Het averechtse effect van de antiracisme-golf

Toenemend verzet tegen hersenspoeling

Foto:

Discriminatie en racisme bestrijden: dat is een goed idee. Maar wát nu als de antiracisme-acties precies het tegenovergestelde bereiken: méér racisme? Dan moet je daar toch zo snel mogelijk mee ophouden? Helaas lijkt het daar voorlopig nog niet op. Maar misschien gloort er in Amerika al licht aan de horizon. Miljoenen ‘witten’ en ‘zwarten’ hebben schoon genoeg van dit theater.

Nederland ligt helemaal op koers, met volop aandacht voor racisme en discriminatie, in klakkeloze navolging van Black Lives Matter (BLM) in de VS. Zo veel mensen die het liefste morgen ‘al het racisme’ de wereld uit willen helpen. Het is alleen jammer dat BLM een marxistische club is, die hele andere doelen nastreeft dan opkomen voor Black Lives. Zo heeft BLM UK onlangs opgeroepen tot een aanval op het kapitalisme, de vernietiging van Israël en het afschaffen van de politie. De leidster van BLM Oxford ging nog een stapje verder: revolutie! In de VS zingen de ‘vreedzame’ demonstranten: “Every city, every town, burn the precincts to the ground”.

 

Angelique Duijndam van BLM Nederland, door Wierd Duk recent geconfronteerd met dergelijke onwelgevallige feiten, meldde onschuldig niets te maken te hebben met de buitenlandse BLM’s. Het gaat hén om het bestrijden van racisme. Kun je een communist zijn en je distantiëren van de moordpartijen van Stalin en Lenin? Maar misschien heeft Angelique zelf BLM NL uitgevonden en ook de naam bedacht…

 

Gescheld

Wat is er ondertussen bereikt met al dit BLM-protest? Bijvoorbeeld laffe boycots van adverteerders en veel gescheld plus reputatievernietiging van iedereen, die het maar waagde een kritische kanttekening bij de BLM-acties te plaatsen. Want degenen die iets anders vonden moesten weg. Mooi, dat is alvast bereikt: het smoren van onwelgevallige stemmen.

Maar er is nog meer ‘winst’. Door het BLM-slachtoffergejammer worden alle licht of donker gekleurde mensen weer tot slachtoffer gebombardeerd. Vooral gepropageerd door geslaagde ‘mensen van kleur’, die hun minder succesvolle soortgenoten een minderwaardigheidscomplex aanpraten waarvan ‘de witten’ de schuld zijn. Altijd fijn natuurlijk om iemand anders de schuld te kunnen geven, maar wat levert dat op? Woede van velen, die zich helemaal geen slachtoffer voelen maar met succes hun eigen leven hebben opgebouwd. Ze kunnen terug naar ‘af’. En ze zijn niet blij met hun zelfverklaarde vertegenwoordigers van wie zij niets moeten hebben. Pijnlijke verbijstering bij blanken die opeens voor racisten worden uitgemaakt.

 

Huidskleur

Wat ook is bereikt: iedereen is zich heel erg bewust geworden van huidskleur. Was dit nog niet zolang geleden nauwelijks onderwerp van discussie, nu is dat belangrijk geworden. We worden gedwongen om in ‘zwart’ en ‘wit’ te denken.

Het resultaat? Sommige ondernemers nemen geen ‘mensen van kleur’ meer aan. Ze hebben geen zin in zwart-wit-conflicten in hun bedrijf, nu de tegenstellingen zozeer worden aangescherpt. En zo wordt discriminatie op basis van huidskleur nieuw leven ingeblazen.

 

Heilstaat Seattle

In de VS is de nieuwe ‘heilstaat’ CHOP van de BLM’ers en Antifa’s in Seattle onlangs ontruimd. Nadat er doden waren gevallen, zei de democratische burgemeesteres. Was dat de enige reden? Ook haar woning werd bezocht door de BLM’ers. En gedupeerde bewoners uit dit tijdelijke CHOP-paradijs hebben een forse claim ingediend wegens geleden schade en incompetentie van de overheid, die hen in de steek liet. Welke sporen gaat dit nalaten: dat je als burger niet meer op je overheid kan rekenen? De verkoop van wapens bereikt daardoor ongekende hoogten.

De politie in Seattle mag al een poos geen traangas meer gebruiken om agressieve menigten te verdrijven: geen geweld! Want agressie moet je vredelievend tegemoet treden, vindt het bestuur. Nu mag pepperspray ook niet meer. Carmen Best, the chief of police (zwart en vrouw), stuurde een waarschuwingsbrief hierover aan de inwoners van Seattle: “Wij hebben nu geen mogelijkheden meer om eigendom te beschermen temidden van een grote gewelddadige menigte,” en ze voegde daaraan toe dat ze het bestuur meermalen hiervoor gewaarschuwd heeft. Met andere woorden: de politie kan de wet niet meer handhaven. U bent op uzelf aangewezen.

 

En menigten zijn er. Solidair met de demonstranten in Portland die vanwege de federale politie geen vrij spel meer hebben, is het ook in Seattle weer raak. ‘Vreedzame’ protesten maar er vliegt wel van alles in de brand en winkels worden leeggeroofd.

Voor ontelbare donkergekleurde Amerikanen is de maat inmiddels meer dan vol. “Ik zie duizenden video’s voorbijkomen met zwarten die blanken in elkaar slaan, en I’m sick off it,” zegt een woedende zwarte man op YouTube. “En waarom? Er is geen enkele aanleiding, alleen de wens om zo’n aanval op whites trots te kunnen filmen. (…) Stop met het platbranden van Amerika.”

 

Gezin afschaffen

In Seattle denkt het Democratisch stadsbestuur dat het gegeven dat veel meer zwarten dan blanken in de gevangenis belanden een bewijs van racisme is. Want als er verschillen zijn komt dat natuurlijk door racisme, alsof er geen andere factoren een rol kunnen spelen. Bijvoorbeeld het feit dat steeds meer zwarte kinderen opgroeien in een-ouder gezinnen. Marcellus Wiley van de show Speak for Yourself: “Ik ben vader en echtgenoot, en dat is mijn missie in het leven.” Want al die verweesde zwarte kinderen komen vaak slecht terecht, licht hij toe met statistieken: mislukt op school, in de gevangenis. “Ik heb het zo veel om me heen gezien.” Om te vervolgen: “BLM wil het westerse kerngezin afschaffen, leest iemand hun mission statements wel eens?”

 

Defunding

Seattle is ook bezig met het defunden van de politie: geld overhevelen van de politie naar social work en social workers. Die zijn immers veel beter in staat om preventief, effectief en zonder geweld voor de zwarte gemeenschap te zorgen, vinden ze. Dat afslanken van de politie stelt het bestuur voor de lastige vraag welke politieagenten dan moeten worden afgedankt. De ‘witten’? Of de talloze agenten ‘van kleur’ die in recente jaren zijn aangenomen?

De zwarte agenten in de VS zijn niet te benijden. Bij het bewaken van de orde bij de talloze BLM-demonstraties worden ze uitgescholden, vooral door blanke jonge activistes, die menen dat ze daarmee de black lives dienen. “In wat voor wereld leven we wanneer een zwarte man schreeuwt “All Lives Matter” en wordt verketterd door een groep overwegend blanken die “Black Lives Matter” krijsen? We are in the Upside Down,” tweet Me, een Amerikaanse.

 

Waar gaat dit alles in hemelsnaam over?

In elk geval ook over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Democraten proberen van BLM een aanvalswapen te maken tegen Trump, die naar hun mening racistisch is – ook al geniet hij veel steun onder de zwarte bevolking. Maar het zou zomaar kunnen dat dit wapen als een boemerang terugkeert. Zelfs van oudsher Democratische kiezers zeggen nu op Trump te gaan stemmen om aan deze defund the police-waanzin een halt toe te roepen.

 

Diversiteitscursussen

De industrie van diversiteitscursussen draait inmiddels, ook in Nederland, overuren. Mooi verdienmodel, vooral voor de organiserende overwegend ‘witte’ mensen. Ook al bestaat er geen enkel bewijs dat ze tot gedragsverandering leiden. Sterker nog: ze werken averechts, omdat mensen zich gaan verzetten tegen deze indoctrinatie, of zich maar al te zeer bewust worden van huidskleur, terwijl ze voorheen ‘kleurenblind’ waren.

