door grooming gangs aan het licht gekomen. In een nieuw onderzoeksrapport van de Britse overheid wordt de grote roze olifant – de religieuze achtergrond van de daders – welbewust genegeerd. De slachtoffers van deze afschuwelijke misdrijven blijven getraumatiseerd achter en worden opnieuw in de steek gelaten, schrijft Sonja Dahlmans.

Seksueel misbruik

Terwijl wij ons voorbereiden op Kerst lockdown style was er in het Verenigd Koninkrijk meer te melden dan de nieuwste variant van het coronavirus. Op 10 december kwam in West Yorkshire een nieuw aantal plaatsen, Kirklees, Bradford en Wakefield, aan het licht, waar jarenlang jonge meisjes zijn verkracht en seksueel geëxploiteerd door de zogenaamde grooming gangs. Tweeëndertig mannen zijn aangeklaagd voor bijna tweehonderd overtredingen: seksueel misbruik van meisjes van wie de jongste slechts dertien jaar was. Behalve verkrachting zijn er nog aanklachten van trafficking, vrijheidsberoving en seksuele exploitatie. Een van de verdachten, Irfan Khan, wordt ook verdacht van doodsbedreigingen: “Irfan Khan, 34, is charged with threats to kill and false imprisonment”, aldus de West Yorkshire Police.

Al eerder dook in Huddersfield in hetzelfde graafschap een groot misbruikschandaal op. De BBC schrijft: “During the three trials, jurors heard how the men – who are all British Asians mainly of Pakistani heritage – preyed on young, vulnerable girls, one of whom was described as having the mental age of a seven-year-old.” Een van de slachtoffers is dus een meisje met de mentale leeftijd van een zevenjarige.

 

Politiek-correct wegkijken

Zoals u kunt lezen in de link hierboven van de BBC worden de daders gekwalificeerd als ‘Aziatisch’ of ‘Pakistaans’, om niet te hoeven benoemen dat het merendeel islamitisch is. Dat was zo toen in 2014 de gruwelijkheden in Rotherham, Birmingham, Oxford en andere plaatsen aan het licht kwamen en daarin is nog altijd niets veranderd. De slachtoffers van deze afschuwelijke kinderverkrachtingszaken zijn niet alleen autochtone Engelse meisjes, maar ook meisjes uit de Sikh-gemeenschap. Deze gemeenschap heeft over dat misbruik zelf een rapport uitgebracht. Zij protesteren – zeer terecht – tegen het label ‘Aziatisch’ of ‘Pakistaans’. De Sikh komen zelf voor een groot deel uit Pakistan.

Sikh-meisjes

Maar voor de inclusieve en politiek-correcte wokies maakt dat niet uit, omdat nu eenmaal verzwegen moet worden hoe groot de Roze Olifant in de kamer inmiddels is. Het misbruik van de meisjes uit de Sikh-gemeenschap dateert volgens hun eigen rapport al vanaf de jaren ‘60 van de vorige eeuw. En is al zó lang genegeerd. Overigens werd dit verzoek om te stoppen de daders ‘Aziatisch’ te noemen ondersteund door de Hindoes uit het Verenigd Koninkrijk, die ook not amused waren een label te krijgen, omdat de politiek-correcten weigeren feiten onder ogen te zien. Jihad Watch schreef eerder deze maand dat deze eis gehonoreerd is. Gerechtigheid.

 

Rapport

Onlangs kwam dan een nieuw lang verwacht rapport uit waar de slachtoffers zeer naar uitkeken, omdat was toegezegd dat er eindelijk eerlijk gerapporteerd zou worden, zonder kennis over de daders achter te houden. De uitkomst is dat deze meisjes zich weer niet gehoord en gezien voelen, omdat ook dit rapport, bedoeld om eindelijk openheid van zaken te geven na decennia van misbruik en ontkenning van het daderprofiel, toch weer het religieuze en/of etnische aspect ontkent.

 

Het Conservatieve parlementslid Sajid Javid, leider van het recente onderzoek, zei destijds: “there would be ‘no no-go areas of inquiry’ ”. Nu zou uit het onderzoek blijken dat er geen aanwijsbare link is met etniciteit van de daders. Nee, dat was ook van begin af aan het probleem. Het gaat namelijk, zie de bovenstaande protesten van de Sikh- en Hindoegemeenschap, die ook uit Pakistan of andere delen van Azië kunnen komen, niet om etniciteit.

 

“Don’t mention Islam”

Mijn dierbare vriend Peter McLoughlin schreef in zijn boek Easy Meat op pagina 17 van de introductie al, dat: “The report identified that most of the perpetrators were Pakistani Muslim men (Kurdish Muslims and Kosovan Muslims were also identified as perpetrators)”. In het rapport, dat de Sikh-gemeenschap zelf uitbracht, staat op bladzijde 42: “Gangs of Muslim men toured daytime discotheques kidnapping Sikh girls to use as sex slaves, a court was told yesterday”, waarbij zij een artikel uit The Independent van 24 juni 1989 citeren. U kunt zich indenken waarom deze gemeenschap zo fel gekant is tegen het etiket Asian grooming gangs, wanneer hun eigen dochters, zusters en nichtjes slachtoffer zijn.

 

Teleurstelling

Niet alleen dit rapport, onder leiding van Sajid Javid, ontkent het religieuze aspect van de zogenaamde grooming gangs, ook Jack Straw, toen de Home Secretary, zei: “There is a specific problem in some areas of the country where Pakistani men target vulnerable young white girls,” (pagina 43 rapport van de Sikh-community). Niet alleen ging Straw hier, zeer tegen het zere been van de Sikh-gemeenschap, kort door de bocht door niet te benoemen dat ook Sikh-meisjes slachtoffer zijn, maar ook schaarde hij alles onder het etiket ‘Pakistaans’, zonder het religieuze aspect te benoemen.

Er word naar een etnisch probleem gezocht, dat vervolgens niet wordt gevonden en men gaat voorbij aan het religieuze aspect. Dat gebeurde weer in het nieuwe zojuist verschenen rapport, dat zou zorgen voor openheid van zaken. Vandaar de grote teleurstelling bij de slachtoffers.

 

Beerput

Een gotspe is het dat Straw, bij al deze ontkenning van de overheid en de haar vertegenwoordigende instanties (politie, jeugdzorg, sociaal werk etc.) zei, dat: “We need to get the Pakistani community (alsof dat een homogene gemeenschap is) to think much more clearly about why this is going on and to be more open about the problems that are leading to a number of Pakistani heritage men thinking it is OK to target white girls in this way.” Hij zei het echt, I kid you not.

Na decennia lang misbruik door bepaalde daders te hebben ontkend en toen de beerput eindelijk openging mensen verdacht maken die daar nauwelijks iets mee te maken hebben, een enkeling daargelaten, presteerde Straw het anderen op te roepen ‘open’ te zijn over problemen binnen hun gemeenschap (bladzijde 44 rapport Sikh-gemeenschap).

 

Rapport

En nu is er dus het rapport dat 15 december uitkwam, dat zegt dat er geen bewijs is dat de gangs voornamelijk bestaan uit “Aziaten”: “A Home Office paper on the “characteristics” of grooming gangs has concluded that there is not enough evidence to suggest that more are Asian or black than other ethnicities.” Opmerkelijk, omdat volgens McLoughlin (Easy Meat bladzijde 310) het Britse Parlement “finally acknowledged in 2013 not only that ‘localised’ grooming exists, but that the available evidence shows that Muslims are hugely disproportionatley represented among the perpetrators of this crime.” Wat daar nog bij komt is dat Jarvid in december 2018 (toen Home Secretary) zijn beslissing verdedigdeto highlight the ethnicity of men involved in some grooming gangs.” Nu, twee jaar later, zegt hij dat die link met etniciteit er niet is.

Maar, zoals ik reeds schreef, gaat het niet om de etniciteit van de daders, maar om het religieuze aspect. En dat wil men in het VK nog altijd niet weten of benoemen.

 

Religie taboewoord

Hardeep Singh, een journalist van The Spectator, schrijft naar aanleiding van het zojuist verschenen rapport: “But victims I’ve spoken to suggest political correctness remains an issue. The report, they say, obfuscates what motivated these gangs, at least in part by avoiding an honest discussion about race and religion.” In dat artikel zegt een slachtoffer: “These are profoundly racist crimes which often include aspects of religious abuse and spiritual abuse.”

Singh citeert in zijn artikel de moedige rechter Gerald Clifton, die tegen een van de daders zegt: “I believe that one of the factors that led to that was that they were not of your community or religion”, en concludeert daarbij dat het gebrek aan moed is wat de politiek-correcten drijft. Ik kan niet anders dan zijn analyse beamen.

 

Slachtoffers in de kou

Jarenlang al blijft men rondjes draaien en excelleert men in lafheid, minachting voor rechtvaardigheid en voor de lichamelijke integriteit van deze slachtoffers. En tevens, en dat moet niet worden onderschat, levert dit een bijdrage aan de secundaire traumatisering van onschuldige kinderen, die in de kou worden gezet ten bate van de gemoedstoestand van de daders en hun beschermelingen. Less they should be offended; want dat moeten we uiteraard voorkomen.

 

Een van de slachtoffers, Lucy, werd een financiële compensatie geweigerd voor al het leed dat zij jarenlang onderging, omdat zij ooit een verkeersovertreding had begaan, die geregistreerd staat. Ineens kon men wel ‘daadkracht’ tonen en onplezierige feiten boven tafel krijgen. Deze jonge vrouw heeft geholpen om met haar getuigenis twintig daders veroordeeld te krijgen, ze is misbruikt vanaf haar elfde (!) jaar, en krijgt geen enkele compensatie omdat zij ooit een verkeersovertreding beging.

Het effect op de slachtoffers in een paar quotes: “Another victim, who only escaped the abuse when her family had to move following a house fire, said: “It was the best thing I ever did, and that’s bad saying that burning your house down is the best thing you ever did.” Een ander meisje zei tegen de politie: “Every time I went out something bad happened. I risked my life every time. I was a mess.”

Om met Pat Condell te eindigen: “Peace, I can hardly say it.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is wat er gebeurt als in een land de perverse theorie wordt opgelegd dat mensen altijd hetzelfde zijn en dat cultuur alleen maar een laagje vernis is.
Maar naast de slachtoffers van de gangs in het artikel, is er nog een veel groter aantal slachtoffers, namelijk al die mensen die dagelijks in onderwijs en media wordt voorgehouden dat deze perverse theorie de weg is naar een betere samenleving.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, een andere cultuur. Moeten wij gewoon voor open staan als wij tenminste progressief denken. Binnenkort in onze theater onder de titel: Het einde van Europa.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij hebben Demmink,en alles is er aan gedaan om hem uit de wind te houden,dan de besnijdenis van kleine meisjes, het uithuwelijken van zeer jonge meisjes ,de media hoeft het helemaal niet zover te zoeken,het zijn de regeringen die er wat aan kunnen doen,maar dan plots de andere kant opkijken,en beginnen over cultuur en belangen ,terwijl die arme schapen de dupe zijn van die smeerlapperij .

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een verschrikkelijk verhaal. Helaas komt dit overal voor waar jonge moslimmannen als ratten door de steden zwerven. Ook hier in Nederland hebben we zo’n gilde. Maar ze mogen doen wat ze willen, er wordt niet tegen opgetreden. Bang als men is om op de gevoelige islamitische teentjes te trappen. Dit is op veel plekken Het Nieuwe Normaal, de harde realiteit voor jonge meisjes en vrouwen. Niks anderhalve meter, gelijk een hand tussen je benen
We laten onze vrouwen en dochters in de steek om onze nieuwe meesters te behagen. Kotsbeu ben ik van al dat wegkijken en tolereren.

Ik mis vroeger. De tijd waarin jonge moslims nog door hun vader de hele straat doorgeschopt werden als ze stout waren geweest. Toen je nog een doos negerzoenen kon kopen. Niemand dacht na over de term midgetgolf, de schoonmaakster heette nog geen interieurspecialist maar “die Turkse van hiernaast”. We speelden nog cowboys en indiaantjes en je kon je met carnaval verkleden hoe jij dat wilde. Tekenfilms waren gewelddadig en men had er geen moeite mee om figuren af te beelden als dom of zwart. In de Jostiband zaten mongolen en debielen, geen mensen met het syndroom van Down en mensen met een verstandelijke beperking. Piet was nog zwart. En de bibliotheek had nog alle boeken in het assortiment. Toen mocht je nog een label plakken zonder dat de wereld over je heen viel.

Woke is dom, politieke correctheid is dom. En de hoogste vorm van verraad aan je eigen cultuur.

Neef Jansen
Neef Jansen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het betreft al meer dan 500.000 slachtoffers. In de UK. Elders in de westerse wereld zie je het ook, is het in opkomst. Die grooming gangs. Er wordt politiek correct laks gereageerd. Hier een interview met een grooming gang survivor Dr. Ella Hill. https://www.youtube.com/watch?v=etpAtC2S0uQ Het betreft een megamisdaad, die gepleegd wordt door mensen die ideologisch ervan overtuigd zijn dat zij alle recht ertoe hebben om niet-islamitische meisjes te ontvoeren, te vernederen en te verkrachten, en dat met grote groepen, en dit maandenlang. De politieke correctheid is die andere criminele ideologie die er nauwelijks iets aan doet. Die betreffende overheden staan ethisch gezien op het niveau van de mafia. Het zijn criminelen.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer je als man in ons land sex hebt met een minderjarige dan word je terecht gestraft. Maar minderjarige bruidjes uit Verweggistan mogen wel, omdat het hun cultuur is.
Aanrandingen, verkrachtingen en intimidatie tegenover vrouwen komt steeds meer voor. Als vrouw en moeder word ik hier heel erg boos over en vind het schandalig dat hierover nooit door partijen in de kamer gesproken wordt. M.a.w ze blijven, meestal jonge mannen die vrouwen 2e rangs burgers vinden, binnenlaten en uitnodigen.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad het liegen, bedriegen en het wegkijken is voor de Nederlandse overheid ook geen vreemd gebeuren.

Wat moeten de gewone rechtgeaarde Nederlandse (West Europesche) burgers dankbaar zijn, dat de EU in Nederland gedragen door het Linkse Rutte Kartel gewoon de grenzen open houden.

Edward
Edward
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Religie(en dan vooral die van de pedofiel) maakt meer kapot dan broodbeleg goed kan maken.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Diep triest, maar had er iemand iets anders verwacht in deze ’woke’-tijden.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de jaren ’90 (!!!) werd er door Britse hindoes en sikhs al gewaarschuwd voor de zogenaamde “love jihad”, zoals het misbruiken van niet-islamitische kinderen ook wel genoemd wordt. In landen als India en Pakistan is dit namelijk een algemeen erkend probleem. In Engeland weigerde men echter dit probleem te erkennen.

Een probleem dat niet erkend wordt, kan ook niet worden aangepakt.
Als een bepaalde religie ernstig geweld tegen “ongelovigen” verheerlijkt dan moeten alle potentiële slachtoffers dat weten. Dan moeten de vertegenwoordigers van die religie daar ook op worden aangesproken.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Ter aanvulling.
Bij #metoo is iedereen het er wel over eens dat eventuele problemen erkend moeten worden. En dat terwijl #metoo grotendeels gaat over onbewezen beschuldigingen, van “ongepast gedrag” enkele decennia geleden.
Hier gaat het om letterlijk duizenden bewezen gevallen van kinderprostitutie, waarbij slachtoffers werden mishandeld, en zelfs gemarteld en vermoord.

Het extreme verschil in aandacht tussen die twee is stuitend. Een goede longread hierover. https://saltmines.nl/2018/04/02/metoo-blijkt-elitehobby-de-feministische-stilte-over-telford/

Henny Kil
Henny Kil
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na het lezen van “Het opmerkelijke einde van Europa van Douglas Murray schrik ik toch opnieuw door deze feiten: er is blijkbaar gekozen voor een weg waarvan geen terugkeer meer mogelijk lijkt te zijn; mijn hart doet gewoon pijn bij het lezen van de afschuwelijke waarheid….

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Kil

“er is blijkbaar gekozen voor een weg waarvan geen terugkeer meer mogelijk lijkt te zijn; ”
Er is wel degelijk een terugkeer mogelijk – 70 % van de mensen zegt dat islam niet bij Nederland hoort volgens recent opinie onderzoek. Alleen dit zien we niet terug in het stemgedrag, kennelijk ontbreekt het gevoel van urgentie. Als die 70 % wel de consequentie zou trekken, en op PVV en Forum stemmen, dan kan er tenminste iets gebeuren op politiek niveau.

Gerard
Gerard
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Kil

Het boek van Murray is een aanrader voor iedereen die wil begrijpen hoe en waarom het mis gaat. Het geeft de context waarin de islamistische haatideologie in Europa kan gedijen. Je kunt er onmogelijk optimistisch onder blijven. Het zal ons in dit land ook overkomen. Het beest mag niet bij de naam genoemd worden, immigratie is fijn (zie het recente WRR rapport) en de burger moet zijn mond houden.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x