Zolang middenpartijen niet wakker worden, zal extremisme toenemen

Voorspelling Margaret Thatcher uit 1992 blijkt juist

Titelfoto bij artikel Jan Gajentaan op OpinieZ.com “Zolang middenpartijen niet wakker worden, zal extremisme toenemen”

Foto: Margaret Thatcher

Op internet is een oude video opgedoken waarin wijlen Margaret Thatcher een aantal markante voorspellingen doet. De opzet van de EU zoals beklonken in 1992 in het Verdrag van Maastricht, met een eenheidsmunt zonder devaluatie-opties voor zwakke landen en het open grenzen-beleid van de Schengenzone, zou leiden tot de opkomst van extremisme, aldus de IJzeren Dame.

 

 

Waarschuwingen

Dat had Thatcher natuurlijk goed gezien. Ze was niet de enige. Ook de beroemdste monetarist van na WO2, Milton Friedman, waarschuwde dat de rigide eenheidsmunt zou leiden tot grote politieke onrust, als zwakkere staten na een crisis niet meer kunnen devalueren en permanent aan het infuus moeten bij de sterkere landen. Ook de weeffout van Schengen, te weten het openen van de binnengrenzen zonder eerst een gedegen oplossing te vinden voor het bewaken van de EU-buitengrens, was natuurlijk evident voor een ieder die een beetje logisch nadacht.

 

Kritische geesten

Kritische geesten waren er wel in de jaren negentig, zowel ter rechterzijde (Frits Bolkestein) als ter linkerzijde (Jan Marijnissen), maar hun waarschuwingen werden in de wind geslagen. Toen Bolkestein in 1994 voorstelde voortaan vluchtelingen in hun eigen regio op te vangen – een vroege variant van het Plan Azmani – werd de liberale voorman niet alleen fel gehekeld en beschimpt door de linkse partijen en het CDA, maar ook door zijn eigen VVD-fractie.

 

Weinig veranderd

Inmiddels zijn we 25 jaar verder. Nog steeds zijn we weinig opgeschoten. Dezelfde politieke dogma’s beheersen het doen en laten van de politieke elites, zowel nationaal als bij de EU. Ja, de VVD lanceerde het Plan Azmani voor opvang in de eigen regio, maar zoiets verwatert al snel in een EU, waar Merkel & Macron en hun kompanen de immigratiepoort het liefst wijd open zetten.

Als Rutte dan zelf, een jaar na het lanceren van het Plan Azmani, in een interview het hele concept van opvang in de eigen regio lijkt te zijn vergeten en doodleuk roept dat échte vluchtelingen altijd welkom zijn in Europa, realiseren we ons dat er helemaal niets veranderd is sinds Bolkestein.

Nog steeds is het zo dat, zoals immigratiedeskundige prof. Paul Collier in 2013 al stelde: “als je als vluchteling aan boord van zo’n bootje geraakt, de overtocht overleeft en voet aan wal kunt zetten op het strand van Lampedusa, word je bedolven onder de mensenrechten”.

 

Juridisch abacadabra

Ook de juridische regels op het vlak van familiehereniging zijn dermate uitgedijd en complex geworden – wederom zowel nationaal als Europees, dus een Nexit zal hier niet direct soelaas bieden – dat een gezond verstand immigratiemodel op Australische, Amerikaanse of Canadese leest zoals ik ooit bepleit heb samen met prof. Kees de Lange onmogelijk te realiseren valt. Zo zien we dat er onder leiding van diezelfde VVD van Bolkestein en het Plan Azmani, elk jaar wéér een immigratierecord wordt gevestigd.

Geen wonder dat het door Thatcher voorspelde extremisme en ook de polarisatie, hand over hand toenemen. Er is immers te weinig controle op de immigratie, zowel in kwalitatieve en kwantitatieve zin. De politieke islam manifesteert zich in toenemende mate als radicale splijtzwam. Criminaliteit en/of radicalisering die direct of indirect gekoppeld kunnen worden aan het falende immigratie- en integratiebeleid, nemen nog steeds toe. Ook in Nederland.

 

Verbazing

Eind 2017 heb ik in een gesprek met Sid Lukkassen over deze thema’s bij Café Weltschmerz mijn verbazing erover uitgesproken dat ondanks het besef al eind jaren negentig dat het huidige immigratiemodel onhoudbaar is en voor enorme  problemen gaat zorgen, er nog steeds bar weinig veranderd is in Nederland.

Eind jaren negentig hadden we, naast de in die tijd bij de rechtse burgerij zeer populaire Bolkestein,  toch ook Fortuyn gehad die als eerste grote “populist” dwars door het midden kwam en niet te vergeten ook de publicist met PvdA-achtergrond Paul Scheffer, die in 2000 klare wijn schonk in zijn essay Het multiculturele drama.

Er was dus 20 jaar geleden een behoorlijk groot draagvlak om in ieder geval het immigratiemodel aan te passen! (de euro hadden we toen nog niet ingevoerd). Richting een beperkte immigratie op basis van duidelijke criteria en veel betere integratie. En inderdaad kan ik me herinneren dat Job Cohen, later de politieke correctheid zelve, als staatssecretaris van Justitie maatregelen nam om de immigratie te beperken. Maar, net als bij de VVD en hun Plan Azmani, lijkt het of men bij de PvdA lijdt aan structureel geheugenverlies: dergelijke opwellingen van realisme worden al snel vergeten en de toegenomen bemoeienis van de EU maakt de zaak nóg complexer.

 

Zieligheidsindustrie

De media zijn links en werken nauw samen met de “zieligheidsindustrie”. Iets soortgelijks zien we nu weer met de Amerikaanse acteur Richard Gere die de bootmigranten bij wijze van spreken persoonlijk aflevert in Lampedusa. Deze do-gooder uit de VS realiseert zich niet, dat door zijn domme actie ook het draagvlak voor reguliere immigratie afneemt en het extremisme in Europa alleen maar toeneemt.

 

Zo strompelen we maar verder. De gevestigde partijen hebben geen antwoord op de problemen, nieuwe partijen hebben de neiging om in hun (vaak terechte!) verontwaardiging te ontsporen. Precies zoals Margaret Thatcher het in 1992 voorspelde.

 

Die bürgerliche Mitte

Vroeger had je zoals de Duitsers het noemen ‘die bürgerliche Mitte’; de gevestigde centrumrechtse partijen die met gezond verstand immigratiebeleid, of monetaire problemen wisten te corrigeren. Inmiddels is er bij de middenpartijen zoals VVD en CDA een nieuwe generatie aan de macht, die gehersenspoeld lijkt te zijn door politiek-correcte denkbeelden en die behalve kretologie – Kies voor Doen of Een hele goede morgen, geen concrete antwoorden heeft op de ontsporing.

 

Sebastian Kurz gaf hoop

Een tijd had ik de hoop dat “die bürgerliche Mitte” een come-back zou maken in de persoon van de jonge Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz, die verstandige dingen zei: een decentrale EU, beperkte immigratie, opvang in de eigen regio, versterking EU-buitengrens, lastenverlaging voor de hardwerkende burger. Maar ook Kurz liet zich piepelen door de EU: hij steunde de Sargentini-motie tegen Hongarije, maar van zijn plan voor opvang in de eigen regio kwam weinig terecht.

Dat laatste zal ook niet gebeuren, zolang wazige diversiteitsgoeroes als Frans Timmermans aan de touwtjes trekken in Brussel en de ontspoorde domineesdochter Angela Merkel met haar innig verlangen naar massa-immigratie de Europese Raad domineert.

Toch is de verstandige lijn van Sebastian Kurz de enige juiste, willen we nóg grotere ellende, ook in politiek opzicht, voorkomen. Helaas, één Kurz maakt nog geen zomer. Er zijn er meerdere nodig. Zullen de middenpartijen bijtijds wakker worden?

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In mijn ogen heeft VVD er Mark Rutte de meeste schuld in de situatie waar wij nu met Nederland zitten.
Hij heeft Nederland verkocht aan Brussel en ons overladen met migranten en hogere belastingen.
Heeft van de VVD een Linkse partij gemaakt.
En lacht alles schaamte loos weg.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

Ja, inderdaad, het lachebekje, het is te zielig voor woorden, maar we zitten er wel mee opgescheept

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wij zijn onderworpen aan de weg-met-ons-doctrine en het per se zien van de ideologie van amputeren, stenigen en onthoofden als culturele verrijking. Hersenspoeling via de massamedia houdt mensen in het gareel van het zien van de islam als de religie van de vrede en waarvoor de grenzen wagenwijd open moeten. In het ergste geval zal het leiden tot uiteindelijk het onderworpen zijn aan de ideologie van roof en moord en slavernij, de ideologie die we nu massaal importeren en groot en machtig knuffelen. Er steekt een bepaalde gretigheid in deze zelfafbraak van de westerse cultuur. Juichend worden onze toekomstige moordenaars binnengehaald. Zo fijn dit binnenparaderen van een ideologie die in doctrine, geschiedenis en daden niets anders toont dan genocidaal geweld jegens elke vorm van niet-islamitische cultuur. De verantwoordelijken zijn criminelen, misdadigers tegen de mensheid en de menselijkheid. Je ziet hoe hier een krankzinnig suicidale politiek een krankzinnig genocidale ideologie faciliteert om de vreedzame en welvarende samenleving van miljoenen mensen te vernietigen.

Hans Holtrop
Hans Holtrop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Vraagt iemand zich wel eens af, welke Europese politici, waaronder ook Nederlandse politici, in welk jaar de grenzen van Europa hebben geopend voor moslim-massa-immigratie ?
Vòòr 1974 waren er amper moslims in Europa. In 2019 verblijven er 55 miljoen moslims in Europa…
Antwoord in het fameuze boek van Giselle Orebi met schrijversnaam Bat Ye’or : Eurabia ISBN 0-8386-4076-X
Voor meer informatie : holtrophans@gmail.com

Laurens
Laurens
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Helemaal mee eens !!! Ik zal het ergste niet meemaken denk ik gezien m,n leeftijd 85 ? Hoe wel het snel kan gaan
Maar denk voor al kinderen en kleinkinderen
Tja het verdrag van Straatsburg he ?? !!!

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Christelijke leiders zoals de Paus en domineesdochter Merkel en ook de christelijke partijen waaronder ChristenUnie, CDA en de linkse kerk faciliteren immigratie en derhalve de islam door een ruim toelatingsbeleid. Ze steunen de zieligheidsindustrie. Het christendom met zijn bizarre uitleg van naastenliefde en schuldgevoel voor/tegenover heel de wereld is deel van het probleem want het maakt weerloos onder andere tegenover de islam. Net zoals de islam vreedzame samenlevingen vernietigt, vernietigde het christendom met het christianiseren bestaande samenlevingen. (Monotheïstische) godsdienst brengt al eeuwen strijd en godsdienstoorlogen voort.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

Mij valt het op dat het christendom in Rusland en de voormalige Oostbloklanden helemaal niet plat op de vloer legt voor de islam en de politiek correcte weg-met-ons-doctrine van de Linkse Kerk. Ook heeft in het verleden het christendom ervoor gezorgd dat Europa niet al in de 8e eeuw volledig geislamiseerd werd. Eigenlijk is het zo dat het christelijke Europa eeuwenlang gevochten heeft tegen die islam. Zie bijvoorbeeld de kruistochten, en zie de Reconquista. Maar tegenwoordig zijn er van die geschiedvervalsers die hele rare verhalen vertellen over het christendom. Het doet mij denken aan communisten. Ik zou althans geen grotere christendomhaters kunnen bedenken dan juist communisten. Die in hun absolute doctrine hebben staan dat het christendom moet worden uitgeroeid omdat het de vestiging van de absolute communistische heilstaat in de weg staat. Communisten hebben op die manier in de vorige eeuw 120 miljoen andersdenkenden vermoord. Communisten zijn ook degenen die je het hoogst op de kast kan krijgen als je kritiek hebt op de islam. Probeer het maar eens uit met zo iemand die in de jaren zeventig gepokt en gemazeld is in de Marksisties-leninistiese wereldbeschouwing, die altijd CPN, PSP of iets dergelijks gestemd heeft, en die je nu vooral aantreft in kringen van D66 en Groen Links.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Paul Schermers

U hebt gelijk, helaas.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Goed verwoord.
U hebt helamaakl gelijk, helaas.
Dat dit hier nog gezegd mag worden is al bijzonder, dat mag haast nergens meer!
De waarheid mag niet gezegd worden.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor mij zijn er 2 problemen:

De NL wet is de jure ondergeschikt aan elke EU wetgeving en internationale verdragen. Bovendien hebben we geen constitutioneel hof. En nog ‘bovendiener’ mag geen rechter een wet aan de grondwet toetsen.

Ten tweede – vroeger waren er ook wel partijen met gekke mensen. Maar die kregen nooit een kans door rationele gevestigde politieke partijen. Het probleem is nu dat die partijen van wie je vroeger ervaring en rationaliteit mocht verwachten nu net zo gek zijn als de wappies van ’66 en groenlinks. VVD en CDA gaan vol voor #klimaatreligie en #marakeshtoerisme. SP en PvdA zeggen op te komen voor janmodaal – maar we gaan je wel ff strippen van je spaargeld (klimaatredden) en je buurt demografisch ombouwen (mijn land is jouw land). 50+ – moet voor de ouderen opkomen… zelfde verhaal.

Wat blijft er dan over? Een meneer met geblondeerde haren die iets tegen moslims heeft en een jonge dandy die om de zoveel tijd naakt voor een camera gaat staan???

Ik hoop op types als Salvini en idd een Kurz-achtig type… die wat langer zijn rug kan rechthouden. Maar in NL zijn ze iig dungezaaid. In ieder geval heb ik geen enkele illusie dat middenpartijen ‘wakker’ gaan worden.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Churchill en Thatcher twee leiders die het goed zagen en beiden hebben een oorlog gewonnen. Churchill over de islam dat een groot gevaar zal vormen en de antifascisten zijn de nieuwe fascisten, Thatcher over de EU en de Euro.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

@ Rob Esveldt.
Zowel Churchill als Thatcher hadden een vooruitziende blik, regeren is immers : vooruitzien. Ik heb nog geen enkele Nederlandse “politicus” daarop kunnen betrappen. Ja inderdaad : ze kijken alhier wél vooruit, maar dan alléén naar hun eigen belang. Mocht het belang van de burger in zicht komen dan geeft de Haagse meute NIET thuis ; zie Groningen.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hadden wij maar een halve IJzeren Dame………zucht !!! Wij zitten opgescheept met watjes als Rutte en consorten. Dezelfde Rutte die doorlopend blèrt dat NL een rijk landje zou zijn, juist dezer dagen werd wéér eens bekend gemaakt dat er steeds méér mensen gebruik moeten maken van de Voedselbank ! Maar de dwazen blijven roepen dat álles héél goed gaat in dit landje. Als het dan toch zo vreselijk goed gaat, zou ik zeggen : Geef de miljoenen c.q. miljarden eens terug aan de pensioenfondsen, het geld werd door Peppie & Kokkie (Lubbers & Kok) uit ónze pensioenpotten geroofd !!!!

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Mijn gevoel zegt mij dat Annabel Nanninga van forum wel eens een ijzeren dame blijkt te zijn.
Ik hoop er stiekem op!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Nenne

@ Nenne.
Ik hoop met u mee ! Maar ik vrees echter dat, indien Annabel een dergelijke dame lijkt te gaan worden, zij monddood zal worden gemaakt door het linkse gepeupel dat de mond vol heeft met “democratie” en ieder anders-denkend persoon uitmaakt voor “fascist en nazi”. Het bijna niet te bedenken scenario zou zijn, dat de “linkse kerk”, indien zij wérkelijk gevaar zouden zien, overgaat tot datgene wat dhr. Fortuyn is overkomen. Dat volkje is niet vies van dergelijk “gedrag”.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Links gaat over lijken,
om zijn doel te bereiken!

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Rutte heeft ooit eens zelf gezegd dat hij wars is van het ontwikkelen van een visie, net als links is hij van de idealen of wel wensdenken.

HansRO
HansRO
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat me altijd nog het meeste verbaast, maar ook razend maakt is het feit dat er niemand ter verantwoording wordt geroepen voor de grove en aantoonbare fouten en nalatigheden en het achterwege blijven van politieke correcties.
De twee voorbeelden, het invoering van een gezamenlijke munt, zonder rekening te houden met de zwakkere broeders en het Zuid-Europese arbeidsethos en het afschaffen van binnengrenzen en het systematisch niet nakomen van de dwingend afspraak en breed uitgemeten randvoorwaarde de buitengrenzen dan wel hermetisch af te sluiten, zijn wat mij betreft de twee belangrijkste voorbeelden.

Ongelooflijk hoe al die opgepompte Han ten Broeke mannetjes in die Tweede Kamer met een heleboel poeha en de bekende body language voortdurend van alles op het gebied van bovengenoemde punten staan goed te praten als ze door Wilders of Baudet daar een keer kritisch op worden aangesproken.

Als uit alles de totale visieloosheid van onze politici blijkt zodra het op grootse thema’s en internationale kwesties aankomt dan zijn bovenstaande voorbeelden wel heel bijzonder typerend.
Maar niemand schijnt het echt te deren, want we modderen maar wat aan in de afgelopen twee, die decennia en zo’n VVD blijft “gewoon” de grootste partij. Dat zegt helaas ook veel over het niveau van de gemiddelde kiezer, waarvan de minds & hearts totaal geïndoctrineerd zijn met levensgevaarlijke Gutmensch noties en het dagelijkse 24/7 politiek correcte media circus het boeltje fijns in stand houdt.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HansRO

@ HansRo.
De toenmalige “politici” handelden naar beste kunnen en deden wat hén het beste leek voor de bevolking !!!!!. Zij zullen nóóit ter verantwoording worden geroepen en/of vervolgd worden, daar heeft die zooi zich wel voor ingedekt !
“Politici” mét visie ? In Nederland ? Dat bestaat niet; ónze “politieke figuurtjes” bestaan uit buigbare slappies, zakkenvullers, wegkijkers én leugenaars. Vanzelfsprekend stem ik nooit op een partij zoals die, die nu in de “regering” zitten. Van de mensen die daar wél op stemmen heb ik geen hoge pet op; óf ze zijn stekeblind of behoren tot de z.g. “elite”.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HansRO

De mensen zijn/worden links gehersenspoeld door onderwijs en media!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Criminaliteit en radicalisering houden verband met falend immigratie- en integratiebeleid.” Beleid dat niet werkt moet veranderd worden. De EU veroorzaakt direct of indirect een reeks van onwenselijke sociale, culturele, economische, financiele en milieugerelateerde trends. De tijd dringt voor een aantal opt-outs. Door de ECB heeft sparen geen zin meer. Mensen met geld vluchten in onroerend goed. Dat wordt onbetaalbaar. Jaarlijks wordt Nederland 100.000 massamigranten ‘rijker’, 2,5 miljoen in de afgelopen 25 jaar, dit jaar zelfs meer, velen met een islamitische achtergrond. Die moeten ook gehuisvest worden. Het onderwijs gaat sterk achteruit door het grote aantal leerlingen uit gebrekkig geintegreerde gezinnen. Integratie wordt tegengewerkt door de islam, iets wat terug te voeren is op de grondteksten ervan. Islamkritiek wordt ten onrechte steeds moeilijker gemaakt. Er moet erkend worden dat het geen gewone godsdienst is, maar er wordt zelfs niets gedaan tegen uitgesproken kalifatistische bewegingen. De woningbouw kan de vraag niet aan, deels door de gevolgen van de crisis, deels door EU regels. Beleid volgens Deens model zou op termijn enig soelaas kunnen bieden. Dat moet dan wel snel ingezet worden. Tijd voor een superdeltaplan.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

@ BegrensEuropa!
Hoe kunt u nou zeggen dat ons onderwijs achteruit gaat ? Volgens de “Haagse Schriftgeleerden” loopt Nederland daarmede juist vóórop in de hele wereld. Of gelooft u de sprookjes-vertellers vanuit “den Haag” óók al niet ? (Ik ook niet !!). Bovendien staat Nederland op een prachtige derde plaats (!!!!) van westerse landen waar het uitermate goed toeven is voor moslims; deze derde plaats zál en moet ingeruild worden voor een goede tweede of historische eerste plaats !

Vrije Mens
Vrije Mens
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Artikel zelf slaat de spijker helemaal op de kop. Maar ik ben bang dat het al te laat is!

afikoman
afikoman
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Maar het is toch eigenlijk raar om dat zo te stellen; “als middenpartijen niet wakker worden zal extremisme toenemen”. Middenpartijen zullen de maatregelen moeten gaan nemen die de zogenaamd extremen willen hebben. Dan is er pas sprake van ‘wakker worden’. En ik zie dat niet zo snel gebeuren, dat middenpartijen de grenzen gaan sluiten, moskeeën gaan sluiten, moratoria gaan instellen mbt immigratie etc etc etc. De middenpartijen moeten weer leren van hun land en hun volk te houden ipv het te verachten om vreemdelingen niet voor het hoofd te stoten/ te beledigen.

jan
jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Zullen de middenpartijen bijtijds wakker worden?”

Ze zijn klaarwakker, maar het interesseert ze niet. Ze denken alleen dat ze met GroenLinkse prietpraat meer kiezers trekken, of beter: ze vast kunnen houden.

Jan Paparazzi
Jan Paparazzi
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volledig mee eens. De middenpartijen volgen een koers waar ik het niet mee eens ben en er zal een koersverandering moeten komen. En de oppositiepartijen slaan dan vaak weer door in hun opvattingen. Ik moet ook altijd een beetje lachen als ik mensen hoor praten over de “ruk naar rechts” of de “opkomst van het populisme” alsof de bevolking ineens radicaliseert. De bevolking radicaliseert niet, maar wordt gedwongen op populistisch-rechtse oppositiepartijen te stemmen omdat zij zich niet meer herkennen in de koers van de middenpartijen. Ze worden uit het midden gedrukt en niet naar de flanken getrokken zoals veelvuldig beweerd wordt door de MSM. Er is sprake van een pushfactor en niet van een pullfactor. Fijne schrijver, die Jan Gajentaan. Het is alsof ik mijzelf hoor denken.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men moet niet vergeten dat keer op keer de burgers in dit land hier zelf voor kiezen, en als ze dan na de verkiezingen 180 graden omdraaien met hun belofte is het steeds jammeren. Partijen die duidelijk de waarheid zeggen worden gedemoniseerd in dit land en hebben geen schijn van kans om mee te regeren, wat wel duidelijke veranderingen teweeg zou brengen. Maar er is ook niemand in dit land wat hier tegen in opstand komt. Het zijn allemaal dankzij de linkse partijen makke schaapjes die zich klakkeloos mond dood laten maken. Ook de linkse media doet hier aan mee. De waarheid mag niet meer gezegd worden in dit land. Ik begin steeds meer sympathie te krijgen voor partijen die wel de waarheid durven te zeggen, en voor landen die lak hebben aan de criminele eisen van Brussel. Wij werkende mensen worden nergens meer gehoord, wel mogen we de hobby s van dit kabinet betalen via ons belastinggeld, zoals het ondersteunen van terroristen in het palesteinen gebied, Hammas de vriendenclub van minister Kaag, het artelijke en zwaar overdreven milieu beleid van D66 en Groenlinks, PVDA en VVD. Om te kotsen is het inmiddels hoe wij werkende slaven ongevraagd het gelach betalen moeten van de criminele EU organisatie in Brussel en de meegaande regering om steeds maar meer Islam wat voor ons dood en verderf betekent nu al en zeker in de toekomst te importeren. Links is er natuurlijk altijd blij om geweest maar Pim Fortuin zou nog moeten leven, dan kon men Nederland tenminste nog Nederland noemen, nu is het een zanbak land geworden, wat alleen nog maar toe zal nemen in de toekomst als ze alles overgenomen hebben wat dit is de Islam cultuur. Dankzij de regering zal het gigantisch fout gaan,ze hebben de oorlog geimporteerd voor de toekomstige generatie.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Daarom heeft Steve Bannon ook gelijk. De huidige gevestigde orde moet eraan, als we een andere koers willen dan die van de laatste decennia.
Ik ben niet voor dat soort revoluties, beter is het om door te praten geleidelijke veranderingen door te voeren.. maar men wil niet luisteren.
Daardoor laat men andersdenkenden, mensen die graag niet in een socialistische EU dictatuur willen leven, zonder binding met hun eigen land/cultuur/volk, nog maar 1 pad..

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

@ Jay.
Ik ben het volkomen met u eens, maar denk dat u én ik dat niet meer gaan meemaken. Ook ik ben géén voorstander van dat soort revoluties maar dat is wel de uitkomst van wat er thans flink fout gaat. In de communistische landen zoals DDR, Roemenië, Hongarije, Bulgarije, Alabanië enz. enz. heeft het ook vrij lang geduurd voordat de bevolking de leiders verjoeg of doodde.
Ik ben niet persé vóór het doden van die minkukels maar verjagen zou ik wél toejuichen !
Nederland is nu wel voldoende kapot gemaakt door dat zootje.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U hebt helemaal gelijk.
Goed\ stuk.
Middenpartijen zijn er niet meer.
Alle partijen, m.u.v. PVV en FVD, zijn inmiddels (extreem) links.
FVD en PVV worden door alle media, die ook allemaal (extreem)links zijn, en politici, bij gebrek aan argumenten, gedemoniseerd en gecriminaliseerd met leugens, roddel en achterklap en vervolgens buitengesloten!
Het zal waarschijnlijk nog steeds erger worden.
Onderwijs en media zijn alleen nog goed in links hersenspoelen!

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x