Rechter slaat plank mis met vonnis #blokkeerfriezen

Justitie meet met twee maten

Uitspraak voorzitter Rechtbank Leeuwarden in de zaak van de Blokkeerfriezen.

Titelfoto: Uitspraak voorzitter Rechtbank Leeuwarden in de zaak van de Blokkeerfriezen. Screenshot NOS-journaal.

 

Wat al in de verwachting lag, heeft vanmiddag plaatsgevonden bij de Rechtbank te Leeuwarden. Alle verdachten in het proces tegen de #blokkeerfriezen en Jenny Douwes werden veroordeeld tot behoorlijke taakstraffen.

Al jaren worden allerlei vormen van hemeltergend geweld en intimidatie van linkse activisten gedoogd. Maar de Friese onderneemster en alleenstaande moeder Jenny Douwes wordt veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand. Voor het willen beschermen van een kinderfeest.

 

Met twee maten meten

Het vonnis leidde onmiddellijk tot onvrede en boegeroep op de tribune. Het zal de polarisatie in Nederland alleen maar groter maken.  De politiek-correcte elite zal victorie kraaien, de onrust onder de bevolking neemt toe. Het is duidelijk geworden dat Justitie met twee maten meet in Nederland. Wie opkomt voor de eigen cultuur of het recht van kinderen op een ongestoord feest, wordt buitensporig zwaar gestraft. Wie antisemitisme en islamofascisme wil botvieren in de straten, wordt niets in de weg gelegd.

Vreemde redenering

Eén van de meest somber stemmende aspecten van deze zaak, is dat duidelijk wordt hoezeer niet alleen het Openbaar Ministerie, maar ook de rechterlijke macht volledig geïndoctrineerd is door cultuurmarxisme en overdreven politieke correctheid.

Het is duidelijk dat de bezorgdheid van de alleenstaande moeder Jenny Douwes ordeverstoringen tijdens de intocht in Dokkum betrof, uitgelokt door burgemeester Marga Waanders die zich het vuur uit de sloffen liep om de agressieve links-identitairen van KOZP naar Dokkum te halen, nadat deze al de landelijke intochten van Meppel en Maassluis grondig hadden verpest en die van Gouda in een veldslag hadden veranderd.

 

Van het padje

In plaats van deze bezorgdheid serieus te nemen en de burgemeester op haar gedrag aan te spreken, redeneert de rechtbank als volgt: als agressieve links-identitairen uw kinderfeest komen verstoren, dan moet u niet uw kinderen beschermen, nee, dan gaat u toch zelf ook daar demonstreren! Ik kan niet anders dan droevig constateren dat de rechterlijke macht volledig van het padje is in Nederland. Want natuurlijk gaat dit niet over de vrijheid van demonstratie of meningsuiting, het gaat om de bescherming van kinderen en hun recht op een ongestoord feest!

 

Hoger beroep

Mijn verwachting en ook mijn hoop is dat Jenny Douwes en de overige veroordeelden, in hoger beroep gaan tegen dit veel te zware vonnis. Een boete voor de actie op de snelweg had ik nog kunnen begrijpen, maar deze straffen gaan alle perken te buiten. Zeker als we de nalatigheid van het OM in aanmerking nemen bij talloze veel ernstiger protestacties, met kwalijke bedoelingen. Maar uiteraard zullen zij dit eerst zorgvuldig willen bespreken met hun advocaten.

Steun Jenny en de #blokkeerfriezen

In ieder geval wil ik hierbij oproepen Jenny Douwes en de #blokkeerfriezen zoveel mogelijk te steunen, materieel en anderszins. Jenny is een topper, een sterke, zelfstandige vrouw die zich er zeker niet onder zal laten krijgen door een links-geïndoctrineerd OM. Ik denk dat we, los van deze zaak, nog veel van haar zullen horen. Als het niet is in de politiek, dan misschien met een soort van burgerbeweging.

 

Voor de agressieve activisten die al jaren niets in de weg gelegd wordt en die zelfs de rode loper krijgen uitgerold door burgemeesters en in de media, heb ik een minder vrolijke boodschap. Deze geest gaat niet meer in de fles! De Nederlandse bevolking laat zich niet langer in de hoek zetten door een lawaaierige minderheid.

Desnoods worden we allemaal #blokkeerfriezen.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hans
Hans
4 jaren geleden

Als geboren Nederlander met een lichtbruin kleurtje vind ik het dieptreurig hoe er gehakt wordt op ons Sinterklaasfeest door een heel kleine donkere minderheid die van deze discriminatie af wil en zelf heel graag discrimineert en een slachtofferrol met graagte op zich neemt, gesteund door politiek correcte autochtonen die gaarne inlevend, meelevend en mede lijdend willen zijn naar de donkere medeburger. Discriminatie is ‘in the eye of the beholder”. Ik ben donker van kleur maar voel me al 64 jaar lang nauwelijks gediscrimineerd.
En weet je wat: discriminatie is er in allerlei vormen en van alle tijden, toen, nu en in de toekomst. Wees weerbaar, doe niet zo slachtofferig.

Bart
Bart
4 jaren geleden

Al had ik het zien aankomen, als buitenlander die al twintig jaar in NL woont, sta ik hier toch compleet verstomd naar te kijken. Dit is een vorm van staatsintimidatie die alleen in totalitaire regimes wordt toegepast: Nederland wordt langzaam een heel eng land om in te leven.

Piet Gamelkoorn
Piet Gamelkoorn
4 jaren geleden

Met dit gedrag stuurt het OM er op aan dat binnen afzienbare tijd alle snelwegen tegelijkertijd geblokkeerd worden. En wanneer dat gebeurt, zijn zij daar schuldig aan. Het Nederlandse volk begint dit hele gedoe flink zat te worden.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

De ideeën van Kick Out Zwarte Piet, voor zover zij Zwarte Piet in verband brengen met het vermeend racisme van de “witte”, autochtone Nederlander, worden door de Sinterklaasvierders in Nederland op grote schaal verworpen. Dat de rechtbank “de landelijke intocht van Sinterklaas de uitgelezen mogelijkheid acht voor die activisten de uitgelezen mogelijkheid om hun standpunten over slavernij en racisme onder de aandacht van een groot publiek te brengen” (uit het Twitterverslag van Belleman) is daarom onbegrijpelijk. Het is feitelijk niet anders dan het “onder dwang overbrengen van opvattingen op anderen”, iets wat de rechtbank in hetzelfde oordeel verwerpelijk acht. Het “Nederlands racisme” is neomarxistische oude koek uit de Frankfurter School, lees Erich Fromm (populair in de 60er, 70er jaren vorige eeuw) er maar op na. Kick Out Zwarte Piet gebruikt Sinterklaas voor haar neomarxistische agenda en daar gaat de rechter in mee. Kick Out Zwarte Piet verdient dat platform niet, maar moet net als iedereen maar ingezonden brieven sturen. Ze hebben al genoeg vernield. Er is bijkans geen warenhuis of groothandel die nog zwarte pieten durft te verkopen of als versiering te gebruiken, om over achterlijke veegpieten nog maar te zwijgen. Genoeg is genoeg. De #blokkeerfriezen hadden groot gelijk. Kick Out misbruikt de publieke ruimte voor ideeëndwang en de rechter vindt het normaal. Veel dieper kun je niet zinken.

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden

O Nederland, let op u saeck, de tyt en stont is daer,
op dat nu inden hoeck niet raeck u vryheyt, die, voorwaer,
u ouders hebben dier gecocht met goet en bloet en leven;
want sy werd nu gantsch en t’eenemael gesocht tot niet te zyn verdreven.

Neemt acht op uwer landen staet, u volck end’ steden meest
syn sterck, end’ daer is raet en daet van outs altyt geweest;
u adel is manhaftich, vroom, men vind niet haers gelijcken;
houd d’ elite doch, ik bid u, inden thoom, dat sy van ons mach wycken.

Jenny en Blokkeerfriezen ga in hoger beroep en open een fonds voor ons om de advocaatskosten bijeen te brengen.

Jan
Jan
4 jaren geleden

Mijn steun hebben ze. Je hebt helemaal gelijk als je het hebt over gepoliticeerd OM en rechters. Ik zat erbij (bij elkaar toch wel een jaar of 15, avond- en weekendstudie overigens) toen deze lieden werden opgeleid in bijvoorbeeld Amsterdam, waar hemeltergende idiotie werd gedelibereerd door zich Marxistisch noemende UvA en VU medewerkers. Reken maar dat rechters en OvJ’en een linkse mening hebben die doorklinkt in hun handelen en uitspraken. Maar ja, ambtenaren, zolang je meehuilt met je bazen krijg je je geld toch wel. lekker links. Je denkt toch niet dat een PVV’er het daar meer dan een maand uithoudt? Die komt niet eens binnen.

P. Puk
P. Puk
4 jaren geleden

Ze zijn van de pot gerukt! Klassenjustitie in optima forma. En die PvdA-trut uit Dongeradeel heeft het goed verziekt. Je suis Fries!

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

Het rechts systeem is inderdaad van het padje en flink ook. Hiermee geven ze in Nederland wel duidelijk een signaal af aan de eigen burgers in dit land dat die zich maar moeten aanpassen aan de import en niet anders om .Het is om te kotsen. Gisteravond bij pauw zat er ook zo n figuur die wel even vertelde hoe erg ze het wel niet hebben, personeel te kort komen en daarom veel belangrijke zaken niet kunnen uitvoeren. Dit geeft wel aan hoe leugenachtig de rechtelijke macht in Nederland is en dat ze met 2maten meten klopt ook ,hiermee geven ze wel aan waar hun prioriteiten liggen. Zolang rechters links partijdig zijn zal er nooit geen recht gesproken worden in dit land, daarom komt de criminele import ook overal zo goed weg met alles, die leggen ze geen haarbreed in de weg. Een Nederlander onnodig te veroordelen hebben ze geen probleem mee. Een groep import figuren die alles verstoren in dit land zelfs een kinder feest mag hun gang gaan ongestraft van dit soort rechters.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

En die anti-Piet activisten maar beweren dat er in Nederland sprake is van “wit privilege”.

flyer210b
4 jaren geleden

Hoe zou zo’n mevrouw de rechter zich nou voelen als ze in de spiegel kijkt, zoiets van; meid dat heb je goed gedaan dat zal ze leren! Zou u ook iets waarnemen van de haat die tegen de rechterlijke macht wordt opgebouwd? Heeft u wel enig besef waarmee u bezig bent? Ik betwijfel het in hoge mate!

Dijkelmans
Dijkelmans
4 jaren geleden

Is er al een noodfonds voor het hoger beroep? Graag het rekeningnummer

jopie
4 jaren geleden

Ik wil heel graag met mijn zoontje naar de intocht volgende week bij de Zaanse Schans maar ben nu louter droevig gestemd. Sterkte aan Jenny!

Frans
Frans
4 jaren geleden

De policor elite kiest dus voor brutale onderdrukking, de standaard optie voor moreel failliete regimes.
Ze schijnen wel even te vergeten dat het ze aan de machtsmiddelen waar dit soort regimes doorgaans op leunen voorlopig nog even ontbreekt.
Dat EU leger met tegen de eigen bevolking inzetbare soldaten van verre is er tenslotte nog niet.
Dat betekend dus dat discussies als deze zich ongetwijfeld naar achterkamertjes gaan verplaatsen, dat olijke blokeerfriezen vervangen gaan worden door knuppelclubjes met wollen gezichten, en dat Antifa & Co eerstdaags koekjes van eigen deeg gaat krijgen.
Wie wind zaait zal storm oogsten.

Bob Geilman
Bob Geilman
4 jaren geleden

Meten met twee maten!
Het OM vindt het heel belangrijk dat criminelen gelijk worden behandeld. Alleen de opstandige Friezen moeten er wel even goed van doordrongen worden dat de ene crimineel wat harder moet worden aangepakt dan de ander.
Het verstoren van de orde op de openbare weg is niet zo erg als de politie dat doet om betere arbeidsvoorwaarden/salaris te krijgen.
De Turken in Rotterdam, legden geruime tijd het verkeer plat om te protesteren, maar deze groep is lastig om onder de knie te krijgen!
De Friezen deden dat omdat zij geen gedonder wilden met hun kinderen er bij. In andere steden was het al een puinhoop geworden door de Zwarte Pieten haters!
Ook de strafmaat moet voor de Friezen natuurlijk ook zwaarder zijn dan bijvoorbeeld de ING,
Deze komt weg met een geldboete, opgebracht door hun klanten en natuurlijk niet door een bonus of salaris vermindering van de topmensen.
Bij de Friezen moeten ze het hard voelen, flinke taakstraffen en geen boetes, want die worden opgebracht door sympathisanten en dat kan natuurlijk niet, ze moeten het persoonlijk voelen!
Bob Geilman
Krimpen a/d IJssel

Willie
Willie
4 jaren geleden

Die Jenny wordt bestraft voor het opjuinen met deze blokkade als gevolg. Hoe zit het met de linkse politici die mensen opjuinde tegen P.F met als moord tot gevolg worden die nog vervolgd.

Robina Vogel
Redacteur
4 jaren geleden

Gelukkig had ik vanmorgen eerst plezier om een ‘regiobericht’ van GeenStijl over een ‘gezelligheidsvereniging’ die onder het motto Rot op met die mongolen in Eindhoven een demonstratie gaat houden tegen de KickOut-zwarte-pieten. Het zou me niet verbazen als andere gezelligheidsverenigingen deze eer niet aan de lichtstad willen laten en ook van zich gaan laten horen. Dat wordt dan echt een bedreiging van de openbare orde, maar misschien heeft het wel tot resultaat dat alle demo’s dan worden verboden. Dat zou winst zijn.

Wittepiet
Wittepiet
4 jaren geleden

In strijd met de normen en waarde van onze democratie opperde de rechter…….
Welke democratie, als je al geen kinderfeestje meer mag vieren in dit verfoeilijke land.
Rechts heeft er vandaag in iedergeval weer een paar stemmen bij.

Edwin
Edwin
4 jaren geleden

Gewoon meer op rechts stemmen links is alleen maar bezig Nederland te verkopen en te vernachellen

Hidde Nota
Hidde Nota
4 jaren geleden

Die zinsnede van de rechtbank: de activisten hadden een uitgelezen kans op de dag van de intocht hun stanpunten over slavernij en racisme uit te dragen voor een breed publiek. Dus toch zwarte piet erbij betrekken en ophangen aan slavernij en racisme, als de rechtbank dat zo zegt is het schijnbaar ook hun mening, bevooroordeeld?

Johanna Janssen
Johanna Janssen
4 jaren geleden

De rechtelijke macht is diep afgegleden in een beerput. Hoe deze soort zich nog staande kan houden is een raadsel, Het lijkt er op,dat zij die hier aan meedoen ,overgoten zijn met een saus van waanzin. En waarschijnlijk waren zij al corrupt en bovenal LAF !!!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

Deze willekeur en intimiderende straffen zijn hemeltergend. De rechtbank is hier gevaarlijk bezig. De verdachten hebben bekend. Het argument, dat KOZP bij de intocht een goed podium voor hun standpunten had, is kwaadaardig; die gasten zijn het hele jaar door te gast bij alle linkse talkshows en kranten. Hun opinie wordt ons wekelijks door de strot geduwd. Geen geldboetes omdat er een crowdfunding was geweest, dat is te bezopen voor woorden. Ik weet als jurist (UvA) heel goed welk een dogmatische marxistische nonsens er aan die universiteit bij Strafrecht werd gedoceerd. Je mocht als fietser de spiegels van auto’s aftrappen, want dat waren potentiele moordwapens. Dat soort quatsch. De rechtsstaat wordt bedreigd. Zeg het VN Kinderrechtenverdrag maar op. Dat geldt in Nederland toch niet.

Beijen
Beijen
4 jaren geleden

Ongelofelijk wat een rechtsstaat de grootste criminelen krijgen nog minder straf😡😡

Willie
Willie
4 jaren geleden

Iemand voorspelde al een tijd terug ze krijgen geen geldboetes omdat ze dan niet gestraft zouden de worden i.v.m.. al opgezette financiële ondersteuning. Het komt nog uit ook .De vraag is of zo rechter dit mag om daar rekening mee te houden en de strafmaat zomaar kan aanpassen.

ni28
ni28
4 jaren geleden

Nederland wordt steeds linkser, onrecht zegeviert en linkse activisten regeren de facto het land, justitie bevooroordeeld want als politiek correct is deze niet onafhankelijk. Hoelang duld de burger dit nog? Wilders had het over revolte, ik vrees dat hij gelijk krijgt. De huidige ontwikkelingen leiden naar toe.

trackback

[…] Source: OpinieZ Rechter slaat plank mis met vonnis #blokkeerfriezen […]

Dolf
Dolf
4 jaren geleden

Als half Nederland nou eens komt helpen met de taakstraffen? Ik doe mee!

Evert
Evert
4 jaren geleden

Kort en bondig moet het? Ok. ¨Je suis un Fries¨

Henri G.
Henri G.
4 jaren geleden

Wat dacht u van EUROGENDFOR? 4000 direct inzetbare politiemannen “met een militaire achtergrond”, zoals onze marechaussee, kunnen in geval van burgerlijke onlusten op uw dak worden gestuurd. Kijk op hun site, waar ze net doen of deze schatjes er alleen zijn om “vredesmissies” in al die zielige landen te vervullen.

Dit is de veiligheidspolitie die de Brusselse bobo’s moet beschermen, mochten de burgers in opstand komen en (bijvoorbeeld) een mars naar hun Brusselse burelen gaat houden. Elke machthebber zorgt zo voor een eigen levensverzekering, ga de historie er maar op na.

J Rademaker
J Rademaker
4 jaren geleden

Heeft niets te maken met zwarte piet of blokkeren is gewoon misbruik overheidsmacht uit angst voor het volk , vroegtijdig in de kiem smoren dat gepeupel.
Werkt al eeuwen zo.

Jubbe Feenstra
Jubbe Feenstra
4 jaren geleden

Ondertussen is er al een kleine TON ingezameld binnen 2 dagen!
Allemaal vanuit de stille meerderheid die het niet langer meer pikt. Daarom zijn de diverse initiatieven om met zoveel mogelijk Zwarte Pieten naar intochten te gaan uiterst belangrijk. Laten zijn dat Zwarte Piet er helemaal bij hoort. Het moet uit zijn en over met het elitair gedrag van de elite.

hendrikush
hendrikush
4 jaren geleden

Het wordt hoog tijd om kinderen te vervolgen die naar de Sinterklaas optocht komen kijken. Ze kwetsen met hun verwerpelijke gedrag de gevoelens van allochtone medelanders.

Wat Erdogan kan moet hier ook kunnen.

https://www.turkishminute.com/2018/11/10/turkish-prosecutor-launches-investigation-into-4-year-old-girl-over-gulen-links/

H. van Haren
H. van Haren
4 jaren geleden

De hoge strafmaat is inderdaad opmerkelijk en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat Jenny Douwes uitzonderlijk veel harder gestraft wordt dan anderen. Kijk eens naar de vonnissen als het gaat om verkeerscrimineel gedrag waarbij doden te betreuren zijn, vaak komen deze mensen weg met een taakstrafje omdat ze tijdens de zitting verklaren dat het niet de bedoeling was om iemand dood te rijden!
Deze problemen spelen al enkele decennia, ik heb het aan den lijve ondervonden, maar slechts weinigen lijken het van belang te vinden en dus wordt de wet niet aangepast en blijven deze verkeershufters steeds opnieuw de dans ontspringen.
Afijn, het staat hier vol met voorbeelden, waaronder de bekende toeterende Turken die ongemoeid worden gelaten en ook in de toekomst ongemoeid zullen worden gelaten. Maar doe wel uw gordel om, anders bent u het haasje!

Nel Meyer
Nel Meyer
4 jaren geleden

Als we het hebben ,over de boel opruien, wil ik de linkse elite er even op attenderen dat ze daar zelf al jaren mee bezig zijn ,wat betrof Pim fortuin ,en nu al jaren de opruiing tegen Geert , wanneer worden deze figuren eens aangepakt , want dat zijn de landverraders van ons land.

Bolder
4 jaren geleden

Vlak voor het begin van de tweede wereldoorlog waren veel burgemeesters lid van de NSB.
U weet wel, de partij van een “Nieuw Europa”.
De geschiedenis herhaalt zich.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

Dat eigenrichting niet mag… dat weet iedereen. Maar het is ooit bedacht als uitruil… Jij geeft het recht op om jezelf te verdedigen, in ruil dat machthebbers / bestuurders zo goed als ze kunnen voor jouw veiligheid en manier van leven opkomen.

Ik vind het onbestaanbaar dat de gebruiken en gewoontes van Friezen of welke Nederlanders dan ook niet als belang gezien worden. Een belang dat verkwanseld is door de bestuurlijke elite, en mw Waanders in het bijzonder.

De uitkeringstrekkers en subsidieslurpers van KOPZ mogen van harte overal protesteren en lopen gallen… maar niet net daar, op die dag op dat moment de dag gaan vergallen van mensen en kinderen die een doodnormaal feestje willen vieren. Probeer maar eens te protesteren op de dam bij dodenherdenking.

Het allerergste van het vonnis vind ik de ideologische kromspraak. Dit leeft! Maar de rechter vindt het nodig om via uiterst dubieuze logica te beweren dat De Friezen niet namens veel mensen spreken en dat ook natuurlijk totaaaaaal wat anders was dan de blokkade in Rotterdam of de politieacties. Misschien juridisch allemaal doorwrocht… maar totaal losgezongen van wat gewone mensen hiervan denken.

Anton
Anton
4 jaren geleden

De indruk is, dat de rechter en justitie gewoon een deal hebben gemaakt.
Het heeft weinig met gerechtigheid te maken.

Maggy
Maggy
4 jaren geleden

Wij als Nederlander worden gediscrimineerd in ons eigen land….

Onno
Onno
4 jaren geleden

Ik deel de mening wie wat wil verzieken voor de kinderen waar nergens ter wereld mooeite mee is moet gestopt worden

Janna
Janna
4 jaren geleden

Heel goed verwoord wat er gaande is in dit land. Ik sta 1000% achter de Friezen.
Ik hoop op hoger beroep met wijze rechters.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze vorm rechtspreken zie je overal waar socialisten het voor het zeggen hebben. Je ziet het o.a. in Amerika, Engeland, Duitsland, Zweden en ook in Nederland. De VVD zegt liberaal te zijn, dat zijn ze allang niet meer het zijn socialisten. Allochtonen worden door het rechtssysteem met fluwelen handschoenen behandeld en worden vrijgesproken zodra het in hun cultuur past. En zo doet het OM en de rechters aan institutioneel racisme. Dat is groepsdiscriminatie van de Nederlandse liberale bevolking. Van de Nederlandse socialisten moet onze cultuur so-wie-so kapot, want wat van ver komt is lekkerder/beter lijken ze te willen zeggen.

trackback

[…] en cultuurrelativisme escaleren met de Zwarte Piet-discussie. Het is niet voor niets dat Blokkeerfries het woord van het jaar is […]

Wander
Wander
4 jaren geleden

Als oprjochte Frysk vind ik het treurig dat mijn roots hier met de haren bijgesleept worden. Ik heb grote sympathie voor de blokkeeraktie, maar zie ook het fundamentele probleem van het blokkeren van een demonstratie. Het doet mij pijn als mijn Fryske afkomst geassocieerd wordt met slechts 1 standpunt.

trackback

[…] ….lees verder […]

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x