Hoe Brussel wil profiteren van de Corona-crisis

Uitgifte “Coronabonds” betekent doordrukken transferunie

Titelfoto: Copyright EU. Bron: Newsroom EU. Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

Vandaag vergaderen de Europese regeringsleiders in de EU-Raad via een videoconferentie. Het voorstel ligt op tafel om de lidstaten te steunen door uitgifte van “Corona-bonds”. OpinieZ-auteur George van Bergen constateert dat op deze manier de door Nederland tot dusver afgewezen transferunie doorgedrukt dreigt te worden. Noordelijke lidstaten gaan dan betalen voor de schulden van landen als Spanje, Italië en Griekenland.

 

De wereld maakt met de afschuwelijke Coronacrisis waarschijnlijk de grootste schok door sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Nog meer dan bij eerdere crises, zoals de Cuba-crisis als dieptepunt van de Koude Oorlog, 9/11 als dieptepunt van de Clash of Civilizations tussen het vrije Westen en de radicale islam, of de kredietcrisis van de jaren 2008-2012, zal onze samenleving een ‘ervoor en erna’ kennen.

Veel, nu tijdelijke, veranderingen zullen een blijvend karakter krijgen. Dat begint met het online gaan van onderwijs, het telewerken en de stimulans voor online kopen ten koste van de ‘bakstenen’-detailhandel. Maar ook in de ideeënwereld zal de kritiek op de globalisering de wind in de zeilen krijgen, net zoals in het bedrijfsleven, dat nu de nadelen daarvan ervaart.

 

Brussel wil scoren

Het is logisch dat alle aandacht uitgaat naar het verslaan van Covid-19. Nu kibbelen over andere zaken lijkt obsessief en schadelijk voor het samen-de-schouders-eronder-zetten. Toch is het nodig vandaag de aandacht te vestigen op wat er deze week in Brussel dreigt te gebeuren. Want ook daar probeert men met een tijdelijk voorzetje een doelpunt te scoren, waardoor de toekomst van ons land en van de EU radicaal gewijzigd zullen worden.

 

Transferunie

Sluwe politici proberen altijd gebruik te maken van een crisis, zoals een Engels gezegde luidt (never waste a good crisis). En bovenaan de Brusselse agenda – die sinds Brexit openlijk wordt beleden door de Franse president Macron met luide steun van EP-leider van Opper-VVD66-er Guy Verhofstadt – staat de Transferunie. Een begroting voor de hele Eurozone en belastingheffing door de EU. Daarbij hoort dat de bestaande afspraken over de euro, waarbij elke lidstaat zich zou moeten houden aan bepaalde regels voor maximale begrotingstekorten en staatsschuld, en ieder voor zijn eigen schulden verantwoordelijk is, worden opgeheven.

 

Alle schulden op een hoop

Met de uitgifte van zogenaamde Eurobonds worden alle schulden van alle Eurolanden op één hoop gegooid. Je hoeft geen econoom te zijn om te begrijpen dat de landen die hun zaakjes beter op orde hebben, dan direct of indirect gaan meebetalen voor de zwakke broeders.

Deze week wordt onder druk van “de EU moet helpen de economische ellende van de Coronacrisis te bestrijden” een serieuze poging gedaan ons die fiscale unie in te rommelen. En niet alleen GroenLinks-Europarlementariërs maar zelfs een respectabele stem als RTLZ doen hieraan mee. Zo publiceerde RTLZ gisteren een ‘analyse’ die zo eenzijdig is, dat het goed is aan de hand daarvan nog eens duidelijk te maken wat er staat te gebeuren.

 

Opkoopprogramma ECB

RTLZ erkent dat “Europese landen die altijd keurig hun begroting op orde hadden, heel veel ruimte hebben om te stimuleren. Maar landen die niet hebben hervormd, hebben die ruimte niet”. Vervolgens wordt verteld wat de EU allemaal al voor die niet-hervormers doet: “Nu worden begrotingsregels niet gehandhaafd. Landen als Italië, Spanje en Frankrijk mogen hun tekorten laten oplopen tot meer dan 3 % van het BBP. De ECB begint een omvangrijk opkoopprogramma voor obligaties voor € 750 miljard, het Pandemic Emergency Purchase Programme”.

 

Coronabonds

Maar, zoals gezegd, de Zuidelijke Rupsjesnooitgenoeg willen ook nog Eurobonds die we, om het moeilijker te maken tegen te zijn, “Coronabonds” noemen. Dit is in feite het precedent voor Eurobonds dat de EU-fanaten al zo lang willen. “Dat kan betekenen, dat de noordelijke lidstaten van de EU kunnen gaan opdraaien voor de problemen in het zuiden”, schrijft RTLZ. Nee, niet “kan”, “zal”. De enige rationale achter Eurobonds ís dat het spaarzame Noorden het lenende Zuiden overeind gaat houden. “Daarnaast schept het een precedent: als de EU zelfstandig geld mag lenen, krijgt Brussel kort gezegd meer macht. En dat is lastig uit te leggen aan de kiezer”.

RTLZ wijst terecht op de precedentwerking van Eurobonds die de fiscale unie een feit maken. Maar de Nederlandse kiezer heeft al talloze keren en heel consistent gezegd dat men dat NIET wil. Er valt, als het goed is, dus niets uit te leggen. De kiezer is de baas in een democratie. Hoekstra heeft gelijk dat hij ‘nee’ heeft gezegd.

 

Ultieme testcase

”Volgens sommigen is dit, meer nog dan de Griekse schuldencrisis, een ultieme testcase voor Europa. Het gaat namelijk niet alleen om het indammen van de enorme economische schade die deze crisis gaat opleveren. Maar vooral om Europese solidariteit”, sluit RTLZ af.

Precies, solidariteit die alleen van het Noorden wordt geëist, maar al jaren niet van het Zuiden. Want terwijl vooral de Italiaanse en Franse krekels heerlijk liepen te feesten en potverteren (Spanje heeft onder de laatste centrum-rechtse regering wel keihard en succesvol hervormd) werden de Nederlandse mieren afgeknepen door Rutte II en III. Onze collectieve lastendruk is hoger dan ooit, sinds de huidige methode van meten in 1995 werd gestart.  En nu we eindelijk daarvan wat mogen terugzien, zouden we het ‘uit solidariteit’ aan de EU moeten afstaan?!

 

Het is dan ook belangrijk om minister-president Rutte op te roepen om zijn poot stijf te houden. Deze week in Brussel, en elke dag zolang als nodig is, tot ze begrijpen dat Nederland nooit akkoord zal gaan met een fiscale unie. Laten we hopen dat de kiezers, ook in deze zware tijden van Coronacrisis, niet vergeten.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uit de EU. Duitse banken willen geld, Timmermans wil geld, samen met GL en D66. Voor de greendeal, het buitenland. Iedereen schreeuwt om geld. En in veel gezinnen is er niet genoeg geld.
We zijn de nettobetalers van de EU.

henk stuiver
henk stuiver
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

het gaat hier niet meer om geld maar om mensenlevens…..

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  henk stuiver

U draait de zaken om. Intussen ben ik ongeveer een jaar in afwachting van uw argumentatie op de diverse 1 regelige reacties die u hier plaatst.
De samenleving is NIET maakbaar, zoals u zich hoort te realiseren. De natuur heeft de mens weer eens aangegeven dat de natuur NIET maakbaar is door de mens. Resultaat is een hevig griep-virus met een groep dodelijke bacterien.
De EU en de zuidelijke landen willen uitsluitend ONS geld, als ze daarmee de lastige groepen in hun samenleving tot nader order met 52 jaar jong met pensioen kunnen laten gaan en dat beslist niet zelf betalen. Timmermans wil nog steeds 1.000 miljard van u om de temperatuur van het heelal te laten dalen, hoezo ‘maakbaar’?
Uit uw reactie begrijp ik dat u tot nader order van de lucht wil leven. Uw geld moet volgens u naar Italie, Spanje, Frankrijk? Staat u, net als Marga Bult, klaar om in corona gebieden te gaan werken? In gespannen afwachting van uw antwoorden!

Henk
Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Geen coronabonds maar wel trachten om gezamenlijk zo veel als mogelijk mensenlevens te redden… Lijkt mij toch wel zo mensenlievend mijnheer Albarda. Of vindt u het prima om de zuidelijke landen aan hun eigen lot over te laten?

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

U lijkt mijn rationale reacties niet te lezen en ik doe al meerdere jaren niet meer mee met gefabriceerde zielepoterij. Volstrekt in tegenstelling tot de beweringen in de media kunnen de zuidelijke landen uitstekend voor zichzelf zorgen.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat te doen wanneer je je als mier aansluit bij een unie van sprinkhanen?
Werk je je een ongeluk om voorraden op te bouwen, alleen om die weer te delen met anderen die die tijd liever gebruiken voor leukere dingen?
Of houd je dan ook maar op met hard werken zodat men niet meer ten koste van jou profiteert?
Of komt er een moment van realisatie dat bij een unie van sprinkhanen horen, niet de plek is voor een mier?

Wellicht is een coalitie van mieren slimmer, als we ons niet willen doodwerken voor anderen. Tussen mieren is solidariteit ook logischer, omdat je dan alleen noodsituaties hoeft af te dekken, geen structurele verschillen in levensvisie.

Henk
Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Een mier in levensgevaar wordt geholpen door Inn medemieren…

Netty
Netty
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Mooie toepasselijke beeldspraak!

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima maar aangstaanjagend artikel!
Eenzijdige solidariteit binnen EU. Corona Crisis recessie en uitvretende Migranten golven. Daar gaat onze welvaart regelrecht naar anderen die er nooit iets voor gedaan hebben.
Stop de Rampspoed. Stem Anders.
Als dat nog helpt.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Netty

doe ik echt volgend jaar.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

maar ik stem al op forum vanaf dat ze meedoen en heb ook op Pim gestemd (alleen was ‘ie al dood en maakten de partijgenoten er niks van ) maar toch……daarna op PVV gestemd. Als het maar tegen het kartel is.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In mijn ogen is Brussel bezig een Sovjet unie na te doen. De rijke landen mogen alles wat zij gespaard hebben inleveren aan landen die het niet hebben gedaan. Totdat het op is en dan is het einde oefening. Landen aan het infuus doen doorgaans niets om op eigen benen te staan. Net als de ontwikkelingslanden die alleen geleerd hebben om hand op te houden en desnoods zelf het geld komen halen. Als Rutte poot stijf houdt leidt het tot een Nexit. Gaat niet gebeuren. In de ophef van de corona crisis heeft Brussel toch al stiekem Albanië en Noord Macedonië binnen gelaten. Echt twee landen voor de eindeloze overbelaste infuus. Wat een zooitje is die EU toch.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

mee eens.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het hele probleem zou zich niet voordoen indien Frankrijk en Spanje niet in de Eurozone zouden zitten. Italië is een apart verhaal want het is het enige van dit trio dat een positieve handelsbalans heeft. Voor Frankrijk en Spanje zou het met een eigen munt voldoende zijn om de wisselkoers te gebruiken, eventueel aangevuld met een devaluatie.
Nu zitten ze vast aan een euro die alles onnodig duur maakt. Frankrijk zit misschien nog wel het meest in de verdrukking. De verkorting van de werkweek naar 35 uur heeft geen banen opgeleverd, maar wel de kostprijs van alle producten verhoogd. President Hollande heeft Cuba 4 mrd schuld kwijtgescholden, de tekorten van de TGV en de zorgsector met vele miljarden door laten gaan, zonder in te grijpen. Socialisten willen immers alleen maar het geld van anderen uitgeven. Macron doet hetzelfde, onder het mom van technologische vernieuwing. Uitzichtloos.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

