Strenger immigratiebeleid als bindmiddel realo-rechtse coalitie

Grote meerderheid bevolking wil minder migranten

Titelfoto: AZC Den Haag Binckhorst Door Gerard Stolk, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0 . Citaatrecht art. 15a Auteurswet.

De verkiezingen voor de Tweede Kamer staan voor volgend jaar maart gepland, maar de verkiezingsstrijd lijkt al aangebroken. Vorige maand liet vicepremier en één van de twee CDA-kroonprinsen Hugo de Jonge nog een proefballonnetje over het immigratievraagstuk op. Nu lijkt de campagne echt begonnen en staat immigratie vol op de agenda. Met een bijzondere aanleiding: de ‘treintweet’ van Thierry Baudet.

De immigratie moet een halt worden toegeroepen, roepen CDA en VVD nu in koor. Menen ze dat nu echt of proberen ze daarmee FvD en PVV de electorale wind uit de zeilen te nemen?

 

Treintweet

De afkeurende reacties op de tweet van Thierry Baudet begin deze maand over (mogelijk) lastiggevallen vriendinnen in de trein heeft scherpe reacties en scheldpartijen op de sociale media tot gevolg gehad. Heel politiek correct Nederland viel over de tweet, vanwege vermeende discriminatie van onze Marokkaanse medeburgers. Het thema integratie en immigratie lag direct op tafel. Een paar dagen later werd in de Telegraaf een onderzoeksrapport besproken, waaruit bleek dat tweederde van de Nederlanders een inperking van de immigratie wil. Een wake-up call voor de gevestigde partijen.

 

Mona Keijzer

CDA-staatssecretaris Mona Keijzer reageerde in WNL op Zondag op het rapport. Ze zei een rem op de immigratie te willen. Tegelijkertijd wilde ze geen immigratielimiet noemen en wees ze op verdragsverplichtingen. Het antwoord van de VVD was voorspelbaar. De VVD laat zich, als het om de gunst van de kiezer gaat, niet overtroeven door het CDA. Kamerlid Bente Becker liet weten dat pas echt van tempering van immigratie sprake kan zijn bij opvang van asielzoekers in de regio en het onmogelijk maken van asielaanvragen in Nederland en in de rest van de EU.

 

Beide coalitiepartijen herinneren zich natuurlijk de enorme overwinning van FvD bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten en volgen ook de opiniepeilingen. Die laten voor FvD en PVV net zoveel zetels in de Tweede Kamer zien als voor de VVD, en meer dan voor het CDA. Een eerste indicatie dat VVD en CDA aan het schuiven zijn zien we al in Brabant. Daar willen beide partijen praten met het Forum om een coalitie te vormen.

 

Rutte

Super-opportunist Mark Rutte liet weten dat hij FvD geenszins uitsloot als coalitiegenoot. Hij lijkt te beseffen dat het immigratiedebat hèt verkiezingsthema wordt en dat hij mogelijk alléén over rechts door zal kunnen regeren. Het alternatief, een coalitieregering over links, vereist – zoals Maurice de Hond al heeft voorspeld – waarschijnlijk een coalitie van minimaal zeven partijen. Niet een echt vrolijk vooruitzicht voor de VVD en voor Rutte persoonlijk. Althans, wannneer hij voor een vierde termijn wil gaan. Een potentiële meerderheid op rechts is er nu al – als we behalve CDA, FvD, PVV en SGP meerekenen – en deze zal met 65% van de Nederlanders vóór inperking van immigratie waarschijnlijk nog groter worden.

 

Nederland is vol

Of het om opportunistische redenen is, of dat VVD en CDA echt inzien dat Nederland vol is, laat ik maar even in het midden. Het is in ieder geval aan de late kant. Reeds geruime tijd wordt ervoor gewaarschuwd dat de economie, de infrastructuur, de gezondheidszorg, het openbaar vervoer en de verzorgingsstaat in de meest brede zin niet nog meer inwoners aankunnen.

