Deugcultuur en opgelegde zelfhaat leiden tot ondergang democratie

De burger als marionet van de macht

Foto:

Een tiranniek en ondemocratisch bewind kenmerkt zich door onderdrukking van de bevolking met dwang, controle en straf. Maar onze liberaal-marxistische elite heeft op ‘democratische wijze’ de bevolking zover gekregen dat zij zélf smeken om censuur en straf voor degenen die niet ‘deugen’. Want deugen moet, net als ‘witte’ zelfhaat. We worden dagelijks geconditioneerd door hersenloze influencers en eencellige BN’ers die ons verstand op nul zetten en goedkope emoties oproepen. Dit is het einde van vrije meningsuiting en democratie, betoogt Katiana Kayvantash.

Tirannie is iets wat herkenbaar, openlijk zichtbaar en onbetwistbaar is. Een ver-van-mijn-bed-show, aanwezig in de dystopische Midden-Oosterse en Afrikaanse helleoorden en de Orwelliaanse romans, die ergens tussen de fictieboeken in onze kasten stof liggen te verzamelen. We horen honderd keer op een dag dat we dankbaar moeten zijn voor het feit dat we in een democratie leven – in alle vrijheid – en niet als dienaren van de staatsideologie door het leven hoeven te gaan. Dat is tenminste de schijn die onze MSM en de gevestigde orde tegenover ons ophouden. Maar de woorden van Goethe zijn in het huidige sociaal-politieke klimaat, tweehonderd jaar later, nog relevanter dan in zijn eigen tijd: “​Niemand ist mehr Sklave, als der sich für frei hält, ohne es zu sein”.

 

Aanval op de nationale cultuur

Wat zelden ter sprake komt is de aanval die door linkse westerse leiders is gepleegd op onze nationale cultuur, om de weg te plaveien voor een opmaat naar Europese Tirannie. Leiders die de wereld nota bene de les lezen over de fijne kneepjes van vrijheid en daar zelfs voor worden geprezen, zien erop toe dat we met een rotvaart hetzelfde lot tegemoet gaan als de dystopische, tyrannieke nachtmerries die ons nu nog zo ver weg lijken. Maar in tegenstelling tot wat hedendaagse critici ​vinden​, is een Orwelliaans dwang- en staatssurveillance-apparaat mijns inziens niet het juiste middel gebleken om een revolutie in gang te zetten, in een wereld die de fakkel van de democratie draagt.

Begrijp me niet verkeerd, ik volg de redenering achter de ‘Orwelliaanse dystopie’ wel vanuit de beleving van een volk dat sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog geen onderdrukking meer heeft meegemaakt, maar in een dergelijke nachtmerrie heb ik, zoals je weet, al eens moeten leven, dus geloof me: dit is het niet!

 

Sluipende overname

In een land met een democratische cultuur, waarin men gewend is om politieke macht niet onder dwang, maar vrijwillig over te dragen, wordt een linkse tirannie niet bewerkstelligd door een politieke coup te plegen. In plaats daarvan nemen de revolutionairen de ene culturele sfeer na de andere over, totdat ze de hele samenleving beheersen. Mitchell Esajas, KOZP-voorman, geeft zelfs toe dat “wij bewust hebben gekozen voor Zwarte Piet [niet als doel maar] als middel” om “mensen te mobiliseren” en daarmee voor zichzelf “een plek aan de tafel te creëren”.

Er worden zelfs ‘Critical Race’ ​Class Consciousness-sessies gehouden, zodat de ‘witte heteroseksuele man’ leert om een hekel aan zichzelf te krijgen en aan zichzelf te twijfelen, waarmee hij zijn eigen onderdrukking leert te omarmen. Daarnaast gaan ze zelfs een stap verder door de geschiedenis, herinneringen en daarmee de cultuur van het land volledig uit te wissen, onder het mom van ‘diversiteit’, ‘inclusie’ en ‘strijd tegen racisme en discriminatie’. Het is geen tegen-politiek; het is echt een tegen-cultuur. De verandering is daarom dieper en permanenter.

 

Marionetten

Als ik vandaag de dag kritisch naar het economische, politieke en sociale landschap kijk, kom ik tot de onontkoombare conclusie dat we worden omringd door marionetten, die systematisch een beroep doen op een puberale droomwereld. Eén die de liberaal-marxistische illusie van specifieke ‘gemarginaliseerde bevolkingsgroepen’ moet bestrijden. Deze ideologie, die alleen gebaseerd is op emotie en gevoel, legt impliciet elke volwassen, wetenschappelijk aantoonbare realiteit naast zich neer.