Het is een pressiemiddel en een vorm van hersenspoeling. Net zoals Marx van mening was dat mensen leden aan een vals burgerlijk bewustzijn dat vernietigd moest worden, wordt ons nu een racistisch bewustzijn, of zelfs onderbewustzijn, aangepraat dat om zeep moet worden geholpen. Kan het nog totalitairder?

Een werkgever heeft het recht om je als werknemer te verplichten cursussen te volgen die je functioneren kunnen verbeteren: nieuwe kennis, software enzovoort. Maar bij diversiteitscursussen dringt zich de vraag op of er dan van ‘verkeerd’ gedrag sprake was dat tot nadeel van de werkgever leidde. Heeft een werkgever dat ooit aangetoond? En heeft een werkgever het recht om je tot een ideologische cursus te ‘verplichten’ die niets met je werk uitstaande heeft?

 

Kolonialisme

Allemaal goede bedoelingen natuurlijk van de zogenaamde anti-racisten. Maar met goede voornemens is de weg naar de hel geplaveid, zo luidt een gezegde. Wat is ‘goed’? Je kritische denkvermogen uitschakelen en je zo snel mogelijk bij de Deugers aansluiten? Aan de ‘goede doelen’ wordt meestal nooit gevraagd of ze wel op al die ‘liefdadigheid’ zitten te wachten en daarmee geholpen zijn. Eigenlijk is dit een vorm van ultiem kolonialisme: de (voornamelijk witte) wereldverbeteraars weten het beter voor de minderheden in de samenleving.

En zo is het grote experiment van het racisme onder het mom van anti-racisme begonnen, schrijft Asfan Ellian. Dat kan nooit goed aflopen.

 

Red Bull

Gelukkig is er ook anders nieuws. Red Bull, de producent van de populaire energiedrank, heeft twee ‘diversiteits-directeuren’ de laan uitgestuurd en ook een eind gemaakt aan hun ‘culturele teams’ die in de Red Bull-bedrijven wereldwijd het nieuwe BLM-evangelie predikten. Het Amerikaanse Revolver News meldt opgewekt, dat Red Bull de weg voorwaarts heeft aangewezen voor iedereen die geen totale Marxist-style overname van bedrijven en bestuur in de VS wenst. Wie volgt?

“Er gloort hoop aan de horizon”, schrijft Ayaan Hirsi Ali op Twitter. “Het lijkt erop dat Trader Joe’s het voortouw neemt om bedrijven te tonen hoe je je tegenover de wokes opstelt”. De woke mob verweet dit bedrijf per online-petitie ‘racistische naamgeving’ van hun producten en eiste onmiddellijke aanpassing.

“Onze labels zijn niet racistisch en wij luisteren niet naar online-petities, alleen naar onze klanten”, liet Trader Joe’s weten, een grote drank- en voedselketen met producten uit de hele wereld. Tot tevredenheid van die klanten. Zou de verkoop stijgen?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gerard
Gerard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik voelde mij diep gekwetst toen nota bene meneer Rutte beweerde dat dit land ‘systemisch racistisch’ zou zijn. Ik ben blank, niet wit, en geen racist. En het is naar mijn overtuiging racistisch on blanken klakkeloos racist te noemen.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Dhr. Rutte weet niet eens wat racisme is. Zijn omgeving is daar ook niet geschikt voor.
Hij brengt een moeilijke boodschap op een prettige manier en dat brengt stemmen in het laatje. Dat Mark Rutte zijn mede Nederlanders onder de bus van zoiets vaags als een EU gooit zal je nergens vernemen. Ondertussen is Mark rücksichtlos zijn medemensen op de vuilnisbelt aan het gooien.
Maar hij doet het zo ontspannen en charmant?

Christian Vellinga
Christian Vellinga
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

D66ers zijn lokeenden. Wat is Rutte? Een patsy die na lang proberen een truc heeft gevonden. Een televisiesuggestie. Beetje zoals Wim Kok. Was op tv charmant, in het echt een vervelende autistische man. Die tv, daar moeten we van af. Het beeld en Hitler. En wij maar lachen. Het beeld. Democratie en het beeld. Drees zou het in deze tijd niet gehaald hebben. De beste politicus uit onze geschiedenis.

Christian Vellinga
Christian Vellinga
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gerard

Iedere minderheid kan ieder moment janken over racisme. Als Friezen met hun taal in de Bijlmer de zaak gaan uitvreten kunnen ze hetzelfde zeggen. Allicht zou ik zeggen, en dat is maar goed ook. Verplicht antiracistisch zijn is puur communisme. Racisme is een mensenrecht. PS dit heet manipulatie met containerbegrippen. En snotaal Rutte, de alpha, heeft het niet door. Dat heb je met alpha’s. Jan Blokker zei ooit: dom is gevaarlijker dan slecht. Zit wat in.

Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De psychiatrie kent het verschijnsel al, projectie. Het is immers makkelijker te verteren als de schuld bij iemand anders ligt. De Sylvana´s en Gloria´s maken daar dankbaar gebruik van. Nota bene zelf nooit achtergesteld. Hadden deze dames, ik noem maar wat, in Ghana of Angola ook zo ver kunnen komen? Overigens, weer een goed artikel van Alma.

Daniel
Daniel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hoeft maar even in Zuid-Afrika te kijken en je weet dat het niet aan de blanke ligt.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als het honingpotje van de bijstand en werklozen niet meer door de autochtone bevolking wordt gevuld is het dan opgelost.?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De BLM is een aanslag op onze samenleving in moeilijke corona tijden onder het opnieuw uitgevonden goed bekende motto: Never waste a good crisis. Net zo als de doorgedrukte “Corona” maatregelen uit Brussel(=Parijs en Berlijn). Het eerste gaat over maar het tweede niet. De wijze waarop BLM opereert schrikt genoeg mensen af zelfs in eigen gelederen. In de tegenwoordige identiteits-politiek is het gewoon de volgende verschijnsel. Uit de VS waait veel hierheen wat wij kunnen missen. Ondanks dat de Republikeinen aan de macht zijn zie je allemaal linkse toestanden precies zoals hier. En met Links zit je altijd dichtbij communistische ideeën en daarmee gepaarde troep zoals het globalisme, antinationale gevoelens, voorrang voor wat ver is ten koste van alles wat thuis is met daarmee gepaarde migratie. En ook censuur invoeren om eigen ideeën als enige te doen gelden als een hersenspoeling via de media. Zoals de NPO die vele waarheden niet benoemt en daarmee geen omroep is voor alle Nederlanders. Die blijven de protesten oprakelen om de aandacht niet te laten afzwakken. Met minder aandacht dooft de hele protest een zachte dood. Een kind blijft ook blèren als je hem te veel aandacht geeft. Het zijn vooral de groen-links lieden die schreeuwen met de hysterische massa. Wat de BLM eigenlijk wil is de teruggang naar een ongecontroleerde primitieve leven maar dan met een mobiel en al die leuke dingen door blanken uitgevonden. Dat hebben zij deels in Seattle laten zien. Wie dit wil heeft geen hersens, dat is geen vrijheid, dat is wildernis.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Volgens democraten moet Trump weg. Is de VN ook verantwoordelijk voor de chaos? Zij willen de democratie in ieder land afschaffen. En de Eu leiders doen mee.
Waar de democratische gekken niet aan denken, is dat het ook hun “wereldje” zal bereiken als de gecreëerde chaos doorzet. Zo kortzichtig zijn ze.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
In de msm lezen we helemaal niks over de vele doden die er vielen tijdens de vele “vreedzame” plundertochten. Ook de radicale achtergronden van die extremisten worden nergens genoemd. En de linkse kerk maar klagen over “Russisch nepnieuws”, terwijl de NPO gewoon de grootste nepnieuwsmachine is.

En iedereen met een IQ boven de 32 zou kunnen snappen dat “defund the police” tot meer criminaliteit en geweld leidt; en dat de zwarte gemeenschap daar veel zwaarder door getroffen zal worden. Want gemiddeld genomen veel crimineler. Zelfs bij de NPO moeten 6 tot 12 mensen slim genoeg zijn om dit te beseffen.

Dat “defund the police” heeft dan ook niks met het redden van zwarte mensenlevens te maken. Integendeel. Het is enerzijds een verdienmodel voor linksjihadisten, waarvan velen in de subsidiesector werkzaam zijn. En anderzijds is “defunding” van de politie een oude revolutionaire wens. Dit is namelijk geen nieuw idee; ook Lenin, Hitler en Mao deden aan het “defunden” van de bestaande politie. Zodat neutrale agenten vervangen werden door de toenmalige antifa’s.

Links wil geen wetteloosheid; links wil iedereen haar eigen gedachtenwetten opleggen. De vaak gewelddadige “cancel culture” laat nu al zien dat we niet minder maar juist meer, héél veel meer “wetgeving” gaan zien. Die zal worden gehandhaafd door knokploegen die, net als de antifa’s onder Lenin, geen zin hebben in degelijke onderzoeken, neutrale rechtsgang of eerlijke processen.
Iemand op twitter roept wat en hop; we slaan erop.

Zoals T-shirt held Che Guevara dat zo mooi zei; “waarom tijd verspillen aan een proces, als je iemand dood kan schieten.” Geen linksmens zal die logica afwijzen.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

As I sit in the saddle, I feel the cold anger wash over me. Nothing else matters at this point. The weapons have been readied. The plans have been made. The enemy has almost surrounded us. We have them right where we want them.
I can feel the muscles of my steed tense up. His nostrils flaring. He was born for battle. As was I. Both knowing that this day would come. Nothing can stop it now. Just waiting. Waiting for the inevitable. Waiting for the call to battle…

Die kinderen in de VS beseffen niet waar ze aan beginnen, ze zullen het gruwelijk afleggen tegen de zwaarbewapende amerikaan die zich al maanden voorbereid.

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Idem dito in west Canada
They will be mowed down like grass

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Let it happen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het artikel beweert aan de ene kant dat racisme bestaat, twijfelt daar vervolgens aan, geeft aan dat marxisme de motivatie vormt van de onruststokers en komt vervolgens uit bij …. ‘goede bedoelingen van de antiracisten’.
Ik denk dat het heel belangrijk is om allereerst vast te stellen dat het racisme dat marxisten de samenleving verwijten niets anders is dan een stropopargument om hun eigen wereldbeeld op te leggen aan anderen.
Er is geen bewijs voor systemisch racisme. Zulke grove beschuldigingen moeten echt onderbouwd worden. Dat er incidenteel wel eens een persoon in een situatie op zijn huidskleur beoordeeld wordt, geloof ik meteen, maar dat is volstrekt iets anders dan ‘systemisch racisme’ (dan praten we echt over apartheid zoals vroeger in Zuid-Afrika, VS, of Nazi-Duitsland) en het racisme volgens de marxisten gaat nog weer verder.
Het marxistische racisme is een stropopargument omdat het een begrip met een geaccepteerde inhoud een nieuwe inhoud geeft, die veel verder gaat dan de vroegere betekenis. Tussen beide begrippen bestaan overeenkomsten, zodat mensen snel geneigd zullen zijn de nieuwe inhoud te koppelen aan het oude begrip. J-J Rousseau deed deze truc ook heel knap in zijn tweede Discours sur l’Inegalité.
Ik kan in deze drogreden geen goede bedoelingen ontdekken, integendeel het is gegoochel met woorden, bedrog, bedoeld om macht te verkrijgen over mensen door hen mentaal te manipuleren op een manier die moeilijk te doorzien is op het moment dat het gebeurt.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Persoonlijk discrimineer ik er vrolijk op los. De hele dag door vind ik het belangrijk om te zien wat mensen doen. Hoe ze eruit zien, met wie ze het doen en in welk sprookjesboek die mensen geloven boeit me totaal niet. Ik kijk naar gedrag, en als iemand het nodig vindt om dingen te vernielen dan ben ik niet moeilijk en discrimineer ik, vind ik met goede reden. Bij tegenslag wijzen naar anderen zonder ergens moeite voor te doen…. Eindeloos graven in het verleden en dat als motivatie gebruiken om nu anderen een schuld gevoel aan te praten…. Niet meer discussiëren op basis van argumenten, maar alvast een positie innemen en iedereen die ergens ander wil staan uitschelden….
Kortom ik discrimineer naar hartenlust en ga daar zeker niet mee stoppen!

Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hieronder enkele cijfers die de hypocrisie van Black Lives Matter in het licht stellen. Gebaseerd op gevens over 2016 van de FBI, en uitgaande van 65% blanken en 13% zwarten in de Verenigde Staten:

Het aantal blank-op-blank moorden bedroeg 2854; het aantal zwart-op-zwart moorden bedroeg 2570. Hadden zwarten naar verhouding evenveel moorden op kleurgenoten gepleegd als blanken, dan was dat laatste aantal niet 2570 geweest maar ongeveer 570: dat scheelt ongeveer 2000 (!) black lives. Als je jezelf Black Lives Matter noemt maar dit gegeven wegstopt, ben je hypocriet en ongeloofwaardig.

