Deal with it!

Trump’s langverwachte MO-Vredesplan is er

Vandaag kwam Donald Trump met zijn door schoonzoon Jared Kushner gesmeed Midden-Oosten Vredesplan Peace to Prosperity van tachtig pagina’s. Het belangrijkste motief daarvoor is het doorbreken van de decennia durende delegitimering  van de Joodse staat door de Organisation of Islamic Cooperation (OIC) en de EU.

De Arabieren – zo’n 70.000 – die in 1948 het VN-mandaatgebied met de naam Palestina ontvluchtten nadat hen door de buurlanden was verteld dat de Joden van de kaart zouden worden geveegd – organiseerden zich met hun nakomelingen in 1964 tot het Palestijnse volk.  Een cadeautje van de Egyptenaar Yasser Arafat aan de toen al door de VN ondersteunde ‘vluchtelingen’ van weleer.

Geschiedvervalsing

Met en door die geuzennaam ontwikkelden de Palestijnen het idee dat zij de oorspronkelijke bewoners waren van Brits Palestina (een voor Joden bestemd Brits mandaatgebied) en niet het Joodse volk, dat daar ruim 3000 jaar geleden ontstond. De wil om een stuk geschiedvervalsing voor waar aan te nemen groeide uit tot wat ‘men’ vandaag de dag als ‘feit’ aanvaardt.

Aanvankelijk geholpen door afhankelijkheid van olie, verried Europa ten tweede malen het Joodse volk door hen de ware loop van de geschiedenis te misgunnen en die te verdraaien. Na de olie-afhankelijkheid begon het schaamteproces over de Holocaust een rol te spelen. De Joden afschilderen als nazi’s, bezetter of kolonist zorgde psychologisch voor een rein geweten over de kwalijkste Europese uitvinding: de Holocaust, de industriële uitroeiing van het Joodse volk.

Delegitimering

Langs deze weg creëerde het Westen samen met de moslimwereld ‘het Palestijnse volk’ als aflaat voor de macabere Jodenvernietiging.  Miljarden werden besteed aan het project dat als enige doel de delegitimering van de Joodse staat had. Nadat de teruggekeerde Joden in een aantal tegen hen gevoerde oorlogen overeind bleven en zelfs tot bloei kwamen – ondanks dat geen land hen militair te hulp kwam – besloot men het over een andere boeg te gooien: de politieke delegitimering. Daartoe werd onder andere de VN misbruikt. Opgericht na de oorlog om genocide na de Shoa te voorkomen werd de VN langzaam in gif gedoopt tot het antisemitische gremium dat het vandaag is.

Jeruzalem

Nog voor de inauguratie van Donald Trump deelde hij al mee dat hij zodra beëdigd was deze gotspe zou gaan beëindigen. En inmiddels weet de wereld wat de woorden van Trump waard zijn. Het door het Amerikaanse Congres al decennia geleden genomen besluit om Jeruzalem te erkennen als ongedeelde hoofdstad van Israël werd steeds uitgesteld, maar is eind 2017 onder Trump geëffectueerd. Hij deelde toen triomfantelijk mee gebeld te zijn door bijna alle wereldspelers om vooral niet te erkennen. Redenen en motieven werden desgevraagd niet gemeld. Trump had er duidelijk schik in. De laffe terugtrekking van de Amerikaanse (en andere) ambassades uit Jeruzalem – een diplomatieke schoffering – werd teruggedraaid. Nu stonden ‘de bellers’ voor schut en Trump genoot van zijn triomf.

Golan

Hij wist steeds beter te schaken. Hij bood de onwillige Palestijnse leiders een regeling aan, die weigerden als vanouds, en hop: Trump erkende in maart vorig jaar de Golan-hoogte als onderdeel van Israël, het gebied dat werd veroverd op Syrië tijdens de Zesdaagse Oorlog. Een nog bozer wordende internationale pers en geschokte EU-leiders ten spijt, ontmantelde hij weer een ander stukje van de tegen Israël in elkaar gezette politieke val.

UNRWA

Geen wil bij de Palestijnse Autoriteit om mee te praten over een oplossing voor beide partijen? Dat leidde in augustus 2018 tot het stopzetten van de Amerikaanse financiering van de corrupte UNRWA, de VN-vluchtelingenorganisatie voor Palestijnen. De VS trok zich als grootste sponsor terug. In plaats van op uitnodigingen tot overleg en onderhandelingen in te gaan werd de PA steeds vijandiger jegens Trump en zag daardoor haar fondsen gehalveerd of opgeheven.

 

De kaarten lagen niet langer bij de met vele miljarden oliedollars geïnfiltreerde VN, maar bij de vermaledijde POTUS die een uitstekende pion in de VN neerzette, Nikki Haley. Een ijzeren dame die de verbouwereerde kliek verbaal overvleugelde en op hun plaats zette. De Palestijnse diplomatieke posten werden gesloten na weer wat beledigingen aan het adres van de VS en weigeringen van Palestijnse kant.

Grenzen

De eerdere uitrol van het economische deel van de Deal of the Century in Bahrein en de Palestijnse weigering om dit 50-miljard opleverende Marshall Plan aan te horen sterkten de dealmakers in hun opzet: het trekken van de definitieve grenzen van de Joodse staat. Verdedigbaar en historisch verantwoord, zodat Amerika’s bondgenoot in staat is zichzelf te verdedigen tegen de millennia tegen het Joodse volk gevoerde strijd.

Onsterfelijk

Het patroon van Trump’s aanpak is: wie niet luisteren wil moet voelen. Hij is daar consequent in. Tegelijkertijd geniet hij van de negatieve aandacht voor zijn optreden. Jarenlang heeft de wereld de Palestijnse sprookjesfabriek laten voortbestaan en financieel ondersteund. Door er nu als een olifant in een porseleinkast doorheen te banjeren en de kwaadaardige delegitimering gebaseerd op geschiedvervalsing en antizionisme te ontmantelen, maakt hij zich onsterfelijk. En dat weet hij.

Raadsel

De halfslachtige pogingen om tot ‘vrede’ te komen, maar vooral de terreur tegen de Israëlische bevolking lijken nu ten einde. Wie dat niet bevalt, heeft iets uit te leggen. Mij is het altijd een politiek raadsel gebleven waarom een overwegend democratisch Westen liever despotisme en geschiedvervalsing steunt dan een bloeiende democratische rechtsstaat als Israël. Het land waar de politieke elite tot aan de president toe kan worden vervolgd wegens corruptie of fraude. Kom daar hier maar eens om.

De schaamte over de industriële vernietiging van het Joodse volk – een Europese uitvinding waarvoor de toen modernste technieken zijn ontwikkeld – poets je er niet mee weg, zo is gebleken. Nederland en de EU komen in steeds zwaarder weer, nu duidelijk wordt dat de terreur tegen de Israëliërs mede gefinancierd is met ons belastinggeld. De EU is niet voor niets totaal gepasseerd door de VS bij deze ‘Deal of the Century’ – alleen Boris Johnson is op de hoogte gebracht van de inhoud.

 

Vakkundig

De deal zit vakkundig in elkaar. Ook aan de EU is gedacht: er is voorzien in een ‘Palestijnse staat’ in een deel van Judea en Samaria. Zonder leger of luchtmacht en onder Israëlische controle, tot voldaan wordt aan het verdrag van Montevideo. Het ontwapenen en erkennen van de Joodse staat en haar nu vastgestelde grenzen leveren 50 miljard dollar ontwikkelingsgeld op. 

Grote delen van Judea en Samaria, de geboortegrond van het Joodse volk, worden geannexeerd. Alle Israëlische nederzettingen, dorpen en steden in het gebied blijven en mogen uitbreiden. De tombe van Jozef (Nablus) en het graf van de Aartsvaders (Hebron) vallen onverkort in Israëlische handen.

Definitieve grenzen

Jeruzalem blijft uiteraard onverdeeld. Als de Palestijnen zich aan de afspraak houden, zal de VS een ambassade in de Arabische wijk van Jeruzalem openen. Er vindt beperkte landruil plaats en sommige Palestijnen krijgen Israëlisch staatsburgerschap, een zeer gekoesterde wens onder opgeleide Palestijnse jongeren. De grens met Jordanië wordt bezegeld door de annexatie van de Jordaanvallei. Het belangrijkste element: er komt een kaart waarop de definitieve grenzen van de Joodse staat zullen zijn ingetekend.

Het is een compromis ten opzichte van de Conventie van San Remo op 25 april 1920. Maar Israël zal de nieuwe grenzen waarschijnlijk aanvaarden, omdat de regeling haar veiligheid garandeert.

 

Palestijnse onwil

De PA en zeker de islamistische terreurgroepen in Gaza zullen het plan ongezien verwerpen. Tot de persconferentie waarin delen van dit vredesinitiatief werden geopenbaard is geprobeerd contact te zoeken met de Palestijnse leiding. Een eerdere tactische mededeling uit het Witte Huis, dat er geen deal komt zonder Palestijnen hielp ook niet. Toch zullen de partijen het hier mee moeten doen. Ze krijgen daartoe zes weken de tijd om het plan te accepteren. De Palestijnen verliezen hun aanspraak op heel Israël en hun terugkeersprookje, maar krijgen de kans een staat op te richten.

Israël verliest grote delen van Judea en Samaria, hun geboortegrond maar alle heilige plaatsen moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Als de PA meewerkt, belooft Trump hen over tien jaar een bloeiende zelfstandige staat. In het geval dat de PA blijft weigeren, geeft Trump de Israëlische regering carte blanche. Tenslotte heeft Israël zich al 72 jaar bewezen, terwijl de zich sinds 1964 ‘Palestijn’ noemende Arabieren zich vooral bezighielden met terreur en zich wentelen in hun slachtofferrol. Een volk dat niet de intentie heeft getoond een levensvatbare staat te willen oprichten, maar slechts een democratische te willen vernietigen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Elvi
Elvi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk artikel! Ik voelde me gelaafd door de erkenning voor wat Trump nu doet. Moeilijk uit te leggen hoe blij ik hiermee ben. Er wordt een impasse doorbroken die uiteindelijk ook Europa ten goede kan komen.
Het is voor alle arabieren af van de slachtofferrol, olie hebben we steeds minder nodig door gas en kernenergie (nee, niet door die groene waanzin).
Een omslag die hoognodig moet gebeuren. Daar en hier.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Helemaal eens met Elvi. Essential reading voor EU beleidsmakers. Tien hoofdpunten: 1. Beeindig feitelijke en/of openlijke delegitimering van Joodse Staat door geschiedvervalsing over een zgn. Palestijns volk. 2. Erken de rol van olie-afhankelijkheid, holocaust-schaamte in die geschiedvervalsing en delegitimering (dit gaat via het extra stapje van VN rechten arabische of ge-arabiseerde bewoners, ook al doen diepgeworteld islamitische antisemitisme en 4 daaruitvoortvloeiend arabische pogingen tot vernietiging van israel afbreuk aan die rechten). 3. Erken Jeruzalem als ongedeelde hoofdstad van Israel en het gezag van Israel over de graven van Joodse aartsvaders (Abraham, Josef). 4. Beeindig eindeloze financiering van corrupte UNRWA. 5. Erken de definitieve en veilige grenzen van Israel met daarbinnen de Golan. 6. Ga bij uzelf te rade waarom u na-oorlogse geschiedvervalsing en terreurfinanciering tegen het Joodse volk noodzakelijk vond. 7. Erken ‘Palestijnse’ staat op deel van Judea en Samaria, meer is onmogelijk. 8. Verklaar de Montevideo Convention on the Rights and Duties of States uit 1933 van toepassing op deze ‘Palestijnse’ staat in wording, die zolang onder Israelische controle blijft. 9. Erken dat dit voor Israel een serieus compromis is t.o.v. de San Remo Conventie uit 1920. 10. Erken dat terugkeer van miljoenen nazaten van de oorspronkelijke 70.000 ‘vluchtelingen’ onmogelijk is. Daarvoor in de plaats krijgen ze de kans een welvarende, levensvatbare en wellicht democratische staat op te richten. Een bloedig hoofdstuk van de geschiedenis kan worden gesloten. Mooi plan.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De eerste meningen uit de Tweede Kamer zijn binnen: SP spreekt van annexatie, heeft kennelijk informatie over de San Remo Conventie uit 1920 niet binnen gekregen, de PvdA spreekt van een illegaal plan (heeft zelf kennelijk een beter plan, alle Joden Israel uit of dood of zoiets), de VVD ziet er ook niet veel in (zo wordt het natuurlijk nooit iets, maar het is ook helemaal het probleem van de VVD niet, dus laten ze het in Midden-Oosten zelf lekker uitzoeken).

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben een groot bewonderaar van Trump,en hoor niet tot de generatie die over 10 jaar wakker wordt en dan zegt hadden wij maar een man als hem gehad .
Hij is iemand die binnenkomt,en dat straalt hij aan alle kanten uit,net als Putin ,bij hen vergeleken zijn de andere leiders loopjongens en Merkel een wasvrouwtje .
Doorpakken in deze moeilijke zaak ,is tot de dag van vandaag geen mens gelukt,maar Trump weet als geen ander dat Arabieren alleen maar geld willen ,en er niks voor willen doen .Arafat,Abbas allebei schatrijk,en de bevolking maar jammeren ,V,Agt ook een Jodenhater tot het bot,maar verder kijken dan zijn neus lang is heeft hij nog nooit gedaan ,echt een politicus die nooit heeft opgebouwd en alleen heeft afgebroken ,en daar hebben we er hier zat van .

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
Daar noemt u me een “staatsman” zeg, van Agt; leeft dat fossiel eigenlijk nog ?
Deze landverrader liet de “3 van Breda” vrij, Duitsers die de meest smerige en onmenselijke bezetters van ons land zijn geweest. Van Agt verdient geen enkel respect, dat moet je n.l. verdienen en dat heeft deze man duidelijk niet.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton
Heb juist deze mispeer benoemd ,zodat een ieder weet wat voor mislukte figuren het in Nederland het voor het zeggen hebben gehad .
Om je dood voor te schamen .

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
De namen van de vele omhoog gevallen nietsnutten kunnen niet vaak genoeg herhaald worden opdat zij NIET vergeten worden in het lijst je van de “vernielers des vaderlands”.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Top die Trump en wat hij hier probeert te bereiken. Als iemand het kan doorbreken zal het Trump zijn, maar ik ben bang dat de tegenkrachten (waaronder ons eigen BuZa ministerie) het zullen tegenwerken.
Maar Trump doet er tenminste alles aan om het middenoosten tot een rustige zone te maken, zodat staten zich daar vreedzaam kunnen ontwikkelen, tot vrije landen met goedlopende economieeen.. en zoals hij ook terecht noemde, toekomstperspectief voor de jongeren in die landen.
Vele malen meer mensen hebben belang bij vrede in de regio, dan conflict. Toch krijgen de belanghebbenden van conflict meestal hun zin. Hopelijk verandert dat nu eens.

In ieder geval repareert Trump tov Israel, wat Obama kapot heeft gemaakt. Ook dat is wat waard.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het Westen is een instrument geworden, met hoofdzetel in Brussel, van de lange tentakels van NWO Bilderberg. Deze groep bepaalt wat moet gebeuren en veranderen met als doel macht, controle en veel winst halen, de Bankiers voeren de strategie. Daarom dat Europa een doelgroep als de PA steunt die geen historische waarde heeft, geen aanspraak kan maken op historisch bezit of erkenning. Dit alles om verwarring en chaos te scheppen in het hele MO.
Folow the money.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Duidelijk verhaal van spijkers met koppen. Ik vind het nogal wat. En goed ook.
Beetje beschamende rol van NL en de EU, dat vind ik wel genant.
En dan hypocriet de holcaust lopen herdenken met een zware delegatie.
Hoe hypocriet wil je het hebben.
Vanuit NL zijn de meeste Joden gedeporteerd. Dat vind ik ook beschamende geschiedenis en iedereen die op de Dam gaat staan herdenken mag daar wel eens over na denken.
En iedereen die de Britten en de Amerkanen lopen te bashen (letten we even op mw Jinek en consorten?) die moet zich ook de ogen uit het hoofd schamen en denken aan al die levens van jonge mannen uit die landen en ook uit Polen en Rusland die gevallen zijn voor onze vrijheid.
En kijk eens wat onze elite er mee doet? Die melkt de eigen burgers uit ten faveure van de eigen carriere en de eigen kliek en laat grote groepen anti semitische mensen hier binnen om te genieten van de belastingcenten van de eigen burgers en dan durft men OOK nog anti Israel en pro Palestijnen sentiment te etaleren. Beschamend. Ik zou willen dat wij hier ook leiders hadden van het statuur van Donald Trump.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig momentum. Bijna met open mond naar CNN gekeken gister. De EU compleet genegeerd. Kaag huilend en stampend in haar bed. Het verzonnen volk de Palestijnen hun laatste kans vrees ik. Even een Godwin: de Hilterjugend was ook compleet gehersenspoeld met Jodenhaat. Ik hoop oprecht voor een mooie toekomst voor de jongeren in Gaza. Maak er een 2e Dubai van met die 50 miljard. Kom ik er op vakantie over 10 jaar. (Over onze wegkijkende MSM ga ik het maar niet hebben)

Maenhout
Maenhout
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een daadkrachtig plan van twee sterke mannen, maar helaas tot mislukken gedoemd. Het enige dat de “Palestijnen” bezitten, is hun claim op geheel Israël inclusief de “heilige plaatsen” die geannexeerd zijn door de valse profeet. Als zij ook maar iets opgeven, verliezen zij hun steun van de andere arabieren.

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Op de heilige plaatsen is mohammed nooit geweest. Voor zover ik weet wordt Jeruzalem niet eens genoemd in de koran.

Carmen
Carmen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  U.Hoekstra

Dat figuur is in een droom daar geweest, dat is het enige wat er beschreven staat. Heel Jeruzalem is totaal geen heilige plek voor moslims anders zouden ze met hun gezicht richting Jeruzalem bidden i.p.v. mekka! Het is puur haat wat regeert bij de gelovigen van dit ” geloof ” Ondanks dat wel vermeld staat dat Israel de joden toebehoort en dat meerdere malen is beschreven in dat boek.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen