Naïef Westen praat over herleving Iran-deal (2)

Zachte schijndiplomatie werkt niet

De Iran-deal heeft de nucleaire militaire opbouw van Iran op geen enkele manier kunnen inperken. De mollahs dromen al decennia van Iraanse nucleaire raketten, waarmee zij het Midden-Oosten in hun macht willen krijgen. Het Westen verwacht ten onrechte dat nieuwe onderhandelingen met Iran de nucleaire ambities zullen verhinderen. Deel 2 van een tweeluik door de Iraans-Nederlandse Katiana Kayvantash. Deel 1 verscheen op zondag 5 december 2021.

Al met al heeft dit pappen-en-nathouden-beleid van de VS aan de ene kant en het chantagebeleid van het islamitische regime aan de andere kant alleen maar geleid tot tijdrekken door Iran om zijn nucleaire ambities waar te maken. Westerse onderhandelaars houden de illusie erop na, dat het regime van de mollahs al haar nucleaire activiteiten zal terugdraaien, maar waar zij geen rekening mee houden is iets wat wij in de Iraanse cultuur allang hebben geleerd: woorden zijn net zo waardevol als het water waar je je kont mee wast.

Vooral binnen een islamitische cultuur, waarbij taqqiya (ketman) tot kunst is verheven en wordt gezien als een vorm van zelfbehoud, niet als liegen. Want hoewel deze gesprekken in het Westen ‘nucleaire onderhandelingen’ worden genoemd, spreken de mollahs en hun onderhandelaars over ‘de onderhandelingen over het beëindigen van sancties’ en blijven zij roepen dat de nucleaire activiteiten van het regime niemand wat aangaan.

 

Militaire macht

Tot nu toe heeft het regime moeten vertrouwen op sjiitische proxy’s en milities om zijn macht en invloed op een relatief goedkope en effectieve manier over het Midden-Oosten te verspreiden. Om ervoor te zorgen dat Iran het Westen, Israël en de Arabische Golfstaten kan bestrijden, heeft het regime meer wapens nodig. Het bouwen van legers, armada’s en luchtmacht is duur en zorgt voor teveel afhankelijkheid van import uit het buitenland. Wanneer het regime kernbommen verwerft, zal het de politieke onafhankelijkheid en zelfstandigheid krijgen die het nodig heeft om het Midden-Oosten en Israël te domineren en haar sjiitische ideologie in de hele moslimwereld te promoten.

 

Nucleaire droom

Inmiddels is het nucleaire programma van Iran veel verder gevorderd. De schattingen over hoe lang het zou duren voor het regime om een ​​atoombom te bouwen, de zogenaamde ‘doorbraaktijd’, is onder de overeenkomst van 2015 gedaald van een jaar, tot een paar maanden of zelfs weken. Deze deal is en was nooit een manier om te voorkomen dat het regime een nucleair wapen verwerft, maar is een blauwdruk voor de manier waarop het regime tijd kan rekken om technologische vooruitgang te boeken en enorme sommen geld veilig te stellen om in korte tijd kernwapens in handen te krijgen.

 

Want in welke bochten de westerse globalistische progressieve leiders zich ook wringen om hun zachte schijndiplomatie aan hun volk te verkopen, de islamitische staat van de mollahs zal uiteindelijk als winnaar uit deze schijnonderhandelingen komen. Want één ding staat vast als een betonnen muur: de mollahs zullen dit cadeau in de vorm van nucleaire capabilities onder geen beding opgeven. Welk verdrag zij ook ondertekenen, welke valse politiek-wenselijke uitspraken zij ook doen en welke beloften zij maken, dit is een droom waar ze al drieënveertig jaar in geïnvesteerd hebben en nooit op zullen geven.

 

Uitbreiding centrifuges

Voor diegenen die de Democraten in het Huis van Afgevaardigden napraten en beweren dat de JCPOA “aantoonbaar het nucleaire programma van Iran heeft beperkt”, zal ik even vertellen hoe de vork in de steel zit. Onder de JCPOA mocht Iran inderdaad slechts met een beperkt aantal van zijn eerste generatie IR-1-centrifuges in de ondergrondse Natanz Fuel Enrichment Plant verrijkt uranium produceren.

Momenteel heeft Iran echter honderden geavanceerde centrifuges geïnstalleerd die veel efficiënter en krachtiger zijn, in een duidelijke schending van de oorspronkelijke nucleaire deal. Voor de verrijking worden meer dan 1.000 IR-1’s in Fordow gebruikt – een kerncentrale die verscholen is in een berg – en het regime is van plan om meer dan 100 geavanceerde centrifuges die daar al zijn geïnstalleerd aanvullend te gaan gebruiken.

 

Verrijkt uranium

Teheran bewoog zich al in deze richting voordat de regering van Raisi het roer overnam. Sindsdien heeft het regime zijn onderhandelingspositie alleen maar versterkt en worden de voorwaarden van de JCPOA continu geschonden. Het Internationale Agentschap voor Atoomenergie (IAEA) die toezicht houdt op de Iraanse nucleaire activiteiten, schatte dat de voorraad verrijkt uranium in Teheran iets minder dan 2,5 ton bedraagt; meer dan twaalf keer de limiet van 202,8 kg die door de deal wordt opgelegd.

Iran heeft ongeveer 17,7 kg uranium verrijkt tot maximaal 60 procent. Er is ongeveer 25 kg uranium van wapenkwaliteit nodig om één atoombom te maken. Daarnaast heeft het regime de VN-inspecteurs de toegang tot een assemblagefabriek in Karaj, een stad ten westen van Teheran, ontzegd die onderdelen produceert voor geavanceerde centrifuges, waarmee zij de protocollen van de IAEA schenden. Het is dan ook een illusie om te denken dat het regime al deze ontwikkelingen onder het nieuwe verdrag zal terugdraaien.

 

Beleid Trump was effectief

De bewering van de Huisdemocraten die de schuld aan Trump geven en menen dat de terugtrekking uit de JCPOA “de invloed van de VS bij het aanpakken van andere veiligheidskwesties met Iran” teniet heeft gedaan, is ook niet waar. In werkelijkheid heeft de maximum pressure-campaign van Trump jegens het regime de mollahs verlamd, het ISIS-kalifaat uitgeschakeld, de terroristen Qassem Soleimani en Abu Bakr al-Baghdadi gedood en andere cruciale maatregelen genomen zonder een nieuw militair conflict waar dan ook ter wereld te beginnen.

 

JCPOA was ineffectief

De JCPOA heeft op geen enkele manier de overige terroristische activiteiten van het regime belemmerd of aangepakt, waaronder de dreigementen van het regime om buitenlandse regeringen omver te werpen en Israël van de kaart te vegen, het financieren van haar terreurproxy’s, hulp bieden aan de Taliban, het illegaal afvuren van intercontinentale ballistische raketten en het aanwakkeren van sektarische oorlogen in Irak.

Bovendien houdt het regime nog steeds Amerikaanse en Europese burgers onterecht gevangen en gebruikt hen als chantagemiddel. De huidige nucleaire deal zal het regime wederom vrijspelen om haar andere niet-nucleaire vijandige activiteiten voort te zetten en op korte termijn nog steeds over kernwapens te beschikken.

 

Onderdanigheid Westen

Er is geen noemenswaardig obstakel meer voor de nucleaire ambities van het regime. De globalistische regeringen van het Westen zijn te voorspelbaar en te angstig. Het debacle in Afghanistan en de interne strijd die het Westen op dit moment met haar eigen volk aan het voeren is, hebben ervoor gezorgd dat het Westen zijn status, aanzien en machtspositie volledig is kwijtgeraakt.

De onderdanigheid van het Westen ten opzichte van islamieten heeft van hen een schoothondje gemaakt en ze zijn het lachertje geworden van de gehele islamitische wereld. In zijn toespraak tijdens de Algemene Vergadering van de VN bespotte de slager van Teheran, president Raisi, de VS en zei: “Van het Capitool tot aan Kabul, is er één duidelijke boodschap naar de wereld gestuurd: het Amerikaanse hegemonische systeem heeft geen geloofwaardigheid, zowel binnen als buiten het land”.

En wanneer de mollahs zwakte ruiken, they go in for the kill.

 

Vast in de modder

Het is duidelijk dat de vete tegen Trump en de westerse zelfhaat van progressieve leiders ertoe hebben geleid dat het Westen zichzelf schaakmat heeft gezet en er blijft geen andere mogelijkheid over dan te dansen naar de pijpen van de mollahs. De weg naar deze hel is niet geplaveid met goede bedoelingen, maar aangelegd door corrupte globalistische verraders die pretenderen goede bedoelingen te hebben en door de domheid van diegenen die in het gevlei willen komen van deze wereldmisdadigers.

Uiteindelijk is het Westen, zoals het Iraanse spreekwoord luidt, het paard geworden waarvan de hoefijzers omgekeerd aan de poten zijn vastgemaakt en nu vastzit in de modder.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
8 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is de kernzin van het artikel;
“Want in welke bochten de westerse globalistische progressieve leiders zich ook wringen om hun zachte schijndiplomatie aan hun volk te verkopen, de islamitische staat van de mollahs zal uiteindelijk als winnaar uit deze schijnonderhandelingen komen. ”
Want de tijd werkt altijd in het voordeel van Iran omdat het tijd nodig heeft om in het geheim aan de bom te werken.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Inderdaad Andre ik ervaar deze periode meer als één grote poppenkast, Jan Klaassen en Katrijn vechten tegen één boef en de andere boefjes die wordt geen strobreed in de weg gelegd.

Friesecanadees
Friesecanadees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

My forecast:
IDF will take care of this snake pit fairly soon

Net als bijv. in 1981, (operatie -opera- in Irak)

Osirak Werd volledig van de kaart geveegd en was DE oplossing en kostte de Fransen hun jaren lange investering en,terecht, een goede trap naar beneden voor hun ego

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Iran deal is een schijnoplossing die meer ellende teweeg zal brengen dan goeds.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mogelijk wil Nederland Iran behagen met onze hoofddoeken politiek die hier als vrijheid voor de vrouw wordt gezien. Wij laten toch zelfs al een potentiele terroriste in de Tweede kamer dankzij D66 wiens leidster zelf niet vies van hoofddoeken is. Zelfs de boa’s zullen mee uitgerust worden lijkt het plan van onze progressieve leiders wat het vrijheidsstrijd van Iraanse vrouwen helemaal belachelijk maakt. Wij veroordelen Israel ten gunste van de Palestijnen. Wij laten onze land vollopen met moslims en laten onze burgers integreren. Dat moet de ayatollah’s toch behagen maar wij willen desnoods op onze knieën gaan smeken. De enige die het begrepen heeft was Trump, hard moet met hard bestreden worden wat nu met het zacht eitje Biden niet zal lukken. Slechtheid kan niet met goedheid bestreden worden want dat is een cadeau en stimulans om de zaak nog verder door te drijven. Met een steeds sterke wordende vijfde colonne zal de islamitische strijd het winnen en Europa zal het licht van de Verlichting doven om in donkere middeleeuwse tijden te belanden.
Mevrouw Kayvantash als oorspronkelijk Iraanse weet zelf precies waar zij het over heeft net als andere landgenoten zoals de heer Ellian. Helaas, onze linkse politici weten nog veel beter wat goed is voor de Iraanse vrouwen en de vrouwen hier. Nederland heeft mij ooit verlost van het communisme om mij in het vervolg toe te laten kijken hoe zij hetzelfde horror aan het bouwen zijn. Onze linkse leiders lijken akelig nauwkeurig op de dictatoriale ayatollah’s en communisten alleen voeren zij hun strijd via morele waarden op ons af te schieten. U wilt toch dat iedereen het goed heeft en anders moet u zich schamen. Democratische waarden misbruiken is niets bijzonders meer.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Om ervoor te zorgen dat Iran het Westen, Israël en de Arabische Golfstaten kan bestrijden, heeft het regime meer wapens nodig. ”

Oh ja, werelddominantie. Ik probeer dat ook wel eens maar het lukt me nog niet zo. Iran is overigens niet de enige partij hierin en in wezen meer gematigd in haar streven dan de globalisten die een heuse wereldregering willen en zich niet gaan beperken tot het Midden-Oosten. Ook islam wil de hele wereld veroveren (en ik zal niet rusten totdat iedereen zegt: “Allah is mijn God en Mohamed zijn profeet”). Alleen is het nog niet helemaal duidelijk of dat de sjiïetische of de soenitische variant gaat worden. Verder hebben we nog meneer Erdogan die het Ottomaanse Rijk wil heroprichten en meneer Poetin die genoeg heeft van het afknabbelen van delen van zijn Russische Rijk. Dan is er nog China, het Middenrijk, China vindt het normaal dat zij hun oude vertrouwde positie als sterkste macht ter wereld gaan terugwinnen. Om duidelijk te maken hoe de vlag erbij hangt heeft de politieke macht daarvoor de commerciële macht op haar plaats gezet. Dan is er nog India, een snel groeiende macht met een miljard inwoners en Afrika met de snelst groeiende bevolking van allemaal. Als de verstoring van de ‘Balance of Power’ de ware reden was voor de eerste van de twee grote oorlogen uit de vorige eeuw, dan hebben we nu, met de onmiskenbare teloorgang van de VS en West-Europa, een verstoring van de balance of power waar je best een beetje zenuwachtig van kunt worden. What could possibly go wrong?

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is er een stilzwijgende afspraak in de media, dat er in Nederland aan Corona,g geen artikel meer wordt gewijd.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Inderdaad H.J er is in Nederland al Maanden een groot tekort aan ontstekingsremmers, patiënten moeten daardoor VEEL langer in de ziekenhuizen verblijven.

8
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x