Zeker niet als die nieuwe inwoners voor een groot deel van een bijstandsuitkering leven en geen bijdrage leveren aan het BNP. Het was toen nog geen urgent probleem, maar in 1952 zei Koningin Juliana al dat Nederland vol was. Dat was met tien miljoen inwoners. Thans naderen we de achttien miljoen en wordt door demograaf Jan Latten voorspeld dat bij ongewijzigd beleid de bevolkingsomvang in de loop van de eeuw de twintig miljoen zal bereiken.

 

Veiligheid

Immigratie grijpt in op vele thema’s. Een duidelijk aan immigratie gerelateerd verkiezingsthema is veiligheid op straat. Nederland wordt steeds meer geteisterd door messteek-‘incidenten’, aanvallen op hulpdiensten, lastigvallen van vrouwen, in elkaar slaan van homo’s, plofkraken en overvallen op bejaarden in hun eigen huis.

En dat terwijl Nederland tot voor kort een samenleving was waar dit soort criminaliteit slechts sporadisch voorkwam. De politie komt handen tekort en blijkt niet goed in staat de orde en veiligheid op straat te handhaven. Er zijn zelfs no-go zones waar jongeren met een niet-westerse achtergrond de dienst uitmaken en waar de politie alleen nog maar met versterking naar toe gaat.

VVD en CDA zullen ook dit onderwerp, het terugveroveren van de veiligheid op straat, proberen te ‘claimen’ in concurrentie met oppositiepartijen die dit fenomeen al tijden aan de kaak stellen.

 

Links

De vraag is hoe de linkse partijen zich in het immigratiedebat zullen opstellen. Gaat de PvdA bijvoorbeeld eindelijk toch leentjebuur spelen bij de sociaal-democraten in Denemarken, die een strikt immigratiebeleid hebben ingevoerd? Wat doet de SP? Houden zij vast aan de moral high ground of beseft men dat haar eigen achterban – de autochtone bewoners van achterstandswijken in de steden – genoeg heeft van de straatterreur? Verschuivingen in de standpunten van de andere partijen liggen niet voor de hand. Die hebben zich te veel ingegraven.

De strijd om de gunst van de kiezer, die de overlast van de niet-westerse immigranten zat is en niet wil dat onze verzorgingsstaat en de veiligheid op straat nog verder worden aangetast, zal gaan tussen VVD, CDA, FvD, PVV en wellicht PvdA en SP.

 

Bindmiddel

Als de anti-immigratie partijen FvD en PVV bij de Tweede Kamerverkiezingen meer zetels veroveren dan VVD en CDA, zal het moeilijk zijn het de facto cordon sanitaire van dit moment te handhaven. Binnen de twee traditionele middenpartijen zal de roep om een koerswisseling luider worden.

In plaats van linksaf slaan, zoals Rutte al twee kabinetten doet, zou hij door zijn politiek opportunisme met de nieuwe politieke verhoudingen best rechtsaf kunnen slaan. Het thema immigratie zou wel eens hèt bindmiddel kunnen worden om VVD/CDA en FvD/PVV nader tot elkaar te brengen en na de verkiezingen van volgend jaar maart coalitiebesprekingen te beginnen. Wordt die realo-rechtse coalitie dan toch mogelijk?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
36 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen in 2021 heeft na minister Hugo de Jonge de volgende CDA’er staatssecretaris Mona Keijzer zich gemeld om immigratie te willen beperken. Ik vind het allemaal erg hypocriet. Eind 2018 stemde het CDA nog in met het Marrakesh-Pact. Tijdens haar ambtsperiode en daarvoor heeft het CDA niets gedaan aan immigratiebeperking. Nu de verkiezingen eraan komen en het al veel te laat is, laat Keijzer haar ‘licht’ schijnen om de PVV en FvD de wind uit de zeilen te nemen. Er zullen vast veel mensen intrappen die daarom weer op het CDA gaan stemmen. Onze kabinetten hebben onze zeggenschap over immigratie met Artikel 94 van de Grondwet weggegeven aan de rest van de wereld, namelijk aan internationale verdragen, gerechtshoven, de VN en de EU. Vandaar dat Keijzer geen getal kan noemen over wat ze aan maximale immigranten toelaatbaar acht. Allerlei internationale verdragen zullen opgezegd moeten worden en we moeten uit de EU om zelf weer zeggenschap over onze grenzen te krijgen. Die verdragen gaat het CDA niet opzeggen en alleen PVV en FvD willen uit de EU. Mona Keijzer’s pleidooi is dus voor de bühne i.v.m. de komende verkiezingen.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

Precies. Monaatje had het bij WNL over internationale regels en wetten, lees EU, VN. Gaat niets veranderen met dit soort lui.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

U hebt helemaal gelijk.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

Mona keijzer is een kakelend lichtgewicht. Incompetente vrouw gebleken.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

@ Paul Schermers.
Met u eens.
Nederland is uitgeleverd aan de EU door de “regeringen” Rutte c.s. Om voor óns, de álles betalende burgers, het leed enigszins proberen te verzachten werpen Rutte c.s. enkele van hun “zwaargewichten” in de strijd om óns wéér eens zand in de ogen te strooien. Dan zie je plots Hugootje én Monaatje om ’t hardst kirren, dat zij het immigratieprobleem héél serieus nemen en óók vinden dat het wel een “stapje minder mag”. Dat is hun “standpunt” van één dag oud, voorheen bazelden ze héél anders en ná de verkiezingen zullen ze opnieuw weer hetzelfde als enige tijd geleden blaten. Zouden zij nu écht denken dat weldenkende mensen er nóg steeds intrappen ?
De EU heeft alleen maar geld gekost, héél véél geld, en het gaat ons nog meer kosten, let op ! De Britten hebben op tijd het zinkende schip verlaten en varen hun eigen koers voor hun eigen bevolking en niet voor de Brusselse/Straatsburgse graaiers, leugenaars en zuipers.
NEXIT en wel z.s.m. !!!!

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het grote liegen gaat weer beginnen,ondertussen heeft Den Haag in het land op bijna alle plekken in Nederland linkse bestuurders aangesteld als burgemeester ,om na een debakel in de verkiezingsstrijd toch nog de macht te behouden ,en elk Idee om de boel te veranderen te stagneren ,d66, groen links,PVDA, niks gebracht als ellende en krijgen de mooiste baantjes toe geschoven,mensen zouden eens moeten kijken naar wat ze hebben uitgespookt de laatste 10-20 jaar als partij,en niet naar de mooie woorden luisteren die ze beloven te gaan doen ,want de veranderingen voor de burgers ten gunste ,kunnen op de helft van een vloeipapiertje ,namelijk niks.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

En zo is het.
Zij ,links, houden de macht!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
Ik roep al héél lang (op deze site) i.v.m. de komende verkiezingen : kijk achterom en ziet wat de Haagse Bende de afgelopen jaren van ons, eens zo mooie en rijke, landje heeft gemaakt ! Voedselbanken en 100-duizenden mensen ónder de armoedegrens, ziekenhuizen gesloten, onderwijs naar de knoppen, evenals de ouderenzorg, échte NL’ers krijgen géén huis meer en velen zijn gedoemd om als dak- en thuisloze verder te leven, behandelcentra voor jongeren gesloten enz. enz.
Dát hebben ze van ons lande gemaakt maar daar hoor je ze niet over; ze dénken nóg steeds dat NL een rijk landje is, niets is minder waar.
Ieder woord uit Den Haag is gelogen !!!!

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het antwoord op die laatste vraag is nee. CDA/VVD/SGP en PVV/FvD staan lijnrecht tegenover elkaar als het gaat om de EU en het referendum. Daarnaast liggen ze bij het CDA nog steeds wakker van het trauma van het gedoogkabinet met ome Geert. Dus laat ik me eens wagen aan een toekomstvoorspelling: bij de volgende verkiezingen wint FvD, monsieur Thierry wordt voor de vorm uitgenodigd voor de onderhandelingen die vervolgens stuklopen en de kartelpartijen vormen gewoon weer een nieuwe coalitie. D66 eruit en PvdA erin of zo.

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik denk dat met de SGP nog wel zaken te doen valt voor FvD / PVV. Maar daar houdt het dan ook wel mee op. Tegen iedereen die FvD / PVV om welke reden dan ook onaanvaardbaar acht zou ik zeggen: stem alsjebliéft SGP, dan weet je tenminste dat je niet links stemt.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Zeer goed advies. Zelf kies ik voor FvD, maar inderdaad als men FvD en PVV NIET wil kiezen MOET je als signaal zeker op de SGP stemmen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

@ P.
U zou best gelijk kunnen hebben, maar om ons heen, in bijv. Duitsland maar ook in Zweden worden rechtse partijen wel steeds sterker en dat hebben de linksers aan zichzelf te danken. De opmars van rechts maakt het voor de rest steeds moeilijker om wat te kunnen doen, rechts maakt de problemen duidelijk die door links worden verdoezeld, ter meerdere eer en glorie van henzelf.
De samenstelling van regeringen worden steeds moeilijker voor het niet-rechtse deel. En dat vind ik een prettig vooruitzicht.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Zodra Baudet bij publieke of commerciële omroep aanschuift is er altijd een aantal Baudet-vijandige tafelgasten voordat de interviewer aan het gesprek begint dat meer weg heeft van een verhoor dan van een vraaggesprek, precies de reden dat Wilders daar niet aan meedoet. Klein bier vergeleken bij Duitsland; daar zag ik -nadat mutti Merkel had ingegrepen en het AfD uit een plaatselijk bestuur had geschopt- een vertegenwoordigster van dat AfD in een politiek praatprogramma die -dankzij de gespreksleidster-niet de kans kreeg om maar een zin af te maken terwijl al haar tegenstanders mochten zwelgen in politieke correctheid en veroordeling van het AfD. Dat een dergelijke houding in Duitsand het AfD -en in Nederland FvD en PVV- in de kaart speelt heeft de deugkliek gelukkig niet door.

Walter
Walter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Met bijna tranen in mijn ogen denk ik ook dat het alweer zo zal gaan.

Heniusz
Heniusz
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Een zelf veroorzaakt trauma, dat is zo langzamerhand toch wel bekend. Lekker wakker laten liggen, die semi linkse schijnheiligen. Het zou voor het CDA (Zeker niet mijn partij)electoraal goed zijn afscheid te nemen van de linkervleugel, die kunnen beter een eigen clubje oprichten.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

was het journaille maar net zo kritisch bij opnieuw flinke taal over migratiebeleid -om straks weer terug te krabbelen, desnoods komt men er ineens schijnheilig achter dat Brussel strenger beleid verbiedt- als over die ‘boosaardige, gevaarlijk rechtse’ Baudet, maar dan slaat het selectieve geheugen van onze kwaliteitspers weer toe. We hebben nu al ‘vluchtelingen/migranten’ uit Marokko, en de MSM vinden het heel gewoon dat Nederland moet smeken of Marokko maar zo goed wil zijn ze terug te nemen. Doodsbang om anti-Marokkaanse gevoelens aan te wakkeren want dat zou Baudet en Wilders in de kaart spelen, liever laf kruipen en likken.

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Ik heb inmiddels van zeer nabij kunnen constateren dat ego, onbenul en incompetentie bij ‘journalisten’ een grote rol spelen. Voeg daarbij een sterk afgenomen financieel draagvlak en je krijgt deze bagger. Uiteraard heb ik het wat geld betreft niet over de NPO, daar worden mensen met dergelijke ‘kwalificaties’ immers financieel ondersteund. We zullen maar zeggen dat het ons anders ook geld gekost had… van werkloosheidsuitkeringen.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Stopzetting van de Nederlandse Massa Immigratie (NMI) door een Nederlandse Regering is kansloos, zelfs als die Regering voor die missie over een parlementaire meerderheid zou komen te beschikken. De noodzakelijk daarvoor te treffen maatregelen immers zullen bij uitvoering steeds weer door publieke acties worden gestoord en getorpedeerd. Op de TV zullen worden vertoond: 1. een schrijnende stoet van pleitende moeders – met of zonder hoofddoek? – met schatten van babies op de arm, 2. aantrekkelijke kinderen die buitenlands ‘niet meer kunnen aarden’, 3. acties in het genre ‘Kinderen voor Kinderen’ , gevoerd door (ingefluisterde) scholieren die hun vriendje zullen missen. Dat zeggen ze.

Welnu, welke Nederlandse politie-agent(e) zal dan nog een zelfs maar licht tegenstribbelende nieuwe immigrant durven te stoppen?! Onze Soldaten dan? Maar die zijn met Vredesmissies. Het zijn tegenwoordig Heilssoldaten om zo te zeggen. Wij willen geen geweld gebruiken en dan houdt alles op, op het spelen van de rol van Lieveheersbeestje na. Als wij dan geen daders mogen zijn, dan toch zeker wel denk ik slachtoffer. Een kaarsje en een bloemetje ongeveer op de plek (trottoir) waar je de lucht in ging, is snel verdiend.

Al een kleine halve eeuw gaat ons land crescendo onder de NMI gebukt. Het Is er van kwaad tot erger mee gegaan. Het grote publiek was er volgens mij nooit erg vóór, maar het heeft wel zijn aanvoerders hun gang laten gaan.
1

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

Het leger wordt wel ingezet om onze goedwillende en hardwerkende boeren aan te pakken, die niet gevaarlijk zijn!

Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden

OpinieZ doet niet aan voorlichting, maar aan opinies. Dit even te uwer informatie. Voor een opinie hoef je je niet te schamen. U kunt het er niet mee eens zijn, uiteraard, dat staat u vrij.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met de massa-immigratie produceer je westerse-cultuur-hatende parallelwerelden, waar de bijstand en huursubsidie worden gezien als de belasting die de ongelovige verplicht is te betalen aan de islamitische superieuren, waar de grond geclaimd wordt als voor eeuwig islamitisch, waar de jihad wordt opgestart tegen de verderfelijke cultuur van de Nederlander, waar via via miljoenen euro’s worden binnengesluisd vanuit rijke oliestaten voor de bouw van moskeeën, en waar de hulpverlener wordt aangevallen als er brand is of iemand een hartaanval heeft. Doorgaande massa-immigratie is praktisch een misdaad tegen de mensheid en de menselijkheid. Het bewerkstelligt een slow-motion genocide, een gestage destructie van samenleving en cultuur. En de politiek die dit faciliteert is of krankzinnig of bevangen van een waan of zwaar psychopaat en crimineel.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
VVD en CDA nemen voor de verkiezingen altijd de standpounten van Wilders over, terwijl ze Wilders en nu ook Baudet, buitensluiten en bij gebrek aan argumenten, demoniseren en criminaliseren met halve waarheden, hele leugens, roddel en achterklap, net zoals alle media ook doen.
VVD en CDA zijn niet te vertrouwen.
Waarom hebben ze dan nog nooit de massa-immigratie aangepakr?
En mevr. Keizer zei al dat ze het eigenlijk niet konden(wilden) aanpakken.
De Jonge heeft bij voorbaat ook al FVD voor de volgende regeringsperiode uitgesloten.
Zij roepen dit om kiezers bij de PVV en FVD weg te trekken.
Na de verkiezingen krijgen we zo mogelijk een nog linkser kabinet, als ze PVV en FVD weer uitsluiten.
VVD en CDA hebben immers al bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn?
Ze doen na de verkiezingen het omgekeerde van wat ze nu beloven.
Zij werken liever met GL, D66, PvdA en SP samen dan met de PVV en FVD die zij haten.
Helaas hebben zij alle linkse, liegende media mee die ook niets anders doen dan Wilders en Baudet, bij gebrek aan argumenten, demoniseren en criminaliseren met halve waarheden, hele leugens, roddel en achterklap!
Een NEXIT en grenzen dicht, dan zijn we van alle ellende af en kan Nederland weer welvarend worden!

Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De kartelpartijen gaan allemaal op hun stokpaardjes zitten, de een doet milieu, de ander economie, weer een ander onderwijs en ook nog een die voor het land bezig is.

Het grote liegen is begonnen, nu komen alle zaken aan bod waar de burger zich écht druk over maakt.

En de burger maakt zich zorgen over slechts drie dingen, islam, identiteit en immigratie, voor de rest heeft de doorsnee burger geen enkele reden tot klagen.

En het zijn juist deze drie onderwerpen die nu ineens breed uitgemeten worden, minder immigratie, moskeeën en islamitische instellingen worden “aangepakt”, minder Europa = meer eigen identiteit…etc.

Maar pas op, u maakt als burger de verkeerde keuze door op een van de traditionele partijen te stemmen. U weet dan de uitkomst wel, de kartelpartijen klonteren na de verkiezing weer in wisselende samenstelling samen en voeren vervolgens doodleuk vier jaar EU beleid uit. En dat betekend, meer migratie, meer islam en meer EU.

Laat u niet meer in de luren leggen, er zijn slechts twee partijen die daadwerkelijk tegen dit alles zijn.
Dat is de PVV en het FvD.

Gebruik uw stemrecht waar het écht voor bedoeld is, stem de kartelpartijen weg, ze hebben NIET het beste met u voor, ze zitten er alleen voor de Europese Unie en voor zichzelf!

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

U hebt gelijk.
Tot voor kort mochten deze problemen niet eens benoemd worden, laat staan aangepakt.
Wilders is voor MINDER veroordeeld via een politiek proces.
Zij willen er dus MEER!

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is belachelijk hoe de partijen die de PVV en FvD blijven punten jatten van deze twee partijen als zij nattigheid voelen door eigen beleid veroorzaakt. Hetzelfde zien wij in Duitsland waar het goed hommeles is in de CDU ook door eigen beleid veroorzaakt. Als je anderen zwart wilt maken en voor racistisch en fascistisch uitmaakt zorg dan eerst dat die partijen overbodig zijn en niet tot stand hoeven te komen. Dat is de zwakheid van de heersende partijen die dan ruim voor de verkiezingen valse beloftes roepen en zelfs medewerking met verboden partijen aanbieden totdat zij het met genoeg verzamelde stemmen weer kunnen afkappen. Het is de vraag of een partij als FvD mee gezegend is als zij met de VVD in zee zouden gaan als tweede partij. De VVD maakt ze dan kapot door zoveel compromissen af te dwingen zodat de FvD door de tijd haar wortels verliest en daarmee de aanhang die zij nu hebben. Daarom is het niet waarschijnlijk dat dit gaat gebeuren. Wij hebben gezien wat de winst de FvD in gemeentelijke verkiezingen heeft opgeleverd behalve veel stemmen. Niets! De reikende hand op moment in Brabant tekent aan wat ik boven heb geschreven. Een zielige schijnbeweging om de kiezer op de verkeerde been te zetten. Met Rutte weet je waar je aan toe bent. Minder migratie, minder geld naar Brussel, minder noem maar op maar het tegendeel is altijd waar.

Jay
Jay
3 jaren geleden

Brussel wil niet dat populisme verder groeit en zal daarom bereid zijn offers te maken in hun population replacement plan. Het is niet voor niets dat Rutte al heeft gesproken met een EU mannetje hierover. De EU zal harder op migratie moeten worden en landen moeten toestaan strikter beleid te voeren, anders klapt de EU uit elkaar. Dat weten ze in Brussel.
Dat betekent niet dat we weer soeverein zijn, maar wel dat de riem wat gevierd wordt.
Zolang ze geen eigen leger hebben kan groeiend verzet onder de bevolking dus nog dingen voor elkaar krijgen. Als de EU zichzelf maar bedreigd voelt.. dan zijn ze bereid tot concessies.
EU is er voor EU, bedreigt iets hen, dan kan “vast” ineens in “vloeibaar” veranderen.
Wat je echter nooit moet toestaan is dat ze een eigen leger krijgen, want dan gaat bovenstaande niet meer op, omdat ze dan fysiek geweld tegen partijen en bevolkingen kunnen inzetten.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Tegen de boeren is ons leger in Nederland ddor de laffe overheid al ingezet!
Criminele Marokkaantjes mogen straffeloos hun gang gaan!

David
David
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben zeer bang dat de mensen tóch weer op de gevestigde orde zullen stemmen, zo komen we dr nooit uit..

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  David

Met dank aan de linkse, liegende, haatzaaiende en demoniserende media!

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

https://nos.nl/artikel/2322770-d66-haal-arbeiders-tijdelijk-uit-afrika.html

D66 doet in ieder geval niet meer mee, volgend jaar na de verkiezingen.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Juist die internationale verdragen zijn zo ingericht dat migratie bijna niet af te remmen is: open grenzen en terugsturen wordt op allerlei manieren bemoeilijkt. Dit spelletje spelen VVD en CDA al jaren. Kiezers trekken met ‘streng’ beleid en dit tijdens de coalitiebesprekingen uitruilen met de linkse partners.

Zolang zoiets niet in een regeerakkoord staat, heeft het geen enkele waarde. Heel sluw gebruiken de linkse politici de internationale verdragen als rugdekking. Die verdragen zijn gesloten door politici en kunnen dus ook opgezegd worden door politici. Maar daar hoor je ze niet over.

Verder wordt het strenge immigratiebeleid van Denemarken geroemd. De Denen hebben de afgelopen 10 jaar hun beleid steeds verder aangescherpt. Aanscherpen doet een regering alleen als de vorige ingreep te weinig effect had. Zo hebben ze de wachtperiode voor gezinshereniging verlengd van 1 jaar naar 3 jaar. Zou dat iets uitmaken voor een migrant die van plan is de rest van zijn leven te blijven? In 2018 wilde de Deense regering uitgeprocedeerde asielzoekers vastzetten op Lindholm, wat in de pers werd weergegeven als ‘een afgelegen eiland’. Terwijl dit eiland ligt in een baai, op 1,5 uur rijden van Kopenhagen. Het plan werd afgeblazen wegens de kosten. Dus ook de Denen slagen er nog steeds niet in om migranten buiten de deur te houden; ze slagen er niet in om ze te integreren in het onderwijs; om ze terug te sturen, met of zonder Pact van Marrakesh. De ‘strenge’ wetten van Denemarken tonen aan dat niets bestand tegen de vaste wil van migranten om Europa binnen te dringen.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik altijd apart vind, is dat de ramingen van de rekeninstituten nu zeggen dat we in 2060 op 20 miljoen zitten. Kijkend naar de afgelopen 20 jaar kun je zien dat onze bevolking gemiddeld met 100.000 per jaar is gegroeid. Er van uitgaand dat we massamigratie op het zelfde niveau blijven toestaan, zal de 20 miljoen grens dus al in 2050 bereikt zijn, niet pas in 2060.

Wat we ons moeten afvragen is of we uberhaupt nog bevolkingsgroei willen, of dat we nettomigratie op 0 of zelfs lager moeten stellen.

Ik ben in ieder geval op een totale immigratiestop van niet-westerse mensen en een nettomigratie van maximaal 0.

Het klinkt inderdaad verdacht dat vvd en cda nu dat de verkiezingen eraan komen, snel proberen zich te profileren op dit onderwerp. Maar voor mij was het op de agenda krijgen van dit onderwerp bij de “mainstream” partijen altijd het meest gewenste resultaat. Daar zit de massa.
En ja voor een meerderheid in de kamer is het verstandig dat ze NIET OVER LINKS blijven gaan, maar over rechts. Daartoe zal de linkse vleugel van het CDA eens moeten worden teruggefloten door de meer conservatieve CDAers. Gebeurt dat niet dat zullen zij gaan dwarsliggen en er weer die nederlandhatende d66 bij willen betrekken.

Voor VVD is het ook belangrijk dat ze nu wel over rechts gaan. VVD stemmers zijn de excuses zat dat VVD nooit mooi uit de verf kan komen, omdat ze nou eenmaal gebonden zijn door een regeerakkoord met links. Door een rechtse coalitie te hebben kan VVD eindelijk laten zien waar ze voor staan en wat ze in huis hebben. Kiest men weer voor links, dan is het ook duidelijk, dan was VVD eigenlijk al jaren gebakken lucht aan het verkopen, en zullen ze daar ook voor worden gestraft. Eigenlijk is dit de laatste kans voor vvd om te laten zien dat ze liberaal zijn ipv links.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Sinds 1981 heeft de VVD 2 x een kabinet gevormd met PvdA en 7 x met CDA (waarvan 2 x in combinatie met D66). In die 5 of 7 kabinetten met CDA is er nou niet bepaald een rechtse wind door het immigratiebeleid gewaaid. En ook in die periode stelde het CPL al vast dat 80 % van de Nederlanders meende dat Nederland te vol was. Ook in die periode was er vaak krapte op de woningmarkt. En ook in die periode werden boeren weggepest, steeds meer snelwegen aangelegd, groeiden de vinexwijken als paddestoelen uit de grond: Amersfoort, Zwolle, Leidsche Rijn. Uit dit alles blijkt niet dat als de VVD ‘over rechts’ gaat, dat er dan iets verandert. Als je bedenkt dat de VVD is ontstaan uit een afsplitsing van de PvdA (toen nog SDAP geheten) begrijp je misschien beter waarom.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Inderdaad zagen we een keer een item van een lokale programmamaker uit de achterhoek die een onderwerp aankaartte over de leefbaarheid van een wijk in Utrecht. Wordt inderdaad gedomineerd door de Mocromaffia. Dus het wordt tijd dat men anders gaat denken hier in NL.
Maar het is al bijna te laat, want aanpakken door FvD en PVV zal altijd op veel weerstand stuiten bij links NL Die gaan dan beschermend om allochtone criminelen heenstaan omdat ze die meer lijken te zien zitten dan hun mede burgers van NL oorsprong. Stockholmsyndroom op links.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden

In Nederland is ruim 10 jaar geleden een teflon automaat aangetreden met de naam rutte. Zolang deze teflon automaat denkt een door belast-geld dik-betaalde baan in Brussel te kunnen veroveren, blijft hij bij het kruisje tekenen.
Aangezien het voltallige kabinet en GL er baat bij hebben de smoes ‘EU’ achter de hand te hebben, laat men ons, de burger, geloven dat het van de EU moet.
Zodra op een TK verkiezings moment de komende jaren Nederland weer een mens als mp heeft, is het binnen enkele maanden einde ‘handtekening bij het kruisje’. Of de kiezer dat al in 2021 beseft, waag ik te betwijfelen. Bij de daarop volgende TK zal de kiezer WEL wakker zijn, en is het dus einde smoes ‘het moet van de EU’.
Ik ben het met u allen eens dat de overheid intussen wel honderden miljarden van ONS geld over de balk smijt. Om dat te vermijden zou de burger in opstand moeten komen en dat doen Nederlanders en Duitsers niet.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Met de reeds geplaatste reacties bevestigt WELdenkend rechts helaas de eerste criticasters die de afgelopen ruim 6 maand al aangaven dat rechts verbijsterend ongeduldig is. De schrijver van dit artikel heeft het niet over TK 2021, hij heeft het over TK algemeen.
En de reacties blazen om het hardst wie er gelijk gaat krijgen dat FvD (en PVV) WEER buiten gesloten zullen worden.
Tijdens een kroegavond zou ik u allen netzon verbale oorwassing geven als GL en D66 wegens het vernielen van Nederland.
PVV en FvD hebben elkaar nodig. Het gros (50 % +) van de NU leden van FvD zou mogelijk niet op een PVV stemmen als FvD niet bestond. Naar alle waarschijnlijk worden FvD en PVV samen tussen de 5 en de 20 zetels groter dan ze in 2017 waren.
Ik denk dat de tijd tekort is voor rechtse VVD en CDA om op tijd wakker te worden, dus ik twijfel aan samenwerking per TK 2021.
Gelijktijdig heeft kennellijk niemand hier tot zich laten doordringen dat GL en D66 weldegelijk in de peilingen lijken te worden afgestraft en dat de pvda er nauelijks van profiteert.
Gaat rutte in 2021 over links, reken maar dat zowel VVD als CDA dat in 2025 WEL gaan voelen.
Wees blij dat FvD het heeft gewaagd, dat de PVV doorzet en dat zo overduidelijk is dat FvD en PVV samen veel meer invloed aan het verwerven zijn, dan we reeeel gezien in augustus 2019 mochten verwachten.
En doe me 1 lol, graag enkele regels commentaar van alle minnen die u mij wenst te geven voor mijn optimisme…..

36
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x