Zwembadterreur: de kansenparels slaan toe

Wangedrag van losgeslagen Marokkaanse jongeren

Titelfoto bij artikel Samirrha Tarras op OpinieZ.com “Zwembadterreur: de kansenparels slaan toe”

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal WOS Media

Vol afschuw las ik de krantenkoppen plus inhoud de afgelopen week. Het is weer zover: veel zwembaden in het land worden geteisterd door overlast van jongeren. En laat ik het beestje gewoon bij de naam noemen: dit zijn voornamelijk jongeren van Marokkaanse afkomst.

De Telegraaf meldt: “Scheldkanonnades, vechtpartijen, vernielingen, aanrandingen. Bezoekers van verschillende zwembaden in het land werden in het weekeinde opgeschrikt door wangedrag van groepen jongeren, veelal van allochtone komaf. Nadat het enkele jaren wat rustiger was, is de zwembadterreur weer in alle hevigheid opgelaaid. De roep om hard ingrijpen groeit. ‘Zodat deze schoften niet hun gang kunnen blijven gaan’.”

Onhandelbaar

Het wil maar niet lukken om deze groep onhandelbare jongeren te laten begrijpen dat je je dient te gedragen; op straat, op school, in het zwembad. Overal in dit land. Buurtvaders, maatschappelijk werkers, jongerenwerkers: jarenlang is vergeefs geld gepompt in allerlei maatregelen en projecten om dit doorgeslagen pestgedrag aan te pakken. Maar het lijkt net alsof men steeds weer opnieuw het verkeerde wiel uitvindt.

Verbazingwekkend genoeg lees je dit soort berichten nooit in Marokkaanse kranten/media. Ook in het recente verleden is hier geen sprake van geweest. ‘Verbazingwekkend’ vind ik het eerlijk gezegd niet omdat het sociale leven in Marokko er natuurlijk heel anders uitziet dan hier.

Wangedrag

De sociale controle in Marokko is dan ook vele malen beter dan hier het geval is; het strand daar wordt doorgaans ook bevolkt door gezinnen en wanneer er een meisje/vrouw lastig gevallen wordt, is er altijd wel iemand in de buurt die de betreffende persoon met het wangedrag hierop aanspreekt.

En nee; dit zijn gewoon stranden waar mensen in hun bikini of zwembroek rondlopen, dus het gooien op ‘bedekkende kleding dragen’ gaat hier niet op.

Mij wordt geregeld gevraagd wat hier de oorzaak van zou kunnen zijn. Of het waar is dat de ouders een groot gedeelte van de opvoeding overlaten aan de politie op straat en aan de school. Helaas moet ik zeggen dat dit ook daadwerkelijk het geval is.

Marokko

Met de mentaliteit van de eerste generatie (die de tweede generatie helaas ook heeft overgenomen) denkt men dat deze maatschappij net zo functioneert als die in Marokko. Bij wangedrag worden op school (halve) lijfstraffen uitgedeeld en geregeld een klap op het achterhoofd. Op straat corrigeert de politie en wanneer er een aanhouding plaatsvindt, word de betrokkene ten overstaan van het publiek in elkaar gerost. Een Marokkaanse agent vertelde mij eens dat dit tot doel heeft om als afschrikwekkend voorbeeld te dienen ‘mocht iemand het in zijn hoofd halen om hetzelfde gedrag te vertonen’.

Vervolgens ga je mee naar het bureau alwaar het geweld verder gaat, soms tot bloedens toe. En wanneer je dan bekent en spijt betuigt, word je voorgeleid bij de rechter. Ik heb dit tijdens mijn vakanties in Marokko sporadisch mogen aanschouwen. Daar bedenk je je wel een tweede keer wanneer je wangedrag vertoont, diefstal pleegt of een vrouw op straat aanrandt. Verkrachters hebben dan ook geen fijn leven in de Marokkaanse gevangenissen.

Grip kwijt

Naar mijn mening zijn veel Marokkaanse ouders in Nederland de grip op hun kinderen kwijt. Ze sturen ze de straat op omdat de situatie thuis onhandelbaar is geworden. Ouders van gezinnen die vaak uit vier of meer kinderen bestaan, lukt het maar niet om met name de jongens in het gareel te houden.

Raddraaiers

Ook op het vlak van het aanleren om respect te hebben voor vrouwen gaat bij nogal wat Marokkaanse jongeren mis. Wanneer meiden of vrouwen ervoor kiezen om in een korte rok over straat te gaan, worden ze nagefloten, krijgen ze obscene woorden te horen of worden ze uitgescholden.

Mijn boodschap aan de raddraaiers is: je woont in een niet-islamitisch westers land en je hebt je aan te passen en de normen en waarden te respecteren. Als je daar moeite mee hebt, staat het je vrij om te emigreren naar een land waar men wel leeft op de manier die jij schijnt te willen. Zo simpel is het.

Aparte zwemtijd

Terug naar de zwembadterreur. Er wordt omzichtig “opgetreden” door de overheid. Tot overmaat van ramp stellen gemeenten inmiddels aparte zwemtijden voor “jongeren” in of worden zelfs zwembaden gesloten. Alsof dit de oplossing kan zijn. Hiermee geeft men toe aan de terreur en wordt een leuke zwemdag aan gezinnen ontnomen.

We leven in een land waar de overheid te soft omgaat met ordeverstoringen door een bepaalde, duidelijk te identificeren groep jongeren, en zorgvuldig om het echte probleem heen loopt. De overheid gedraagt zich als Alice in Wonderland.

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
33 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het kabinet doet geen moer omdat ze bang zijn dat het klapt,wanneer en hoelang moet dit nog zo doorgaan ,ministers rijden naar eigen veilige woonomgeving ,worden bewaakt en krijgen hier niks van mee ,het zijn gewoon zakkenvullers van geen betekenis ,doen niks anders dan meewerken aan belastingverhogingen ,klimaatwetjes erdoor jassen en de burgers op kosten jagen ,een probleem als dit doen ze niks mee ,paspoort innemen, uitzetten niks mis mee ,alleen zo los je zoiets op ,,uitkering en sociale zekerheid afpakken ,daarmee raak je dat tuig,2x een vliegtuig vol afvoeren,en ze kruipen .Nederland ,de politiek maakt wel heel erg duidelijk aan dat volk waar Neder voor staat ,ministers ,sta op en stop met buigen ,wees trots op je land ,en doe wat terug voor je volk die jullie riante levensstijl verzorgd .Geert Wilders vervolgen omdat hij minder roept is te belachelijk voor woorden,deze man zou applaus en massale bijval moeten krijgen uit Den Haag ,

Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit valt samen met autobranden en winkelstraatterreur gewoon onder “jihad”.
Misschien dat daar vanuit regeringswege eens aandacht aan kan worden geschonken?
Een groot deel van deze anti westerse terreur komt voort uit de islam. Wie deze oorzaak ontkent kan geen oplossing bedenken.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Dat klopt helemaal wat u schrijft. We leven in een tijd waarin we de terreur zien plaatsvinden, en we zien tegelijkertijd het grote ontkennen van de bron ervan: de islam. En die grote ontkenners en wegkijkers achten zichzelf moreel superieur, en zien al die terreur en islam als culturele verrijking, en hebt u kritiek dan bent u nazi. En in de grote media wordt er over gezwegen, opdat mensen onwetend blijven over wat er gaande is, en ze blij naar de eerstvolgende iftar hobbelen, omdat dat multiculti politiek correct nou eenmaal van je verwacht wordt. Grote vraag is eigenlijk: Hoe krijgen we veel meer mensen dan nu geinformeerd over dat zo intens criminele karakter van de islam? Hoe redden we onze moderne westerse cultuur, onze cultuur van mensenrechten, wetenschap, vrijheid en relatief hoge kwaliteit van leven, van de waan die er op uit is deze cultuur af te breken? Hoe krijgen we mensen zo ver dat ze massaal, en echt massaal, gaan stemmen op partijen als PVV en FVD? Nederland kan net als Libanon binnen twee a drie generaties veranderen van een relatief vredige en welvarende cultuur in een verarmd en onveilig land, vol van spanningen, segregatie en polarisatie. Als je maar in voldoende mate islam opkweekt, of dat in ieder geval geen strobreed in de weg legt, zie de heersende politiek, dan krijg je dat echt voor elkaar.

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Leuk die buurtvaders, maar dat heeft geen impact op marokkaanse jongens uit belgie natuurlijk.

Wat er nu gebeurt is dat mensen de zwembaden gaan vermijden, defacto het gebied overgeven aan jongens van een andere cultuur, met andere waarden en normen. Links en zelfs midden Nederland(/EU) lijkt het niet te willen begrijpen.
Dit wordt niet minder, demografisch gezien gaan we de andere kant op. Daarbovenop komt nog eens dat we via migratie en “asiel” de aanwas van dit soort jongeren nog eens extra vaart blijven geven.

Hiermee hebben we de toekomst op scherp gezet.
Zou er in de toekomst een islamitisch autoritair leider besluiten om de jeugd van europa op te roepen zich te keren tegen de makke schapen om hen heen, dan zal niet iedereen reageren, genoeg islamitische mensen hebben binding met de landen en culturen waarin ze nu leven, maar een aanzienlijke groep zal wel geneigd zijn om er gehoor aan te geven.
Dan kijk je aan tegen tienduizenden per land, die tegelijk gecoordineerd in opstand kunnen komen. Politie zal dat niet meer aankunnen, burgers zijn veelal te veel luie consumenten worden, niet meer te bewegen om hun eigen land te verdedigen. Het zal chaos worden.
Dit is geen voorspelling, maar een schets van een potentieel scenario waar we in kunnen geraken, juist omdat de mensen die alleen op gevoel varen niet nadenken over de potentieel risicovolle situatie waar ze ons in manouvreren.

Afrika heeft hier niets te zoeken, net zoals wij ook niet met honderdduizenden in afrika horen te gaan wonen. Het is culturele destructie met grote gevolgen voor saamhorigheid, veiligheid en solidariteit.

Maar dit is allemaal zo’n open deur dat ik vermoed dat deze situatie bewust wordt gecreeerd.

p.
p.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Relevant artikel, door auteur met Marokkaanse/islamitische achtergrond. Maar het roept ook vragen op:.
– hebben alleen Marokkaanse jongeren een ‘harde hand’ nodig, of jongeren van álle culturen/landen?
– zo nee, waarom vertonen autochtone jongeren dergelijk gedrag dan niet?
– zo ja, wat is er zo speciaal aan Marokkaanse jongeren dat zij dit nodig hebben?
– in Marokko is naast krachtig politie-optreden wel degelijk sociale controle. Waarom roepen Marokkaanse volwassenen dan hier in Nederland ‘hun’ jongeren nooit tot de orde, hetzij in zwembaden, hetzij op straat?
– waarom gaat het altijd om autochtone meisjes die aangerand/verkracht worden, nooit over Marokkaanse meisjes? Kunnen die jongeren zich alleen ‘niet beheersen’ tegenover autochtone meisjes, en wel tegenover Marokkaanse meisjes? En in hoeverre kunnen zij zich ‘niet beheersen’, als zelfbeheersing selectief wél mogelijk is?
– wanneer Marokkaanse jeugd zich zou opdringen aan Marokkaanse meisjes, is er dan óok geen sprake van sociale controle door Marokkaanse volwassenen? Als wel, waarom is die sociale controle dan zo selectief?
– het woord ‘pestgedrag’ als aanduiding van het zich voortslepende wangedrag van m.n. Marokkaanse jongeren is totaal misplaatst. Zéker in Arabische/islamitische culturen is ‘eer’ een centraal begrip, onlosmakelijk verbonden aan het lichaam van vrouwen en meisjes en hun seksualiteit. Het lichamelijk bedreigen of aanranden van (soms minderjarige) meisjes gaat dus over eer en vernedering. Het is onvoorstelbaar dat Marokkaanse jongeren niét beseffen dat hun gedrag de eer aantast van deze vrouwelijke medemensen. Sterker: het is zéer waarschijnlijk dat het hen dáár juist deels om te doen is: vernederen en aantasten van de eer van de ander. Het verbaasd mij dat de auteur hier geen woord aan wijd.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Deze jongeren beschouwen Nederland als een land waar alles mag en ongestraft blijft en bovendien is het niet hun eigen echte land. Op doorreis mag je rotzooien zoveel je wilt en de overheid grijpt niet in maar hoogstens past deze zich aan. Geef zo rotjoch een oorveeg en je krijgt politie aan de deur maar hij niet.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
“Ze beschouwen Nederland als een land waar alles mag en ongestraft blijft”.
Die buitenlanders hebben ook nog gelijk : hier kan toch ook bijna álles , zonder gevolgen ? Dat blijkt dagelijks.
Zolang de mensen die dit hebben veroorzaakt, “den Haag” dus,
er zelf niets van merken zal dit blijven bestaan.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Zij vertonen het gedrag van barbaarse plunderaars en niet die van een vluchteling. Beleidsmakers zien dat natuurlijk anders en doen er niets mee. Politieke correctheid vraagt het eenmaal.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Samirrha omschrijft het compleet en volledig. De ouders zijn lui, de vader hijst waterpijpen van z’n uitkering, moeders heeft niets in te brengen.
Deze (jonge) sujetten hebben heel snel in de gaten dat de ‘autoriteiten’ hier zo bang zijn voor het woord ‘racist’, dat ze volledig hun gang kunnen gaan en dat aanrandingen van autochtone meisjes kunnen omdat die ouders geen aangifte durven doen.
Randen ze een niet westers allochtoons meisje aan dan krijgen ze te doen met meerdere bv marokkaanse vaders die eerwraak komen halen………

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

@ Henk Albarda.
“…….omdat de ouders geen aangifte durven doen.”
Ik weet zeker dat veel ouders wél aangifte willen/durven doen maar niet de gelegenheid krijgen van de dienstdoende politie-ambtenaren. Het aangifte doen én óók nog geaccepteerd krijgen van die aangifte, is alleen weggelegd voor parasiterende islamieten als een échte Nederlandse politicus, i.c. dhr. Wilders, hardop zegt wat miljoenen Nederlanders al járen denken n.l. “minder, minder, minder Marokkanen.”

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Karton, u heeft gelijk. Ik denk wel dat het dubbel werkt, enerzijds zullen autochtonen angst hebben aangifte te doen en als ze het al proberen zal laf politie personeel alle moeite doen de aangifte te blokkeren.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zal de dag prijzen als dat stelletje buitenlandse parasieten zich zal gaan vertonen op het Binnenhof !
Onbegrijpelijk dat wij, échte Nederlanders, dit laten gebeuren.
“Héél vroeger”had je hier te lande bijv. Mariniers die de Dam in Amsterdam schoon veegden; maar een groep stevige Nederlanders zou dit varkentje toch moeten kunnen wassen ?
Wij, échte Nederlanders, laten ons zonder ons te verdedigen, intimideren door een stelletje ongeletterde zandbak-bewoners.

Anja
Anja
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Waren het nog maar zandbakbewoners, ze wonen helaas HIER

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anja

@ Anja.
U hebt gelijk, ik had moeten zeggen : “ex-zandbak-bewoners”.

Antoinette
Antoinette
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De Blokkeerfriezen deden wat u voorstelt. En dan nog op ludieke, niet agressieve wijze. Kijk wat er met hen is gebeurd.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Antoinette

@ Antoinette.
U hebt gelijk, maar moet dat een reden zijn om als Nederlander dan maar álles te nemen ? Als meer mensen, na vergeefs om hulp te hebben geroepen, het heft in eigen hand neemt, loop het gehele justitie- en politieapparaat vast. Ik heb zelf al eens een persoon die één van m’n kinderen met een ijzeren ketting wilde slaan, een zo hard mogelijke mep met een houten steel “verkocht”. (ik was op dat moment werkzaam bij justitie/politie)
Uiteraard Rijksrecherche a.d. broek, onderzoek enz. Werd volledig vrijgesproken van mishandeling; ik had geluk een begripvolle Officier van Justitie te treffen, die zich kon voorstellen hoe een getergde vader in zo’n situatie handelde.
Óók dat kan, Antoinette. Ik heb me zelf voorgenomen om, als één van m’n naaste familieleden wordt bedreigd o.i.d., ik niet ga zitten wachten tot een politieagent trek heeft om wat te doen, ik doe ’t zelf wel. Is mij goed bevallen.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Marokkaanse jongens voelen geen verwantschap met de Nederlandse omgangsvormen, ze willen heersen, ze vinden vanuit hun geloof/cultuur dat ze daarop een aanspraak hebben. Dit heersgedrag in combinatie met het lage IQ dat die jongens hebben, is een giftige combinatie, geen enkele zelfreflectie. Het gif zit er ook in dat domme mensen zich in groepen sterk voelen en zich dan misdragen. Kortom het is een combinatie van cultuur en IQ twee onderwerpen die taboe zijn, dus voorlopig onoplosbaar.
Die jongens kunnen door hun lage IQ niet goed meedoen, dat roept natuurlijk onvrede op en het onvermogen het probleem bij jezelf te zoeken. Er is een soort onderhuids gevoel zich tekort gedaan voelen.
Een tweede oorzaak waarom het niet wordt aangepakt, is dat onze wetgeving gericht is op gedrag door individuen. Het is heel lastig wangedrag in groepsverband aan te pakken omdat je het gedrag steeds weer tot het individu moet herleiden, dit is vaak moeilijk en leer mij de menselijke aard kennen, als iets moeilijk is, loop je er liever met een grote boog omheen. Daarbij komt dat in het strafrecht het uitgangspunt geldt: “beter tien schuldigen vrij dan één onschuldige vast”, dus men is heel voorzichtig iemand te veroordelen, bij enige twijfel doet men het niet. Juist in groepsverband is er vaak twijfel mogelijk over het precieze aandeel van het individu, je verschuilen in de massa heet dat.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Ik wil hieraan toevoegen dat orde handhaving tegenover een groep lastig is, de toezichthouders zijn in de minderheid en weten dat ze het afleggen, daarom zien ze wangedrag door de vingers. En trouwens politie heeft ook geen zijn om op te treden tegen groepen.

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit gebeurt in ons zwembad al jaren. Vlak bij Gouda, dus dan weet je het wel. Dat ze hun gang kunnen gaan, weten die lui ook wel. Als je er wat aan zou willen doen is de politieke hersenspoeling bij de politie zodanig dat jij het als autochtone, witte Nederlander altijd hebt gedaan. Die kansenparels weten dat. Bovendien zien zij, hoe armetierig ze ook zijn, ons Nederlanders als tweederangs burgers. Dhimmies. We hebben de oorlog al lang verloren.

Benedict Broere
Benedict Broere
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mis in het verhaal het woord ‘islam’. Bekend is dat de islam de moslimman een heel negatief en minderwaardig idee bijbrengt wat betreft vrouwen en ongelovigen, speciaal als het ongelovige vrouwen betreft. De islamdoctrine geeft praktisch een vrijbrief om al deze groepen te mishandelen, te onderwerpen en te exploiteren. Betreffende overheden ontkennen dit evenwel in alle toonaarden, en criminaliseren zelfs de mensen die er de kritische vinger op leggen. Dit betekent dat toekomstig nog veel meer van dit soort terreur te verwachten is, en dat diverse overheden zich nog nadrukkelijker dan nu tot ons zullen wenden met de mededeling dat het allemaal een culturele verrijking is, en dat je een nazi bent als je vraagtekens plaats bij al die culturele verrijking. Mijn tip voor al diegenen die nog een beetje aardige toekomst willen voor zichzelf en hun kinderen en kindskinderen: Stem op die politieke partij die het wel voor elkaar krijgt om deze eigenlijk nog maar recentelijk geimporteerde terreur waar te nemen, te zien, te noteren en op de agenda te zetten, om er ook daadwerkelijk iets aan te doen, dat het ophoudt namelijk.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

Terechte kritiek!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij het ontstaan van parallelle samenlevingen hoort ook het ontstaan van een parallelle rechtsspraak, m.n. als het zelfreinigend vermogen van die parallelle samenlevingen om allerlei redenen te kort schiet en externe pogingen om de boel in het gareel te houden geen enkel resultaat opleveren. Helaas verhoudt dat zich slecht tot het rechtsstatelijk gelijkheidsbeginsel, een beginsel dat toch al sterk onder druk staat. Waar we mee kunnen beginnen is het probleem (criminele en ernstig overlast gevende Marokkaanse jongeren en jongvolwassenen in buitenproportionele aantallen en in sociaal onaanvaardbare vormen) te erkennen en niet te verdoezelen. De rechtzaak tegen Wilders geeft een verkeerd signaal af en is in feite een affront voor de rechtsstaat, ook al door de wijze waarop de advocaten-generaal tot hun conclusies komen, vermoedelijk op instigatie van het OM, en wie was daar ook alweer de baas van?

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er bestaat natuurlijk nog een klein verschilletje tussen een Marokkaans strand en een Nederlands zwembad; op dat Marokkaanse strand zijn de potentiële slachtoffers namelijk gelijkwaardige moslims, en in een Nederlands zwembad zijn het minderwaardige ongelovigen.
Verder bevindt Nederland zich dan ook nog in het “huis van de oorlog”, en Marokko niet, wat inhoud dat die ongelovigen in het zwembad een volgens de koran verplicht te bestrijden vijand vertegenwoordigen.
En diezelfde koran schrijft dan verder ook nog voor dat het de plicht van de moslim “strijders” is de vrouwen van de ongelovige vijand tot zijn seksslaven te maken.
Wat er momenteel in de Nederlandse zwembaden gebeurt is slechts een voorproefje van wat er nog komen gaat als de islam werkelijk dominant wordt in Nederland.
Als je wilt weten wat er dan zo allemaal gaat gebeuren moet je maar eens opzoeken wat het lot van de ongelovigen vrouwen in de door IS gecontroleerde gebieden in het midden oosten was.
De rol van de islam in dit geheel negeren is, voorzichtig uitgedrukt, nogal onnozel.

Marsé Wil
Marsé Wil
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ik ben het zo ongelooflijk veel met je eens ….

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet allemaal over een kam scheren is veel gehoorde opmerking als je over misstanden met migranten begint. Het is wel zowat ondoenlijk voor de kam en degene die hem vasthoudt. Alle islamitische moordenaars bleken achteraf aardige
jongens te zijn geweest dus wat heb je aan zo oordeel. Er is geen verrijking geïmporteerd maar grote overlast want die mensen hebben lak aan onze regels. Thuis moeten zij zich gedragen maar op de straat is het werk voor de politie, zeggen de ouders. Maar optreden tegen hun is uitgesloten want het zijn zielige vluchtelingen die door de boze blanken niet worden begrepen. Dus als zo rotjoch je dochter in het kruis grijpt is het goed bedoelde kwajongenstreek en zo moet u het aanwaarden. Europa moet toch blij zijn net nieuwe jonge bloed maar dat wij intussen geciviliseerde maatschappij aan verliezen zijn wordt Niet allemaal over een kam scheren is veel gehoorde opmerking als je over misstanden met migranten begint. Het is wel zowat ondoenlijk voor de kam en degene die hem vasthoudt. Alle islamitische moordenaars bleken achteraf aardige jongens te zijn geweest dus wat heb je aan zo oordeel. Er is geen verrijking geïmporteerd maar grote overlast want die mensen hebben lak aan onze regels. Thuis moeten zij zich gedragen maar op de straat is het werk voor de politie, zeggen de ouders. Maar optreden tegen hun is uitgesloten want het zijn zielige vluchtelingen die door de boze blanken niet worden begrepen. Dus als zo rotjoch je dochter in het kruis grijpt is het goed bedoelde kwajongenstreek en zo moet u het aanwaarden. Europa moet toch blij zijn net nieuwe jonge bloed maar dat wij intussen geciviliseerde maatschappij aan verliezen zijn wordt niet in de politiek correcte kringen opgemerkt.

Els
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt mij dat het proces tegen Wilders betreffende zijn Minder Marokkanen uitspraak inmiddels wel achterhaald is. Want wie zaait er nu haat en wie discrimineert hier?
Als je geconfronteerd wordt met hun scheldkanonnades, vechtpartijen, vernielingen en aanrandingen, dan gá je ze toch haten.
En blijkbaar maakt deze groep onderscheid (discriminatie) tussen autochtone en Marokkaanse vrouwen en kinderen, want ik lees nooit in de media dat zij hun eigen volk lastig vallen.

Ruud
Ruud
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de moslim verschijnt, is het de veiligheid, vrede en vrijheid die verdwijnt! Kan niet vaak genoeg worden geschreven.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wel een typerende dialoog in dat twitter draadje van de Powned column:

Ene Gerard schrijft:
Replying to @PowNed @paulvdbas
Grotendeels eens. Maar wat doe je eraan ? (Het land uitflikkeren is gewoon géén optie en streng straffen tamelijk zinloos.) We leven in een open samenleving en dat wil ik sowieso niet opgeven.

Dan zegt ene Daniël:
Uit het land zetten is weldegelijk een optie. Ze hebben bijna allemaal een dubbele nationaliteit. Ik zie juridisch geen probleem.

Met het slotwoord van Gerard:
Maar wél moreel, politiek en staatsrechtelijk. Moet je’s opletten wat er dán te gebeuren staat …

De OPEN samenleving als hoogste goed en tegen elke prijs.
En de MORELE meetlat als ultiem argument.

Wat ik me afvraag – hoe is het mogelijk dat onze halve samenleving zo is gehersenspoeld. Na zo veel jaar nog steeds het hoofd in het zand steken en maar wegkijken van problemen.

Fluitje
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

Kijk B.B.
Er moet iets zijn in Nederland, wat sturing geeft aan de tweedeling.
Ik zelf denk dan altijd maar, aan die Bernhard club in 1954 opgericht en achter gesloten deuren vergaderend.
Links / Rechts
Arm / Rijk
Blank / Bruin
Christen / Moslim
Autochtone / Allochtoon
Enz enz.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Artikel is uitstekend en legt de vinger precies op de marokkaanse wonde. Al 30 jaar geleden (eerder had ik geen belangstelling) wist mijn zeer geschiedkundige belezen vader mij uit te leggen dat Nederland een verbijsterende stommiteit had begaan marokkanen uit het berber gebied binnen te halen. DAAR zijn ze, precies als Samirrha beschrijft, volledig onder Dorps-sociale controle.
Bedenk dat de man vanaf zijn omstreeks 8 ste levensjaar in geen enkel land zuidelijk van Lyon (dus heel Afrika en MO) erg veel mag, in tegenstelling tot de dochters.
Met name links Nederland heeft daarvoor vanaf 1965 weggekeken. Hier zijn het plotseling individuen die op geen enkele wijze door ouders worden aangepakt.
Samirrha heeft zelf marokkaanse roots (toch?) en heeft dus eerste hand ervaring met Marokkanen.
Er is maar 1 manier dit op te lossen, uitzetting. Als ik de kans kreeg
zou ik dat letterlijk uitvoeren.

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Henk Albarda, ik heb een storende fout gemaakt. De regel ‘Bedenk dat de man vanaf zijn……dochters’. Ik wilde stellen dat de ‘mannen’ vanaf hun 8ste levensjaar kunnen doen en laten wat ze willen en dus de dorps-sociale controle en het politie optreden als beschreven door Samirrha Tarrass het juiste effect heeft……

Henk Albarda
Henk Albarda
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Samirrha, ook ik lees een storende fout in uw artikel. De basis voor het klote gedrag van deze sujetten ligt in de islam.
Zouden er christenen in het Berber gebied wonen die hier komen, dan zouden die zich ongetwijfeld aanzienlijk beter gedragen dan hun moslim soortgenoten!!

Fluitje
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is een Burgemeester van de PvdA, die heeft het licht gezien.
De hand van het Marokkaantje, wat de jonge dame betast, is de schuld van Wilders.
De 8 Marokkaantjes, die 1 Nederlandse knul hardhandig behandelden, allemaal de schuld van Wilders.

33
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x