Als er in een land twee etnische groepen A en B zijn, dan is de verwachting, ongeacht de grootte van deze groepen, dat het aantal A-op-B moorden even groot is als het aantal B-op-A moorden. Maar in het Amerika van 2016 bedroeg het aantal moorden van zwarten op blanken 533, tegenover 243 voor moorden van blanken op zwarten. Een nogal schokkende verhouding van 2,2:1. Gezien deze cijfers ligt de slogan White Lives Matter misschien meer voor de hand.

En dan heb ik het nog niet gehad over de intimidatie, de gewetensdwang die sporters dwingt om als een kudde te knielen voor misstanden waar de meesten part noch deel aan hebben. Alleen omdat ze blank zijn. Daar is een woord voor….

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je als groep minder presteert dan de autochtone bevolking, moet je niet boos worden op de autochtone bevolking. dan moet je onderzoeken wat doe ik verkeerd dat er uit onze groep zo weing topwetenschappers komen. Chinezen hoor je nooit, want die doen het net zo goed als de autochtonen. Soms heb je het gevoel dat je als VWO-er een discussie voert met een MAVO-er, die discussie verlies je omdat de MAVO-er minder in staat is zich te verplaatsen in argumenten van een ander.

hendrikush
hendrikush
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als zwarte mag je ongestraft je kleurgenoten uitmaken voor neger.
Als blanke wordt je naar de brandstapel gesleept.
Dat is racisme, discriminatie en hypocrisie in één.

theoprinse
theoprinse
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

SLAVERNIJ HEEFT NIETS TE MAKEN MET RACISME.
DE OP HET VALSE BEGRIP RAS (GELOOF) GEBASEERDE HANDELING RACISME HEEFT NIETS TE MAKEN MET DISCRIMINEREN (KIEZEN)
Art.1 Grondwet: Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” en alle soortgelijke wetsartikelen moeten worden GESCHRAPT.
Ongelijkheid van intellect en DISCRIMINATIE heeft de holbewoner op de maan gebracht.
Gelijkheid (egalitarisme) is een kunstmatige voorstelling en druist in tegen de natuur en leidt tot intellectuele degeneratie en het uitsterven van de mensheid.
Het bedenksel Racisme is het ‘studie’ onderwerp van de Critical Race theorie van Derrick Bell, Crenshaw e.a. uit de ’80er jaren en een specifieke voortzetting van het valse concept van Culturele Hegemonie van de leider van de Italiaanse Communistische partij Antonio Gramsci van de 30’er jaren.
Racisme is de handeling gebaseerd op het geconstrueerde begrip Ras.
Ras is het GELOOF dat op uiterlijke huidskleur een aanmatigende kwalificatie van innerlijk intellect of intelligentie gemaakt kan worden.
Het GELOOF in ras is een instrument (Barack Hussein Obama) om de communistische dictatuur van de zog. gelijkheid in te voeren.
De communistische anti-racisten stellen net als bij de LINKS-RECHTS indeling dat als men niet anti-racist is men racist is.
In werkelijkheid zijn er slechts twee groepen: de in ras gelovige anti-racisten en de in ras gelovige racisten TEGENOVER de rest die NIET in het valse begrip ras gelooft.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja wat een smerige spelletje worden er gespeeld. Ik word kriegel van de BLM beweging maar weet dat het gewoon een groepje mensen is die bewust worden misbruikt, gefinancierd en publiekelijk gesteund omdat daar een agenda achter zit. Er moeten zoveel mogelijk mensen misleid en afgehouden worden van het werkelijke probleem: de Corona hoax en het steeds meer inleveren van de democratie. We moeten echt ophouden met de media volgen want via dit kanaal weten ze iedereen in een State of mind te krijgen en houden.

Lucia
Lucia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Martine

Juist Martine, het is pure distractie-manipulatie maar ook tevens verdeel en heers politiek, want onze leiders zouden het in hun broek doen als wij ons allemaal verenigden en een gesloten front vormden, tegen hun globalistische machtsovername spelletjes, dat is hun grote angst en helaas de mensheid laat zich keer op keer weer zo makkelijk manipuleren.
Iedere keer wordt er een nieuw hot item verzonnen, de pers duikt er op en de lemmingen volgen . Geschiedenis een trieste serie op de tv van het bestaan, die
continu herhaalt wordt.

adrianus johannes
adrianus johannes
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

weg met kleuren haat!.. rest is bij wet al geregeld.. exkl de handhaaf, dus afspraken in wet regels zelf naleven zij zijn jou recht en niet dat van de ander..

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De woke mob is niet woke, maar wel een mob. Als die mob niet woke is, wat is het dan? Fake & fickle. Ofwel bedriegelijk en vol zelfbedrog. Het totalitaire ecofascisme speelt met vuur door de zelfgecreeerde bubbel in stand te houden en te versterken. De idiotie is dat het wereldwijd aanslaat, dus niet alleen in de VS, waar de polarisatie van beide zijden al tientallen jaren wordt aangewakkerd, maar waar je, in ieder geval op dit moment, beter Republikeins kunt zijn dan Democratisch, vooral als swingvoter. De wijsheid van de natie zit in de swingvoter en dus in degene die de swingvoter zijn of haar kant uit swingt. Dat geldt in Nederland ook, alleen zitten de swingvoters hier in kleine, nieuwe partijen zoals FvD. Zo bezien is het democratisch model van Nederland fundamenteel anders dan dat van de VS (en het VK). Het wordt tijd dat de schellen van de ogen vallen en de ban gebroken.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door BegrensEuropa!
P.
P.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor deze uiteenzetting. Dank ook voor beide hoopgevende voorbeelden van hoe we deze uitzichtloze en alles-vernietigende weg kunnen verlaten.
Ik voeg hieronder een link toe naar het ‘mission statement’ van BLM dat genoemd wordt. Het lezen méér dan waard, want in die tekst wordt idd duidelijk dat BLM veél verder gaat dan alleen het bestrijden van geweld tegen ‘Black people’. Het gaat idd tegen de structuren van de westerse maatschappij en daarmee ook tegen het gezin.
Een wijdverbreid cliché bij ‘Black people’ is dat de vader vrijwel altijd afwezig is. Opvallend is dat in een tekst over ‘families’ dan ook alleen ‘mothers, parents and children’ worden genoemd…
lees het hier:
https://blacklivesmatter.com/what-we-believe/
Een zeer relevant boek over de wereldwijde en al decennialang vrijwel onzichtbaar woedende strijd tegen het gezin is ‘De seksuele revolutie ‘ van Gabrielle Kuby. De hoofdrol in dit gevecht is weggelegd voor… de VN en vele NGO’s. Schokkend, maar een must-read.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door P.
HPax
HPax
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In zoverre de BLM opstand in de USA 2020 gevolg en uitdrukking is van woede van Afro-Amerikanen over hun slavernij-verleden, heeft de socioloog Max Weber een interessante opmerking gemaakt.

Weber wijst erop dat de Noord-Amerikaanse Indianen niet minder, of zelfs meer van de blanke kolonisten te lijden hebben gehad, maar nazaten van de eersten hoor Je er niet zo over klagen. Zelfs staan ze als autochtoon bij de Amerkaanse bevolking als geheel in aanzien. Neem die Elizabeth Warren!
Weber nu verklaart het ontbreken van een permanent onderhouden woede cum agitatie van de zijde van de inheemse bevolking uit behoud van haar waardigheid. Indianen lieten zich niet tot slaaf maken.

Ook nu weer in de BLM-woelingen speelt het generatie-begrip een rol bij het bepalen van de schuld aan de Nooord-Amerikaanse slavernij. En dat is niet vreemd. Collectieve, historische schuld bestaat. Vergelijk Duitsland. Deze opvatting leidt makkelijk tot een lucratieve claimcultuur alias afperserij.
Maar wie in generaties gelooft, mag dan ook geloven in generationele commpensaties. Hoeveel Afro-Amerikanen wilden na de abolitie terug naar Afrika (Monrovia)? Had in haar land van oorsprong Oprah Winfry het ook tot milliardaire kunnen brengen? En herinnert dominee Sharpton zich niet wat er in een van de vijf boeken van Mozes staat, namelijk dat de Israëlieten Egypte moest respecteren, want daar waren ze wel slaaf geweest, maar hadden ze er ook wat geleerd. (Uit het hoofd geciteerd).

Wolverine
Wolverine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is net hetzelfde als met de feministen… In de kern hebben ze alle doelen bereikt, dus nu zijn alleen nog mensen feminist die vrouwen superieur vinden aan mannen. En gaat het alleen om henzelf en te deugen.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Wolverine
Nick
Nick
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kuch: https://time.com/67092/baby-racists-survival-strategy/
Wonderlijk dat het altijd streng & beslist aangenomen werd dat bebietjes niet net zo perfide als volwassenen konden wezen, want dat wilden we ons niet kunnen moeten mogen zullen voorstellen.
Blijkt nu dat we echt allemaal helemaal gelijk zijn op dees wereld; we worden allemaal netjes racistisch geboren om die eerste paar jaar net iets minder ongemakkelijk te kunnen overleven.
Je zou ook kunnen stellen dat de niet-racistische peutertjes -die kunnen nou eenmaal nog niet al te best communiceren- de afgelopen vijfhonderdduizend jaar uit de genenpoel zijn gepeuzeld omdat ze zo geweldig smaakten met hun onvermogen om het verschil tussen tante Ank en een bruine beer waar te kunnen nemen. Een delicatesse die ook nog eens lachend op je af komt lopen, welk roofdier slaat zoiets af?
Met een beetje slimme ouders leer je sociale zindelijkheid, dus voorbij je overlevingsinstincten te kijken in contact met anderen. Logisch en niet meer dan normaal, je wilt geen volwassen kind met de sociale waakzaamheid van een nerveuze, verwende kleuter afleveren aan de toekomst.
Maar nu de focus zo ligt op Europese mensen -die zich momenteel het lazarus oefenen om die reflex bij elkaar af te leren- hebben wij blanken straks ook nog eens een superieure voorsprong als het aller-allerbeste niet-racistische ras van de hele wereld.
Hoe wenselijk is dat, bovenop alle andere privileges die wij ons al eigen gemaakt hebben.

Christian Vellinga
Christian Vellinga
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Janken is overlevingsinstinct, groepsmacht, subsidiejacht en verslaving. Eeeeen, heel belangrijk, het rechtvaardigt je minderwaardige positie voor jezelf. Je kunt nu al stellen dat de politiek in Nederland verdeeld is tussen doeners, jankers en trappers. Socialisme was werken met rechten. Links is janken uit luiheid en jaloezie. Geheel volgens de angst van de eerste socialisten die dat te weinig gewaarborgd zagen om te voorkomen. Mijn kinderen mochten niet bij linkse gezinnen komen. Funest, die types.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer mensen je vanwege je huidskleur beschuldigen van racisme EN ze hebben de betekenis van het woord aangepast, zodat wanneer je terecht jezelf probeert te verdedigen, je hen nooit kan overtuigen omdat jij de echte definitie van racisme gebruikt, dan weet je al hoe laat het is.

“Anti-racisme” = anti-whiteness = racisme

En BLM ging helemaal niet over anti-racisme, maar over politiegeweld tegen zwarte amerikanen. Iets wat overigens ook helemaal uit zn verband getrokken is, want het gaat om slechts enkele gevallen per jaar. Wellicht is dat te veel, maar het is niet het verhaal wat blm brengt, dat de politie aan een stuk door ongewapende zwarte mensen doodschiet.

Tegenwoordig is BLM een vehikel voor het creeeren van civiele onrust. Er worden honderden miljoenen ingestopt (ik hoorde zelfs bijna 2 miljard), door onzichtbare internationale miljardairs. Het was geen toeval dat er wereldwijd “spontaan” blm acties plaatsvonden. Het is ook geen toeval dat we nu ineens niks meer over antifa horen, maar wel over “vreedzame protesten”, waar toevallig gebouwen in vlammen opgaan, mensen worden aangevallen en iedereen gemaskerd is.

Links is goed in het manipuleren van groepen mensen en dat is exact waar de elite ook interesse in heeft, vandaar de funding. De hoofdreden om dit alles te doen is het willen verwijderen van Donald Trump. De man die de plannen van de globalistische elite heeft verstoord met “america first”. Een logische slogan voor ieder land, sinds mensenheugenis, maar door de elite nu afgeschilderd alsof het extreem rechts zou zijn om in eerste instantie de belangen van je eigen burgers te willen behartigen.

trackback

[…] Lees verder>>> […]

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x