Proces snelwegblokkerende Friezen tast rechtvaardigheidsgevoel aan

Een gevalletje “racism of low expectations”

Bus met anti-Zwarte Piet actievoerders op geblokkeerde snelweg A7 (18 november 2017)

Titelfoto: Bus met anti-Zwarte Piet actievoerders op geblokkeerde snelweg A7 (18 november 2017). Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal BTBFotografie

Vandaag begint het proces voor de rechtbank in Leeuwarden tegen de groep van 34 Friezen die er van worden verdacht vorig jaar de A7 richting Dokkum te hebben geblokkeerd op de dag van de landelijke intocht van Sinterklaas in die stad. Aanleiding voor Tanya Hoogwerf om kritische kanttekeningen te maken bij de dubbele standaarden die blijkbaar door het OM worden gehanteerd.

Rechtvaardigheid

In de afgelopen dagen ben ik gedwongen om weer eens goed na te denken over het principe rechtvaardigheid en wat maakt of iets als wel of niet rechtvaardig wordt ervaren. Een belangrijk principe omdat het één van de grondbeginselen van onze rechtsstaat is. Worden de regels die we met elkaar hebben afgesproken door de uitvoerende machten op een juiste manier gecontroleerd en gehandhaafd? Is het recht voor iedereen gelijk of is er toch sprake van een vorm van klassenjustitie?

Deze gedachtegang heeft natuurlijk alles te maken met de aanstaande rechtszaak in Friesland, de zaak tegen Jenny Douwes en de onverzettelijke Friezen, die er even geen zin in hadden dat een handvol doorgedraaide randstedelingen hun kinderen uit kwamen maken voor racisten. En dus een snelweg blokkeerden. Niemand is gewond geraakt, in de file staan we dagelijks en de gemeente heeft uiteindelijk eieren voor haar geld gekozen en de demonstratie afgeblazen.

Absurde strafmaat

De blokkeerders staat nu volgens het OM maximaal 9, négen, jaar cel te wachten. Jenny Douwes zelfs wellicht nog iets meer, omdat ze van opruiing wordt verdacht, waarmee haar straf dicht in de buurt komt van de jaren die Volkert van de Graaf heeft gezeten. Laat dat even op u inwerken. Volgens het OM gerechtvaardigd, omdat niet de kwestie Zwarte Piet ter discussie staat, maar het grondrecht om te demonstreren. En dat is dus de reden waarom ze met alle registers open een paar dwarse Friezen als een Kop van Jut gaan vervolgen.

Gelijke monniken, gelijke kappen

Voor mij is dat exact de reden waarom ik het begrip rechtvaardigheid niet uit mijn hoofd kan krijgen. En aan de reacties op social media te zien, velen met mij.

Moet justitie het recht laten prevaleren boven publieke opinie? Ja, natuurlijk, maar dan is het ook gelijke monniken, gelijke kappen. Dan hebben we bijvoorbeeld ook het grondrecht op vereniging wat de Kick out Zwarte Piet activisten proberen te verstoren door keer op keer een kinderfeest te willen verstieren.

Opruiing?

Dan hebben we de groep activisten die de politie en burgemeesters voorlogen en wilden proberen om in Rotterdam in plaats van Maassluis, onaangekondigd en dichtbij ouders met kinderen een demonstratie te houden die maar op één ding uitgelopen kon zijn, en dat is een bak ellende. Hoe bedoel je, “opruiing”?

Of denken we nog steeds dat het lieverdjes zijn, die KOZP-activisten? Heroverweeg dat nog even als je de beelden terugzoekt van diezelfde groep die een journalist voor een auto wil duwen. Een andere groep die met spandoeken, onaangekondigd, de Erasmusbrug blokkeert, een belangrijke en drukke verkeersader in Rotterdam. Ongestraft.
Groepen Turkse demonstranten die rondom het Turkse consulaat meerdere keren een verkeerschaos veroorzaken en schade toebrengen aan ondernemers en particulier eigendom. Ook weer, ongestraft. Tel daarbij op de Grauwe Eeuw idioten die gewoon ronduit bedreigend zijn en nog steeds vrij rond lopen.

Racism of low expectations

Al deze voorgaande voorbeelden zijn niet of nauwelijks bestraft. En dan begrijp je heel goed waarom heel veel mensen kijken naar de vervolging van die Friezen en zich tot in het diepst van hun ziel aangetast voelen in hun gevoel van rechtvaardigheid.

Blijkbaar hebben we hier inderdaad te maken met institutioneel racisme, maar dan niet van het soort waar KOPZ moord en brand over schreeuwt. Nee, we hebben te maken met het zogenaamde racism of low expectations.

Dubbele standaard

Het recht is blijkbaar niet in staat vermeende slachtoffers van een achterstandspositie voor dusdanig vol aan te zien dat ze op eenzelfde manier worden aangepakt als het OM blijkbaar wel nodig acht in geval van de Friezen. Mensen die het gewoon simpelweg zat zijn dat agressieve activisten het plezier van kinderen vergallen. Hardwerkende vaders en moeders die nu negen jaar cel tegen zich horen eisen terwijl het groepje beroepsdrammers geen strobreed in de weg wordt gelegd.

Ik hoop van harte dat de rechter ook goed nadenkt over het principe rechtvaardigheid en het uitgangspunt dat ons democratisch stelsel alleen goed kan functioneren op het moment dat de burger nog begrijpt dat het recht voor een ieder gelijk is.

Sterkte voor degenen die zich voor de rechter moeten verantwoorden en steun voor jullie, ook vanuit de verre Randstad! Moge het recht zegevieren!

Over de auteur

Tanya Hoogwerf
Tanya Hoogwerf
Gemeenteraadslid Leefbaar Rotterdam. Ondernemer.
Columns op persoonlijke titel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Job de Lange
Job de Lange
5 jaren geleden

Uitstekend artikel weer van Tanya Hoogwerf! En ook eens met Jan Gajentaan. De actie van de friezen moet gezien worden als een noodkreet ter bescherming van nederlandse waarden, die van alle kanten door agressieve krachten worden aangevallen. En die onacceptabele agressiviteit, die veel gevaarlijker is voor onze samenleving, wordt niet of nauwelijks bestraft. Dit is totaal krankzinnig. Alle steun aan de friezen!!!!!!

Nen
Nen
5 jaren geleden

Het OM gooit hier mee de knuppel in het hoenderhok!
De 2 deling in de maatschappij is helder.
Geboren in Nederland streng straffen ben je Turk , Marokkaan of uitgeprocedeerde asiel zoeker mag alles wegen blokkeren ( Erdogan) trijtervloggers, kraken van panden!

En Friezen die hun eigen kinderen beschermen en een veilig sinterklaas willen borgen ja die pak je aan!
67jaar en sta te trillen op mijn benen van boosheid! En als het moet!!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Willekeur. Door de overheid. Een voorwaardelijke boete had hier volstaan. Het OM behandelt vergelijkbare zaken niet gelijk; actievoerende politie-agenten en toeter-Turken die het verkeer stil leggen worden niet vervolgd. Willekeur. Daar zijn vele oorlogen om gevoerd. Het recht op demonstratie is door deze marginale ophitsers meer dan genoeg gebruikt en aan KOZP is een megapodium gegeven. Dit is een eng politiek proces, en ditmaal niet tegen de PVV maar tegen brave burgers die hun kinderen wilden behoeden voor geweld. Het OM speelt met vuur.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

Links en Allochtonen mogen hier straffeloos alles zeggen en doen, de rest is vogelvrij!

Anton
Anton
5 jaren geleden

Deze rechtzaak wordt ook flink aangedikt door het OM, waarschijnlijk op verzoek van.
Over andere zaken die met wegblokkeringen te maken hebben wordt minder ophef over gemaakt.
Deze rechtzaak heeft ook een doel waar niet over gesproken wordt.

Ferdie
Ferdie
5 jaren geleden

Het recht te demonstreren wordt hier dus verdedigd; maar een Pegida demonstratie gewelddadig verhinderen? Geen vervolging.
Een demonstratie op de PvdA bijeenkomt met jeremy corbin gewelddadig bejegenen; geen geld voor vervolging luidt de reactie van het O.M. Dus de ene demonstratie wel maar de andere juist niet?

ruud beijer
ruud beijer
5 jaren geleden

Zodra de PVV aan de macht komt dan gaat er een grote bezem door justitie.Rechters raken hun bevoegdheid kwijt bij wanprestaties.

karton
karton
5 jaren geleden

Mevrouw Jenny Douwes wordt zelfs verdacht van opruiing, las ik.
Het moet nou toch niet gekker worden in dit inmiddels verrotte landje ! De “burgemeester” van Dokkum (PvdA-figuurtje) nodigt de anti-zwarte-pieten-club uit om te demonstreren. Omdat deze vrouw, de “burgemeester”, te stom is om voor de duvel te dansen wist zij niet dat er een tegendemonstratie was te verwachten. Wég met dit soort BENOEMDE “burgemeesters”.
Ik zag de z.g. “officier van justitie”, een linkse rat van het (on)zuiverste water !
En dat zootje , O.M. én rechterlijke macht , maar klagen over “te weinig mankracht bij de politie”. Ik kan me hier kwaad om maken omdat ik weet hoe er bij de politie/justitie “gewerkt” wordt……..namelijk………..”NIET !!!!!!!” Ik zal me niet kwaad maken omdat het niks helpt en die zooi wacht erop dat men kwaad wordt en “domme dingen” gaat doen, zodat ze wéér mensen kunnen oppakken, dus nog ff geduld mensen !! Óóit maakt, wie dan ook, een einde aan de heersende “elite”!
Als in dit landje óóit een nog grotere ruk naar rechts zou komen (en ik twijfel daar niet aan) dan roept die hele linkse klère-zooi, incl. justitie/politie/rechterlijke macht : “Wat hebben we nou verkeerd gedaan ?”
Dat volk is te stom om één en ander te begrijpen.
(Kijk naar o.a. Brazilië ! Een gevolg van járenlang linkse overheersing, in een land dat qua grondstoffen steen- en steenrijk is maar door het linkse gajes een derde Wereldland is geworden. Óóit neemt de bevolking het heft in eigen handen !)

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

In dit land mag iedereen zeggen dat Zwarte Piet moet verdwijnen. Sterker nog, dit wordt mediabreed toegejuich, maar alleen diegenen die zich door de rassentegentstellingen in de VS laten beinvloeden maken zich daar hard voor. Wat men vergeet is dat de VS en Nederland sterk verschillen, al was het maar omdat Nederland in tot in de zeventiger jaren in overgrote meerderheid blank was. Dus racisme was onmogelijk. Mensen als Donald Jones verruilden de VS voor Nederland vanwege het racisme. Is Zwarte Piet een stereotyp? Misschien. Hij/zij is in ieder geval Zwarte Piet, de vrolijke (voorheen misschien meer boemanachtige) tegenhanger van Sinterklaas in een eeuwenoud kinderfeest. Het racisme argument is ver gezocht, maar als het aangevoerd wordt dan zal het wel, ook al laten mensen zich beinvloeden door de situatie in de VS. Vast staat dat kinderen niet nodeloos verwikkeld mogen raken in een nogal vergezochte stammenstrijd van volwassenen. Zeker als het eenzijdige protest in die stammenstrijd antifa-achtige trekken krijgt met veel misbaar, dat ver uitstijgt boven wat aanvaardbaar mag worden geacht in dit verband. We hebben het nog steeds over een kinderfeest. Het zijn doorgeslagen protesttaferelen die de Friezen in het verkeerde keelgat waren geschoten. Een blokkade was de beste en meest vreedzame oplossing. Kick out antifa en hun handlangers.

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

Het OM, dat zijn toch linkse activisten, die worden betaald uit belastinggeld?

Bessy Bunter
Bessy Bunter
5 jaren geleden

Goed zo OM, ga er goed hard in! Laat deze Friezen voelen waar jullie staan. En pak alle soortgelijke zaken ook echt keihard aan, ga voor de maximum straffen! Hoe meer hoe beter! En hoe sneller ook uiteindelijk de bom zal barsten van tot het uiterste getergde Nederlanders! Kan er niet op wachten!

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
5 jaren geleden

O Nederland, let op u saeck,
de tyt en stont is daer,
op dat nu inden hoeck niet raeck
u vryheyt, die, voorwaer,
u ouders hebben dier gecocht
met goet en bloet en leven;
want sy werd nu gantsch en t’eenemael gesocht
tot niet te zyn verdreven.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

Kies de juiste partij voor de “”grote schoonmaak”. Welke partijen doen ons land in de uitverkoop? Dus die NOOIt weer stemmen. Sinterklaas moet blijven als grootste kindervriend.

JJD Post
JJD Post
5 jaren geleden

Als het dat zelfde willekeurige OM is als met Wilders, dan weet je genoeg🙄 Nederland is echt de weg kwijt, totaal de omgekeerde wereld. Het lijkt wel of ze bang zijn voor dat tuig….. achterlijke strafeisen voor gewone hardwerkende Nederlanders die hun tradities verdedigden🤔

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

Hoop op “”mooie”” straffen, dan kan de lont echt in het kruitvat. Friesland boppe.

Marien
Marien
5 jaren geleden

ja, en wat te denken van de treitervlogger van Zaandam? Mag wel allemaal kennelijk.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

De baas van de AIVD zegt dat extreemrechts gevaarlijk is.
Extreemtrechts bestaat niet eens.
Iedereen die niet links is, wordt extreemrechts genoemd.
Extreemlinks en moslims zijn gevaarlijk.
De baas van de AIVD zaait met deze uitspraak haat tegen andersdenkenden dan links en demoniseert ze.
Dat mag wel?!!

Frans
Frans
5 jaren geleden

Geen democratie, geen rechtsstaat, hoe noem je zo’n land ook al weer…

Oh ja, een aspirant bananenrepubliek.

De obligatoire revoluties ontbreken namelijk nog.

Maar daar wordt door het OM hard aan gewerkt.

Straks een echte bananenrepubliek.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
5 jaren geleden

Nog maar een keer. Willekeur. De filosoof A.W. Musschenga noemt drie stelregels voor burgerlijke ongehoorzaamheid:
1. Als de overheid de bestaansveiligheid van mensen in gevaar brengt;
2. Als de overheid (OM) een onrechtvaardige verdeling organiseert;
3. Als de staat de waarheid manipuleert of de vrijheid om een eigen manier van denken te hebben onderdrukt.
Tientallen tegenstanders van Zwarte Piet hebben op diezelfde dag 17 november 2017 de Erasmusbrug in Rotterdam een tijdlang geblokkeerd, nabij de intocht. Het verkeer op de brug stond vast wat tot verkeersproblemen leidde. Deze lui worden niet vervolgd.
https://www.rtlnieuws.nl/nederland/artikel/3734906/tegenstanders-zwarte-piet-blokkeren-erasmusbrug-rotterdam
Burgerlijke ongehoorzaamheid wordt door onze overheid alleen getolereerd als het uit extreem-linkse hoek komt. En van mensen met een kleurtje. Dat klopt niet.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

Allemaal naar het Forum of/en Wilders. Wat moeten we anders? Wij worden niet gehoord, maar wel beledigd door dat groepje Knock out. Dus stem nooit weer de huidige kliek. Cummunisten en fascist/racist die de dienst uitmaken.

Willem
Willem
5 jaren geleden

In aanpakken van discriminatie zit een systeem. Men pakt alleen mensen aan die voor rede vatbaar zijn. laten dat nu net mensen met een westerse manier van denken zijn. Surinamers of Marokkanen discrimineren ook, zelfs erger, maar je kan ze er niet op aanspreken omdat je er de vinger niet achter krijgt. Zelfde als mensen die hun boete niet zullen kunnen betalen, dan is het gemakkelijker hen te laten lopen.

marjo012
marjo012
5 jaren geleden

Als deze mensen op deze manier gestraft gaan worden terwijl ze hun kinderen wilden beschermen tegen de opruiende anti zwarte pieten troep kan je wel zeggen dat Nederland verrot en verloren is.Steeds meer wordt het duidelijk dat Nederlanders met hun tradities niet meer tellen in eigen land,zelfs rechters en politiek en media helpen hier aan mee.Het zal binnen korte tijd een plicht gaan worden voor Nederlanders om het achterlijke geimporteerde suikerfeest te moeten gaan vieren.Onze eigen tradities tellen niet meer.Nu is het sinterklaas morgen zal het wel kerstmis en pasen zijn wat voor de eigen Nederlanders verboden zal gaan worden.Dit land is ten dode opgeschreven met al die ongewenste import die hier dankzij de politiek en rechters de baas zullen zijn in dit land en zeggen hoe het hier verder gaat in de toekomst, hoe wij onze traditionele feesten dienen te vieren en wat wel en niet mag van de import.Nederlanders zijn de nieuwe slaven geworden van de import in dit land .Wanneer worden wij Nederlanders verlost van zoveel onrecht wat de eigen burgers aangedaan word.Krijgt Wilders en FvD nog gelijk met hun uitspraken .Wij Nederlanders worden door de politiek en de rechters in dit land aan de lopende band gediscrimineerd daar hoeven we niet eens zwart voor te zijn zoals die schreeuwers en handjes ophouders die alles ongestraft in dit land kunnen doen.Wij Nederlanders hebben allemaal het verkeerde paspoort en zijn in het verkeerde land geboren ,niet hun die hier komen in dit land met maar een doel alles overnemen.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

