CHAZ/CHOP: Black Lives Matter heilstaat in Seattle

Stadswijk omgevormd tot autonoom Utopia

Titelfoto: Seattle People Department door Derek Simeone, gepubliceerd onder CC BY 2.0.

George Floyd is overleden door gewelddadig politieoptreden en daarom strijdt Black Lives Matter voor een betere wereld. Maar hoe moet die eruit gaan zien? Een voorbeeld daarvan kunnen we in Seattle zien: een stadswijk zonder politie, zonder regels, maar wel met een ‘warlord’ die de baas speelt . En kilometers graffiti. Is dit een nieuwe poging tot een communistische ‘heilstaat’, een gewelddadige anarchie of een snel tot mislukken gedoemde ludieke actie?

Misschien heeft u ergens langs zien komen dat de afgelopen maand in Seattle in de VS een ‘autonome zone’ is uitgeroepen. Eerst CHAZ genaamd: Capitol Hill Autonomous Zone. Een hele concrete actie van BLM- en Antifa-activisten in de euforie van de wereldwijde protesten tegen racisme en politiegeweld. Niet alleen woorden, maar ook daden. Ondertussen is deze vrijstaat al omgedoopt tot CHOP: Capitol Hill Organized Protest.

Experiment

Op 8 juni jl. startte dit experiment. Wereldverbeteraars met grote dromen en veel kritiek op de huidige maatschappij trokken naar een wijk in Seattle om die te ‘bezetten’ en daar een nieuwe samenleving te stichten. Uit protest tegen de gewelddadige dood van George Floyd. In een gebied dat het hart vormt van het homo- en counter-culture district, vol bedrijfjes en appartementsgebouwen, met ongeveer 30.000 inwoners. De actievoerders verzamelden zich in de straten en parken en sloegen her en der hun tentjes op. Want je moet toch ergens kunnen slapen en in de huizen daar woonden gewoon mensen. Met een vreedzame en idealistische utopie kun je die er natuurlijk niet zomaar uitgooien…

This is not America’, besloten de actievoerders democratisch. Er moest natuurlijk ook een soort hek omheen, met bewaking, en wapens. Want anders heeft niemand in de gaten dat ze echt ander terrein betreden. Bewoners moeten bij het passeren van ‘de grens’ hun identiteitskaart tonen. En ‘vijandige’ elementen worden geweerd. Zo was een straatprediker niet welkom. Hij werd met de beruchte nekklem tegen de grond gewerkt.

 

Geen politie

In het CHOP-gebied staat ook een politiebureau, maar de man- en vrouwschappen hebben dat de avond van de achtste juni snel verlaten. Zij hadden bedreigingen ontvangen dat hun bureau in de fik zou worden gestoken. De actievoerders waren blij: de aanwezigheid van de politie veroorzaakte juist enorme spanningen: dat zijn immers de onderdrukkers. En nu ze weg zijn is het peace.

Op alle muren is graffiti aangebracht: ‘Black Lives Matter’ of ‘George Floyd’. Maar er staan ook teksten die oproepen tot geweld tegen de politie. ‘ACAB’, All Cops Are Bastards. Een slogan van Antifa, de Anti-fascisten. De politie laat inmiddels weten dat ze niet accuraat meer kan reageren op noodoproepen vanuit dit nieuwe Utopia.

Tegenstander

Jammer voor de bewoners, maar hun nieuwe ‘CHOP-bazen’ zien de politie als hun tegenstander. ‘Defund the police!, roepen ze. Want de Blue Lives zijn zo gewelddadig en onderdrukkend. Waarom moet een agent een verwarde man die met een bijl loopt te zwaaien onschadelijk maken? Dat is werk voor social workers en psychiaters en dat hoeft niet met geweld. Dus moet het geld van de politie worden overgeheveld naar hulpinstanties, vinden zij.

Net over de ‘grens’ met CHOP werd een bedrijfsgebouw belaagd, maar de eigenaar plus zoon waren snel ter plekke en overmeesterden de brandstichter. Politie bellen: kom hem ophalen. Nee, die mocht het niet. De utopisten uit CHOP schoten ‘te hulp’ en dwongen vader en zoon de overvaller te overhandigen.

 

Roes

Het is een bijzonder gezelschap, daar in het nieuwe Utopia. Dansen en zingen, maar als je er goed naar kijkt denk je: sommigen zijn echt gestoord met hun rare a-ritmische bewegingen, in een roes van drugs. Zouden ze niet beter af zijn in een kliniek waar aandacht aan hun problemen wordt geschonken?

 

Na een paar dagen was het eten al op. Want alle daklozen waren uitgenodigd, en die lieten zich dat niet twee keer zeggen. Ze kwamen en vertrokken weer, met meeneming van al hun voedsel. ‘Help ons, breng eten!’, werd er gesmeekt. Wel vegetarisch natuurlijk.

Een bewusteloze man ligt op straat. Gedoe en overleg, zijn hier ‘medics?’ en het duurt en duurt, terwijl iemand vaag zijn pols voelt. Zou je niet beter direct het alarmnummer kunnen bellen?  Maar ja, dat is Amerika, en daar ga je natuurlijk geen hulp aan vragen. Ook de Amerikaanse vlag is niet welkom.

Eindeloze bijeenkomsten en discussies, die al snel uitlopen op geruzie over wie ‘de baas is’ en wie er aan het woord mag. Waar halen ze de tijd vandaan?

 

Burgemeester

De Democratische burgemeester Jenny Durkan van Seattle steunt CHAZ/CHOP, als een Femke Halsema tot de tiende macht. “Dit is een vreedzame uiting van het collectieve verdriet in onze gemeenschap en de wens om een betere wereld te bouwen,” zegt ze, het bezette deel van haar stad afschilderend als een idyllische plek. Ze verwacht een Summer of Love. En de actievoerders zijn geen anarchisten of terroristen van eigen bodem, zoals Trump zegt, maar burgers die patriottisme omarmen. Ze is zeker niet de enige Democraat die deze mening is toegedaan.

 

Anarchie

In CHOP woedt een gevecht om de macht. Die niet democratisch wordt toegewezen maar belandt bij de slimste en hardste speler, Rad Simone, een rapper met een strafblad en wapens. De opgewekte volgers zien dit alles niet of wensen dit te negeren en verwelkomen overdag vrolijk journalisten om hen gratis koffie aan te bieden en hen te introduceren in hun nieuwe wereld. Maar ’s nachts is er een andere werkelijkheid: anarchie, chaos en gevechten waarbij doden en gewonden vallen. Zo bericht een journalist die er vijf dagen undercover verbleef. Om niet op te vallen kleedde hij zich als een Antifa. “My terrifying five days“, noemt hij zijn verblijf.

Wat is de inspiratiebron van BLM? BLM-medeoprichtster Patrisse Cullors bevestigt wat iedereen al wist die hun werk heeft gelezen: ze zijn trotse marxisten. Rita Panahi van de Herald Sun doet daarvan verslag.

Ondertussen meldde BLM-activist/supporter Shaun King dat alle witte oppressieve beeltenissen van een lelieblanke Jezus kapot moeten worden geslagen. Het christendom moet weg, want het is een racistische godsdienst van de witten. Maar wat moet er dan gebeuren met alle ‘zwarte’ christenen? Moeten die ook weg?

 

Eisen

Black Lives Matter (the Collective Black Voices) heeft een lijst met eisen opgesteld. Een selectie. De politie in Seattle moet worden afgeschaft, net als het criminele justitie-apparaat. Gevangenissen maar vooral jeugdgevangenissen moeten verdwijnen. Alle people of color die nu gevangen zitten voor geweldsdelicten moeten opnieuw een proces krijgen, nu met een jury van mensen uit hun eigen gemeenschap.

Het strafrechtelijk apparaat moet vervangen worden door een systeem van een soort alternatieve straffen in plaats van gevangenisstraf. Gratis studeren. De inwoners van Seattle moeten Black-owned businesses ondersteunen. De ziekenhuizen moeten ‘zwart’ personeel aanstellen speciaal voor ‘zwarte’ patiënten. Meer aandacht voor de geschiedenis van Black en Native Americans. Alle standbeelden en monumenten weg die refereren aan de Confederatie, dus de slaventijd. Meer wit huiswerk.

Antifa

BLM opereert samen met Antifa. Een extreem-linkse anarchistische groep die al decennialang zijn gang kan gaan en door overheden en door de VN wordt gesteund, ook al verwijderde de VN snel hun ondersteunende tweet. Tot nu toe heeft Antifa alleen maar vernieling en geweld laten zien. Blijkbaar moet de witte kapitalistische racistische westerse samenleving eerst tot de grond toe worden afgebrand, om er dan een nieuwe heilstaat te kunnen bouwen. Op de zwartgeblakerde puinhopen.

 

Ingrijpen

Miljoenen Amerikanen, ‘zwart’ en ‘wit’, zijn verbijsterd over deze gebeurtenissen. Waarom grijpt de overheid niet in? Het kan toch niet zo zijn dat een groep ‘autonomen’ opeens de macht overneemt en je gaat bezetten? Het kan, in Seattle. In andere steden zijn gelijksoortige pogingen ondernomen, maar die zijn tot nu toe voorkomen of afgeslagen.

Nu er doden vallen in het paradijs en de politie niet kan optreden, lijkt burgemeester Jenny Durkan eindelijk te beseffen dat dit niet de goede kant op gaat. Samen met ‘de gemeenschap’ zoekt ze naar oplossingen om aan CHOP een eind te maken, zegt ze. Dat wordt nog lastig, maar misschien slaagt ze erin om BLM om te kopen met concessies.

 

Kapitalisme afschaffen

In Beverly Hills scandeert BLM: “Abolish capitalism, now!” Zou de eerste burger van Seattle zich in bochten gaan wringen om aan dergelijke eisen enigszins tegemoet te komen? Of aan de wens om de politie af te schaffen? Maar een al te kritische opstelling is ook lastig. BLM voert een #WhatMatter2020-campagne met speerpunten die allemaal hoog op de agenda van de Democraten staan: raciale en economische ongelijkheid, LGBTQ-rechten, voter suppression, en ‘common-sense‘ wapenwetten. President Trump, die eerst dreigde het leger naar Seattle te sturen om aan de wetteloosheid daar een eind te maken, wacht af hoe de burgemeester het CHOP-probleem gaat oplossen.

De Amerikaanse politie moet ondertussen nog steeds voor de veiligheid van demonstranten zorgen, zodat die vervolgens hard kunnen gaan roepen dat de politie moet worden afgeschaft. “For their safety they requested police presence for their ‘defund the police event. I shit you not,” grimlacht een agent.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De simpelen aldaar en hier, denken door geweld en anarchie een paradijs te scheppen. Natuurlijk lukt dat niet. Gewoon de blm laten “vasten”. Komen ze er vanzelf achter dat orde en hard werken zo zijn voordelen heeft.

We moeten het ook over de VN en de WHO hebben. Van mijn part: eruit stappen. Geen geld meer. Is de grote bek zo voorbij.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Uw opmerking over VN en WHO is volkomen terecht. Baantjesjagers die niet gekozen worden op kwaliteit, maar op afkomst en gender. De wereld is een beetje de weg kwijt vanwege het deugen.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

prima stuk. Die actievoerder die in Amsterdam is benoemd tot burgemeester zal wel jaloers toekijken. Opvallend hoe de NPO kritiekloos bij alles van de blm-beweging staat te dansen en springen van enthousiasme. Op internet zijn talloze voorbeelden te vinden van gewelddadige acties van de blm-beweging, de NPO kijkt zorgvuldig weg.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Volledig met u eens, de NPO blijft maar een podium geven aan de BLM terwijl er juist genoeg aanwijzingen zijn wat de ware aard is. Een tegengeluid durft de NPO niet te laten zien.

Bart
Bart
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het was voor mijn tijd, maar als ik beelden zie van de Flower Power beweging in de jaren ‘60, ook een revolutionaire tijd, dan vallen op de positiviteit, de leuk uitziende mannen en vrouwen en de onbekommerdheid.

Als ik deze beweging op internet zie dan vallen op; de frustratie, de waanzin en vooral dat deze groep vooral bestaat uit armoedige schlemielen en kneusjes..

Ga vooral zo door schlemielen; jullie gaan een fantastische toekomst tegemoet ))

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Opvallend steeds weer hoeveel jonge blanke meisjes er bij BLM rondhuppelen. Maar goed, zie hier het resultaat van het huidige onderwijs, of moet ik zeggen jarenlange cultuurmarxistische indoctrinatie. Ze begrijpen niet waar succes vandaan komt, of waarom het socialisme mislukt is en altijd moet mislukken.

Dat is vanzelfsprekend geen toeval. Hier zit beleid achter. Ook het feit dat de verzamelde msm hardnekkig en bij voortduring blijft liegen over de aard van de protesten die ze vriendelijk en geweldloos noemen. Hoe George Floyd steeds weer een slachtoffer wordt genoemd terwijl hij alleen een pakje sigaretten had hoeven teruggeven. Ook vandaag weer, een keurig Amerikaans echtpaar verdedigd hun huis door er met wapens voor te gaan staan nadat BLM door een privaat hek gebroken is – de msm noemt het ‘bedreigen van vreedzame demonstranten’. De msm leugens zijn van een beangstigend formaat.

En dan hebben we nog de politiek waar ALLE partijen, uitgezonderd twee populistische varianten, buigen voor deze marxistische kinderclubjes.

Je moet eens even goed tot je laten doordringen hoe verrot onze samenleving is. Verkiezingen gaan het niet oplossen, dan was het al gebeurd. Alternatief is de totale ineenstorting. Er zijn wel wat theoretische oplossingen zoals alles privatiseren en decentralisatie, maar dat zie ik nog niet zo snel gerealiseerd worden.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Youp,

“Opvallend steeds weer hoeveel jonge blanke meisjes er bij BLM rondhuppelen.”

Recent had ik in een discussie over dit onderwerp ook al deze opmerking gemaakt. Ik heb een vermoeden maar die hou ik voor mijzelf omdat anders het moderatie spook zeker zal toeslaan.

En die MSM is misdadig bezig. Het door jou terecht genoemde alternatief is denk ik helaas onafwendbaar.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Even los van de seksuele suggestie – ofschoon hij licht grappig is – wilde ik eigenlijk zeggen dat er weinig verschil lijkt te zijn tussen BLM en Antifa.

Overigens is er nog een andere mogelijkheid. Wat als de raddraaiers zich tegen links keren? Wat als ze de hand bijten die hen voedt? Ik begrijp dat BLM ook door Hollywood gemarcheerd heeft, waarna de filmsterren (die allemaal over elkaar heen buitelen om hun politieke correctheid te onderstrepen) toch maar even de politie gebeld hebben. Blijkbaar kan ‘defund the police’ dan een weekje wachten.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Ach, die worden vanzelf wel hardhandig wakker geschud.
Ff naar de SOA kliniek en maar naar yoga, ook leuk.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het is nog veel drastischer. De globalistische elite financiert en gebruikt deze neomarxisten.

Lees ook eens over ’the big reset’ van begin deze maand, dan zie je waar de elite op aanstuurt. Ik zal je vast verklappen, het is niet meer vrijheid en welvaart voor ons.

Frans Galjee
Frans Galjee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

CHAZ en CHOP zijn gewoon de nieuwe namen voor het GETTO en het NAZI-dom uit die andere walgelijke tijd met walgelijke mensen medio vorige eeuw. En de eerste NSB-ers lopen zich ook al warm.
Idd de nieuwe fascisten zijn de anti-fascisten.
Heeft Halsema trouwens al contact opgenomen met haar collega Jenny Durkan in Seattle? Ja anarchie in wording dat wordt oorlog maar de vijand is bekend.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk Alma.

Al die onzin, voor ons begrijpend op papier gezet.

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eng. Waar gaat dit heen?

Dhr. Euro
Dhr. Euro
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een goed geschreven artikel. Leuke verassing op deze alternatieve website.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Dhr. Euro

Het is weer tijd voor de Gulden.🇳🇱

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

H.J.@ Dat zou een leuke alternatieve verassing zijn.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat zegt dan te strijden tegen geweld en racisme.
Pure hypocrisie.
Witte christenen hoor ik ze over spreken alsof dat geen discriminatie is.
Een nekklem toepassen op een dominee nog wel, terwijl men zegt te strijden tegen de nekklem.

Dit gaat al langer niet meer over discriminatie en geweld, dit gaat over pure machtsovername.
Antifa reeds een terroristische organisatie eveneens als de BLM die hun kinderen al van jongs af aan met wapens om leert gaan om zich tegen de witte mens te verzetten.

Ergens in 2018 was hier al een documentaire over helaas kom ik zo even niet op de naam. Dit was van die bekende Engelse documentaire maker.
Hij gaf een inkijkje in het leven van de zwarte gemeenschap en de BLM. Tuig is het niets meer en niets minder,

Cornelis
Cornelis
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind alles best mits deze typjes na afloop van het feest maar aan de overkant van de plas blijven en niet zich als “vluchteling” komen melden bij de AZCs alhier.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De hek als symbool van onvrijheid in de door neomarxistische en racistische Antifa en BLM uitgeroepen socialistische heilstaatje in Seattle. Zo eindigt elke socialistische droom, achter de tralies. Precies zoals de Sovjets het gedaan hebben dus niet eens origineel maar alleen bevestigend. Het strijd tegen kapitalisme is losgebarsten met als trigger de vermeende blanke overheersing boven de zwarten in de moderne wereld.
Het socialisme moet het verhelpen want in het kapitalisme wordt een mens uitgebuit door een ander. In het socialisme is het precies andersom.
Met als extra het verlies van persoonlijke vrijheid want zoals de socialisten altijd al zeiden:
Communisme is de dictatuur van het proletariaat(= de nuttige idioten verenigd in een homogene massa met een gemeenschappelijke denkbeeld).
Tegenwoordig geleid door ratelende rappers met bedenkelijke achtergrond. Heeft de Westerse wereld de rap dan niet omarmd?
Het Westen haalt werkelijk alles binnen wat hem kapot wil maken. Anarchie overwoekerd de wereld en de politici beantwoorden dit met een “goed” gesprek.
Zelfdestructie is de bonton, lijkt het.

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Ni28
Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het hek.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Dank u voor verbetering, heer Asher.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Moeten we echt niet willen, zo’n marxistisch heilstaat paradijs… this is a recipy for disaster.

De maakbare marxistische samenleving waar 10% van de “Linkse Elite” in gouden paleizen leeft, alles aanstuurt en controleert namens De Partij via het Volkscongres.
De resterende 90% heeft het nakijken, leeft in grote armoede, is bezitloos en heeft nagenoeg niks te “vreten”.

Ga maar kijken in die marx-soc. paradijzen…

Pol Pot, Cambodja, ik ben er geweest.. dat land is nog steeds niet hersteld van de acties van de Khmer Rouge.

Chavez & Maduro, Venezuela, rijk aan grondstoffen en olie en toch is daar een exodus gaande… de Venezolanen zelf willen al niet meer in Venezuela wonen.

Kim Jong-un, Noord-Korea, speelt met tanks en raketten, ondertussen sterft een groot deel van de bevolking de hongerdood.

Quote:

“God is on your side? Is He a conservative?
The Devil is on my side, he’s a good Communist”.

Jozef Stalin

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hubertus Vicus

Er zijn pas 2 dode jonge zwarten en wat zwaargewonden door anarchistisch vuurwapengeweld te betreuren
Oom Jozef lacht zich een slag in de rondte en Jenny Durkan ziet er uit als een verschrikt vogeltje dat geen eieren kan leggen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bennie

Kan ze ook niet… en Nancy Pelosi, dat andere democratische verschrikte vogeltje ook niet, eheheh!

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Feitelijk goed onderbouwd. Dank daarvoor. Maar soms loopt zoiets ook goed af.
Kijk naar Christiana. De gekraakte kazerne wijk in Kopenhagen wordt al jarenlang gedoogd als (belastingvrije) vrijhaven. Na aanvankelijke schermutselingen van motorbendes werd het in de 80tiger jaren geweldloos overgenomen door softdrugs dealende hippies, alternatieven en daklozen. De beweging gedroeg zich vredelievend en ontbeerde iedere vorm van aggressie. Werd al snel een toeristische attractie met zelf in elkaar getimmerde winkeltjes met alternatieve producten, restaurantjes e.d. De gemeente vindt het nu welletjes. Er moet veiligheid komen, regels en vooral …. belasting betalen. De politie surveilleerde er probleemloos vanaf het begin van het onstaan. De wijk werd gezien als onschuldig, naïef en idealistisch. Het stadsbestuur krijgt ze maar niet geweldloos verwijderd. Persoonlijk vind ik dat voor iedereen dezelfde regels dienen te gelden, maar hier, dicht bij het centrum van Kopenhagen, is (per ongeluk) iets origineels ontstaan door vredelievend gemeentebeleid en een overdreven gedogen. Zelf vind ik dit soort gedogen een gevaarlijk experiment. Kijk maar naar Seattle, maar toch raad ik eenieder aan om in Christiana eens een kijkje te gaan nemen. Kopenhagen is een stedentrip waard.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Christiania lijkt inderdaad de uitzondering op de regel. Maar tussen deze alternatieve staat en die van Seattle lijkt een essentieel verschil te bestaan. Die ligt in de motieven om dit te starten. In Seattle is dat overduidelijk de haat tegenover de rest van Amerika. De beweging van blm is opmerkelijk openhartig hierover. Men wil de bestaande cultuur omverwerpen en daar een ander, minder europees gerichte voor in de plaats. Hoe dit meestal escaleert leert de geschiedenis: de commune van Parijs en de Radenrepubliek van Munchen. Beiden werden een bloedbad.
Christiania kwam meer voort uit de hippiecultuur. Politieke motieven speelden daar niet de hoofdrol. Laat staan haat.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Klopt. U heeft helemaal gelijk. Ik vond het in elk geval de moeite waard om de overeenkomsten en verschillen te kunnen signaleren.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben Steijn

Ik denk niet dat wij Christiana moeten vergelijken met wat nu gebeurd uit pure haat. Christiana lijkt meer op de jaren 60 met liefde als hoofdmoot.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ja, dat is natuurlijk ook het geval. Ieder tijdstip in de geschiedenis moet anders belicht worden. De agressie die we nu zien is van een andere orde en de motivatie van deze haat is, zoals zo vaak, gebaseerd op een stuitend gebrek aan historische kennis en slecht gefundeerde opgekropte woede.
Ik heb niet het gevoel dat dit van voorbijgaande aard zal zijn. Ik vrees voor de toekomst van mijn kleinkinderen.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Aldus gaat de mensheid in rap tempo terug naar de Middeleeuwen waarin het recht van de sterkste met de grootste muil wet was. Dat je dit ook maar durft te rechtvaardigen met collectief verdriet is wel erg triest. Voor het collectieve verdriet van mijn voorouders is nooit ruimte geweest. Zij waren het die gebukt gingen onder het juk van de omhoog gevallen families die door rijkdom rijker werden en niemand iets gunden. Alsof mijn over, over overgrootvader profiteerde van de misdaden die de families met de bekende achternamen bedreven om nog meer rijkdom te vergaren.
Black and Native Americans met Native Americans die ik nergens gehoord of gezien heb. De oorspronkelijke bewoners van het land, die het land ook waardeerden en het koesterden. Zij zullen hoofdschuddend toekijken hoe import niet alleen het land naar de verdommenis helpen, maar ook zichzelf.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

George Floyd is helemaal niet overleden vanwege een gewelddadig politieoptreden. De man mankeerde reeds van alles wat betreft hart- en vaatziekten, hij verzette zich hevig tegen de politie en moest daarom op een voor de politie heel gangbare wijze gefixeerd worden tijdens zijn arrestatie. Verder betreft het een persoon met een lang strafblad, gevangeniscarriere en langdurige drugsgebruik. Er zijn trouwens diverse sprekers afkomstig uit de zogenaamde ‘Black Community’ die omstandig afstand nemen van deze George Floyd en die zich schamen voor de enorme hoeveelheid criminaliteit die tot dusver het gevolg is van de arrestatie van deze crimineel. Het schijnt ook zo te zijn dat een groot deel van die Black Community grote kritiek heeft op de Democrats en aangeeft op Trump te gaan stemmen. Want als het er op aan komt om werkelijk aan de armoede te ontsnappen dan worden de Democrats ervaren als mensen die je in die armoede houden, waartegen vooral onderwijs, diploma’s halen en hard werken steeds weer de enige manier blijken om hogerop te komen. (Ik beluister geregeld Stafan Molineux die veel aandacht besteedt aan de Floyd-kwestie.)

Laatste aanpassing 3 jaren geleden door Neef Jansen
Daniel
Daniel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nog even en de VS bereiken het ‘crisis’ moment waarna de ‘normalisatie’ begint. Deze normalisatie zal leiden tot de tijdelijke installatie van de krijgswet en de letterlijke vernietiging van al degenen die nu als ‘useful idiots’ het land destabiliseren (BLM, Antifa om er een paar te noemen). De echte marxisten zijn namelijk niet gediend van chaos en ruimen dit geteisem net zo makkelijk op als ze het ruimte hebben gegeven. De afrekening komt. Er zullen een hoop doden vallen. Voor een indringend verslag van hoe ideological subversion (demoralisatie, destablisatie, crisis, normalisatie) van een natie in zijn werk gaat, bekijk en beluister het interview uit 1983 van Edward G. Griffin met KGB defector Yuri Bezmenov.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De eisen van de BLM clubje zijn absurd te noemen. Zelfs een krater op de maan die de naam van Jules Verne draagt moet veranderd worden om maar iets doms te noemen. De leden van BLM bewijzen hiermee dat zij in twee honderd jaar geen ontwikkeling doorgemaakt hebben en staan de facto op hetzelfde niveau van toen. Een ware tragikomedie wat hier voor onze ogen gebeurd maar de mensen met invloed doen niets. Zelfs de koning niet als een van zijn gasten met een provocatief BML T-shirt aan komt. Voelt de koning zich aangesproken als hij niets van zegt? En op adres van deze dame zeg ik, gedraag je waardig of blijf weg. Je hebt een punt gemaakt voor jouw vriendjes maar verder laat je zien hoe onbeschoft je bent.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen