Sigrid Kaag: grote woorden en weinig daden

Over welke “leiderschapskwaliteiten” hebben we het?

Titelfoto: Sigrid Kaag op bezoek bij de EU. Newsroom Europese Raad. Copyright Europese Unie, met toestemming voor reproduktie.

Sigrid Kaag, de net verkozen nieuwe partijleider van D66, heeft grote ambities. Ze wil de eerste vrouwelijke premier worden van ons land en vindt zichzelf een leider die haar nek durft uit te steken. Maar durfde Sigrid op te komen voor de onderdrukte Iraanse vrouwen, voor de vervolgde christenen en voor ons eigen overbelaste zorgpersoneel? Sonja Dahlmans constateert dat er bij Kaag geen sprake is van practice what you preach

 

Zaterdag 5 september werd Sigrid Kaag gekozen als lijsttrekker van D66 voor de komende verkiezingen van maart 2021. Rob Jetten moet hiervoor het veld ruimen. Hij werd, volgens dit artikel in Trouw van 7 mei 2019, indertijd met grote behoedzaamheid als nieuwe partijleider ‘gebracht’. De lancering van Kaag met alle bombarie, pretenties, gestileerde videoboodschappen en de volle medewerking van de MSM is een nieuwe tactiek van het campagneteam der Democraten 66.

Waar destijds druk gespeculeerd werd of Jetten wellicht een ‘tussenpaus’ zou zijn, wordt Kaag neergezet als toekomstig premier van ons land. Een blijvertje dus, althans dat is de suggestie.

 

Remmen los

Haar verkiezing als lijsttrekker van de partij met maar één tegenkandidaat, de bij de meeste mensen volstrekt onbekende Ton Visser, werd afgelopen zaterdag officieel en nu kunnen alle remmen los. In juli al gaf Kaag aan, bij de voor deze belangrijke gebeurtenis (zo moesten wij geloven) opgetrommelde pers, dat zij premier wil worden. Waarom? “Ik wil Nederland uit de crisis helpen. Het gaat erom dat je in moeilijke tijden er durft te zijn en niet wegloopt.” Haar partij D66 zit in de coalitie en mevrouw is zelf lid van het kabinet dat deze crisis, ik neem aan dat zij de coronacrisis bedoelt, probeert te bestrijden. Zij is ‘er’ dus al, wat ze daar verder ook mee mag bedoelen.

 

Hoofddoek

Maar op zich wel een interessant statement van de beoogde nieuwe premier van ons land, die tijdens een bezoek aan de islamitische Republiek Iran een hoofddoek droeg. Dit kon destijds op veel kritiek rekenen, maar volgens Kaag was dit een ‘zakelijke afweging’ geweest om de hoofddoek toch te dragen in februari 2018. Vervolgens claimde zij in mei 2019 echter dat zij ‘onder druk gezet was’ de hoofddoek te dragen.

 

Overigens vroegen Iraanse vrouwen in 2016 al aan westerse toeristen en reizigers de hoofddoek te weigeren en zo hun actie tegen de verplichte hoofddoek te ondersteunen. En in 2019 veroordeelden deze vrouwen de zogenaamde westerse ‘feministen’ die uit een misplaatst gevoel van ‘solidariteit’ een hoofddoek dragen: “Masih Alinejad, who has spearheaded Iranian women’s struggle against the head covering, said female dignitaries from Europe had left her fellow campaigners ‘on their own’ by choosing to wear the hijab when they visited Iran.”

 

Kritiek

Sterker nog, het verweer van Kaag na de eerste storm van kritiek in 2018 dat zij de hoofddoek droeg tijdens haar bezoek aan Iran omdat dit daar nu eenmaal regel is, wordt door deze activistes gezien als ondersteuning van het idee dat vrouwen ondergeschikt zijn aan mannen. Dit ging niet specifiek over Kaag, maar over alle westerse vrouwen die hieraan meewerken: “Rejecting the argument that visitors should wear the hijab out of ‘respect for the culture of Iran’, she said they were ‘sending a message that men are more equal than women’.”

Deze mevrouw Kaag dus stelt nu dat zij durft er te staan en niet weg te lopen. Tijdens het congres van D66 zaterdag 5 september zegt zij zelfs haar “nek te durven uitsteken op het moment dat het ertoe doet”.

Op mij maakt dit een heel andere indruk. Zij had haar nek kunnen uitsteken in support voor deze vrouwen en hun oproep aan westerse bezoekers door de hoofddoek thuis te laten. Kaag had ervoor kunnen kiezen niet te zwichten voor ‘druk’ zoals zij later beweerde, maar dat deed zij niet. Om nu dan te beweren dat zij iemand is die ons land uit de crisis kan helpen omdat zij durft ‘er’ – geen idee waar – te staan en niet weg te lopen? Laat mij niet lachen.

 

Vrouwelijke premier

Bovenstaande is helemaal wrang, aangezien mevrouw Kaag zelf er zo’n punt van gemaakt heeft, dat zij de eerste vrouwelijke premier van ons land wil worden. Het belang hiervan wordt behoorlijk uitgemolken in de media en door haar partij zelf. Bij Jinek zei zij volgens de Volkskrant: Prominente D66’ers hopen dat Kaag de eerste vrouwelijke premier wordt. ‘Het is belangrijk dat vrouwen die rol durven nemen’, zei Kaag tegen Jinek.”

 

Terwijl ze later na haar verkiezing tot partijleider op 5 september ineens stelt dat haar “ambitie voor het torentje niet voortkomt uit het vrouw-zijn.” Bizar. Desgevraagd vertelde zij aan Het Parool op de vraag waarom een vrouwelijke premier goed zou zijn voor Nederland: Ik denk dat het heel goed is, dat zie je ook nu in tijden van corona. Veel van de landen waar een vrouw premier is, zijn succesvol in de aanpak van de coronacrisis. Ze hebben een andere manier van opereren. Ze zijn pragmatisch en hebben vaak oog voor mensen met gezinnen en zorgtaken.”

Ze ‘brengt mee’ dat ze moeder en vrouw is, zegt zij zelf, maar wil niet gekozen worden omdat ze vrouw is. Wat is het nu? Wij mogen ook nog vernemen dat mevrouw niet wil volgen, maar leiden: “Niet schreeuwen, maar luisteren. Niet volgen, maar leiden”, schrijft ze. “Over de hele wereld heb ik dat gedaan.”

 

Iran

Over de hele wereld minus de islamitische Republiek Iran, denk ik dan. Juist daar had zij kunnen leiden, maar koos zij ervoor te zwichten voor druk of de gewoonte van het land. Kom mij vervolgens dan niet vertellen dat je zo’n durfal bent en dat je groot leiderschap vertoond hebt gedurende je hele carrière. De vrouwen in Iran wilden dat het waar was. Tegen het AD zei zij het volgende: “Een leider moet visie kunnen articuleren, je moet kunnen inspireren, vertrouwen wekken. Je moet een rechte rug durven hebben, niet met alle winden meewaaien, ook al is het impopulair. Als je denkt dat het verstandig is, moet je proberen te overtuigen, je niet laten intimideren.”

Dit komt dus van een vrouw die zelf zegt bezweken te zijn onder de druk en daarom haar seksegenoten in Iran in de steek te hebben gelaten en geen gehoor te geven aan hun oproep om steun tegen de strikte wet die voorschrijft dat de hijab verplicht is. Lef heeft mevrouw wel, maar niet in de zin die zij zelf bedoelt. Eerder een gevalletje van ‘veel geschreeuw, weinig wol.’

 

Uitsluiting

Kaag wenst ook nog “…een einde te willen maken aan de uitsluiting die veel mensen ervaren.” Nogmaals, minus de vrouwen in Iran die smeken om hulp en steun van zogenaamde westerse feministes als mevrouw Kaag. Deze vrouwen mogen kennelijk nog wat langer uitsluiting ervaren. In elk geval wordt hen openlijke steun ontzegd door een minister die de regio kent en zich daar ook altijd op voor laat staan. Zij is ‘een vrouw van de wereld’ en daarom geschikt als premier voor ons land.

Maar oog in oog met een van de zwaarste regimes om onder te leven, zeker voor vrouwen, bezwijkt zij. Hetzij – zoals ze in 2018 beweerde – voor het idee dat zij deze ridicule gewoonte moet respecteren, hetzij liet ze zich onder druk zetten, zoals ze zelf aangaf in 2019. Beide scenario’s getuigen in elk geval niet van een sterk, doortastend en autonoom optreden, just saying. En precies dat is wat mevrouw zelf aangeeft zo goed te kunnen en dit typeert volgens haar zelf goed leiderschap. Snapt u het nog?

 

Zorg in de kou

Maar ook dichterbij huis konden de verpleegsters en zorgmedewerksters niet op D66 rekenen. De partij stemde tegen de motie van de SP en de PvdA voor betere lonen in de zorg, omdat de zorg volgens de motie ‘niet van applaus alleen kan bestaan.’ Opmerkelijk, want Kaag zelf beweerde “wil een Nederland waarin we versterken wat waardevol is, omdat geen enkele leraar, kunstenaar of verpleger kan leven van applaus alleen.

Haar geloof is een ander onderwerp dat steeds door mevrouw Kaag wordt benadrukt. Zij is rooms-katholiek, zo moeten wij geloven. Van de site van D66 komt onderstaand citaat: “Wereldwijd worden miljoenen niet-gelovigen, atheïsten, andersdenkenden, humanisten, agnosten en vrijdenkers onderdrukt. Dit is momenteel de derde grootste vervolgde groep mensen ter wereld.”

 

Christenvervolging

Voor een vrouw die steeds benadrukt christen te zijn is het wonderlijk dat zij lid is – en inmiddels dus ook lijsttrekker – van een partij die op de eigen site niet noemt wat momenteel de grootste groep vervolgden ter wereld is: christenen, aldus de Britse Foreign Secretary (ambtsgenoot van Kaag) Jeremy Hunt op basis van een interim-rapport. Overigens is D66 volgens Kaag in het interview in Het Parool dat ik reeds aanhaalde de partij waar zij meer christelijke waarden vindt dan bij het CDA: “Overigens herken ik veel meer van christelijke waarden bij D66. Als het gaat om menselijke waardigheid, rechten van anderen.” “The interim report said the main impact of “genocidal acts against Christians is exodus” and that Christianity faced being “wiped out” from parts of the Middle East.”

Het Midden-Oosten is de regio waar mevrouw Kaag zich zo thuis voelt en waar zij jaren lang heeft gewoond.

 

In de steek gelaten

Achter gesloten deuren kan mevrouw Kaag de Iraanse regering stevig aan de tand hebben gevoeld over de verplichte hoofddoek, desondanks voelen de vrouwen in Iran zich in de steek gelaten. Al jaren. Het kan zo zijn, zoals de Volkskrant suggereert, dat Kaag anders zou stemmen dan haar partij heeft gedaan aangaande de motie voor betere lonen in de zorg. Maar zij maakt zelf nota bene deel uit van het kabinet en de coalitiepartij D66 heeft dus tegen deze betere beloning, die Kaag beweert te willen, in ons land gestemd.

Het kan ook best zijn dat mevrouw Kaag zich enorm opwindt over de inmiddels bijna genocidale vervolging van haar geloofsgenoten in landen als Nigeria, Pakistan, Irak, Syrië en verder. Maar precies bij de punten waar zij zich zo graag over uitspreekt, zoals vrouwenemancipatie, gelijke rechten, goede economische vooruitzichten voor iedereen en tegen de onderdrukking van minderheden, daar waar zij echt leiderschap zou kunnen en moeten tonen, laat zij het afweten.

 

Zwijgen

Of zij nu bezwijkt onder druk zoals destijds in Iran of dat zij de gewoonte van andere landen respecteert, en daarom maar het zwijgen ertoe doet, leiderschapskwaliteiten aantonen doet het allemaal beslist niet. Of nog erger; zij kan wellicht binnen haar partij geen vuist maken, wat dan weer de vraag oproept of zij dit dan wel zou kunnen mocht zij onverhoopt inderdaad premier worden.

Ik heb nog een tip voor de vrouw die in de pers zo goed weet hoe een goede leider zich dient te gedragen: practice what you preach. Dit komt uit het Evangelie van Mattheus (23:3), dus dat moet mevrouw Kaag toch bekend in de oren klinken.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind haar vreselijk eng. We moeten meer macht overdragen aan Brussel en de islam omarmen. Ik mag hopen dat de Nederlander tijdig ontwaakt en D66 links laat liggen want de cultuur van weg met ons spreekt mij niet aan.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je getrouwd bent met een Palestijn die ooit onderminister was bij Arafat heb je in de Nederlandse politiek niets te zoeken. Dat er extra geld vanuit jouw ministerie naar Palestijnse vluchtelingen organisaties wordt over gemaakt duidt op belangenverstrengeling.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Precies, als je met een hoge ambtenaar van de corrupte Arafat kliek trouwt en dan zo hoog van de toren blaast, dan ben je niet geloofwaardig.
Hypocriet Kaag is een fout mens!!.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Dat deed zij meen ik op dag 1 van haar ministerschap. Walgelijk.

Awi Cohen
Awi Cohen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Verbinden” door uit te sluiten. Zulke onzin kan alleen iemand van deuglinks verzinnen en uit haar mond krijgen.
Trouwens: als je partner banden heeft met een terreurorganisatie, mag je nog geen sergeant worden bij het ministerie van Defensie. Maar blijkbaar wel minister van Ontwikkelingssamenwerking.
Zie: geen terroristenvereerder in het kabinet. https://likoed.nl/2017/10/geen-terroristenvereerder-in-het-nieuwe-kabinet/

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Awi Cohen

Ongelooflijk! Dit zegt niet alles alleen over haar maar ook over het kabinet Rutte.

Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kaag staat niet voor de ‘goede’ zaak. Zij die op de valreep nog miljoenen overmaakte aan de palestijnse zaak, wetende dat dit terecht zou komen bij een deel van de terroristen die Israëlische burgers (geen militairen) vermoorden.

Maar Kaag gaat dit verliezen. Niet door Nederland, dociel als mensen kunnen zijn hier, maar door de VAE. Die steunen de idioten van Hamas en consorten niet meer en hebben verdragen afgesloten met Israël.
Dat is pas echt goed nieuws en Kaag kan geen deuk in een pakje boter slaan. Ze scherpt alleen antisemitische sentimenten en ik vind dat ontzettend kwalijk.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 voert de EU-agenda uit, wat ze daar ook mogen verzinnen, en de rest is allemaal geklets. Dat geldt voor zo ongeveer alle politici trouwens. Mevrouw Kaag vormt geen uitzondering. Het doet me denken aan de galmende speeches van Obama die al snel holle retoriek bleken te zijn zodra je je afvraagt hoe hij dat denkt te realiseren. Het is nu niet anders. Mevrouw Kaag wil graag verbinden. Wie wil ze verbinden en hoe dan? Niemand die het antwoord weet; en daarmee hebben we alle antwoorden die nodig zijn mbt mevrouw Kaag.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Mevrouw Kaag wil verbinden door uit te sluiten. Retoriek van een laag IQ en hoge arrogantie .

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Dat moeten we er helaas zelf bij denken. Van mevrouw Kaag krijgen we niet te horen wat ze bedoelt met “verbinden”. Laat staan hoe ze dat gaat klaarspelen. Het is een onbegonnen zaak natuurlijk omdat bewezen is dat multiculturele samenlevingen in een low-trust society transformeren (Robert Putnam). Niet alleen de verschillende bevolkingsgroepen vertrouwen elkaar niet. Ook de autochtone bevolking vertrouwt elkaar minder omdat een flink deel heeft meegewerkt aan de ontbinding ervan. Het geblaag van Kaag doet sterk denken aan hoogelitaire diplomatenborrelpraat waar een divers gezelschap, goed opgeleid en badend in welvaart en luxe, elkaar bevestigt dat de natiestaat en kleine culturele verscheidenheden toch wel heel erg 19e eeuws aandoen. Kortom: de anywheres versus de somewheres.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Mee eens. Mooi geduid.

pedro dos
pedro dos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sonja, je had het best nog een beetje scherper en cynischer kunnen aanzetten. Deze Sigrid is niets meer of minder dan de vleesgeworden gebakken lucht en het meest vervelende is nog dat zij en de haren in dit ultimi intimi geblaat geloven. Als de tijd rijp is zal ze vermalen worden door diegenen die ze nu onverholen adoreert en de mogelijkheid wil bieden de macht over te nemen. Vergeef haar Heer, want ze weet niet wat ze doet, de arme van geest. Amen.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sonja

Beste Sonja, jouw teksten heb ik met bewondering gelezen en sta daar volledig achter. Rest ons nog de vraag: “hoe kunnen we met deze kliek, die de burger kleineert en bedriegt afrekenen, anders dan op het stembureau?”

logisch denken
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sonja

Ik heb ook dezelfde stomme verbazing hoe men keer op keer een pathologisch leugenaar aan de macht helpt. Dat de media zwijgt is niet zo moeilijk. De meeste media drijven op subsidie en hebben de politiek broodnodig. 4 handen op 1 buik dus. Dat de burger zich zo makkelijk laat meeslepen en niet in staat blijkt tot beeldvorming, oordeelsvoming en besluitvorming over een mening vind ik veel zorgelijker. Als schapen loopt men achter zijn favoriete politicus aan omdat zijn kapsel , schoenen of kontje zo leuk is. Helaas komt de inhoud en argumentatie nooit aan bod.

hesa
hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 zakt GELUKKIG in de peilingen. Dus, Kaag kan wel iets willen, maar als het volk ‘nee’zegt is het over en uit. Daarnaast neemt men het haar kwalijk dat ze met miljoenen smijt, aan terroristische organisaties die de meeste mensen niet willen ondersteunen.
Ook Kuzu denkt nu te scoren door Wilders weer aan te vallen. Deze partij heeft amper zetels. Heel links valt uit elkaar Pvda is niets, Sp is opgelost, de christenunie is zo waterig geworden, dat ze zich net zo goed vvd kunnen noemen. Vvd zakt omdat ze nederlanders verkocht hebben.
Blijft over, fvd, sgp en pvv. Dat zou een goede combi zijn. Mogen ze de brokstukken oprapen van de Ruttekabinetten.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel! Heel gevaarlijke vrouw Sigrid Al Qaq – Kaag . Haar hele partij is gevaarlijk anti-democratisch en dat zal er onder haar leiding niet minder op worden.
Wanneer komende verkiezingen de bevolking niet anders gaat stemmen, zal de D66 trein flink door blijven karren en samen met de rest van het kartel en onder leiding van Mark Rutte, een steeds grotere chaos in NL creëeren. De EU zal nog dominanter worden en migranten zullen ons in nog grotere getalen uit komen vreten.
Stem dus op PVV of FvD

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Netty
Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Soort zoekt soort, zet Kaag, Jetten en Ollongren naast elkaar en je weet met welke soort van doen hebt: veinzers.

Jetten geeft geen fuck om klimaat, hij veinst het. Ollongren geeft geen fuck om democratie, ze veinst het. Kaag geeft geen fuck om rechten, ze veinst het.

Bij egotrippers gaan zelfs de woorden stinken.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

o, dus mw Kaag wil een einde maken aan de uitsluiting die veel mensen ervaren. Dat doet zij door in evt samenwerkingsverbanden op voorhand FvD en PVV en hun kiezers uit te sluiten. DAT is wel HEEL interessant.
We hebben hier dus te maken met een leugenares die in het Torentje wil. Ik hoop dat iedereen dat in de gaten heeft. We hebben al genoeg leugens moeten slikken van Rutte, hoeven we niet NOG een leugenmachine als ‘leider’.
En als ze zo Christelijk wil zijn, waarom is ze dan zo’n fan van ‘het Midden Oosten’ en waarom prefereert zij de vijanden van Israel?
Raar mens, die Kaag. Pas daar mee op, mensen. NIET op stemmen. Ze hangt van opschepperij en inconsequent gedrag aan elkaar.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Of er in ’t Torentje een leugenares zit óf een leugenaar zal niet veel verschil maken.
Quag is een zéér gevaarlijke vrouw, zodanig gevaarlijk dat zij haar gezin zal verkwanselen om “macht” te krijgen én te houden.
Zij financiert Hamas en deelde auto’s én wapens uit aan ISIS; u kent vast de beelden daarvan nog wel.
Iemand met normen en waarden als de hare, hoort niet in ’t Torentje, zélfs niet in Nederland.

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onderzoek Likoed laat zien wie mevr Al- Qag Kaag werkelijk is.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De zaak stinkt toch ook enorm wat betreft de financiering van terreur Palestijnen door middel van hulporganisaties. Hierover zijn kamervragen gesteld, waarop zij antwoordde dat ze dat niet wist en de benodigde acties te hebben ondernomen.

Verder een hoop valse campagne beloftes met een “ik ben vrouw en ik wil verbinden kaart”, die de columniste doeltreffend in het licht heeft gehouden naast een eerder actie. Waarom wil ze nu hier in de tweede kamer zitten?

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Martine
Ad van Schilt
Ad van Schilt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een trieste waarheid, goed verwoord.
Hoe kun je overigens tegen uitsluiting zijn van bevolkingsgroepen en voor buitensluiting van democratisch gekozen partijen, lijkt mij een interne contradictie!

Jos Becks
Jos Becks
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vrouwen in moslimlanden heeft ze in de steek gelaten, homo’s hoeven ook niet te rekenen op steun van links, Joden delven het onderspit met de Palestijnen knuffelaars. Pvv en Fvd stemmers sluit deze verbindster uit. Ouderen konden niet op haar rekenen. Onze centen stuurt D66 liefst naar Zuid EU en Hamas. Het referendum afgeschaft en onze organen afgepakt.
Wie op D66 stemt is verblind.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jetten was een robot in de zin dat hij als een machine ingestudeerde meningen bleef herhalen.
Kaag is OOK een robot. Ze heeft niks menselijks. Starre vrouw. ZEER manipulerend, wed ik met leugens en tegenstrijdige uitspraken.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Zij doet mij denken aan een stalactiet die geen stalagmiet doet ontstaan laat staan een zuil.

Pronk
Pronk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Open deuren: Een open deur valt niet te bestrijden. Bijv. “Ik ben voor vrede” Dit is een open deur want niemand is voor oorlog. De enige niet open deur van Kaag is haar onverholen voorkeur voor Europa. Met de rest kan je alle kanten uit en is dus nietszeggend. Verder onbelangrijk: uiterlijk,vrouw,chique taalgebruik,inzet allochtoon, inspelen op gevoel, hemelse vergezichten. Beoordeel partijen op de praktijk uit het verleden, en negeer alle loze praat in verkiezingstijd.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mocht u zich bij de aanstaande verkiezingen van stemmen onthouden gaat uw stem automatisch naar D66.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid al Qaq-Kaag is een inclusieve, verbindende feministe die op voorhand een groot deel van de Nederlandse burgers (FvD + PVV) buiten sluit.
Zo inclusief en verbindend is ze dus helemaal niet… het is gewoon niet waar wat ze zegt dus… ze liegt.

Het dédain naar de burger en de arrogantie druipen er vanaf… iets waar die hele D66 sekte veel last van heeft.
D66… “Do as I say, don’t do as I do”.

Sigrid Al Qaq-Kaag’s loyaliteit ligt echt niet bij de Nederland B.V. en haar hart niet bij de Nederlandse samenleving… eerder bij het Groot Europeesche Rijk en de Palestijnse zaak.

Sigrid; Scandinavische meisjesnaam, betekenis; “mooie overwinning”

Nomen est Omen??