´Het is dan ook belangrijk om minister-president Rutte op te roepen om zijn poot stijf te houden´. Wha,wha,wha… hoe naief.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben geen futuroloog, maar hier dan toch maar een mogelijk scenario’tje. Noord Europa (van Nederland tot Finland) wordt door Coronabonds en andere Transferunie-initiatieven steeds verder afgeknepen, waardoor het zal verpauperen en verallochtoniseren op een manier zoals we dat in de noordelijke Engelse industriesteden zien, maar dan nog erger. Door de zuidelijke machtsgreep zal er een volksverhuizing op gang komen richting het zuiden, maar ook het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, van slimme bedrijven en slimme mensen. Hierdoor zal Zuid Europa uiteindelijk uit het dal kruipen maar zal Noord Europa met enorme puinhopen blijven zitten. We zouden Nederland (en Belgie) ook nu meteen kunnen afschaffen, dat scheelt een hoop gedoe met dijken. Het demografisch tekort van Zuid Europa zal zo worden opgelost, in ieder geval tijdelijk. Je zou ook kunnen zeggen: laten we zo snel mogelijk verhuizen naar het zuiden en op deze ontwikkelingen vooruit lopen. Maar dat gaat me toch net iets te snel. Het is daar ook nogal warm in de zomer, trouwens. En de politiek daar bevalt me niet. Dat geldt de afgelopen tien jaar ook voor hier, trouwens. Wat zijn we afgegleden! En waar eindigt het?

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Een weg naar een nieuwe orde. Hoe het eindigt? Met een debacle.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als de Euro(carona)bonds doorgezet worden is het begin van het einde, dan onze klimaatpaus franske er nog overheen, dan is de catastrofe voor de noordelijke landen niet te overzien, MINISTER HOEKSTRA hou je poot stijf, kost wat kost, anders dreigen met nexit

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is vanaf het begin de opzet geweest, angst kweken bij de bevolking en dan weer het Linkse gedram doordrukken.
En er is geen enkele media met inbreng, die hiervan melding durft te maken.
OpinieZ doet zijn best, maar dat is te weinig.
We worden in Nederland, met open ogen belazert, door het Linkse Ruttekartel.
De Linkse leugens en de fantasie verhalen, rollen weer door de ether.

Stop de leugens van Rutte en een Nexit.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is gewoon een sigaar uit eigen doos waar we zeer veel voor gaan betalen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ik hoop dat dhr Hoekstra in deze dus het laatste woord heeft als minister van financieen. En dan hij toch denkt aan de verkiezingen van volgend jaar en de kansen voor het CDA……. zal niet goed vallen bij kiezers. als ze hun belastinggeld en pensioen geld zien wegstromen naar het feestende Zuiden dat nu even zielig doet en misschien ook is, maar waarom hebben ze het daar niet op de rit? Omdat ze liever lang leve de lol mentaliteit hebben. Maar ja, daar werken wij niet voor. Ik werk in de zorg en moet tot 67. Nou schandelijk in zo’n beroep. Dat is bijna niet te doen. net zo min als voor andere zware beroepen. maar ook de kloof tussen jong en oud is zwaar op de werkvloer.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Henk, over mensenlevens gesproken. Na corona is er ook nog leven. Nuchter gezien zitten we daarna in een crisis. Dat treft veel mensenlevens. Armoede wordt duidelijker, jonge gezinnen krijgen het nog zwaarder. De stress om de dagelijkse dingen wordt groter. Velen kunnen het nu al niet meer aan. Ik vind het een beetje kortzichtig om nu zo krampachtig te doen en niet verder te kijken. Daarom moet het dagelijkse leven weer snel op gang komen.
Ps. bij de meesten duurt het ziekzijn maar een halve week.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

@ Hesa.
Niet alleen de armoede binnen de EU wordt duidelijker, óók het feit dat de EU een totaal nutteloze instelling is wordt steeds duidelijker. Nu geheel Europa in een crisis is gedoopt durft de “Brusselse Bende” te gaan o.h.’en over geld, véél geld !! Óns geld, van u én mij.
EU-lidstaten die elkaar beroven van hulpmiddelen ter bescherming van hun eigen bevolking, wordt dit soort “samenwerking/samenleving” binnen de EU bedoeld, zoals ooit werd gedeclameerd door de EU-“leiding” ?
’t Is één grote wan-vertoning die gehele EU, dat wordt steeds duidelijker. Als men nog iets van Nederland wenst te behouden :
NEXIT en wel z.s.m. !!!

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

ja, helemaal mee eens.
Nu zal moeten blijken hoeveel ruggengraat Wopke Hoekstra heeft. Hopelijk meer dan rubberen Rutte.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Ik vermoed, maar weet bijna zéker, dat de ruggengraat van Wopke Hoekstra even buigzaam is als die van Rutte. Voor de bühne roept dat soort veelal de taal die de bevolking graag wil horen, maar zodra ze in de achterkamertjes zitten praten ze geheel anders.
Wél hoorde ik Hoekstra zojuist zeggen dat het onvermijdelijk is om de pensioenen te verlagen, dus das wel weer eerlijk van hem !
Maar met ál die miljarden als buffer bij de pensioenfondsen vraag ik mij steeds af waar die buffer eigenlijk voor is bestemd. Als ’t is bestemd voor moeilijke tijden, welnu……..die moeilijke tijden komen er aan, dus gebruik die buffers dan; ik weet welhaast zeker dat de Brusselse Boevenbende achter ónze pensioenpotten zit aan te jagen.

Roberta
Roberta
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton: het is helemaal niet eerlijk van Hoekstra, dat hij zegt dat de pensioenen omlaag moeten. Er is namelijk geen enkele reden dat er op de pensioenen gekort moeten worden. De pensioenfondsen stikken van het geld, maar door de waanzinnige rekenmethode van de Nederlandse Bank mogen ze dat niet uitbetalen.
Lees: dr. Jan Oosterhaven, hoogleraar algemene economie aan de RU Groningen.
Hij schrijft:

“De politiek heeft de rekenrente voor de bepaling van de omvang van de toekomstige verplichtingen van de pensioenfondsen gekoppeld aan de rente op de staatsobligaties.
De feitelijke rendementen op de miljarden aan pensioenpremies zijn al vele vele jaren vijf- tot zesmaal hoger dan de door de politiek verplichte rekenrente.
Door de scherpe daling van de rente in de afgelopen weken zijn de daarvan afgeleide theoretische dekkingsgraden fors gedaald. …..

Wat zijn de gevolgen van dit systeem? Over vijftien tot twintig jaar zal de naoorlogse geboortegolf wel ongeveer het loodje hebben gelegd en dan zal blijken dat de pensioenfondsen veel meer vermogen hebben dan noodzakelijk is voor de uitbetaling van pensioenen aan de dan veel kleinere groep gepensioneerden, de huidige vijftigplussers.
Als de politiek er zich niet mee bemoeit,kunnen de pensioenpremies voor de huidige twintig- tot veertigjarigen dan fors omlaag. Maar de politiek zal ongetwijfeld zelf willen beschikken over die tientallen miljarden die de pensioenfondsen in de huidige jaren hebben gespaard.
Het dan ‘overbodige’ vermogen van de pensioenfondsen zal dan worden ‘afgeroomd’.
Kortom, de huidige gepensioneerden betalen met de bevriezing van hun pensioen en de aanstaande verlaging van hun pensioenen dus voor de over vijftien jaar voorspelbare verlaging van de belastingen en/of verhoging van de overheidsuitgaven.”

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

RTL is een zender uit Luxemburg,waar Juncker vandaan komt,die heeft altijd al een grote vinger in de uitzendingen gehad,dus een zeer pro EU zender,samen met de NPO,weg met dit soort media,en weg met de EU.

Henk
Henk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met andere woorden “ikke ikke ikke en de rest kan stikke ” ? Dacht het niet, er zal ook eens een tijd komen dat Nederland hulp nodig heeft…..

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Henk, normaliter respecteer ik andere reaguurders, hoe oneens ik het ook met ze ben. Met uw zwaar infantiele reactie wordt dat knap lastig.

Die solidariteit begint ermee, dat de landen in de Eurozone zich aan de gemaakte afspraken houden. staatsschuld 60% BBP en niet meer dan 3% tekort op de jaarlijkse begroting.

Frankrijk en Italië hebben zich daar -structureel– niet aan gehouden. Als ze daarop gewezen hadden gaven ze de noordelijke staten de spreekwoordelijke middelvinger.
De crisis in 2008 heeft er niet toe geleid dat zij kun gedrag verbeterden.
Enig idee, waarom ze dat na de coronacrisis wel zouden doen?
Misschien vanwege weer zo een inlegvelletje van Rutte, bij zijn belofte dat de Nederlandse belastingbetaler weer tientallen miljarden Euro’s door de gaten in hun handen gaat gooien?

De staten die zich aan de begrotingseisen hebben gehouden Hebben wat vet op de botten hebben om eerste hulp te verlenen aan de getroffen economie.
Maakt u zich geen illusie, als de economie rond 1 mei weer wordt opgestart, gaan we in een lange, diepe crisis.

Landen, die schijt hebben gehad aan de –afgesproken– begrotingsdiscipline hebben een probleem.
Geld uitdelen aan die landen leidt enkel tot armoede hier. Verder voegt het niets toe.

De het gedrocht EU deze “”solidariteit”” wil is vanuit hun gezichtspunt logisch.
De enige maatregel die daadwerkelijk problemen gaat oplossen is de ontbinding van de Eurozone.
En in Brussel zitten teveel volgevreten Brusselmansen, a la Timmerfrans en Sophie in ’t Geld, die hun overbetaalde baantjes niet willen opgeven. Ten koste van alles, over ieders rug.

Henk
Henk
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Volgens mij moeten we het over mensenlevens hebben en niet over geld…. Dat bedoel ik met ikke ikke ikke en de rest kan stikke…

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

In dat geval tenminste mijn excuses voor mijn openingszinnen. Ik had het zo niet begrepen, omdat dit artikel vooral gaat over wat er ná dat virus op de rol staat.

Overigens staat de teller in Italië op 7503 (bron: landenkompas) terwijl in dat land tijdens een forse griepepidemie in 2017 22.000 doden als gevolg daarvan had. (bron: BNR, Kees de Kort) Voor zover ik mij kan herinneren was dàt dan weer geen nieuws.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ernie, waarom excuses aan Henk? Ik hoop dat mijn corrigerende mail aan het adres van Henk nu wel wordt geplaatst. DE reden dat weer de zuid-europese landen onze centen willen, is dat ze met socialistische regeringen al 30 jaar boven hun stand leven EN hun economien niet hervormen. En dan een reactie ‘we moeten het over mensenlevens hebben’? Als het aan mij lag werden de zuid-europese landen (incl Frankrijk) enige tijd volledig uitgesloten van hulp. Ieder voorstel voor solidariteit met Zuid-Europa is volstrekt misplaatst, zoals ik in deze reactie ook uitleg.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

ja, ik heb ook zitten kijken naar sterftecijfers in jaren met ‘gewone’ griep epidemie waar verder geen haan naar kraait en NIEMAND het over beschermende maatregelen had…….
Ik denk dat er nog iets HEEL anders achter deze corona aanpak en hysterie zit.
overigens kan ik het nieuws NIET meer horen. Alleen maar corona corona.
het enige wat leuk was was het Brabants coronalied. Dat gaf nog relativerende humor. kijk daar maar eens op, maar de meesten zullen die al wel gezien hebben. Geweldig vind ik die. (ondanks de ernst van een epidemie, maar die is andere jaren zoals gezegd minstens net zo erg want dan gaan mensen ook bij bosjes dood ondanks de vaccinaties.)

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

@ Henk.
De landen die zich NIET a.d. begrotingsregels hebben gehouden, o.a. Italië en Frankrijk, rekenen erop dat zij overeind worden gehouden door de overige staten; en dat gaat óók gebeuren, let maar op. Dus wij betalen Macron e.a.
“Solidariteit” binnen de EU bestaat niet. Italië rooft zuurstof-apparatuur die voor Griekenland bestemd is, Polen rooft mondkapjes die zijn bestemd voor Tsjechië enz.
De EU zit stil, doet helemaal niks in deze crisis, alleen toekijken hoe Rusland én China enkele EU-lidstaten te hulp komen. Fransje T. zegt : “Geen cent van mijn, voor de Green Deal bestemde, miljarden gaat naar de bestrijding van het virus”!
En dát uit de muil van een PvdA-figuur ! Deze figuur zou moeten worden gekielhaald.
Overigens ben ik van mening :
NEXIT en wel z.s.m. !!!!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De geroofde mondkapjes waren bestemd voor Italië. De zending is zoals wordt verteld gestolen en in Tsjechië ontdekt. Het pikante is dat het deel met de Italiaanse vlag na de vondst door de politie gewoon werd verdeeld in Tsjechische ziekenhuizen ondanks het Italiaanse vlag. De regering had wat uit te leggen. Overigens heeft de Chinese community in Tsjechië vanaf januari zowat alle monddoekjes daar opgekocht en nu leveren zij die voor een pittige prijs terug.Er wordt gesproken over een Chinese gebaar tegenover Tsjechië.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Ik begin al nét zo warrig te doen als de gehele EUSSR, merkt u dat ? Welk land heeft geroofd van welk ander land, en wat hebben ze geroofd / Maakt in feite niks uit : EU-lidstaten die elkaar beroven !!! Hoe hilarisch en diep, diep triest binnen een instelling, de EUSSR, die heeft “beloofd” dat deze instelling de burger geluk én voorspoed zou brengen ! Het geluk én de voorspoed heb ik alleen zien gaan naar volksmenners c.q. oorlogshitsers als Fransje Timmermens, Gerritje Verhofstadt, Annie Lagarde, Vetje van Baalen en meer van dát soort.
De gehele EUSSR is één grote oplichters-bende en wij, de bevolking, dus óók u én ik, laten het gebeuren.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton, allen die inmiddels FvD of PVV kiezer zijn, proberen de door uw geschetste situatie tegen te gaan. De enige zwaardere sanctie die ik me kan voorstellen, is met het Nederlandse, Deense, Oostenrijkse, Hongaarse, Poolse en Tsjechische leger Brussel in te nemen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Volledig eens, Karton.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

ja, zo is het. Timmermans en in ’t Veld en die rare Belg verhofstadt en nog zo wat van die troep zonder hersens worden de nagel aan onze doodskist.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

MET argumentatie stel ik dat het voor Nederland hoogste tijd is eindelijk op basis ‘Ikke, Ikke en de rest kan Stikke’ te handelen.
De zuidelijke landen, Frankrijk, Italie, Spanje, Griekenland, hele Balkan, weigeren al 30 jaar openlijk hun economien te hervormen. De honderden miljarden van Griekenland komen nooit meer terug. Hoewel daar banken mede-schudlig aan zijn, hebben de door mij genoemde landen ZELF die hulp afgenomen en zijn DUS zelf schuldig.
Als Nederland ooit in de problemen komt, zal geen enkel EU land ooit ons te hulp komen, en dat weet degene die slechts de kreet ‘ikke, ikke en de rest kan stikke’ hier plaatst, heel goed.
Ter afronding komt daarbij dat de verschillen tussen de Europese landen op historische basis onoverbrugbaar zijn om solidair te kunnen zijn.
IK beargumenteer, ipv een 1 regelige kreet te plaatsen.

henk stuiver
henk stuiver
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Onvoorstelbaar hoeveel mensen alleen maar aan zichzelf denken, ben benieuwd hoe jullie op het (ook buitenlands) IC personeel gaan reageren mocht je daar terecht komen…..

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  henk stuiver

ja, Henk de Italianen en de Fransen en zo denken al decennia aan zichzelf. O, maar dat bedoelde je waarschijnlijk niet…..
Ze hebben geen goed beleid gevoerd en nu zijn hun burgers meer slachtoffer dan wij. Tja, jammer dan….. wij moeten eerst maar zien hoe het bij ons gaat. je kan NIET iemand gaan helpen als je zelf niet gezond bent. Dat is in de zorg ook een belangrijke regel. Je helpt anderen MAAR……….eerst je eigen veiligheid.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  henk stuiver

henk stuiver, als u eerst eens alle andere reacties inhoudelijk leest, daar een half jaar goed over nadenkt, dan komt u met heel andere reacties. Behoort u tot de groep die op basis van een gemanipuleerde foto van een jong kind zgn op een Italiaans kust, honderdduizenden gelukszoekers wilt verwelkomen? Al enkele jaren is bewezen dat het voor meer dan 50 % agressieve jonge (rond 25 jaar) afrikanen en MO’ers zijn, die uitsluitend voor de centen Nederland en Duitsland binnen dringen.
Ik accepteer ook schuld, ik was nog VVD’er toen op de verkeerde manier op zorg werd bezuinigd. Marktwerking JA, maar verwijder de management lagen en de salarissen van de veel te grote directies moeten met 90 % verminderd worden.

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x