Elections 2020: een moeras van onregelmatigheid

Wie durft nog te spreken van vlekkeloze verkiezingen?

Je moet er niet aan denken dat een verkiezing in Nederland net zo zou verlopen als nu in de VS. Zoveel chaos, zoveel onduidelijkheid en zoveel wantrouwen. Ja, Biden is door Amerikaanse medianetworks uitgeroepen tot President Elect, maar door Team-Trump wordt dat betwist. Onterecht, zijn ze slechte verliezers? Of is er toch het nodige mis? Alma van Hees zet de schimmige gang van zaken op een rijtje.

Nadat op 3 november Trump aan de winnende hand leek te zijn, veranderde die voorsprong in de verkiezingsnacht in een achterstand. Vooral toen alle per post uitgebrachte stemmen werden geteld, die in groten getale naar Biden gingen.

 

Post-stemmen

Nu hoeft dat niet zo vreemd te zijn. Vooraf was immers al bekend dat juist Democratische kiezers vanwege corona de voorkeur zouden geven aan stemmen per post. En in een aantal staten stuurden Democratische bestuurders aan iedere stemgerechtigde een stemformulier, terwijl dat normaliter met een reden door de burger moet worden aangevraagd. Dus ja, na het tellen van de op verkiezingsdag uitgebrachte stemmen, gevolgd door het tellen van de stemmen per post, is een groot aantal Biden-stemmen niet verrassend. En ook een hoge opkomst niet: wellicht hebben mensen nu wel per post gestemd die anders geen stem zouden hebben uitgebracht.

Maar er gebeurden wel wat rare dingen. Eigenlijk al ver voor de verkiezingen met het toezenden van stemformulieren. Zo meldde Stefan Niemann, hoofd van de Duitse ARD-studio in Washington, drie documenten te hebben ontvangen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november. “De chaos die Trump vreesde bij het bezorgen van stemdocumenten per post is er”, tweette Niemann in oktober. “Ik mag hier niet stemmen. Maar drie stembiljetten kwamen naar mijn adres in Washington: voor de vorige huurder die vijf jaar geleden verhuisde, de hospita die in Puerto Rico woonde en haar overleden echtgenoot”.

 

Overledenen

Een centrale bevolkingsregistratie bestaat in de VS niet, maar je zou toch verwachten dat de vijftig federale staten hun zaken iets beter op orde hebben, en geen stembiljetten naar overledenen sturen. Temeer daar je pas een stembiljet ontvangt als je je als kiezer hebt geregistreerd. Die actie is wel wat lastig uit te voeren als je dood bent…

Maar misschien kregen al die overleden mensen – vanwege niet kloppende registers – automatisch een ballot toegestuurd. Die dus niet door hen kon worden gebruikt. Inderdaad, verzekert Michigan’s secretary of state. Als iemand die overleden is toch stemt, dan wordt dat bij onze controles ontdekt en gooien we die stem eruit. Toch blijken steeds meer van hen te hebben gestemd. Er gaan lange lijsten rond met overleden stemmers.

 

Stemmen ronselen

Er melden zich ook Trump-stemmers die checken of hun stem op Trump ook daadwerkelijk zo is geregistreerd. Nou, nee dus: ‘no ballot information‘. Er komen steeds meer meldingen over stemmen die zijn uitgebracht door mensen die al lang niet meer wonen op een bepaald adres. En van kinderen over hun familieleden of ouders in verpleegtehuizen, die onmachtig zijn om te stemmen maar toch een stem hebben uitgebracht. Het resultaat van stemmen ronselen?

 

Waarnemers geweigerd

Tel daarbij op de vele meldingen van Republikeinse waarnemers die in kieslokalen zijn geweigerd. Ja, omdat er al teveel waren, luidt het verweer. Misschien. Maar de verslagen van waarnemers die op allerlei manieren het werk onmogelijk werd gemaakt of vreemde dingen zagen, stapelen zich op. En dan zien we ook nog beelden van verbrande Trump-stembiljetten, en van leveringen van dozen met stemformulieren, middenin de nacht door wagens met kentekenplaten van buiten de staat, die allemaal Biden-stemmen bleken te bevatten.

 

Beveiligingslekken

Als dat hier in ons land zou zijn gebeurd zouden de protesten van onze tv’s afspatten. Maar misschien zijn zij daar, aan de andere kant van de oceaan, meer aan IT-debacles van overheden gewend dan wij. In elk geval hebben eindeloze rapporten in de afgelopen jaren over totaal onbetrouwbare kiessystemen in veel staten nog nauwelijks effect gehad. “I know what the hell I’m talking about,” zegt Cyber Security-expert Nate Cain met een forse staat van dienst in cybersecurity binnen de Amerikaanse overheid. “Deze verkiezingen zijn een farce, een coup”.

Meldingen van beveiligingsproblemen lijken onvoldoende serieus te worden genomen. Blijkbaar wegen andere (Democratische) belangen zwaarder. Elke staat kiest namelijk zijn eigen software. En zo kan het gebeuren dat de ene staat met materiaal werkt waarvan de andere stelt dat dat niet aan hun eisen en zelfs niet aan de wettelijke voorschriften voldoet.

 

Gehackt

Russell Ramsland, cybersecurity-expert, neemt in deze door YouTube verwijderde video de verkiezingssoftware van een aantal Democratische staten onder de loep. Zijn bedrijf heeft daar al een paar jaar onderzoek naar gedaan. Hij laat zien dat deze software eenvoudig gehackt kan worden en verder zo lek is als een mandje. Interessant is ook dat er wordt gewaarschuwd wanneer het aantal getelde stemmen hoger is dan het aantal geregistreerde kiezers, en dat is in Dallas bijvoorbeeld 1.027 keer voorgekomen, zo blijkt uit de logfiles (minuut 9.37).

Verder is in real time te zien hoe in één seconde 560 stemmen van een Republikeinse kandidaat naar een Democraat verhuizen (minuut 33.15). En in minuut 39.08 zie je undervotes naar de Democraten gaan. Daar is maar één woord voor: verkiezingsfraude….

 

Procedures

Tot dusver weigert Trump de door de grote networks uitgeroepen overwinning van Biden te accepteren. In verschillende betwiste staten zijn door zijn legal team juridische procedures gestart. Gelijk heeft hij. Verliezen is vervelend, maar door fraude, onregelmatigheden en procedurefouten verliezen is onacceptabel. En wat zou Trumps aanhang ervan vinden als hij niet vecht voor de stemmen die zij op hem hebben uitgebracht, maar die niet terug te vinden zijn? Moet iedereen ondertussen geloven dat Biden vele malen populairder is dan Obama, afgaand op de aantallen Biden-stemmen?

Heel wat Democratische kiezers hebben aangegeven niet zozeer op Biden te hebben gestemd omdat hij hun favoriete kandidaat is, maar omdat het een stem tegen Trump is. En zou de meerderheid van de Amerikanen een president kiezen wiens partij de verwoesting van de Amerikaanse binnensteden door Antifa en Black Lives Matter toestaat en zelfs ondersteunt? Opmerkelijk is bovendien dat alle type- en telfouten plus andere ‘onregelmatigheden’ vooral of uitsluitend in het voordeel van Biden lijken te zijn.

 

Hypocriet

Natuurlijk is er geen fraude gepleegd, beweren de Democraten en de meeste MSM. Misschien hier en daar een onregelmatigheid, maar dat heb je altijd. En die zijn onbetekenend voor de einduitslag. Toch opmerkelijk dat de Democrats, die de afgelopen jaren 24/7 hebben beweerd dat het verkiezingssysteem herzien moest worden, dat de verkiezing van Trump in 2016 onrechtmatig is geweest en dat er sprake was van inmenging door Rusland, nu opeens niets meer willen horen over onregelmatigheden en fraude. Dat is zonder meer hypocriet te noemen.

Want is die onbetrouwbare verkiezings- en stemsoftware geen teken dat er iets grondig mis is? Verder zijn er veel ‘onregelmatigheden’ gemeld, zijn er opeens opduikende postzakken met Biden-stemmen en is sprake van legio statistische onwaarschijnlijkheden of onmogelijkheden. Te veel om onder het tapijt te vegen en af te doen als ongefundeerde geruchten en stemmingmakerij.

 

Pennsylvania

Een interessant geval betreft Pennsylvania, een belangrijke Battleground State met 20 kiesmannen die volgens het persbureau AP door Biden zijn binnengehaald.  Tegen de gang van zaken bij de verkiezingen en het stemmen tellen in deze staat zijn aanklagers uit verschillende andere staten (!) een rechtszaak begonnen. Ook al is elke staat in grote mate vrij om zelf te bepalen hoe ze het verkiezingsproces vormgeven, er bestaan wel enkele landelijke wettelijke regels. Zoals het voorschrift dat poststemmen tijdig, op verkiezingsdag, moeten zijn binnengekomen. Pennsylvania heeft daar zelf echter een paar dagen aangeplakt, en daar richt de aanklacht zich nu op. In ditzelfde bericht is ook een compilatie van mogelijke verkiezingsfraude, opgenomen op video’s, te vinden.

 

Eenheid

“President-Elect” Biden roept op tot eenheid en wil het land healen. “Zand erover, dames en heren, en gewoon vooruit”. Maar hoe je een land genezen wil na een verkiezingsuitslag waarin zeker de helft niet gelooft (en waarschijnlijk nog veel meer, want er zijn ook Democraten die protesteren)? Business as usual gaat natuurlijk niet werken.

Zeker niet als op de uiterste linkerflank van de Democraten een doos van Pandora wordt geopend, met oproepen tot het aanleggen van lijsten van Trump-sympathisanten, zodat ze kunnen worden geweerd uit banen bij de overheid en in het bedrijfsleven. De radicale politici Alexandria Ocasio-Cortez en Ilhan Omar (in wier gemeenschap ook ijverig stemmen geronseld zouden zijn) voegen zich in dit koor. Lijsten van “foute mensen” zijn kenmerk van een totalitaire staat in wording.

 

Big Tech

Gelukkig stemmen wij hier in Nederland al weer een tijdje op papier met een rood potlood, nadat we even aan elektronisch stemmen hadden geroken. Waarom zijn we daar ook alweer mee opgehouden? Was dat niet omdat er vragen rezen bij de betrouwbaarheid van de software en de waterdichtheid van zo’n systeem? Daarover horen we niets van onze media en politici, die blind lijken te geloven in onfeilbare geautomatiseerde Amerikaanse tel- en kiessystemen. Bovendien doet Big Tech erg zijn best om ongewenste informatie op mediaplatforms als Twitter en Facebook te censureren en te weren, want wat hen betreft moet Biden gewoon winnen.

 

Electoral College

Er is zware tijdsdruk: op 14 december 2020 zullen de leden van het Electoral College de nieuwe president van de VS moeten kiezen. Het is nog maar de vraag of er dan duidelijkheid is over de definitieve uitslagen in de Battleground States en of de door het Team-Trump aangespannen juridische procedures volledig zijn afgerond. Vanzelfsprekend zouden alleen rechtmatig uitgebrachte stemmen mogen worden meegeteld. En dat is geen eis van “slechte verliezers”, dat hoort gewoon bij een fatsoenlijke democratie.

Count Every Legal Vote.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Youp
Youp
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima opsomming. Misschien zijn er nog meer misstanden waar we nog niet van weten. Een geheel ander punt is dat er nu een trendverandering is ingezet door de democraten. De stilzwijgende overeenkomst tussen alle betrokken partijen dat mensen hun stem moeten kunnen uitbrengen en dat de uitslag gerespecteerd wordt, is nu verbroken. Van vertrouwen kan er geen sprake meer zijn, ongeacht wat de uitkomst van de juridische `processen zal zijn, nu de democraten hebben laten kennen alles te doen voor de macht. We hebben al meer dan 4 jaar non-stop Trump demonisering achter de rug waarbij elke vorm van redelijkheid of ook maar elementaire politieke beschaving onnodig werd geacht. Nu wordt de verkiezingsuitslag op meerder manieren en gecoördineerd beïnvloed op een manier dat zelfs de meest kalme mensen het woord fraude in hun mond nemen. En dat terwijl de democraten zelf een demente man als leider presenteren die bovendien omgeven wordt door corruptieschandalen. Hij is de opvolger van de Clinton familie die eveneens door corruptie en zelfs moord omgeven wordt en waarbij Bill wel wat erg vaak in de Lolita express van Jeffrey Epstein te vinden was. Laten we ook de dreigementen met geweld niet vergeten als Joe Biden niet gekozen zou worden. Kort tevoren hadded de democratische stoottroepen in de vorm van antifa en BLM al laten zien waar zij toe in staat zijn. De democraten zijn eigenlijk getransformeerd naar een criminele organisatie. En zoals die dingen gaan, dat gaan we hier ook krijgen. Zal de democratie dit overleven?

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

ja vroeger dacht ik dat de democraten de goeden waren en de republikeinen de slechten. Inmiddels weet ik beter.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Alma, dank je!!

Eindelijk het enige echte correcte artikel over de Amerikaanse verkiezingen op Opiniez.
Ik roep dit al drie artikelen lang en ik weet dat ik onvoldoende onderbouwing heb gegeven, maar als mensen zich echt verdiepen is dit de enige logische verklaring. Onmogelijk dat Biden meer stemmen dan Trump heeft gekregen en zelfs dan Obama.

Wat ik eigenlijk denk is dat de democraten het verschil hebben onderschat (Trump won met een enorme landslide) en daardoor moesten ze zo gigantisch frauderen dat dit niet meer ongemerkt voorbij kón gaan. Maar goed ook!

De overwinning van Trump zal voor velen een ver van mijn bed show zijn, maar het is enorm bepalend hoe wij, Nederlandse burgers, onze kracht kunnen vinden in de nabije toekomst.
Biden en alles wat hij vertegenwoordigt, is levensgevaarlijk voor elke democratie en zal die overal ter wereld ondermijnen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Elvi
Rob
Rob
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Wat een lol om Trump en de conservatieven als redders van de democratie in Amerika neer te zetten. Het zijn gewoon superslechte verliezers. T

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

De tijd zal het leren;)

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Wij hebben vier jaar lang kunnen aanschouwen wie zich als slechte verliezer heeft gepresenteerd en een hele presidentiele termijn getorpedeerd.

Netty
Netty
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Foutje. Dat waren de Democraten 4 jaar geleden.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

tja, we wachten af of de juristen nog wat bewijzen voor fraude kunnen aandragen waarmee men naar het Hoger Gerechtshof kan.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het mooiste deel van de video van Ramsland vond ik het deel waarin hij vertelt dat tientallen staten de software voor verkiezingen hebben laten maken door een buitenlands bedrijf (waarom niet een Amerikaans vraag je je af) en dat de server in Frankfurt (Duitsland) staat (waarom niet in de staat zelf, in verband met controle en juridische verantwoordelijkheid) en dat de eigenaar van dat bedrijf niet bekend is.
Dat is onverantwoord, ongelooflijk en het is makkelijk om daar een sinister complot achter te vermoeden van een zeker miljardair… En wij maar braaf denken dat zulke dingen alleen in boeken voorkomen.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Grote probleem is en blijft: het gaat NIET bekend worden bij het grote publiek. De MSM censureert het gewoon en pusht daarentegen 24/7 berichtgeving de ether in die een omgekeerd werkelijkheidsbeeld in de hoofden van de mensen pompt. En niemand doet er iets tegen of kan er echt iets tegen doen, de echoput wordt steeds groter en meer gelijkgeschakeld en vrijdenkende types worden steeds effectiever buiten de deur gehouden.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

We doen er hier toch wat tegen? Daarom ben ik ook zo blij dat Alma dit stuk schrijft en anders dan haar voorgangers hier, over deze inhoud, het goed ziet. Je kunt niet meer doen dan vechten voor de waarheid. Gelukkig maakt het niets uit wat we hier in Nederland denken. De Amerikanen zullen dit uitvechten in het voordeel van Trump. Ik durf er wat onder te verwedden:).

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

ja, de hand van Soros zichtbaar in deze heksenbrei?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na vier jaar Democratische agressie op president Trump is het niet verwonderlijk dat de Democraten alles hebben ingezet om van Trump af te komen. Alle middelen waren kennelijk veroorloofd om dat te bereiken. Deze verkiezingen stinken dus behoorlijk en ik ben benieuwd of de ongeregeldheden bewezen zullen worden. Het wordt wel een klus. Stel dat het klopt dat er grote fraude is gepleegd, wat gaat er dan gebeuren? De sfeer is na vier jaar zo verziekt dat het zowat naar een burgeroorlog neigt tussen beide groepen. Biden roept nu om samen een natie te vormen maar naar die vier jaar is het een nogal hypocriete verzoek. En werden na de vorige verkiezingen de verkiezingssysteem in de VS sterk veroordeeld door de Democraten nu zijn zij stil. Ik kijk nu naar de Democraten met andere ogen en kon het mij vroeger niet zo schelen wie er zat het is nu veranderd.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Elections 2020: een moeras van onregelmatigheid”

Ik ben er niet bij geweest en kan onrechtmatigheden dus niet benoemen laat staan bewijzen.

Wel liggen de beide partijen net als bij vorige verkiezingen zo dicht bij elkaar dat de invloed van fraude groot zal zijn. Deze situatie nodigt dan ook uit om een uitslag naar de hand te willen zetten. En daar waar de mogelijkheid zich voordoet daar zal er gretig gebruik van worden gemaakt.

Overigens de gehele regeerperiode van Trump werd gefrustreerd door de voortdurende hetze vooral geregistreerd door de media. Deze voortdurende inmenging van de media tijdens de regeerperiode van Trump is ‘fraude’ van een formaat waar enige onrechtmatigheden tijdens de verkiezingen ondanks de mogelijke gevolgen in het niet verdwijnen.

Er is iets grondig mis in de VS en nu maar hopen dat dit niet naar Europa overwaait. (/sarc)

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Dat dit niet naar Europa overwaait, helaas een flinke storm is aan de gang.

Elly de Waard
Elly de Waard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stukje. En nog heel voorzichtig geschreven zelfs.

Jay
Jay
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Behalve naar specifieke fraude zou men ook eens naar de media moeten kijken.

Voor de meesten die weten wat er de afgelopen 4 jaar is gebeurd, was het duidelijk dat de msm in de vs dagelijks leugens en halve waarheden verspreidden. Een journalist merkte op een gegeven moment ook op na het omleggen van de IS leider, dat men Trump geen dag van success gunt. Alles wat Trump doet is fout volgens de media. Veel mensen, waaronder ikzelf, dachten dat de media gek was geworden of op zn minst volledig in dienst van de democrats en partijdig.

Maar nu de verkiezingen kwamen begreep ik het eindelijk..
Media en politici weten dat het grootste deel van de kiezers grotendeels ongeinformeerd zijn en afgaan op wat ze toevallig oppikken aan sentiment en info in hun leven wat totaal niet om politiek draait.
Door dagelijks een negatief beeld van Trump weg te zetten, kun je het grootste deel van de bevolking beinvloeden. Doe dit 4 jaar en met 90% van de media en mensen neigen het te gaan geloven.

Dit is verkiezingsmanipulatie door demonisering, maar op een manier die niet als fout gezien wordt.

Zo creeert men een sfeer waarin individueen zelfstandig kunnen besluiten om “hun steentje bij te dragen” om de “slechte Trump” tegen te houden door stemmen te ronselen, biljetten te wijzigen of vernietigen, enz. Net als bij antifa/blm gaat het om talloze individuen die zonder centrale aansturing hun acties baseren op een voorgeprogrammeerd narratief.

Slim, want op die manier kan er nooit fraude worden bewezen. Er is geen centrale aansturing om te frauderen, mensen franchisen het idee van resistance zelfstandig,,. zoals bij antifa/blm en ook bijv IS. Werken allemaal op dezelfde manier.

Het zou tijd worden om serieus te kijken naar de rol van de media..

Frans.D
Frans.D
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Goebbels ,geef mij de media en je krijgt het volk.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans.D

ja, die wisten het al, he

Peter
Peter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel,niemand in de media die je er over hoort,alleen dat al geeft het kartel aan,regeringen en media,twee handen op een buik,corona ,Trump,alles geregiseerd,DDR waardig.Journalist? ik zou niemand durven vertellen dat ik dat ben,als je dit niet mee krijgt als media moet je snel iets anders gaan doen .

Jan van’t Hoff
Jan van’t Hoff
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Post stemmen de Democraten doen het meer dan Republikeinen
Een ingefluisterd leugentje
Niemand die dat weet. Maar nu wel gebruikt om fraude toe te dekken.
Daarnaast de dubbele stemmen en die van de overleden stemmers
Zoveel fraude

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat wel eens lijkt te worden vergeten is dat een niet-rechtmatige stem op Biden een rechtmatige stem op Trump annuleert. Het niet tellen van uitsluitend rechtmatige stemmen tast de grondrechten van tienduizenden, zo niet honderdduizenden burgers aan. En als de teller van wel getelde niet-rechtmatige stemmen werkeliijk op ongeveer driehonderdduizend staat dan zou Trump moeten hebben winnen.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Twitter citaten als onderbouwing van fraude claims? De rechter kan er dan snel mee klaar zijn.
Waar duidelijke fraude aanwijzingen zijn, zal verder onderzoek gedaan worden. Waar de marges klein zijn en een vergissing de uitslag kan veranderen, daar zal opnieuw geteld worden.

In elk land gaat wel iets mis bij verkiezingen. Daarom is er rechtspraak. Daar maken beide partijen gebruik van. Trump procedeert wat gretiger dan gebruikelijk is voor presidentskandidaten. Ook gaat de overdracht dit keer niet volgens de USA tradities. Uiteindelijk zal de wetgeving wel gevolgd worden door alle partijen.

Ik vind het vooral jammer voor al die mensen die in grote aantallen bijeenkomen om besmet weer naar huis te gaan.

Henk
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ieder land krijgt zijn / haar systeem waarvoor ze zelf hebben gekozen. Zo ook de rechtspraak.

Dus laten we eerst hoor- en wederhoor afwachten, en wat de uitkomsten van de vele rechtzaken zijn, en dan pas oordelen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Nou Henk, voorlopig zijn alle 12 aanklachten verworpen. Dat is voor een land als de VS wel wonderlijk snel. De opkomstcijfers zijn ook historisch hoog. Dat stinkt.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

wat suggereer je? Grootschalige fraude?

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x