Waar is de blinddoek van Vrouwe Justitia?

Meten met twee maten door politie en openbaar ministerie

Titelfoto bij artikel Jana Panek voor OpinieZ.com “Waar is de blinddoek van Vrouwe Justitia?”

Titelfoto: Politie bij tegen Pegida protesterende moslims in Eindhoven (26 mei 2019). Screenshot YouTube-video, kanaal parkrides

Het is zo ver. Ik heb totaal geen vertrouwen meer in onze justitie en rechtspraak. Waar ik jaren geleden nog dacht dat we in een geciviliseerde samenleving leefden met eerlijke, menswaardige rechtspraak, is die overtuiging nu omgeslagen naar argwaan wat betreft onze politie en eigenlijk ons hele justitionele systeem.

Allereerst erger ik mij, zoals zovelen, mateloos aan de beelden van politiefunctionarissen die aanschuiven bij iftar-maaltijden. Nou wil ik één punt wel even duidelijk stellen: iemands religie interesseert mij niet. Totaal niet. Zolang je mij en anderen er niet mee lastig valt, mensen niet onderdrukt of indoctrineert, iedereen in zijn of haar waarde laat en respecteert zal het mij een zorg zijn waar je wel of niet in gelooft.

MAAR.

Het hele ramadanverhaal wordt mij door de strot geduwd en ik ben het zat. Dat vanwege commerciële doeleinden supermarktketens erop inspringen kan ik ze niet eens kwalijk nemen. Uiteindelijk draait het allemaal om winst maken en dat doen ze dus. Dat onze kranten en de mainstream media het onderwerp ramadan uitvoerig behandelen, keer op keer, stuit mij wel zeer tegen de borst.

Ramadan-promotie

Elke dag wel weer een verhaal over hoe vreselijk zwaar de vastende moslim het wel heeft, hoe moeilijk het in te passen is in het dagelijks leven en hoe zij toch, ondanks al die moeilijkheden, elke dag weer aan de veelgenoemde bezinning toekomen. Ja, we weten het nu wel.

Dat het niet praktisch is, slecht voor de schoolprestaties van tieners is, vaak ook vervelend is voor omwonenden die niet aan de ramadan doen in verband met herrie ’s nachts, wordt gemakshalve maar even buiten beschouwing gelaten.

Deze promotie van de ramadan is op zijn minst zeer ongepast te noemen, juist omdat er aan andere godsdiensten en de bijbehorende feestdagen veel minder aandacht wordt gegeven. Nou is dit dus al een groot punt van kritiek, maar het valt nog totaal in het niet bij de complete schending van de neutraliteit van ons politieapparaat.

Voorkeursbehandeling

Onze politie zou zich ver moeten houden van elke schijn van voorkeursbehandeling. Een politieagent in functie heeft simpelweg niets te zoeken bij een iftarmaaltijd! Net zoals ze ook niets te zoeken hebben bij vieringen van andere godsdiensten. Doe dat lekker in je vrije tijd. En dit zou voor verbroedering zorgen en het contact aanhalen? Hou toch op. Als dat niet kan buiten de iftar-maaltijden om, is er aan beide kanten iets serieus mis.

Maar helemaal het toppunt is de totale willekeur in optreden door politie, Openbaar Ministerie en rechtspraak in Nederland. Het meten met twee maten loopt de spuigaten uit en toont de onmacht van de politie en het Openbaar Ministerie om bepaalde groepen aan te spreken op hun asociale gedrag. Het softe beleid heeft ervoor gezorgd dat deze groepen zich onaantastbaar wanen. Of het nu een hinderlijke, wegblokkerende bruiloftsstoet is, overlastgevende jongeren zijn in zwembaden en winkelcentra, illegale krakers hun gang kunnen gaan of dat er geweld tegen de meningvrijheid van andere Nederlanders wordt gebruikt, er wordt niet adequaat opgetreden.

Afgelopen week hebben we weer mogen aanschouwen dat men zich totaal geen raad weet met een grote groep compleet losgeslagen, fanatieke, intolerante, gewelddadige, zogenaamd religieuze figuren. Zij denken dat zij kunnen bepalen wie in Nederland mogen demonstreren en wie niet. Helaas wijst de praktijk uit dat dat nu zo werkt. De veelbesproken Pegida-demonstratie werd ontbonden, omdat de politie het tuig opnieuw niet in de hand had.

Van de demonstratie zelf kun je vinden wat je wilt. Smakeloos, ongepast, geef het een naam. Maar deze mensen hebben simpelweg het recht op demonstratie. Geweldloos.

Wat is er in hemelsnaam in Nederland aan de hand?

Blokkeerfriezen

Naar de welbekende Blokkeerfriezen is maandenlang onderzoek gedaan, DNA afgenomen en er zijn door de rechtbank vijf zittingdagen aan besteed. Ze moesten en zouden veroordeeld worden, zodat er een duidelijk signaal werd afgegeven dat demonstratierecht een groot goed is in Nederland. Waar blijft deze overtuiging wanneer Pegida dit recht opeist? Waar blijft deze overtuiging wanneer een Pro-Israël demonstratie in Rotterdam belaagd wordt?

Waarom mogen er week na week wel antisemitische leuzen gescandeerd worden op de Dam onder het mom van vrijheid van meningsuiting, maar worden een paar pro-Israël demonstranten niet zodanig beschermd dat zij hun boodschap, zonder ophitsing overigens, aan voorbijgangers kenbaar kunnen maken? Hun veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden. Zo triest is de situatie inmiddels.

Grondwet

Blijkbaar is de overheid vergeten dat volgens onze grondwet alle groepen in Nederland, groot of klein, moslim of geen moslim, links of rechts, pro of anti Zwarte Piet, dezelfde grondrechten hebben. En daarom horen de politie en het Openbaar Ministerie dit in de praktijk te brengen. Betekent dit dat er wellicht stevigere maatregelen genomen moeten worden? Doe het!

Hopelijk komen het Openbaar Ministerie en de politie terug op hun eerdere twijfels om tot vervolging over te gaan van deze gewelddadige, Allah Akbar roepende, respectloze groep ‘Nederlanders’. Wat is er nog meer nodig? Er zijn filmpjes genoeg, getuigen genoeg. Doen zij dit niet, dan zullen steeds meer burgers hun vertrouwen in een neutrale overheid verliezen en zullen de tegenstellingen in ons land gaan leiden tot nog veel grotere ellende.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
38 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ron
Ron
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dag mevrouw Panek,
Deze boodschap blijven herhalen totdat ie eindelijk overkomt en bestuurders wijzer worden en of vervangen.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De politiepet paste ons al allemaal en nu wordt de pet nog een hoofddoek ook. De overbelaste en onderbemande politie corps maakt toch nog tijd om gezellige aan te schuiven bij de islamitische ontbijt. En niet alleen dat, de NOS laat ons ook uitgebreid kennis maken met de islamitische gebruiken want dat helpt ons achter te komen waarom de islamieten zich nooit zullen aanpassen in een christelijke cultuur. Als je het vaak genoeg herhaalt en ons door de strot duwt zullen wij de moslimcultuur sneller accepteren is de gedachte van de linkse kerk. Dat is de linkse vrijheid. Blindheid regeert want dit gedoe maakt de kloof juist groter. Ik maak zelf uit wat ik leuk vind of niet en niet de linkse omroep die mede door mij geld betaald wordt. Stel voor dat alle nationaliteiten die in Nederland wonen zulke eisen als de moslims gaan stellen. Want zoveel nationaliteiten zoveel culturen. Maar de meeste zijn niet lastig voor de ander dus wordt er ook geen aandacht aan besteed. Laat de politie al die onbehandelde aangiftes bewerken in plaats van een lastige groep te bevoordelen door met hun gratis te eten. En vooral met een maat meten leren en links en rechts op gelijke wijze behandelen, daar hebben wij meer aan.
En laat de NOS een programma wijden aan de complotresolutie 1743 van Straatsburg en ons uitleggen waarom deze in alle stilte aangenomen is. Het lijkt op een Bilderberg stilte. “Wat is er in hemelsnaam in Nederland aan de hand”? Deze vraag heb ik mij al talloze keren gesteld. Het is in de verste verte niet meer het land die ik tientallen jaren geleden aantrof.Toen werd het geluk niet gemeten het was niet nodig, geluk lag letterlijk op straat. Nu hebben wij in plaats daarvan statistieken die ons gelukkig moeten maken en die ons door de strot geduwd worden op de lastige momenten.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Helemaal mee eens.
En vergeet niet de twee politieke processen tegen Wilders die er dankzij de haatzaaiende en demoniserende media en politici gekomen zijn.
Daar hebben ze wel tijd en geld voor!

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Voor het eerst dat ik in een reactie lees over resolutie 1743. Hierin is inderdaad te verklaren waarom moslims alle ruimte krijgen (in ruil voor olie). Er zou inderdaad meer aandacht hier voor moeten zijn in de media. Maar dat zal niet gebeuren. Regeringsleiders laten Allah’s water over Allah’s akker lopen totdat mensen het zo zat zijn dat het gevaar van een burgeroorlog niet meer te vermijden is.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Men heeft zijn ziel aan de duivel verkocht en eigen Golem geschapen.

Rob
Rob
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Els,
Islam voor Olie was na de resolutie van Straatsburg in 1975 reeds een feit, en (hoe verkeerd ook..,) diende nog een soort van doel voor de burgers van Europa. Maar deze resolutie 1743 en niet te vergeten het “Pact van Marrakesh” heeft slechts ten doel om de Islam actief te promoten. Niets mag deze barbaarse overtuiging meer in de weg staan. De hele overheid verraad ons, van soldaat tot minister, van schoolmeester tot journalist. Het wordt tijd voor de malienkolder, waar blijven onze jonge mannen. Die van de vijand durven wel!!

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Rob
Die durven wel omdat ze alle ruimte en medewerking en bescherming krijgen van onze verraderlijke overheid.

Maenhout
Maenhout
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vraag me nog altijd af waarom onze overheden de mohammedanen zo wil faciliteren. Opzettelijke omvolking lijkt me niet aan de orde, het zal toch de angst zijn. Geweld loont in de rubbertegelmaatschappij van de heersende kliekjes. Helaas.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Bij een ander artikel op dit forum heb ik u erg harde woorden toegevoegd, dat blijkt een foutieve inschatting te zijn.
Bij dit artikel moet ik nog reageren, lijkt me een schot in de roos.
Waarom de moslims worden gefaciliteerd? Heel makkelijk, ze zijn tussen 1970 en heden met velen naar onze vetpotten gekomen. Links is van huis uit ‘grote overheid’, ‘subsidie industrie’ en ‘pamperen en ze worden kiezers’.
Het linkse verhaal heeft zijn houdbaarheids datum bereikt. Met alleen Nederlanders die hier voor 1930 al waren, zou links een absolute minderheid zijn.
Joden zijn succesvol, harde werkers en zijn na 1945 een veel kleinere kwetsbare groep geworden, politiek totaal oninteressant. Moslims zijn de grootste groep die met subsidies ingekocht kunnen worden. Wat u beschrijft is deel van het grootste (doodgezwegen) curruptie schandaal dat Nederland ooit heeft gekend.
Klinkt hard, maar u klinkt redelijk naief.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Maenhout

Ze zijn druk bezig met de islamisering van Nederland!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geachte mevr Jana Panek, Uitstekend artikel. Misschien een blunder, maar op basis van uw naam bent u wellicht van Tsjechische afkomst? Ik ben tussen 1978 (naief jongetje) en 2009 (rechts VVD’er) regelmatig oa in Tsjechoslowakije geweest en aangenaam verrast over de reacties op de kernwapen demos in West-Europa (80’er jaren), mijn tsjechische kennissen vonden de demonstranten idioten die eens een jaar in Rusland moesten gaan wonen….
U heeft helaas helemaal gelijk.
Feitelijk is het nog doller, in dezelfde tijd dat Wilders zijn minder minder uitspraak deed, zetten tenminste 12 moslim raadsleden in Nederland doosbedreigingen aan joden en ongelovigen op Twitter. Voor die doodbedreigingen was geen capaciteit……..

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jana

Zo te horen bent u een zeer goede Nederlandse! Rechts Nederland zal nog een moeilijke tijd doormaken maar met Nederlandse vrouwen als u blijft er hoop!

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jana

Beste Jana, ik vermoed in 1968 net als wij. Met mijn vrouw zijn wij ook altijd dankbaar geweest en zeer loyaal aan Nederland. De tijden zijn zeker veranderd. Ik las in Reflex een artikel over hoe de Tsjechen het communisme uit het Oosten hebben uitgeschopt en hoe deze uit het Westen terug komt. Interessant en waar. Wij zitten nu ook onze vermeende vrijheid te bevechten, niet te geloven.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Die 1968 zal niet kloppen want het was uw grootvader daar las ik even overheen. Voor de rest maakt het niet uit.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Helemaal mee eens.
Om Wilders de mond te snoeren worden kosten nog moeiten gespaard.
Pim Fortuyn is vermoord…!!!

John Do
John Do
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Google eens op EU resolutie 1743 en alles wordt duidelijk.
Heel veel mensen weten dit niet.
Lees het stuk en verbaas U, en alles valt op zijn plek.
Zeg het voort tegen de onwetende.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John Do

Ik heb zo lang gepiekerd over deze enorme knieval naar de islam maar als je de punten van deze resolutie leest is het meteen duidelijk. Men heeft eigen ziel aan de duivel verkocht.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben aanzienlijk optimistischer dan enkelen van u. De Nederlandse autochtoon is de islam knuffelarij inmiddels zo zat dat een partij als Forum voor Democratie tegen de demonisering in toch heeft kunnen groeien. Het zou zomaar kunnen zijn dat de partij blijft, en een rol gaat spelen bij de TK 2021. Okay, ik ben bevoordeeld, ik ben kiezer en lid FvD.
FvD is niet de grootste partij maar is sneller gegroeid dan rutte, wiebes of klaver ooit hadden verwacht.
Nederland had een EP opkomst die (ondanks de juichkreten) 1 van de lagere in Europa was.
Het enige land waar links overeind is gebleven, Duitsland.
Met de ontwikkeling van LEGA, Fidesz, Ressemblement National en de OVP (Oostenrijk) is het rechtse blok, hoewel nog splinterig, wel enorm gegroeid. Kijk wat er in Vlaanderen gebeurde, VB gigantisch gewonnen, NVA zeer beperkt verloren. Communistisch groen is ook iets gegroeid maar op het totaal aan ‘rechtse’ partijen, vrij weinig. Waarom denkt u dat links zo scheld op rechts?
Ik houd hoop dat rechts zich de komende jaren in kleine stapjes zal ontwikkelen.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Beste Hank Albarda, communistisch groen is gegroeid voornamelijk door jonge meisjes die het echte leven nog niet hebben ontdekt, opgegroeid in een luxe tijd van het kapitalisme van hun ouders. Zij komen nog wel achter. Voor ons de taak om dit op tijd te laten blijken. Blijf schrijven al denk je dat het niemand leest. Het wordt wel gelezen. Wij maken hier namelijk een lichtere versie van Das leben der anderen mee.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ni28, Geen zorg, ik blijf reageren en blijf hardop overal uitleggen dat en waarom ik kiezer en lid Forum voor Democratie ben. Inmiddels begrijp ik dat u net als Jana een formidabele Nederlander met Oostblok achtergrond bent. Door toeval ben ik in 1978 via de DDR in Polen begonnen met 2 weken. Daarna t/m 2009 onregelmatig meerdere keren in Tsjechoslowakije, Hongarije en Bulgarije geweest. Ik heb daar een bloedhekel ontwikkeld aan het communisme. Wat ik ook bewonderings waardig vond was dat ik het oostblok volle steun kreeg voor mijn harde afwijzing van de kernwapen demonstraties tegen USA in West Europa. Mijn vrienden daar noemden zowel die demos als huidig groen links een stelletje volslagen idioten.
Tot 2014 me nooit gerealiseerd dat ik een stuk kennis heb waarmee ik groen links en d66 om hun oren kan slaan. Wat voor mij verbijsterend was, is en blijft is hoe je jezelf zo kunt voorliegen als mn groen links en d66 met zichzelf doen. Zgn tolerant tegen moslims en er geheel aan voorbij gaan dat hun eigen ‘verlichte’ waarden nonstop met voeten worden getreden door die moslims.
Ze zijn zo bang geen kiezers meer over te houden dat ze nu analfabete armoedzaaiers importeren om weer nieuwe kiezers te hebben.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ni28 : Wat de jonge meisjes en communistisch groen links betreft bent u iets te enthousiast. Aangezien groen links WEL toegang heeft voor ‘gastlessen’ aan middelbare scholen en hoger onderwijs, er een verbod op gastlessen door ‘rechtse’ partijen staat, blijft de indoctrinatie lang hangen. Die volslagen naieve jongeren die werkelijk niets weten, blijven nog zeker 10 – 15 jaar hakkenklappend de communisten volgen omdat ze volledig geconditioneerd zijn. En zoals u weet en erg vind, communisten en islam willen dom, geconditioneerd volk en zullen dus max doorgaan met hun indoctrinatie.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘Waar is de blinddoek van Vrouwe Justitia?’

Die is makkelijk te beantwoorden: op de koppen van moslimas.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Da,s een goeie!

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

U hebt helemaal gelijk.
Mijn vertrouwen is allang weg.
Links en allochtonen mogen hier straffeloos alles zeggen en doen.
De rest (andersdenkenden, “rechts”) is vogelvrij.
Vrijheid van meningsuiting en recht op demonstratie geldt alleen voor links en allochtonen.
De rest (“rechts”) wordt/is monddood gemaakt.
Voorbeelden te over.
Ook die u in uw heel goede stuk aanhaalt!
Met dank aan de linkse media, onderwijs, politiek (=alle partijen m.u.v. PVV en FVD),overheid, OM en rechterlijke macht

P .
P .
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is zeer waarschijnlijk al te laat. Er zijn slechts een paar opties:
– mensen op uitvoerend-verantwoordelijke posten (korpschef e.d.) komen tot het inzicht dat ze het verkeerd zagen en veranderen hun beleid.
Dit acht ik volkomen uitgesloten.
– de voor hun aanstelling verantwoordelijken (politici) komen tot inkeer en veranderen het beleid en vervangen de huidige verantwoordelijken.
Dit acht ik nóg meer uitgesloten.
– (een deel van) de uitvoerend verantwoordelijken komt tot inzicht en weigert het beleid verder uit te voeren.
Dit kán héél misschien gebeuren. De enkeling die dit doet zal op een zijspoor worden gezet.
– (een deel van) de uitvoerenden zelf is het zat en gaat in staking, demonstreert of protesteert anderszins.
Kans hierop is klein, omdat dit mensen hun baan kan kosten. Daarnaast is het systeem inmiddels al zó geïnfiltreerd en verfijnd, dat mensen die evt. zelfstandig denkend tot een dergelijke conclusie zouden kunnen komen bij de poort al uitgefilterd worden. Zij worden niet aangenomen.
Dan blijven er een paar opties over waarvan de kans groter is dat ze gaan gebeuren:
– de rechtsongelijkheid en minachting van de autochtone Nederlander gaat nog verder, gepaard met het openlijk zichtbaar worden van een gebrek aan bescherming van de autochtoon.
De hierdoor opgewekte gevoelens (frustratie, woede, angst, onveiligheid) nemen toe en komen tot uitbarsting, waarschijnlijk plaatselijk en onregelmatig. Dit wordt met keiharde hand neergeslagen en dan zal óf de vlam ik de pan slaan bij de autochtoon, maar waarschijnlijker is dat juist dan ook de allochtoon zijn kand grijpt in de chaos om olie op dit vuur te gooien. Dan staat de politie nog véel machtelozer dan nu want twéé partijen die daadwerkelijk geweld gebruiken, een leiding die tot dan toe

p.
p.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P .

… dan toe partijdig is geweest naar éen kant… Dat zet elke agent of ME-er, allochtoon of autochtoon, voor het blok: wiens kant kiest hij met zijn wapenstok? Gezien het verleden van de politie en de realiteit van de angst voor baanverlies zal oom agent de leiding gehoorzamen en dus tégen de autochtone nederlander kiezen, uitzonderingen daargelaten. Dat verhoogt weer de kans dat groepen die nog aan de zijlijn stonden overgaan tot geweld, kortom: de geweldsspiraal is begonnen.
– een variant hierop (maar grotendeels gelijk) is dat het de allochtonen zijn die met elke ‘slag’ waarin politie en justitie niet daadwerkelijk grenzenstellend en straffend optreden, de mate van hun gewelddadige manipulatie en overheersing in het openbare leven steeds verder verhogen. Zodat ergens op die weg zij het daadwerkelijke machtsmonopolie van de politie hebben overgenomen. Er ís dan nog wel politie, maar het is een dode macht, een lege handschoen. Wanneer dit punt bereikt is zal dat zeker gevolgen hebben voor de politieke macht in Den Haag, maar welke dat zijn is moeilijk te voorspellen.
Grote kans dat deze ‘macht’ parallel aan de gebeurtenissen op straat binnen de Tweede Kamer en in achterkamertjes onder druk gezet wordt om ‘ruimte’ te bieden. En het is gezien de huidige glibberigheid van onze minister-president, zijn secondanten in het kabinet en de justitiële macht, in het geheel niet ondenkbaar dat zij, via diverse geitenpaadjes, een in eigen ogen volkomen verantwoord legaliserend fundament voor bedenken. Zo’n fase zal op den duur uiteraard gevolgd worden door de fase waarin een dergelijk marionettenkabinet op meer of minder hardhandige wijze opzij geschoven wordt. De sharia staat is dan aangebroken, eerst alleen nog daadwerkelijk, maar al snel ook in legale vorm door nieuwe ‘wetgeving’.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  p.

Daarom willen ze ook een Europees leger.
Dan kunnen bij een volksopstand hier, bijv. de Fransen ons inelkaar komen slaan!

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

De communisten hadden ook hun knokpluggen, de Volks Milities genaamd.

John Do
John Do
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Google eens op EU resolutie 1743 en alles wordt duidelijk.
Heel veel mensen weten hier niets van.
Dan wordt het pamperen van moslims duidelijk.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  John Do

Ik heb deze ook maar pas ontdekt via een reactie in de Elsevier. Raar dat er door journalisten nooit over gesproken wordt.

Els
Els
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Mag niet van de grote bazen.

Aries9123
Aries9123
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over de grondwet gesproken! Justie en rechtspraak schijnt daar steeds minder een boodschap aan te hebben. Dat demonstratie van niet-linkse moslim groepen niet beschermd wordt is duidelijk en gebeurt bij a dagelijks, zogenaamd in ook in feite omdat de overheid zich laat chanteren door met geweld dreigende religieuze wereld veroveraars. Maar ook het artikel in de grond betreffende scheiding tussen staat en kerk is inmiddels praktisch beperkt tot de niet-mohammedaanse religieuze organisatie, getuige de recente gerechtelijke uitspraak aangaande de verloving tussen de Moskee en de Burgemeester van Arnhem. Na bemoeienis van de Burgemeester met de benoeming van een veronderstelde salafistische imam door het moskee bestuur, heeft de niet benoemde Imam een schadevergoeding toegewezen gekregen door de rechtbank, en is de Gemeente (dus de Arnhemse belastingbetaler) veroordeeld tot de betaling daarvan. Volgens de grondwet is de burgemeester in overtreding, door belangeverstrengeling, maar de rechter vindt dit geen punt kennelijk

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Lafheid vermomd al hoffelijkheid, Theo Hiddema kon het niet beter formuleren.

Rotterdammert65
Rotterdammert65
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Scheiding tussen kerk en Staat, beter te omschrijven tussen moskee en Staat is ook geïmporteerd en meegekomen over de open grenzen. Wat een vooruitgang allemaal en diep triest in een jaar van viering van 75 jaar vrijheid.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eens met de hele column.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wanneer de-escalatie belangrijker is dan de rechtsstaat..

Wim
Wim
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is duidelijk ziek. Hoe grotere mond je opzet hoe meer je bereikt. Overheid, politie en justitie zijn volledig de weg kwijt. Ze hebben één vinger aan de moslims gegeven en die hebben de hele hand gegrepen. Men heeft het gezwel zo lang onbehandeld gelaten dat genezing niet meer mogelijk lijkt. De angst zit er bij de overheid duidelijk in.
Op deze manier gaan we in Nederland (Europa) dezelfde ellende krijgen als in de landen waar de “vluchtelingen” vandaan komen.
Een stuk als hierboven kan niet genoeg herhaald worden. Misschien gaan de ogen nog eens open.

38
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x