Ik vertrouw haar in ieder geval voor geen meter…

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 doet denken aan Turkije. Je hoopt dat het nog een keer goed komt, maar de kans dat dit op korte of middel-lange termijn gaat gebeuren is nihil. Sigfrid Kaag is een klassieke politieke gladakker. Ze is wrschl. minder (ecologisch) groen dan R. Jetten, maar al haar standpunten kunnen worden afgeleid van haar steun voor de terreurautoriteit op israelische bodem. Dus pro-EU (want daar zit veel islamofilie), pro-‘rechtsstaat’ (goed voor extra islamitische – illegale, want op meineed gebaseerde – immigratie en voor juridische jihad ten behoeve van een – hopeloze – palestijnse staat), en maximale verzwakking van het Westen op wat voor identitair ticket dan ook. Wel of geen klimaatbeleid hoog in het vaandel zal geheel en al afhangen van politiek opportunisme. Als we aan één partij in Nederland geen behoefte hebben in Nederland dan is het Denk wel (maar daarvan is openbaar dat het een stel kalifatisten zijn), gevolgd door D66 (houdt de schijn op geen kalifatistische sympathieen te hebben). Misschien moesten ze maar fuseren: DENK66. Bij dit soort politieke entiteiten begin je je af te vragen hoe je ze kunt uitsluiten van deelname aan het democratische proces. Ook al heeft de lamlegging van het politieke leven door Brussel (lees het driemanschap Macron-Merkel-Michel) hier en elders, maar vooral hier, dankzij Rutte cum suis, ernstige vormen aangenomen. En verder: https://twitter.com/MartienPennings/status/1302909037412057088

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 een partij opgericht voor politieke vernieuwing is volledig verdwaald en de weg kwijtgeraakt. Helaas is dit al jaren zo en heeft zich ontwikkeld tot een elitaire partij waar mensen toe behoren, die alle voeling met normale mensen zijn kwijtgeraakt.
De keuzes voor partijleiders als Pechtold, Jetten en nu Kaag bewijzen dat ze de D voor democraten eigenlijk niet meer zouden moeten voeren.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kennelijk is er nog meer plaats in de politiek voor bla bla. Wat me echter nog het meest verbaasd is dat er serieus op dergelijke talking heads gestemt wordt. De Nederlandse burger heeft meer interesse in de verpakking dan in de inhoud. Dus krijgt die burger nog meer bla bla, en dat is natuurlijk niet perfect, maar zal zo moeten zijn.

Els
Els
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit dit artikel blijkt dat alles wat zij met haar mond belijdt tegenovergesteld is aan haar daden.
In dit opzicht zou zij inderdaad een opvolger van onze huidige premier van Nederland kunnen worden. Zou zij denken: goed voorbeeld doet goed volgen?
En als datgene dat je praktiseert het tegenovergestelde is van datgene dat de preekt, ben je dan niet enigszins bezig om fakenews te verspreiden? Een obsessie die rondwaart bij vooral haar D66 collega Ollongren.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk vilein artikel. Kaag is een gevaarlijk nihilistisch persoon. Naast de inwoners van Iran laat zij ook de Israeliers volstrekt in de steek. Of dichter bij huis: Zo’n 30% van de Nederlandse kiezers. Brrr.

johanna janssen
johanna janssen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sigrid Kaag
komt op mij over als een zeer narcistische, leugenachtige, alsook misdadige vrouw. Die lijdt aan hoogmoedswaanzin. Als zij beweert Nederland sterk te willen maken dan is dat een flagrante leugen gezien haar misdadige handelingen om grote bedragen belasting geld van de nederlanders over te maken aan terrorstische groepen. om wapens te kopen. Tevens is zij een voorstander van het vormen van een groot leger en is het niet moeilijk om te begrijpen waarvoor. Haar bedenkele daden bewijzen dat zij zich geen Nederlandse voelt , maar eerder een verraadster en een zwaar pro islamiet. Om deze wreede vrouw PM van Nederland te maken zou de doodsteek voor Nederland zijn.

Pronk
Pronk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verbinding is een verraderlijk woord. Het bestaat niet op de manier zoals Kaag wil dat wij het opvatten. Verbinden doe je met gelijk gestemden. Niet met tegenstanders. Kijk de geschiedenis er maar op na. In die zin heeft Kaag zich allang verbonden nl. Binnen haar partij. Net zoals alle andere partijen zich binnen hun partij met elkaar verbonden voelen. Met tegenstanders verbind je je niet, maar maak je afspraken om gezamenlijke doelen te bereiken. Het kabinet Rutte2 met de PvdA was niet op verbinding maar op afspraken gebaseerd. Die werden daarna weer losgelaten. Kaag heeft gewoon geen zin zakelijke afspraken met de PVV/FDP te maken. Ze wil iets niet waartoe je je in een democratie verplicht moet voelen om recht aan kiezers te doen. Kaag is anti-democratisch, en Verbinding is een verraderlijk en verbloemend en nietszeggend woord

dedingenbijdenaamnoemen
dedingenbijdenaamnoemen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw Kaag is wat geloofwaardigheid betreft het equivalent van Heer Jetten.
Niet uniek want er zijn meer predikanten van het groenevangelie van het type geen daden maar woorden die zonder enige schaamte een woning met label G of een palletkachel bezitten en die vrolijk in een dieselauto rijden en veel vliegend door de wereld trekken.

Ricky van der Heijden
Ricky van der Heijden
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

nederland zal onder Kaag haar soevereiniteit kwijtraken en er zal ge probeerd worden een groot Europees leger te formeren. daar moet ik dus niet aan denken!

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Joost mag weten hoe tijdens de formatie van Rutte III Sigrid Kaag opeens aan tafel zat? Ze woont ten eerste al niet in Nederland, iets wat natuurlijk ook weer vraagt dat ze heen en weer vliegt, en dat is op onze kosten een vluchtje naar huis betaald ze natuurlijk ook niet zelf. Ten tweede is ze getrouwd met een palestijn, aangezien ze dan ook nog zitting heeft in sectie stiekum, is het niet ondenkbaar dat ze tussen de lakens dan ook nog de nodige gevoelige en staatsgeheim zijnde informatie deelt met manlief. Die dat prima kan gebruiken om de staat Israel van de aardbodem te doen verdwijnen. Feit is dus al dat ze gelden in een zgn liefdadigheidsinstelling stak, waarvan leden bekend staan als terroristen. Geld steekt in vluchtelingen die met een noodgang naar Nederland moeten komen, waar niemand op zit te wachten en waarvan de ellende nauwelijks is te overzien.

Nu ze lijstrekker is van de Democraten, hoezo Democraten? Blijkt opeens dat Jetten toch niet de gewenste opvolger is van de vertrokken Pechtold. Er is niets Democratisch aan deze Sigrid Kaag of aan de andere leden van die partij, die U als kiezer beperkingen opleggen terwijl ze zelf heel de wereld overvliegen en liegen in de tweede kamer, wat een politieke doodzonde is, maar waar Rutte II in uitblinkt om de rit uit te zitten. De reizen van Sigrid Kaag kunnen we volgen via internet, maar ja, dat is natuurlijk desinformatie iets waar vriendin Ollongren natuurlijk graag aan meewerkt middels haar campagne en natuurlijk dat er meer macht naar Brussel moet. Er moet helemaal niet meer macht naar Brussel, want daar kunnen ze er niet mee omgaan dat blijkt telkens opnieuw in menige crisis situatie waar maar geen enkele keer een rechte lijn kan worden getrokken.

Eric
Eric
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dan buigt mevrouw ook nog, door als vorm van respect voor de Islam, ze is zelf een niet openlijke moslima! Reis naar Iran bijvoorbeeld was ze zo zacht als pakje boter wat al week uit de koeling lag. Ze kan op de achtergrond makkelijk zeggen dat ze dingen voorelkaar krijgt in een gesprek met de leiders van een islamitisch land, maar dat is op geen enkele manier na te trekken, en wij hebben als land het nakijken, als er plots weer een godsvermogen wordt gestort op een rekening van een land waarvan iedereen op zijn klompen kan aanvoelen dit land deugt niet!

De hele partij is bestaand uit types die alleen maar wijzen en deugen, terwijl ze zelf controleerbaar de boel oplichten en bedriegen en ons als kiezers meer rechten ontnemen dan dat we krijgen. Getuige dat de partij verantwoordelijk is voor het verkrachten van het referendum, en zich diep voorover boog om zich de gekozen burgemeester te laten ontnemen wat notabene een kroonjuweel heette! Sigrid Kaag is mede schuldig aan alles wat er in Nederland verkeerd gaat, en net als Jan Pronk Bertje Koenders en vele anderen het geld gewoon over de balk smijt zonder zich te bekommeren over de feiten!

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Landverraadster!

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen