“Don’t mention islam!”

De fluwelen tong van media en politici

Foto: unsplash.com

Vandaag maakte president Trump van de Verenigde Staten tijdens een speciale persconferentie bekend dat IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi om het leven is gekomen tijdens een Amerikaanse militaire operatie. Al-Baghdadi zou zichzelf hebben opgeblazen, drie kinderen die hij op zijn vlucht meenam verloren ook het leven.

In zijn persconferentie refereerde Trump aan enkele slachtoffers die al-Baghadi op zijn geweten heeft; Kayla Mueller, James Foley, Steven Sotloff en Peter Kassig. Deze worden bij naam genoemd en tevens refereert Trump aan de Jordaanse piloot die, gekooid, levend werd verbrand door IS. Interessant is dat de namen van deze slachtoffers tot nog toe in geen enkel artikel over de speech van Trump op de site van de NOS te lezen zijn.

Fluwelen tong

Maar het kan erger; de Washington Post noemt al-Baghdadi een streng religieuze geleerde in haar kop boven een artikel. Ik maak mij sterk dat al-Baghdadi niet de boeken in zal gaan als ‘streng religieuze geleerde’, maar eerder als de man die velen inspireerde tot de meest gruwelijke daden als onthoofding, verkrachting en ontvoering. Zelfs het levend verbranden van mensen schuwde IS onder zijn leiding niet.

Opvallend is dat hetzelfde artikel eerder een kop had waarin al-Baghdadi nog een ‘extremistische terrorist’ werd genoemd. Waarom de schrijver, Joby Warrick, de IS-leider eerst een extremistische terrorist noemt en meende dit te moeten aanpassen tot ‘streng religieuze geleerde’ (de titel is inmiddels weer terugveranderd naar ‘extremistische terrorist’). Geen idee, maar het is beslist niet voor het eerst dat de media waar het islamitisch extremisme aangaat met fluwelen tong spreken.

 

Mantra

Onwelgevallige feiten worden niet benoemd of afgezwakt. Zo was er de nieuwlezer van de NOS, Jeroen Overbeek, die van verkrachte Yezidi-vrouwen en -meisjes ‘ongewenst zwangere’ vrouwen maakte. Een Joods meisje dat werd gedood tijdens een aanslag van Hamas op de Westelijke Jordaanoever werd op de site van de NOS een meisje dat ‘omkwam tijdens een explosie’.

Jarenlang was en is het mantra in de MSM dat aanslagen niets met de islam te maken hebben, waaruit voortvloeit dat dit soort gruwelijkheden onderbelicht worden en voor de slachtoffers weinig of geen aandacht is zoals te zien is aan bovenstaande voorbeelden.

En het zijn niet alleen de media die zich hieraan schuldig maken. Sinds Pasen van dit jaar weten wij via het Twitteraccount van Obama en Clinton dat toeristen en ‘Easter worshippers’ – vermoedelijk mensen die Pasen aanbidden – gedood werden tijdens een aantal aanslagen op Sri Lanka.

Sylvana Simons

In ons land hield Sylvana Simons in 2017 de Luther-rede en repte daar met geen woord over het vermeende antisemitisme van Luther, maar zei: “Hield er behoorlijk onfrisse ideeën op na over sommige medemensen”. Opmerkelijk omdat zij wel in haar rede sprak over moslims, vrouwen, mensen met een – in haar woorden- ‘onbegrepen geaardheid’, alles en iedereen komt aan bod, behalve de Joden over wie Luther zich zo negatief uitliet.

Ilhan Omar

Haar bagatellisering lijkt een beetje op die van het Amerikaanse Congreslid Ilhan Omar: ‘some people did something’ refererend aan 9/11 toen al-Qaida bijna drieduizend mensen doodde. In haar speech zegt Omar ook nog dat CAIR (Council on American-Islamic Relations) werd opgericht na 9/11 omdat – wederom – ‘some people did something’ en men zich sindsdien realiseerde dat men burgerlijke vrijheden kwijtraakte. CAIR werd overigens niet in 2001 opgericht na 9/11, maar reeds in 1994.

Als voorbeeld van het kwijtraken van ‘burgerlijke vrijheden’ noemt Omar dat mensen je als moslim ‘raar’ aan kunnen kijken. Los van het feit dat iemand raar aankijken een volstrekt subjectieve waarneming is, lijkt het mij ook in schril contrast staan met het verliezen van bijna drieduizend mensenlevens. En juist dát is het probleem.

 

Slachtoffers

Woorden als inclusiviteit en diversiteit die de afgelopen jaren in het Westen zo gepropageerd worden in de media, politiek en de academies zijn het volstrekt tegenovergestelde van wat zij moeten voorstellen. Slachtoffers tellen alleen wanneer zij binnen bepaalde groepen vallen, andere slachtoffers tellen niet of nauwelijks mee. Zo wordt er amper geschreven over de Kachin-christenen die vervolgd worden in Myanmar, maar zijn er ettelijke rapportages te vinden over het lot van de Rohingya-moslims in hetzelfde land. Arnold Karskens houdt een zwartboek bij over dit type berichtgeving bij de NOS, voor wie zich hier verder in wil verdiepen.

Grooming gangs

Wat voor slachtoffers geldt, geldt ook voor daders. In het Verenigd Koninkrijk werden decennia lang meisjes slachtoffer van Muslim Grooming Gangs die hen verkrachtten en prostitueerden, maar deze daders worden nog altijd in de media ‘Aziaten’ genoemd. Daarmee wordt een heel continent over een kam geschoren, maar dat maakt niet uit, als men het woord moslim maar kan vermijden. Niet zo inclusief naar bijvoorbeeld Japanners, Koreanen en Indonesiërs toe die niets, maar dan ook niets met die grooming gangs hebben uit te stellen, maar het mag. Het doel heiligt kennelijk het middel tegen elke prijs.

Na elke aanslag is er weer een ‘verwarde man’ en gaan politie en veiligheidsteams op zoek naar motieven van de dader. Inmiddels tot grote hilariteit op de sociale media, omdat de meeste lezers inmiddels wel goed maar niet gek zijn.

Identiteitspolitiek

Berichtgeving is niet objectief en zou dat wel moeten zijn, absoluut. Om een probleem op te lossen, moet men het durven benoemen, een waarheid als een koe. Maar nog veel ernstiger is het idee van de identiteitspolitiek die het ene slachtoffer net even belangrijker vindt dan het andere. Om het even wat je van iemand of van de groep die hij voor jou vertegenwoordigt vindt, hoort elk leven van gelijke waarde te zijn. Wanneer een mensenleven pas iets waard is omdat jij je kunt identificeren met het slachtoffer of wanneer een daad pas erg is wanneer jij durft te benoemen wie de dader is, is uiteindelijk elk mensenleven volstrekt waardeloos.

Politiek gewin

Dat is het grote probleem van de identiteitspolitiek; het weegt de waarde van leven af tegen het politieke gewin dat men eruit kan slaan, groepen worden tegen elkaar opgezet en van elkaar gescheiden. Er is hierdoor een kloof ontstaan die haast onoverbrugbaar lijkt.

Alleen als elk mensenleven telt en duidelijk is wat wel of niet door de beugel kan, ondanks afkomst, religie, geaardheid of sekse van dader en/of slachtoffer, kun je spreken van een rechtvaardige, veilige samenleving. Identiteitspolitiek doet juist het tegenovergestelde; zij creërt onveiligheid en onrechtvaardigheid.

Iedereen is gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen, precies zoals Orwell al schreef in Animal Farm. 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een ijzersterk artikel. De vooringenomenheid, de stupiditeit en bovenal de arrogantie. Nogmaals ijzersterk. Hulde!

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Sluit mij hier volledig bij aan.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ollongren zou beter de NPO op de vingers tikken met het naar buiten brengen van nepnieuws,laten ze de mensen eens duidelijk vertellen wat voor tuig daar zit ,Marine Le Pain heeft in Frankrijk een proces aan haar broek ,ook omdat zij schokkende beelden heeft vrijgegeven die dit aan het licht bracht,hier steekt Brussel achter ,die alle oppositie in de kiem smoort,we moeten zo snel mogelijk van die lui af,protesten worden steeds luider ,gelukkig wordt men wakker .

Ben
Ben
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Van Ollongren heb je niets verwachten, is een linkse landverrader

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vreselijk gespin van een gemuilkorfde pers. En een slag in het gezicht voor (familie) van duizenden onschuldige slachtoffers. “…de man die velen inspireerde tot de meest gruwelijke daden als onthoofding, verkrachting en ontvoering”. Kinderen die langdurig werden gemarteld, verminkt en onthoofd, gevangenen geboeid verdronken of gebulldozerd, in deegmachines vermorzeld, massa-executies, uitgehongerd, als dieren afgeslacht … Zelfs de Nazi’s probeerden hun atrocities nog te verhullen, IS filmde alles in HD en gooide hun walgelijke daden op de sociale media. Met teksten uit de Koran. Deze walgelijke barbaar was dus ook schriftgeleerde, IS heeft zodoende dus alles met de islam te maken. Hoe vaak de MSM dit ook ontkent of voor wegkijkt.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De jarenlange verkrachtingen in Telford en Rotherham in Engeland zouden zijn gepleegd door een 6-koppige bende, terwijl er honderden moslims aan meededen. De rechters zijn zelf ook hier schuldig aan door het niet te benoemen, maar woorden als islam en moslim voor hen te zwaar beladen wordt. Daardoor hebben de processen tegen moslimdaders al een politieke kleur gekregen. Hier in Nederland werkt de politiek, de rechters, en partijgenoten even hard mee om er voor te zorgen dat racisme niet bij de dader maar bij het slachtoffer wordt neergelegd. Wij de burgers zijn dus racistisch en fout. Hierin neemt Nederland met het toelaten van de tweede invasie uit moslimlanden ook een voortrekkersrol en alles omdat verbeteraars het verdrag van Marrakesh hebben ondertekend en het Kalergi plan aan het uitvoeren zijn.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Don Tessers

En de slachtoffers van deze honderden brute verkrachtingen, bedreigingen, mishandelingen en moord allemaal blank of Indiaas. Nooit moslima’s. Maar volgens de MSM en SJW-ers zijn wij de racisten, niet divers en niet inclusief.

Netty
Netty
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel is me uit het hart gegrepen! Groot compliment voor de auteur Sonja Dahlmans!

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Huidige politieke leiders en hun slaafse media zijn vooral bang dat de draagvlak voor islamitische migratie verdwijnt. Net of er ooit een draagvlak voor al geweest zou zijn. En door het belazeren van de burger zullen zij die ook nooit krijgen. Ook onze Pravda’s vertellen ons niet de waarheid.

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En dan te bedenken dat er mensen zijn die niet geloven in Resolutie 1743 van de RvE. Lees die eens en het wordt allemaal duidelijk wat er achter zit.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Die resolutie komt nooit ter sprake. Ik zou graag een artikel over lezen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ja, valt me ook op dat er nooit over gesproken wordt. Je kan wel opzoeken wat het behelst. Zorgelijk wel, hoor.

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Ik heb even opgezocht wat Resolutie 1743 behelst. Ik ben verbijsterd! We zijn uitgeleverd….

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men heeft zichzelf vastgebeten in ‘absolute waarheden’ die zeggen bijvoorbeeld: dat alle culturen gelijkwaardig zijn (ondanks dat wetenschappelijk onderzoek het tegendeel toont), dat het humaan is om de grenzen open te houden voor heel Afrika en de islamitische wereld (maar een genocide faciliteren op de eigen samenleving en cultuur is niet humaan, echt niet), dat de islam de religie van de vrede is en ons cultureel verrijken zal (maar de islam bevat doctrinair de opdracht alle niet-islam te onderwerpen, te exploiteren en uiteindelijk te vernietigen), dat de natiestaat moet worden afgeschaft ten behoeve van de globalistische wereldvrede (fijn toewerken – Alle Menschen werden Bruder – naar een planetair Noord-Korea?), en dat antropogene CO2 opwarming het einde van de wereld betekent als we niet voor honderden miljarden euro’s uitgeven aan tegenmaatregelen (wetenschappelijk onderzoek geeft evenwel nauwelijks onderbouwing hiervoor – zie klimaschwindel en climatehoax op internet). Deze ‘absolute waarheden’ maken dat hinderlijke feiten worden weggerelativeerd en verpakt in eufemismen. En zo kan het dan gebeuren dat een genocidale massamoordenaar wordt omschreven als een ‘streng religieuze geleerde’. Als binnenkort uw dochter van 12 wordt ontvoerd, gedrogeerd en maandenlang verkracht door een bende van overwegend moslims, dan moet u maar bedenken dat het zal worden uitgelegd als de betreurenswaardige daad van verwarde mensen die een misvormde uitleg van hun religie naleven.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed artikel en zeer sprekende voorbeelden. las nu weer op TPO dat GGZ vindt dat politie had moeten melden dat die gast die mensen vermoordde in de bios in Groningen een ‘psychose’ had. Tja, dat hebben ze allemaal he? Dan kunnen ze er zogenaamd niks aan doen. Het was gewoon een rat die al lang opgesloten had moeten zitten.
Maar niet benoemen en downplayen is kennelijk de gangbare mores.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nou, mooie opsomming: 1. Bhagdadi = geleerde; 2. IS is verzetsgroep; 3. jezidi vrouwen ongewenst zwanger; 4. christenen = paasvereerders; 5. islamitische verkrachtingsbendes = groepen versierders; 6. islamitisch antisemetisme blijft onbenoemd; 7. 9/11 = ‘some people did something’. Kortom, islam zou niet het probleem zijn. Nee, dank je de koekoek. Door de huidige identiteitspolitiek moeten we vooral de islam zo laten. Alleen: islamitische ‘geleerden’ missen elk zelfkritisch vermogen, terwijl dat juist nodig is gezien het inherente kalifatisme, antisemitisme, terrorisme, en sexslavernij en zo nog wat zaken, zoals de doodstraf op geloofsafval en homofilie, de 1400 jaar durende agressie jegens het westen en het oosten, Al Kaida, Boko Haram, marokkaanse criminaliteitscijfers etc. Nu is islamkritiek volgens diezelfde ‘geleerden’ verboden. Door dit verbod te volgen worden de problemen met de islam niet opgelost (nee, want volgens die ‘geleerden’ zijn die problemen juist de oplossing: het wereldkalifaat). Die oplossing komt er dus niet, maar wat wel kan is een permanent, maatschappelijk geaccepteerd (zo niet toegejuigd) islamkritische ‘spervuur’, zodat iedereen begrijpt dat de islam weliswaar een soort geloof is en dus onaantastbaar volgens de huidige wettelijke maatstaven, maar daarmee nog niet boven elke, redelijke kritiek verheven.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Mateen Elass heeft een stukje geplaats op jihadwatch waaruit kan worden opgemaakt dat de Washington Post mijn analyse deelt.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De islam is een dehumaniserende en destructieve ideologie en het zijn wegkijkende en in eufemismen zwelgende nihilisten die ons die islam opdringen. Het is te hopen dat ooit al die criminelen, laten we zeggen de Merkelmaffia, worden opgepakt en in het Internationaal Strafhof worden veroordeeld wegens misdaden tegen de mensheid. “Dood de ongelovigen, waar gij hen ook vindt.” Koran 9:5. “Terroriseer de ongelovigen, toon hen hardheid.” Koran 9: 123. “Bevecht de ongelovigen tot zij zich bekeren tot de islam, of laat hen jizya (afpersingsgeld) betalen in vernederde onderwerping.” Koran 9:29. “En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.” Koran 8:40. “De islam moet alle andere geloven domineren en overwinnen.” Koran 9:33. Mensen die de islam bestudeerd hebben zeggen het volgende over wat zij aantroffen: “In geen andere cultuur laat staan religie, zijn voorgeschreven moord, roof, slavernij en afpersing als religieuze plicht. In geen andere religie vind je de geheiligde rechtvaardiging van geweld als wil van allah tegen andersdenkenden, zoals die in de islam als integraal bestanddeel van de ideologie in de koran is voorgeschreven en in de geschiedenis is gepraktiseerd. En ook niet is er een religiestichter te vinden, die als mohammed model heeft gestaan voor oorlogvoering en ook het opdracht geven tot het vermoorden van tegenstanders.” Prof. Hans-Peter Raddatz, “Von Allah zum Terror?”, p. 71. “…de moordende moslims beroepen zich glashelder op Koran en soenna. En de moordenaars kennen de islamitische teksten heel goed. Ze doen precies wat de islam van hen vraagt. De ontkennende moslims, zij die beweren dat de moordenaars geen ‘échte’ moslims zijn, doen ook precies wat de islam van hen vraagt. Namelijk het voorspiegelen aan de niet-m

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Helemaal correct deze reactie. Kijk naar de islamitische landen allemaal met het zwaard veroverd niet door bekering.
Europa wordt via de baarmoeder van moslims veroverd omdat ons zwaard nog te sterk is.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ontzettend jammer dat deze ongeletterde minkukel op een dergelijke manier z’n leven verloor. Graag zou ik hebben gezien dat de man in een piepklein kooitje zou zijn opgesloten en langzaam, héél langzaam gedood zou worden, zoals de gevangen genomen piloot.
Nou heeft deze gore smeerlap óók nog eens 72 maagden tot zijn beschikking !

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

72 druiven (maagden zou een vertaalfout zijn, maar ja, de Koran is onfeilbaar en moet letterlijk worden genomen)

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

@ Jan.
Nou ja, dan zit hij nu met 72 druiven opgescheept.

Heniusz
Heniusz
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Dat kan dan ook een maagd van 72 zijn…

kippensoepkip
kippensoepkip
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

D66 is tot D666 verworden en een goede vertegenwoordiger van de Deep State

Frank
Frank
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat citaat van Orwell komt niet uit 1984, maar uit Animal Farm.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is Sonja een man? ´student´.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

In mijn optiek is het enkelvoud van ‘studenten’ student.
Dat is dus iemand, die nog studeert. Het is dan niet relevant of die vrouwelijk, danwel mannelijk is. Indien deze student dat in relatie tot het artikel wel belangrijk had gevonden, dan had zij wel een aanspreektitel gebruikt.
Ik wel eigenlijk aangeven, dat ik niet mee wil doen aan allerlei gekkigheid, die tegenwoordig in de mode is. Straks moeten we zwarte piet nog nader gaan duiden, omdat ie vertolkt wordt door jongens en meisjes.
Overigens, vond ik het artikel wel relevant qua inhoud.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Studente

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Exact.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x