De vraag is: Mag ik mijn Kinderfeest beschermen tegen ordeverstoorders, die van verre komen? Recht van demonstratie doe je maar in Amsterdam! Baas in eigen stad.
Een Kinderfeest, wat heeft DAT te maken met Recht op DEMONSTATIE?
Is het Sinterklaasfeest soms verboden? Gaan we straks ook demonstreren tegen een bijeenkomst in de Kerk, Synage of de Moskee? Die Moskeegangers willen velen ook niet of is dat iets anders dan Sinterklaasfeest? Sinterklaas deelt kado,s uit, maar de Islam grossiert in GEWELD en vele bedreigingen met de dood……(Midden Oosten en Afrika.)
Een groot verschil.

ni28
ni28
5 jaren geleden

De Friezen hebben met hun actie voorkomen dat er chaos en mogelijk geweld op de kinderfeest ontstaan was. Want dat is wat die groep wilt, de feest verstoren. Het recht om te demonstreren is door zo actie waar om deze groep Kick out Zwarte Piet bekend staat bij voorbaat verspeeld. Dat de instanties dit zelf niet kunnen bedenken is een kwalijke zaak. Hadden zij dan liever dat er tussen de kinderen paniek ontstond. De burgemeester door politieke correctheid gedreven kon zich schuldig maken aan ontstane onrust. Zij mag zich prijzen met de bevolking die de situatie gered hebben. Het lijkt er op dat door deze zaak te aanspannen zoals nu gebeurd de rechtstaat niet als objectief gezien kan worden. Het lijkt meer op een politieke zaak dan civielrechtelijke. Een groep schreeuwende hooligans boven de nette burgerij plaatsen lijkt mij onrechtwaardigheidsgevoel alleen maar te versterken. De aanpak van de Friezen verdient juist lof. Zij hebben grote onrust en gevaar voorkomen.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
5 jaren geleden

Wat zou ik graag met 1 klap alles willen uitschakelen. Ben geen 67, maar toch.

Ien
Ien
5 jaren geleden

Met 2 maten meten, het gebeurd steeds meer in dit land.
Een boete was voldoende geweest maar ik denk dat de rechters nu vlak voor het sinterklaasfeest een voorbeeld wil stellen, zo van kijk als je dit doet staat dit je te wachten .Dit geld natuurlijk alleen voor de pro zwarte pieten. Kozp heeft al bekend gemaakt deze keer niet te demonstreren maar de Sinterklaasintocht tegen te houden. Met de roetpiet zijn ze ook niet tevreden, ze blijven drammen en voorstanders van zp racisten noemen.

J Rademaker
J Rademaker
5 jaren geleden

OPRUIING het oproepen tot demonstreren is dat feitelijk ook, zeker als de demonstratie weer wat gewonde agenten veroorzaakt.
Dus vrijheid van meningsuiting kan eindelijk worden begraven immers het gevolg kan zijn dat men medestanders tot actie brengt.

Bart Devries
5 jaren geleden

de rechter en de media gaan voorbij aan de kern. Het VN kinderrechtenverdrag. (art 3) wat eist dat je kinderen een veilige leefomgeving dient te verschaffen. Een knokploeg uit amsterdam. Met aan het hoofd een veroordeelde vechterbaas (Jerry afrye, die veroordeeld is wegens meerdere gevallen van “knokken bij tijdens eerdere intochten”), die zet je als burgervader niet tussen 20.000 kleuters. Je bent namelijk niet bevoegd over de inhoud van manifestaties te beslissen. Maar dient de openbare orde en veilighied te handhaven. Ook een knokkende organisatie als de NVU zet je daar niet neer. Zo simpel is het recht van een kind. DAAROM konden ze even 4 uur niet op die ene plek demonstreren. Hoe moeilijk wil iedereen het maken?

Tjibbe
Tjibbe
5 jaren geleden

Je mag actie voeren tegen zwarte piet maar niet tegen actie voerders ! En waarom moet dat weer in friesland en niet waar die gasten zelf weg komen.

Steven
Steven
5 jaren geleden

als ik me zou storen aan ZP dan zou ik me tijdens de platselijke intocht in de wc opsluiten OF ik zou een spetterend alternatief bedenken. De arma schapen van kinderen kunnen zich niet verweren tegen ergernis stapelaars.

John
John
5 jaren geleden

Misschien een idee om in Friesland een enquête te houden over een afscheiding?

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
5 jaren geleden

Even een aanvulling. Ik geloof namelijk dat ik nu weet hoe het zit. Of althans hoe je er het beste tegenaan kunt kijken: 1. het gaat ‘kick out zwarte piet’/antifa helemaal niet om zwarte piet, maar om racisme, xenofobie etc. 2. om die klachten (al dan niet een klein beetje terecht) op de agenda te houden hebben ze gekozen voor zwarte piet, ophef verzekerd; 3. niet alleen ophef, maar ook tegenstanders, die vervolgens als racisten kunnen worden weggezet en bestreden; 4. hierdoor is eventueel geweld tegen deze zogenaamde racisten meteen goed te praten, althans in eigen kring en aanhang (doet denken aan Duitse inval van Polen in 1939); 5. voor de drie machten (politiek, rechtspraak en bestuur i.c. de burgemeester) is het – kennelijk -zaak om schone handen te houden in dit krachtenveld; 6. het makkelijkste is om diegenen die aan de ‘foute’ kant staan zoveel mogelijk op de huid te zitten; 7. dat zijn in dit geval de ‘witte’ friezen; 8. die moeten door het hoepeltje van de rechtspraak springen en hopen dat ze er zonder kleerscheuren van af komen; 9. eventuele niet-blanke medelanders die later bij eventuele demonstraties of wat dan ook uit de band springen kunnen dan niet zeggen dat ze racistisch bejegend worden door een van de drie machten in de trias politica, immers de friezen gingen ze voor; 10. dit is een uiterst omslachtige en aanvechtbare manier om schone handen te houden. Het moet zo omslachtig omdat men veel te veel de oren laat hangen naar antifa-achtigen of grijze wolven of behoofddoekte meisjes of doorgedraaide feministes of Google bestuurders of eenzijdige media. Het treurigste is dat alle moeite voor niets is, want de klachten zullen eindeloos doorgaan. Immers, het is ideologisch gestuurd. De friezen komen er misschien met een kleine boete van af, maar niemand wordt er wijzer van. Kortom, recht de rug!

hitje
hitje
5 jaren geleden

Geweldig, uit mijn hart gegrepen.

trackback

[…] victorie kraaien, de onrust onder de bevolking neemt toe. Het is duidelijk geworden dat Justitie met twee maten meet in Nederland. Wie opkomt voor de eigen cultuur of het recht van kinderen op een ongestoord […]

Joost
Joost
5 jaren geleden

Dit is een showproces, Zwarte Piet moet dood het geweld van links zal oogluikend worden toegestaan en gebagatelliseerd om het uiteindelijke doel te bereiken; blank moet verdwijnen, multicult en diversiteit zijn de norm. Autochtone Nederlanders zijn blank. Blank is wit dus altijd fout racistisch, extreem-rechts en minstens Nazi. Alle culturen zijn belangrijk behalve die van de witte man. In China zie je alleen Chinezen, in Afrika vooral Afrikanen, probeer daar het Asian of black privilige maar ’s te doorbreken en jouw cultuur op te dringen met je lichte huidje. Kom net terug uit Ijsland, de buitenlanders die je ziet zijn toeristen en die gaan altijd weg, diversiteit is er genoeg onder IJslanders zelf, het leek een beetje op Nederland 30 jaar geleden….ik denk aan emigreren

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x