Iraanse protesten gaan over veel meer dan hoofddoek en lokjes haar

Opstand tegen repressief islamitisch systeem

De nieuwe Iraanse revolutie is een strijd voor behoud van de Perzische cultuur, land, normen, waarden en vrijheden. En een strijd tegen de vrouwonterende, genocidale en repressieve islamitische ideologie. Maar mainstream meelopers als Yesim Candan en Dilan Yeşilgöz veranderden het rouwritueel ‘haar afknippen’ aan de Op1-tafel in een feministisch feestje. En het moslim-trio Fonda-Emine-Kauthar misbruikte het Iraanse protest om hun pro-hijab agenda te pushen. Als je hart klopt voor de Iraniërs, doe dan iets wat werkelijk de kern van het islamitische systeem om zeep helpt, schrijft de Iraans-Nederlandse Katiana Kayvantash.

Wat een theatrale, misselijkmakende en egocentrische schertsvertoning hebben die giechelende, Turks-Nederlandse, linkse vrouwen en gehoofddoekte ‘gediscrimineerde’ islamitische Kamerleden de afgelopen weken op televisie en social media neergezet. Het haalt het bloed onder mijn Iraanse nagels vandaan om te zien hoe die vrolijke onbenullen der Lage Landen met een migratieachtergrond zogenaamd ‘geraakt’ zijn door het leed van jonge meisjes in Iran, terwijl ze systematisch blijven stemmen op politieke partijen, leiders en volksvertegenwoordigers die dit gruwelregime aan de macht houden.

 

PR-actie

Wat een schaamteloosheid van Candan, Ekiz en Yeşilgöz om de ellende, pijn en het lijden waar Iraanse vrouwen dagelijks aan worden onderworpen om te toveren tot een zelfgenoegzame PR-actie om hun eigen carrière, politieke agenda en imago een boost te geven.

De moord, die door de beruchte immorele moraliteitsknokploegen van de islamitische maffia onder leiding van hun opperste leider Khamenei is gepleegd op de 22-jarige Mahsa Amini, zal menig Nederlander niet ontgaan zijn. Maar hoewel deze moord het vuur van een nieuwe revolutie in Iran heeft aangewakkerd, is dit geen zeldzame, plotselinge gebeurtenis, maar al 43 jaar lang de dagelijkse realiteit van zowel Iraanse mannen als vrouwen. Je kunt namelijk haast geen enkele Iraanse familie vinden – in of buiten Iran – die niet een dochter, zoon, broer of zus, vader, moeder of vriend heeft verloren aan de islamitische bezetting van mijn geboorteland.

 

Feminisme-feestje

Maar, zoals gebruikelijk, weten de gematigde islam-appeasende pseudo-feministen deze demonstraties op een tenenkrommende manier naar eigen hand te zetten en er een feminisme-feestje van te maken. Wie naar de werkelijke beelden van de demonstraties in Iran kijkt, ziet dat de inmiddels in het Westen alom bekende slogan “Vrouw, Leven, Vrijheid” maar de helft van de daadwerkelijke slogan is en door de mannen wordt gescandeerd. Hierop antwoorden Iraanse vrouwen: “Man, Vaderland, Voorspoed”. In gezamenlijke zang strijden mannen en vrouwen zij aan zij om hun land en volk te bevrijden van de islamitische invasie van 1979 – niet slechts de hoofddoek, in tegenstelling tot wat Nederlandse media en politici beweren.

 

Nieuwe revolutie

Deze nieuwe revolutie is een verzet van de gehele Iraanse natie tegen de islam, de sharia, de ayatollahs, mollahs en hun regime. Dat blijkt ook uit andere slogans die Iraniërs dagelijks scanderen, zoals: “We zullen vechten, we zullen sterven, we zullen ons land terugnemen”. Het is een strijd voor behoud van hun Perzische cultuur, land, normen, waarden en vrijheden – die totaal niet rijmen met de vrouwonterende, genocidale en repressieve islamitische ideologie. Maar goed, de waarheid past natuurlijk nooit in het narratief van de nep-progressieve linkse uitbuiters in het Westen.

 

MSM-meelopers

Mainstream meelopers als Yesim Candan, zogenaamd ‘geraakt’ door het leed van jonge Iraanse meisjes, zitten zonder enig historisch besef en kennis van mijn geboorteland aan de Op1-tafel om een plukje van hun eigen haar af te knippen als ‘steunbetuiging. Over how-to-make-this-item-about-myself gesproken: zelfingenomen en egocentrisch als zij is, begint ze met haar bekende trucje van “voor mij betekent je haren afknippen dat je doet wat je wil”, “voor mij betekent het dat je zelf beslist wat je doet”. Zo ‘geraakt’ was ze zelfs, dat ze de rest van haar knipbeurt wilde bewaren voor haar filmpje “waar nu momentum voor is”. Een momentum om Iraanse vrouwen nóg meer te exploiteren voor haar eigen imago. Huichelaar.

 

Yeşilgöz

Dan heb je ook nog minister Dilan Yeşilgöz, die het afknippen van haar omdoopt tot haar eigen hypocriete, zogenaamde ‘strijd’. Want volgens haar is de essentie van de nieuwe Iraanse Revolutie, die al weken gaande is, “de zon op je huid te voelen!”. Ze wist de hevige protesten in Iran te bagatelliseren tot “mijn strijd” van “wind door je haar”, zoals ze dat zo vrolijk riep. Het spijt mij zeer, maar zulke onzin kun je alleen maar uitkramen als je het analytische denkvermogen hebt van een tuinkabouter.

En dat onder begeleiding van het geklap van die maakbare mannen zonder ruggengraat aan tafel, die verwonderd reageren wanneer ze een armzalig plukje haar afknipt. Wat een feest was dat aan tafel zeg! En wat zijn Iraanse vrouwen ontzettend blij en dankbaar dat hun leed Sven Kockelmann ter plekke een deug-orgasme heeft bezorgd. Wie zíjn toch die mensen die op haar stemmen, elke keer onder de indruk raken en positief kippenvel krijgen van zoveel schijnheiligheid en stupiditeit, vraag ik mij af.

 

Kortere coupe

Over Fidan Ekiz, tja, wat moet ik daarover zeggen… wat een teleurstelling. Laat ik mij maar beperken tot een felicitatie aan haar. Ik ben blij voor haar dat de afslachting van de jonge Iraanse meisjes, die elke dag levenloos in de straten van Iran liggen leeg te bloeden, haar eindelijk over de moeilijke drempel heen heeft gekregen om “voor een kortere coupe” te kiezen, zoals ze dat vol enthousiasme en met een brede lach verkondigde. Ook deze islamkritische held van deugend rechts leeft met haar hoofd ofwel heel hoog in de wolken, ofwel heel diep in het zand.

De dichteres Edith Sitwell had mijn ergernis jegens de gênante, kinderlijke en oppervlakkige talkshows van de NPO, Op1 en de gehele Nederlandse MSM, samen met de theatrale schijn-steunbetuiging van het ongeïnformeerde bevooroordeelde leger van de globalistische Umma, niet beter kunnen verwoorden: “I am patient with stupidity, but not with those who are proud of it“.

 

Symbolische betekenis

Aangezien niemand aan de Op1-tafel de kijker kon helpen aan de werkelijke symbolische betekenis van het ritueel afknippen van het haar vanuit Iraans perspectief, in plaats van de Turks-Nederlandse-westerse, uit de duim gezogen feminisme-versie, zal ik het bij deze even uitleggen. Het begon allemaal bij de rouwende zus van 36-jarige Javad Heydari, die in september tijdens de protesten door de islamitische bloedzuigers van het regime werd neergeschoten. Eén van de vele Iraanse mannen die als ijzeren schild voor Iraanse vrouwen heeft gestaan om hen te beschermen – geïnspireerd door vaderlandsliefde en liefde voor 2600 jaar aan Perzische beschaving die Iraanse vrouwen op een voetstuk zet, zonder hun mannelijkheid te grabbel te gooien. Omringd door rouwende familieleden begint de zus, knielend bij het graf van haar broer, haar haren af te knippen en gooit zij die op zijn graf.

 

Rouwritueel

Deze symbolische daad zit heel diep geworteld in de Perzische geschiedenis en heeft zowel een culturele als patriottische boodschap. Het is een ritueel afkomstig uit de Shahnameh, ‘The Book of Kings’, een 1000-jaar oud Perzisch mythologisch epos, dat de geschiedenis van Perzië vastlegt en een ode is aan de Perzische koningen, de Shah’s. Het ritueel komt er meerdere keren in voor, bijvoorbeeld wanneer de legendarische Prins Siavash wordt onthoofd door een tirannieke aartsvijand. Uit woede en verdriet tegen dit onvergeeflijke en onvergetelijke onrecht, knippen zijn vrouw Farangis en de vrouwen die haar vergezelden hun haar af. Het is een rouwritueel om – waar woorden tekortschieten – de diepte van het lijden bij het verlies van een geliefde die onterecht is gedood, kenbaar te maken. Vrouwen én mannen die vandaag de dag in Iran hun haar afknippen, doen dit niet als protest tegen de hoofddoek, maar tegen het islamitisch-tirannieke onrecht dat hen als natie, als Perzen, wordt aangedaan.

 

Valse solidariteit

We verafschuwen dat valse vrouwelijke, nep-feministische. opportunistische. Islamitische Takkiya-plegende Fonda-Emine-Kauthar moslim-trio dan ook in hart en nieren, die niet wisten hoe snel zij met hun marketingcampagne en valse solidariteitsverklaringen moesten komen onder de noemer ‘vrije keuze’ en het globalistische huichelachtige motto: “je moet zijn wie je wilt zijn”. Zo veel hypocrisie, lafheid, oplichterij en appeasement kun je alleen aantreffen bij deze pseudo-progressieve uitbuiters van onderdrukte vrouwen.

Een stelletje achterlijke camerageile mafklappers, die geregeld hun domheid, zelfingenomen zelfverheerlijkende platitudes en eencellige hersenen met heel veel trots en bombarie aan de Nederlandse bevolking tentoonstellen, om hun idiote vrouwonvriendelijke patriarchale pro-hijab agenda bij de Nederlandse politie en “de hijab is een vrije keuze”-gekakel, dat ze al jaren in Nederland aan het pushen zijn, over het voetlicht te brengen. Wederom over de rug van vrouwen in Iran die op klaarlichte dag door huurlingen van de islam, Koran en Allah worden doodgeschoten en doodgeknuppeld. Wat een charlatans!

 

Uit de duim gezogen duiding

Al deze dames zijn wat mij betreft de beschamende personificatie van het spreekwoord: “de één zijn dood is de ander zijn brood”. Die journalisten, politici en presentatoren weten zichzelf extra hard op de borst kloppen, elke keer dat het hen weer is gelukt om de protesten in mijn geboorteland te bagatelliseren, te verdraaien en te downplayen tot een opstand tegen de verplichte hijab, om met hun eigen verzinsels en uit de duim gezogen duidingen de publieke opinie op het verkeerde been te zetten en zichzelf op een deug-podium te plaatsen. Deze fop-verdedigers van de rechten van Iraanse vrouwen hadden niet eens één keer het lef om de olifant in de kamer – de islam – bij de naam te noemen. Je zou haast denken dat Ayatollahs niet handelen uit naam van de sharia, de islam en Koran, maar dat ze 43 jaar geleden als een soort buitenaardse wezens zomaar vanuit de ruimte op Iraanse bodem zijn neergestort als gevolg van klimaatverandering.

 

Klaar met islam

Zoals ik al zei is de huidige opstand in Iran geen protest voor ‘hervormingen’. Het is een opstand die het einde eist van de bezetting van Iran door islamieten. Alle Iraniërs – man, vrouw, oud, jong, van welke achtergrond dan ook – zijn helemaal klaar met alles en iedereen wat naar de islam en sharia riekt. In de afgelopen maand hebben de Iraanse demonstranten alles op alles gezet om de economische en politieke zenuwcentra van het regime onderuit te halen. Op video’s is te zien hoe mensen stenen gooien naar de politie en kantoren van de Islamitische Revolutionaire Garde in brand steken.

Gas- en olieraffinaderijen zijn ook plekken geworden van protesten en zelfs de grote bazaar in Teheran is in staking, om zo het economische hart van het regime te blokkeren. Als je als westerling deze opstand daadwerkelijk wil steunen, leg je schaar dan maar weer terug in de lade en doe iets wat werkelijk nut heeft en de kernboodschap van alle demonstranten in Iran echoot, namelijk: “het doel is de kern van het islamitische systeem om zeep te helpen”.

 

Stop met financiering terroristen

Dus: eis je leiders om te stoppen te onderhandelen met die islamitische bezetters, als je hart écht huilt voor Iraniërs. Nog geen drie weken geleden zaten Europese leiders – jóuw geliefde leiders – in New York de handen te schudden van hetzelfde monster, Raisi, die demonstranten in Iran – waaronder Mahsa Amini en alle andere jonge vrouwen en mannen – voor strontvliegen uitmaakt en afslacht. Eis van jouw vertegenwoordiger in de Tweede Kamer, jouw minister, politieke partij en premier, om te stoppen met de verkapte financiering en subsidiëring van terroristenorganisaties, terroristische netwerken en islamitische centra van het regime, die onder het mom van ‘vrijheid van geloofsovertuiging’ en ‘mensenrechten’ in zowel Europa als de Verenigde Staten actief zijn.

Schrijf brieven, stuur e-mails, confronteer ze met de vraag waarom ze de mollahs, die zoveel bloed van Iraanse vrouwen aan hun handen hebben, benoemen tot voorzitters van de UN-Commissie voor de Rechten van Vrouwen, terwijl ze hypocriet en huichelachtig roepen dat ze staan voor de rechten van elke vrouw. En eis van diezelfde politici, wier salaris door jóu betaald wordt, om alle diplomatieke- en economische banden met de Ayatollah’s in Iran te verbreken.

Ik geef toe dat dit allemaal wel iets meer moeite kost dan het afknippen van een lokje haar om je eigen geweten mee te kunnen sussen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
19 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
pedro dos
pedro dos
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Katiana, ik ben diep onder de indruk en dat gebeurt niet zo vaak…
Deze achtergrondinformatie die je in jouw column aanreikt op een werkelijk niets of niemand ontziende wijze, maakt mij meer dan ooit duidelijk waar het in het leven om gaat.
Ik ken je niet, maar bewonder jouw moed en manier van uiten om de olifant in de kamer te benoemen en te vragen deze op alle mogelijke manieren te verwijderen, te elimineren, te liquideren. Daarbij zijdelings opmerkend dat het buiten Iran vaak net zo slecht gesteld is met de islamisten & co. Wie zijn toch die mensen die dit allemaal schijnbaar gewetenloos toelaten…?
Ik hoop dat jouw oproep enige weerklank vindt, er is misschien nog een lange weg te gaan, maar deze weg, jouw weg, is de enig juiste.

Ni28
Ni28
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

U noemt Fidan Ekiz en ik zou Eva Jinek kunnen noemen voor hetzelfde probleem van mensen die voor geld beschermen hetgene waar zij voor zijn gevlucht. Islamitische politiek of communisme hebben dezelfde raakvlak in dictatuur gevonden. Terwijl de Iraanse vrouwen hun leven riskeren om die vernederende hoofdoek af te gooien wil men hier de hoofddoek toestaan als vrijheidssymbool. De democratie in het Westen is tanende dankzij de massamigratie van de meest achtergestelde gebieden uit MO en Afrika die de democratie hier misbruiken voor het vergroten van de starre islamitische invloed en gesteund door de regeringen die de VN en WEF propaganda willen dienen. De op het oog symphatiek aandoende vriendelijkheid en gastvrijheid jegens deze migranten dient een globalistische doel die
uiteindelijk iedereen slachtoffer maakt, migrant of niet. Er ontstaat geen nieuwe cultuur maar de oude wordt vernietigd. Niemand zal zich meer thuis voelen.

Andre
Andre
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

“Wie zíjn toch die mensen die op haar stemmen, elke keer onder de indruk raken en positief kippenvel krijgen van zoveel schijnheiligheid en stupiditeit, vraag ik mij af.”
Vreemd genoeg zijn ‘die mensen’ het soort mensen die veel media aandacht krijgen, die in het brandpunt van de politiek staan, die steeds weer de meeste stemmen krijgen.
Hoe kan dit?
Heel eenvoudig: het raakt een kernwaarde van de Nederlandse mentaliteit: de overtuiging dat als je wilt overleven tussen grotere machten als Engeland, Frankrijk en Duitsland en de VS, je steeds moet schipperen, compromissen moet sluiten en mooie woorden moet gebruiken.
En dus zijn schijnheiligheid, hypocrisie, uiterlijk vertoon, de meest normale dingen geworden in Nederland. We doen en zeggen voortdurend allerlei dingen gewoon omdat de sociale omgeving dat van ons verlangt, terwijl we in ons achterhoofd weten dat het geen invloed heeft op de werkelijkheid. Zoals:
– ophouden met gas en olie te gebruiken, terwijl er in China elk jaar tientallen kolencentrales bij gebouwd worden. Trekt klimaat zich iets aan van grenzen?
– sancties tegen Rusland steunen, wat de gasprijs opdrijft, zodat Gazprom en dus Moskou meer verdient dan ooit tevoren
– zeggen dat we minder vlees moeten eten of meer moeten fietsen, terwijl die dingen maar een verwaarloosbare invloed op CO2 uitstoot uitoefenen.
We zouden gewoon moeten ophouden met die onzin.

H. Schinkel
H. Schinkel
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Lees, hoor, luister! Dat is pas taal.

Na een leven lang op de westerse samenleving te hebben afgegeven liet ayatollah khomeini zich verplegen in een Amerikaans ziekenhuis in Zwitserland.

Sinds die tijd vond ik geen gehoor met mijn aanklacht.

Zó veel dank, voor je prachtige woorden, Katiana. Je hebt me diep geroerd!

Ben Steijn
Ben Steijn
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Wow, Katiana: “Game, Set and Match”.

Youp
Youp
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek-correcten zijn idd heel erg irritant, maar gaan hun leven niet verbeteren. Ik wens de mensen in Iran veel succes en hoop dat het hen lukt de ayatollah’s uit het zadel te wippen. Als ze zich daarna maar niet bij het WEF aansluiten. Hopelijk is hen hun vrijheid gegund. De kans bestaat dat een vrij en welvarend Iran niet welkom is op het geopolitieke schaakbord van sommige grootmachten.

Bert
Bert
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt voor deze toelichting Katiana. Duidelijk. En heel goed geschreven.

Jos
Jos
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alleen 5 sterren, verder toevoeging van mij kant is niet nodig.
AUB Delen dit artikel.

Willem
Willem
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, helemaal eens met Katiana

Henbob
Henbob
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

En met dat volk prikt Kaag deemoedig een vorkje wanneer het haar uitkomt.

Auke
Auke
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Katiana for president!

Thomas
Thomas
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Edith Sitwell (1887-1964) was een zeer Engelse dame. Zeker geen Française, al schijnen er een paar Plantagenets in haar stamboom voor te komen.

Ronald
Ronald
11 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Een woedend artikel met grote woorden en zware kwalificaties.

Mijn indruk is dat dit de boodschap – die zeer terecht en hoognodig is – niet versterkt.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Dit is geen boodschap, het is een waarschuwing.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Het gaat nog lachen worden als het regime ten val komt.

Berend
Berend
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Hoe anders te reageren op dit monsterlijke bewind en hielenlikkers. Met het “befaamde” Nederlandse poldermodel?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Berend

Inderdaad zeg! Mag je alsjeblieft woedend zijn over zo’n mensonterend regime? Het is heel goed dat de achtergronden van het haarknippen belicht worden, en het zou alle mensen met (media-)invloed in NL sieren als ze dit overal voor het voetlicht zouden brengen.

Ben Steijn
Ben Steijn
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ronald

Ach Ronald, U bent wellicht voorstander van overleg. Jammer voor u dat dit totalitaire regime daar sinds 1979 niet voor openstaat. En die zware kwalificaties? Het staat eenieder vrij om ze te weerleggen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
11 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

De Iraanse vrouwen zijn serieus kwaad en dat zijn niet bepaald links activistisch radicaal feministische activistes.
Zelfs als het nu niet lukt, dan komt er wel een moment dat het wel lukt.
Want zolang blijven ze kwaad.

19
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen