Het Westen wurgt zichzelf door eigen hypocrisie

Iran gekozen in VN-Commissie Vrouwenrechten

Titelfoto van artikel Het Westen wurgt zichzelf door eigen hypocrisie Katiana kayvantash opiniez

Foto: Omslag VN Brochure

De politieke pandemie van het hypocrisie-virus heeft ook de diepste aderen van intergouvernementele organisaties geïnfecteerd: de VN heeft het terreurregime van Iran opgenomen in de Commissie van Vrouwenrechten. Gaandeweg heeft het Westen met al zijn mensenrechtenkakelaars en -makelaars een verkeerde afslag genomen en is het een ridicule karikatuur van zichzelf geworden. Moeten Iraanse vrouwen westerlingen herinneren aan de Universele Verklaring van Rechten voor de Mens, vraagt Katiana Kayvantash zich af.

Het is alweer bijna zeven maanden geleden dat ik voor dit medium heb geschreven, terwijl ik dagelijks scroll door de onafgemaakte, half-geschreven opiniestukken die zich in de afgelopen maanden op mijn laptop hebben verzameld, maar nooit de redactie hebben bereikt. Aan onderwerpen om over te schrijven geen gebrek; ik ben echter tot de uitzichtloze realisatie gekomen dat alle onderwerpen die vandaag de dag de revue passeren, inmiddels dood zijn geschreven en dat er geen kracht meer lijkt te zitten in herhaling.

Want niet alleen Nederland, maar heel het Westen is te diep in de wurggreep beland van zijn eigen hypocrisie. Wie nog niet wakker is, zal pas wakker worden wanneer het al te laat is, heb ik ondertussen moeten concluderen.

 

Onder de gordel

Mensen die belangeloos schrijven hebben maar één doel: bijdragen aan de algemene ontwikkeling van de samenleving door burgers op een gedegen wijze te informeren. Anders dan betaalde columnisten in mainstream kranten, die aan de lopende band, in opdracht van en op commando, bagger produceren en dat journalistieke vrijheid noemen. Een vrijheid die enkel en uitsluitend hún recht schijnt te zijn, als je het gemak aanschouwt waarmee zij hun critici en eigen collega’s cancelen, op social media blokkeren, framen, shamen, voor extreem-rechts uitmaken, elkaar en burgers virtuele zweepslagen uitdelen, stenigen en vervolgens de door-extreemrechts-bedreigde-journalist uithangen.

 

Zelfs politiek Rechts, dat is geassimileerd aan de Linkse tot-Woke-gepromoveerde bende, is niet immuun gebleken voor deze hedendaagse onder-de-gordel-behandeling van haar medemens. Met als enige verschil dat politiek en journalistiek Links deze huichelachtige tactieken enkel gebruiken om zijn oppositie onderuit te halen, in plaats van er de poten onder zijn eigen stoel mee vandaan te zagen.

 

Useful idiots

Rechtse mensen die Links jarenlang hebben beticht van framing, karaktermoord en bashing door beschuldigingen van racisme en fascisme; rechtse mensen die het zo vervelend vinden dat Links onterecht, zonder onderbouwing, op basis van hearsay, haat zaait om verdeeldheid en succes te oogsten, zijn ineens zelf vrijwillige pionnen en useful idiots geworden van Links. Bruikbare rechtse dwazen die heel politiek Rechts in kleine ongeloofwaardige splinterpartijen hebben opgedeeld en daarmee hun eigen kracht en authenticiteit hebben vermorzeld.

 

Rechtse ‘helden’

Rechtse ‘helden’ van de rechtse media gebruiken tot op de dag van vandaag herhaaldelijk de moordaanslag op Pim Fortuyn als argument om hun walging en bezorgdheid te uiten over de manier waarop Links door middel van leugens, het verdraaien van feiten en het uit de context halen van uitspraken en gebeurtenissen, het leven van rechtse politici in gevaar brengt. En diezelfde rechtse ‘helden’ gooien rechtse partijleiders en burgers eveneens moeiteloos voor de bus en zetten hen net zo hard weg als antisemiet, racist, fascist en Nazi.

Ze zijn geen haar beter dan figuren als Benali, die zichzelf het recht toe-eigent om alles en iedereen te bekritiseren en belachelijk te maken, inclusief Joden, maar kritiek op zijn eigen islamitische ideologie en cultuur strafbaar wil stellen. Een brevet van hypocrisie, lafheid en onvermogen is hen toegekomen. De ironie is dat beiden het gore lef hebben om zich te profileren als de enige echte fatsoenlijke media.

 

Hypocriete NGO’s

Maar, zoals ik al eerder aangaf, reikt het hypocrisie-virus nog veel verder dan enkel Nederland en heeft deze politieke pandemie de diepste aderen van intergouvernementele organisaties geïnfecteerd. Het zelfkastijdende vermogen van de kwijlende witte leeghoofdige slaven van linkse dwaasheid, intersectionele zwendel, Marxistisch populisme, islamitische haat, hypocrisie, jaloezie, afgunst, zwarte arrogantie- en minderwaardigheidscomplexen en verdorven quasi-progressiviteit, bezorgt mij als autonoom mens regelmatig plaatsvervangende, misselijkmakende schaamte.

Dat nota bene wij, als Iraanse vrouwen, westerlingen moeten herinneren aan de tijd en manier waarop de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ooit tot stand is gekomen in het Westen, is een vernedering an sich. Althans in mijn ogen. Maar voor een volk dat zijn eigen normen, waarden, cultuur, geschiedenis en identiteit zo makkelijk te koop aanbiedt en zijn eigen kinderen en kleinkinderen vrijwillig de vrijheid en mensenrechten ontneemt, is de verwachting dat het consequent opkomt voor de universele rechten van de mens natuurlijk wishful thinking.

 

Verkeerde afslag

Het was de weduwe van Franklin Roosevelt, Eleanor, die op een winterdag in 1948 in Parijs de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aan de Algemene Vergadering van de VN presenteerde. Ze benadrukte dat het document “geen verklaring van wet en wettelijke verplichting is”, maar dat het misschien wel “de internationale Magna Carta van alle mensen overal” zou worden. Eleanor was ervan overtuigd dat mensenrechten zijn gebaseerd op wat zij een ‘spiritueel gegeven’ noemde. De mens moet de vrijheid hebben om zich in volledigheid te ontwikkelen, stelde ze, wat alleen kan worden bereikt door ons gezamenlijk in te spannen en de menselijke waardigheid naar een hoger niveau te tillen.

Ergens gaandeweg heeft het Westen in de afgelopen twintig jaar, met al zijn mensenrechtenadvocaten, mensenrechtenorganisaties en mensenrechtenkakelaars en -makelaars, een verkeerde afslag genomen en is het een ridicule karikatuur van zichzelf geworden. Het heeft in terroristen en mensenrechtenschenders een bondgenoot gevonden.

 

Islamitisch terrorisme

Hetzelfde Westen dat na 9/11, onder het mom van de War On Terror landen binnenviel, miljoenen onschuldige kinderen en vrouwen van de aardbodem heeft doen verdwijnen, regimeveranderingen teweeg heeft gebracht en gefinancierd – die hebben geleid tot meer doden, meer verwoesting, meer verderf en chaos, om westerlingen zogenaamd te beschermen tegen de gevaren van terrorisme – is vandaag de dag zelf de nummer één supporter en financier van islamitisch terrorisme. Het heeft de deuren van zijn parlement, zowel op nationaal als globaal niveau, opengezet voor islamitische terreurorganisaties.

 

Iraanse Sleeper Agents

Joe Biden heeft zichzelf, net als zijn voorganger Obama, inmiddels omringd met sleeper agents van het Iraanse regime, die hem zouden moeten adviseren over hoe hij zijn beleid ten aanzien van Iran moet vormgeven. En dan heb je ook nog eens onze eigen minister Kaag, advocaat van de islamitische duivel, die onder het mom van ontwikkelingshulp miljoenen overmaakt naar wereldwijde terreurnetwerken.

 

Mensenrechtenschender

De Islamitische Staat van Iran, één van de ergste mensenrechtenschenders ter wereld, is begin dit jaar aangesteld om mensenrechten in Australië te onderzoeken en te monitoren. Een nieuwe mensenrechtenbewaker met het hoogste aantal executies per hoofd van de bevolking, die constant vreedzame bijeenkomsten en vrijheid van meningsuiting verplettert en mensenrechtenverdedigers en activisten uit het maatschappelijk middenveld op brute wijze vervolgt.

Maar ondanks de ontstellende staat van dienst van het regime op het gebied van mensenrechtenschendingen, heeft de vrije wereld, waar de VS moreel leiderschap over claimt, het herhaaldelijk af laten weten. Alsof dat niet gênant en hypocriet genoeg is, heeft de VN, als slagroom op de taart, deze belichaming van alles waar het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens tegen strijdt, opgenomen in de Commissie van Vrouwenrechten. Ik kan er, werkelijk waar, met mijn kop niet meer bij.

 

Maryam Karimi

Een regime dat vorige maand nog de Iraanse Maryam Karimi, een vrouw van in de dertig, die haar dertien jaar gevangenisstraf aan het uitzitten was, net voor het Perzische Nieuwjaar geëxecuteerd heeft door middel van ophanging, wegens het vermoorden van haar gewelddadige echtgenoot, die haar jarenlang zowel fysiek als geestelijk mishandelde, weigerde toestemming te geven voor een echtscheiding en haar als gegijzelde behandelde.

Vier decennia aan hersenspoeling op scholen, extreme straffen in de Iraanse samenleving en een patriarchaal regime, mochten betekenen dat Maryams dochter werd opgevoed om de executie van haar moeder als overwinning te zien en zelfs persoonlijk uit te voeren. Maryam werd vervolgd voor ‘moord met voorbedachten rade’ volgens de Sharia-wetgeving, bekend als ‘Qisas’, een vorm van gerechtigheid die gelijk staat aan “oog om oog, tand om tand”. Een wet die executies moreel rechtvaardigt.

 

Barbaars

Ook worstelkampioen Navid Afkari werd vorig jaar conform dezelfde barbaarse Qisas-wetgeving opgehangen, nadat hij valselijk werd beschuldigd van moord tijdens de Iran Uprising tegen het regime in 2019. In de Iraanse gevangenissen zitten ondertussen meer dan 7000 demonstranten in een dodencel. Honderden onschuldige Iraniërs zijn as we speak in hongerstaking, maar niemand die zich om hun lot bekommert. Het is jammer dat geen van hen de achternaam Navalny draagt, wellicht had iemand dan nog naar ze omgekeken.

Het is daarom vast niet verbazend als ik hardop roep dat ik geen vertrouwen meer heb in de westerse democratie en het gesnater van onze politici over hoe hoog zij mensenrechten in het vaandel hebben.

 

Moraalridders

Denk geen moment dat de luidste stemmen van onze immorele moraalridders bij D66, PvdA, GroenLinks en hun feminicide tassendragers zich zullen bekommeren om de onderdrukking van vrouwen, religieuze politie en sektarische islamitische tirannie als de Iraanse. Nee, die hebben het te druk met het heilig verklaren van draaideurcriminelen, drugsverslaafden en vrouwenmeppers als George Floyd. En wat Iran betreft zijn ze alleen geïnteresseerd in de strategische positie van het Westen en de kans om over de rug van miljoenen gedupeerden geld te verdienen. Dat is wat er is geworden van het universele mensenrechtenverdrag.

 

Circusvoorstelling

De wereld wordt gedomineerd door gewetenloze Manchurian Candidates van de Great Reset, zoals Sigrid Kaag, Ploumen, Mark Rutte en Joe Biden, maar ook door laffe wannabe’s als Eerdmans en Klaver en de kontkruiperige Segers, die wereldwijd moeiteloos over de lijken van onschuldigen mensen stappen om zichzelf te kunnen verrijken en zich belangrijk te voelen. De Ruttiaanse maffiabende, schenders van de Grondwetten en mensenrechten, die aanhoudende maatschappelijke en menselijke schade hebben aangericht, proberen met hun beschamende circusvoorstelling het volk aan te praten dat juist zíj een monopolie hebben op fatsoen en de menselijke maat.

 

En ík behoor volgens de AIVD tot het extreem-rechtse gevaar waar we allemaal voor moeten uitkijken, omdat ik mij tegen dit hypocriete, corrupte politieke systeem verzet.

Zoals we in Iran zouden zeggen, is het ontleden van de lagen van ironie en hypocrisie die Nederland en het Westen heeft omgeven, als het schillen van een ui zonder mes.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toen de moslimimmigranten en -vluchtelingen kwamen, heb ik niet geprotesteerd, het waren toch hulpbehoevende mensen.

Toen ze moskee ’s en culturele centra bouwden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden het recht tot Allah te bidden.

Toen ze eisten dat op scholen alleen Halal voedsel aangeboden mocht worden, heb ik niet geprotesteerd, ze kunnen slechts eten wat de Koran het voorschrijft.

Toen ze criminaliteit, geweld, groepsverkrachtingen en terreur verspreidden, heb ik niet geprotesteerd, het was niet representatief voor de ware Islam.

Toen ze Sharia wetten wilden in hun eigen gebieden, heb ik niet geprotesteerd, ze hadden hun eigen ruimte nodig en we leven in een vrije wereld.

Toen de eerste Islamitische Staatshoofd geïnstalleerd werd, heb ik niet geprotesteerd, ze waren inmiddels bijna de helft van de populatie en hebben daardoor zo hun rechten.

Toen ze voor het hele land en alle inwoners de Sharia wet verplichtten, was het te laat om te protesteren

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

U heeft het probleem prachtig weergegeven. Dit is wat het gaande is in Nederland.

Carry
Carry
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Verrast ben ik door uw reqctie. Zo treffend, zo waar en is het precies gegaan bij zovelen. Draai dat maar weer eens recht!

Ron
Ron
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mevrouw Kayvantash,
Ik ben halverwege het boek van mevrouw Shohreh Feshtali, Gesluierde jaren -verbijsterend wat een terreur, geen woorden voor, om te janken-.
Zij vergelijkt in een open brief aan mijnheer Rutte wat er in Iran gebeurt met wat er nu in Nederland gaande is:
… Meneer Rutte, met ongeloof in mijn ogen zie ik de geschiedenis zich herhalen. In mijn geboorteland gebeurde het uit naam van het geloof, omdat het regime ons naar hemel wilde leiden. In mijn nieuwe vaderland gebeurt nu hetzelfde, maar dan omdat men ons in leven wil houden. In beide gevallen doet men het ‘voor ons eigen belang’. Kennelijk hebben wij allemaal een extreem laag IQ en weten we niet hoe we dat zelf moeten doen…

Op blckbx.tv leest zij haar brief voor: blckbx.tv/videos/open-brief-aan-mark-rutte-schrijfster-herbeleeft-transitie-naar-iraanse-dictatuur

Marcel 1937
Marcel 1937
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

Helaas; Rutte en gevolg , te hoog opgeleid, begrijpen niet wat – verantwoording- afleggen is.

Peter
Peter
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcel 1937

Hoog opgeleid??daarmee bedoel je zeker de 6e etage, had liever gezien op de begane grond en dat ze tijdens het leren wat opgelet hadden ,winkeliers,marktmensen en mensen die leven op straat ,begrijpen beter wat er loos dan die betweters en duizend regelmakers in Den Haag .

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marcel 1937

Leraar geschiedenis. Is dat tegenwoordig hoog opgeleid?

AFCorse
AFCorse
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

“‘voor ons eigen belang’.”

Dit is -het- zinnetje wat dictators bij uitstek gebruiken om wederrechtelijke, kwaadaardige nonsens te camoufleren. Hitler gebruikte het waarschijnlijk ook. “Voor je eigen belang” wordt je neergeknuppeld, opgesloten en naar de loopgraven gestuurd. Zo gaat het.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kayvantasch, u heeft in mijn ogen een geweldige artikel geschreven met welke u helaas (met vele anderen) tegen een muur praat die niet eens geluid terug kaatst. Dat gevoel heb ik zelf al langere tijd en daarom heb ik mijn reacties op OpinieZ ook geminimaliseerd. Het Westen heeft vastberaden gekozen voor eigen zelfvernietiging en wordt daarin geleid door de corrupte club van de zogenaamde verenigde naties die zogenaamd het beste nastreeft. Elke nationaal belang wordt sindsdien afgerekend als discriminerend of fascistisch of verzin maar wat. De Iraanse vrouwen weten niet wat zij missen met de westerse beschaving vol hypocrisie. Laat ze geen valse hoop koesteren want hier hebben ze weliswaar geen doeken maar boter op het hoofd. Het Westen kiest hiermee voor een diepe buiging voor dictatoriale landen. In Nederland heeft de regering het volk naar de winkels en terrasjes gestuurd om intussen stiekem de boevenregering Rutte 4 te kunnen installeren die zich dan blindelings kan laten leiden door hun opperboeven van de VN.
En, het ergste, de burger vind het goed, er is niet eens een beetje ophef ontstaan onder het volk over de vorming van de regering want zij kunnen weer winkelen en drinken op de terrassen. En daar gaat het toch om in een inhoudelijk rijke leven. Brood en spelen, het is van alle tijden. Daar kun je niet tegen op.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad K.K.

Mijn stokpaardje wordt meer en meer een angst syndroom, voor de Westerse wereld.
De club van Opa Bernhard / Beatrix en nu W.A regeert de wereld.
En inderdaad de loopjongens in Nederland, noem jij gewoon bij naam.
Rutte bv voert een opdracht uit, waar hij rijkelijk voor wordt beloond.

Hoe rot Nederland in elkaar steekt maakt niets meer uit, een weg terug is door het formeren van een soort politiestaat, via noodwetten verworden tot het Noord Korea aan de Noordzee.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Katiana wat ben ik blij dat je nu weer eens schrijft en dit publiceert.
Prima artikel met zeer veel om over na te denken al betwijfel ik of dat nog zal helpen.

“ik ben echter tot de uitzichtloze realisatie gekomen dat alle onderwerpen die vandaag de dag de revue passeren, inmiddels dood zijn geschreven en dat er geen kracht meer lijkt te zitten in herhaling.”

Deze zin trof mij diep omdat deze precies mijn mening weergeeft.
Het verbaast mij dat die trein van onbenul wereldwijd en op vele gebieden kan doordenderen. Gezond verstand bestaat niet meer en ik vermoed dat er een hogere macht achter moet zitten met een nog onbekend doel. Zonder dit vermoeden zou ik echt niet weten wat er aan de hand in onze wereld is en waarom er mi zo duidelijk een weg lijkt te zijn ingeslagen op weg naar de afgrond. Maar misschien verdienen wij wel een harde reset als de waanzin de overhand krijgt. Dat gaan nog spannende tijden worden.

Henk
Henk
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit is uw laatste waarschuwing. Bij een volgende overtreding wordt uw account geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Arie
Arie
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel herkenbaar relaas, helaas.
Alle belangrijke dingen zijn al gezegd, al vele honderdduizenden keren. UN-Watch schrijft al bijna 30 jaar over alle VN-onzin. Ook Soedan, Pakistan en Libië hebben op hun dieptepunten mensenrechtencommissies mogen doen; en naast Iran deed ook Saoedi Arabië de VN-vrouwencommissie. Niemand vond dat raar.

De vele pijnpunten waar Fortuyn boeken en columns mee vol schreef zijn nooit opgelost; ze zijn alleen maar groter geworden. En iedereen die die punten voorzichtig aanstipt wordt nog steeds stelselmatig belasterd, bedreigd, aangeklaagd etc. Censuur kenmerkt naast traditionele MSM ook steeds meer sociale media zoals FB, YT en twitter.

De hypocrisie is zo normaal geworden dat we het niet meer herkennen. Onlangs werd bekend dat de bouwwerkzaamheden voor het WK-voetbal in Qatar zo’n 6.500 slaven het leven hadden gekost. Desondanks is geen één van al die voetballers die jankte over een grap van VI, nu van mening dat we Qatar moeten mijden. Racistische extremisten zoals Akwasi verdienen bescherming tegen een grap; maar leven en dood van echte slaven interesseert geen enkele voetballer.

Precies wat de linkse ons geleerd heeft. Vanuit slavenstaat Qatar komt Layla F Saad ons “witte mensen” even uitleggen waarom wij niet deugen. De organisatie maakt trots reclame.
En niemand vindt dat ook maar een heel klein beetje gek. Tja.

Bob Fleumer
Bob Fleumer
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We leven achteruit door de islam niet echt te bestrijden en de linkse troep niet te neutraliseren en dat alles door persoonlijke lafheid van de knoppendraaiers en de meelopers.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo, dat kan maar weer geschreven zijn! Een fantastisch artikel over een aantal toekomstige beschavingslopende actualiteiten. De ondertoon is herkenbaar, iedereen met eenzelfde mening als u (zoals velen op deze site waaronder ikzelf) voelt zich een roepende in de woestijn. Is het nog de moeite waard om een mening te verkondigen? Heeft het nog nut om misstanden aan de kaak te stellen? Ik ben bang dat we zijn gecanceld, verdreven naar obscure hoekjes van het internet waar we geen kwaad kunnen en de algemene opinie niet kunnen beïnvloeden. De progressieve trein dendert onderwijl door. Zoals Frans Galjee elders op deze pagina schrijft, misschien verdienen we wel een harde reset. Ik ben bang dat de weg ernaartoe een pijnlijke wordt en dat de harde reset keihard nodig zal zijn.

cor
cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Spijker op zijn kop, deugen zul je ook al is de waarheid daarop ver te zoeken of enigzins onderbouwd. Blijven lopen op de lijn, wanneer je hier van af wijkt krijg je allerlei namen cq verwensingen naar je hoofd als, wappie, ontkenner, leugenaar, etc. Wanneer je kritisch bent naar de uitlatingen van MSM of politiek loop je een groot gevaar om gecensureerd te worden ( och ja dit gebeurd inmiddels al op grote schaal). Ik heb medelijden met de mensen die meelopen met de gedachtengang van de MSM en politiek. De hersenen die deze mensen hebben worden niet meer op een wijze gebruikt door hoor en wederhoor gaan toepassen en gaan onderzoeken of de informatie die ze als zoete koek aannemen de werkelijkheid of realistisch is. Deze mensen zijn zeer gevoeling voor manipulatie en indoctrinatie wat gretig gebruik van wordt gemaakt. Helaas is dit wel de meerderheid van de bevolking op deze aardkloot. Ik zeg de aanhouder wint dus doorgaan met de juiste informatie verstrekken en medeburgers deze informatie geven zodat ze weer gaan (na)denken.

J. de Vries
J. de Vries
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijns inziens is de door u terecht geconstateerde hypocrisie in het kwadraat een gevolg van socialistsche/marxistische gelijkheidsideologieen, die gelijkheid van culturen/religies een hogere prioriteit toekennen dan universele mensenrechten. Sinds de jaren zestig worden burgerlijke normen en waarden, gedeeltelijk voortkomend uit het christendom, door linkse politici en kiezers ondermijnd. Krakers werden gefaciliteerd en beloond met spotgoedkope huisvesting op de meest gewilde locaties in b.v. Amsterdam. “Proletarisch winkelen” d.w.z. winkeldiefstallen plegen werd gepromoot. Het kiezen voor een arbeidsloos bestaan middels een uitkering op kosten van anderen werd getolereerd. “Vrije seks”, mogelijk geworden door pil en abortus en vooral leuk voor mannen, moest kunnen/was verplicht! Zelfs persoonlijke hygiene werd als “burgerlijk” afgewezen door sommnige linkse representanten.

Wil
Wil
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte mevrouw Kayvantash,

Als christen weet ik dat in Iran de mensen GEEN haat of hekel hebben aan Israël.
Net zoals dat geldt in veel dictaturen. Ook hier in NL moeten we onszelf eens gaan afvragen of wij ook ook niet onder een dictatuur leven. In elk geval onder een doctrine, de Rutte-doctrine, die ook aardig over de grenzen “bekendheid”(een eufenisme) geniet.
Als christen schaam ik me ook voor huichelachtig en hypocriet gedrag zoals een Segers dat toont. Zijn gedrag heeft niks te maken met christen-zijn, maar alles met de vroegere, Zuid-Amerikaanse bevrijdingstheologie. Marxistisch, alleen in een ander jasje.

Onze Leiders, die echte Voorgangers zouden moeten zijn, hebben een groot deel van de bevolking lijdzame lijders gemaakt. Met een Rutte en Kaag voorop; als je niks meer kunt dan elitair en hautain zijn, macht ambieert, ben je op die vierkante km daar in Den Haag op je plek. En zijn maar denken dat ze belangrijk zijn. Zieker dan deze lui vind je ze niet.

Mevrouw Kayvantash: heel veel sterkte en genade toegewenst. U zult het nodig hebben met die deugmenschen aan de linkerzijde.
Nogmaals dank voor uw geweldig artikel; chapeau!

Shalom, Wil

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat gek, waar blijven de beschuldigende vingertjes en de verontwaardigende woorden van b.v.

Rutte, de Jonge, Grapperhaus, Kuypers, Gommers, van Dissel.

Richting, Amsterdam, Ajax, vd Sar, Halsema, Overmars. Enz.

Of is alleen het handje schudden en of het harinkje eten van Baudet strafbaar.

Democratisch Nederland is geweest.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zomaar een vraag aan het gezag in Nederland (Amsterdam), waar waren de waterkanonnen, waar de knuppelende politie, waar de hondengeleiders die hun diensthond opdracht gaven, om op de grond liggende personen te beschadigen.
Waar waren de Romeo’s.
Waar waren de paarden.
Waar was de Corona hype.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Ik dacht precies hetzelfde. 12000 man bij de Arena en geen enkele reactie. Het kan niet anders dan dat de aanleiding voor een samenkomst bepalend is voor de reactie. Dit land is ziek!

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Inderdaad De Dertiende, zo keiverrot is Nederland, dit is niet uit te leggen aan bv die twee families in Maastricht.

Schandalig passend bij de kliek van Rutte en Halsema.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

mw Kayvantas, ik heb groot respect voor uw mening. U heeft zeer goed weergegeven hoe de hypcrisie wereldwijd aan het aangroeien is. Respect voor uw moed dit in een column te publiceren.

trekdrop
trekdrop
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is simpel; de partijen met de macht in pacht (big tech, big pharma, banken) hebben ons niet meer nodig.

Het is momenteel handiger om dictaroriale regimes te paaien dan deze in te vallen of nog erger, links te laten liggen.

Alles wordt inmiddels in China gefabriceerd. Mocht er iets van waarde opbloeien in Europa of de VS, dan smijt met honderden miljoenen. Niet verkopen vanwege principes? Geen punt. Een #metoo of Racisme!-claim later en we kopen het op voor een habbekrats.

We zijn inderdaad een roepende in de woestijn omdat men niet meer hoeft te luisteren.

Zolang het gros van de mensen brood en spelen heeft, en het voor de meesten niet loont om zich uit te spreken, zal er weinig veranderen.

Uiteindelijk klapt het systeem vanzelf in elkaar als het op dezelfde voet verder gaat.

Als er niet meer loont voor men om moeite te doen, dankzij een cultuur van angst en censuur, dan remt de technologische vooruitgang.

Zonder deze vooruitgang is de exponientele groei van de schuldenberg onhoudbaar.

Vandaar dat men streeft naar de “Great Reset”. Wij bezitten niets – de 1% bezit alles. Oftewel, een mooi verhaaltje hoe het moet nadat de bom barst zonder dat de koppen rollen.

Het Westen is dood. Tijd om samen iets nieuws op te bouwen.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Allereerst u heeft het begrepen en helemaal gelijk, mevrouw.
Maar we leven in de tijd waarin idealen worden nagejaagd en de realiteit is losgelaten. Het ideaal is een internationale uitleg van het begrip ‘universele rechten’. Terwijl rechten alleen universeel kunnen zijn binnen een bepaald rechtsgebied, d.w.z. binnen een natie-staat. Want het universalisme vloeit voort uit het sociaal contract. Met islamitische landen is nooit een sociaal contract geweest, er kan dus ook geen sprake zijn van universalisme dat zich uitstrekt tot die landen.
Er is dus een mismatch tussen intenties en resultaten.
Die mismatch wordt afgedekt met hypocrisie, en onder woorden gebracht met een ‘Umwertung aller werten’, net zo lang totdat het volk denkt dat intentie en resultaat samenvallen.
Op een dag barst de bom, net als in 1789, 1830, 1848, 1870 en 1917 en 1989.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Honderd, nee, honderdduizend maal liever een verstandige vrouw als Katiana dan een leeghoofd als Eleanor Roosevelt. Want dat hele idee van de ‘rechten’ van de mens is natuurlijk grote flauwekul, een ideologisch droombeeld dat op een puur westerse (Amerikaanse?) kijk op de mensheid en wereld is gebaseerd. Dat soort utopische luchtfietserij is nu precies wat ons naar de rand van de afgrond heeft gebracht.
Hadden we in het westen maar meer zulke vrouwen. En, come to think of it, hadden we óók maar meer van zulke mannen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nog maar krap 20 jaar geleden had ik nog een Stichting GTI die wereldreizigers – meest op de motor – na een kleine donatie van aller hande praktische informatie voorzag om buiten Europa te reizen. Trans-Afrika (Oost-/Midden-/West-route) reizen staan sinds de ontvoering van Arjen Hilbers in 2003 gelijk aan zelfmoord net als bepaalde delen van Azië en het Midden-Oosten. Dat zegt meer dan genoeg denk ik over deze idiote wereld vol hersenloze mensen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is allemaal niet meer te begrijpen, de wereld is werkelijk krankzinnig geworden.

jaak
jaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat doet nadenken. Jammer van al dat onnodig Engels.

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het komt mij voor dat de auteur de bedoelingen van de cultuur marxist niet begrijpt; voor insluitingspolitiek heb je enige diversiteit nodig en met het voortschrijden van de tijd spreken we allemaal dezelfde taal, dragen dezelfde kleding hebben we dezelfde overtuigingen en eten we allemaal boerenkool met worst. Een socialist op Joop.nl schreef ten aanzien van conservatieve moslims hier dat we ze de tijd moesten geven want uiteindelijk zullen ook zij de weg naar de heilsstaat weten te vinden. Moeilijk valt te ontkennen dat dit sociaal experiment, deze strategie, succesvol is gebleken.

Ik ben veel beeldmateriaal gaan bekijken met de vraag waarin echt zichtbaar werd waarin de multiculturele samenleving werd ingeruild voor de massamens? De totstandkoming van de grijze muizensamenleving? In ideologische terminologie, de universele mens, de maakbare mens. Met een flinke aanloop kwam ik uit op de jaren ’30 van de vorige eeuw. Met name technologische vooruitgang was zeer bepalend. De jaren ’30, de tijd van Hitler en Stalin. Een historica merkte terecht op dat beide de biologie van de mens niet accepteerde, de een op grond van sociologie, de ander psychologie. Maar beide trokken gewoon de consequenties van de Verlichting. Hoe ver zit het hedendaagse programma van de gevestigde orde af van de ideologie van deze twee heren?

Het lijkt mij goed na te gaan wat de hedendaagse technologische vooruitgang voor gevolgen gaat krijgen voor onze sociologie en psychologie. Hypocrisie verwijten is een ernstige onderschatting, bij het roekeloze af, van de drijvende krachten.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over deze hypocrisie is veel over geschreven en gediscussieerd. Ben het volledig met jouw artikel eens Katiana. Uit de laatste verkiezingsuitslag werd nogmaals duidelijk dat ongeveer 80% van onze Nederlandse bevolking geen notie heeft wat voor dramatische toekomst onze volgende generaties wacht.

Friesecanadees
Friesecanadees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Thomas Jefferson:
The tree of liberty has to be refreshed from time to time by the blood of PATRIOTS

Marin
Marin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Wat een prachtig artikel weer van Katiana!!!
Uit het hart gegrepen!!

Jan van Faassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat weer een geweldig artikel. Woorden schieten tekort. Ben het hier zo mee eens. Hoop dat dit door veel mensen gelezen gaat worden. Ga zo door, misschien gaan ze het licht nog eens zien. Ik blijf je volgen.👍

WFM
WFM
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte mevrouw Kayvantash,
Zelden zo een to the point-artikel gelezen. Ook mijn hart bloedt als ik al die vreselijke ontwikkelingen zie, lees en hoor. Van al die zogenaamde “deugers”. In feite over het algemeen linkse kader. Mijn vrouw en ik, beiden al op leeftijd, (tegen de 80), kunnen dit allemaal nog wel “behappen”, maar we vrezen voor onze kinderen en kleinkinderen …Met velen had ik verwacht en gehoopt dat Rutte en z’n kliek vorige week de biezen zouden pakken; maar het was ijdele hoop. Zelfs inderdaad, moet ik als christen beamen wat een smeerlap als Segers klaarspeelt; erger hypocrieten vind je niet.
Er lopen daar, in Den Haag, niet alleen machtsbeluste lui rond, maar over het algemeen schijnen ze ook te lijden aan verschllende geestesziekte’s zoals Schizofrenie, Psychopaten en Idiotrie.

Ik weet, net als velen, dat de doorsnee Iraniër totaal niks van het regime moet hebben en dat ze Israël zeker niet haten. In tegenstelling tot een NL-regering met arrogante en elitaire Kaag voorop.

Iemand voeg zich eens af, ook hier bij OpinieZ “hoe lang wij dat allemaal nog pikken…”. of iets in die context. Ik sluit me daar graag bij aan.

Dit mooie land in niet alleen doodziek door die schoften aan de top, in Den Haag én Brussel, maar ligt zowat helemaal uitgeteld te creperen.

Nogmaal: hartelijk bedankt voor uw moedige column…en sterkte…want u zult ook wel aangevallen worden door die geesteszieken zoals een Leo Lucasse c.s.

Shalom, Wil

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x