De blinde vlek van falende ouders

Stichting wil overheid dwingen tot repatriëring jihadkinderen

opvangkamp Ain Issa (Syrië)

Titelfoto: opvangkamp Ain Issa (Syrië). Screenshot YouTube-video, kanaal SDF Press

 

Vol ongeloof las ik deze week het bericht dat ouders van Syriëgangers een stichting in het leven gaan roepen genaamd Achterblijvers. Deze stichting richt zich op het terughalen van blijkbaar niet alleen hun kleinkinderen, maar ook hun kinderen naar Nederland. Ze willen de Nederlandse staat juridisch dwingen tot repatriëring.

De stichting zal op 17 april worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er hebben zich nu al ouders van 20 Syriëgangers aangemeld.

Volgens Hoessein (achternaam onbekend), lid van de stichting, schendt Nederland de rechten van het kind door het rapport van de Nederlandse Kinderombudsvrouw naast zich neer te leggen. Kinderen zouden niet moeten boeten voor de daden van hun ouders. Mijn eerste gedachte hierover: waarom pleit meneer Hoessein nu dan ook voor de terugkeer van hun ouders?

 

Arrogantie

Blijkbaar vindt hij dat de ouders niet definitief van hun kinderen gescheiden zouden moeten worden. Terwijl hij stelt dat deze ouders voor de rechter moeten komen zodat voorkomen kan worden dat ze hier iets gevaarlijks doen. Hoessein lijkt er dus niet van overtuigd te zijn dat deze ouders op termijn geen risico meer vormen voor onze samenleving.

Geen geruststellende gedachte. Het is het toppunt van arrogantie!

 

Doodschamen

Deze ouders klagen een overheid aan die nota bene alle mogelijkheden heeft geboden om hun kinderen optimaal deel te laten nemen aan onze maatschappij. Denk aan goede scholing, gezondheidszorg, godsdienstvrijheid en een omgeving met vrede en veiligheid. Wanneer je vervolgens als ouder niet kan voorkomen dat je kind zodanig ontspoort dat het zich bewust aansluit bij de meest barbaarse en moorddadige, intolerante organisatie sinds tijden, zou je je moeten doodschamen en diep door het stof moeten gaan.

Dit is tenslotte geen geval van opstandigheid of lastig pubergedrag. Dit gaat zoveel verder. Er zijn genoeg jonge mensen die een periode van rebellie doormaken, maar die zijn tot dit sadisme niet in staat.

 

Risicogroep

De initiatiefnemers van de stichting Achterblijvers schuiven alle verantwoordelijkheid van zich af en willen onze samenleving opzadelen met een groep volwassenen en kinderen die een vermogen gaan kosten aan psychische en andere begeleiding, zonder ook maar enige garantie op succes! Ik weiger te accepteren dat mijn kinderen straks gevaar lopen vanwege de aanwezigheid van deze risicogroep.

Een christelijke vrouw uit Pakistan, Asia Bibi krijgt in Nederland geen asiel omdat haar veiligheid hier niet gegarandeerd kan worden vanwege de al aanwezige onaangepasten. Maar extra onveiligheid binnenhalen is volgens deze stichting blijkbaar geen probleem. En dat allemaal vanwege dat Nederlandse paspoort, waar de uitreizigers zelf willens en wetens op hebben gespuugd!

 

Duivels dilemma

Het blijft voor mij persoonlijk als moeder een duivels dilemma wat te doen met de kleine kinderen. Ondanks berichtgeving dat ook deze kleine kinderen betrokkene of toeschouwer zijn geweest van de meest barbaarse martelingen en moordpartijen, vind ik nog steeds dat deze kinderen geen schuld hebben aan de bewuste foute keuze van hun ouders. Wat niet wegneemt dat ik absoluut geen illusies heb over de schade die dit in de hoofdjes van deze kinderen heeft aangericht.

Als deze kinderen toch in Nederland zouden worden opgevangen, zal er een zeer langdurig en kostbaar project noodzakelijk zijn waarbij alle contact met familie Wordt  vermeden. Het lijkt mij dat de ouders sowieso uit de ouderlijke macht ontzet dienen te worden.

 

Grootouders

Maar ik zou er voor pleiten ook de grootouders ver van deze kinderen vandaan te houden. Waarom? Omdat ik er simpelweg niet op durf te vertrouwen dat deze grootouders de juiste keuzes zullen maken. Worden deze kleinkinderen uiteindelijk door hen toch niet weer in contact gebracht met hun ouders? Zijn de grootouders wel bij machte hun kleinkinderen zelf op het goede pad te houden? Tenslotte heeft de geschiedenis laten zien dat bij deze mensen hun kinderen volledig ontspoorden. En zelfs de grootouders van uitsluitend goede wil zullen kwetsbaar blijven voor eventuele latere smeekbedes van hun eigen kinderen om contact met de kleintjes.

 

Onveiliger

Zoals ik al zei, ik ben moeder. Dat betekent dat mijn eerste loyaliteit bij mijn eigen kinderen ligt. Ik weiger te accepteren dat mijn kinderen straks gevaar lopen vanwege de aanwezigheid van deze risicogroep. Onze overheid heeft de handen nu al vol aan geradicaliseerde medeburgers. De segregatie groeit juist onder de jongere generaties. Dit vind ik zeer zorgwekkend.

Nog meer intolerantie naar Nederland halen maakt onze maatschappij weer een stuk onveiliger. Dit zijn de mensen waar mijn kinderen hun toekomst mee gaan delen. En dat geeft mij geen rust!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
14 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Volkomen mee eens dat je ouders en kinderen niet moet scheiden. Maar het kan niet zo zijn dat die ouders kunnen terugkeren in ons land. Dat recht hebben ze verspeeld. Zij zullen dus elders een bestaan moeten opbouwen met hun gezin.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik verwacht dat onze “regering” zeer binnenkort zal besluiten dat die kinderen mét hun ouders op “humanitaire gronden” naar Nederland zullen worden terug gebracht.
Pak in eerste instantie , zéker de ouders, hun Nederlands paspoort af; zulke “landgenoten” wil toch zeker niemand ?

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze mensen gingen willens en wetens naar hun kalifaat. Wij hebben geen enkele verplichting om hen weer toe te laten tot Nederlands grondgebied.
Ze moeten hun kinderen maar in het land waar ze zich nu bevinden opvoeden.
Die grootouders sporen niet. Ze waren inderdaad niet in staat om hun ontspoorde kinderen tegen te houden of normaal te laten denken. Waarom zouden wij dan nu wel iets voor HEN doen. Nee, gevalletje jammer dan.

H ter beek
H ter beek
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kinderen moeten bij hun ouders blijven. Die ouders willen we niet terug in Nederland. Ergo, kinderen en ouders blijven waar ze zijn. Hoe moeilijk kan het zijn? Dat sommige kinderen een Nederlands paspoort hebben, doet niets terzake. De ouders stonden en staan nog steeds met hun rug naar de Nederlandse samenleving.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Nederlandse overheid inmiddels kennende kan ik alleen concluderen dat hun sterke praatjes van nu gevolgd worden door het snel terughalen van deze kinderen en hun ouders voor zover zij nog in leven zijn. De kinderen van deze landverraders zijn niet schuldig voor de daden van hun ouders maar zij hebben hun prille jeugdjaren in een door geweld getekende samenleving doorgebracht en weten niet beter dan dat geweld bij het leven hoort. Burgemeester Aboutaleb zelf zei al eerder dat de tot hun zevende jaar ontspoorde kinderen niet meer te redden vallen en als moslimouder kan hij dat goed weten. De ouders dient de Nederlandse nationaliteit ontnomen te worden voor verraad jegens de Nederlandse staat en de kinderen horen bij hun ouders te blijven. Zij zijn vrij om van hun eigen paspoort gebruik te maken. In andere tijden zouden zij terechtgesteld worden dus komen zij op deze manier toch nog makkelijk vanaf. Een stichting van achterblijvers zoals nu in leven geroepen wordt is een puur misbruik van democratie. Democratie is een extra tere vaasje in de handen van de huidige premier nu al vol barsten. De volgende barst is nu in de maak.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ja, hier ben ik het volledig mee eens. Wij zijn deze landverraders NIETS schuldig.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In plaats van “de blinde vlek van falende ouders” had er ook kunnen staan “de blinde vlek van de falende overheid”. De twee belangrijkste redenen zijn dat: 1. in dit soort gevallen de overheid steeds de algemene principes van de rechtsstaat laat prevaleren boven de zorg voor de veiligheid van haar burgers; en 2. de overheid geen oog heeft voor de fundamentele problemen waarvoor de islam een overheid stelt als een significante groep aanhangers zich binnen haar landsgrenzen bevindt. Die fundamentele problemen kunnen kort worden samengevat met het woord ‘islam’ dat onderwerping betekent. Onderwerping van wie of wat aan wie of wat zou men zich kunnen afvragen? Het antwoord is: onderwerping van alles en iederaan aan de geboden in de sunnah, al dan niet door het voeren van de heilige strijd, ofwel jihad. De sharia is dat onderdeel van de sunnah dat onder andere middeleeuws oorlogsrecht bevat zoals dat al gedurende 1400 jaar wordt toegepast. Het bevat ook het door moslims als heilig vereerde voorbeeld van Mohammed, die de gewelddadige verovering van wat wij nu kennen als de islamitische wereld in gang heeft gezet. Zonder veel moeite kan men uit dit aldus omschreven oorlogsrecht de agressie tegen israel en onvoldoende ‘onderworpen’ medemoslims afleiden, maar ook de onverdraagzaamheid ten aanzien van westerse waarden waaronder onze individuele vrijheid van meningsuiting en -vorming en ons democratische besluitvormingsmodel. De IS’ers hebben geprobeerd de kiem te leggen voor een wereldomspannend kalifaat met als doel de onderwerping van het Westen inclusief Nederland. IS werd gesteund door Turkije, Qatar, en grote groepen Irakezen en Syriers. Qatar heeft het hoogste gemiddelde inkomen ter wereld. Laat ze daar heen gaan. Het is niet de Nederlandse verantwoordelijkheid.

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De regering zou zich eindelijk eens harder op moeten stellen ,en mensen met twee paspoorten die zich openlijk radikalisieren in de nekvel moeten grijpen,uitzetten en het Nederlands paspoort innemen ,ben je van veel gelazer af later .Ze heben al aangegeven het niet eens te zijn met onze levenswijze,dus we missen er niks aan.
Van mij zouden ze dit ook mogen doen met het uit de hand gelopen criminelen tuig in de steden ,drugs, schieten er maar op los en blazen gebouwen op voor een pinautomaat,hard aanpakken,doen ze zelf ook ,dus niks mis mee.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

@ Peter.
Helemaal mee eens.
Zoals de NL-regering zelf óók deed teneinde de treinkapingen in Drenthe te beëindigen.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoorde net op het nieuws dat de moeder van Lily & Howick ook terug naar Nederland mag komen. Want zo gaat dat: het is niet de schuld van de kinderen dat moeders er een potje van heeft gemaakt. Dus laat die kinderen maar hier blijven. En dan is het natuurlijk zielig dat die kinderen hun moeder missen, dus… Laat moeders ook maar komen. En als die Syrië-stichting succes heeft, krijgen we nog meer van dat soort gevallen. Met als verschil dat de moeder van Lily & Howick in ieder geval geen terrorist is. Dus die wil ik nog wel het voordeel van de twijfel geven. Maar lui die zich bij IS aansluiten… Die moeten we echt niet via een achterdeurtje weer dit land laten binnenkomen. Maar het blijft even triest voor die kinderen.

Frank C
Frank C
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

De vergelijking van jhihad kinderen en ouders met de Armeense kinderen Lily & Howick en hun ouders gaat volledig mank. Deze Armeense kinderen zijn Christelijk en hun ouders ook. Van hun hebben we niets te duchten en zijn volledig geintegreerd en gaan ook in de toekomst een bijdrage leveren aan onze maatschappij.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik hoorde donderdagmorgen bij ‘de stelling’ op radio 1 de initiatiefnemer van deze stchting in een stukje van het interview klagen. Het zou een democratisch recht zijn en verantwoordelijkheid van de Nederlandse overheid. Op de vraag of de ouders dan zelf geen verantwoording droegen, antwoordde meneer dat zoiets toch wel heel kort door de bocht was. Immers hij was al een zoon kwijt en hij had zijn dochter zien radicaliseren, maar toch had de AIVD hem moeten waarschuwen. Zelfs het afreizen van zijn ex-vrouw was niet zijn, maar de verantwoording van de overheid.
Toen was ik er wel klaar mee. Jammer voor elk kind, ja verschrikkelijk zelfs, maar dit is geen Nederlands probleem meer. Ik moet problemen, die ik willens en wetens zelf veroorzaak ook zelf oplossen en minstens alle kosten zelf betalen.

Jay
Jay
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons land heeft die mensen alle vrijheid gegeven zelf keuzes te maken. Liberaal dus.
En nu pleiten sommigen ervoor dat we als staat (ex)burgers moeten bemoederen, voor hun eigen bestwil. Dat is socialisme.

Die kinderen doen er niet toe voor ons, die zijn van hun ouders. Hoe graag je die kinderen ook een goed leven gunt, hun ouders zijn hun ouders, niet wij. We wilden de kinderen ook niet terughalen toen ze in Raqqa bij IS zaten, wat ook geen leuk leven voor ze betekende. Maar nu dat hun ouders hun kalifaatdroom moeten opgeven, zijn wij ineens verantwoordelijk? Ik dacht het niet. Kinderen behoren aan hun ouders toe en die ouders zijn zelf verantwoordelijk.

Geen gejammer van opa’s nu. Hun kinderen hebben hun keuze gemaakt tegen ons en voor IS. Dat zij daar aan de lopende band kinderen hebben verwekt om te dienen als de volgende lichting jihadstrijders, is bekend. En niet ons probleem.
Men doet net alsof we het hier over slachtoffers hebben.. dit zijn mensen die de consequenties van hun deserteren naar een islamofascistisch bolwerk zelf moeten dragen.

Laat ze lekker in een van die landen daar gaan wonen. Dat ligt dichter tegen hun ideaal aan dan Nederland.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas, die kinderen worden ook ooit volwassen. Dus neen, wegblijven.

14
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x