Onze Nieuwe Wereld is gebaseerd op een onrealistische, diepgewortelde overtuiging dat het leven gemakkelijk, overvloedig en zonder tragische beperkingen moet zijn. Een overtuiging die voortkomt uit jaloezie, frustratie en geërfde woede door eigen falen en zelf toegebrachte ellende van de zelfbenoemde ‘gemarginaliseerde’ bevolkingsgroepen, waardoor men – vermomd achter het masker van sociale deugd – afstand doet van eigen verantwoordelijkheid.

 

Islamitische aanslagen

Neem nou de reeks aan onthoofdingen en aanvallen die de afgelopen dagen in Frankrijk hebben plaatsgevonden. Volgens onze onderdanige, aan zelfcensuur verslaafde MSM, ligt de schuld bij Macron, zijn ‘stigmatiserende’ manier van communiceren en het ‘chauvinistische’ Franse volk, aldus terreurdeskundige Annemarie van de Weert bij Een Vandaag. Hoe gehersenspoeld moet je zijn om niet door te hebben dat je een onthoofding aan het vergoelijken bent en die islamitische barbaren nog meer munitie geeft om dit soort gruweldaden te rechtvaardigen? We zijn al zo ver dat de veroordeling van criminelen wordt bepaald door de cultuur waar ze vandaan komen, want “in de Islam is dat normaal” en “het hoort bij zijn cultuur”.

Het gevolg is dat ​in onze nieuw gecreëerde linkse deugcultuur ​de barbaarse onthoofding van een Franse leraar om de hoek minder pijn lijkt te doen dan de dood van een draaideurcrimineel aan de andere kant van de oceaan. ​Er is niets normaals meer aan onze huidige samenleving.

 

Deugverslaving

Wij maken letterlijk reclame voor onze toewijding aan kinderachtigheid, lafheid, domheid, afgunst, leugenachtigheid, hypocrisie en barbarisme. Gedragingen die kenmerkend zijn geworden voor onze nieuw gecreëerde cultuur. En het is gerechtvaardigd als wij kunnen aantonen dat het deugt. Deugen is de hedendaagse positieve bekrachtiging die een gevoel van euforie geeft, voor aangename hallucinaties zorgt en wordt gebruikt om de schapen van de samenleving nog dienstbaarder te maken dan ze al waren. En empathie, begrip, fatsoen en humanitaire idealen, genade, compassie en betrokkenheid zijn hypnopaedische sleutelwoorden die door onze social engineers – in de gedaante van politieke leiders, hun MSM-secondanten en twitter-brigade – als instrumenten worden ingezet om ons te conditioneren.

Gedragstherapie die ervoor moet zorgen dat we alleen rekening houden met het deel van de samenleving waar wij ons volgens de liberaal-marxistische agenda dienstbaar aan moeten maken, namelijk de ‘kwetsbaren’ – en dan met name de zwarten en moslims. Hoe verklaar je een wereld waarin we niet meer geloven dat alle levens ertoe doen, maar alleen de levens van deze groepen? Het bewijs voor deze deugverslaving van onze samenleving is er ten overvloede.

 

We censureren elkaar

Onze leiders hebben de afgelopen twintig jaar elke crisis uitgebuit en geprofiteerd van de kinderlijke onvolwassenheid, extreme naïviteit, historische onwetendheid, het financieel en literair analfabetisme en het techno-narcisme van de bevolking. Elke crisis, of deze nu door de regering is gecreëerd of gewoon past in hun agenda, is door de oligarchen gebruikt om de bevolking dienstbaarder te maken en ervoor te zorgen dat het volk zélf smeekt om een culturele verandering – die overigens totaal niet past bij een democratische westerse samenleving.

Het geniale van het hele verhaal is dat de regering de mensen niet eens hoeft te censureren, want zowel de burgers als de media hebben het heft al in eigen handen genomen – we censureren elkaar. We worden geacht ons heden volledig op te offeren voor en ons dienstbaar op te stellen jegens een onvoorspelbare verre toekomst, die wijzelf niet eens zullen meemaken. En we zijn inmiddels zo ver gekomen dat als we er simpele vraagtekens bij zetten, ons direct een deugpil door de strot wordt geduwd, want “je bent toch geen onmens?”

 

Struisvogels

Dit standpunt wordt door de struisvogels van onze samenleving uitgebraakt als vergezocht, polariserend, kwetsend en tegenwoordig zelfs als een complotdenkend fabeltje. Deze struisvogels hebben mede dankzij hun ​normalcy bias​ d​e neiging om waarschuwingen te bagatelliseren en weg te zetten als haat voor bevolkingsgroepen. En daarmee hun valse hoop tot ‘de enige waarheid’ te verheffen. Velen van hen lijken ‘normaal’ omdat ze ontzettend goed zijn aangepast aan een manier van bestaan die twintig jaar geleden langzaam maar zeker hun hersenen is ingeprent. Namelijk: “Iedereen behoort tot alle anderen”: je enige bestaansrecht en plicht is je dienstbaarheid aan een liberaal-marxistisch collectief.

 

Geprivilegieerden

Degenen die volgens identitair-linkse cheerleaders voorheen privileges hadden, moeten on-geprivilegieerd raken. En het doel is pas behaald als de ‘onderdrukten’ over hun ‘onderdrukkers’ heersen. De nieuwe ‘normale’ burger, wiens menselijke stem al heel vroeg in het leven tot zwijgen is gebracht, worstelt niet meer met zijn ratio en ontwikkelt geen verzet-symptomen; wat een moeiteloos, miserabel leven in een dystopische samenleving doenlijk maakt. De kosmische onwetendheid en het grenzeloze gevoel van dienstbaarheid van de algehele bevolking, met betrekking tot een overduidelijke, voor de hand liggende staatsgreep door een klein kader van de sociopathische politieke en sociale elite en hun leger van bureaucraten, lakeien en laarzen, is een wonder om te zien.

 

Emotie-consumptie

We zijn onderdeel van de creatie van een ​Ruling System​ dat zich uit in aannames, leugens, tegenstrijdigheden, gefabriceerde emoties en de exponentiële groei van hersenloze influencers die wij kritiekloos als rolmodel voor onze kinderen in onze huiskamers en in de media toelaten. Wij consumeren onbeperkte voorraden van goedkope, gemakkelijk verkrijgbare emoties, van de door de overheid opgeleide robots die in dit land wonen. Sterker nog, we vinden het normaal dat onze staat de ​social-engineers​ – in de gedaante van hippe influencers – betaalt en brainstormsessies met ze houdt om te kijken hoe zij saampjes het volk beter kunnen conditioneren, om als volgzame zielen voor elke aandachtsgeile egocentrische debiel te knielen die zijn emoties omdoopt tot feitelijkheden.

 

Cancelcultuur

Het karakter van het Nederlandse volk is gebrekkig gebleken. Het krimpt gehoorzaam ineen en smeekt om bescherming tegen de vrijheid van meningsuiting. Ondertussen versterken de propagandistische bedrijfsmedia – beschermers van het vrije woord – onze angsten en vertellen zij ons resoluut dat niet iedereen recht heeft op vrije meningsuiting. Zij instrueren ons om onderdanig te beven en de regering te smeken om onze eigen cultuur te cancellen, met behulp van de eencellige hersens van BN’ers die zichzelf op sociale media prostitueren en een beroep doen op techbedrijven om de mond van critici te snoeren. Want iedereen hoort blijkbaar in dezelfde funeste werkelijkheid te leven als die van hen.

 

Kritiek weggezet als complotdenken

Het gevolg daarvan voor persvrijheid – en daarmee ook voor ons individuele recht op vrijheid van meningsuiting – is overduidelijk. Maar goed, als we Lubach moeten geloven – die de kern van het probleem probeert weg te moffelen met zijn subliminale berichtgeving – dan leeft iedereen die maar enige vorm van kritiek geeft in een fabeltje van complotten.

Mijn mond valt wagenwijd open als ik zie dat dezelfde mensen die tegenwoordig bepaalde ‘onwelgevallige’ kranten willen verbieden, onder het mom van haatzaaien en complotdenken, gepassioneerd opkomen voor het grootste verzamelschrift van haat en complottheorieën ter wereld: de Koran. En ik maar denken dat Iraniërs zichzelf hadden verloochend.

 

Brave New World

Daar waar in een Orwelliaanse tirannie de vrijheid verloren gaat door censuur en gewelddadige ingrepen van de staat, hebben wij in deze Nieuwe Wereld onze principes en vrijheden ongedwongen ingeruild voor dienstbaarheid. Zoals Aldous Huxley in 1949 in zijn brief aan Orwell voorspelde, zijn wij de wereld van ​Nineteen Eighty-Four​ al gepasseerd.

 

“​Ik ben ervan overtuigd dat de nachtmerrie van 1984 gedoemd is om zich te ontwikkelen tot een wereld die veel lijkt op mijn Brave New World. Binnen een paar generaties ontdekken de heersers van de wereld dat kinderachtige conditionering en narco-hypnose veel efficiënter zijn dan stokslagen en gevangenissen, en dat het streven naar macht helemaal bevredigd kan worden door mensen hun dienstbaarheid te laten liefhebben in plaats van hen met schoppen en slaan tot gehoorzaamheid te dwingen.”

 

Hyper-empathie

Het meest schandelijke voorbeeld van abnormaliteit dat onze cultuur heeft besmet, is de lafheid en volgzame instemming van de burgerij, die lijdt aan een steeds groter wordend selectief en collectief hyper-empathie syndroom – waar wij met zijn allen gedwongen aan zouden moeten lijden, willen wij als volwaardig mens worden gezien. Dat syndroom heeft bewerkstelligd dat wij onszelf van onze democratie ontdoen en onze vrijheden inperken.

Dit is een revolutie die niet wordt geleid door één persoon, één dictator, één tiran. Het is een revolutie die wordt geleid door een ideologie, die tot alle haarvaten van onze samenleving is doorgedrongen en ondertussen de aanvoer van zuurstof naar onze hersenen – ons verstand – heeft afgekneld, door een overmatig beroep te doen op ons hart.

Een revolutie die het einde van onze democratie zal betekenen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat er een zwarte crimineel door de politie in Amerika was doodgemaakt hebben wij in no time mogen vernemen waardoor de Dam ondanks de corona regels vol liep met
behulp van de Amsterdamse burgemeester. Het was dagen stil toen de franse leraar onthoofd werd door een moslim. Pas toen enkele mensen het ter sprake brachten werd
de politiek wakker. Het zegt genoeg over onze zieke samenleving waar de politieke correctheid overheerst en met behulp van de media onze zelfhaat en ondemocratische
blindheid word aangewakkerd. De linkse groepen proberen deugers van ons te maken zelfs in reclames worden wij doodgegooid met zoveel procent van diverse kleurtjes
met een minderheid aan blanke mensen. Protesterende moslim jongeren in Arnhem, niet tegen de moord op de Franse leraar maar tegen de satire over se islam. Daarmee
schaart zich deze generatie achter de moordenaars. Is daarover enige ophef ontstaan? Verontwaardigde ouders? Je zou hoogstens de deugers misschien horen die ze gelijk geven. Alle groeperingen die tegen onze samenleving gericht zijn krijgen de grootste podium. Wie zich tegen keert krijgt een proces aan de kop gesteund door de politie en andere deugende instanties. Dit is de oogst van de tientallen jaren durende aanpak van de migratie en van onder de plak te leven van de Verenigde Naties politiek. Vrije Westen veranderd in een autocratische samenleving waar eigen bevolking niet meer mee telt. de enige nog vrije landen zijn uitgerekend de voormalige communistische satelliet landen van de Sovjets die zoveel hoop verwachtten juist van die vrije westen.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja, DAT vind ik nog de grootste schande. Dat men hier in NL de straat (Dam) op ging voor een bij arrestatie overleden zwarte Amerikaanse crimineel, die er zelf de hand niet voor omdraaide om anderen te bedreigen voor eigen gewin. Daar heeft een vrouw als Nancy Pelosi en een vrouw als Femke Halsema kennelijk ‘respect’ voor. (voor de buitenwereld dan, he) Maar voor een op gruwelijke wijze vermoorde Franse leraar doen ze dat niet. Dat kan hen kennelijk niet schelen. En 2 weken later als er weer 3 Franse burgers n.b in een kerk worden afgeslacht door een islamitische niksnut, horen we OOK niemand. DAT vind ik een grof schandaal en zegt mij genoeg over onze politici en andere ‘BN’ ers.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Twee uurtjes terug is een priester in Lyon beschoten. De statistiek wordt bijgewerkt en wij gaan terug naar de orde van de dag.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja dat is een schande maar wel goed verklaarbaar en direct gerelateerd aan het artikel van hierboven. Protest tegen misstanden ver weg levert relatief veel deugpunten op, omdat het suggereert dat ‘bij ons’ alles veel beter is. Het kanaliseert de frustratie naar buiten.
Hetzelfde patroon zie je bij het ‘commentaar’ van Annemarie van de Weert. Die verwijt de Franse regering dat ze ‘repressief’ en ‘gewelddadig’ optreedt tegen minderheden en moslims in het bijzonder. Dit is werkelijk een omgekeerde voorstelling van zaken: het zijn de moslims die het laïcisme van Frankrijk afwijzen, omdat ze hun eigen wetten veel beter vinden dan die van Frankrijk. Moslims hebben geen behoefte aan de ‘vrijheid’ van Frankrijk. Van de Weert past hetzelfde schema toe: maar nu is het de weg van de minste weerstand die dicteert wie de zondebok moet zijn.
De gemene deler van deze twee situaties is dat Nederlandse commentatoren altijd de kant kiezen van de underdog, ook al is die de agressor. Wie de underdog is, staat dus van te voren vast door de ideologie die gehanteerd wordt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Een moslim heeft zich ooit beklaagd waarom bemoeit men zich hier met zijn godsdienst. Ik antwoorde toen met worden, besef je dat er niemand in dit land op jou of mij heeft zitten wachten; dat zou je moeten doen zoals ik heb al lang geleden gedaan en nu zijn mijn zorgen gelijk aan die van de autochtone Nederlander. Ik vergeet mijn land niet maar ik leef eenmaal hier waar men mij geaccepteerd heeft. Hij keek erg verbaasd en ik leef nog dus was het kennelijk een islamiet en niet islamist.
Zij komen hier echt niet om Nederlander te worden.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Zo zie je maar wat de regering in het verleden al naar binnen heeft gehaald, met als uitkomst dat de nazaten de toekomstige terroristen van Nederland worden of al zijn inmiddels. Men zou al die partijen die dit mogelijk gemaakt hebben voor het tribunaal moeten slepen, hoe ze Nederland verkwanseld hebben aan een moordlustige ideologie ,die nog ruimte hebben gekregen om hun haathutten hier in dit land te verspreiden, en nog islamietische scholen kunnen hebben, (want van inburgeren en aanpassen is zelfs nu na al die jaren geen sprake van,) om de jeugd van deze import klaar te stomen om alles te haten wat niet islamitisch is, en dat kunnen ze allemaal ongestraft in dit land doen, zo is een nieuwe generatie terroristen geboren in dit land.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Ik hoor nog Buma van de CDA zeggen, wij hoopten dat er een Europese islam ontstaat. Hoe naïef of hoe dom kun je zijn?

Friese canadees
Friese canadees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En om die wijze van denken werd van haersma-buma burgemeester gemaakt, net zoals zijn vader en grootvader destijds. van Workum en Sneek, van natuurlijk een grotere stad:Leeuwarden

What happened to ELECTIONS voor burgemeester
Oh wacht
Dit is elitisme en baantje schuiven!

Nederigland : ik wil er niet meer (dood) gevonden worden

Jan
Jan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het zal wel aan mij liggen. Nul (‘0’) reacties op het moment dat ik dit lees. Een o zo reeel verhaal. En briljant geschreven. Kennelijk moet je van buiten komen om dit te zien. Ik heb het eerder gezegd, en herhaal het nu weer: Nederlanders zijn altijd slaven geweest van een kleine elite. Vrij naar Daudt (de enige vrijdenkende docent aan de verder Marxistische UvA in de 70’er en 80’er jaren): Nederland was altijd een regentocratie, en is het nog steeds. De democratie hier is een partij-kleptocratie.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Nee hoor, prachtig maar treurigmakend stuk. Ben nog niet klaar met lezen.

Dawizo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat onze wereld nodig heeft is een nieuwe Jan Sobieski, Koning van Polen.
Een echte Staatsman die het islamistisch facisme terug naar het Oosten, tot aan de muren van Constantinopel jaagt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Dawizo
Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Katiana Kayvantash, zijn er parallellen te trekken tussen de Iraanse revolutie, wat heel snel ging, de revolutie die hier gaande is, dat een langzaam proces is? Uw conclusie is namelijk meer dan terecht dat de burger dit zelf wil. Als die parallellen te trekken zijn, is dat een goede waarschuwing voor ons. Ik heb daar zelf nog niet over nagedacht. Erg goed artikel.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk. Er is niets normaals meer aan onze samenleving. Dat is een zin die de situatie aardig beschrijft.
Het is toch van de zotte dat een Iraans-Nederlandse vrouw MEER trots is op ons land als al dat linkse zooitje bij elkaar?
Geen haar op mijn hoofd die er over denkt om OOIT nog op 1 van de kartelpartijen te stemmen. Voor mij zal het heel lang FvD of PVV worden.

Rob Kern
Rob Kern
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelden heb ik een zo goed artikel gelezen als van Katiana.Net als de auteur heb ik onder een dictatoriaal bewind geleefd en voel volledig met haar mee. Haar analyse is loepzuiver en geweldig. Dank!!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Kern

Katiana spreekt uit ervaring. Terwijl de Iraanse vrouwen vechten om een leven zonder de boerka wordt hier met groot tamtam aangekondigd dat er nog niet een boete is uitgedeeld voor het dragen van de verboden artikel. Het voelt als van de regen in de drup, denk ik.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Katiana spreekt uit haar slechte ervaring van toen en de teleurstelling van nu die zij in deze Vrije Westen op moment ervaart. Voor mij is het het herkenbaar, ik zie voortdurend meer gelijkenissen tussen mijn, door de Sovjets toen beheerste land vol onvrijheden, en de ontwikkelingen hier. Wie het niet op eigen huid meegemaakt heeft sluipt langzaam goedkeurend door in een samenleving die wij verlaten hebben maar die ons intussen ingehaald heeft.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En zo is het.
Mijn ouders leerden mij al; “als je kritiek hebt op een ander, moet je het zelf beter doen”. Dus als fans van moorddadige linkse en islamitische dictaturen onze Vrije Samenleving afwijzen, wat stellen zij daar dan tegenover?

Helemaal niks.
Het is geen toeval dat socialistische landen gekenmerkt worden door slavernij, genocides en hongersnoden. Dat zijn de gevolgen van de vele dogmatische denkfouten die de religie socialisme nou eenmaal bevat. Hetzelfde geldt voor de religie islam.

Critical Race Theory stelt dat mensen alleen op hun afkomst beoordeeld mogen worden. Niet op wat ze doen of zeggen.
Dus dan weegt de onbewezen beschuldiging “elke Fransman is een racist” inderdaad zwaarder dan een reeks onthoofdingen. In het linkse kastestelsel staan moslims immers boven niet-moslims. Dat een van de slachtoffers van Afrikaanse afkomst was doet niet ter zake; zij bezocht een kerk, en zit dus in een lagere kaste.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Ook wel typisch dat BLM en hun aanhangers nu niet de straat op gingen vanwege het vermoorden van een gekleurd persoon, door een islamist. De kleur van de dader bepaalt de verontwaardiging.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja het is een ideologie die dit in stand houdt, maar wie houdt de ideologie in stand? Als volgt:
1. Veel mensen volgen opleidingen (sociologie, rechten, biologie) waar de samenleving weinig behoefte aan heeft. Ze doen dit omdat in hun familie en milieu het ‘gewoon’ is hoog opgeleid te zijn. Het is een soort erkenning en toegangskaartje.
2. Omdat het aanbod hoog opgeleiden veel groter is dan de vraag daarnaar, volgt voor velen teleurstelling of zelfs mislukking.
3. Deze teleurstelling kunnen sommigen van hen niet verwerken, omdat het succes in hun familie/milieu de norm is.
4. Ze ontwikkelen narcistisch gedrag, dat de teleurstelling moet compenseren. De oorzaak van hun matige maatschappelijke succes schrijven ze toe aan de ouders, de school, het systeem, de samenleving, enz.
5. Ze zien hun eigen situatie niet meer als een persoonlijk iets, maar als een symptoom van maatschappelijk onrecht. Dit heet omgekeerd wereldbeeld.
6. Ze gaan de politiek in om de wereld te ‘verbeteren’.
7. Het omgekeerde wereldbeeld wordt opgetuigd met een ideologie, dwz. een schijnbaar logische verklaring hoe het allemaal zo gekomen is.
8. Omdat de ideologie niets oplost – want is slechts een subjectieve fantasie – moet er steeds weer opnieuw een verklaring worden verzonnen waarom de ideologie nog niet de wereld verbeterd heeft. We hebben inmiddels een lange reeks van dit soort verklaringen gezien: kapitalisme, imperialisme, atoomwapens, nationalisme en nu weer klimaatverandering.
9. Bij de verklaringen moet een schuldige worden gezocht, zodat de frustratie weer een uitlaat kan vinden en de machtspositie behouden blijft.
Dit kan door blijven gaan, totdat de hele economie instort, zoals in de Sovjet-Unie is gebeurd.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Wel een zoveelste beschrijving van stand van zaken.
Vraag is: MAAR WAT GAAN WE ER TEGN DOEN? Met de nadruk op doen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het ziet er naar uit dat men Rutte 4 wil. Dus niets. Onder het motto Silence of the lambs nog meer islam binnen halen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Laten we hopen dat de meeste burgers in dit land nu dan toch eindelijk de ogen eens open gaan, en dat ze zien dat met hun stemgedrag van hun al die jaren, ze meegeholpen hebben om een zandbakland van Nederland te maken, en dit kan alleen maar stoppen als de mensen hun stemgedrag eens gaan veranderen en al die partijen links laten liggen en geen stem meer uit gaat brengen op deze gasten die het land in de afgrond hebben gebracht .

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Ik zie in mijn omgeving zie ik erg veel naïeviteit en onnozelheid rondom dit thema.
In mijn wijk, blank en hoogopgeleid, vindt men bijvoorbeeld dat Macron veel te harde maatregelen neemt en ze stellen dat Frankrijk de schuld is van al deze ellende, de arme moslims worden gediscrimineerd e.d. Merkel is hun grote voorbeeld, zij is barmhartig en doet het goed.
Hogeropgeleiden zijn helaas vaak erg naïef als het over de islam gaat, valt mij op.
Het zijn wel degenen die ons land besturen. Een goed voorbeeld hiervan zijn Ursula van der Leyen en Frans Timmermans. Zij kwamen onlangs met een voorstel 1 tot anderhalf miljoen mensen jaarlijks te importeren om de vergrijzing in Europa tegen te gaan. Waar deze mensen moeten wonen en wat voor een werk ze hier moeten doen daar zeggen ze niets over. Ik vind het werkelijk ongelofelijk dom, naïef en wereldvreemd om met dit voorstel te komen.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Verduin

Het diploma bij die hoogopgeleide zullen ze dan wel bij een pakje boter gratis gekregen hebben. je zou denken dat er dan toch goede hersencellen zouden zitten bij hun, en moeten weten wat voor ellende van haat dood en verderf de islam op de hele wereld brengt. Denk dat ze dan slapend de geschiedenisles gevolgd hebben, en blind blijven voor de ellende met dat volk wat ze tegemoet gaan.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Ik zou het wel weten, maar mag het helaas in dit land niet meer uitspreken.

Hesa
Hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een goed artikel. Kan ik helemaal onderschrijven. Degenen die nu zo’n grote mond hebben over discrimineren van zwarte mensen en moslims, worden dadelijk “wakker” in een verrotte samenleving.
Reactie van een moslim:” wij gaan de democratie in jullie landen verslaan, via jullie democratie”.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Zij ervaren democratie als machteloosheid. Niet vreemd als je uit een dictatuur komt.

Stoner
Stoner
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik krijg hier een traantje van in mijn ogen. Prachtig verwoord, iets wat ik al jaren zie gebeuren, maar nooit zo accuraat heb kunnen verwoorden, chapeau mevrouw Kayvantash.

Ant
Ant
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig goed artikel! Dat velen, ook in de politiek dit maar goed door hun door laten dringen! Want dat is hard, héél hard nodig!

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ant

De gasten uit Den Haag lezen vast niet deze site, anders zouden hun toch al veel eerder de ogen open gegaan zijn toch. Die leven in hun wereldje met niet meer als tunnel visie, die zien helemaal niet meer wat ze met hun beleid van het land gemaakt hebben.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Die gasten uit Den Haag lezen deze site wel degelijk. Het is niet voor niets dat OpinieZ een tijdje geleden op het lijstje van Ollongren stond als één van de verspreiders van nepnieuws. Zij zien wel heus wel wat ze met hun beleid van dit land gemaakt hebben. Maar de macht van de leiders in Brussel (lees Macron, groot voorstander van import van nog meer Afrikaners c.q.moslims en Merkel), dwingt ze te handelen naar hun beleid, ondanks dat dit ten koste gaat van de Nederlandse soevereiniteit en het welzijn van haar burgers.
Want het pluche zit toch wel erg fijn en wie weet, valt er in een dictatoriaal systeem nog een graantje voor hen mee pikken.

marjo012
marjo012
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Wie geloofd die Ollongren nou nog. Die liegt al als ze de mond open doet. Ook deze import voegt niets toe voor de burgers van Nederland. Deze tante kost de belastingbetaler alleen maar geld, en wat presteert ze voor de burger het is 0 komma 0 wat ze voorstelt.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De establishment, de elite, heeft de leuzen van het intolerante deugdenken overgenomen omdat de ondermijning van de democratie, de onderdrukking van de volksstem die met deze ideologie gepaard gaan haar goed uitkomen. Afbraak van de nationale democratieën geeft internationals en social media-giganten meer macht. Ze zijn “ethisch” omdat het schuift.

Thomas
Thomas
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thomas

internationals, lees multinationals

Veluweman
Veluweman
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een zeer goede analyse, helaas is de huidige exact als de diagnose die gesteld wordt. Ik vind het interessant om het stukje “Dodelijke dilemma’s in coronatijden” van mevrouw van Hees ernaast te leggen. Ze omschrijft exact de overwegingen, (meer de angsten van de kudde), die weigert om na te denken, die weigert om kritiek te hebben. Voor kritiek is moed nodig, want de influencers en bobo’s branden tegenstanders massaal af, liefst met verzonnen feiten. Dat is een afschrikwekkend voorbeeld : zoals deze ook bedoelt zijn. Je kunt je zelfs afvragen of deze voorbeelden ook gescript zijn, juist om kritiek en weerwoord te dempen. Vóór het naar buiten komt.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat er een deel van de wereldbevolking in middeleeuws denken is een kwestie van door godsdienst verboden ontwikkeling. Door geloof te smelten met regeren houden de regeerders het bevolking in toom. Geloof is sterker dan welke politieke partij ook en dat merken wij zelf in onze verlichte maatschappij In Amerika maar ook in Europa. De linkse politieke partijen zien hier ook brood in en zetten zich achter de onontwikkelde wereld in om zelf te scoren. Zij weten net als wij dat dit een ondemocratische
samenleving levert maar links is ook niet democratisch. Zoals bij de islamieten ook zij propageren maar een ideologie. Wat zij niet beseffen is dat de islamieten hun net zo haten als de rest en dat zij uiteindelijk net zo slachtoffers worden van de islam. Zij hopen net als vele christelijke partijen op het ontstaan van een Europese islam die gelijk aan onze normen is. Dat de islam een totaal andere uitleg
geeft die dit niet toestaat beseffen zij niet. Zolang het islam zichzelf niet geneest zal het een dreiging blijven voor de wereldvrede. De vraag is alleen of de islam te genezen valt. In de hele geschiedenis bleef de islam tegenstander van de christendom en elke vrije wereld. Vrijheden, welke dan ook, horen niet bij de islam. Er is maar een wil, die van onderwerping van niet gelovigen. De deugers willen ons doen geloven dat er verschil is tussen islamieten en islamisten. Dat “s” maakt alleen verschil in de toegepaste geweld maar de denkwijze is identiek. De islam is niet verenigbaar met vrije wereld waar de kerk en staat gescheiden horen te zijn. Die waarde is ook aan het wegebben daar steeds meer moslims in Europa komen. Ook Macron beseft het maar zijn politieke correctheid onderscheid hem van onze eigen Wilders die hetzelfde denkt maar ook uitspreekt in tegendeel tot hem.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Correctie:…in middeleeuws denken is gebleven is een kwestie….

Ant
Ant
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Chapeau voor ook deze reactie!

En inderdaad, waar de islam verschijnt is het de vrijheid pius de rest dat verdwijnt!
De islam is niet om te vormen, is al eeuwen lang een satanische ideologie die vrije samenlevingen ondermijnt en uitmoordt!

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ant

Dank u, Ant. Nergens waar de islam verschijnt blijft het rustig. Met geen ander volk heb je dat.

Jospot
Jospot
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde! Als u dit geschreven had in het oord waar uw wortels liggen, dan was u van een flatgebouw geflikkerd.
Laten we alsjeblieft niet ziende blind zijn in de westerse wereld en ons verstand weer gaan gebruiken.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Krijgt Macron nu ook de cordon sanitair om zich heen nu hij zich hard uitgesproken heeft tegen de islamisten? Wie de Franse waarden niet respecteert mag opkrassen. Dat lijkt erg op minder, minder, minder.

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen